Keresés

Részletes keresés

Sir Balambér Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3423
Húúúúú :)))))))))))))))))))
Előzmény: elemes (3421)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3422
Ezen halalra rohogtem magam. Koszonom. Meg akkor is, ha...
Előzmény: elemes (3421)
elemes Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3421
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3420
Igen, láttam.
Idézem:

"Az augusztus végi úgynevezett román kémtörténet – akár igaz, akár nem – természetesen a kezdődő őszi kampány sárdobálás része, s önmagában kommunikációs újdonságként említésre aligha érdemes. Bár kétségtelenül ügyes, ahogy az egyébként önmagukban puha, vékonyka bizonyító erejű román és magyar sajtóanyagokat úgy vetítették a "leleplező" médiaakció technológusai egymásra, úgy hivatkoztak mindig a másik oldalra, hogy végül a negyedinformációknak sikerült egymást életben tartaniuk. A profizmust e vonatkozásban nem lehet elvitatni. Amit magából a történetből, e szögből tanulni lehetett, az legfeljebb az, hogyan lehet (büntetlenül) egy fantom magasépületet selyempapírból összehozni."


Nos, ez mind szép és igaz.
Jómagam sem hangoztattam és hangoztatok mást első pillanattól.


Csakhogy.
Apró bibi, hogy ez a felismerés éppen most és a Magyar Hírlapban jelent meg, ahol szintén élen jártak a "mucikámozásban"(saját copyrightjuk-forrás ismeretlen) és a
a "negyedinformációk" egymást életben tartásában...


Másfelől, az elemzés pontos de hiányos.
Ugyanis a "gyanúkampány" nemcsak Pesten hullt termékeny talajba a határokon túli (és nemcsak) magyarokat amúgy is hagyományosan gyűlölőek körében (lásd Szabad Nép Szabadság tegnapi cikkét-K.T.), hanem, a magyar hülyeség svédasztaláról kárörvendően csemegéző román sajtónak köszönhetően, még Romániában is...

Nem akarom untatni sem a cikk szerzőjét sem a nagyérdemüt, hány évbe telt , míg az erdélyi magyarság politikai képviselete egyáltalán kormányzati poziciókba kerülhetett.
Sok vadromán politikus és párt -no és a közvélemény egy része-még ma is komoly nemzetbiztonsági kockázatot lát és vall pusztán az erdélyi magyarok kormányhivatalok közeli jelenlétében is. (hasonló a helyzet az EU tag Szlovákiában is)
Ezek is most komoly érvet kaptak arra, hogy lám, milyenek "ezek a magyarok", még saját anyaországuk ellen is kémkednek (hogy állitólag éppen az ő javukra-az nem lényeg) és egymás gyilkolászásában még arra is vetenmednek hogy egymást mószerolják az "ellenségnél"...
Hát hogy lehet Románia sorsát "ilyenekre" bízni, kérdik szemforgatva.


Egyfelől,van tehát az anyaországi ballib/hiszterolib, mely dec. 5 elött hazug hisztériakampányt folytatott a szerencsétlen határon túli magyarok lenne(vö" idejönnek és elveszik a nyugdíjakat és /vagy a munkahelyeket")

Másfelől, most a MN /Bayer vonal "mata harinescuzása" , mely az elöbbinek egyenesági rokona(" idejönnek és még kémkednek is")

Végül meg szülöföldjükön is állandó gyanakvással figyelve a többség által , mint állandó potenciális "hazaárulók", "kiszorításra" ítéltetve...


És mindez úgy, hogy három háttel az ügy kirobbantása után, az egyik lap mely élen járt eme kampányban, azt írja hogy "úgynevezett román kémtörténet – akár igaz, akár nem – természetesen a kezdődő őszi kampány sárdobálás része, "


Na puff neki.
Ebből a sárdobálásból , könyörgöm, nem lehetett volna kihagyni legalább a vétleneket?



Nahát:)
Előzmény: Kagakusha (3419)
Kagakusha Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3419
Ezt olvastad?
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=96763
Előzmény: Törölt nick (3414)
Kagakusha Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3418
Ezt én is kb. így látom.

