Keresés

Részletes keresés

Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -2 0 234532
  • "A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, amint a törvény is mondja." (1Kor 14,34)
Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -2 0 234531
  • "A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben." (1Tim 2,12)

:-O:-P:-)

fitosi Creative Commons License 6 napja -2 0 234530

Bezzeg te észreveszed, de mégis arról regélsz, hogy fel nem fogható. Durva ellentmondás.

Előzmény: fügice (234527)
fitosi Creative Commons License 6 napja -2 0 234529

Az pont nem bizonyít semmit sem. 

Előzmény: fügice (234528)
fügice Creative Commons License 6 napja -5 0 234528

Amit kijelentett nekem, azt mindet😉

Előzmény: fitosi (234522)
fügice Creative Commons License 6 napja -4 1 234527

Mindenki felett van hatalma. Van, aki észreveszi, van, aki nem. Na és?

Előzmény: fitosi (234521)
Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -4 1 234526

"Ha megkérdezzük, miként lehet bizonyosságot szerezni Mózes isteni sugallatáról, azonnal egy sereg csodát mutatnak nekünk Mózes öt könyvében, s azt állítják, hogy ezek által isten maga bizonyította be e híres törvényhozó isteni küldetését. Ha valaki még azt is megkérdezi, vajon ki igazolja ezeket a csodákat — akkor kénytelenek azt válaszolni: maga Mózes tanúsítja, hogy szemtől szembe látta istent, hogy barátságosan társalgott vele, hogy isten saját szavaiból kapta a törvényt, és mindenkor csak az ő kifejezett parancsai szerint cselekedett. Egyszóval, maga Mózes közli velünk, hogy csodákat művelt, amelyek isteni ihletettségét bizonyítják.

Ebből kitűnik, hogy isten sugalltjainak joguk van saját ügyükben bíráskodni. Tanúbizonyságuk érvényesnek számít abban a vallásban, melynek legfőbb elve a hit szükségessége, vagyis az, hogy nem szabad kételkedni azoknak igazmondásában, akik maguk azt állítják, hogy ők isten sugalltjai és sugallatuk bizonyságául csodákat művelnek. Nyilvánvaló, hogy az ilyen természetű bizonyítékok és ennyire gyanús tanúságok csak olyan emberek számára fogadhatók el, akikből a hiszékenység minden ítélőképességet kiöl. "

Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -4 1 234525

"Ami az akkori hatalmas uralkodókat illeti, a szent szerző közömbösen fáraónak nevezi valamennyit, ez pedig cím, s egyáltalán nem név. A fáraó nem más, mint az egyiptomi király, mint ahogyan a porosz király "könig", vagy az angol királynő "queen". Az állítólagos Mózes, aki számos egyiptomi királyról beszél és több évszázadnyi időközben történt eseményeket tulajdonít nekik s csak a fáraó névvel tudja megkülönböztetni őket – az olyan áltörténészhez hasonlít, aki az orosz birodalom más-más időszakára vonatkozó, kiagyalt történeteiben egyformán "A Cár Őfelsége" elnevezéssel illetné Rettegett Ivánt, Nagy Pétert és I. Miklóst, akiknek a nevét sem tudja. Az ilyen fura történetíró ügyetlen, nevetséges fráter. De hát hogy vehetnénk komolyan a Teremtés és az Egyiptomból való kijövetel szerzőjét? Ismeri és idézi a legapróbb királyocskák nevét, amikor történelem nélküli, vagyis teljesen képzeletszülte országokról van szó, mint Sodoma, Gomora és Gérár. Amikor egy valódi, történelmileg fontos ország uralkodóját szerepelteti, mint például Egyiptomét, akkor tudománya csődöt mond s meg sem meri említeni, vajon a szóban forgó fáraó Thotmesz, Amenhotep vagy Hórusz. Egyszóval, csak akkor közöl pontos adatot, amikor azt hiszi, hogy állítását egyáltalán nem lehet ellenőrizni."

