Keresés

Részletes keresés

Babetta72 Creative Commons License 2013.12.04 0 0 3995

Köszi :) ez pont nem saját kötés, de már párom is csinált kettőt (a pulcsi ujjas megoldást csak koszos időbe vesszük fel).

Nálunk a legujabb dili (amióta tudtunk egy kis rendszert vinni a sétákba) ha meglátja a ruháját és a pórázt, meg a kétlábon állás meg az ügetés körbe körbe... a legjobb amitől nagymama lehidal, ha ottvagyunk nála "unokázni", mikor látja hogy vesszük a kabátot már ugrál a pórázért elkezdi rágni (aminek nem örülünk) és hozza az előszobába hogy na vigyetek ám engem is! Pedig erre sose tanitottuk! :)

Előzmény: új mokka (3994)
új mokka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 3994

Nagyon szép az új ruci, saját kötés?

Nekünk nincs nagyon oda a felöltözésért, de muszáj, olyan hideg van már.

Nagyon édes!

Előzmény: Babetta72 (3993)
Babetta72 Creative Commons License 2013.12.04 0 0 3993

Egy pár kép alvásról, fülelésről, és az uj gúnyáról!

 

 

Zernovics Creative Commons License 2013.11.29 0 0 3992

Ne adj Neki csak reggel.

Egy próbát megér.

Előzmény: Rózsa64 (3989)
Zernovics Creative Commons License 2013.11.29 0 0 3991

Addig, amíg nem szobatiszta, igen is van köze a ki-be járkálásnak ahhoz, hogy hova szarik. Ezen nem fogok vitatkozni,ezzel foglalkozó szakirodalomban meg lehet keresni.

Én is így szoktattam a kinti WC-zésre, majd mikor kiszokott, akkor már bátran nyitva hagytam a bejárati ajtót egész nap.

 

Előzmény: ncsk (3990)
ncsk Creative Commons License 2013.11.28 0 0 3990

Szerintem sincs köze ennek a ki-be járkáláshoz, mert nálunk is tavasztól őszig nyitva az ajtó és jöhet-mehet még sem volt ilyen problem.

 

A kutyáknál ugyanúgy ahogy az embereknél vannak problémásabbak, szerintem csak kifogtátok, bár ettől függetlenül lehet, hogy meg lehet találni azt a módszert ami segít.

Lehet, hogy a kajaidőn kéne változtatni, hátha beválik, de tényleg ez csak egy tipp. Télen nekünk este 8-kor van vacsi utána azonnal ki, reggel nálunk csak kevés kaja van, éppen csak emésztésindító és utána azonnal kiviszem. Általánosságban mindig kaja után közvetlenül van a nagydolog. DE ha nem viszem ki kaja után, akkor bezavarodik a dolog és mivel visszatartja, már bizonytalanabb mikor lesz nagydolog.  Persze neki már akkora a rutinja, hogy nem kell ezt már annyira figyelnem, de amíg kicsi volt, majdnem 2 éves koráig nagyon betartottam. Ha nem válik be lehet továbblépnetek, de az pl, tuti, ha este nincs nagydolog, mondjuk esik az eső és lusta vagyok addig dekkolni kint, míg el nem végzi a dolgát, akkor előfordult, hogy éjjel felébresztett, hogy neki ki kell mennie. 

Előzmény: Rózsa64 (3989)
Rózsa64 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 3989

Szia,

 

Hát pedig ez falu helyen így van - nem csukjuk be napközben a bejárati ajtót.Mármint jó időben.

És értsétek már meg,hogy este fél tízkor kimegyünk / nyilván ilyenkor már csak én nyitom ki nekik az ajtót/ van kaki és pisi is,/ LÁTOM IS/aztán boldogan befutás a jó melegre.

Napközben nem pisil.kakil be.CSAK ÉJSZAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaja osztás KB. délután 5-6 óra!

 

Üdv:

 

Rózsa

Előzmény: Zernovics (3988)
Zernovics Creative Commons License 2013.11.27 0 0 3988

Szia!

 

Pontosan az állandó ki-be járkálás miatt nem szokta meg a rendszerességet.