"Tehát, ami jó a Magyar Köztársaságnak, az jó a határon túl élő magyaroknak; ami rossz a Magyar Köztársaságnak, az rossz a határon túl élő magyaroknak. Ez a legfontosab axióma, amit nekünk és a határon túl élő magyaroknak is mindig szem előtt kell tartanunk."

Kérdés, hogy mi jó a Magyar Köztársaságnak?
Előzmény: /cato# (3417)
/cato# Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3417
Elolvastam a cikket. Én nem találtam benne semmi különöset. A felvetései reális felvetések. Azt például én is elfogadhatatlannak tartom, hogy áttelepült magyarok osztják a pénzt a határon túliaknak. Ez a korrupció és a méltánytalan részrehajlás melegágya.

Ha tetszik, ha nem, a Magyar Köztársaság a határon túl élő magyarok egyetlen komoly támasza. Lehet, hogy ez egy rozoga támasz, de nincs más. Tehát, ami jó a Magyar Köztársaságnak, az jó a határon túl élő magyaroknak; ami rossz a Magyar Köztársaságnak, az rossz a határon túl élő magyaroknak. Ez a legfontosab axióma, amit nekünk és a határon túl élő magyaroknak is mindig szem előtt kell tartanunk. Ezt jól tudják a magyarság ellenségei is. Nem véletlen, hogy a szerb, szlovák és román ügynökök felforgató aknamunkája elsősorban a Magyar Köztársaság ellen irányul.
Előzmény: Törölt nick (3414)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3416
"a telefonlehallgatáshoz pedig nem kellett a bírói engedély, hisz a C tipusú átvilágitásnál a delikvensnek hozzá kell járulni a lehallgatásához"



Na ja..:))
Elöbb Szatmári Ildikó hozzájárult a saját lehallgatásához, majd utána kémkedést és szexkapcsolatokat bonyolított le a telefonján...:))))


Viszont, itt van a Hillerrel folytatott beszélgetés állitólagos jegyzőkönyve:
http://politika.transindex.ro/?cikk=3526


Nos, ebben még annyi "erotika" sincs , mint a Magyar Bálinttal folytatott "évődésben"...
( Van viszont egy olyan lobbista, hogy Medgyessy Péter megnyalhatta volna mind a tíz ujját egy ilyen után a Gresham -ügyben).



Nahát:)
Előzmény: pindiy (3411)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3415
Egy gyáva cikk:


A baloldal ködösíti a kémbotrányt
2005. szeptember 5. 12:21


Magyar Nemzet
Érdekében állhatott a kémtörténet napvilágra kerülése Gyurcsány Ferenc kormányfőnek – vélik a Magyar Nemzet által megkérdezett elemzők. Kövér László (Fidesz) a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a kormányoldalt tette felelőssé a kiszivárogtatás miatt. Az MSZP közeli Vasárnapi Hírek a Magyar Nemzetet támadja.

A balliberális oldal véleményét tükröző, tegnap közzétett írásában a Vasárnapi Hírek a jobboldalt tette felelőssé a kémtörténet miatt. Az MSZP-hez közel álló, csupán néhány példányban eladott újság találgatásait átvette az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati Magyar Távirati Iroda is. A hetilap a jobboldal érintettségének egyik bizonyítékát abban látja, hogy az ügyről először a Magyar Nemzet írt, éppen két héttel ezelőtt. A hetilap szerint lapunk „tendenciózus-szarkasztikus állításokkal próbálta pótolni azt, ami az általa közölt jegyzőkönyvekből hiányzott: sem a Magyar Bálinttal, sem a Hiller Istvánnal folytatott beszélgetésekben egyik fél sem tesz olyan utalást, amely államtitokra vagy intim szexuális kapcsolatra vonatkozna”.

A Vasárnapi Hírek ezzel „megfeledkezett” arról, hogy a jegyzőkönyvekből nem a Magyar Nemzet, hanem a román sajtó idézett először, valamint hogy nem lapunk, hanem más orgánumok írták le először, hogy ki is a vélelmezett román kém. Mindezeket a Magyar Nemzet csak átvette, például a Népszabadságtól, amely először számolt be arról, hogy értesülései szerint a Gyurcsány Ferencnek írt nemzetbiztonsági jelentésben arról van szó, hogy a kémügy mégiscsak több puszta spekulációnál.

