LEVENDULÁS FEHÉR CSOKOLÁDÉ-FAGYLALT:
5dl tejszín,
1 tubus cukrozott sűrített tej,
5dkg jó minőségű fehér csokoládé,
3 tojássárgája,
5-6 szál friss levendula.
-A tejszínt a sűrített tejjel együtt összemelegítjük,beleszórjuk a száráról lecsipkedett levendulavirágokat és lefedve legalább fél órát állni hagyjuk.
-A tojássárgákat habverővel habosítjuk,fokozatosan hozzászűrjük a tejszínt és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
-A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét,hagyjuk beleolvadni,alaposan elkeverjük és kihűtjük
-Fagyigéppel elkészítjük,kifagyasztjuk.Fagyigép hiányában egy jól záródó dobozba öntve tegyük a hűtőbe és fél óránként keverjük át botmixerrel.Min. 6-8-szor,hogy krémes legyen.
**********************************************************************************