Keresés

Részletes keresés

Dalmaz Creative Commons License 2014.03.01 0 0 84

Szia!

Nem tudom, hogy találtál-e már orvost az epilepszia centrumon keresztül. Dr. Kiss Gabriellát csak ajánlani tudom, kiváló orvos hatalmas tapasztalattal, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb kezelést kapja majd a kutyád és meg tudja szüntetni a rohamokat. Lehet, hogy egy vizit "méregdrága", de lássuk mit kapsz ezért cserébe: egy teljes státuszt a kutyáról, az esetleges egyéb betegségek feltérképezésével és kezelési javaslattal, megfelelő szakember ajánlásával, az epilepsziás rohamok gyógyszeres kezelését beállítja, és megtanít téged a rohamok kezelésére. Emellett állandó telefonos vagy e-mailben történő segítségnyújtást. Csak akkor fizetsz, amikor ott vagy. Rendel Budapesten is. Nekünk mindhárom kutyánk esetében nagyon sokat segített.

Szerintem egy telefont megér. De ha más dokit választasz az epilepszia centrumon keresztül, azzal se nagyon nyúlhatsz mellé, mert az ő tanítványai. :-)

Sok sikert a kezeléshez, remélem hamarosan tünetmentesek lesztek!

Üdv, Dalma

Előzmény: miniminna (80)
tücsi11 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 83

Szia! Ami oldatot kapott az nyugtató,görcsoldó,izomlazitót tartalmaz én nem adnám neki a helyedbe,föleg ha észrevettél olyat hogy bágyat rosszkedvü nem olyan mint általában,inkább ha megengedheted  magadnak mielöbb keresd fel az epis centrumot,véreredményel együtt ne várd meg a következö rohamot,minél elöbb elkezdik kezelni annál jobb,én ezt tenném,szép estét nektek is.

Előzmény: n.tomika (82)
n.tomika Creative Commons License 2014.02.21 0 0 82

Kedves Tücsi!
Megvan a véreredmény! Nemtudom hogy most annak örüljek hogy a kutyuskám alvileg makk egészséges és így már inkább biztos hogy epilepsziáról beszélünk, vagy jobb lett volna valami más betegség amit tudnak is kezelni...... minden esetre megcsinálták a vérvizsgálatot és azt mondták minden rendben van ,minden a határérték alatt található. Ha gondolod be tudom rakni az erdményeket (ha értessz hozzá, és érdekel)! Azt tanácsolták egyenlőre míg nincs több vagy gyakori roham ne gyógyszerezzem a kutyát, esetleg a végbéloldatot használjam, de ha sűrűsödig akkor menjek visssza. Ezek alapján majd csak felkeresek egy epilközpontot is és ott is kikérem a tanácsukat. További szép estét!

Előzmény: tücsi11 (78)
n.tomika Creative Commons License 2014.02.21 0 0 81

Szia!

http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.html itt van egy térkép ahol vannak az epilepsziacentrumok! Sok mindent mást nemtudok írni, esetleg ha visszaolvasol akkor lehet kapsz valamire választ.

Előzmény: miniminna (80)
miniminna Creative Commons License 2014.02.21 0 0 80

Szaisztok!

 

Az én kutyusomnak egy hónapja volt először egy nagyon furcsa rohama. Az éjszaka közepén kezdődött, és én akkor úgy írtam le a Lehel úti állatkorházban, mintha egy pánikroham lett volna. Alvásból hirtelen felébredt, behúzott farokkal rohangált körbe körbe a lakásban, elbújt mindenhova, lihegett, a szive nagyon gyorsan vert és mindezt 1,5 órán keresztül. Erre ők (az éjszakai ügyeletesek) kezesen közölték, hogy á, semmi baja a kutyának, csak fáj a hasa, majd adtak neki egy fájdalomcsillapító szurit, mindezt 12.000 forintért.

Azóta alkalmanként, hetente többször megébred a kutya és nagyon furán vislekedik. Mintha szellemet látna, felül, bambul egy pontra, fél, köröz.

