Keresés

Részletes keresés

Babaloo Creative Commons License 2001.01.30 0 0 1165
Próbálok pontosabb lenni. Minden tornagyakorlatnál tornáztatja folyamatosan a kart is, mert az elveszi az oxigén 70%-át (tegnap megfigyeltem). Engem csak az érdekelne, hogy ez a fajta torna tényleg égeti-e a zsírt?

Küldöm majd az étrendet, amint begépeltem. Legkésőbb holnap reggel.

Előzmény: Monty (1162)
Monty Creative Commons License 2001.01.30 0 0 1164
Kaktusz,
Tudom, a szőlőcukor menne a gyümölcscukor mellé kb. 1:1 arányban. :)
Előzmény: kaktusz7 (1163)
kaktusz7 Creative Commons License 2001.01.30 0 0 1163
Monty
Szolocukrot is lehet por alakban kapni a boltokban, és könnyen oldódik.
Előzmény: Monty (1162)
Monty Creative Commons License 2001.01.30 0 0 1162
Estee-
"ugy erzem, hogy a reggeli szobabicaj keves lenne."
De miért?? Ha kevés a fél óra (tényleg kevés), akkor csináld hosszabb ideig és/vagy növeld egy kicsit az intenzitást. Ha nem érsz rá reggel, akkor este. Másik nap meg az 50 perces tornát. Vagy tornázzál közvetlenül bringa után. Esetleg fordítva. A lényeg az, hogy mindig kell egy "indukciós periódus", amig a zsírégetés rendesen beindul, és így az van, hogy naponta kétszer bemelegszel, amíg eljutsz oda, hogy mondjuk 5 percet eltölthess a zsírégető tartományban. Vagy esetleg el sem jutsz oda.
"Fruktozt barmelyik gyogyszertarban kaphatsz, de tenyleg draga. "
Ha azt vesszük, hogy a különféle italporok (Vitaláda és társai) mibe kerülnek, és hogy egy kulacshoz elég kevés kell, akkor nem olyan vészes. Szóval gyógyszertár...

iceberg,
az a legfontosabb, hogy az alsó holtpontnál majdnem teljesen nyújtva legyen a lábad.

Szomi,
"Én olyan szobabringán tekerek, amin majdnem vizszintesen van a lábam. Na jó kb fél méterrel van lejjebb a pedál és én vagy 1-1.5 méterrel ülök hátrább (olyan mintha fotelben ülnék)."
Akkor ez egy szobarekumbens. :) Nem is tudtam, hogy van ilyen. :)

"Van ennek valami hátránya?"
Talán csak annyi, hogy kisebb terhelés jut statikusan a felsőtestre. Ami akár előny is lehet (->kényelmesebb). Amit múltkor írtam, az arra az esetre vonatkozik, amikor a felsőtest helyzete nagyjából változatlan, csak a lábfej van a térdhez képest elöl.

Babaloo,
Attól tartok, nem egészen értem a kérdést. Ha dolgozik a kar, természetes, hogy nő a pulzusszám, hiszen el kell látni oxigénnel. Kiváló példa a gyorsúszás, ott aztán nagyon szépen fel lehet vinni a pulzust. :) De ha a láb dolgozik, még nagyobb az oxigénigény, hiszen a négyfejű combizom jóval nagyobb tömegű, mint a kar izmai.

PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1161
Szia Babaloo!

Érdekel ez az étend engem is. Tudnád mellékelni?
Köszi!

PAM

Előzmény: Babaloo (1157)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1160
Szia Ágibági!

Köszi!
Ez tényleg jó!

PAM

Előzmény: Ágibági (1148)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1159
Sziasztok!

Babaloo, én NAGYON megköszönném azt az étrendet, annál is inkább, mivel én is a Norbi egyik kazettájára tornázom (2. kazi) és a véleményünk is meglepően egyező Róla!

