Keresés

Részletes keresés

TLBY Creative Commons License 2023.08.26 -1 0 14442

Remek lesz, bár mindegy, mert:"Az interneten térdig gázolhatunk a szemétben. Egyre nagyobb a digitális zaj, egyre több a véleménybuborék, egyre laposabbak és egyre indulatosabbak a diskurzusok, és egyre többen írnak egyre nagyobb hülyeségeket. Pedig a minőség nem tűnt el, csak átalakult. Az exkluzív értesülések, az értékes tartalmak és a megbízható információk egyre gyakrabban kerülnek fizetési falak, azaz paywallok mögé. Mert nemcsak a hálózati infrastruktúra, hanem a minőségi tartalom gyártása is pénzbe kerül, és vannak, akik úgy gondolják, hogy ezt a pénzt a legilletékesebbtől, vagyis a felhasználótól érdemes beszedni."

 

Néztem ezt az "ingyen" internetet is (jobb helyeken, Nigéria, Norvégia...) volt szó, tetülassú villanydrótos/tányéros netről, na nálunk ilyen nincs, lavóros net horror áron van, drótos, meg semmilyen.

 

"

  • Nincsenek rivális internetszolgáltatók, amik elmaradott állapotokat konzerválnak. Az előző ponttal függ össze, hogy a hálózati infrastruktúrát birtokló és üzemeltető kormányzati szervek vagy magáncégek nem lízingelik a működéshez szükséges sávszélességet az internetszolgáltatóknak. Ez nemcsak a meglévő előfizetések árát veri föl, de a szolgáltatásfejlesztést sem ösztönzi.
  • Ahol kartelleznek, ott nincs árverseny. Ezzel küszködik az Egyesült Államok, a világ vezető szuperhatalma, ahol a lakosság negyede nem fér hozzá normális sebességű vagy megfizethető díjszabású internethez. A Center for Public Integrity 2015-ös kutatása szerint a telekommunikációs cégeknek vélhetően tetszik a status quo; úgy tűnik, mintha a szolgáltatási területek határait úgy húzták volna meg, hogy ne kelljen versenyezniük egymással, és mesterségesen magasan tarthassák a tarifákat. Nem tudni, hogy ez szándékos-e, mindenesetre az Egyesült Államokban átlagosan 3,5-ször annyiba kerül az internet-előfizetés, mint amennyit egy francia szolgáltatónak fizetnénk ugyanakkora sávszélességért és adatforgalomért."

És ez lesz itt is kb. ezzel a moslékszolgáltatással, diginek már nem nevezném, mert októbertől drasztikus változásokra lehet számítani.

 

 

A "tévétársaságok" már kb. egy kézben vannak, pont nem a tahóságsó nézési szokásaidra kíváncsiak, hanem a közéletire, meg a boxonkénti sarcra, hiába dobod a sarokba, azt, akkor is pengeted. Még több kötbéres szolgáltatói eszköz, doboz, meg távos hiányzik, az elem is olcsó, a villany is, had szóljon.

 

Dehogynem mernék, bármit mernek, legfeljebb, amit nem tudnak, majd kiveszik. A DO és hasonlók, eddig is grátisz volt, nem járt, majd, ha az is külön díjtétel lesz, de szerintem, akkor sem lesz jobb, csak majd külön kell lemondani, ha le lehet.

 

Az elvileg "ingyenes" tévézés lehetősége:

A mindigTV szolgáltatás keretében jelenleg 12 televízió-csatorna (M1 HD, M2 HD, Duna HD, M4 Sport, M5 HD, Duna World  HD, RTL Klub, TV2, Izaura TV, Spektrum Home, Dikh TV, MAX4 és 4 közszolgálati rádiócsatorna (Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió) programja fogható ingyenesen. Ezen kívül  a mindigTV szolgáltatás keretében 24 órás Információs csatorna műsödik, mely önálló csatornaszámon, a 99-es programhelyen kerül kisugárzásra. A mindigTV Infocsatornán keresztül érhető el a mindigTV Plusz, az Antenna Hungária kísérleti HbbTV szolgáltatása.

 

A nemzethy színvonalról ad némi támpontot, hogy a legnépszerűbbek a Dikh, Izaura, Dankó...