------


Na ja...
Még a végénkiderül hogy a Magyar Nemzetnek semmi közze ehhez az egészhez,
ott sem volt, ő pusztán átvette amit a ballib sajtó összeírkált, (végtére is a "Mucikám" is a Magyar Hírlapból származik -bár a mai napig nem derült ki, ki mondta ezt ha mondta, mikor és kinek), hamarosan talán még Bayer "mata harinescus" gyalázatos cikkét is kiretusálják a lap archívumából....


Nahát.
Előzmény: Törölt nick (3414)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 3414
"És hogy ezek szerint a Magyar Nemzet és Bayer háborúja a Szatmári házaspár ellen, amivel ugyanakkor rárontott az erdélyi magyarságra, nem más mint a gyurcsányi leszámolás része?
Jesszusom...
Írtam én ugyan korábban azt hogy Bayerék ezzel csak befejezik amit Gyurcsányék dec. 5 elött elkezdtek ( " idejönnek és elveszik a munkahelyeket és a nyugdíjakat"), most már " idejönnek és még kémkednek is a románoknak"... no de ebben inkább
az én szarkasztikus elkeseredettségem volt..."




Nos, Bayer és tsai talán elégedetten olvashatták a tegnap a határon túli (és nemcsak) magyarság egyik legkonzekvensebb legelkeseredettebb gyűlölőjének, Kis Tibornak a cikkét a Szabad Nép Szabadságban:

http://www.nol.hu/cikk/375933/


Munkájuk beérett. Pontosan úgy ahogy Makkai azt Marosvásárhelyen is megírta.
(és én is, teszem hozzá).




Nahát.
Előzmény: Törölt nick (2531)
Sir Balambér Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3413
Vagy ami mégjobb, majd feltűnés nélkül csupa sz@rt kapunk megbízható infó helyett..
Előzmény: pindiy (3411)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3412
Pont ezt nem veri nagydobra::))))
Előzmény: Lezuzius (3410)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3411
Ez a kémtörténet lényegtelen, a telefonlehallgatáshoz pedig nem kellett a bírói engedély, hisz a C tipusú átvilágitásnál a delikvensnek hozzá kell járulni a lehallgatásához.

Bezony ez egy fogas ügy, mert semmire sem használható bizonyíittékként, az a lehallgatási eredmény, amit nem az adott bünügy témájában engedélyeztek.

Tehát, ha a kémkedés vádja megállna, akkor sem lehetne a lehallgatási jegyzőkönyveket bizonyittékként felhasználni.

Az meg, hogy meg lett a csaj dugva nem kifejezetten büncselekmény, ám biztosan büncslekmény, ha az NBH az adatokat bespejzolta jobb időkre valami kis zsarolás céljára, továbbá egészen biztosan büncselekmény, az adatok kiárusitása és egészen biztosan kötelességszegés az ügyészség intézkedésének elmaradása.

És egészen biztosan bizalomvesztés és beszarás áll fenn mindazok részéről, akik idegen környzeteben momnetán esetleg Romániában felderitő munkát végeznek, hisz csak abban lehetnek bizonyosak, hogy nyilván az adataikat eladták, mert miért is ne, hisz az azért komolyabb pénzt ér, mint Magyar és Hiller dugása.........
Előzmény: Törölt nick (3408)
Lezuzius Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3410
Vagy nem veri nagydobra.
Előzmény: pindiy (3409)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3409
Ám ugy láccik az ügyészség nem néz TV-t, mert erre a kis hazaárulásra a füle bottyát sem mozgattya....
Előzmény: jegec (3406)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3408
No kérem.

Elöször is - nem sokáig kellett keresgélnem a topicot:)
( majd alkalomadtán visszaolvasgatom ).


Most csak , elöljáróban:


1. Felhívnám a figyelmet, hogy a Cotidianul c. román lapnak eljutatott "lehallgatási jegyzőkönyvek" és a szintén a Cotidianul c. román lapban megjelent Markó -ellenes
( hajánál fogva elörángatott) hadjárat -korántsem véletlen egybeesésére.

