Keresés

Részletes keresés

Red3KGT Creative Commons License 2010.01.25 0 0 830
Örülök, ha segíthettem :D
Ebay jó ha sok apró dolgot veszel, nekem a 7 vezérlő egy dobozba jött, mindössze 30 font volt a szállítás.
Ezeket lehet hálóba is kötni, szóval nem kell mindet felprogramoznom, ugyanakkor viszont az egyedi fűtéshelyeken külön külön kell mérni a padlóhőmérsékletet.

Nagyob doolgok nem olcsóbbak, meg ott a szállítás is több lesz. De a Devi fűtésvezérlők mindenhol máshol sokkal drágábbak, még németországban is ...
Előzmény: Axióma (828)
zordonC3 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 829
Semmi gond, csak rossz napom volt, ne haragudj :) Peace

Tudod vannak kedves fórumozók meg vannak "zordon" fórumozók. Kb 10 éve vagyok tagja a fórumnak (igaz párszor elfelejtettem a nickemet) rengeteg hozzászólás után általában ugrunk azokra, akik 2 hozzószólás után belinkelik a cégük honlapját, vagy forgalmazóként az adott márkát éltetik.

A profik, akik ide segíteni járnak (nem én vagyok az, egy szoftverfejlesztő céget vezetek, én itt pancser vagyok), sokszor írnak sokféle márkát, de több ezer hozzászólás után már senki nem töri a reklámot.

Majd Te is találkozni fox olyanokkal akik csak azért regisztrálnak hogy benyomják 10 fórumra a reklámjukat és agyő... Ha visszajössz, onnantól kiálltad a tűzpróbát, ha megengeded rehabilitállak... :)

Annyit még, hogy a netikett alapján főleg a kezdők a márkanevek egy-egy betűje helyett csillagot vagy pontot írnak, ezáltal a gugli nem indexeli címre, nem lesz reklámértéke, a hozzáértők meg amúgy is kipótolják a hiányzó karaktert :D

Bocsi még1x
Előzmény: Rifefox (824)
Axióma Creative Commons License 2010.01.25 0 0 828
Hu, koszi a sok infot:) Az ebay meg nagyon jo otlet! Addigra mire kell meg is johet, szetnezek majd ha lesz egy kis idom.
Előzmény: Red3KGT (827)
Red3KGT Creative Commons License 2010.01.25 0 0 827
Felhívtam őket telefonon, pontos árakat mondtak. Anyag van azonnal.
Csakazért is bemásolom a linket hátha valaki leugat :DDDDDDD

http://www.caleo.hu/bemutatoterem_caleo.php

Írtam hogy én miért az AEG-t vettem meg, de nagyon szimpatikus ez a szénszálat technológia. Ugyanakkor szabás és fektetés szempontjából a fűtőszálasok sokkal rugalmasabbak, jobban és kevesebb szerelvénnyel ki lehet tölteni azt a helyet, ahová tényleg kell fűtés.

Árak tehát, ahogy én találtam:
DEVI 16500/m2
AEG 12500/m2
Caleo 10000/m2 (fóliűval, villamos kötőelemekkel)

Én Devireg 550-es vezérlőket vettem, mivel fapadló alá megy, nem akarom a véletlenre bízni a felületi hőmérsékletet. Ezeket itthon horror árban adják, 32 Eft+Fa. Én megvettem őket EBay-en, angliából. Szállítással megvolt 20Eft-ből darabja. Nagyon fájintos darab!

Ennél a boltnál vásároltam, nagyon korrekt!

http://stores.shop.ebay.co.uk/Perfectheat/Underfloor-Heating-Kit-Laminate.html
Előzmény: Axióma (826)
Axióma Creative Commons License 2010.01.25 0 0 826
Jol latom, hogy ez a Caleo is megy padlolap ala csemperagasztoba? Tudsz valami arat mondani, mert a weblapjukon csak ajanlatkero van... de ha olcsobb mint az AEG (meg gondolom mint a Devimat), az erdekel. [Nekem csak a furdoszoba padlotemperalasahoz max. napi 1 oraban kellene, es vezerles nelkul, arra van mar megoldasom, a 130W az nem tud amugy se tulfuteni.]
Előzmény: Red3KGT (825)
Red3KGT Creative Commons License 2010.01.25 0 0 825
Ne törődj az "ilyenekkel", nagyon szeretnek önkéntes rendőrösdit játszani... Esetleg érdekeltek a bizniszben ?