 

Libsinek legjobb/rosszabb indulattal sem nevezhető kolléga fűzte hozzá, hogy nagyon hamarosan ezeket leváltja a CCTV, az Al Dzazira, meg a DZRH News  Nyi Hao  Szálem Alelyqm   >:)

 

A fizetőstől sem ájultam el, mindegyik fele szemét, a fele meg hiányzik, ami kellene:https://mindigtv.hu/szolgaltatasok/mindigtv-premium

Háromfelé szedik az ismeretterjesztőt, mekkora faxok! Az áraiktól sem estem hanyatt, xarabb, mint a kábeles:https://mindigtv.hu/szolgaltatasaink/mindigtv-premium/havidijas-szolgaltatas-arai

nyilván nem véletlenül, terelgetik a nyájat. Boxszal sem jobb:https://mindigtv.hu/szolgaltatasaink/mindigtv-premium/elore-fizetett-szolgaltatas-arai

 

Szopta lesz ez mindenképp már látom és még a netbe, ki tudja, hogy piszkálnak bele.

Előzmény: _ZE (14440)
_ZE Creative Commons License 2023.08.26 0 0 14441

Ha és amennyiben az IPTV-s vlan-nak külön dedikált csatornája volt/van/lesz az üvegen, _és_ az ONT-ben (ahogy a VoIP is) teljesen függetlenül lesz kezelve, azaz nem az Internet-szolgáltatásba lesz belecsomagolva, akkor hálózatilag nem fog problémát okozni - igaz, ekkor külön UTP-t kell húzni mindenhova, ahol TV+box lehet (vagy egy VLAN-ozható switchbe össze kell húzni a hálózatot kellően okosan, és a box felé az iptv-s, a többi eszköz felé meg a belső vlan-t kitolni... Persze inkább a független kábelezés a jó megoldás, de lehet perverzkedni vlanokkal is jó helyre berakott routerrel/ap-vel is :-)

Előzmény: nicko (14439)
_ZE Creative Commons License 2023.08.26 0 0 14440

A CGNAT az nem teljes értékű internet végpontot ad (ahogy a /64-es IPv6 sem,de azt most tegyük félre), mivel egyirányú kapcsolatra képes csak. Ha nem lesz bridge mód, akkor legfeljebb dupla (a cgnat-tal tripla...) NAT mögött lesz a motyóm - legalább a PPPoE-vel nem az én eszközömnek kell foglalkoznia - igaz, ebben az esetben a "köztes" címtartományt (amit a szolgáltatói nembridge módban ketyegő kütyü ad) ügyesen el kell kerülni a belső hálózaton, de az szerintem menni fog :-)

Az IPTV-t nem a zárt, "csak a jogosult előfizető nézheti" rendszer miatt nyomják - ezt a DVB-C is tudja (CI+), hanem a szolgáltatói oldalon gyakorlatilag félkép(!) szinten elérhető naplózás/statisztika miatt. A DVB-C per definitem nem rendelkezik "hazabeszélós" ággal, hogy elmondja, épp melyik csatornára van hangolva a végberendezés - az IPTV meg igen. ÉS ez kell a műsortovábbító cégeknek nagyon, hogy a tévétársaságok felé teljes és részletes (idő, terület, illetve egyéb ügyféljellemzők alapján készített) statisztikákat tudjanak adni a nézettségről.
Amíg saját eszköz (akár chipkártyán tárolt, a szolgáltató által aláírt tanusítvánnyal hitelesítve) IPTV-re nem tud felcuppanni, és a szolgáltató meg nem bontható (mi van még a dobozban...?) eszközét kell használni - a megfelelő minőség miatt HDMI-n (heló DDC/CI - és azt is tudja, milyen készülék van rádugva, milyen beállításokkal, pont a kényelem miatt az STB távirányíthatja a végberendezést)...
Na ezt köszönöm, de nem kívánom a szolgáltató orrára kötni...

Amíg egyébként a Digionlány, mint streaming khm. kísárlet olyan, amilyen, én nem félek attól, hogy nagy ugrásként a teljes kínálatot IP-re mernék/tudnák rakni...

Előzmény: TLBY (14438)
nicko Creative Commons License 2023.08.26 -11 0 14439

FTTB ----->FTTH átálláskor már eleve olyan ONT lett kihozva aminek egyik portja iptv! És ez évekkel korábban is így volt. Ráadásul egyik nyilatkozatában Jászai célzott is erre az átállásra. Előzménye ha emlékszel az Érdi feljelentés volt a szabadon fogható kábeltévés DVB-C rendszer ellen.

