Keresés

Részletes keresés

Morthond Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1266

A fényképezőgép gondolom, 30 kockát vesz fel.

A PAL DVD meg 50 kocka, interlace.

Olvass utána, ebből nehéz jól kijönni.

 

Esetleg meg lehet próbálni rávenni a Vegast, hogy 25 kocka progresszívet mentsen az MPEG2-be. Mármint az MPEG2 stream interlace lesz mindenképpen, csak ugyanaz a képinfo lesz a páros és a páratlan sorokban is.

 

Ha egyáltalán ezen a környéken van az eb...

 

Előzmény: maxika123 (1262)
Morthond Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1265

Aha. Véletlenül rátaláltál, és úgy megörültél neki, hogy hamar regisztráltál ide egy nicket, csak azért, hogy ezt elmondd... Barátom, ez öngól...

Előzmény: belai100 (1263)
dredly Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1264

Ezért én egy büdös buznyákot nem adnék, ennél még a VEGAS saját HELP-je is jobb -- persze más a helyzet, ha valaki nem érti az angolt...

 

Már a reklámanyagban is van szakmai és tárgyi tévedés:

  • az összehasonlító videóban "gigabájt"-okat emleget "gigaherc"-ek helyett, amikor a processzorsebességről beszél, ráadásul nem csak egyszer...
  • az alapból támogatott formátumok között olyat is felsorol, amelyiket csak kodek telepítése után ismer (pl. Quicktime/MOV),
  • tudomásom szerint "AA3" audio-formátum nem létezik, viszont a támogatott AAC-t és az AC3-at nem tünteni fel...
  • videós/TV-s szabványok paramétereivel nincs tisztában (pl. MPEG2 renderelés)...

 

Dredly

Előzmény: belai100 (1263)
belai100 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1263

Az Interneten találtam: Magyar nyelvű kézikönyv 35 oktatóvideóval a Sony Vegas Pro videó szerkesztő programokhoz, kezdőknek.

 

http://www.studio-art.extra.hu/sonyvegas

maxika123 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1262

Sziasztok !

 

Vegas 7 est használok, már jóideje, mini dv kamerával... eddig nem is volt gondom !

De nem rég vettem egy Pana fényképezőgépet ami  mov filekat készit !

Itt szerkesztés, és renderelés  után vettem észre, hogy valami nem stimmel !

(mpeg2 DVD PAL lett a végcél) de valami deinterlace, vagy nemtom milyen probléma lehet,:

A viszintes kameramozgásnál, a függöleges tárgyaknál  több is látszik egyszerre... a képet megállitva, mintha szellemkép látszana !

probáltam a projrkt beállitásokban is a interlace, beállitásokat, meg a videosávon, az adott video tulajdonságainál is állitgatni !

De nem jó sehogy sem !

Lécci segitsetek hol lehet a hiba !

 

 

hburton Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1261

Közben már rájöttem! Köszi. ;)

Előzmény: dredly (1260)
dredly Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1260

A "Render As..." ablakban bepipáltad, hogy "Render loop region only"? Ha nem, akkor hiába jelölsz ki egy részt, akkor is az egészet fogja renderelni.

 

Dredly

Előzmény: hburton (1259)
hburton Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1259

Helló! A következő a problémám: kijelölöm azt a részt, amit renderelni szeretnék, mégis mindent renderel az SV, ami az idősoron található. Miért lehet ez, hiszen idáig frankón működött?!

monikaef Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1258

köszi. a zoomot így elsőre nem értem, de majd ha a vegasban nézegetem talán világos lesz, ha nem akkor jövök megint! :-) köszi még 1x.