2. A "kémtörténetnek" egy másik bizarr vonatkozása az hogy ha és amennyiben Szatmári Ildikó a telefonbeszélgetéseit valóban lehallgatták- akkor az érintett a magyar állami vezetők nem tudtak arról, hogy személyük a cseverészésük kapcsán "képbe kerültek".
Márpedig ha a lehallgatott "célszemélynek" mentelmi joga van, arról a jogszabályok szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát kell értesíteni ( ellenben az ilyen kiváltsággal nem rendelkező lehallgatott társalog a mentelmi joggal bíró személlyel, azt nem szabad jelenteni.)
A titkos lehallgatást egyébként vagy a bíróság vagy az Igazságügyi Minisztérium engedélyezheti, a megrendelő pedig - ha egyáltalán volt ilyen - az NBH lehetett, amely aztán a hangfelvételek alapján a lényeget tartalmazó kivonatot kért.
Röviden: ha valóban vannak Magyar Bálintot és/vagy Hiller Istvánt rögzítő jegyzőkönyvek, akkor azt a Tóth András vezett NBH készítette, minden bizonnyal a tudtuk nélkül....
Ez pedig igencsak "vastag" változat lenne...

3. Hogy aztán ezek a "jegyzőkönyvek"- ha valóban léteznek és hitelesek- hogyan kerültek a MN "kampánynyitója" után pont a Cotidianul c. laphoz- nos ez már a fentiek után szinte bagatell....




Nahát:)


hogymikvannak Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3407

mutogatják a kémet..

Na ezek után próbáljon meg kémkedni, úgy felismerik, mint a pinty! :-)

 

Ezt az eljárást hívják kiszorításnak...

Előzmény: jegec (3406)
jegec Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3406

Végül is ilyen furfangos titkosszolgálat nincs még egy a világon, mint a Tóth András vezette magyar, akik tévében mutogatják a kémet, külön műsoridőt biztosítva a számukra, hogy részletesen kifejthesse álláspontját.

 

Na ezek után próbáljon meg kémkedni, úgy felismerik, mint a pinty! :-)

Előzmény: pindiy (3404)
jegec Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3405

Mit vagy úgy oda? A dolog meg lett torolva, addíg szorítgatták a nőt, amíg magyar állampolgárságot nem kapott.

 

Miután ez a többi  külhoni magyarral nagy kibaszás lenne (lásd december 5-i népszavazás, kományálláspont) ezért ennél nagyobb büntetést el sem lehet képzelni.

Előzmény: pindiy (3402)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3404
"Tehát úgy gondolom, hogy az NBH munkatársainak minden erkölcsi alapjuk megvan arra, hogy egy román kémet - akár szó szerint is - kiverjenek az országból. Tovább megyek: elvárom tőlük."

Bizony elvárható, ha az kellő szakismerettel párosul is ilyen baldöverség, mint kiszoritás nem szerepel a repertoárjukban, továbbá, ha nem gondolnák ugy, hogy nekik is jár az a 15 perc a tévében.....
Előzmény: /cato# (3395)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3403
Egyébként nincsen semmi baj, ha a kedves figfgyelemfelhivó leüli azt az 5-15 évet, ami ilyesmi figyelemfelhivásért jár.........
Előzmény: /cato# (3397)
pindiy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3402
"Ebben a pillnatban számotokra az a legkellemetlenebb, hogy Román Bálint és bandájának intim hétköznapjairól jutottak információk a magyar közvélemény tudomására"

Egyáltalán nem kellemetlen számomra, hogy a csaj meg lett dugva, nem vagyok az a jobboldali, aki azért nem baszik, hogy a másik ne élvezzen és utána sipákol, hogy fogyik a magyar.


Természetes, hogya román titkosszolgálat emberei dolgoznak magyarországon és a világ legtermészetesebb dolga lenn, hogy a magyar felderités tevékeny egyebek között Romániában is.