Tegnap előtt este, 11 óra körül, ismét elkezdődött egy hevesebb roham..lihegés, szájnyalogatás, körözés a szobában, bebújt az ágy alá, behúzott farokkal mászkált mindenhova, félt, kapkodta a fejét. Sajnos ez a "viselkedés" egész éjszakán keresztül fennált. Tehát este 11-től másnap délután 1ig folyamatosan tartott, egy percet sem aludtunk, de sajnos az állatorvosunk csak 4től dolgozott, így addig nem tehettem semmit (megfogadtam, hogy többet nem megyek a Lehel úti állatkórházba). Az állatorvosunk FOCALIS EPILEPSZIÁRA gyanakszik, de azt mondta, ehhez el kell vinnem az epilepsziacentrumba kivizsgáltatni. Itt Pest közelében csak a ráczkeveiről tudok, ahol a híres neves Dr. Kiss Gabriella dolgozik, de lentebb olvastam, hogy méregdrágán.... tud esetleg valaki ajánlani nekem valamit? Kihez tudnám elvinni? Mit csináljak??

 

A válaszokat előre is köszönöm! 

n.tomika Creative Commons License 2014.02.19 0 0 79

Szia!

Most voltunk vérvételen.....

Szegénykét nagyon sokszor mind a 2 lábán megszúrták,mert az első szúrás jól sikerült, de úgy kikapta a lábát a doki, segéd kezéből, hogy annak lőttek, próbálták a másik lábát is vagy 2x de azon nem jött semmi, annyira hamar megolvadt a vére, hogy vissza kellett térni az először szúrt lábra, ott is megszúrták 2x mire sikerült 2 ampullányit leszedni. eredmény holnap, ha érdekel majd azt is elmondom.

minden esetre kapott egy Diazepam Desitin 5mg végbéloldatot. Hát nagyon várom a holnapot, hogy megtudjam mi lesssz aaz eredmény, bár itt azt tanácsolták, ameddig nem sűrűsödnek a rohamok addig semmilyen gyógyszert ne szedjünk, h ne károsítsuk a kis máját.hát ennyi volt a mi kis kórházi történetünk....ja ha már ott jártunk kapott egy veszetség elleni oltást is. úgyhogy megszenvedte szegény az elmúlt 1 órát! Na további szép estét!

Előzmény: tücsi11 (78)
tücsi11 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 78

Azért mondtam  hogy vidd  epilepszia centrumba,mert ha tényleg epis ott megprobálják kideriteni mi váltja ki nála a rohamokat,és arra kap gyogyszert,a nyugtatotol nem gyogyulni csak kábulni fog,azt csak arra az esetre szokták adni,ha roham után nyugtalan,járkál ,nem találja a helyét ekkor szokták javasolni,de önmagában a nyugtató nem gyogyitja az epilepsziát,és nem mindegy milyen gyogyszerekkel szedi ezért kell epilepsziaszakorvoshoz vinni.

Előzmény: n.tomika (77)
n.tomika Creative Commons License 2014.02.18 0 0 77

Kedves Tücsi!

Köszönöm a hozzászólásod! a napokban ha lessz időm, ez valoszínű holnap lessz viszem a kuytuskámat vérvételre. Most az lenne a kérdésem, hogy nemtom mennyire értessz hozzé, de ha epilepszia és elkezdjük kezelni gyógyszerrel ami csak nyugtató, és nem tudni milyen hatása van akkor azt minden nap adott időben 2x szedni kell,élete végéig, az azért nehéz dolog, és raadásúl azt mondta a doki, hogy egy ideigg hatni fog, utánna ujra lesznek rohamok, mert hozzászokik a kutya..... most van egy ismerős az ő kutyája Tegretolt szed, ő azt mondta bevált, mondjuk rohamok vannak csak ritkábban és kisebbek, dő ő is feltette magának a kérdést, mint én hogy ha a vérkép azt mondja h epilepszia, magyarul minden mast kizárhatunk, és nem kezdjük el szedni a gyógyszert akkor várható a romlás esetleg hamarabb elpusztúl?

