Keresés

Részletes keresés

Portusi Creative Commons License 2021.04.04 0 2 3445

https://www.origo.hu/kultura/20210402-az-eletet-kaptam-szolnoktol-itt-lettem-szinesz-ferj-es-apa-interju-barabas-botonddal.html

 

Az életet kaptam Szolnoktól - itt lettem színész, férj és apa

 

„Minden vágyott szerepet eljátszottam a Szolnoki Szigligeti Színházban, amit eljátszhattam.

Itt nőttem fel.

Színész lettem, férj lettem, apa lettem, férfi lettem.

Ezeket kaptam Szolnoktól – egy szóval: az életet" – mondta Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház új igazgatója, aki Balázs Pétert váltotta a poszton.

 

A Jászai Mari-díjas színész 17 éve dolgozik a szolnoki teátrumban.

Az új igazgató kiemelte: reméli, hogy olyan színes, izgalmas és értékes színházat tud működtetni, amely nemcsak a szolnokiaknak, hanem az egész országnak örömére szolgál majd. Interjú Barabás Botonddal.

 

A szakmai bizottsági meghallgatásán 9:0:0 arányban egyedüliként kapott támogatást a három pályázó közül a bizottsági tagoktól. Számított rá, hogy így lesz?

 

Nem, erre semmiképp sem számítottam. Azt reméltem, hogy a szakma pozitívan értékeli majd a pályázatomat, de ilyen egyöntetű véleményre nem számítottam.

Előzmény: furtimel (3444)
furtimel Creative Commons License 2021.04.04 -1 2 3444

Barabás Botond lett a szolnoki Szigligeti Színház új igazgatója

 

 

 

 

 

Pamkutya12 Creative Commons License 2021.03.01 -4 0 3443

"Szolnoki színházigazgató-választás: Fidesz-közeli jelölt veheti át Balázs Péter helyét

 

A napokban járt le a jelentkezési határidő a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára. Felbontották a pályázatokat, és kiderült, kik azok, akik vállalnák. 

Az önkormányzat közlése szerint a kiírásra hárman adták be pályázatukat:

  • Barabás Botond, a színház jelenlegi színművésze,
  • Kiss József, a teátrum korábbi művészeti vezetője,
  • és Szolnoki Tibor színművész, művészeti vezető.

Az önkormányzatnak most 30 napja van összehívni a szakmai bíráló bizottságokat és véleményezni a pályázatokat, azután születik majd meg a döntés.

.

.

.

A nagy esélyes és a politikai szál

Szolnokon szakmai és politikai körökben az a hír járja, hogy

a legnagyobb eséllyel a helyi Fideszhez is kötődő Barabás Botond, a színház jelenlegi színésze pályázik az igazgatói posztra.

Már csak azért is, mert Barabás Botond nem akárki: meghatározó rokoni kapcsolatokkal rendelkezik. Apósát, Vörös Miklóst többen a szolnoki Habony Árpádnak tartják.

Vörös a városháza erős embere, a polgármester jobbkeze, de nemigen tűnik fel hivatalosan sehol sem. Vörös Miklós egykoron városi rendőrkapitány, később a városháza kabinetirodájának nagyhatalmú munkatársa volt, bár ezt nem verték nagydobra. Róla írta évekkel ezelőtt az MSZP egyik szórólapja nagy port kavarva, hogy információk szerint havi 600 ezer forintért ad tanácsokat Szalay Ferenc polgármesternek.  

Úgy tudjuk, a 2019-es önkormányzati választási vereséget - bár ha szűk többséggel is, de Szalay Ferenc maradt a polgármester, de a közgyűlésben az ellenzék szerzett többséget - az ő nyakába varrták, mennie kellett a városházáról. Nem ment azonban messzire. Információink szerint jelenleg a helyi Fidesz-KDNP Facebook-oldalát kezeli, és továbbra is gyakran feltűnik a polgármester mellett. Vörös Miklós megkerülhetetlen alakja a város jelenlegi életének. Fia is politizált, korábban önkormányzati képviselő és a Fidelitas alelnöke volt, lánya pedig pont annak a Barabás Botondnak a felesége, aki a színházigazgatói címre pályázik. Ráadásul Vörös Nóra, férjezett nevén Barabás Nóra, egyben a színház sajtósa is.

