Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.18 0 0 54
Pontosan ez miatt gondolom azt, hogy tényleg érdemes lehetne egy próbapert inditani, de az olvasottak alapján különös tekintettel arra, amit echelon irt fentebb) kell hozzá jogászokon és pénzen kivül némi bátorság, hogy ne mondjam tökösség is.
Előzmény: Törölt nick (50)
ex_lx Creative Commons License 2002.10.18 0 0 53
Nem lehet, hogy az Áldozatvédelmi Irodá(k)ra gondoltál?
Előzmény: Törölt nick (38)
ex_lx Creative Commons License 2002.10.18 0 0 52
"Ügyvéd a következőket mondja: előttem a
két fél megjelent, a személyi igazolványokat megnéztem, de mivel
okmányszakértő nem vagyok, azok valódiságát hitelt érdemlően megállapítani
nem tudom. Az egyiküknek vételi a másiknak eladási szándéka volt, a
szerződést elkészítettem azt mindkét fél elolvasta, aláírta, ezt megelőzően
tulajdoni lapot áttanulmányozták, kérdés, észrevétel nem volt egyik részről
sem."

Szép. Ennyire a sírásóként dolgozó, szintén nem írásszakértő szomszédom is képes, és valószínűleg egy üveg sörnél többet nem számolna fel tiszteletdíjként. :|

Előzmény: low rider (33)
echelon Creative Commons License 2002.10.18 0 0 51
Én is hasonlóan jártam - csak a maffia mögött ott állt egy polgármester. Szerencsére vétettek egy aprócska hibát (önteltek voltak), megleltük, és pert indítottunk. A pert - mint állították - tíz-tizenkét évig is el tudják húzni, hiszen az összes bíró az ő haverjuk, nem a miénk. (És ezt négy év múltán már el is hittük...)
No ekkor begorombultunk, és elővettük az ő eszközeiket, a nyers erőt. Csináltunk két kis röplapot, amin viselt dolgaik voltak (ki mikor milyen 50 milás ingatlant/üzletet kapott meg...), bőven adatolva, és közöltük velük, hogy ez minden választó postaládájába bele fog kerülni, mert olcsóbb mint az évtizednyi pereskedés.
Három nap múlva telefonáltak, hogy ejtsük azt a pert, megtalálták a pénzt, megegyeznek. És lőn.

Egyébként a földhivataltól egy nőcit tömlöcbe vetettek, mert szorgalmasan dolgozott a maffiának - és akonkurrencia feldobta. Csak az a baj, hogy még tucatnyian ügyködnek a földhivatalnál, hasonló biznicben.
Nekem meggyőződésem, hogy a mindenkori kormány szándékosan NEM teszi rendbe az ingatlannyilvántartásokat, mert a legjobb helyzet a zavaros helyzet.
Azt hiszem, a főv és ker. földhivatalt fél év alatt gatyába lehetne rázni (ezalatt elindulhatna egy fejlesztés), és 10 hónap alatt interneten elérhető, korrekt ügyintézést lehetne megvalósítani. (De mit várjunk egy olyan országban, ahol a citadella teraszt nem tudják lebontani...)
A földhivatallal volt egy konkrét tapasztalatom is - feljelentés is lett belőle, el is sikkadt annak rendje módja szerint. Várakozott egy jelzálogjog, egy utolérhetetlen offshore cég javára. Bebizonyítottuk, hogy kamu az egész, az a pénz soha nem létezett (ha létezett volna, komoly bűncselekményre utalt volna léte). A földhivatalban illetékes elvtárs azt mondta, hogy akkor ezt törli is, mert állításaink igazak. Kifele találkoztunk offshore-ügyvéd úrral, aki ment illetékes elvtárshoz befele, két táskával, egy kisebbel és egy nagyobbal. Másnap értesültünk a sajnálatos tényről, hogy illetékes elvtárs állításával ellentétben, BEjegyezte a jelzálogot. Nem vagyok jogász, de kiokosítottak, hogy az ügyészségen még meg lehet támadni a bejegyzést. No, egy évig tartott a hercehurca, amíg a jelzálogjogot (amit törvénytelenül, kp. kettő darab millióért jegyeztek be) sikerült töröltetni. Az illetékes elvtárs ma is ott ül a földhivatalban, és saját anyjára is bejegyeztet jelzálogjogot, némi készpénzért.

e

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.18 0 0 50
"A Földhivatal pedig megér egy külön topicot."

A Földhivatal nem csak egy külön topicot, hanem egy alapos rendőrségi vizsgálatot is megérne.
Kötudott, (és most magam és családunk is átélte)hogy tarifáik vannak széljegy törlésre, és tulajdoni bejegyzésre. Erre specializálódott ügyvédek segítségével.
Úgy korrupt az egész, ahogy van. Sajnos.