Köszönettel : Ági

Előzmény: Babaloo (1157)
Babaloo Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1158
Monty, miután kicsit visszaolvasgattam, látom sokan fordulnak hozzád bizalommal. A segítségedet kérném. Az előbb írtam Norbi komáról. Na ő a torna során (aerobic)egyszer említi, hogy azért kell sok gyakorlatot karral végezni, mert az növeli a pulzusszámot, és a bevitt oxigén kb 80 százalékát ellopja (bocs, nem így mondja, de nem emlékszem pontosan), s így a zsírt égeti. Ez komoly?
Előzmény: Monty (1114)
Babaloo Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1157
Sziasztok.
Bár nekem nem kell különösebben fogyiznom, azért nem árt jobban odafigyelnem, van néhány kiló, amitől meg kell szabadulnom. Szóval vettem én is nemrég egy kazettát, kiváncsiságból, ducitréning, de nem Béres Alexandrával, hanem Norbival. Nagyon rendes gyereknek tűnik, arról nem is beszélve, hogy ő maga 100 kilóról fogyott le 67-re. És hát azóta volt aerobic európa bajnok, vagy mi. Ez a Norbi gyerek nem átallott a kazettája mellé egy egy négy hetes étrendet is mellékelni. Se zsír, se liszt, se cukor. Vagyis, se rozskenyér, se pirítós, semmi ilyen. Mint írta, a fogyás megtervezett diéta nélkül nem fog menni. Két hete tartom magam ezért a diétához, ami elsőre durvának tűnt, lévén nagy teázó vagyok, és jó édesem iszom a teát. Azóta Canderellel ízesítem, aminek uolyan az íze, csak 98 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz. Napi 3 étkezés, semmi koplalás, rengeteg zöldség, kevés gyümölcs, sok folyadék. A lényeg az anyagcsere felgyorsítása. Két hét alatt láthatóan! fogytam, vagyis legalább 2-3 kilót, sikeresen átvészeltem a holtpontot is. A kenyér és a cukor rettenetesen hiányzott kezdetben. Ha érdekel vkit, szivesen mellékelem az étrend egy részét.
Előzmény: Estee (1150)
iceberg Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1156
Monty,

köszi,amit a bicajról írtál.
Buta voltam,mert azt nem jeleztem,ez egy viszonylag új bringa,(pár hete nyomom csak ezen),és arra nem is gondoltam,hogy talán csak a beállítás szokatlan/furcsa,stb.
Majd állítgatok rajta,köszi!

Estee-,

Reggelire 1 joghurt/kefír + v.milyen magos v.rozskenyér,esetleg kukoricapehely.

Ebéd és vacsi:zöldségféle levesnek v.párolva (érdemes kísérletezni,némelyik zőccség meglepően jó tud lenni),salátaféle,+esetleg hal ( én húst nem eszem),de a keménytojás se nagyon hízlal)

Uzsi gyümölcs vagy gyüm.joghurt,este inkább 1-2 alma v.narancs.
Lehet,hogy ez sem egészen tuti,de köbö így szoktam.

Ha nagyon édességre vágyom ( nem vagyok édesszájú),inkább bekapok pár szem aszalt gyümölcsöt,pl.mazsolát,...hízlal ugyan,de egészségesebb,mint a csoki.

Előzmény: Monty (1144)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1155
Hát, én nagyon szívesen leírom neked a diétás étrendemet, de elore le kell szögeznem, hogy nekem maximum öt kilót kell fogynom általában és nagyon nem bírom az éhezést és nagyon nem akarok soha drasztikus fogyókúrát. Voltak, akik szerint jól csinálom a dolgot, de voltak olyanok is, akik szerint túl sok kalóriát viszek be és rosszul osztom szét a fehérjét és szénhidrátot a napszakokban. Ez nagyon lehet igaz, viszont nekem csak ez megy, a többi kényszeruség és az nagyon nem jó dolog. Azt hiszem, mindenkinek meg kell találnia a saját magára szabott diétás étrendet és mozgásprogramot.

Szóval négy-hat alatt valami ilyesmi van:
Délelott nagy bögre (liternyi) gyümölcs, gyógynövény vagy zöld tea, cukor nélkül, iszogatom, míg el nem fogy és ha elfogy, csinálok újabb adagot. Tíz körül egy banán és ha nagyon nyugtalan a gyomrom, akkor még egy alma vagy narancs. Délben egy doboznyi saláta, ami káposztából, karalábéból és salátából áll, pár szem kukoricával vagy borsóval és kapros kefíres öntet, néha olajjal, inkább nélküle. Hozzá két-három szelet nagyon vékony pulykasonka és egy szelet korpás kenyér. Délután fél négy tájban egy kefír vagy kevés müzlivel vagy egy cerbona szelettel. Este hét körül valamilyen fott vagy párolt zöldség, csirekhússal, juhtúróval, pirítóssal és késobb még további teák, tíz körül rendszerint egy narancs vagy egy alma.