A helyi viszonyokat jól jellemzi, hogy a szolnoki közgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke, Berényi Gábor a sajtóból tudta meg, hogy felbontották a színházi pályázatokat, ugyanis őt erről a tényről nem értesítették. A fideszes városháza előbb értesítette a kormánypárti, Mediaworks-lap szoljon.hu hírportált, mint őt, és még a szintén kormányhű Alföldhír.hu is hamarabb megtudta, mint a jobbikos képviselő.

Az egyik helyi és kormányközelinek nem besorolható Facebook-csoport szavaztatta olvasóit, hogy kit látnának szívesen a szolnoki Szigligeti Színház élén. Itt Szolnoki Tibor áll az első helyen. "

 

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/szolnoki-szinhazigazgato-valasztas-fidesz-kozeli-jelolt-veheti-at-balazs-peter-helyet-236320

Mutual Friend Creative Commons License 2021.02.19 -4 4 3442

Szerintem meg a megosztottság abból fakad hogy már 12 éve szar színháza van Szolnoknak.

 

Ő meg asszisztált ehhez a végtelen szarhoz.

Előzmény: furtimel (3441)
furtimel Creative Commons License 2021.02.16 0 2 3441

https://www.origo.hu/itthon/20210215-nekik-belefer-nekunk-meg-nem.html

 

 

Kiss József színész-rendező - Balázs Péter igazgatása idején - 12 évig a szolnoki színház művészeti vezetője volt, most pedig megpályázza a színházat.

 

Szakadék kezd tátongani a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a vidéki színházak között. Nincs együttműködés.

A színészeket nagyon indirekt módon oda juttatják el, hogy a vidéki színházak másodrendűek, a vidéki színház nem fontos.

Az a fontos, hogy a fiatal színész megvalósíthassa önmagát" - fogalmazott Kiss József.

 

A megosztottság miatt szerinte elsősorban azok tehetők felelőssé, akik a kétezres évek elején vezették a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

Szolnok volt az első olyan város, amelyik a Budapestről, a baloldalhoz köthető Színházművészeti Szövetség által mintegy kijelölt vezetőt nem fogadta el. 2007-ben Szalay Ferenc fideszes polgármester döntése - Balázs Péter kinevezése - új fejezetet jelentett. 14 év után Balázs Péter egyébként bejelentette, hogy sikeres évei ellenére nem folytatja az igazgatást.

Portusi Creative Commons License 2021.02.11 0 2 3440

https://nlc.hu/szabadido/20210211/balazs-peter-interju-bucsu-szolnok/

 

Balázs Péter: „Elfáradtam a végére”

Utolsó hónapjait tölti a Szolnoki Szigligeti Színház élén Balázs Péter, aki 77 évesen már nem vállalta, hogy újra induljon az igazgatói posztért.

A búcsú apropóján beszélgettünk a színházban töltött éveiről, a legendás szinkronhangjáról és arról is, miért nem vállalta el annak idején a Família Kft. egyik fontos szerepét.

 

Ez egy helyzet, amiről tudtam, hogy előbb vagy utóbb el fog jönni.

Utóbb jött el. Amikor először megpályáztam a munkát, magam sem gondoltam volna, hogy ennyi éven át fogom csinálni.

Persze nem kacagva megyek el, mert ez azért megfogja az embert, de ez így helyes. Egyszer minden véget ér.

Tovább kell lépni, át kell adni, és nem keseregni azon, hogy nem én csinálom tovább.