Ceazare...: neked nemsok mindent tudok irni, olvasgass visszább és abban van pár dolog.még énis most szerzek információt!

Caezare Creative Commons License 2014.02.18 0 0 76

sziasztok:-),az új évben örökbe fogadtunk egy,kb.másfél éves farkas szukakutyát..nem tudunk sokat előző életéről,gazdájáról...1hónapja rohama volt,és most vasárnap még egy.Tehát havonta lehet neki,most tüzel is.Falu helyen lakunk,kertesházban.Át olvastam az előző hozzászólásokat,sokat megtudtam erről a betegségről,de azt szeretném kérdezni,hogy idő teltével sűrűbbek is lehetnek a  rohamok,vagy megfelelő tartás mellett,esetleg ritkulhat vagy el is múlhat e.Előre is köszönöm a jó tanácsokat.

tücsi11 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 75

Mindenképp kell a vérkép,mert ha azt mondja hogy rendben van,és nam lát semmi elváltozást akkor vidd tovább Tiszaújvárosba,de ha nem lessz jo az eredmény mert a vérkép elváltozásokat mutat vagyis valamilyen betegséget akkor nem epilepsziára,hanem arra a betegségre fogja kezelni,és a rohamoknak meg kell szünni,ezért kérik a vérképet,hogy minden más betegséget kizárjanak.

Előzmény: n.tomika (73)
tücsi11 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 74

Szia! mindenképpen kezelni kell mert ha nem sürüsödni fognak a rohamok,probáld felvenni a kapcsolatot DR Kiss Gabriellával,ö szakembere ennek a betegségnek,sajnos nem tudok bövebben irni nem engedi felrakni az oldal.

Előzmény: n.tomika (73)
n.tomika Creative Commons License 2014.02.14 0 0 73

Szia!

Mostanában nem jelentkeztem, (de azért néha néztem az oldalt, van e uj hozzászólás, ) mert nem volt semmi problémánk. ma hajnalban ujabb rohamunk volt, az előző dec. 25én. úgy kezdődött, hogy a kutya nem bírt felállni, a 2 hátsó lábára nem tudott ráálni, már nyöszörgött is, aztán visszafeküdt a földre és kezdődött a roham, szerencsére kissebb volt mint az első, megmeredt és rángatózott meg nyálalt.kb 3-5percig tartott, utánna felült, nézett nagyokat majd felált és ivott. Már most jól van, de most már nem halogatom a dolgot viszem valahova csak nem tudom hova vigyem. én debreceni vagyok, van sok állatorvosi rendelő, de nemtom ki értene hozzá, viszont labort mindenki tud csinálni,plussz még gyógyszert is felirni. a legközelebbi epilepsziaceptrum Tiszaújvároson lenne. Az lenne a kérdésem ha tudsz rá válaszolni, hogy mivel tud többet egy ep.centrum mint egy állatorvos aki már kezelt ep.ás kutyát? dec 25 én a roham után elvittem egy helyi dokihoz ránézésből mondta h addig nem ad neki semmit amig nincs vérkép. abból tudja megmondani mi baja, és arra tud gyógyszert adni.Szerinted egy ilyen hely is elég? Olvastam olyat hogy ha 30 napnál ritkábban vannak rohamok nem kell gyógyszeres kezelés, erről mi lenne a vélemyényed? ismerős mondta neki is volt epilepsziás kutyája, hogy ő az elején csak nyugtatót kapott a kutyának, majd végűl a pesti ep.centrumban irtak fel gyógyszert de ő már menthetetlen volt. Miről mi a véleményed? ha tudsz kérlek továbbra is segíts, mert mostmár aggódok nagyon szegénykéért.!Előre is köszönöm.!Szép napot!

Előzmény: tücsi11 (71)
Doree86 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 72

totikabel

Csak most vettem észre, hogy írtál. Nem találtam mail címet, de kérlek írj a reti.dora@divatsmink.hu mail címemre, ott tudunk beszélni a fagyizós nyeldesős rohammal kapcsolatban. 

tücsi11 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 71

Szia! Olvastam már ilyen forumokon,hogy a jo minöségü tápok jot tesznek nekik,de táptol jutalomfalatól nem kap rohamot ,esetleg ha sok tápot eszik és nem iszik rá elegendő folyadékot bekeményedhet a hasa  és ilyenkor,nem nagyon van kedve mozogni ,mert feszit neki,igy már mi is jártunk,a csoki egyenesen méreg nekik nem szabad adni nekik semennyit sem,attol rosszullét előfordul.

