Keresés

Részletes keresés

Ladybee Creative Commons License 2019.02.09 0 0 44520
japipapi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 44519

Szoktam mondani: a kor nem érdem, hanem állapot. 

No, akkor falubeli vagyunk. Budapesti életem Zuglóban kezdtem születése  okán. Azután elszólított haza, 27 hónapig határ. Majd leszerelés után Rákosszentmihály, ill.  nősülés után és Ferencvárosba fészkeltem. 1974-ben kezdtem építkezni, 1982-be végre beköltöztem, Rákoskeresztúr-i lettem, biztosan utolsó állomás. 

Akkor biztosan ismered Pest út- Vasút- Összekötő utca- Ferihegyi út-i területet, ott mérgelődők a patkány miatt, de előfordul nyest is. Vakond is dögivel. Sajnos a vasút környékén meg a ravaszdi róka vadászik. 

 

Ma egy hete, hogy nem fogyott semmi patkány méregből. 

 

Előzmény: meszi67 (44518)
meszi67 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 44518

Én egy húszassal beljebb vagyok és csak 27 éve élek itt / talán éppen egy kerületben lakunk --én a XVII.-ben /. Azt nyilván nem tudhatom, hogy milyen volt a helyzet a rendszerváltás előtt, de én csak egy éve érzem nagyon kritikusnak. Ezek szerint folyamatosan romlott.

 

 

Viszont ez a bagázs háromszoros áron sem fogja pozitív irányban megváltoztatni --hacsak nem vesznek fel igazi szakembereket és nem használnak hatékony szereket. Aki nálam kint volt az nagyjából annyit érthetett hozzá, mint a tyúk az ábécéhez. Az alkalmazott szer minőségét  már leírtam. Mondjuk a csigáknak ízlett.

 

A látogatása után írtam is egy e-mailt a cégnek, gondolom iktatták a szemétkosárba. Választ nem kaptam.  

Előzmény: japipapi (44517)
japipapi Creative Commons License 2019.02.08 0 0 44517

Pedig egyértelmű. Nem tudom mennyi idős vagy és hol éltél. Én 72 éves és tősgyökeres budapesti.

Annak idején központi költségvetésből finanszírozták a rágcsálók irtását Budapesten,  a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát végezte. 

A rendszer váltásig folyamatosan tevékenykedett. Képes lett volna tovább végezni, de a finanszírozás  megváltozott. Ugyan továbbra is csinálta az irtást, önkormányzatok fizettek, de csak bejelentésre szálltak ki. Na ez lehetővé tette a patkányok ismételt elszaporodása. Pl., ha én hívtam őket, jöttek, de a másik utcába már, területre nem mentek, hisz ha nem  hívták, nem tudtak számlázni. A patkány meg csak röhögött. 

Azután ismét változott a bábolnai patkány irtás, valóban, tulajdon váltás, minőség leromlott, vidáman röhög a patkány.

Szóval ezt a förtelmet a rendszerváltás okozta egyértelműen, lehetetlen szépíteni, mert megszűnt a rendszeresség, ellenőrzés, csak ac-hoc tevékenység maradt. 

 

Előzmény: meszi67 (44516)
meszi67 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 44516

Szerintem nem a rendszerváltás miatt szaporodtak el. Hacsak nem úgy tekintjük a rendszert, hogy ebben az érában mindent lehet, ha a mi kutyánk kölke vagy! Semmi baj nem volt vagy 40 évig amíg a Bábolna irtott Budapesten. Az egyik legtisztább világváros volt világszerte /patkány tekintetében/ Aztán tavaly valaki szemet vetett a bizniszre, kirúgták a Bábolnát és megkapta egy olyan cég, aki előtte néhány nappal alakult és addig lehet, hogy csak képeken láttak patkányt. Lehet, hogy azt megelőzően papírpelenkát forgalmaztak vagy rágógumit. De ezt nyilván nem volt szempont.  Nos most ők "irtanak". Én kihívtam őket, olyan mérget tettek ki ami két nap után szétfolyt és vattaszerű penész lett rajta. Olyan gusztustalan küllemű lett, hogy nyilván még a patkány sem ette meg. Azt megelőzően amikor még a  Bábolna jött ki, az ő mérgük még nedves környezetben is több mint 2 hétig bírta. 