Ha a kalóriát számolom, akkor ez olyan 1200-1300 lehet, de én inkább a nemjózsírokat csökkentem, amennyire csak lehet.

A mozgásnál meg arra figyelek, hogy legyen _nagyon_ változatos, nem csak otthoni torna a videó elott, mert azt az ember lánya bizony hamar megunja.

Lappa

Előzmény: Estee (1154)
Estee Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1154
Kobzoska, sajna nekem a kiprobalt vagy 5 fele mesterseges edesitoszer kozul egy sem izlett... Vagyis elviselhetoek voltak, de ugy erzem, ha mar itt sanyargatom :) magam, akkor legyen egy kis elvezet is... Ami jelen esetben a cukor el nem hagyasa lenne... (Irigyellek, hogy neked izlik a Polisett is...)

Lappantyú, este mar nem szeretnek enni igazan tartalmasat, de lehetoleg semmit sem. 4.30-ig dolgozom, addig nem is szoktam megehezni, hanem olyan 9-10 ora korul, amikor mar tenyleg nagyon nem kene enni. (Majd, ha karcsu es szep leszek :))), neha megengedem magamnak.) Fozni nem tudok, nem is szeretek, zsirt eletemben nem hasznaltam :) A zoldseget parolva nagyon nem szeretem, a salatakat viszont imadom. Tulkepp nem a mostani etrendemmel van baj, hanem az erdekelt, hogy masok mit esznek, ha napi otszor teszik ezt... Mert tudom, hogy nagyon jo, ha sokszor keveset, de nekem egyelore igy nem megy. Tudod, mi hianyzik? A kenyer... Ugy egy oraja meg is ettem ket szelet puffasztott rizses akarmit, nagyon jol esett :) Azzal vigasztalom magam, ez nem volt sok kaloria... Talan tul gyorsan szeretnek eredmenyt, nyilvan nem igy kellene, de azert erzem, hogy egy het alatt is sokat valtoztam, mind kulsore, mind hozzaallasilag. Szoval igazabol a berogzott dolgok hianyoznak nekem... Ha a szervezetemre figyelnek, talan most is zabalnek :) Vagy az nem onnan jon? :))) Nem is tudom... Mindenesetre meg birom, csak neha nem. De a cukor miatt senki nem dorgalt meg, szoval egy kicsit jobban erzem magam. Kesobb, mondjuk egy het mulva, talan mar eljutok oda, hogy hajlando leszek kora este egy-egy szelet ketszersultet megenni pulykasonkaval es zoldseggel. Most meg ugy ereznem, ezert nem halad ugy a fogyas, ahogy en szeretnem. Biztos butasag :)

Monty, ugy erzem, hogy a reggeli szobabicaj keves lenne. Szeretnem azt erezni, hogy igenis teszek az alakom javulasaert, mert amugy csak a tekergetessel nem lennek ebben olyan biztos - pulzuskontroll ide vagy oda :) Este az a fel ora nem olyan kemeny, ezert is szeretnek valami mast. De nem szeretnek ido elott kiegni, ezert sem tervezem minden estere azt az 50 perc tornat... Ez olyan, mintha reggelente futnek es heti 3x lejarnek valahova mondjuk aerobicra. Legalabbis nekem :) Fruktozt barmelyik gyogyszertarban kaphatsz, de tenyleg draga. Ha van cukorbeteg ismerosod, akinek nem kell fruktoz, akkor az o reven ingyen (azt hiszem) kaphatsz. A mezhez nem ragaszkodom, csak kerestem a megoldast a cukor helyett...

Koszi mindharmotoknak a valaszt!