Előzmény: n.tomika (70)
n.tomika Creative Commons License 2014.01.03 0 0 70

Szia!

Áttadom tanácsodat és ha jól értelmeztem akkor majd ha lessz vérkép leírom a diagnózist.Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy étel, jutalomfalat is idézhet elő rohamot? Mert akkor karácsonyra kapott sok jutalomfalatot amiből lakmározott is,ez is okozhatott nála rohamot? mert hallottam olyat nem tudom igaz e de állítólag a kutya a csokitól kaphat rohamot. És még azt kérdezném hogy érzi előre a kutya hogy rohama lessz? vagy az csak egy azon pillanatban fellépő jelenség? azért kérdezem, mert mivel lakásban van akkor amikor a rohama volt azon a sétán, előtte nem akort lejönni sétálni. csak feküdt az ágyamon és nem volt kedve jönni, de mivel utánna mentem el ezért muszály volt levinni és úgy kellett lenyaggatni.Érezhette előtte hogy nincs jól és azért nem akart lejönni? Viszont lent már nem volt semmi probléma addig a bizonyos pontig. Nem tudom erre a sok kérdésre mindre tudsz e válaszolni, de válaszod előre is köszönöm!

Szép napot!

Előzmény: tücsi11 (69)
tücsi11 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 69

Olyan orvost keress akit sokan dicsérnek,hallgasd meg a véleményét,sajnos nem tudom leirni amit szeretnék ,mert nem engedélyezi az oldal,de te azért ird meg mi a diagnozis,az ismerösöddel kapcsolatban felkeresnék egy epilepsziacentrumot,az ő helyében.

Előzmény: n.tomika (68)
n.tomika Creative Commons License 2014.01.02 0 0 68

Kedves Tücsi11!

Köszönöm a kedves, magyarázó hozzászólásokat. Úgy látom jártas vagy a témában. Esetleg szakmabeli vagy?Lassan lezárúlnak ezek az ünnepek és mostmár lessz hova vinni a kutyámat kivizsgálásra. Akkor kezdünk egy nagy vérképpel, remélem tűrni fogja hogy vegyenek tőle vért, mert már vettek tőle évekkel ezelőtt vért, de akkor beteg volt és kicsit el volt pilledve.Akkor elvileg a vérből megtudják mondani hogy epilepsziáról van szó, vagy valmi más betegségről? Kicsit tanácstalan vagyok, mert több helyen is levetethetném a vért, de azok az orvosok akik leveszik a vért és találnak valamit gondolom ők szeretnék tovább kezelni a kutyust. Egyik ismerősöm ismerőse állatorvos. És ez az ismerősöm ennél az állatorvosnál kezelteti az epilepsziás kutyáját, dícséri de mégis azt mondja 3hetente körülbelűl vannak rohamai. Akkor mégse olyan jó ez az orvos vagy már a kuytus van olyan stádiumban hogy hiába kezelik nem hat? Nem tudom hogy merjem e ehez az orvoshoz vinni a kutyát?!Te mit tanácsolsz?Ekőre is köszönöm!Üdv szép napot!!!

Előzmény: tücsi11 (67)
tücsi11 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 67

A köhögés epilepsziára nem jellemzö.Légcsőgyuladásra szoktak gyanakodni,ami köhögést okoz majd ez néha átmegy öklendezésbe ,és a kutyus fehér habot köhög fel,ami hányásnak tünik,ha nincs kezelve tüdőgyulladást kaphat aminek a tünete szintén köhögés,gyengeség,étvágytalan,lázas,és mivel gyulladás van a szervezetébe ez okozhat görcsrohamos rosszullétet.Az epilepsziánál tényleg van olyan,hogy fél évig semmi aztán sürüsödnek és sulyosodnak a rohamok.A homeopátiás kezelésekről,és gyogyszerekről jokat irnak,bár ezeknek a szereknek a nevét senki nem irja le,esetleg ha valaki tud valamit ezekről a gyogyszerekről irhatna pár sort mik ezek és honnan lehet beszerezni!