Siphersh Creative Commons License 6 napja -2 2 234524

És ez szerinted Isten létezésének a bizonyítéka? Az alapján, amit mondasz, az istenhit inkább valamiféle érzelmi reakciónak tűnik, nem pedig felismerésnek. Ez inkább azt mutatja, hogy az Isten csak egy pszichés jelenség, nem pedig azt, hogy a valóságban is létezik.

Előzmény: Zotmund.. (234520)
Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -4 1 234523

https://www.libri.hu/konyv/Szentek-keptara-84.html

 

Mózes... "Könyvei valójában megrögzött gonosz emberként ábrázolják. Azzal kezdi, hogy meggyilkol egy egyiptomit. E cselekedete miatt kénytelen menekülni. Egy idõ múlva visszatér és fellázítja a zsidókat uralkodójuk ellen. Nyílt háborút indít ellene.. Az egyiptomiak millióit pusztítja el számos csapás által. Végül a zsidókat egy sivatagba vezeti, ahol azok ezer halállal néznek farkasszemet. Amikor fellázadnak parancsai ellen, Mózes isten nevében a legszörnyûbb kegyetlenségeket követi el velük szemben; ezrével mészároltatja le õket; vérfürdõkkel kényszeríti õket szeszélyei teljesítésére; teljes tehetetlenségre kárhoztatja, kiszolgáltatja õket a papok, azaz saját családja és törzse zsarnokságának és zsarolásának. Vallás ürügyén ádáz gyûlöletet olt izraelitáiba a környezõ népekkel szemben. Kötelességükké teszi, hogy embertelenek, összeférhetetlenek, vérengzõk legyenek. Lopást, árulást, álnokságot parancsol nekik. Arra utasítja õket, hogy kaparintsák meg a kánaániak földjeit, azzal a mesével, hogy isten odaígérte azokat õseiknek.
Ez az isten, akit Mózes mindig megszólaltat, csak erõszakot és vérengzést parancsol. Ez az isten, hogy választott népét a neki szánt ország birtokába helyezze, nem rendelkezik más módszerrel, mint hogy általuk egész népeket irtasson ki, holott a köves Júdeánál sokkal termékenyebb területeket adhatott volna a zsidó népnek ilyen kegyetlen eszköz igénybe vétele nélkül is. Ez az isten, mindenhatósága ellenére, hol felülkerekedett, hol alulmaradt a maga rendelte háborúkban; s az izraeliták csak vég nélküli csaták révén tudnak néhány települést elragadni törvényes birtokosaiktól. Ez az isten, aki oly sok alkalommal, annyira bõkezûen ontotta csodáit, most megmakacsolja magát és a zsidóknak csak bûncselekmények árán engedi meg a letelepedést. Egy szó mint száz: Mózes istene éppoly gonosz, mint esztelen lény; és Mózes, aki állítja önmagáról, hogy „igen szelíd vala, minden embernél inkább" (Lásd Mózes negyedik könyve. XII. rész, 3. vers.) — ha egyáltalán õ Mózes öt könyvének szerzõje —, nagyravágyó csaló képében jelentkezik, aki a legszörnyûbb bûnöktõl sem riad vissza célja elérése érdekében, s aki vakmerõén az istenség számlájára írja mindazokat a merényleteket, amelyeket saját becsvágya követtet el egy szerencsétlen néppel. "

fitosi Creative Commons License 6 napja -2 0 234522

hogy nem tudnak biztosra egy raklap dolgot... 

 

Te mit tudsz biztosra az istenedről?

Előzmény: fügice (234501)
fitosi Creative Commons License 6 napja -2 0 234521

Nincs hatalma feletted sem, csak nem veszed észre.

Előzmény: fügice (234502)
Zotmund.. Creative Commons License 6 napja -5 0 234520

Mikor a hittel élő embert egy tragédia a lelke mélyéig felkavar, Istenben keresi a választ. Mikor egy hitehagyott emberrel történik egy hasonló, akkor a hitehagyása jut először az eszébe, majd rövidesen Istenben keresi a választ. Mikor egy libernyák-komcsival történik hasonló, azonnal kárhoztatja magában a nemlétező Istent, majd később könyörög, hogy segítsen. Mikor enyhül a bánata, mindent elfelejt. Persze ez is csak látszat.

