Keresés

Részletes keresés

szaki212 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 816
Mennyi pénz szánsz rá? Nem azért mert nekem lenne eladó, csak kíváncsiság.
Vagy vízöblítéses, vagy száraz fúrás. Sztem a vízöblítéses jobb.
www.hidroszer.hu készíts elő pár 20EFt-ost! :))
Előzmény: ati08 (815)
ati08 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 815

25 meters kuthoz valot

 

ati08 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 814
ki tud valami elado kutfuroberendezest kezit normalis aron vagy valami utmutatast kepet egy uj csinalashoz?
setany Creative Commons License 2008.04.02 0 0 813
Hali!
mindenképpen kell bele a kézi pumpa mert a függöleges vizoszlopot a gumi visszacsapoig fel kell pumpalnod(szivni),vagy egy másik megoldás 3/4 colos kpe cső bele a lukba az alján egy lábszeleppel!fent pedig a szivattyú,+egy légtelenítő ahol vizzel fel tudod tölteni.az enyém is ilyen csak 30m-re van a kut a szivattyútól.
Előzmény: Taarzan (808)
kormo Creative Commons License 2008.03.31 0 0 812

Sziasztok!

 

Herceghalomi kútfúráshoz keresek vállalkozót. A fúrás helye kocsival nem megközelíthető, egész pontosan nincs olyan, be nem épített területe az ingatlannak, ami kocsival megközelíthető. Tudtok javasolni valakit, aki ilyen munkát elvállal?

 

Köszi

Kormo

atika1974 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 811
Tisztelt Kútfúrók !

Én műszaki leírást/rajzot, katalógust vagy fotót keresek KÚTFÚRÓ fejekről.

Kézi vagy gépi fúrófej is érdekel !
Hol van budapesten kútfúró szaküzlet / áruház?

Hol lehet ezt beszerezni?
Válaszukat előre is köszönöm !

Email címem: atika74@freemail.hu
atika74@fibermail.hu


Üdv: Attila
csabapeca Creative Commons License 2008.03.30 0 0 810
Szerintem vissza ki kell ásni a függőleges részig.Ott egy 1/2 méterrel lejjebb vágni a csövet és a vízszintes részt újra lerakni úgy hogy folyamatos legyen az emelkedés.Valahol magasabban van egy könyök és megrekedt benne a levegő.
Előzmény: Taarzan (808)
Zapod Creative Commons License 2008.03.29 0 0 809

Halihó én ilyenel foglakozom. Küldtem emilt.

06 20 9 444 898

 

Zapod. Ásottkút trutymótalanító.

Előzmény: utazgató (805)
Taarzan Creative Commons License 2008.03.29 0 0 808
SZiasztok!
Fúrattam egy kutat kéthete (18m)... minden ok, a mesternek klasszul hozta a vizet... Mivel oda nem lehtetett fúrni, ahova szerettem volna átcsöveztem. Így a szívóág hosszabb lett 3 méterrel (vízszintesen (+ 4db 90-es könyökkel). És a sor végére került a kútfej (gumi membrános). Most meg nem bírom felszívni a vizet, próbáltam egy olcsó hidroforral és az apósom nagyteljesítm,ényű szivattyújával, de semmi... Sok lenne a kanyar, vagy a hossz?
segítene egy golyós kézipumpás kútfej?, vagy rakjam vissza eredeti helyére a (mostani) kútfejet és utána csövezzek? HEEELP
som57 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 807
Sóskúton.

www.kvachomok.hu


üdv.som 57
Előzmény: Hobby-kutas (803)
Athes Creative Commons License 2008.03.28 0 0 806
Sziasztok,

Kútfúrásban szeretnék segítséget kérni, Isaszegen kellene fúrni. Tud valaki reális árat mondani rá, esetleg vállal valaki ilyent? Mennyivel kerül többe, ha a full háztartást is innen akarom meghajtani?