Annak viszont örülhetek, hogy nemsoká 78 éves leszek. Pillanatnyilag az a legfontosabb számomra, hogy Herczeg Ferenc Déryné ifiasszony című darabját még megrendezhessem, a másik legfontosabb pedig, hogy a feleségemmel végre megkapjuk az oltást, mert az talán elviszi ezt a szörnyű vészt a fejünk fölül.

Előzmény: Mutual Friend (3439)
Mutual Friend Creative Commons License 2021.01.26 -3 2 3439

Arról, hogy milyen érzésekkel távozik, Balázs Péter az Indexnek ezt mondta: „Nagyon büszke vagyok a színészekre, akiket vezethettem, s bár 

A SZÍNHÁZ SOK MEGBECSÜLÉST NEM KAPOTT A SAJTÓ RÉSZÉRŐL, ANNÁL TÖBB HARAGOT,

és ez sajnos rávetül a beérett, nagy színészeinkre is, mégis csodálatos volt ez a tizennégy év.

 

Nem csak a sajtó részéről hanem mindenki részéről ...

Törölt nick Creative Commons License 2021.01.24 0 3 3438

Minden színházat szeretek, csak az unalmasat

 

„Talán furcsa ember vagyok, de nekem az okozott örömet, hogy láttam: a színház gyarapodik, a társulat boldog, a színészek szeretik egymást, kiváló előadásokat hoztunk létre, amelyeket a közönség is nagyon szeret" – mondta Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, aki februárban kezdi el az utolsó rendezését próbálni – Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra.

A tervek szerint március végén lesz az előadás premierje.

 

A Szolnoki Szigligeti Színház az ország egyetlen színháza, amely bérletrendszerben minden nap élőben közvetíti az előadásokat a bérletes nézőknek.

Balázs Péter arról is beszélt az Origónak, hogy decemberben már kiírták az igazgatói pályázatot, és úgy döntött, ő nem indul.

Tizennégy évig vezette a színházat, és úgy fogalmazott: felemelő feladat volt. „Nem azért dolgoztam, mert ezzel engem megbíztak, hanem azért, mert szívből szeretem a színházat, a társulatot.

Azon munkálkodtam, hogy minél jobb, szebb, értékesebb, szórakoztatóbb legyen a színház" – mondta a Kossuth-díjas színész-rendező.

 

"A társulat felvette a harcot a pandémiával, az intézmény minden szegmensében küzdelem folyt a járvány okozta nehézségek ellen. Óvjuk egymást, óvjuk magunkat, és mindent megteszünk a közönségért" – mondta Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Hozzátette: nagyon jó társulatot vezet, amelynek tagjai szeretik egymást. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a pandémia idején is játszanak. 

A szolnoki színház az ország egyetlen színháza, amely bérletrendszerben minden nap élőben közvetít – kivéve persze akkor, ha valaki beteg a társulatból.

 

„Két évvel ezelőtt úgy határoztam, hogy lemondok az igazgatói posztról, de arra kértek, hogy amíg a megbízatás tart, folytassam a munkát. Így maradtam. Ezalatt az idő alatt elkezdtük a színház felújítását, amely már nagyon időszerű volt, és ha elkészül, csodálatos épületben várjuk majd a közönséget."

 

"Aztán jött a járvány, amely tovább nehezítette a munkánkat. Nagyon sok mindent elterveztünk, hogy mit szeretnénk ebben az évadban megvalósítani, de a pandémia keresztbe húzta a terveinket.

Amíg lehetett, addig úgy játszottuk az előadásainkat, hogy minden harmadik széken ült egy néző. Később be kellett zárni a színházat.

Ekkor határoztuk el, hogy felvesszük a színdarabot üres nézőtér előtt, és interneten közvetítjük a bérleteseinknek.

 

A bérlőink egy speciális kuponkóddal nézhetik meg ingyenesen az előadásokat az online.jegy.hu oldalon, de természetesen, aki szeretne, jegyet is vásárolhat az összes előadásra.

