Keresés

Részletes keresés

bied Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5893

Na így van .A 4.x után, valahogy minden más. Ilyenkor már minden sz.....betegség megjelenik.

Azért ha most lennél 52, az arcodon a bőr ráncosabb lenne.

Most, nézd a jó oldalát. Kivan simulva az arcod)))))

Apusod is jól meg tud markolászni.)))))

Ez az 5x-i, 6x-i étkezés nem biztos, hogy lefogyaszt. Sőt. Itt a fiam, aki eleve szénhidrát függő,napi 4x inzulinos, és ehhez 6x kell ennie naponta.

Frankón felhízott 30 kg-ot.

Bár nála fő gond,hogy pl az ebédnél előirt 56 szénhidrát dupláját eszi. Nasi- fekvés.

A z alma jó mert csak 5 a szénh. a banán nem igazán mert 27. De a gyümik gyorsan oldódó szénhidrátok, és ezért leszel hamar éhes.

Keress lassan oldódó szénhidrátot, magasabb értéküt, attol nem leszel éhes olyan hamar.

Próbáld meg a szénhidrátokat variállni, hátha ez bejön.

De ez számolás megint, amit utálsz, bár csak az elején kell nézni egy szénhidrát táblázatot. Aztán már ránézésre megy. Egyél túrót,-az 3 szénh. egy szelet tartósítószer nélküli kenyérre.pl reggeli. 

De én nem akarok bele pof.zni a diétátba. Mert ügyi vagy te.És úgy látom már kezdesz magadra találni, ami a legfontossabbbbb.)))))

Előzmény: Törölt nick (5892)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5892
Vagyis ismét az eső két sort ismétled??? Hány éves vagy szivem, hogy ilyen könnyen le tudsz még fogyni???? Mert ha fiatalka, akkor egyszerű a dolog. Nekem 35 éves koromig a kisujjam sem kellett megmozdítanom az 52 kilómhoz, a 167 centimmel. Bezzeg most...:(
Előzmény: Khill (5891)
Khill Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5891

Sziasztok!

 

Nálam egy dolog nagyon bevállt. A napi 5x-i étkezés kis adagokkal és mellette heti 3x-i testmozgás (bringa, lépcsőzés). Bármit ehettem.

Ami viszont ártott az elért eredményeknek, hogy felhagytam a mozgással, sok nassolás volt és bűnözés. A kilók ekkor gyarapodtak.

Most megint vissza kell térnem a normális kerékvágásba, mert úgy jobban éreztem magam.

ÉS az eredmény garantált lesz...

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5890
Ez OK. de én az almától curva éhes vagyok kb. 10 perc múlva:)
Előzmény: ugyörgy (5889)
ugyörgy Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5889
Tegnap este egy jó motivációs tényező jelentkezett nálam.
Előkerestem a bélelt erdőjáró nadrágomat és az állandóan benne levő szíjj egy lyukkal szűkebbnek bizonyult a múlt tél óta :))))))))))))
Na, most erre a minusz 1 lyukra hajtok.
Csökkentem a pörkölt arányát, az alma, narancs stb javára.
Almát szinte egész nap eszem, szépen elosztva
üdv. gy.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 5888
Utálom a zsíros ételeket. Pfujj. Megpróbálom a hagyományos vegyes táplálkozás mellett az adagokat csökkenteni és beszámolok róla, hogy mire jutottam, mondjuk egy hónap múlva.:) Köszi, szia.
Előzmény: ugyörgy (5887)
ugyörgy Creative Commons License 2007.01.25 0 0 5887
szerintem igen, de fokozatosan csökkentve a zsíros ételek arányát (ha van ilyen nálad), megszüntetni nem kell, esetleg egyoldalu táplálkozáshoz vezethet.
Ez a gyakorlati tapasztalatom, kb 25 évvel ezelőtti szemlélet :))))))))))
Előzmény: Törölt nick (5886)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5886
Vagyis egyek nyugodtan mindent csak keveset????
Előzmény: ugyörgy (5882)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5885
Ezt a tízest én egy hónap alatt képes vagyok felszedni:))) Nem is tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek:)
Előzmény: Present83 (5873)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5884
Kösz a bíztatást, aranyos vagy!:)
Előzmény: bied (5871)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5883

Sziasztok , néhány napja találtam rá erre a topic-ra. Nálam a fogyókúra alapja a motiváció ! És éppen azért kezdtem el keresgélni a fórumok között mert most pont a motiváció hiányzik belőlem.