Előzmény: low rider (35)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.18 0 0 49
felhoztam. Próbáltam keresni azt a szervezetet, aki segiti az igy jártakat, de nem találom:-(
wizes Creative Commons License 2002.10.17 0 0 48
Jégkorongk?
Sárközi a Gt.:?
wizes.
Előzmény: lajafix (47)
lajafix Creative Commons License 2002.10.17 0 0 47
"A törvényeket nem ugy kell megalkotni, hogy védje a becsületes állampolgárokat? "

Én is úgy hittem. Ilyen nincs. Sárközy Tamás(felejthető államtitkár, nem felejthető gazdasági jogész) mondta -ezt az általam már sokszor idézet - megállapítást:
- Ha a jog és az élet realitása között differencia van, akkor ez az élet problémája...
vagy valami ilyesmi

Előzmény: Törölt nick (38)
lajafix Creative Commons License 2002.10.17 0 0 46
Nem járhatsz így: a polfórumba írsz, ennél okosabb vagy. :-)
Szóval te vagy a vevő, te keresel ügyvédet. Körül kell nézni, ismerősök, blablabla... Nekem vidéki rokon felajánlotta, hogy megcsinálja a szerződést a pesti ár feléért. Megköszöntem és nemet mondtam.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 45
Minenkinek van, aki lakást vesz és elad. Kötelező. ha van felelősség biztositása akkor az mire terjed ki, ha erre nem?
Előzmény: lajafix (42)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 44
OK. semmi baj. Igen naiv vagyok, mert nem hiszem el, hogy nincs rá megoldás. CSak valahogy ez senkinek nem fontos,. mert nem érint nagy tömegeket. tudod arra gondolok, hogy mi lenne ha mondjuk én járnék igy a három gyerekkel?
Előzmény: lajafix (43)
lajafix Creative Commons License 2002.10.17 0 0 43
Nem csak oly naívnak tűntél. Már bocs, nem sértésnek szántam.
Előzmény: Törölt nick (41)
lajafix Creative Commons License 2002.10.17 0 0 42
Ezt én úgy tudom, hogy az ügyvédnek kell lennie felelősségbiztosításának és valameddig az Ügyvédi Kamara is jótáll a kamarai tag ügyvédért. De ebben nem vagyok biztos. Legyen saját ügyvéded.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 41
Neked most az az érdekes, hogy miért csak most teszem szóvá? Szerinted tényleg ez a fontos?
Előzmény: lajafix (40)
lajafix Creative Commons License 2002.10.17 0 0 40
ha most jöttél csak rá, akkor hol éltél eddig?
Előzmény: Törölt nick (22)
low rider Creative Commons License 2002.10.17 0 0 39
Hacsak úgy nem.
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 38
A törvényeket nem ugy kell megalkotni, hogy védje a becsületes állampolgárokat?
ha jól tudom van egy szervezet, akik a hasonló ügyekkel foglalkoznak, meg kéne keresni őket, de nem tudom mi a nevük. Talán a napkelte tud segiteni...
Előzmény: low rider (37)
low rider Creative Commons License 2002.10.17 0 0 37
Persze, megértelek, de ez a rosszarcúakat egy gyerek messze nem érdekli. Mocsok egy világot élünk. Én tavaly voltam ebben a lakásvásárlási mizériában, megfejelve egy kis hitel-ügyintézéssel, hát mit mondjak, egy pár (na jó még egy jó pár) ősz hajszálam keletkezett akkor. Pedig én még viszonylag szerencsés voltam, abból a szempontból, hogy igen kiterjedt ismeretségi körrel rendelkezem, utána tudtam nézetni az eladóknak, de akiknek nincs ilyen lehetőségük, azok a megérzéseikre kell hogy hagyatkozzanak. Bizalmatlannak kell lenni, végül is ez üzlet, nem kevés pénzről van szó, ezt az eladónak is meg kell érteni, ha nem képes erre, azt már gyanúsnak kell tekinteni.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 36
Tudod mikor az emlitett riportot láttam - és azóta is - valahogy nem tudok megértő lenni. VAlószinüleg azért ütött sziven a dolog, mert ott volt a fiatalpár között egy kicsi fiu is.
Nem hiszem el, hogy nincs megoldás.
Előzmény: low rider (35)
low rider Creative Commons License 2002.10.16 0 0 35
Felelősségvállalás? Magyarországon? Hát az itt nem divat. Egyébként vásárlónak lenni mindig rizikósabb, mint eladónak, az eladó ugyanis tudja, mi az amit elad (vagy kié amit elad) a vevő meg mit lát? Megnézi a kérót, de még azt sem mondhatja, hogy ugyan toljuk már azt a szekrényt odébb van -e tégla mögötte egyáltalán? A Földhivatal pedig megér egy külön topicot.

Hogy ki véd meg? Senki.