 Kuriózum ugyanakkor, hogy amennyiben mindenki egészséges, úgy az „élő színház" varázsa is megmarad, hiszen színészeink vállalták, hogy minden nap egy üres nézőtérnek – helyesebben a kameráknak – játszanak ugyanolyan szeretettel, mintha tele lenne a nézőtér.

 

Ezt – tudomásom szerint – nem csinálja rajtunk kívül más. "Minden színháznak megvannak a saját elképzelései, hogyan élje túl ezt a helyzetet, mi így döntöttünk – a közönség és a színészeink nagy megelégedésére" – mondta az igazgató. Kiemelte, abban bíznak, hogy az évad végére már közönség előtt is tudnak játszani.

 

Balázs Péter februárban kezdi el igazgatóként az utolsó rendezését próbálni. Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra.

„Természetesen maszkban, egymástól a megengedett távolságban próbálunk majd. Kiváló színészeink vannak, akik tudják, hogy ez most így helyes, de ha eljön az idő, és veszélytelenül lehet színpadra lépni, tökéletesen játsszák majd el a darabot.

A próbák március végéig tartanak, és a tervek szerint március 26-án mutatjuk be az előadást.

Gyönyörű lesz a díszlet, a jelmezek.

 

A színházunkban a vírus elleni védekezés a legmagasabb fokú: sok helyen kézfertőtlenítőket állítottunk fel, szigorúan betartja mindenki az előírásokat, a maszkhasználatot, és persze folyamatosan mérik a színészek hőmérsékletét, amikor belépnek az épületbe. Nemcsak a színészeket védjük, hanem az irodai dolgozóinkat is.

Vágyom arra persze, hogy március végére esetleg már közönség előtt mutathatjuk be a darabot, hiszen végtelenül hiányzik a színészeinknek a közönség.

Nagyon várjuk, hogy a személyes kontaktus újra meglegyen a színész és a néző között, ami rendkívül fontos a művészeknek.

 

Ez természetesen akkor valósulhat meg, ha teljesen lecseng a járvány, vagy a legtöbben megkaptuk az oltást. Személy szerint én már nagyon várom, hogy beoltathassam magam. Egyrészt a korom miatt lenne nagyon fontos, másrészt pedig azért, mert tudom, így óvhatom meg a szeretteimet.

Fontos, hogy én se fertőzzek meg másokat, és persze az is lényeges, hogy engem is véd az oltás. 

Ha újra megnyithatunk, lehet, hogy rendezünk egy gálaműsort, hogy megünnepeljük a nézőinket" – mondta Balázs Péter.

 

Azt is kiemelte, hogy amióta tart a színház épületének felújítása, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban mutatják be az előadásokat, ami jelen esetben hatalmas szerencse, hiszen a Szolnok Televízió épülete egy emelettel van a jelenlegi nagyszínpad felett, így a napi élő közvetítést sokkal egyszerűbb kivitelezni, mintha külön épületben lennének.

 

A Szigligeti Színház épülete pedig közben folyamatosan szépül, a technikai elemeket már megépítették, most a közönségforgalmi terület és a nézőtér belsőépítészeti munkái zajlanak. Nyárra a tervek szerint befejeződik a felújítás, amelyet egy próbaidőszak követ, amikor ellenőrzik, hogy minden megfelelően működik-e.

A tervek szerint szeptemberben pedig egy díszelőadással indítják majd az évadot – akkor már új igazgatóval.

 

„Az én megbízatásom június 30-ig tart, és úgy döntöttem, nem pályázom meg újra az igazgatói posztot" – mondta Balázs Péter.

 „Lesz majd egy új, kedves igazgató, aki tovább viszi a társulatot.

Addig viszont nekem még sok dolgom van. Amint már említettem, rendezek egy darabot, amelyet márciusban bemutatunk.