Üdv.:
Athes
Előzmény: Athes (796)
utazgató Creative Commons License 2008.03.28 0 0 805
Sziasztok! Most építkezem Budakalászon, van a kertben egy ásott kút kb 8 m mély, de legalább 10 éve nincs használva. Kellene egy vállalkozó aki megszakérti, kitisztítja esetleg szivattyúval stb-vel ellátja. Minimum a kerti locsolást szeretném ebből, de ha olyan a kút minősége meg a beruházás költsége, bevinném a házba wc, mosás stb.
Tud valaki segíteni, ötlet, szakember stb?
freex Creative Commons License 2008.03.28 0 0 804
Nálunk otthon a kerti tavat is kútról töltöm fel, ebből meg a macska is iszik.
Egy ideig volt benne egy 2 kg-os süllő meg egy 5 kg-os harcsa. Egész jól elvoltak, míg asztalra nem kerültek. Megettük őket és nekünk sem lett bajunk. A süllő köztudottan az egyik legérzékenyebb hal, ha egy nagy tóba icipici pl. permetlé beszivárog a földekről, tömegesen dobják fel a bakancsot. Ezek szerint nagyon mérgező anyagok nem lehetnek benne.
Azt hiszem, most már tényleg el kellene vinni bevizsgáltatni, hátha még iható is, mert akkor abban a pillanatban a fürdés is arról menne.
Kezdetben attól féltem, hogy a kb. 10 éve használt és betemetett pöcegödör 6-7 méteres közelsége gondot fog okozni, mivel a leszivárgó eső esetleg bemossa a kútvízbe a régi trutyit, de a 16m mélység, meg ahány agyagrétegen áttörtünk valószínűsíti, hogy elég jól szűrt és lebontott víz tárolódik a kútban.
Nagyapám mesélte, hogy régen kiásták a kutat, kitéglázták, nem volt ott vízminőség mérés meg szűrés meg tisztítás, olyan jó vizek voltak 15-20 méteren, hogy sohasem volt tőle semmi bajuk. A pottyantós rötyi meg ott volt a kúttól, 6-8 méterre. Eszükbe nem jutott volna aggódni, mi lesz ha beszivárog. Nagyapám még most is él, 93 éves, 40 évig annak a kútnak a vizét itták. Az volt ám a jó világ, nem kellett kútengedély meg kútterv.
Na bocs az off-ért, nem nosztalgiázok.
Előzmény: Who111 (802)
Hobby-kutas Creative Commons License 2008.03.27 0 0 803

Kedves Fúrósok!

 

Rendkívül érdekes a fórum, mindent elolvastam, megnéztem, sokat tanultam Tőletek. Szerkesztem a fúrómat, egész jól állok. Semmi üzlet, csak "kalandvágy" és baráti segítség, de természetesen én is a legjobbat szeretném, ahogy mindenki. A napokban sikerült egy profi gép közelében egy marék valódi szűrőkavicsot találnom. Kb. 3 mm-es, mosott, egyforma mind, mint a nyuszié... Csak éppen azt nem tudom, hol lehet ilyet Budapesten, vagy közvetlen környékén beszerezni. Kérem, ha van erről információtok, segítsetek.

 

Sok köszönet,

Hobby-fúrós

Who111 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 802

"kivel kell/érdemes megnézetni a viz minőségét?"

 

Én ittam egy pohár vizet a miénkből.

Lett tőle egy kicsit "gyengébb" székletem, szóval ivásra a miénk hosszú távon

nem alkalmas, de minden egyébre igen.

Egy Honeywell mosható rézszűrőt azért tettem a cucc elé.

(Többe került, mint a vízmű, de valahogy úgy áramlik benne a víz, hogy nem tapad le a kosz benne.)

Ha nem akarsz reszkírozni, akkor vegyél a kútból egy vödör vizet, és rakj bele egy

pisztrángot. Ha 2-3 nap alatt nem döglik bele, akkor jó a víz.

Előzmény: vt75 (798)
somakris Creative Commons License 2008.03.27 0 0 801
üdv:kedves fúrósok érdekelne egy fontos kérdés:pvc csöves vizes fúrásnál milyen benzines szivattyút használjak.2-4 ütemű?hány bar-os?esetleg tipus,márkanév sürgős lenne előre is köszönöm.max 110-es furatig érdekelne.
freex Creative Commons License 2008.03.27 0 0 800
Hali!

"- érdemes-e belefogni? :)"
Naná! Gondolom felétek sincs ingyen a víz+csatornadíj. Csak ne nagyon reklámozd, mert engedély nélküli kútfúrásért (ha az) keményen büntetnek, illetve a csatornadíjért elvileg fizetni kellene.