Előzmény: Monty (1153)
Monty Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1153
Estee-,
igazán nem akarok beleugatni (végül is Te érzed, hogy mi esik jól), de biztos, hogy szükség van napi két edzésre? Szerintem jobban járnál, ha csak egy lenne, de az kétszer olyan hosszú. Az izomzatodnak is több ideje lenne regenerálódni.
Fruktózt hol szoktál venni? Ilyenkor télen, ha néha kimegyek bringázni, gyümölcsteát szoktam vinni a kulacsomban (valamennyire megtartja a hőt) és a fruktóz jobban felszívódna, mint a kristálycukor.
Edzés után nyugodtan ehetsz mézet is.
Előzmény: Estee (1150)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1152
Szerintem este is egyél még valamit, mert ettol bizony nekimész a falnak elobb-utóbb. :-)
Lehet azért a fogyóra alatt is finomakat enni, fozzél kevés zsírral, egyél sok zöldséget fozve vagy párolva, meglátod, hogy úgy könnyebb. A nyers salátától egykönnyen kecskének érzi magát az ember (de nyúlnak mindenképp).
Nálam bevált a kefír és a zsírmentes tej is, ha már nagyon éhes vagyok, vagy azt érzem, hogy ugyan nem vagyok éhes, de valami nem víz dolgot muszáj enni vagy inni, mert különben lefejelem a monitort.

Úgy gondolom, hogy ha csak a szervezeted figyelmeztetéseire hallgatsz, de arra tényleg, akkor nem csinálhatsz nagy galibát. :-)

Lappa_üdvözli Kobzoskát!

Előzmény: Estee (1150)
Kobzoska Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1151
Ha csak a kalóriatartalom miatt akarsz cserélni, akkor nem a mézet ajánlom. Hízlal annyira, mint a cukor.
Én kevés édesítőszert használok, éppen csak a teához, meg nagy ritkán a madártejhez, de a Polisett tökéletesen megfelel.
Előzmény: Estee (1150)
Estee Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1150
Sziasztok!

Aki naponta otszor eszik, legyen szives, irja le nekem egy atlagos napi etrendjet! En most reggel (gyumolcssalata) es del korul (salata es kicsi szarnyas husi) eszem, a nap tobbi reszeben tea, kave es light kola van.

Sajnos a cukorrol nem tudok lemondani, de jelentosen csokkentem mindenhol, szinte mar nem is edesek az italok, de azert meg igy is van bennuk cukor... Tudtok helyette valami mast, ami nem mesterseges? A fruktozt mar megjegyeztem, de fel kilo 500 Ft korul van :( A mez milyen?

Csinalja valaki Beres Alexandra tornajat? Marmint a videot kovetve. Egy hete Duci-treningezek, de ugy erzem, mar johet egy erosebb torna, a reggeli fel ora szobabicaj melle estenkent vagy ketnaponta este... Szeretnek vegre igazan karcsu lenni...

Kitartas mindenkinek, szuperek vagytok!

Estee

szomi_szomi Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1149
Monty,

"Az is gond lehet, hogyha túlságosan alacsonyan van a nyereg, vagy ha a pedáltengelyt metsző képzeletbeli függöleges sík előrébb van, mint a térded"

Én olyan szobabringán tekerek, amin majdnem vizszintesen van a lábam. Na jó kb fél méterrel van lejjebb a pedál és én vagy 1-1.5 méterrel ülök hátrább (olyan mintha fotelben ülnék). Van ennek valami hátránya? Láttam egyébként ilyenből utcai változatot is.

Üdv:
SZOMI

Előzmény: Monty (1144)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.28 0 0 1148
Szia PAM-PAM!

A www.fogyinfo.hu-n próbáltad már?

Ági

Előzmény: PAM-PAM (1147)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.28 0 0 1147
Hú, egy fontosat nem írtam az előbb.
NŐ VAGYOK!!!
Kiegészítésként még:
Szültem, szoptattam...
Szóval a probléma azt hiszem nem egyedi...
PAM
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.28 0 0 1146
Sziasztok!

Két kérdésem lenne.

1) Hol találok a NET-en használható kalóriatáblázatot?

2) Hogyan lehet a hasat laposítani és a melleket növeszteni, kerekíteni, keményíteni???? Egyszerre persze...

Érdekelne étkezési és mozgási ötletek is egyaránt!

Nagyon köszike!!!