Ezenkívül színészeket szerződtetek – ugyanis vétek lenne egy ilyen kiváló társulatot megbontani. Két új egyetemistával is bővült a színházunk társulata.

Amikor kiválasztottam őket, tudtam, hogy végtelenül tehetségesek. Ha szorgalom is párosul ehhez a tehetséghez, kiváló színészek válhatnak belőlük.

 

A jövő évi műsortervet is elkészítettem. Szeretném az István, a királlyal indítani az évadot 2021 szeptemberében.

Az évadban talán Csehovtól a Három nővért is láthatják a nézők, és úgy gondolom, a Csárdáskirálynőt is bemutatjuk.

Tartalmas, sokszínű, élvezetes, szórakoztató, katartikus műsortervet szeretnék – ami az én színházamat jellemezte tizennégy éven át.

Tudom, hogy akik utánam jönnek majd, ugyanúgy mindent megtesznek a színházért. Az is meglehet, hogy másfajta színházat képzelnek majd el. De azt vallom, amit Molnár Ferenc is mondott: minden színházat szeretek, csak az unalmas színházat nem."

 

Balázs Péter az Origónak elmondta:

 

Csodálatos tizennégy évet töltött a Szolnoki Szigligeti Színházban. Ahogy fogalmazott: felemelő feladat volt az életében, hogy vezethette ezt a színházat.

„Sok minden történt ezalatt a tizennégy év alatt.

Kialakítottuk a bérletrendszert, lényegében folyamatosan telt ház előtt játszottunk. Létrehoztuk a Szín-Mű-Hely szobaszínházat, ahol kamaradarabokat játsszunk.

 

Húsz színészlakást is kialakítottunk, amely nagy segítségére van a színészeinknek. Ezenkívül az egyik legnagyobb munkánk a színház felújítása volt, amely már a végéhez közeledik.

Tudja, ezt nem azért csinálja az ember, mert megbízták ezzel a munkával. Hanem azért, mert szívből szereti a színházat, a társulatot, és azon dolgozik, hogy minél jobb, szebb, értékesebb, szórakoztatóbb legyen a színház.

 

Hogy a színészek, és a közönség is jól érezze magát. Ez volt a célom. Mindent megtettem ezért. A színészetről többé-kevésbé lemondtam – alig játszottam színpadon ezekben az években -, mert azon dolgoztam, hogy tényleg méltóképpen vezessem ezt a színházat.

Örömmel jövök akkor is dolgozni - rendezni vagy akár játszani is – a Szolnoki Szigligeti Színházba, ha már nem leszek igazgató.

Várom, hogy láthassam: tovább virul a színház."

 

Zujcs. Creative Commons License 2021.01.19 -2 2 3437

Közleményben hozta nyilvánosságra a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma öt osztály vezetésére felkért oktatók és az őket segítő tanárok nevét. 

Azt írták: „A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) felkérte a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit.

Az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló Egyetem hallgatóit”.

 

A következő tanévben induló osztályok vezetői

  • Vidnyánszky Attila
  • Szarvas József
  • Kiss-B. Attila
  • Gábor Sylvie
  • Lénárt András
Előzmény: Portusi (3433)
Zarándi Creative Commons License 2021.01.18 0 1 3436

https://24.hu/kultura/2021/01/18/lemond-az-szfe-hok-elnoke-csernai-mihaly/

 

Lemond az SZFE HÖK elnöke

 

Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály, és január 18-tól Podlovics Laura, korábbi alelnök veszi át a helyét – adta hírül az SZFE HÖK a Facebookon.

 

„A közeljövőben az ügyvivő elnök és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd” – folytatódik a bejegyzés, amelyben a HÖK köszönetet mond Csernainak, amiért 2019 novemberétől 2021 januárjáig rendkívüli időkben képviselte az SZFE hallgatóinak érdekeit.2

Előzmény: furtimel (3435)
furtimel Creative Commons License 2021.01.18 -4 4 3435

Öntisztulási folyamat elindult.