Nekem villamos padófűtésem is lesz, és megnéztem a Caleo-t is.
Nagyon jó áron adják, 10Eft/m2, alátétfóliával és szerelvényekkel együtt. Egyenletes a hőleadása, különösen jó lehet fapadló alá!

Amiért én nem ezt választottam: nem vagyok meggyőződve arról, hogy mechanikailag kialított villamos kötések tartósak lesznek a padó alatt. Nekem AEG thermo boden lesz, abban fix kötések vannak, igaz jó másfélszeres áron...

Remélem segítettem, jó építkezést!
Előzmény: Rifefox (824)
Rifefox Creative Commons License 2010.01.24 0 0 824
De, itt vagyok, visszanéztem abban a reményben hogy valaki válaszolt...

Elnézést, ha rosszul csináltam valamit, nem olyan nagy tapasztalatom van a fórumozásban. Ha tudnám szerkeszteni, kijavítanám. Eszem ágában sincs reklámozni, semmi érdek nem fűz hozzá, ház felújítás előtt állok és nem tudom mit építsek be. Én nem eladni akarom, hanem megvenni!!. Abban az esetben, HA jó. Lehet nem éri meg, nem tudom, az lenne a jó, ha valaki leírná a tapasztalatát azzal a termékkel kapcsolatban.
Meg aztán azért sem értem hogy most miért pont az én hozzászólásomban van "gusztustalan" reklám, mikor egy csomó másik hozzászólásban is szerepelnek márkanevek (Nobo, Adax, Glamox...) és még link-ként is működnek.
Előzmény: zordonC3 (822)
sismond Creative Commons License 2010.01.24 0 0 823
Nem tudom érdekel-e valakit. Egyik ismerősöm Hőtárolós cserépkályhával villannyal fűti a szobáját ( normál nappali árammal) Általányt fizet 260KW/ hó.  100m3 a szobája. Ezen kívül egy hűtő megy és lámpa, tv. Ebből gondolom a kályha viszi el a 98%-át a dolgoknak. Az havi 14 ezres ( télen nyáron)

zordonC3 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 822
Axióma: ÁÁ sorry rifefoxnak szól, de úgy sem jön ide többet gondolom... Csak félrekattintottam, elnézést.
Előzmény: zordonC3 (821)
zordonC3 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 821
Tudod ha még nem írtad volna az utolsó mondatodban a gusztustalan reklámot, talán még el is hittem volna hogy ez egy valódi hozzászólás.

Szívem szerint a fórumokat telereklámozókat falhoz állítanám. Ráadásul semmi köze a topic címhez.

Az írtakkal különben - mivel padlófűtéses házban élek - egyetértek nagyjából, de a reklámot itt nem szeretjük, direktben beírva főleg nem. Ettől a jobb direkt link, azt talán ki is moderálják.
Előzmény: Axióma (819)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.24 0 0 820
én szívesen olvastam!;élvezetes és tanulságos volt :)) Köszö-Nettel :)
Előzmény: szaboli (799)
Axióma Creative Commons License 2010.01.22 0 0 819
(Nincs plafonpaneles elektromos futesem, de az biztos, hogy ha a plafonrol sugaroz, akkor azon a padloreszen ahol jarsz, ott meleg lesz a padlo, hiszen amig nem alltal ott, az volt az elso ami felfogta a sugarzo futest, tehat felmelegedett.)
Előzmény: Rifefox (818)
Rifefox Creative Commons License 2010.01.22 0 0 818
Üdv. mindenkinek.

Olvasom a sok hozzászólást ebben a topic-ban, de nem igazán tudok dűlőre jutni. Persze tudom hogy egyértelmű válasz nincs is, sok minden befolyásolja a végleges döntést. És akkor egy dologról még nem esett szó, legalábbis én nem láttam. Nevezetesen a hőérzetről. Különbség van pld. padlófűtéses rendszerek és hagyományos rendszerek között. Egy padlófűtéses szobában a kisebb levegő hőmérséklet mellett is nagyobb lehet a komfort érzet mint egy hagyományosan fűtött szobában nagyobb hőfok mellett. Ha pld. egy 17 fokos szobában tartózkodunk egy téli napon, akkor eléggé fázunk némi idő elteltével. De ha például leteszünk egy villanypárnát (csak a próba kedvéért), elég ha legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk és arra állunk, pár perc elteltével már nem fázunk ugyanabban a 17 fokos szobában.