Előzmény: _ZE (14436)
TLBY Creative Commons License 2023.08.25 -1 0 14438

Olcsóbb lesz 500-1000 Ft-tal.

Már látom, ahogy olcsóbban adják a net+IP-t, mint csak a netet. Már a valódi Digi érában szó volt róla, hogy előbb-utóbb mindenki NAT mögé kerül és nem veszik ki, rootolni meg úgy fogsz, ahogy engedik, mert, ha kitalálják, hogy híd mód nyista, tedd AP-ba, akkor annyi. Mint, ahogy saját boxot sem használhatsz (ja, de, csak nem fogja tudni kikódolni, már nem is forgalmaznak C-t szerintem, IP meg soha nem is volt privátban).

Én, annyiban támogatnám a kémdobozt, ha rám állítanak egy spiclit, munkahelyet teremt, viszi az adófizetői pénzt, érzem, hogy fontos vagyok/ennek az országnak már nincs nagyobb gondja, mint, hogy az én TV-zési szokásaimat firtassa. Csak, akkor már tegyenek rá kamerát is, hogy időnként üzenhessek is nekik (beintés, ráhúzás). Net figyelésre ugyanez a szitu, mert nehogy azt hidd, hogy a hálózati forgalmat nem monitorozzák.

Ja, hát a youtube streaming WiFi/BT-vel ingyenes még.

Előzmény: _ZE (14436)
_ZE Creative Commons License 2023.08.25 0 0 14437

Természetesen a csak önmagával kompatibilis kémdoboz (ípétévé doboz) ott fog pihenni a sarokban, tápot meg UTP-t nem fog kapni, helyette marad a streaming - ezeket a szabványos megoldásokat támogatja a TV...

Előzmény: _ZE (14436)
_ZE Creative Commons License 2023.08.25 0 0 14436

A topictárssal egyetértve ha ípétévé dobozt akarnak adni, akkor az csak akkor jöhet be hozzám is, ha az ípétévé előfizetéssel együtt olcsóbb lesz a net... Ja, és saját router nem CGNAT mögött is "must have"...

Előzmény: nicko (14435)
nicko Creative Commons License 2023.08.25 -11 0 14435

vagy iptévéd lesz vagy nem lesz semmilyen kábeltévéd a jövőt illetően.

 

Előzmény: C_Norris (14430)
TLBY Creative Commons License 2023.08.25 -1 0 14434

Ez gyönyörű lesz emberek. Most hallom, hogy még koaxokat (igen koax bemenetű "voda ont" okat) és FTTH-ONT-ról koaxokat, de már koax voda boxra húzgálnak az új bekötéseknél, közben már van optika a házban/lakásban. Szerintem nincs elég IP boxuk. Az karaj faxa lesz, amikor 2-6 hónap múlva újra akarják húzgálni UTP-vel IP boxra cserélni (mert van, ahol be is fenyítette a tag).
Meg olyan szöveg is volt, hogy, amikor gondolnak egyet és IP-znek, nyugodtan fel lehet dugni a hűségszerződést, mert azonnali módosítással is jár, ahogy gondoltam.
(Akinek esetleg ezzel gondja akad, forduljon a teljesen, független, pártatlan NMHH-hoz...) Amúgy ránézésre nem gány munkákat végeztek (nálunk tuti azt fognak, azt követett el eddig mindegyik), csak baxxák meg a boxaikat.
IP-hez milyen kábel kell (troll: UTP BM...) tudom, de milyen, MACSKA NYÓ'C, 5, 5e, 6?

TLBY Creative Commons License 2023.08.21 0 0 14433

Persze, hogy olcsóbb, a net-telefon is olcsóbb, mint az IP+net+telefon, csak TV-d nem lesz...

Előzmény: C_Norris (14432)
C_Norris Creative Commons License 2023.08.21 0 0 14432

Jelenleg a diginekem vagy milyen csomag olcsóbb, mintha telefon nélkül vennék tv+net előfizetést...

Előzmény: TLBY (14431)
TLBY Creative Commons License 2023.08.19 0 0 14431

Itt, olcsóbb? Úgy fogsz járni, mint a vezetékessel a '80-as években, vagy lesz telefonod, vagy fülkére jársz

(meg nettel a '90-esben, horror tarifás faxmodem, vagy meló/kolesz).