Az viszont nem természetes, sőt bünügy, ha a titkosszolgálatoknál előfordul az esküszegés és még komolyabb jogállami deficit, ha az nincsen megtorolva.
Előzmény: /cato# (3387)
piroskaésafarkas Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3401
Ma reggel a Napkeltében Tóth Károly összevissza hablatyolt, nem volt képes egy értelmes mondatot kinyögni. Honnan szalajtották ezt az embert? Egy konkrét kérdésre sem adott választ. Gondolom Tóth Andrást kellett kimosdatnia, ez volt a pártfeladat.
Profán Béni Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3400

Nézd, cato, ha ismeretlen nemzetbiztonsági fazonok a lehallgatási jegyzőkönyvek kiszivárogtatásával teljesen tudatosan magasból leszarják az állam- és szolgálati titokról, az adatvédelemről és a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényt, és az ügyészség meg se mukkan (nem úgy, mint máskor), akkor a magyar nemzetbiztonságnak már nem lehet ártani.

Másfelől ha a nőről, aki hivatali kapcsolatban van az OM-mel, feltételezika  nemzetbiztonsági kockázatot, akkor méltóztassanak erről az OM-t is tájékoztatni, ahelyett, hogy naphosszat csámcsognának Magyar Bálint smúzolásán. De ha nem teszik meg, akkor ne a kormányt méltóztassanak basztatni azért, mert nem értesült (tőlük) a nemzetbiztonsági kockázatról.

Előzmény: /cato# (3397)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3399
off
Az ilyen peldakkal viszont bizvast fordulhatsz Pindiyhez, aki melegen fog neked helyeselni.
Előzmény: HitetlenTamaska (3398)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3398
off
Kedves cato

Nekem az USA demokratikus fejlodeserol ugyanaz a velemenyem, mint Soros Gyorgynek, ennelfogva engem azzal, hogy milyen disznosagokat enged meg annak az allamnak, vagy az altalad megnevezett kozlkeleti orszagnak a titkoszolgalata se zsarolni, sem szamomra pozitiv mintakent allitani nem lehet.
Előzmény: /cato# (3395)
/cato# Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3397
Természetesen én sem tudok többet annál, mint ami a médiában megjelent.

Csatlakozom elemeshez: a nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvekkel semmit sem ártottak a magyar nemzetbiztonságnak, viszont igen hatásosan bizonyították, hogy valami nagyon nem stimmel...

De tovább megyek: elképzelhető, nem csak a konkrét ügyre akarták felhívni a közvélemény figyelmét, hanem arra is, hogy a magyar államapparátus és közigazgatás hemzseg a román kémektől - l. Verestóy ominózus elszólása -, és kormányzat képtelen elszánni magát erélyesebb intézkedésekre.
Előzmény: shadowcruiser (3390)
Kagakusha Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3396
... semmi konkretat nem tudunk.

Ja. Legfeljebb azt, hogy mi az, ami Magyar Bálintnak olyan "jól áll", ahogyan azt 2002-ben lépten-nyomon hangoztatta. :-)
Előzmény: HitetlenTamaska (3392)
/cato# Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3395
Kedves Tamáska!

Ugye nem kell felhívnom a figyelmedett, hogy az általad is oly nagyra tartott nyugati demokráciák - pl. USA, UK, F - titkosszolgálatai mire érzik magukat erkölcsileg felhatalmazva, és ráadásul mire vannak törvényesen is felhatalmazva országaik érdekeinek védelmében? Deportálás, kínzás, gyilkosság, stb. Tehát úgy gondolom, hogy az NBH munkatársainak minden erkölcsi alapjuk megvan arra, hogy egy román kémet - akár szó szerint is - kiverjenek az országból. Tovább megyek: elvárom tőlük.

Vagy képzeld el a következő kedves kis történetet: Egy Izraelben hivatalos munkavállalási engedéllyel dolgozó házaspárról a Sin Bét azt gyanítja, hogy Egyiptomnak kémkednek, de nincsenek olyan bizonyítékaik, melyek alapján bíróság elé állíthatnák őket. Mit tesznek erre a kedves, vendégszerető izraeliek? Finoman kitessékelik őket a zsíros állásukból, és mintegy kárpótlásként megadják nekik az izraeli állampolgárságot. (Ugye nem kell leírnom, hogy valójában mit tennének? :--)

"Csak remelni tudom, hogy nem vagy az NBH-alkalmazottja." Ezt te sem gondoltad komolyan.
Előzmény: HitetlenTamaska (3388)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3394

Kövér aszongya, NEM a szolgálatoknál kell keresgéni.

 

Akkor SZVSZ OTT kell....

 

;-)

Előzmény: pindiy (3372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!