Ezt írtam korábban.

Próbáld ki, hogy estére nem adsz neki, hanem reggel inkább egy kicsit többet. És este addig ne engedd be, amíg nem pottyantott.

Ugyanezt reggel is játszd el Vele.

Előzmény: Rózsa64 (3983)
GPS Creative Commons License 2013.11.26 0 0 3987

 

"Nálunk még esti mese,jó éjt puszi is van!!!!!!!!!"

 

Igen, ezt én is ismerem.

 

Sőt, nálunk "jóreggelt" puszi(sorozat) volt - amikor a párom még bejárt dolgozni és reggel vittem neki a kávét - Rudika már sorbanállt az ajtónál, mert (kutya)kötelességének érezte felkölteni "Anyut".

 

Ez abból állt, hogy végiggyalogolt rajta - egész az arcáig - ahol aztán elárasztotta vagy 100 puszival addig, amig garantáltan ki nem verte az álmot a szeméből.

 

Nem kis mutatvány volt védekezni ilyenkor - volt hogy a párom a fejére húzta a takarót - csak szabaduljon a puszi-áradattól :-)))

.

Előzmény: Rózsa64 (3985)
Babetta72 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 3986

akkor passz... elvileg a leirtak alapján nem gondolom hogy probléma lenne, de ugye az eset mégis fentáll..  több ötletem nincs.

Rózsa64 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 3985

SZORONGÁÁÁÁÁÁÁS????????????????

Nálunk még esti mese,jó éjt puszi is van!!!!!!!!!

Réges rég a fejünkre nöttek!

Max. mi szorongunk miattuk, értük!

 

Üdv:

 

Rózsa

Babetta72 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 3984

Hát, a leirtak alapján nem kéne hogy probléma legyen... De kétlem hogy betegség lenne, inkább rossz szokás, vagy valami szorongás szerü.

 

 

 

Ilyen képet vágok ha apa leszid, mert a fél kertet átrendezem mire hazajönnek...

 

 

Rózsa64 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 3983

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen a válaszokat - de ezeket én is szeretném megválaszolni.

Kertes házban lakom,amihez jó nagy kert tartozik. Kb. 20 m * 60 m.Szóval, két tacskónak azért ez jó nagy terület.Sem kennelem,sem láncom nincs.Bár az utóbbival azért néha szoktam fenyegetőzni.A ház hátsó részéhez egy 4 m*6 m-es fedett terasz tartozik.Szóval,amíg tart a jó idő,addig tart a ki-be járkálás.Magyarul reggel,amikor felkelek kinyitom a bejárati ajtót - ami nyilván az esti lefekvésig nyítva van.Én erre gondoltam a ki-be járkálásnál.Nem én nyitom-csukom utánuk az ajtót,hogy menjenek dologra csak reggel kinyitom,este bezárom.Ők meg éppen ahol akarnak lenni ott vannak.Este télen-nyáron bent alszanak.A táp:FRISKIES BALANCE. Csirkehús zöldségekkel vagy Pediree.Úgy gondolom,hogy nem annyira rossz minőségűek,bár aláírom,hogy vannak ennél jobbak is - de mindenki pénztárcájához mérten tud vásárolni.Ha van kajamaradék azt is szivesen megeszik.Este szoktam etetni kb.5-6 óra magasságában.Én azért is vagyok ennyire tanácstalan,mert volt már pár kutyám és ez mindegyiknél bevált csak a Pötyinél állt meg a tudomány!Nem azt mondom,hogy nem voltak balesetek,de nem volt mindennapos a reggeli csomag.Ja, és mondjuk ilyenkor,amikor rossz idő van és a munkám elszólit akár továbbra is,mint fél nap - és ők be vannak zárva a lakásba NEM PISIL?KAKIL BE!!!!!!!!!Csak reggelre. De mint írtam, rendszeresen megyünk ki.Barátok közt után :-))))))).De ha még kivittem éjfélkor és pisilt is - reggelre AKKOR IS OTT A CSOMAG!