Előzmény: fhrfl (234519)
fhrfl Creative Commons License 6 napja -5 1 234519

" Rettegsz a Bibliától, szerintem a felszínét sem ismered, majd igyekszem népszerűsíteni, ha már a fajtádnak nem sikerül.. :)"

 

- igen, szerinted simán meglehet, hogy a felszínét sem ismerem a Bibliának, ahogy az is, hogy rettegek tőle. Ez ennyi.

 

 

 

"A laposföldteremtő bibliaistent azt tényleg érteni kell!"

 

- ilyen nincs a Bibliában, érted?

 

 

 

 

" A létnélküli meseisten üzenetéhez legyen füle valakinek a hallásra!"

 

- ilyen sincs a Bibliában, érted?

 

 

 

Nem a Bibliát igyekszel te népszerűsíteni, hanem a magad istentagadó elgondolásait, érted? 

A különbséget is érted? 

 

 

Előzmény: landdie (234515)
Elminster Aumar Creative Commons License 6 napja -3 3 234518

"Ne úgy fogd fel a Bibliát, hogy Neked azt szóról-szóra el kell hinned."

 

Ezt mond a fundiknak!

 

Mellesleg pedig: amit a bronzkor végén meg a vaskorban beleírtak a Bibliába, azt bizony a szerzők VÉRESEN KOMOLYAN úgy gondolták igaznak. Ez az egyik bizonyítéka annak, hogy az elmebaj minősített esete a Bibliát Isten Sztentori Szavának hinni, ahogy azt a vakhitű ultrafundamentalisták hiszik görcsösen.

A Biblia tudatlan ókori emberek irományai olyasmiről, amiről nekik se volt halvány lila fingjuk se. Eleve ezért nem érdemes még az "erkölcsi mondanivalójára" se figyelmet fordítani. Ami helyes benne az nem új, ami új benne, az meg hülyeség. Egy-az-egyben ki lehet hagyni a Drágalátos Bibliát az erkölcsi és morális kérdések tárgya esetében is. (Nem beszélve arról, hogy a Bibliában törvényekkel szabályozva szépen meghatározzák, hogy hogyan tarthatsz rabszolgát! Nesze neked morál!)

Előzmény: Tibor-123 (234516)
ketni Creative Commons License 6 napja -5 0 234517

Kár a gőzért.

Előzmény: Tibor-123 (234516)
Tibor-123 Creative Commons License 6 napja -4 2 234516

Ne úgy fogd fel a Bibliát, hogy Neked azt szóról-szóra el kell hinned. Nézzed úgy, mint évezredes emberi bölcsességet és értékelni fogod.

Ez teljesen független a hittől.

 

Nyilván nem lehet létrán az égbe felmenni stb. Viszont a Biblia nélkül lehetetlen például az európai építészetet, zenét, festészetet, szobrászatot megérteni.

 

A lényegi mondanivalót próbáld belőle kihámozni, ne történetként olvassad.

Előzmény: landdie (234515)
landdie Creative Commons License 6 napja -3 1 234515

"

Belátom, hogy Isten kell ahhoz, hogy emberekhez eljussanak az üzenetei. Van az a "akinek van füle a hallásra" - mondás. Nem tartom tökfilkóinál többre azt a képviseletet, amely azt hirdeti, hogy mekkora hülyeség a Biblia. Bemagolható akár az egész, csak a bemagolása nem egyenlő az értésével. Szerinted talán csak olyanok vannak, akik rendületlenül hinni akarnak valamit, és akkor erre kiválasztották maguknak Istent, akinek a létezésében  lehet hinni, aztán hajrá. Viszonylag gyakran találkozom emberekkel, akik mindenből viccet csinálnak maguknak, majd el akarják adni lehetőleg mindenkinek. Bolond az, aki átröhögi az életét. 

Ez persze csupán a véleményem a hozzászólásodról. "

.