Előzmény: dredly (1257)
dredly Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1257

Hali,

1. Lehet Zoom-olni: a Pan/Crop + keyframe-ekkel paraméterezve.

 

2. Villámlás: letöltesz a netről egy fotót, ami villámot ábrázol, "Chroma keyer"-rel átlásztóvá teszed a hátterét.

Füst/köd: vegyél fel (lehetőleg egyszínű, sötét háttér előtt) pár percnyi vízgőzölgést (pl. forralj vizet a konyhában). A hátteret itt is "Chroma keyer"-rel tudod átlátszóvá tenni...

 

Dredly

Előzmény: monikaef (1256)
monikaef Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1256

Hali

1/jól értettem-e egy korábbi hozzászólásból, hogy zoomolni nem lehet a vegasban. Arra gondolok, hogy pl. van egy fotóm, ami ugye egy fix, mozdulatlan kép, behúzom a programba, és tudok-e olyan effektet találni, ami a kész videón azt a hatást kelti, hogy épp ráközelítek a fotóra (maga a közelítéses mozgás megvan a kész filmen)?

 

 

2/ létezik-e valami olyan effekt, amivel villámlást vagy füstöt varázsolhatok a képre. Villámlás hatást keltettem úgy, hogy az adott pár mp-et a filmből párszor egymás után megismételtem, és az elsőn a normál színek voltak, a másodikon chromával megváltoztattam szinte a kiégésig, aztán vissza az eredetire stb, amiből lett egy villódzás, és kb ez oké is, de tudok-e villámot is megjeleníteni? Füstből pedig színpadira lenne szükségem, vagyis nem a ház kéményéből felszállóra, hanem ami hangulatot teremt a képen, és mozog is akár, ill. nem a teljes kép elhomályosításával működik?

Köszi

M

dredly Creative Commons License 2011.05.06 0 0 1255

Hali,

 

1. Szerintem ez nem VEGAS-hiba, hanem a Windows döglődik... Próbáld ki, hogy a renderelt AVI-t átviszed egy másik gépre, és ott le tudod-e játszani. Ha igen, akkor tuti nem VEGAS, hanem Win-hiba.

 

2. Két lehetőséged van:

a/Jelöld ki az adott képet és hangot, foglald csoportba (Egymáshoz képest nem tudod mozgatni)

b/Jelöld ki az adott képet és hangot => "Lock event" (a timeline adott pozíciójában rögzíted)

 

3. Szerintem itt Magyaroszágon csak az utóbbi érhető el...

 

Dredly

Előzmény: monikaef (1254)
monikaef Creative Commons License 2011.05.05 0 0 1254

Helló,

1/találkozott-e már valaki a következő helyzettel:

(Vegas Movie Studio Platinum 9.0) Kb. 10 perces anyag, HD film, korábban amíg hosszabb volt ki tudtam wmv-be HD minőségben renderelni, majd most az utolsó 2 renderelési próbálkozásnál kiírta 15 másodperc után, hogy a windows hibát észlel, és leáll, és majd értesít , ha megtalálta a hibát. Semmi más nem szerepel a hibaüzenetben. Mi lehet a gond? Vagy hol tudok a hiba oka után kutakodni egyáltalán? Aviban engedi a program ugyanezt a fájlt renderelni, végig is csinálja, de ott meg csíkos a végeredményen a kép, széthúzza a képarányt is, és visszajátszáskor a mozgásos részeket vagy gyorsítva vagy lassítva játsza, és nem mindig ugyanúgy (amit most lassítva és elkenve mutat, azt 5 perc múlva egy másik visszajátszáskor normál tempóban). Magyarul használhatatlan a kiírt anyag.

 

Azt sem igazán értem, hogy az avi miért lesz ennyire rossz, ill. milyen fájlfomátumot érdemes választani , ami a wmv-hez hasonló minőséget ad.

 

2/Egy ennél konkrétabb kérdés: ha sikerül 1-1 videó részt 1-1 audió pillanattal jól összepárosítani (pl. ütemre vált a kép), akkor azt tudom-e valahogyan rögzíteni a vágás során, hogy amikor a maradék részeket tologatom, pakolászom, akkor az a pont már ne mozduljon?