 

Valamiért utálnom kellene, hogy kövér vagyok valamiért pedig vágynom kellene rá, hogy "könnyebb " legyek. Nem találok képeket a fejemben...csak ürességet érzek és félelmet, hogy nem lesz erőm...végig csinálni utánna megtartani amit elértem és azután fegyelmezni magam amíg élek- utánna persze lazíthatok de az már nem ugyanaz :)

 

Nem akarok sem fogyókúrázni sem életmódot váltani...szerencsés szeretnék lenni mint pl. az unokahúgom aki hajnali fél négykor hidegen zabálja két pofára a hűtőből a töltött káposztát és mégis 46kg már 25éve, azt hozzá se teszem, hogy életében nem sportolt.

 

Szerintem a lényeg, hogy elérd valamire többet gondolj mint a kajára, és erre jó a motiváció akár milyen kicsi sikered van közelebb visz a célodhoz ami motivál és ez életben tartja a lelkesedésedet..

 

Ez az én filozófiám...

 

Kitartásmindenkinek!

ugyörgy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5882
én már régen eldöntöttem:))

mivel ez egy beszélgetős fórum, a vita látszatát is el akarom kerülni. én a saját módszereimre esküszöm, eddig bevált.
röviden összefoglalva a fogyáshoz kell : kemény elhatározás, rendszeresség a mozgásban, kitartás a nehéz periodusokban, mértékletes és változatos táplálkozás, és örülni minden apró sikernek is. -szerintem, mondom még1x
üdv. gy.
Előzmény: hjadam (5881)
hjadam Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5881
uraim döntsék már el kérem.... :)
H_G Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5880
Az izmnövelés elengedhetetlen része a maradandó fogyásnak, mert az izom égeti a zsírt folyamatosan, még akkor is, amikor éppen nem csinálsz semmit.

A www.3fatchicks.com "fogyis" fórumon az egyik sikeresen lefogyott (jó nagyot, ott többször 10 kilókról van szó) törzstag úgy tartja, h. a fogyásnak négy titka van, amik csak együtt működnek -- és ez szerinte annyira fontos, h. az aláírásává tette, minden hsz.-a végén ott áll:

"EAT LESS - EAT CLEAN - CARDIO - WEIGHTS"
Előzmény: ugyörgy (5879)
ugyörgy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5879
""""Ellenkezőleg, pont az anaerob gyakorlatoktól (súlyzózás) nő az izomtömeg! Főleg, ha megkapja utána az újjáépítéshez szükséges tápanyagokat és pihenő-időt. Lebomlani a koplaláson kívül a nagyon hosszas aerob mozgástól tud, ami közben már nem lehet eleget enni-inni a pótláshoz -- a maratonfutók és oúti biciklisták tipikusan vékoyak, a sprinterek izmosak.""""

ebben igazad van, de a kollega fogyni szeretne úgy látom, aztán majd inkább izmosodni.
Az izom tömeg növelés és a mozgáshoz szükséges energianyerési folyamatok is eltérőek.
Ha már említetted a bicikliseket, információim egy része innen származik

táplálkozástudományi kérdésekbe nem mennék bele. Sok recept és módszer van forgalomban, néha éppen az aktuális irányzatnak megfelelően.
A fogyáshoz a táplálkozási módszert és összetételét személyre szabottan kell kidolgozni és alkalmazni szerintem. Én csak az egyik lehetséges variációt írtam.(én azt alkalmazom, habár nem "nagyokat" kell fogynom, és nem drasztikusan.

üdv. gy.
Előzmény: H_G (5877)
H_G Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5878
A sztenderd jó tanács itt az Indexen: olvasd el az "Alakformálás" topik első 1000 hozzászólását! Neked se tudnék hasznosabbat, ott minden fontos téma szóba kerül.
Előzmény: hjadam (5875)
H_G Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5877
"Ha ennél magasabb a szívritmus,akkor már átlép a szervezet az oxigén nélküli energia felszabadításra, aminek a következménye a tejsav lerakódás= izomfájdalom, és a drága, és értékes izomfehérjék lebomlása."

Ellenkezőleg, pont az anaerob gyakorlatoktól (súlyzózás) nő az izomtömeg! Főleg, ha megkapja utána az újjáépítéshez szükséges tápanyagokat és pihenő-időt. Lebomlani a koplaláson kívül a nagyon hosszas aerob mozgástól tud, ami közben már nem lehet eleget enni-inni a pótláshoz -- a maratonfutók és oúti biciklisták tipikusan vékoyak, a sprinterek izmosak.

"Ami ajánlott, a táplálkozás reformálása, kevesebb állati eredetű, inkább növényi étel, több rostos,-> ez kell az emésztésnek, sok folyadék, de nem cukros aromás lötyik, stb."

