Keresés

Részletes keresés

Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.24 0 1 468

 

Stupidopithecus budapestiensis palaeohungaricus

 

Jellegzetes közép-kelet-európai fajta, a kókler gibbonok és a diszlexiás naplopók ún. pannóniai csoportjának kereszteződésével jött létre. Különösen Magyarország nagyobb településein, városaiban, megyeszékhelyein, de tehetősebb falvaiban is gyakori. Megjelenésére internetes felületeken, apróhirdetésekben, szóróanyagokon számítani kell. Felújítási és generálkivitelezési munkákat vállal. Kifinomult érzékszerveivel több száz kilométerről megérzi a pénz szagát, azért minden ígéretre hajlandó. Kitűnő előadóművész. Hivatalosan számlaképes, de részéről számlára emlékeztető végtermék kibocsátására ritkán kerül sor, kiváltképp csak külön díjazás (20-30%) ellenében. Valós tevékenységet végezni nem szeret, előleg beszedésére hajlamos. Az előleggel munkavégzés nélkül elillanni, köddé válni szokásává vált, a különféle anyagköltségekkel egyetemben. Evolúciós sikereit részben azzal érte el, hogy a megrendelt építőipari nyersanyagnak csak a töredékét szállítja le, azt is kitűnő érzékkel elosztogatja az általa látogatott különféle helyszínek között. Hozott, síbolt anyagból rendszeresen dolgozik, s az a megrendelő felé valós anyagköltségként számolja el. Remek mestere a csapolásnak. Ez abban áll, hogy a kivitelezési végösszeg a megrendelővel kialkudott munkadíj többszörösére rúg majd a kezdetleges mesterkedések folytán, ti. a munkaadót arra ösztökéli, hogy mindig csepegtessen egy keveset abban a reményben, hogy az elkezdett munkafolyamatok közül valamelyiknek S. majd csak a végére ér.

Belvárosi lakások, családi házas telkek, magáningatlanok rendszeres látogatója. Ritkán végez értékelhető munkát, ha valamit végez egyáltalán; annak viszont örülni kell, ha az általa minduntalan hangoztatott segítő szándékával a munkavégzés helyszínén a hajnali órákban, de legkésőbb estefelé öt percekre megjelenik , s pénzgyűjtő körútján megmutatja tollazatát. Frontálisan rendkívül vastag bőrréteg jellemzi. A NAV felé immunis.

 

Iskolai végzettség: 6±fél év

Alfajai: generálkivitelező, burkoló, szobafestő, Whiskas-szerelő

Államilag támogatott: igen

IQ: alacsony

Számlaképesség: nincs adat

 

kisvacak1 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 467
Előzmény: Peroo (461)
lili_a_tengerimalac Creative Commons License 2018.06.20 0 0 466

Ide irnám Ivanics Péter fehérvári építési vállakozó nevét, aki nálunk borsos áron olyan mibőségtelen munkát végzett, hogy a térköves terasz új beszakadt, kértük hogy javítsa ki gatanciába. Akkor újabb közel 400.000 Ft-ot fizettünk a garanciális munkáért és kértük hogy a térkő alà betont is tegyen ne csak epitesi törmeléket. A kért munkát ismételten nem végezte el, csak kb két-három négyzetméternyi területet betonozott le, holott a megállapodás arról szólt hogy a kb 20 nm-es részen visszabontjàk a térkövet teljes egészében lebetonozza és így az lesz az alap. A terasz áprilisban három helyen beomlott, azóta csak hiteget hogy kijavítja, de már egy hónapja a telefont se veszi fel. 

Afrikaans8 Creative Commons License 2018.05.15 0 0 465
Csuripacsirta Creative Commons License 2018.05.10 0 0 464

Volt, aki már tudott pereskedéssel pénzt behajtani a Balaton Házépítő Kft-től, vagy az ügyvezetőtől, Sárközi Csabától??

Nem tudom, mennyire érdemes megszorongatni a bíróságon. 

Egyáltalán dolgozott még valakinek ez az ember, vagy én vagyok az a balszerencsés, aki "belefutott" a mekkmesterbe??!??

 

Még egyszer a név, hátha segít: Sárközi Csaba, Balaton Házépítő Kft

Zöldár Creative Commons License 2018.05.09 0 0 463

Köszönjük a jótanácsokat !

 Talán annyival még kiegészíthető lenne, hogy egy valamire való  mesternek van műhelye, telephelye vagy irodája.

 

 

 Persze a mobil és az autók világában ez kezd kimenni a divatból.... kár  nagy kár.