PAM

Robin Creative Commons License 2001.01.28 0 0 1145
sziasztok
ha megkeresitek a topic elejének a végét (jól megmondtam) akkor tőlem több receptet is találtok. vannak még mindig szakácskönyveim, meg ilyenkor tavasz felé plusz kilóim is, mert télen leáll a bringázás, amire erősen rákaptam az elmúlt két év alatt. Akit érdekelnek a receptek, annak szívesen segítek...
Előzmény: _tybor_ (1140)
Monty Creative Commons License 2001.01.27 0 0 1144
KisHörcsög,
"A metabolikus mozgás mit jelent?"
A metabolizmus lebomlást jelent, de hogy a "metabolikus mozgás" micsoda... Ezt a kifejezést még így nem hallottam.

Ágibági,
nem baj, ha csak este tudsz mozogni, semmivel sem rosszabb, mint ha reggel.
"ha pl. úgy ítélem meg, hogy NEM BIZTOS a zavartalan végrehajtás, akkor inkább bele se fogjak?"
Hát ezt semmiképpen sem mondanám. Inkább nyújtsd meg pár perccel a mozgást magadat ily módon megnyugtatván. :) Ilyenkor az sem baj, ha utána eszel, persze csak mértékkel. Az izmok regenerációja, a szénhidrátkészletek feltöltése ilyenkor elsődleges prioritást élvez, nem kell attól félni, hogy a megkajált szénhidrátból zsír lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy fél óra könnyedt bringázás után meg kéne enni fél kiló szénhidrátot, de mondjuk nekünk egy két órás zúzósabb edzés után minimum annyit be kell pakolni, pláne ha másnap jön az újabb móka. :) Van egyébként egy "ablak", amin belül különösen hatékonyan veszi fel az izomzat a szénhidrátot (mivel sokkal aktívabb ilyenkor a glikogén-szintetáz enzim), ez a terhelés utáni két órán belülre tehető.

Estee-,
én ugyan nem vagyok hölgyemény, de szívesen segítek. Ha van kérdésed, ne habozz feltenni! :)

tybor,
"Inzulinszint emelkedésének elkerülésével magyarázzák + mindeféle "okossággal". Én nem mondtam, hogy ez ok :) "
Tudom, nem is úgy értettem! :)

iceberg,
"Lassan 1 éve tekerem a szobabicajt,(naponta),de most v.mi miatt elkezdte kinyírni a jobb térdemet."
Ez furcsa, nekem a szobabicaj (pontosabban görgő) helyrehozni szokta a dolgokat. Merthogy nekem meg a futást nem díjazza utóbbi időben a jobb térdem. :(
Pörgősen tekersz? Jó a bringa geometriája? Az is gond lehet, hogyha túlságosan alacsonyan van a nyereg, vagy ha a pedáltengelyt metsző képzeletbeli függöleges sík előrébb van, mint a térded.
"Esetleg valamilyen kence? "
Én Fastum Géllel szoktam kenegetni. Nem csodaszer, de úszással, görgővel együttesen hamar elmulasztja a fájdalmat.

Ágibági Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1143
Ha-ha, én is nagyon utáltam őket az elején, de látod, már annyit csinálom,(a KISBABA-KISMAMÁba szoktam írogatni) hogy teljesen átvettem ezeket a hülye szelngeket és fel sem tűnnek soxor...
Hát elnézést kérek!

Á.

Előzmény: Gretidi (1141)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1142
Komolyabbra forditva a szot, szerintem nem kell nagy dolgokra gondolni. En pl. imadom a soskat, a paradicsomlevest, keves cukorral kell ezeket elkesziteni, picit fura lesz az izuk, de ugyis naggggyon finomak. :)

Mivel nekem keves idom van fozocskezni, nem szoktam bonyolult kajakat csinalni, ugyhogy tapasztalat alapjan ajanlani tudom a jobb hijan gombaporkoltnek nevezett etket, hamar kesz van es en ebben szerettem meg a gombat. :) Mondom, nem nagy kunszt, megpiritom a hagymat egy kiskanal olajban, hozzaadom a gombat, megparolom oket, megfuszererezem (kedv szerint), fozok hozza rizst es kesz is. :) Hiaba, nem vagyok 1 mesterszakacs. :)

Ha Nektek is van vmi jo, szerintem osszatok meg, ez egyaltalan nem "off-topik". :))