 

3/tanulható valahol valamilyen tanfolyamon a vegas? vagy böngésszem szorgosan az online tutorial-eket?

 

Köszi, Móni

dredly Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1253

A Videó-effektek között megtalálod a "Timecode"-ot. Az általad keresett formátum a "Time", ez századmásodpercet is kijelez.

Ha nem a film legelejétől kell, akkor első körben generálj egy olyan hosszú önálló kis "blue-box"-os videót (kék háttéren fusson a TC), amilyen hosszan a stopperre szükséged van, majd ezt a videót már oda teszed, ahová akarod. A kék hátteret a "Chroma keyer" effekttel tudod átlátszóvá tenni.

 

Dredly

Előzmény: robertano (1252)
robertano Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1252

Sziasztok!

 

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szeretnék egy film alatt futó stoppert beilleszteni. Sajnos a sony vegas 9.0-ban nem találtam ilyen lehetőséget. Mivel lehetne ezt megoldani?

 

Köszi

dredly Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1251

Nehéz így távolról elmagyarázni, hogy melyik effektnél pontosan mit és hogyan kell csinálnod, de szerintem minden megoldható, amit szeretnél... Én először a HELP-ben végigolvasnám, hogy melyik effekt mit tud, aztán kipróbálnám (előbb-utóbb megtalálom, amire szükségem van). Persze az is lehet, hogy 2-3 effekt/eszköz kombinációja hozza meg a kívánt hatást...

 

A fekete háttér eltüntetéséhez (ill. az alatta levő kép láthatóvá tételéhez) használd a "Chroma keyer"-t.

 

Pár dolog:

  • a videó-munkáknál a Projekt-beállításoknak alapértelmezetten meg kell egyezniük a vágandó nyersanyag paramétereivel (tehát pl. a PAL-szabványú videót nem illik NTSC-ben vágni). Ha kizárólag csak állóképeket használsz, és ezek mozgatásából áll össze a videó, akkor lehet a célformátum szerinti projekt-beállításokat használni.
  • a "Quantize to frames" opció legyen bekapcsolva
  • a renderelésnél azt a formátumot célszerű beállítani, ami a végfelhasználásnál kell (a konkrét esetben javaslom az "Uncompressed AVI"-t "Custom" beállításokkal: 640*480-as felbontás, 25 kép/sec, stb.) ebből később lehet jó minőségű flash-videót konvertálni (gondolom az online játékhoz majd az kell...).
Előzmény: zsombor1985 (1249)
zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1250

közben rájöttem hogy ez később nem lesz jó pár jelenetnél, pl lenne egy olyan hogy  a háttérben halad egy táj és a képernyő jobb oldalánmeg egy figura profilja lenne, amifixen ott marad míg a táj halad. Ezt elég necces lennemeg csinálni külön képenként...

 

amúgy ez egy játék projectnek a bevezető videója lenne (  http://sherto.deviantart.com/gallery/25670653 ) és a program 640x480 as felbontást igényel,ami kisebb mint az eredeti képek.

Ugye meglehet úgy is csinálni, hogy előbb megcsinálom a jó minőségbe és aztán át formázom 640x480 as ba?

Ezenkívül,  a renderelésnél van valami trükk?

Én csak úgy tudtam le renderelni hogy csak a hangot játsza le aképet nem... vlc, azt írja ki hogy nem támogatja az SFDB hang-vagy video formátumiot, pedig aviba mentettem.

A többi nem tűnik jónak de ez sem az...

zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1249

na !

ez a transparentes dolog nem jött be mert fekete lett minden a képen kiéve a levelet ( ellenben  örülök  hogy jó viszonyban van a két progi ), de meg csináltam 10 képben hogy lehullik ( ugyan az az összes kivéve a levelet módosítgattam , és save as... ) és öröm látni, hogy frankón működik így is.

ha jó sűrűn teszem be egymás mellé akkor nagyon folyamatosnak tűnik, ez még így is teljesen megfelel( bár gondolom elég barbár megoldás ).