 

 

 régen  , sőt nem is olyan régen pl. egy festő -mázoló kisiparosanak volt valami telephelye, volt félfogadási ideje, volt cégtáblája.

 ez védte a megrendelőt, de védte az iparost is. Nem kellett autóznia felelegesen sokat.

 Elment a megrendelő a félfogadási időben, előadta az igényeit, aztán az iparos tesztelte a megrendelőt, a megrendelő pedig az iparost.

Előzmény: StrokeX (462)
StrokeX Creative Commons License 2018.05.09 0 1 462

Sziasztok, véletlen láttam meg ezt a fórumot, gondoltam beírok, mert többek között műszaki ellenőr vagyok és egyre több a probléma, sok megrendelő laikus és direkt becsapják. Nagyon sok kerülendő kivitelezővel találkoztam az eddigi 23 szakmában töltött évem alatt és sokukban a közös pont többnyire az előleg illetve a megrendelői túlfizetés elszámolási vitái, a kivitelezők által valós vagy vélt pótmunkák vitái  vagy éppen az elvégzett munka volt minősíthetetlen.

Ha elfogadtok pár tanácsot, soha ne adjatok előleget senkinek. Soha. Ma az internet korában bármilyen anyagot lehet akár házhozrendeléssel is beszerezni magának a megrendelőnek és valószínű olcsóbb is lesz, mintha GipszJakab hozná okosban.  Munkadíjat meg csak részenként szabad fizetni, arányosan ahogy halad előre, végig kb 10-15%-ot visszatartva, hogy ha eltűnik menet közben vagy rossz minőséget produkál be lehessen fejezni vagy ki lehessen javítani mással. Ha meg nem akar a megrendelő anyaggal foglalkozni, kell legyen bármelyik kivitelezőnek annyi tőkéje, hogy pár napi munkájához az anyagot meg tudja venni és csak akkor fizessétek ki, ha azt be is építette (hibátlanul).

Amit még ajánlanék, hogy mielőtt  bárkit is megbíztok, kérlek ellenőrizzétek le az építész kamara (mek hu) vagy a mérnöki kamara (mmk hu) oldalon, neve szerint rá kell keresni, hogy rendelkezik e személy szerint a megfelelő jogosultsággal, hogy kivitelezést vezessen, mert ha nincs benne akkor lehet csak egy zöldségesről van szó aki éppen mondjuk tetőszerkezetet vagy elektromos bekötést akar szerelni és akkor borítékolva van a probléma. Általában a szakszerűtlen munka párban van a jogszerűtlen munkával és ebből mindig csak a baj van. Minden kivitelezéssel foglalkozónak kötelező évek óta a kamarai tagság és 5 évente meg kell hosszabbítani a felelős műszaki vezetői képesítést is, ami nélkül nem lehet kivitelezni, mert kell, hogy tudja valaki a munkálatokat szakszerűen vezetni és ez jelentős mértékben kiszűri a kóklereket.  Ha ilyen személy nincs az ajánlatot adó bármelyik csodacsapatban én azt ismeretlenül nem bíznám meg semmire.

Kitartást mindenkinek az építkezéshez!

 

Peroo Creative Commons License 2018.04.04 0 0 461

Sajnos mi még mindig nem tudtunk kiszállni még kisebb bukóval sem, több millióval tartoznak még mindig. Megkérdezhetném, hogy a minden lehetséges eszközben mi minden volt benne? Eddig nem tudtam érzékeny pontjukra lépni, a bíróságra már most is rendszeresen járnak, nem hatja meg őket. A legszomorúbb az egészben, hogy tudomásom szerint a mai napig kezdenek el házakat, aztán amikor a tetőt kéne rárakni, otthagyják.

Előzmény: lili_a_tengerimalac (456)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.28 0 0 460

Sziasztok!

 

Fenyő Ernő halásztelki kivitelezőről tud valaki információval szolgálni? Köszönöm!

murray Creative Commons License 2018.03.27 0 0 459

mikor nálam csinálták a tetőt én is láttam mit szenvednek a tűzőgéppel. tépi a fóliát, beragad, fos.   

 

kidobattam velük a tűzőgépet hoztam helyette sokezer rajzszöget. szépen megtartja a fóliát.  azzar rakták fel. 

 

amúgy jól megvan csinálva így szalaggal. ismerve a mai melósokat ennél durvább dolgokis vannak. 

 

 

Előzmény: csiba00 (458)
csiba00 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 458

Sziasztok!

 

Egy kerülendő kivitelező: Constructor BB Kft. (Bradács Barnabás - ügyvezető).

