Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4986
Én igyekszem elkerülni. Bár biztos vagyok benne, hogy már többezret sikerült megennem életemben.
Előzmény: Eleon Nóra (4985)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4985
Én sem. De ha az ember lánya bio-t akar, azzal együtt jár a kukac is. :))
Előzmény: Vik 23 (4984)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4984
Én a kukacokat még húsevő koromban sem szerettem, úgy emlékszem.
Előzmény: Eleon Nóra (4983)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4983
Akkor erre én nem fogok rászokni. Különben is megsül. Lesz belöle sült húsos kenyér. (kicsit morbid) :))
Előzmény: Vik 23 (4982)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4982
Sajnos nekem megvan az a hülye szokásom, hogy átszitálom a lisztet.
Előzmény: Eleon Nóra (4981)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4981
Én nem láttam még benne semmit. Igaz nem is nagyon néztem. Ezek után nem is fogom asszem... :))
Előzmény: Vik 23 (4980)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4980
De a lisztet így is a boltban veszem, és förtelmes dolgokat lehet találni benne. A nagyon bio 400 forintosban is.
Előzmény: Vik 23 (4979)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4979
Én kézzel, sütőben sütöm. Sokkal jobb.
Előzmény: themuse (4978)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4978
Nem véletlen, hogy nagy divat lett a kenyérsütő gép! :))
Előzmény: Vik 23 (4977)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4977
Nem csak a húst is gyártó üzemekben lehetnek ám gondok. Képzelj el egy pékséget!!! Ott nincs hús. De iszonyú tud lenni.
Előzmény: themuse (4976)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4976
Hát igen, ilyen az, mikor bizonyos vega termékek húst is gyártó soron készülnek, ezekbe nem lehet belelátni, csak hallani innen-onnan infókat. Mondjuk én erősen konyha-érzékeny vagyok, nem tudok például bárhonnan ebédet rendelni. Max még piacon veszem a zöldséget-gyümölcsöt (ez sem feltétlen garancia, itt is figyelni kell), ennyit tudok tenni. De nem szoktam magam ezen stresszelni, pedig nyilván lenne miért.
Előzmény: Vik 23 (4970)
azul Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4975
Azért a biocsirke nem az egyetlen alternatívája a dögkútból származóénak. Mondjuk emlékszem, ha gyerekkoromban dülöngélt egy tyúk, vagy búslakodott a disznó, ugyan nem várták meg, hogy kimúljék és az állatorvoshoz sem rohantak. Uccu neki, levágták. Ha elkéstek vele, már nem ették meg, viszont volt a fogyasztói lépcsőnek olyan foka, akik akár a földből is kiásták.
Előzmény: themuse (4973)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4974
Addig, amíg megtehetik persze hogy kihasználják a helyzetet.
Előzmény: themuse (4973)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4973
Na ja, mit tud tenni? Egy kisnyugdíjasnak nem lehet mondani, hogy egyen biocsirkét. Viszont kihasználni a helyzetet...
Előzmény: Wild_Bear (4971)
nazuna Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4972
Egér a kenyérben ...
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4970
Sajnos hasonló visszaélések előfordulnak valószínűleg a növényi alapanyagokból készülő élelmiszereknél is. Azt meg iszonyú nehéz manapság összehozni, hogy az ember mindent maga termeljen meg, állítson elő, amit megeszik.
Előzmény: themuse (4969)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4969
Egyre több ilyenről lehet hallani. Fekáliás tojás, hús a dögkútból - ezek persze szélsőséges, kiragadott példák, de azért észnél kell lenni nagyon. Jobb ezekből kimaradni. (Mindenből úgysem lehet...)
Előzmény: Vik 23 (4968)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4968
Hát ha nem a fűszer és nem a füstölés szaga, akkor csak a húsé lehet.

Láttad az utóbbi napokban a disznótetemes-kifőzdés-lacikonyhás botrányról szóló híreket. Iszonyú!
Előzmény: themuse (4967)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4967
Tulajdonképpen igen, de a kolbásznak eleve van egy szaga. (Nem az erős fűszerezésre meg a füstölésre gondolok.)
Előzmény: Vik 23 (4966)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4966
Arra gondolsz, hogy nem hússzagú?
Előzmény: themuse (4965)
themuse Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4965
Így igaz. :) És ami a vegakolbász határozott előnye, hogy nem kolbászszagú! :)))
Előzmény: Vik 23 (4964)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4964
Néhány évtized "húsnemevés" után az ember elfelejti, hogy igazából milyen volt az igazi kolbász.
Előzmény: Wild_Bear (4963)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4962
Előzmény: Jablko (4955)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 4961

Éjfélkor még olvasni tudni?! Hol élsz Te?! Már rég aludnék, ha tudnék, csak kínomban ülök itt, és válaszolok egyes rég esedékes emilekre, de lehet, h jobb lesz ezeket holnap nem visszaolvasni :-)))

Mellesleg, még most sem értem ezt a szalámis bekavarást: utoljára még csak a simán enyhe meg a csípős változatot ismertem.

Előzmény: Thulya (4960)
Thulya Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4960
Tucc te olvasni? 4936.
Előzmény: Törölt nick (4959)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4959
És van a csípős is meg a nem csípős is? Mert akkor vhogy mégiscsak bemegyek... Mert a szegedi rulez!!!!!!!!!!! :-))))))))))
Előzmény: Thulya (4958)
Thulya Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4958
Hol élsz te? Ébresztő! Tartjuk és áruljuk. De ha nem dugod felénk az orcád (na jó annyira azért nem hiányzol, hogy itt rimánkodjak ;-)))))))))))) ), nem találkozol vele.
Szerdán érkezik és szombatig mostanában elfogy. Most többet rendeltem. Remélhetőleg az is elfogy. ;-)
Előzmény: Törölt nick (4957)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4957
Télleg, Ti miért nem tartjátok????????
Előzmény: Thulya (4956)
Thulya Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4956
Még annyit, hogy ez a "szegedi" kolbi kevés helyen van és én nevezem szegedinek, mert onnan származik, ez nem vmi márkanév.
Előzmény: Thulya (4936)
Jablko Creative Commons License 2006.02.06 0 0 4955
Nekem sem fog ártani, ha beletanulok az ilyesmibe. Jól jöhet később. :)
Előzmény: Vik 23 (4954)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!