És egy kiépített padlófűtés esetében mikor az egész padló meleg és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan működik, még kellemesebb. A keletkező hő a padlóból rajtunk keresztül, mellettünk áramlik felfele. Egy hagyományos fűtés mellett a fűtőtest közelében meleg van, onnan a meleg áramlik felfele, majd aztán kezd a melegből lejjebb is kerülni, oda ahol mi tartózkodunk. A helyiség magasságától függően a hőmérséklet különbség a plafon és a padló között lehet 10 fok is.
A szoba falára helyezett hőmérő mutathat 4-5 fokkal kevesebbet egy padlófűtés esetében hogy ugyanolyan jól érezzük magunkat mint a hagyományos fűtés mellett. És az a 4-5 fok többlet az alaposan megterheli a pénztárcánkat, ezt is bele kell venni a számításba.

Szeretném ha azok akik rendelkeznek Caleo padlófűtéssel leírnák a tapasztalatukat, nagyon kíváncsi vagyok.
Rifefox Creative Commons License 2010.01.22 0 0 817
Üdv. mindenkinek.

Olvasom a sok hozzászólást ebben a topic-ban, de nem igazán tudok dűlőre jutni. Persze tudom hogy egyértelmű válasz nincs is, sok minden befolyásolja a végleges döntést. És akkor egy dologról még nem esett szó, legalábbis én nem láttam. Nevezetesen a hőérzetről. Különbség van pld. padlófűtéses rendszerek és hagyományos rendszerek között. Egy padlófűtéses szobában a kisebb levegő hőmérséklet mellett is nagyobb lehet a komfort érzet mint egy hagyományosan fűtött szobában nagyobb hőfok mellett. Ha pld. egy 17 fokos szobában tartozkondunk egy téli napon, akkor eléggé fázunk némi idő elteltével. De ha például leteszünk egy villanypárnát (csak a próba kedvéért) ,elég ha legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk és arra állunk, pár perc elteltével már nem fázunk ugyanabban a 17 fokos szobában.

És egy kiépített padlófűtés esetében mikor az egész padló meleg és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan, még kellemesebb. A keletkező hő a padlóból rajtunk keresztül, mellettünk áramlik felfele. Egy hagyományos fűtés mellett a fűtőtest közelében meleg van, onnan a meleg áramlik felfele, majd aztán kezd a melegből lejjebb is kerülni, ott ahol mi tartózkodunk. A helyiség magasságától függően a hőmérséklet különbség a plafon és a padló között lehet 10 fok is.
A szoba falára helyezett hőmérő mutathat 4-5 fokkal kevesebbet egy padlófűtés esetében hogy ugyanolyan jól érezzük magunkat mint a hagyományos fűtés mellett. És az a 4-5 fok többlet az alaposan megterheli a pénztárcánkat, ezt is bele kell venni a számításba.

Szeretném ha azok akik rendelkeznek Caleo padlófűtéssel leírnák a tapasztalatukat, nagyon kíváncsi vagyok.
Xetni Creative Commons License 2010.01.17 0 0 815
köszi a választ :)
Előzmény: szaboli (814)
szaboli Creative Commons License 2010.01.16 0 0 814
Hello
Nincs Nobom, ezért én nem tudom, csak sejtésem van. Sztem azért nem lehet, mert a vezérlője integrálva van, és amikor "áramszünet" van, visszakapcsoláskor standby-ba lép és nem pedig bekapcsol. Ez nekem a párátlanítóval van eképp, ezért ez ott is gond. Viszont, az Econoheat-jeim direktbe vannak kötve vezéreltre, nem fogja meg semmi a bekapcsoláskor.
Előzmény: Xetni (813)
Xetni Creative Commons License 2010.01.16 0 0 813
halihó lenne egy kérdésem a nobo fűtőtesteket lehet vezérelt áramra kötni?
thanks a választ! :)
Axióma Creative Commons License 2010.01.12 0 0 811
(ha 1000-rel megy, akkor nyilvan a felet)
Előzmény: Axióma (810)
Axióma Creative Commons License 2010.01.12 0 0 810
Szigeteltsegtol olyan mertekben fugg, hogy a keszulek muszaki adataibol nem lehet megmondnai, hogy mennyit kell menjen a szintentartashoz. Ha maxon 3 orat megy (ami nem biztos, hogy eleg, de ezt kerdezted fogyasztasra), akkor az alatt megeszik 6kWh-t, azaz kb. 250 forintot.
Előzmény: Pötyike79 (809)
Pötyike79 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 809

Sziasztok

 

Szeretném a segítségeteket kérni.

 

Van egy fali fűtőtest, amit nem tudom, hogy megvásároljak-e.

Kiegészítő fűtésként kellene a szobámba.

 

Nem szeretném egész nap használni, csak az esti órákban kb. 3 órára.