 

Nálunk tető cserét végeztek, ami során a tetőablakok is ki lettek cserélve. A tetőablakok körüli gipszkarton borítást is ők rakták újra. A párazáró fóliát úgy illesztették az új tetőablakok köré, hogy kb. 15-20 cm-enként tűzőgéppel a tetőablak keretéhez rögzítették, illetve ahol átfedés volt, ott pár cm-es átfedést hagytak, mindenféle lezárás nélkül. Szerintük így ellátja a funkcióját, azaz a párazárást. Ennek az eredménye az volt, hogy a gipszkarton felületen vízlefolyások jelentek meg. Amikor telefonon felhívtam, akkor azt mondta, hogy mindenhol így szokták csinálni.... ez azt hiszem a no comment kategória.

Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában - sajnos akkor még én sem tudtam "ennyit", illetve nem is figyeltem végig a munkájukat.

Pár képet csatolva láthattok. Az első kettő az ő munkájuk, az utolsó kettő pedig az enyém, amikor megfelelő ragasztószalaggal megcsináltam az illesztéseknél.

 

Jóstikácska Creative Commons License 2018.03.02 0 0 457

Sziasztok!

 

Rakamaz Ablak, rakamazi ablakgyártó és forgalmazó cégről van valakinek pozitív, negatív információja?

 

Köszönöm:

lili_a_tengerimalac Creative Commons License 2018.02.19 0 0 456

Gáspár Zoltánnal mi is megjártuk. Jó sok előleggel és egy félkész rossz minőségben elkészített házzal szeretett volna otthagyni. Szerencsére nem hagytuk magunkat, bevetettünk minden lehetséges eszközt hogy vissza kapjuk a pénzünket. Kisebb bukóval azért megoldódott a történet, de azért a családban továbbra is szitokszó a nevük.

Előzmény: Peroo (452)
Bea40 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 455

Szia, én rendőrségen jelentettem fel csalásért, ahol minden birtokomban lévő iratot átadtam, ennek ellenére a hatóság szerint "nem történt csalás", lezárták az ügyet. Perelni nem látom értelmét, hozzám bérelt furgonnal érkezett, biztos nincs semmi a saját nevén. A verőlegény lenne a megoldás, olcsóbb és hatékonyabb mint az ügyvéd, de addig nem szeretnék lealacsonyodni egyelőre ;-)

Előzmény: budaors2040 (453)
zham Creative Commons License 2018.01.22 0 0 454

G.G.ZS Kft-rol mik a velemenyek?

budaors2040 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 453

Szia

Kozma Lajos és valamilyen Istvánnal én is pórul jártam. Hasonló a történetem, mint a Tied. Megbízási szerződés kötése, munkát elkezdték, majd különböző ürügyekkel nem jöttek, hirtelen tüdőgyulladása lett, majd 2 nap múlva meggyógyult, aztán temetést intézett stb...Kifizettem neki az anyagköltséget, az elvégzett munkadíjat, majd előleget is. Aztán a megbeszélt napon az érkezésük előtt emailben értesítettek, hogy családi okokra való hivatkozással, nem tudják befejezni a projektet. Pénzem bent maradt, se számlát nem kaptam, sem munka nem lett elvégezve. A fejemet fogom most, hogy mi a teendő. Ügyvédem javaslatára, elküldtem neki a fizetési felszólítást, ha erre sem jön válasz ( mert miért is jönne ) a közjegyzőtől fogok fizetési meghagyást kérni, aztán polgári perre viszem az ügyet. Nektek mi lett a történet vége?? Üdvözlettel Andi

Előzmény: Bea40 (442)
Peroo Creative Commons License 2018.01.11 0 0 452

Gáspár Zoltán, és Robi érdekeltségeibe tartozó cégek (Alba Build Invest, Abi-Enteriör, Abi-Projekt) messziről kerülendőek. Felveszik az előleget, nem teljesítenek, csak a hitegetés, hazudozás megy. Mindenkinek tartoznak, akivel csak dolguk van: ügyfeleknek, alvállalkozóknak, beszállítóknak, tervezőknek, szerintem még a kisboltban is hitelre vásárolnak.

Tonb Creative Commons License 2018.01.09 0 1 450

Kedves Fórumozók!

 

Panellakás felújítására keresünk kivitelezőt. Az Otthon Team Kft-vel, illetve a Barabás Kft-vel  kapcsolatban van-e tapasztalatotok?

Köszönöm a hozzászólásokat!

Grossbau Creative Commons License 2017.12.30 0 0 449

 Természetesen előfordulhat, hogy csak a  negyedik próbálkozásra kapunk megfelelő embert, mert van olyan akinek így nem fele meg, de jobb az is mint az átverés.

Grossbau Creative Commons License 2017.12.30 0 0 448

  Valószínűleg rossz módszert választottál a megbízásra !  