Viszont amikor betettem 2képet egymás mellé, nem tom hogy de kijöt a képen belül egy x alaku kék vonal ami asszem azzal van összefüggésbe,hogy a 2 fázist szépen eltűnésesen mossa át. Na ez az amire építeni akarom a videómat, remélem megtudom lovalni tudatosan is.

 

üdv

Előzmény: zsombor1985 (1248)
zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1248

tehát ha jól értem, van az alapkép a fa a tetején a  elvéllel, ps-al transparentbe csinálok egy képet csak a levéllel és azt tudom mozgatni utána?

de akkor az alap képről eltűnik a levél?

ugye nem kell minden fázis mozgást külön képként megcsinálni, itt belehet állítani a mozgás útvonalat?

 

thanks még 1x mostmár neki gyűrkőzöm ennek

Előzmény: dredly (1247)
dredly Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1247

Hát igen, sokat el lehet molyolni, mire valóban olyan lesz, amit megálmodtál... :-)

A végtermék minőségét alapvegően meghatározza a nyersanyag minősége: a pl. 320*240-es képből generált HD videó igen rosszul fog kinézni... :-)

A fájlméret a formátumtól függ: a natív, tömörítetlen HD videó sok helyet kér...

 

Falevél leszedése: a kiindulási képből Photoshop-pal új kép, átlátszó háttérrel.

Aminácó: az előzőleg készített képet animálod (Pan/Crop + keyframe-ek)

 

Vagy bluebox-technikával videóra veszel egy leeső falevelet, amit aztán a kép elé beaplikálsz, Chroma keyer szűrő alkalmazásával (hogy a háttér helyén az eredeti kép látszódjon). :-)

Előzmény: zsombor1985 (1246)
zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1246

Na jó ezt jó tudni, valaki azt mondta hogy sokat kell mahinálni a pluginokkal arra válaszolván, hogy meséltem neki hogy: egy ismerősöm ( ismerőse ) egyszer már neki látott ennek a videónak az össze vágásához.

A srác csak egy részletet csinált meg ( mert még nem is volt több készen ) és állítólag ehez köthető a végzetsége is, de ennek ellenére nagyon rosz minőségü lett és 450 megás ( pedig ez csak az egésznek a 20% ),amit már csak azért sem értek mert itt csak képeket kell mozgatni,egyébb videó bevágás nincs benne.

Az mp3 alatta semmi és a képek sem nagyok...

 

Egyébként nem akarok senki agyára menni, hamár elmondja valaki onnantól fogom tudni de megpróbálkoztam most magamtól és nemlett nagy eredménye :P

Ha nem gond elmondanámröviden miből áll és mit szeretnék (és csak annyit amennyi után mármagól is fogom tudni )

 -úgy kezdődik hogy indul a zene és láthatóvá válik egy fa ( ezt már tudom, sötétből kivilágosodik ez egyszerű )

-ez után azt szeretném, hogy a tetején lévő levél, lezuhan és ( ritmusra fogom vágni) a levegőbe ki libeg jobbra -balra 3x majd miután földre ért, ott jönne be körülötte a vízgyűrű effekt.Majdmiután eloszlott a víz effekt láthatóvá válik a kövi kép.

 

Na egyenlőre ennyi, hogy tudom " leszedni" a falevelet, és be animálni ?

 

üdv

Előzmény: dredly (1245)
dredly Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1245

A home-videók vágásához és maipulálásához 99%-ban elég az, amit a VEGAS gyárilag tud. Ha már nem elég, akkor 99%, hogy a kész videót a VEGAS-ban nem fogod tudni megcsinálni... :-)

Előzmény: zsombor1985 (1244)
zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1244

Nagyon köszi, ma ki is próbálom !