Vagy IPTV-d lesz, vagy Mindig, bár el tudom képzelni, ha nem viszik az IP-t azt is lelövik, vagy emelik.

Előzmény: C_Norris (14430)
C_Norris Creative Commons License 2023.08.19 0 0 14430

Akkor úgy fognak járni vele, mint a vezetékes telefonnal... Csak akkor fogom megvenni, ha vele együtt olcsóbban jövök ki...

Előzmény: nicko (14428)
TLBY Creative Commons License 2023.08.19 -1 0 14429

Nem hát, csak a H-soknál már csak egy madzagot kell átdugni, B-n, koaxon lesz azzal még macera. Csak nem hinném, hogy a már leszerződötteket kihagyogatnák, vagy a többi miatt foghíjasan állnának neki, ezért írtam, hogy a névváltás után borul majd minden hűség (ár, technológia).

Azt sem állítom, hogy azért, mert októbertől még ASzF az analóg már nem csapják le sokaknál szept 1-től, mint a Voda (el tudom képzelni, hogy még olyan területen is van analóg, valahol...).

Csak kombinálok, aztán összefetrengenek egy tajgetosz variáns covidot egy keményebb télre, becsapódik egy papírrepcsi Varsóban, zátonyra fut egy tanker és felmegy a vízár, vagy, amire nem is gondolunk > lockdown, áramszünetek, jegyrendszer és borul a tervezet, leállhat az átkötögetés. Meg januártól a Yettelt, T-t is be kell kötni majd a rendszerbe, kemény idők jönnek.  >:)

Előzmény: nicko (14428)
nicko Creative Commons License 2023.08.19 -11 0 14428

Sajna az iptv-ét nem fogjuk megúszni csak idő kérdése mikor vezetik be. 

Előzmény: TLBY (14427)
TLBY Creative Commons License 2023.08.19 -1 0 14427

Az ÁSzF-ből közben lejött, hogy 50 féle variáció van meglévőkre, a honlapon az újonnan kötekedőket hülyítik.

 

És valóban folyik a H>IP átállás:
"A DIGI IPTV szolgáltatás igénybevehetőségének földrajzi területe
pont az alábbi településekkel bővül:
2023.08.01. napjától Bucsa FTTH hálózattal lefedett területe."

A csatornakiosztást nézve októbertől nyúlnak bele komolyabban, az analógból (és a digitálisból is helyiket) visszavesznek, de még végleg nem törlik.
A "A jelen pontban feltüntetett FTTH és FTTB területekre vonatkozó akció 2023. augusztus 14. napjától.." nekem, arra enged következtetni, hogy a B-s hálózatokat sem macerálják, azt meg nem tudom elképzelni, hogy, aki nem kötött hűséget, hirtelen átkötik (vagy a hűeket H-ról) H-ra, azt meg IP-re. Legalábbis társasban. Nem, mert ilyen jófejek, simán a díjat emelik majd, meg filippínóul is meg kell majd tanulni az átkötögetés előtt.

 

pl. ilyen vicces dolgokkal jár a szolgáltatói eszköz
:
"a szolgáltatás
igénybevételéhez átadott eszközöket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az
Ügyfélszolgálaton visszaszolgáltatni vagy postai úton visszajuttatni a szerződés
megszűnésétől számított 8 napon belül, ellenkező esetben a Szolgáltató kártérítési díjat
számolhat fel az eszközök értéke alapján."

 

Jó, hát egyelőre, annak örülök, ami, meg, amennyiért jön, év végéig szerintem meglévőknél kevésbé fognak mocorogni, legfeljebb hűtleneknél H>IP téren. Utána meg bármi lehet.

Előzmény: TLBY (14426)
TLBY Creative Commons License 2023.08.18 0 0 14426

A hűségesekre mikor húzzák rá a jó magas díjat, 3 hónap leteltével, vagy csak a névváltáskor?

Előzmény: nicko (14421)
TLBY Creative Commons License 2023.08.18 0 0 14425

Féloff:

Nem véletlenül állt alánk az E-ON-os kocsi, már rajta van az MVM számlán, ahová az ELMŰ-től pattintottak.

Van ám beleszólásom...