 

A slussz poén az egészben, hogy néhány hete bejelentették, hogy a korábbinak az évi háromszorosára emelik a védekezés költségét /amit a főváros fizet/ --merthogy nagyon elszaporodtak a patkányok! Gyakorlatilag a semmi munkáért ezután háromszor annyit kap a cimbi, mint az aki évtizedekig  jól végezte harmadannyiért! Ez van. Hajrá Magyarország!   

Előzmény: japipapi (44515)
japipapi Creative Commons License 2019.02.07 0 0 44515

A patkány fejezi le az állatot, nyest, menyét nem. Sajnos a patkány rendkívül tanulékony, okos âllat, nagyon szapora, nagyon hehêz kiírtani. Budapesti vagyok, tele vagyunk vándor patkánnyal. Nagyon sok útszéli szemét, a kukák tömege írtás pedig semmi. Ez is a rendeszerváltás eredménye.

Előzmény: kicsikocs (44513)
tizsi_85 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 44514

Sajnálom a történteket... Szerintem nyest volt. 
Nekem is voltak patkányok a télen, szerencsére a pépes cuccal sikerült kiirtani, négyet szedtem össze innen-onnan. A patkány jelenlétét észre lehet venni. Csörgés-zörgés, rágásnyomok, összevesznek, sivalkodnak, ürülék (a nyúlétól megkülönböztethető, kisebb és ovális).
Én pl. többször rajtakaptam, hogy a nyúlólból lopta a szénát a fészkéhez, de a nyúl még csak nem is félt tőle, sőt ahogy felugrott a résbe a patkány a nyúl még ment is utána, mintha kíváncsi lenne.
Nekem ez a tapasztalatom.
Nálam a legnagyobb kárt akkor csinálta, bár akkor még nem vettem észre a jelenlétüket, az volt, hogy fialt volna a nyúl és valami zavarhatta, mert se fészek, se időben fialás, később 12 halva született kisnyúl, de egyik sem volt megrágva...

Úgy tudom a nyest szokott ilyen vérfürdőt rendezni. Kiissza az állat vérét. Egyszerűen bekattan és addig öl amíg nem végez... :( Egy régi szomszédom vadászgörényt tartott a lakásában. Egyszer megharapta az ujját, onnantól kezdve kezelhetetlen volt (mármint a görény), kinyírta az összes macskát, nem lehetett hozzányúlni, megőrült, ki is szökött. Én találtam meg a külső kertbe múmiaként.
Kiskorom óta többször tartottam rágcsálókat, ősszel megjelentek, élve megfogtam, ha tudtam fogtam nekik párt is. Tavasszal aztán irány a mező. :)
Szeretem őket, de tudom, hogy sajnos nagyon kártékonyak, így mióta állatokat tartok nekik sajnos nincs helyük. Csak azért írom le ezt, mert én nem tudom elképzelni, hogy egyszer csak felbukkan valami ami kinyírja a kacsát, nyulat és hogy az egy télre behúzódó rágcsáló lenne. 
Ha tudsz, keress a sárban nyomokat és próbáld meg azonosítani. Remélem minél hamarabb sikerül pótolni az állományt.

Előzmény: kicsikocs (44513)
kicsikocs Creative Commons License 2019.02.07 0 0 44513

Üdv ' A ketrecek sürü szövésü  drüthálóval boritottak, a szúnyogháló csak a rovarok ellen volt kivülről.

 

Tekintettel az állatok miatti takarmány tárolásra patkányméreg  folyamatosan kint van (alagutban), meg élvefogó csapda is, eddig érintetlen.

 

Azután meg két vizsla is van az udvarban, patkány (vagy a már emlitett két másfajta féreg) valszeg az erdőből keveredett ide. Ottlakásra utaló nyomot mindeddig nem fedeztem fel.

Előzmény: japipapi (44512)
japipapi Creative Commons License 2019.02.06 0 0 44512

Szia!