Tudom, hogy ez nagyon fáj az idáig bebetonozott oktatóknak, de tudomásul kell venni, hogy a változás útjába nem tudnak állni.

Nagyon sajnálom a fiatal megtévesztett hallgatókat, és nagyon rossz lesz azzal tudattal visszamenni az egyetemre, hogy felhasználták őket.

Előzmény: Portusi (3433)
Mutual Friend Creative Commons License 2021.01.18 -4 3 3434

Igy átolvasva nem egy buszkeséglistának készült.

 

Jól látom hogy mind fideszes senkiházi vagy jelenleg "nem paktizáló" egyén ?

Előzmény: Portusi (3433)
Portusi Creative Commons License 2021.01.18 0 2 3433

 

SZFE új oktatói, között találunk egy szolnoki nevet Szabó Csilla személyében, aki a Szolnoki Szigligeti Színház dramaturgja.

Gratulálunk:-)

  • Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár
  • Banner Géza, a Duna TV műsorvezető-szerkesztője
  • Baska Barbara grafikus, filmes, Orbán Viktor egykori videósa
  • Csáky Attila, filmproducer, gyártásvezető
  • Deisler Silvia marketinges, a komáromi Selye János Egyetem tanára
  • Erhardt Ágoston Gellért, az MTVA Vallási Műsorok Főszerkesztőségének vezető szerkesztője
  • Hernády Zsolt Géza, a Duna TV műsorvezetője
  • Homonnay Zsolt, a Budapesti Operettszínház színésze
  • Kiss Domonkos Márk, a Vidnyánszky Attila által indított Déryné Társulat vezetője
  • Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója
  • Koczka László filmes vágó
  • Komár István, hosszabb ideje inaktív műsorkészítő, dokumentumfilmes
  • Koncz Gabriella Balázs Béla-díjas vágó.
  • Kulcsár Edit, Vidnyánszky Attila igazgatósága alatt a debreceni Csokonai Színház művészeti titkára, jelenleg Vidnyánszky Nemzeti Színházának dramaturgja, alapításakor pedig ő volt a Vidnyánszky Attila által indított Déryné Társulat ügyvezetője, majd felügyelőbizottsági tagja, de idén visszahívták
  • Lukácsy György, a Heti Válasz korábbi újságírója, Vidnyánszky Attila Nemzeti Színházának irodalmi munkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa, a Magyar Nemzeti Filmintézet döntőbizottságának tagja
  • Makó Andrea film- és dokumentumfilm-rendező
  • Medveczky Balázs, a Magyar Televízió korábbi vezérigazgatója, a Duna Médiaszolgáltató televízióért felelős igazgatója
  • Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, a Kecskeméti Nemzeti Színház tanácsadója
  • Sáfár Mónika operett- és musicalszínész
  • Soós Péter, a Pinceszínház igazgatója, többek közt az Űrgammák, a Jóban rosszban, a Tűzvonalban vagy a Hacktion rendezője
  • Szabó Csilla, a Balázs Péter által vezetett Szolnoki Szigligeti Színház dramaturgja
  • Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze
  • Szőnyi Annamária
  • Velkovics Vilmos, a Hír TV műsorvezetője
  • Virágh Adél
  • Zsigó Ferenc újságíró, korábban több megyei lap munkatársa
Portusi Creative Commons License 2021.01.11 0 4 3432

Új igazgató veheti át a szolnoki Szigligeti Színház vezetését Balázs Péter mandátuma június 30-án jár le, az új direktor július 1-től veheti át az intézmény vezetését, és 2026. január 31-ig tölti be pozícióját.

Mutual Friend Creative Commons License 2021.01.09 -4 2 3431

Pont 13 éve varjuk ezt a bejelentést. Az a baj hogy nem lehet tudni nem-e egy gyagyásabb lesz az uj befutó ahogy a tendencia felfedezhető ...