Előzmény: n.tomika (66)
n.tomika Creative Commons License 2013.12.30 0 0 66

Köszönöm a hozzászólást!

Remélem csak valami betegség, mert mostanában kicsit köhög is. Epilepsziánál köhög? Akkor majd csináltatok vért jövőre.:) de úgy hallottam hogy azért az elején úgy évente fél évente van roham....kivéve ha nagy a baj.ez igaz_?Azóta mióta volt a rohamunk folyamatosan ha már botladozik akkor már félek hogy kezdődik megint. Homeopátiás gyógyszerről esetleg vélemény?

Előre is köszi!

Előzmény: tücsi11 (65)
tücsi11 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 65

Valószinübb hogy ellharapja mint hogy lenyeli a nyelvét,ezért ne nyulj a szájába,ha rohama van,nem sok mindent tudsz tenni,simogatod nyugtatgatod,mivel idös a kutyus lehet valami betegsége ami elöidézheti a rohamot,ezért kell a teljes nagy vérkép ebböl látják ha valami baja van,a vérvételt megcsinálhatod ahol laksz,a cim amit irtál oda kellene eljutnod véreredményel együtt Dr-nöhöz.Az én kutyám 5 éves volt mikor rosszul lett 3 év alatt 2-3szor volt igy gyogyszert nem adunk neki ,a gerincét szoktuk maszirozni.Van egy epilepsziás kutyusom is öt gyogyszerrel kezeljük 7 honapja ugy tünik eredményesen.

Előzmény: n.tomika (63)
tücsi11 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 64

Nem biztos hogy jo gyogyszert kap a kutyus,az országban vannak epilepszia centrumok kutyusoknak ezt jelölik a térképen,a hozzád legközelebb lévöhöz kellene eljutnod, a tegretol nagyon lassan épül be a szervezetbe 3-4 honap mire hatni kezd,a glicerint csak desztilált vizzel higitva 1:1 arányban szabad adni töményen ne add,általában roham után szokták adni.

Előzmény: Doree86 (54)
n.tomika Creative Commons License 2013.12.29 0 0 63

az én kutyám rohama az ep. centrum oldalon a videok közűl a Belláéra hasonlított leginkább csak kicsitt dorvább volt, mert még öklendezett is és a nyelvét se nagyon láttam azt hittem le nyeli. Egyből a torkára nyúltam és huztam neki vissza.Le tudja nyelni a kutya a nyelvét? _Mert egy görcsölő németjuhásznak nem szívesen ynulkál az ember a szájában, pont hátúl a nagy rágó fogainál......

n.tomika Creative Commons License 2013.12.29 0 0 62

Sziasztok!

az epilepszia centrum térképen hozzám legközelebb ( Dr. Schreiber Mária
Animal Állatorvosi Rendelõ Cím: 3580. Tiszaújváros,) 
van. Róla van valami információtok? én debreceni vagyok akkor ne is keressek itt állatorvosi rendelőket, mert mikor a rohamunk volt akkor elvittem egy állatorvoshoz, igaz ő nemadott semmit mert már rendben volt a kutyus és azt mondta lehet nem is epilepsziás rohama volt. azt kérdezgette nem köhög e kutya, de már most feltűnik hogy néha köhög. ez is az epilepszia része vagy lehet h teljesen más miatt volt roha tegyük fel azért mert kicsit meg van fázva? előre is köszi Sziasztok

n.tomika Creative Commons License 2013.12.29 0 0 61

Szia!

És a te kutyusodnál mikor jelentkeztek ezek a tünetek és kezeled e valamivel? Továbbá ha vannak a rohamok akkor tud a kutyának baja lenni? a nyelvét le tudná nyelni? mert nem mindig vagyunk itthon a kutya mellett.