Ez az, ami baromira *nem* ajánlott. Teljes értékű, sovány fehérjéhez állati forrásból a legkönnyebb hozzájutni (hús, tej, tojás), növényi forrásból szerezni be extra nehezítő feltétel -- mintha nem lenne a fogyás elég nehéz már magában is! Van ugyan a szója, de az növényi hormon (fitoösztrogén) tartalma miatt férfiaknak nem ajánlható, csak a nők fogyaszthatják nyugodtan. (De ízben még az ő tányérjukban sem versenyképes a hússal, persze, bár néha én is bírok egy jó hagymás tofusalátát :)


Előzmény: ugyörgy (5876)
ugyörgy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5876
szia.
a legalapvetőbb, fele kaja, dupla mozgás. :)
a fogyáshoz az un. zsírégető mozgásformákat szokták ajánlani, tehát kisebb terhelésű, de hosszan tartó mozgásformák. ez lehet természetes: úszás, kocogás, bicikli, tánc, stb, és lehet gépi, pl. evezőpad, sífutógép, stb. 40 perc-1 óra.
ennél a mozgásformánál a maximális pulzus 70 %-a körüli értéken kell tartani a szív munkaütmét. ekkor a szervezet oxigént, elsődlegesen szénhidrátot és másodlagos energia forrásként nagy mértékben zsírokat is felhasznál az energia nyeréshez. Ha ennél magasabb a szívritmus,akkor már átlép a szervezet az oxigén nélküli energia felszabadításra, aminek a következménye a tejsav lerakódás= izomfájdalom, és a drága, és értékes izomfehérjék lebomlása.
a szívritmus mérhető műszerrel, meghatározható tapasztalati-irodalmi úton, és beállítható kellő gyakorlás után a megfelelő értékre.
Fontos a bemelegítés és a levezetés.

Ami szerintem nem ajánlott, az absz. diéta, és a bogyók, csodaszerek.
Ami ajánlott, a táplálkozás reformálása, kevesebb állati eredetű, inkább növényi étel, több rostos,-> ez kell az emésztésnek, sok folyadék, de nem cukros aromás lötyik, stb.

Ahogy mondani szoktam először süssük a szalonnát olajban, aztán meg ne együnk annyit :))) persze ez volt a vicc.

ennyi jutott elsőre eszembe.
ha szamárságot írtam a szakemberek javítanak...
üdv.tanácsok itt is
üdv.gy.
Előzmény: hjadam (5875)
hjadam Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5875
Sziasztok!

20 éves pasi vagyok, aki nagyon szereti a finom ételeket. Ennek köszönhetően illetve a szinte semmi sportnak és a kiadós esti kajáknak, az elmúlt kb 2,5 évben 88 kilóról kb 113-ra gömbölyödtem, 184 cm vagyok. Eddig nem zavart. nem is annyira vettem észre, hisz nem eszek drasztikusan sokat szerintem vagy többet, mint előtte, de megállíthatatlanul hízni kezdtem. Hetente röplabdázom, de az nem nagyon mozgat meg. ?Mostmár kezd zavarni, a cajok sem jönnek úgy, az ismerősök úgy köszöntenek, hogy de meghíztál és a ruháim sem jönnek rám. igazából bármilyen ötletet, tippet szívesen fogadok, hogy milyen sportot, fogyúkúrát, diétát ajánlanátok. A másik nagy probléma, hogy a hirtelen hízás miatt, a bőröm kinyúlt, sok helyen tele vagyok striákkal ami tök gáz sztem. Egy hete elkezdtem heti 2-3-szor úszni járni, de nem tudom, hogy ez hogy hatásos. Mennyit kén úszni? milyen úszásban? váltogatva vagy csak egy ap egy fajta? szauna használatának módja? felváltva vagy csak a végén?

Present83 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5874
Az enyém, 201cm magassággal és reggeli mérés szerint 97 kilóval:

24

NORMÁL TESTSÚLY
Gratulálunk, Önnek ideális a súlya, nincs szüksége fogyókúrára! Ha mégis gömbölyűbbnek találja magát itt-ott a kelleténél, azon könnyedén segíthet egy kicsit több mozgással. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy helyesen táplálkozik-e? Az egészség és a forma megőrzéséhez az is fontos, hogy megfelelő arányban kerüljenek szervezetünkbe vitaminok, nyomelemek, étrendünk legyen változatos és ízletes.

Az Ön ideális testsúlya 80.8 és 101 kg között van.