Előzmény: Ágibági (1138)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1141
OFF
Annyira birom az ilyen kifejezeseket, hogy "ne _offoljuk_ szet a _topikot_." :) Vmi hihetetlenek tudnak lenni. Faradt vagyok, ugyhogy a "tegnap jot _cseteltem_ a neten" ujmagyar kifejezesen nem sokminden jut eszembe, de asszem ertheto apaink-anyaink miert nem ertenek minket... :)
ON
Előzmény: Ágibági (1138)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1140
"Örülnék, ha megosztanál velem néhány igazán jóízű receptet, mert -egyelőre- nekem még nincs ilyen szakácskönyvem. Van, amelyiket különösen ajánlod?

(Írhatsz mélben is, hogy ne offoljuk szét a topikot"

Jöhet szerintem ide, én is ímádom a jó kajákat ;) Egy kis idő után rájön az ember, hogy az egészségesen ételek is lehetnek finomak.

tybor

Előzmény: Ágibági (1138)
szomi_szomi Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1139
Ágibági,

Csatlakozom Gretidihez. A feleségem azóta, hogy elkerült a szülői háztól, ahol rettentő magyarosan főznek (évente 2db kb 200 kilós malacot ölnek le) legalább 10 kilót fogyott.
És közben még szült egy gyereket is. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én bármit megeszek, amit elémraknak.

Üdv:
SZOMI

Ágibági Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1138
Örülnék, ha megosztanál velem néhány igazán jóízű receptet, mert -egyelőre- nekem még nincs ilyen szakácskönyvem. Van, amelyiket különösen ajánlod?

(Írhatsz mélben is, hogy ne offoljuk szét a topikot)

Köszi: Ági

Gretidi Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1137
Nem olyan nehez az. En amig otthon laktam, ilyeneket ettem, aztan amikor a parom szuleinel laktunk, akkor meg rosszabb volt, mert bar ok ugymond "reformkonyhason" foznek, de tele volt (van) a hutojuk zsiros sajtokkal, sutikkel, mindefele edesseggel. Akkor sikerult elhiznom. :( Persze ez nem az o hibajuk, nem azert mondom, csak jelezni szeretnem: reformkonyha es reformkonyha kozott is van kulonbseg.

Szoval miota elkoltoztunk onnan, es en fozok, azota sikerult teljesen leszokonom a disznohusrol, az ilyenek, hogy porkolt, szerintem mar meg sem birnam enni, annyira zsirosnak tunik. Elkezdeni nehez, az igen, es ravenni masokat, hogy ugyan ne kelljen mar kulon fozni (nekem ez spec. nem ment, mi csak ketten vagyunk, megis ketfelet kell foznom :( ) es az elso falat is nagyon nehez. De aztan rajossz: ez nagyon finom, amellett hogy egszseges!

Es ez utobbi tud nagyon sokat segiteni. Hogy jo az a zsiros kaja izileg, de hogy teljesen tonkreteszi a belso szerveket, az is biztos.

Szoval probalkozni kell sokfele recepttel, nagyon jo konyvek vannak meg a neten is lehet rengeteg hasznos infot talalni, es eljutni az elso megevesig. :) Aztan megy mar minden mint a karikacsapas. :)

Amugy fura, hogy Te ezt talalod neheznek, en meg pont a mozgast. :) Mer' ugye enni mindenkepp kell, de olyan kifogasokat lehet talalni, hogy miert nem tornaztam pl.! :(

Hat igen... Eros elhatarozas kell gondolom.

Előzmény: Ágibági (1136)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1136
Szerintem nem is a rendszeres mozgás bevezetése a nehéz, hanem a táplálkozási szokások megreformálása. De az aztán iszonyatosan!!!
Én pl. alig ismerek egészségesnek kikiáltható receptet, így a változatos reform-főzőcskézésről elképzelésem sincs. És hosszú évszázadok alatt annyira-de annyira belénk ivódott már a csirkepörkölt-galuskával-kovászos-uborka-somlói-szerű magyaros étrend, hogy elképzelésem sincs, meg lehet-e ezt egyáltalán (TARTÓSAN!!!) változtatni. Szerintem ez a legalapvetőbb proléma az elhízásban, ill. a lefogyások sikertelenségében.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!