 

Üdv:

 

Rózsa

Babetta72 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 3982

Csatlakoznék! Nálunk zsebi még csak egy éves, de néha becsuszik egy pisi multkor pont kaki, de ez elég kevés. És ilyenkor bizonyithatóan mi hibázunk hibalehetőségek: lefekvés előtt adunk neki enni, nem tudnuk vele esti sétára menni (hogy üritsen) lefekvés előtt közvetlen sokat iszik, vagy tejes vacsit kap (erről leszoktunk, ez pisi vonzó!), illetve sokat kap.. szegénnyel nyáron toltunk ki nagyon... mikor főtt kukorica szezon volt, adtunk neki egy keveset, aztán hogy rágcsélja, adtunk neki egy fél csővel, elvolt vele egy órát kb.... na mondanom se kell reggel (mivel ugye a kukorica rajtunk is átmegy) mire felkeltünk az egész előszoba tele de tele vagy 4-5 rudacska aztán kimentünk ott is kettő! :) telis tele kukoricával... szoval itt a jó példa ha sokat vagy gyorsan átmenőt adsz neki (teszkós nedves táp) akkor az bizony átszalad rajta... szóval szerintem ennyi a gond.

ncsk Creative Commons License 2013.11.22 0 0 3981

Sokat hozzátenni én sem tudok, de tuti a kaja a ludas szerintem is, illetve az etetési időpont is fontos. Pl. nálunk elvileg 1x van kaja este, de azért pár falatot kap reggelire is, így a nagydolgot elintézi reggel-este, ha itt vannak a rokonok és melléetetik, akkor nálunk is előfordult baleset, bár akkor is szól előtte és ha szerencséje van és nem alszom épp mélyen, akkor meghallom és kiengedem, de én is vigyázok arra, hogy ne össze-vissza legyen etetve, mert akkor ott a csomag és olyankor ő is többször kakil egy nap.

 

És szintén egyetértek, ha nem minőségi a táp, akkor sok a ballaszt, annak meg ki kell jönnie szegényből.

 

Azzal vitatkoznék, hogy a tacsik életeleme, hogy parancsoljanak neki, az én tacsim pont nagyon nem ilyen. Ő inkább beledöglik, de ha valamit durván erőltetünk, akkor ellenáll, ha normál módon csináljuk, akkor engedelmeskedik, de inkább szerintem meghallna, mint hogy megtörjön. Amúgy lekopogom, mert okos szófogadó, de kegyetlenül erős jellem 4 éves elmúlt, de még soha nem hunyászkodott meg, ha szót fogad azt is feltartott fejjel meg farokkal, sőt vicsorog és morog időnként ha nagyon neki nemtetsző dolgot kell csinálnia, vagy kibírnia, de morgás közben is szótfogad :))

Zernovics Creative Commons License 2013.11.22 0 0 3980

Szia!

 

 

Csatlakozom az előttem szólóhoz. "Szar" nem lesz a levegőből. Szerintem sok kaját adsz Neki.

A másik gond, mint írtad, hogy ki-be szaladgálhat, így nem alakult ki nála a rendszeresség. Mikor rájön a szapora, ürít. És nem tesz különbséget tél-és nyár között.

Elég napi kétszer adni, de mindig ugyanabban az időpontban. Ez Nálunk reggel hat óra és este hat óra. Kis tálkája van, amibe maximum csak félig kap száraztápot.

Előtte, utánna ki van engedve. A mienk hat és fél hónapos, de eljutottunk odaáig, hogy akár 12-13 órát is kibír úgy, hogy nem pisil be. Figyeld a jeleket. Ha felpattan az ágyról, mászkál, irány kifelé. Észre lehet ezt venni.

 Javaslom, csökkentsd az adagot és ne sajnáld a minőségi tápot. Ajánlom a Select Goldot, kicsit drágább árkategória, de Nekünk 2 zacskó -kb 4000 forint- egész hónapra elég. 

Ahova piszkít, ott hipózz fel alaposan, hogy ne is érezze a szagát, és szoktasd ki, majd jutalmazd. Ha bepiszkít, meg azonnal szídd meg.

Fő a rendszeresség és következetesség. Makacs a Tacsi, de nem hülye, meg fogja tanulni.