 Tehát anyagot majd mindig a megrendelő veszi, főleg első megbízásos esetnél.

 A kiegészítőket is, szerszámai pedig csak vannak a burkolónak. felvonul hozza a szerszámait akkor kaphat előleget, de nem az első nap után hanem mondjuk a második nap elteltével. Azután  pl. egy  4 napos munka után jöhet az elszámolás. Egy Kóti Áronnal nagyon  mellé lehet fogni !

Előzmény: JSZV (447)
JSZV Creative Commons License 2017.12.29 0 0 447

Kedves Mindenki, szeretném felhívni rá a figyelmet, h. senki ne dolgoztasson Káti Gábor burkolóval! Budapesti, életkora kb 35, magas, sötét hajú, kreolos típus, behízelgő modorral. Csaló, felveszi az anyagköltség-és előlegpénzt és nem csinálja meg a munkát amit elvállalt. Mi sajnos eléggé pórul jártunk vele.

 

Magdolna74 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 446

Sáfa Kft, Gödöllő, KERÜLENDŐ! Silány munka, Romániából hozott hozzá nem értő emberekkel dolgoztat, borzalmas anyagokkal. A tulaj csak felveszi a pénzt, máskor nem találkozol vele, az emberei meg kéregetnek a megbízótól, hogy nem lettek kifizetve. Csöngettek a ház előtt, hogy nem kapott pénzt, borzalmas, silány munkát végeznek, soha ne dolgoztassatok velük!

Szigetszentmiklós Creative Commons License 2017.11.18 0 0 445

 Sziasztok. 

 

Szigetszentmiklós és környékén tevékenykedik vagy inkàbb garázdálkodik a Haus-Expert Kft. A cég székhelye ( korábban Szigetszentmiklós volt, most Budapest Nagytétényi út) és ügyvezetője nemrég változott ( most egy ukrán faszi Baloh Alexandr nevén van ) Menekülnek. Az ”ügyintéző” H. Albert. Ő viszi a céget, de papíron semmi köze hozzá. Engem is átvert cirka 7 millióval tartozik. 

 

Kerüljétek el messzire....

 

üdv

Afrikaans8 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 444
magicwind Creative Commons License 2017.10.15 0 0 443

Lejuvi magicwind@freemail.hu címen tudunk privát üzenetet váltani. Jelenleg az én Budaörsön tett feljelentésem illetékességi okokból Érdre került.

Előzmény: Lejuvi (440)
Bea40 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 442

Nem akarok érzéketlennek tűnni, de Kozma Lajosnak ha csak nem volt két édesanyja, már eltemette augusztus utolsó hetében, akkor kellett volna nálam dolgozzon, de csak a munkásai voltak itt, mert Ő a temetést intézte egész héten, ezért okoztak kárt, rossz helyen vágták ki a födémet, rosszul ékelték ki az új ablakokat, stb. mert nem volt irányító. Akkor ezek szerint a temetés csak ürügy volt hogy ne gyanakodjak miért nincs itt, addig biztos más embertől vette fel éppen az előleget és tett úgy mintha dolgozna :-(

 

Előzmény: ab88 (428)
Bea40 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 441

Kozma Lajossal és feleségével Kozma Fatimével valamint csapatával, Falátalakító Kft.-vel én is pórul jártam, elkezdték a munkálatokat szerződés szerint, de több kárt okoztak mint hasznot, majd gondolt egyet Lajos és lelépett a pénzemmel együtt, félbehagyva a munkát, az általa beépített ablakokat nem lehet nyitni-zárni. Természetesen a rendőrségi feljelentést én is megtettem. Úgy telefonon mint e-mailben elérhetetlenek. Mivel nálam statikai hibát is elkövettek, jelentős kár ért, nem hagyom annyiban.

Előzmény: magicwind (435)
Lejuvi Creative Commons License 2017.10.09 0 0 440

Sajnos csatlakoznom kell a feljelentők sorához. De talán együtt többre megyünk.Tudok valahogy privát üzenetet küldeni?Mobilon nem találom ezt a lehetőséget.

Előzmény: magicwind (439)
magicwind Creative Commons License 2017.10.04 0 0 439

Ha ez segít abban, hogy biztosan összefussanak a szálak, én Budaörsön tettem feljelentést. Az üzletszerűség megállapításához 3 eset kell!

Előzmény: ab88 (438)
ab88 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 438

Sajnos kénytelen voltam én is rendőrséghez fordulni.

Lajos nem volt hajlandó/képes kapcsolatfelvételre és az ügyei közvetlen úton történő rendezésére.

Előzmény: magicwind (436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!