Ez bizony patkány! A szúnyogháló nem védelem. Nekem patkány hordta el a kicsiket. Védelemként kicseréltem a már javítgatott régi dróthálot,  rátettem egy sürű erős mű hálót (gazdabolban volt) és ismét drót háló. Azóta nincs őlés. Igaz hetente elfogy 1 doboz zselés patkány méreg, 890,---/doboz. Egyszerüen képtelen vagyok megszűntetni. 

Előszőr mindenképpen próbált biztosítani, hogy nehezen tudjon az állatokhoz érni. azután pótold a a veszteséget.

, de állandóan írtsd a dögöt!

Ha egyszer megjelent rettenetesen sok bajod lesz sajnos.

 

 

Előzmény: kicsikocs (44510)
nfecza Creative Commons License 2019.02.06 0 0 44511

sajnálom:(

Előzmény: kicsikocs (44510)
kicsikocs Creative Commons License 2019.02.06 0 0 44510

Üdv a hobbitársaknak ' A mjinap volt egy"kis problémám", ugyanis valami féreg (nyest, vagy görény)

9  kacsát rendre kivégzett.(Némelyiknek csak a nyakát sebezte, de volt amelyiknek a fejét külön találtuk a baromfiudvarban. Minden kacsa teste fellelhető volt, tehát elvinni nem vitt egyet sem.)

A következő reggelre a vadas anyanyuszim ketrecénél a szúnyogháló letépve, az itatóedény leverve, és a háromrészes taposórács egyik része kivülről felemelve volt, a nyuszkót nem találtam az ólban. Keresve a kacsaólban leltem rá, a feje mellette hevert. Feltehetően ugyanaz az állat garázdálkodott megint,

Igy most nagyon keresek egy anyának való vadast, mert viszonylag sok szénám maradt 'Elsősorban KEM megyéből, közelebbről Szomód község körzetéből várnák ajánlatot.

(Ismereteim a nyúltartókról elég hiányosak ezért fordultam a nagyobb nyilvánossághoz.)

 

pesszim Creative Commons License 2019.02.04 0 0 44509

Gratulálok! :-)

 

Úgy tűnik, nálam is túlélte a megmaradt 11 kicsi. Már eszegetnek.

Előzmény: nfecza (44506)
tizsi_85 Creative Commons License 2019.02.04 0 1 44508

japipapiLadybee köszönöm, mindkettőtök hozzászólása hasznos volt. Végül is tegnap tettem még egy próbát. Az egyik ugyanúgy elugrált, de a másiknak nem kellett sokat udvarolni, úgyhogy beírtam a naptárba. :) 

nfecza Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44507

Előzmény: nfecza (44506)
nfecza Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44506

12 naposan,mind a 11 megmaradt

Előzmény: nfecza (44497)
japipapi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44505

Köszönöm, mindenképpen jó a magyarázat. Én, rossz oktató lettem volna. :-)  Mindig tényleg a berögzült szokást akadom tovább. Nekem valamikor Dr. Holdas volt a bibliám nyulakat illetően. Viszont konyhára termelt nyulaknál azért már tényleg már csak a rutin dominál. 

Igaz, a topik címe mindent összefoglal. 

Mindig csodáltam nyulaid, látszik rengeteg időd megy rá. Szánom bánom, nekem maradt az átlagos tartás, rengeteg más is érdekel.

Előzmény: Ladybee (44504)
Ladybee Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44504

 Pontosítva. A nyulak ivarzásának jellegzetes hormonális háttere van. Az FSH termelődése szinte folyamatos, ennek köszönhető a szinte állandó tüszőérés is.  A provokált (indukált) peteleválás a nyulak ivarzásának egy további jellegzetessége. Azt jelenti, hogy a párzás váltja ki az érett tüszők leválását a petefészekről.

Előzmény: japipapi (44503)
japipapi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44503

Lehet, még nem készült fel a nőstény a szerelemre.  Találsz a farka alatt a végbél nyíláson kívül egy másik bemenetet is. Ha az nem sötét lilás, még nincs pete érés, kár erőszakoskoskodni. Viszont elszinezett, lehet még gyakorlatilan, hagyd a baknál, felébred az ösztön. Általában durván 2 hetenként van peteérése, felveszi a bakot. Figyeld, lesz siker. 