Előzmény: Zujcs. (3430)
Zujcs. Creative Commons License 2021.01.09 0 3 3430

Nyilatkozott Balázs Péter a Szigligeti Színház igazgatója, elmondta nem ad be pályázatot és nem kíván indulni.

2007 óta irányítja a színház munkáját.

Mutual Friend Creative Commons License 2020.12.05 -3 0 3429

https://index.hu/kultur/2020/12/05/az_akcentus_nem_akadaly_ha_van_belole_harom_-magyar__szineszno__a__nagyvilagban./

Olyan magyaros történet ez. Nem?

 

(Amikor az előadásunk díjat kapott az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol én voltam az első magyar színésznő, aki francia nyelvű előadásban játszott, és a kétszemélyes dráma komoly szakmai sikert hozott (ez lett a második legjobb előadás több mint 1200 produkció között), itthon is szerettem volna bizonyítani. Körbekopogtattam a színházakat, és nagyjából mindenütt azt a választ kaptam, hogy jó nekem kint, ne vegyem el a lehetőséget a magyar kollégák elől. Most fordított a helyzet, sokan keresnek, hogy szeretnének velünk dolgozni. Persze gondolkodunk magyar színészekben is. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.)

Mutual Friend Creative Commons License 2020.11.08 -4 0 3428

https://www.youtube.com/watch?v=AxhXbGXoy-A&feature=emb_logo

 

Itt az idő némi vérfrissítésnek ...

 

Talán Kovács Patríciáért elgondolkodnék hogy betegyem-e oda a lában ...

Mutual Friend Creative Commons License 2020.11.07 -4 0 3427

Balhé van a bp-i színházakban mert az új ültetési rend szerint a párok/családok más-más napon lennének kénytelenek színházba menni. Na most ez borsodból buszos szervezéssel igen kényelmetlen. Az emberek elkezdték visszaváltani a jegyeket bérleteket, a színházak meg nem akarnak visszafizetni.

Mutual Friend Creative Commons License 2020.11.01 -3 1 3426

Döglött színházba már nem rúgunk bele jobban ..

Előzmény: Zujcs. (3421)
furtimel Creative Commons License 2020.10.26 -1 3 3425

http://www.blogszolnok.hu/ajanlom_ket_darab_sok_szereplo

 

Két darab, sok szereplő

 

"A színházak működésének is lehetnek közgazdasági és munkaerő-szervezési vetületei.

Persze nem baj, ha ezt a közönség alig veszi észre. A szolnoki Szín-Mű-Helyben játszott

A házasságszédelgő és Leánykérés című kamaradarabok nem véletlenül mennek a Kőműves Kelemennel párhuzamosan."

citoyen63 Creative Commons License 2020.10.26 -3 1 3424

A fene tudja, de valahogy nem találom a színházi szaklapok vagy színikritikusok portáljai között a vadhajtások nevű valamit.

Igaz?  

Vagy Pácser Attila korunk MGP-je?

Előzmény: Törölt nick (3423)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 -2 3 3423

"tt nem a szakmát állították szembe saját magával.

Hanem van egy szakma, amelynek bizonyos képviselői szembefordultak mindennel, ami magyar, tradicionális, keresztény és erkölcsös.

Lehet ezt ragozni, de a lényeg, hogy a magyar színjátszás és színészképzés fészkében már nagyon régóta csak kakukkfióka kelhetett."

Előzmény: vizontok (3411)
Gyalu tata Creative Commons License 2020.10.26 -4 2 3422

Gyorsan nevet váltottál furi....

Előzmény: Zujcs. (3421)
Zujcs. Creative Commons License 2020.10.26 -4 4 3421

Mennyi névvel akarod  rombolni a szolnoki fórumot fikanick?