A bibliaisten ténykedése kimerül a Biblia kijelentéseiben és a bibliahívők böfögésében.

Én igyekszem felhozni a bibliaisten igéit és valljuk be, 80% akkora ökörség, hogy tényleg csak egy

monty-pythoni pamflet elkészítéséhez adhat ihletet. 

A szentige az persze szentige...és szerintem bőven égés, ha azonosulsz vele.

Rettegsz a Bibliától, szerintem a felszínét sem ismered, majd igyekszem népszerűsíteni, ha már a fajtádnak nem sikerül.. :)

A laposföldteremtő bibliaistent azt tényleg érteni kell! A létnélküli meseisten üzenetéhez legyen füle valakinek a hallásra! 

Hall-e Lúja? :))))

 

Előzmény: fhrfl (234499)
Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -3 2 234514

Nektek "zavaros" felfuvalkodott elméknek:-9

Viszont jól látod, ez egy haldokló topik, mivel felesleges túlragozni egy ókori elképzelést.

Ami a "beszűkültséget" illeti, az vicces mindig a vallási oldalról, hiszen sík ostobaságokat tesztek magatokévá, 

A "korlátlan" fantazmagória hatása alatt.

Amúgy te sem tettél x-re, számtalanul rántottalak le a valóság talajára.

Persze haszontalanul:-)

Előzmény: Conan ah borbai (234500)
Zellem Estelen Creative Commons License 6 napja -3 2 234513

Mert nem mersz felnőni hozzám?

Inkább kiéled magadat azokkal, akik kezében és agyában senki nincs?

Amit fantáziálsz rólam, az magadra vet fényt.

Most felbaszcsiztalak, mert ütköztettelek a "filós" Isten képeddel, meg az értelmetlen agyjátékkal.

Nyilván a komfortzónád sérült, mert rávilágítottam filós faszulataidra.

Kis személyes sértéseidet kiheverem.

Indulatjaid  sokat elárultak rólad:-)

Ha a nickemre koppintanál láthatnád, rajtam kívül kevés eredeti gondolkozó van itt!

De pattanj le, nyalogasd a sebeidet, én pont leszarlak ezentúl!

Semmi  perszonális, eddig sem kötöttél le semminemű okossággal.

Előzmény: Siphersh (234498)
fügice Creative Commons License 6 napja -2 1 234512

A 234506-ra írtad, hogy az egy másik topik, én meg azt mondom, ez a megfelelő topik Isten létezését bizonygatni. Hogy más helyeken mi van, az nem ide tartozik.

Előzmény: híg ember (234511)
híg ember Creative Commons License 6 napja -3 0 234511

De ez egy másik: 234504...

Előzmény: fügice (234510)
fügice Creative Commons License 6 napja -4 1 234510

Ez az a topik. 

Előzmény: híg ember (234508)
híg ember Creative Commons License 6 napja -3 0 234509

Melyik kettőt...?

Előzmény: Conan ah borbai (234500)
híg ember Creative Commons License 6 napja -3 0 234508

Az egy másik topic...

Előzmény: fügice (234506)
híg ember Creative Commons License 6 napja -4 0 234507

Nem biztos, hogy köll neki hozzá innia: lehet, hogy száraz bolond...

Előzmény: fhrfl (234499)
fügice Creative Commons License 6 napja -3 1 234506

Bizonyítsd Isten létezését😉

Előzmény: híg ember (234504)
fügice Creative Commons License 6 napja -2 0 234505

Mesélj😉

Előzmény: landdie (234492)
híg ember Creative Commons License 6 napja -3 0 234504
Előzmény: fügice (234502)
fügice Creative Commons License 6 napja -4 1 234503

Szerinted egy nem megalapozott elmélet egyenértékű a hiteles, sokszorosan bizonyított tényekkel? Lásd evolúció, özönvíz tagadás...

 

Vagy úgy gondolod, mindenki hülye, és kétpofára zabálja az önjelölt "tudósok" bizonyítatlan elmélkedéseit?

 

 

Előzmény: Mungo (234491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!