 

Előzmény: Rózsa64 (3978)
chabie Creative Commons License 2013.11.22 0 0 3979

".Sőt, ha kimegyünk,SZINTE minden alkalommal tojik.Nem tudom,hogyan csinálja.mert szerintem ennyit nem is eszik."  

 

Rossz minőségű kaját adsz neki,és valószínűleg sokat is. Ebből következik,hogy rengeteget iszik(lefetyel :) rá,ennek szintén ki kell jönnie valahol.       Az ételei sok salakanyagot tartalmazhatnak és ez ki is jön a hátsó részen. Nagy mennyiséget is adhatsz neki: egy tacsi gyomra kb pingponglabda-biliárdgolyó  nagyságú.Hány kiló a kutyus súlya? (tömege:) ) .A táp csomagolásán rajta van,hogy mennyi ajánlott.A házi koszt sem lehet sokkal több. A kutya minden mennyiséget felzabál,még akkor is,ha nem éhes.És közben úgy néz rád,olyan szomorúan,mintha ki lenne éheztetve.   Fontos az is,hogy a pisi-kaki rendeltetésű séták időpontja menetrendszerű legyen,tehát mindig ugyanakkor ! Továbbá,hogy legyen egy wc-pont is,tehát csak ott pisilhet-kakilhat. Ez rászoktatás kérdése. A tacsi életeleme,hogy parancsoljanak neki és utasítások szerint éljen. Nincs demokrácia !!!  Ja,és a pisi ezzel párhuzamos. Persze,lehet betegség,de előbb ezekre a kérdésekekre válaszolj - magadnak. Vagy itt! 

 

Szeretettel.

 

Előzmény: Rózsa64 (3978)
Rózsa64 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 3978

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni!

Pötyi kutyám / törpilla /már 3 éves elmúlt és még mindig nem szobatiszta.Kezdek megőrülni Tőle igy télvíz idején meg pláne..Nyáron még csak hagyján,mert reggel korán kinyítom az ajtót,aztán kezdődhet a jövés-menés,de ilyenkor bármilyen későn is megyünk ki dologra - akkor is reggelre 2-3 kupac kaki, 1-2 tócsa pisi.Mondjuk legalább 1 helyre.

Igaz ez az 1 hely a hűtő előtt van. Este 1/2 10-kor pedig még utoljára kimegyünk - mégis reggelre ott a szeretetcsomag.Volt úgy,hogy 1/2 12-kor mentünk ki - akkor is.Sőt, ha kimegyünk,SZINTE minden alkalommal tojik.Nem tudom,hogyan csinálja.mert szerintem ennyit nem is eszik.Lehet,hogy valami betegsége van? Mi lehet ez a gyakori kakilás?A 8 éves kan kutyám soha nem piszkitott be.Érdekes,hogy kinnt a szabadban mindig felül jelöli a Pötyit, ittbennt viszont soha!

Szerintetek mi a baja?Itthon vagyok,tehát napjában többször kimegyünk.Az éjszakát szinte soha nem bírja ki.

Adjatok tanácsot,mert ma már úgy elszakadt a húr,hogy a szokásos szóbeli letolás mellett a fenefére is kapott.Bár lehet,hogy ez Nekem jobban fájt,mint Neki.

Mi a baj? Mit csinálok rosszul?

 

Üdv:

 

Rózsa

Babetta72 Creative Commons License 2013.11.19 0 0 3977

Kapott ruhát a kisasszony az esti sétákhoz! Kis sexy benne! :DD

 

 

 

 

Zernovics Creative Commons License 2013.11.16 0 0 3976

Nagyon jó dolga van :)

Előzmény: Babetta72 (3973)
ncsk Creative Commons License 2013.11.16 0 0 3975

GPS hogy vagytok? Gondolkodtok kistacskóban?