Nagyon észnél kell lenni, szentigaz. És hát ahogy a reklám is mondja: az élethez kell egy kis Szerencsi:)

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 34
Azt nem tudom elhinni, hogy mindenki meguszhatja, csak a mindenről nem tehető nem. Emberi sosrok mennek tüönkre, mert hülye a szabályozás? mert a pénzért senki semmilyen felelősséget nem vállal?
Hihetetlen! Az meg méginkbb, hogy ez ugye nem mai téma és mindeddig a tisztelt jogásztársadalom és a volt és jelenlegi kormány és parlament nem tudja megoldani. Pedig szerintem nem lehet ez olyan nagyon bonyolult.
Előzmény: low rider (33)
low rider Creative Commons License 2002.10.16 0 0 33
Ismeretségi körben is volt ilyen ügy. Ügyvéd a következőket mondja: előttem a két fél megjelent, a személyi igazolványokat megnéztem, de mivel okmányszakértő nem vagyok, azok valódiságát hitelt érdemlően megállapítani nem tudom. Az egyiküknek vételi a másiknak eladási szándéka volt, a szerződést elkészítettem azt mindkét fél elolvasta, aláírta, ezt megelőzően tulajdoni lapot áttanulmányozták, kérdés, észrevétel nem volt egyik részről sem. Mondja ezt ügyvédünk a Yardon, ha mondja, mert előbb még be kell szerezni mindkét féltől egy nyilatkozatot, hogy az ügyvédi titoktartás alól felmentik. Ha akár az egyik féltől ezt nem lehet beszerezni már nem is nyilatkozik még rendőrség előtt sem. Ő tiszta, sika, kasza, léc, ennyi az egész. (Gyengébbek kedvéért: lesikálni a műsort, kaszálni a lét és lelécelni.) Aki gazdag akar lenni, ügyvédnek kell annak menni, és még ragozhatnám.

Miért kell az ügyvédi ellenjegyzés. A jogszabályokat ki alkotja? Hát a Parlament. Kik ülnek ott? Ügyvédek.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 32
Nagyon szeretném ha belátogatna ide egy jogász, mert én nagyon nem értek hozzá...
Előzmény: baloldali határérték (31)
baloldali határérték Creative Commons License 2002.10.16 0 0 31
ebben mindenképpen igazad van - nem is tudom, hogy egyáltalán mivel tudna védekezni az ügyvéd.

tulajdonképpen kötelező az ellenjegyzés, és ezért semmilyen felelőssége sincs? ez több, mint nevetséges, ez elfogadhatatlan...

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 30
Én is félek, hogy így van, de nagyon igazságtalannak érzem. tudom jog=/= igazság, de akkor is.
azt meg végképp nem értem, hogy ha kötelező az ügyvédi ellenjegyzés - ami nem kis pénz - akkor az ügyvéd a pénzéért milyen felelősséget vállal?
Előzmény: low rider (29)
low rider Creative Commons License 2002.10.16 0 0 29
Azért ezt nem olyan egyszerű ám a bírósággal is megetetni. Mármint az ügyvéd és a Földhivatal felelősségét.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 28
Engem mélységesen felháborit, hogy tisztességes emberek veszitik el szinte mindenüket pedig minden törvényi előirást betartanak.
Szerintem - igy elsőre - ilyen esetekben a kár megtérítésére kötelezném az ügyvédet is és a Föld Hivatalt is, fele-fele alapon. azt hiszem mindjárt fontos lenne, a megbizható azonositás.
Beszéltünk itt próbaperről, én benne lennék.
Előzmény: baloldali határérték (27)
baloldali határérték Creative Commons License 2002.10.16 0 0 27
összetett kérdés, utána kellene nézni, hogy fejlettebb államokban miként orvosolják/orvosolták ezt a problémát.

mivel a tulajdoni lapot kikérik, majd az ügyvédhez már hamisított igazolvánnyal mennek, tulajdonképpen a lebukás esélye igen erősen konvergál a nullához.
olyasmi megoldás lenne jó, hogy a földhivatalnál ne egy szál személyivel azonosíthassam magam, hanem pl. ujjlenyomattal (ez olcsóbb) vagy a szép kis szemeimmel :) azt nem lehet hamisítani...

és mindenképpen szükséges volna egy hatékony, viszonylag olcsó, naprakész informatikai rendszer létrehozása is - nem tudom, hogy pl. enélkül hogyan csatlakozhatunk az EU-hoz?

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 26
=:o)
Az ügyvédek (akik ellenjegyzik a lakásszerződéseket9 és a Föld Hivatal (akaik a széljegyzést teszik a tulajdoni lapra, ami alapján lehet tudni ki a tulajdonos - illetve a sobanálló a tulajdonossághoz -. Tehát azoklnak a felelőssége, akik lehetővé tesznek olyan lakáseladásokat, amik után az ártatlan vevőt kilakoltatják a lakásból és nem marad neki sem pénze sem lakása. oedig ő megtet mindent és fizetett az ügyvédnek is és a Földhivatalnak is...
Előzmény: baloldali határérték (25)
baloldali határérték Creative Commons License 2002.10.16 0 0 25
kinek a felelősségéről? :)
Előzmény: Törölt nick (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!