"- kivel kell/érdemes megnézetni a viz minőségét? ez kb mennyibe kerül?"
Vannak vízminőség vizsgáló laborok, oda el lehet vinni. Nem olcsó egy ilyen vizsgálat, tavaly egy alap ihatósági vizsgálat az olcsóbbik helyen kb. 8000 Ft volt, ugyanez a vízszolgáltató saját laborjában 12-13e. Ha komplett biológiai vizsgálatot is kérek, akkor 3-4-szerese is lehet. Még egy dolog: wc-hez mosáshoz bármilyen víz jó, fürdéshez ivóvíz minőség kell.

"- a kútból most KPE csövön jön fel a víz, ha nem akarom, hogy állandóan kapcsolgasson, akkor be kell szereznem egy hidrofort(?). Melyik típus a jó, mekkora a javasolt, illetve nem gond-e, hogy ilyen messze van a háztól a kút?"
Ha a szivattyú már megvan, akkor csak egy tartály és egy nyomáskapcsoló kell. És persze egy lábszelep vagy visszacsapó szelep mindenképp. Minél nagyobb a tartály, annál jobb, mert ritkábban kapcsol be a szivattyú. Gondolom kpe megy a házba is, azzal semmi gond nincs, távolságot, nyomást bírja, csak télre legyen leszigetelve, hogy ne fagyjon bele a víz. Nekem már 5-6-szor csontra belefagyott a víz, nagyon bírta a fagyot, nem repítette szét.

"- hogy lehet műszakilag szépen megoldani azt, hogy a házat is kiszolgálja a kút, illetve egy öntözőrendszert is meghajtson? kicsi az esély, hogy a két rendszer egyszerre dolgozzon (alapvetően hajnalban szeretnék locsolni), de el tudom-e szeparálni a két rendszert valamilyen kapcsolóval (?)"
A házban gondolom csak mosni meg wc-t öblíteni akarsz (egyenlőre). Ezt sajnos ki kell csövezni, a hálózati és a kút vízének nem szabad keveredni. Az öntözőrendszerrel meg nincs gond, a kpe csőre egy t elágazás kell, aztán annyi. Nyugodtan mehet a vízműről, nem fog ki-be kapcsolgatni elvileg. Extrém hülye esetben kapcsolgathat, de azt meg be lehet állítgatni vagy valami elektromos szeleppel megakadályozni.

Remélem tudtam segíteni.
Üdv,
FreeX
Előzmény: vt75 (798)
szaki212 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 799
Hali!

Igen, meg. Mit jelent az "itthon"? Magyarországon?
Meg lehet csinálni az egész ketyerét.
Előzmény: editd (797)
vt75 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 798

Sziasztok,

 

A háztól kb 10-12 m-re van egy fúrt/ásott kutam. Azért írtam így, mert 3x m-re fúrták le, és utólag - azért, hogy a vízszinthez (-11m) közelebb legyünk - lerakattam 8 kútgyűrűt (kb 6 m). A kút alján egy pedrollo jsw10 v 15 (rajta egy nyomáskapcsolóval) dolgozik 2-3 éve és egyáltalán nincs vele gond. A szivattyút télen fel sem hoztuk, illetve nagyon jó hozama van a kútnak.

Most azon agyalok, hogy a kut vízét valahogy be kellene hozni a házba (van egy tervezett fszoba átalakítás, illetve sok vizet használunk), ahol a WC-t esetleg a mosást szeretném róla üzemeltetni.

 

Kérdéseim:

- érdemes-e belefogni? :)

- kivel kell/érdemes megnézetni a viz minőségét? ez kb mennyibe kerül?

- a kútból most KPE csövön jön fel a víz, ha nem akarom, hogy állandóan kapcsolgasson, akkor be kell szereznem egy hidrofort(?). Melyik típus a jó, mekkora a javasolt, illetve nem gond-e, hogy ilyen messze van a háztól a kút?

- hogy lehet műszakilag szépen megoldani azt, hogy a házat is kiszolgálja a kút, illetve egy öntözőrendszert is meghajtson? kicsi az esély, hogy a két rendszer egyszerre dolgozzon (alapvetően hajnalban szeretnék locsolni), de el tudom-e szeparálni a két rendszert valamilyen kapcsolóval (?)

 

Igazából úgy képzelném el, hogy egy körön(?) menne a ház, lenne egy másik, locsolós rész 4-5 saját körrel, illetve a telek két végére szeretnék 1-1 sima csapkiállást is (utcalocsolás, stb)

 

Ha van valakinek hasonló története, akkor az leírhatná a tapasztalatait, a döccenőimet elkerülenő..