Szerintem lesz még kérdésem de ezzel is nagyon sokat segítettél !

Egyébként félve kérdezem, de ugye sokat számít hogy milyen plug-in ok vannak nem?

Én nem nagyon tudtam leszedni, ami lejött,az is vírusos volt és auto letörlődtek.

 

üdv

 

Előzmény: dredly (1243)
dredly Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1243

A megoldások:

1---> Több videósáv használata + Pan/Crop

2---> A "Wave" effektet javaslom, paraméterezni lehet az idő függvényében is (keyframe-ek használata)

3---> Ilyen nevű effekt nincs. Állóképeknél a +"Pan/Crop"-pal tudod megcsinálni (keyframe-ek használata)

4---> ld. 1. pont + Fade out

5---> Képminőség: a preview nem fontos, az csak arra szolgál, hogy lásd, hogy éppen mit csinálsz. A kész videó renderelésénél kell olyan fájlformátumot választani (pl. Mpeg2), amit minden lejátszik, és itt kell megadni azt is, hogy milyen minőséget akarsz (mennyire tömörítsen).

 

A fenti funciók használata a VEGAS HELP-ben elég jól le van írva, de ha azon felül kérdésed van, megpróbálunk segíteni.

 

Dredly

Előzmény: zsombor1985 (1240)
dredly Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1242

Nincs több tippem... :-(

Előzmény: Daguerre (1241)
Daguerre Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1241

Nem oldotta meg...

grrrrr

???

Előzmény: dredly (1239)
zsombor1985 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1240

Helló mindenkinek !

 

Most kezdek ismerkedni a programmal ( vegas 8 pro ), mert szeretnék készíteni egy videót egy bizonyos projecthez amin dolgozom.

Szinte semmit nemtudok róla és ezért szeretnék itt segítséget kérni tőletek.

Az egész videóban a ( kb.: 2 perc 16 mp ) 2-3, pár másodperces jeleneten kívűl mindent álló képekből szeretnék megvalósítani.

Felsorolok egyenlőre pár kérdést amíg nem tisztázódik a kép.

 

1---> egy képen belül,hogy lehet egymást felváltó több képet betenni?

2---> van e olyan effekt, hogy egy adott pontból gyűrű redőzés kezdődik el ( mint a víznél)?

3---> a kamera pásztázást, és zoom-ot hol találom?

4---> egy képen belüli másik képet, hogy tudok el halványítaniés eltüntetni?

5---> töltöttem pluginokat mert a rövid próba videómat nemtudta lejátszani egyik lejátszóm se csak a hangot, de a vegason belüli preview módba megtudtam nézni csak nagyon levett a képminőségéből.

a kép minőséget hogy tudom megőrizni, és egyáltalán mekkora kép arányt érdemes beállítani (én a saját monitoromét adtam meg ) ?

 

Köszi szépen !

ÜDV

 

 

 

dredly Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1239

Tedd fel a legfrissebb Quicktime player-t. Amikor nekem ilyen gondom volt, az megoldotta.

Előzmény: Daguerre (1238)
Daguerre Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1238

feltettem kodeket de így is 0...

valaki?

tgyulai Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1237

Sziasztok, problémám akadt, dvd írással. Sony DVD Architectel készítettem a menüs dvd-t, és az egyik lejátszón gond nélkül megy, a másikon pedig pixelesedik a kép, szaggat a hang, megakad. A bitrátát már végigpróbáltam 8000-5500 ig de nem azzal van a gond eszerint, Lg DVD-r re írtam ki, elméletben olvasni a kell. Régebbi -r dvd gond nélkül lejátsza, próbáltam más dvd-vel is de hasonló a helyzet. Ha számít valamit, amelyik lejátszón megy kompozit kimeneten van összekötvel a tv-vel, a másik scart csatin.  A videó pal interlaced. Már teljesen tanácstalan vagyok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!