:)

------------------------------------
A tavaly májusi:

30.7

ÖN ELHÍZOTT
Sajnos, Ön jóval nagyobb súlytöbblettel rendelkezik a kívánatosnál! Ezen sürgősen változtatnia kell, az elhízottakat ugyanis sokkal nagyobb mértékben fenyegeti a magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavarok, mozgásszervi és légzőrendszeri panaszok stb., a lelki terhekről már nem is beszélve. Konzultáljon háziorvosával, aki az Ön egészségi állapotának megfelelő fogyókúrás tanácsokat tud adni!
Present83 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5873
26.2

TÚLSÚLY (kis súlytöbblet)
Aggodalomra nincs különösebb ok, de némi túlsúllyal rendelkezik! Most kell fogyókúráznia, ilyenkor még viszonylag könnyen megszabadulhat a nem kívánt kilóktól. Ha egy év alatt csak egy kilót hízik, azt szinte észre sem lehet venni, de ez 10 év alatt 10 kiló pluszt jelent! Ez a kis súlytöbblet még nem jelent egészségügyi problémát, de mindenképpen érdemes egy kicsit figyelni a kilókra. Az egészség és az ideális súly alapja az egészséges táplálkozás, tesztelje táplálkozási szokásait!



Az Ön ideális testsúlya 63.4 és 79.2 kg között van.

http://www.vital.hu/themes-inter/kcal/bmi_kalkulator.htm

:)
Előzmény: H_G (5872)
H_G Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5872
"Hány kg-ot szeretnél még fogyni?"

Kb. 5-öt. (4-gyel már lejutnék a normális tartományba, mármint agyilag nem biztos, de a BMI-m már nem lenne több 25-nél :)

Előzmény: bied (5870)
bied Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5871

Ha olyan leszel a ruhádba mint egy szaloncukor,- mi kibontunk, és megeszünk.)))

Igyekezz szedd össze magad, és a pofonokat add vissza.

Ne hagyd magad édesanyám,-bár nem is olyannak ismerlek aki csak úgy hagyná magát.

Gondolj a szép dolgokra, pl:van egy új mosógéped, és most moshaccc))))

Aztán nézz körül a fogyókúrák közt, és vágj bele.

 

 

Előzmény: Törölt nick (5867)
bied Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5870

Persze, hogy van itthon- lekvár, és milyen fini.))

Anyukám főz be lekvárokat, befőtteket, diabetikusakat is ,és a finom savanyúságokat.

Elvagyok kényeztetve e téren.)))

De nem vók valami lekvár evő.

Inkább savanyúját és sós dolgokat szeretem.)))

 

Csak most vótam olyan torkos féle. De nem ilyen mazsola-szilva,meg csokidarára.

Nápolyi csipsz, ropi,csoki, ilyesmi nasi ami má nincs.)))Itt is a 4kg.+((

 

Nem baj ha lassan fogysz, csak tartós legyen. Nyárra már igen karcsú leszel.

Hány kg-ot szeretnél még fogyni?

Előzmény: H_G (5866)
H_G Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5869
178 vagyok és a BMI-t ebből már magad is ki tudod számolni. (Tekintsd a kíváncsiság büntetésének :)

Előzmény: Present83 (5868)
Present83 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5868
Milyen magas vagy H G?
Mennyi a testtömeg-indexed ha szabad kérdeznem?
Előzmény: H_G (5866)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.22 0 0 5867
Igen, valóban kissé szomorú vagyok. Kaptam néhány pofont az élettől és most verekszem át magam rajta.De mindjárt átérek!:)
Csak tudod a testsúlyommal mindössze annyi a gondom, hogy félek, az aranyruhában olyan leszek a színpadon, mint egy hatalmas szaloncukor:O)
Bár ha jobban meggondolom, abban is valami élvezet:)))
Előzmény: bied (5863)
H_G Creative Commons License 2007.01.22 0 0 5866
"DE NINCS ITTHON SEMMI ILYEN.)))"

Ezt továbbra sem hiszem el! :) Mazsola (dióval), birsalmasajt, tortabevonó, gesztenyemassza, beszáradt lekár, aszaltszilva? Vmi hasonló szükség-édesség minden rendszeresen használt konyhában akad!

De hogy az önuralmat hol kellene keresni, azt ne tőlem kérdezd! :D

Én meg tkp. fogyok, de nagyon lassan. Hétről hétre tkp. belül van a mérési hibahatáron a változás -- néha csak 10 deka, olykor 20 v. 30 -- de végül is mindig lefelé megy. (Most 83-nál tartok.)
Előzmény: bied (5865)
bied Creative Commons License 2007.01.22 0 0 5865

Aranyos vagy.))))

Ez még a karácsonyi rágcsigásidőszakom.))))Önuralom a gyógyszere.)))))))))

Ez minden évvégén, és évelején meg van.)))

Olyan édesség ehetnékem van.

 

DE NINCS ITTHON SEMMI ILYEN.)))

 

És te fogytál?

Az én párom 8kg-ot hizott.- Atya-gatya- Jó nagy bendője lett.

 

Előzmény: H_G (5864)
H_G Creative Commons License 2007.01.22 0 0 5864
Egy konyhában mindig van vmi nasi (adjak ötleteket? :)
Előzmény: bied (5863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!