 

Kösz T

Előzmény: freex (763)
editd Creative Commons License 2008.03.27 0 0 797
Találtam egy berendezést. Szerintetek meg tudja valaki ezt nekem csinálni, itthon?
http://www.hydratek2000.com/tx450.htm
Athes Creative Commons License 2008.03.27 0 0 796
Szisztok,

Isaszegen szeretnék kutat furatni, tud valaki segíteni? Öntözni kellene elsősorban, illetve ciszternát töltenék vele.

Ha valakinek van tapasztalata, meg tudja osztani?
gromicsek Creative Commons License 2008.03.27 0 0 795
Üdv mindenkinek!

Egy kis összefolalást tartanék!
-felszini szivattyúyal max 9méterröl lehet felszívni a vizet, aminek elég a 2"-os furat! 3000/m
-ha 10 m-nél mélyebb a nyugalmi vízszint, akkor akkor minimum 4"os furat szükséges a kúthoz ami min.7000/m !Ès ne felejtsük el hozzáadni a szivattyú ill a szükséges kellékek árát. Aki mélybúvárszivattyúnak akarja haszálni a membránszivattyút (ruszki csettintö) az a remegés, ill homokolás miatt lassan betemeti a saját kútját, tehát alkalmazása meggondolandó!
Számoljunk hozzá még 5-10 métert ami a vízoszlop magassága és egyböl logikus, hogy miért kerül egy kút 50 ill (300) ezerbe szivattyú nélkül!
Jó számolást!
Gromicsek
Előzmény: viktor a takarító (792)
somakris Creative Commons License 2008.03.26 0 0 794
Üdv fúrósok! 220 V -ról működő vizes kútfúró berendezés 35 fm fúrószállal, 110-es, -as és 170-es vídiás fúrófejekkel, szivattyúval, vizes káddal kompletten eladó.
A fúgéphez külön száraz fúró fejeket is adunk. I.Á. 750e ft.

A fúrószerkezet könnyen szét illetve összeszerelhető, utánfutón szállítható.
Csak személyes átvétel lehetséges.
ati08 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 793

ligetek harmonia utca

 

Előzmény: drilling (780)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.25 0 0 792

a köves szakasz nagyját már kitermeltük munkagéppel, amikor talajcsere volt. vésni nem kell, mert bazalt zuzalék, 3-8 cm mérettel (vasúti töltés volt régebben). ez alatt jönnek a különböző talajrétegek, alul sárga agyaggal, ami nem tudom, hogy meddig tart.

a legrosszabb egy olyan kút lenne, ami legalább 200e Ft, aztán alig van hozama...

leginkább locsoláshoz, kerti csaphoz kellene. a kertünket keresztbe süti a nap 11-től este 8-ig, és sokat kell locsolni, hogy ne száradjanak ki a növények.

 

Előzmény: zorrobacsi (791)
zorrobacsi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 791
ha a követ kivésed felülről, meg lehet csinálni pvc csővel. tuti 30m körül kell? csak azért kérdezem, mert eddig 32m-nél mélyebb tapasztalatom nijncs fúrásban... egy próbát megérhet esetleg, természetesen nem 7-8e/m-ért.....
Mcgaiver Creative Commons License 2008.03.21 0 0 790

üdv

szerintem nemsok esélyed van hogy kutad legyen, mert 125 ös béléscsővel készített kút minimum 7 ezer/m

Előzmény: viktor a takarító (789)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.21 0 0 789
Szerinted ha nem 50-es pvc csöves, akkor milyen megoldás lehet jó , ahol nem kerül 200-300 e Ft-ba 30méter, de használható kutat ad?
Előzmény: Mcgaiver (787)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.21 0 0 788

nem tudom, miért. egyszerűen ezen a környéken nem találtam olyat, aki 15-18méternél mélyebbre fúrna 50-es kutat.

a kövek nagyjából a felső 1 méteren találhatók, alatta 1,5-2 méternél sárga, majdnem tiszta agyag, de nem tudom, hogy meddig tart lefelé.

a talaj vízelvezetése elég jó, 1 napon belül a legnagyobb víz is eltűnik a kertből.

Előzmény: Mcgaiver (787)
Mcgaiver Creative Commons License 2008.03.21 0 0 787

üdv

szerintem agyagban nemtudnak azzal a technikával fúrni, mert a fúrószár 50- es pvc cső

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!