 

 

 

Előzmény: tizsi_85 (44502)
tizsi_85 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 44502

Kedves fórumtársak! Tegnap Lucifernek, a baknyúlnak nagy napja lett volna. Feltettem hozzá az egyik új anyát (anyának nevezem, de ez lett volna az első együttlét), de nem hagyta magát, mindig elugrált előle. Aztán visszatettem a helyére és megpróbáltam a másik anyát (szintén első alkalom, testvérek a másik nősténnyel), de hasonlóan nem adta be a derekát, ugyanúgy elugrált a baknyúl elől.
Mi lehet az oka? Mikor próbáljam újra?

japipapi Creative Commons License 2019.02.02 0 0 44501

😂A "világos fekete" persze tudomásom szerint nincs, csak bolondoztam. Fekete a színe Gyurinak. Van szőrzetében tüzetes szemlézettnél feltűnik néhány barna, sőt mint ha csincsilla szerű szál, de tényleg csak elvétve. Lehet ezek becsillanása a fényben a digitális masinán torzulnak a színek. Ez ugyan az a répa pusztító, de már korrekcióval és tényleg egész extrém szín lett. .😂😂😂

 

Ráadásul "zummozott" és közeli felvétel, így teljesen gnóm állatkép lett. Még a kék szeme is gonosz szerű, pedig valójában rendkívül szelíd, barátságos csávó. Türelmes, de a csajok nem menekülhetnek, dolgát teljesíti. Nagyon jó erőben van.

Előzmény: japipapi (44500)
japipapi Creative Commons License 2019.02.01 0 0 44500

Nos, én is próbáltam fotózni egy pár nyuszkót. Ime.

 

és kedvenc lúdjaim délidőben,

kacsáim egy részeés jó pofa "tépedt" libám

Befejezésül Gyuri, a minden kis nyúl apja. A fények játéka miatt fura színe lett, valójában világos fekete.

pesszim Creative Commons License 2019.01.26 0 0 44499

Új sorozat Csilláékról. Jó volt őket nézegetni a reggeli szikrázó napsütésben.

 

https://indavideo.hu/video/DSCN3644

 

pesszim Creative Commons License 2019.01.26 0 0 44498

Gratulálok! Reméljük, lesz elég teje a mamának.

Előzmény: nfecza (44497)
nfecza Creative Commons License 2019.01.26 0 0 44497

Nekem kedden 12 született,sajnos egyet kirántott,és elpusztult,de így is szép eredmény

Előzmény: pesszim (44495)
japipapi Creative Commons License 2019.01.25 0 0 44496

Ezért célszerű fialás után a következő napon átnézni az almot. Nyáron komoly galibát okozhat el maradása. 

 

Előzmény: pesszim (44495)
pesszim Creative Commons License 2019.01.24 0 0 44495

Kb. egy hetes korukban végre bekukkantottam a nagyezüst keverék anya szülődobozába, mivel gyanús szagok kezdtek terjengeni. Kivettem az egész szülődobozt, majd a kicsiket is és széttúrtam az egész fészket. Már a doboz legaljáig voltak letaposva az elpusztult fiókák, 3 db. Csak a bőrük tartotta össze őket, épp a szétesés határán voltak... Szerencsére a megmaradt 11 kicsi jól van (igen, lehet számolni).

 

Ezeket ma reggel lőttem:

 

pesszim Creative Commons License 2019.01.24 0 0 44494

Sziasztok!

 

Egy kis helyzetjelentés:

 

Csilla és családja jól van, szépen cseperednek a kicsik:

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.12 0 1 44493

Jó reggelt kívánok.Értem, át nézem figyelmesebben és meg próbálom úgy fel tölteni.

Előzmény: japipapi (44492)
japipapi Creative Commons License 2019.01.11 0 0 44492

Azt hiszem rájöttem, a "képfektetés" okára. Laptopon, vagy asztali gépeken nincs gond. Tableten marháskodik. Valószínű a képfeltöltést az Android nem szereti. Most éppen LG 10-n töltöm időm.

 

Előzmény: Törölt nick (44491)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.11 0 0 44491

Csak az a gond, hogy reklámozzák már azt is ,hogy telefonról is lehet feltölteni, nem kell először kimenteni asztali gépre.

Előzmény: japipapi (44489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!