Előzmény: Gyalu tata (3420)
Gyalu tata Creative Commons License 2020.10.26 -5 3 3420

Fidesznyik honfitársam, Bede az Bede és a vadhajtások:

 

https://444.hu/2020/06/22/a-rendorsegnek-nem-mindig-vilagos-hogy-bede-zsolt-all-a-vadhajtasok-mogott

 

Amúgy szólni akartál, vagy csak szók?

Nyelvújító lettél, mint a főnököd?

Már nem is libernyákozokol, csak libsizel meg senkizel?

Ez gyenge, nem lesz fizetésemelés.

Amúgy tényleg mást képviselünk, de te a sajátod is rosszul.

 

Előzmény: furtimel (3419)
furtimel Creative Commons License 2020.10.26 -6 4 3419

Csak szók, nem Bede hanem Gede testvérek.

Úgy érzem mást képviselünk, libsike!

Ignore: x

 

Előzmény: Gyalu tata (3418)
Gyalu tata Creative Commons License 2020.10.26 -4 2 3418

Mi van , beértél a hivatalba, furi?

És miért nem Bede testvértől idézel, már hűtlen lettél hozzá?

 

 

furtimel Creative Commons License 2020.10.26 -4 4 3417

Ilyen magyar ember tanít az egyetemen aki nem tudja fejből elszavalni a Nemzeti dalt.

Nagy szégyen ezt Tata:-(

 

Fullajtár Andrea, a Színművészeti osztályvezető tanára a tüntetésükön megpróbálja elszavalni a Nemzeti dalt, de nem tudja fejből, és inkább felolvassa egy tabletről - videó

 

Október 23-án tüntetés volt Budapesten, mint ahogy arról folyamatos tudósításában az Origo is beszámolt.

A baloldali pártok támogatásával, a Soros-közeli a Hang szervezésében (ők szervezték a Karácsony Gergely-Kálmán Olga-féle baloldali főpolgármester-előválasztást is) - névleg persze a Színművészeti modellváltást elutasítói tüntettek, de a háttér, a valóság eléggé ismert.

 

Gyurcsány Ferenc és az egyetemet évtizedek óta irányító tanárok pajzsként tartják maguk előtt az egyetemistákat, ez az első pillanattól egyértelmű.

Most megnézheti mindenki, hogy a Színművészeti egyik osztályvezető tanára, aki egy teljes színészosztály életéért felel, hogy szavalja el a Nemzeti dalt a tüntetés elején. Pontosítsunk: hogyan olvassa fel tabletjéről.

 

https://www.origo.hu/itthon/20201025-fullajtar-andrea-nemzeti-dal.html

Előzmény: Gyalu tata (3416)
Gyalu tata Creative Commons License 2020.10.25 -5 1 3416

Nem vagyok egyedül:

 

"Azt hitte egy Facebook-kommentelő tegnap délben, hogy a Hírcsárda beszállt az MTI-be: a távirati iroda ugyanis arról számolt be, hogy Eszenyi Enikő jelenlegi igazgató mellett Balázs Péter is pályázik a nagy múltú Vígszínház vezetői posztjáért, és valóban, e hír tudomásulvétele a némi realitásérzékkel bíró médiafogyasztót nem minden ok nélkül zökkenti ki lelki nyugalmából.

 

Balázs Péter, a szolnoki színház igazgatói székébe botrányos fideszes közreműködéssel belehuppanó egykori vígszínházi karakterszínész ma főleg Mekk Elek szinkronhangjaként és a Szeszélyes évszakok – amely önmagát szórakoztató műsorként definiálja – ripacsaként él a tisztelt nézők tudatában.

A dolgok ezzel a helyükön is vannak, hiszen a színházszakmai életben Balázs Péter egy komolyan soha nem vett figura, aki valamiért egyre többször idézi fel előttünk Schmitt Pál jellegzetes alakját: pirospozsgás bohócarc, és semmi több."

 

https://magyarnarancs.hu/narancsblog/mekk-elek-a-vigszinhazba-megy-balazs-peter-belepoje-86324

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!