Szerintem ez a hűségeltetés is a semmire való lemondások megelőzésére van, olyanokat is megtaláltak, akik legfeljebb MindigTV-re, vagy tányérosra tudnának váltani.

Előzmény: TLBY (14424)
TLBY Creative Commons License 2023.08.18 0 0 14424

Gondolod? Hmm...

A honlapon, amin állítása szerint ugyanazok a kedvezmények vannak tételenként csak a felét ajánlja fel, mint telón. És egy szót nem tud mondani az IP-ről és az újrapókhálózásról.

UPC-hez szokott ismi Vodához ment, hogy kibalhézzon valami olcsóbb tarifát. Kiderítették neki, hogy, amin lóg

ott elvileg már nem is lóghatna, mert rég megszűnt, helyette drágább (de jobb!) csomagokra kellene váltania.

És, ha már bement (házhoz a lófaxért) át is írják neki. Úgy menekült ki, hogy ott sem járt, nem is látták, meg nem is ő volt.

Röhögték az ügyintézők.

 

Előzmény: nicko (14421)
Patreides Creative Commons License 2023.08.18 0 0 14423

Good for you, mondta volt Cicero, a nagy francia bankár. (Aki művelt ember létére az ánglius nyelvet is ugatta.)

Előzmény: PeterMII (14422)
PeterMII Creative Commons License 2023.08.18 0 1 14422

Én elérem az összeset, az októberi is fent van.

https://digi.hu/aszf

 

Előzmény: Patreides (14419)
nicko Creative Commons License 2023.08.18 -11 0 14421

Majd megállapítanak jó magas díjakat a hűség nélküli előfizetőknek, hogy így kényszéitsenek hűségre olcsóbb havi dhíjért, régi UPC éd T szokás szerint.

Előzmény: TLBY (14420)
TLBY Creative Commons License 2023.08.17 0 0 14420

Ne nyomd fullban a naivot, nincs törvény csak rendelet meg gumiszabály, az is csak pronyókra érvényes, gazdaságilag kiemelt, közfeladatot ellátó szervezetekre nem.

Erre akarnak hűségeket köttetni a népséggel. Mire? Kinek? Ismi alól bontják a házat (nem tudni mikortól), honnan

hűségeskedjen, az utcáról? Ezek a marhák a házszámot sem nézik.

Előzmény: Patreides (14419)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 14419

Teljesen törvénytelen, hogy a cég ÁSZF-je nem érhető el.

Nyilván éppen ezért ezt az egyet elérhetőnek hagyták, de csak az jut oda, aki ismeri a közvetlen címet:

https://digi.hu/segitseg/aszf/aszf-digi-2023-08-01

 

De a szeptembertől érvényes az nem elérhető.

Előzmény: TLBY (14418)
TLBY Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14418

Vagy a vihar lecsapott, beáztatott valamit (nem túl esélyes), vagy a kiírthoz képest most kezdik az országos szopatást.  >:(

Előzmény: _ZE (14416)
Patreides Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14417

Digionline nekem működik... legalábbis most.

Előzmény: _ZE (14416)
_ZE Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14416

ügyfélkapu sza... izé, karbantartás miatt zárva, digionlány valid jelszóval nem enged be... Kapjákbe...

TLBY Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14415

De ezt a pdf nem írja, csak vidékre. Sok konkrétum nincs róla: "az előbbi a gyengébb bitrátás, utóbbi meg fene tudja mi" "Aztán jött (jönni fog) a '2023' kiosztás sok helyre.
Itt eltűntek az alacsony frekiről a királyi adók, nincs a fenti sávban sem freki, és az összes hd adó lehígult 4 mbit körülire (max 5, némelyik), sd adók 1.2-1.5 mbit h264-ben.
A tv2 playből jobb minőségű a visszanézett adás 720-ban, mint az élő 1080i."

Szerintem ezt már nálunk megcsinálták.

Előzmény: La R1ot (14414)
La R1ot Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14414

A Digi2023/DDigi2023-ba pakolnak át ezeken a helyeken...

Előzmény: TLBY (14413)
TLBY Creative Commons License 2023.08.16 0 0 14413

"B udapest, Budapest digi, Dbudapest és Dbudapestdigi csatornakiosztások megszűnnek." ez remek és nekem honnan kellene tudnom melyikben vagyok, mi lesz helyette, semmi? Budapesten nem lesz kábel TV, király.

Előzmény: La R1ot (14412)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!