Előzmény: tücsi11 (60)
tücsi11 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 60

Szia! Szerintem várjál még a gyogyszerezéssel nem biztos hogy epilepszia,a nagy teljes vérkepböl lehet látni hogy az-e ,de olyan orvost kell keresned akik mélyebben foglalkoznak a kutya epilepsziával,ha beütöd Ráczkeve vizér utca 3 van egy térkép amin jelölik ezeket az epilepszia centrumokat itt kell orvost keresned.Az oldalon vannak feltéve videok roham közben kutyusokrol esetleg megnézheted.Nekem is van egy 8 éves németjuhászom  keringési zavara van de csak ritkán fordul elő,olyankor tántorog,eldöl nem tud felálni vinnyog de ez pár percig tart aztán teljesen jol van.

Előzmény: n.tomika (56)
tücsi11 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 59

Szeretném elmondani hogy a misolyne tabletta nálunk sertan néven van forgalomba 799 ft-ba kerül,20 éve használják de csak bizonyos tipusu epilepsziáknál  mert a májban 70%-ban phenobarbitálá bomlik ami szintén görcsgátló hatásu antipiletikum nálunk sevenál néven van forgalomban,ébredési rohamoknál nem szabad adni egyiket sem.

Előzmény: decoltha (48)
totikabel Creative Commons License 2013.12.28 0 0 58

Epilepszia cenrum,keresd meg a neten és kered meg a lakhelyedhez legközelebb esö epilepszia szakértöt...erre gyógyszer kell nagyon sürgösen mert a rohamok sajnos eleinte néha vannak aztán egyre sürübben.

n.tomika Creative Commons License 2013.12.28 0 0 57

jah, régebben párszor nemsok ideig csinalt olyan fagyizást, de nem tudtuk hogy mi ay nem is törődtünk vele azt hittük hogy valami érdektelen dolog, mert más kutyákat is láttam már olyat csinalni akinek nincs semmi bajuk.

n.tomika Creative Commons License 2013.12.28 0 0 56

Sziasztok!

Tapasztalatokat, reagálást várnék hozzá értőktől vagy tapasztaltaktól.

Van egy 10 éves németjuhász kutyusom.Karácsony első napján délután sétáltatás közben (mert télen lakásban van) egyszer csak elkezdett kóvályogni, majd össze esett elborult,megdermedt, rángatózott mindene és fuldokolt, azt hittem lenyeli a nyelvét egyből a szájába nyúltam.Mivel eddig ilyet még soha nem csinált nagyon megilyedtem, körülbelűl 2-5perc közötti időszak volt, de olyan gyorsan történt minden hogy nemtudom pontosan. Elvittem egy dokihoz megmérte a lázát az ok, meghallgatta az is ok és ennyi, azt mondta hogy mivel addigra már rendbe volt a kutyus nem ad neki semmit mert nem biztos hogy epilepsziás rohama volt. Kérdezte hogy köhög e a kutyus, de addig nem figyeltem fel rá ,nem vettük észre, de most így utólag hallom hogy köhög néha kicsit. Mondta hogy vért kell venni, abból tudja megmondani hogy epilepsziás e vagy nem. kérdezném azt aki tud erről valamit, hogy ilyenkor mia teendő? le tudja e nyelnianyelvét egy roham alatt vagy még reménykedhetek hogy nem is epilepsziás rohama volt henm csak valami más? Mit ajánlana az aki hasonló cipőben jár, kezdjen el gyógyszert syedni, vagy hallottam homeopátiás gyógyszerről is vagy várjam meg hogy lessz e következő roham? KÉREM AKI TUD SEGÍTSEN!!!!!!!!

totikabel Creative Commons License 2013.12.28 0 0 55

Az én kutyám is ugyan ezt csinálja,vegyük fel a kapcsolatot!!A tregretor neki is felerösitette a rohamokat.Állandoan nyel nagyokat...fagyizik.Annyira kivagyok ez miatt,karácsonykor olyan fagyizos rohamot kapott hogy másfél órán keresztül csinálta,és nem akartak minket sehol fogadni :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!