 

Nálunk nincsenek jó hírek, még mindig nem lát jól Fiona (kb. annyit érzékel, hogy nappal van vagy este)... Sajnos kezdem elveszteni a reményt, hogy valaha látni fog, túl sok idő telt már el. Ráadásul a 2 hónapos szteroid kúra sem tett jót neki olyan felfújódott kockatacskó külseje lett meg a hasán is hámlik a bőr... szóval szegénykém kivan mint a ló. Most fejezzük be és épp építjük le a szteroidot, még próbálkozunk egy szemcseppel, meg még 1-2 ötletet olvastunk magyar oldalon és ennyi... Lassan tréningeznem kell őt, hogy ha idegen helyre megyünk, akkor pórázon szépen jöjjön velünk és bízzon bennünk, hogy jól fogjuk vezetni.

Előzmény: GPS (3972)
új mokka Creative Commons License 2013.11.14 0 0 3974

Ezt én is láttam,nagyon édes!

 

Előzmény: GPS (3972)
Babetta72 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 3973

 

na tedd már le, és rám figyelj!!! te meg ne huzgáld a farkam! :D

GPS Creative Commons License 2013.11.14 0 0 3972

5

 

 

 

 5 darab ilyen talált gazdira a minap. Igaz, ingyen.

 

  A párom látta, ITT

új mokka Creative Commons License 2013.11.13 0 0 3971

Ez nagyon jó! Tettszik!

Előzmény: GPS (3960)
Babetta72 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 3970

igen erre én is figyelmes lettem, hogy van ha reggel és este is pupos tálat kap, akkor a végét már csak vissza vissza jár, ha el nem vesszük előle...biztos lesz hiszti áálláskor mert a reggeli előtt csak ugy nyalogatja a szája szélét! :D

szomojsza Creative Commons License 2013.11.10 0 0 3969

Sziasztok,mi 1 éves kora után álltunk át a napi 1x-i etetésre,délután 3 körül kapnak,kb akkor érünk haza,azt jóízűen megeszik,álltalában az esti sétánál van is kaki,vagy a reggeli első kimenetkor,és max 1 jutifalat még amit kap. Így tuti nem sikerül neki becsinálni a lakásban.Nekünk ez nagyon bevált,addig míg előttük volt a kaja,csak túrkálták,mostmár jóízűen betermelik!! Ajánlom mindenkinek!!! :)

 

Babetta72 Creative Commons License 2013.11.07 0 0 3968

Az óraátállást én is észreveszem, az esti muszályfekvésben, és hogy reggel én keltem őt nem ő minket. MI egyszer a dióval jártunk úgy hogy valami joghurtos szárazat adtunk neki, pár fél dióval, és turta turta, és a ddiót kisorakoztatta a tálja mellé... azt hittük hogy na az valami mumus, és mikor megette a kaját, olyan örömmel esett neki a diónak :D Amit nem is értünk, mert a kutya nem olyan okos elvileg hogy a finom falatot a végére tegye, de msot igy volt, mert esze ágába nem állt otthagyni, és nem is kényszerből ette meg! :)

 

-carcass- Creative Commons License 2013.11.06 0 0 3967

Olyat én is láttam. Gáz volt.

Nekünk most sikerült olyan tápot venni, amit csak nagy kelletlenül eszik meg. Amúgy meg annyit enne, amennyit adunk neki. A múltkor addig sikerült etetni, amíg kirakta az egészet a bejárat elé. De aztán azt is megette. :-/

Szóval elég neki napi 1x.

---

A miénk mostanában unatkozik. Van egy labdája, amit rögtön lerak a bejárat elé, mikor hazaérünk, hogy hátha valaki elrúgja neki, de az óraállítás bekavart a napi rutinnak.

Előzmény: Babetta72 (3966)
Babetta72 Creative Commons License 2013.11.06 0 0 3966

még fiatalabb koromban láttam egy németjuhászt akinek a táljában állt a kétnapos pörkölt, rajta pár csont, azon egy krémes... mindezt kint a 35 fokban... ha volt plusz kaja oda***szták elé... szegényt nem tudom milyen jóizzel evett, és meddig élt.... zsebit elnézve, ha friss kaját adnál neki, még akkor is enne mikor már jön vissza! :) Ha már kajaidő van (vagy a nagymamát csak meglátja a közelébe) nyalogatja ugy a száját mintha egy hete nem evett volna!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!