Ha valaki tudja, hogy kb. mennyi kiadással járna ez havonta(villamos áramra gondolok), ill. hogy ez a berendezés 1000W-os teljesítménnyel hány légköbmétert tud befűteni, azt nagyon megköszönném.(fogalmam sincs hogyan lehetne kizámolni, hogy mekkora szobára elegendő)

 

• PTC fűtőtest
• funkciók: fűtés / ventilátor funkció
• szabályozható teljesítmény (1000 W/2000 W)
• max. teljesítmény: 2000 W
• szabályozható oszcilláció
• minden funkció távirányítóról szabályozható
• LED visszajelzők
• beépített időzítő
• túlmelegedés elleni védelem
• tartozék csavarok és tiplik a felszereléshez
• zajszint: 45 dB
• méret: 520 x 195 x 125 mm
• tápellátás: 230 V~/50 Hz

 

 

 

Köszönöm szépen

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 808
Szigetelésben majdnem PH lesz NAGY belső tömeggel, ezért bőségesen elég lesz ha a vezérelt időszakokban fűtök. Nagyon hidegben max 1 fokot hül mad a lakás.

Mivel vannak napközben is vezérelt időszakok, kicsi lesz a hőingadozás. Lesz minimális fix áramra kötött utófűtés is a légcserélőben.

Vilamos padlótemperálás és konvektorok lesznek szobákban. Vizes helyiségekben pedig villamos padló + infrapanel.
Előzmény: Gabesz.77 (806)
mozo01 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 807
Szia!
Pont ez van nekem is. Az elgondolásod jó, de kell még mellé egy puffer, is valamint egy HMV tartály, mondjuk 2 hőcserélős+elektromos fűtőpatron. Az egyik hőcserélőre dolgozhat a kandalló, a másikra majd ha lesz egy napkollektor.

Moz
Előzmény: manember (801)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 806
De konkrétan milyen fűtési rendszered lesz?

hőtárolós? valamilyen panel rendszerű (ADAX, Glamox, Echoterm stb)
infrapanel? az hogy csak vezérelt áramról megy az nem megoldható, mert ugye az csak a nap bizonyos időszakában van ...esetleg hőtárolósnál?

bár lakásnál ha most építkezek akkor már passzív házban, hőcserélős fűtésben gondolkodnék (bár igaz azoknak nagyobb beruházást igényelnek) de ez más téma ne menjünk bele.

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 805
Helo,
nekem teljesen elektromos lesz a fűtésem, mert:
- minimális a gondozásigénye
- kicsi a bekerülési költsége (konkrétan 400Eft, melegvízzel)
- helyiségenként időnként teljesen független
- nem központi, hiba esetén csak egy helyiségben nem lesz fűtés
- igen jó höszigetelésem lesz, így a magasabb költség elviselhető (kb havi 20EFt vs 10Eft gázzal, csak vezérelt áramról megy)
- gyors reagálás
- egyértelmű hatásfok, egy szolgáltató.
- egyszerű mint a faék, nem kell szakember sem a telepítéshez sem az üzemeltetéshez
- nem kell kémény, engedélyek

Ellene szól
- magasabb üzemeltetési költség.
- ...


Okosak azt mondjak, hogy a gáz ára sokkal gyorsabban fog nőni mint a villany ára. Így egyre kevésbé lesz rossz a kültséghatékonysága, amellett hogy szerintem komfortosabb.

Én rendszerben gondolkodom, és mindenképpen lesz egy 2KW-os napelemes rendszer is mellette hálózati visszatálálással. Így talán még egyértelműbb a döntés.

Nekem ez a véleményem, és ez alapján készül is a házam is. Ha minden jól megy két hónapon belül kész is lesz a ház, és tudok majd villanyszámlákat is mutatni :D
Előzmény: manember (801)
szaboli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 804

Én is építkezem, és a leírt négyzetméterek is kb egyeznek az enyémmel, így feljogosítva érzem magam arra, hogy elmondjam az én véleményemet a saját elképzelésemem tükrében.

Földszint: tömegkályha, takaréktűzhellyel, padkában hőcserélő cső, vízet elvezetve egy pufferbe. Onnan padlőfűtés 40 fokos vízzel a kieső területekre (garázs, fürdőszoba, előszoba) 

Emelet: Econoheat falifűtő/ lakóhelység....nálam 3 db hálószoba, illetve egy még ki nem talált elektromos fűtés a fenti fürdőhöz (elektromos fűtőszálak az aljzatbetonban....vmi ilyesmire gondoltam)

 

Előzmény: manember (801)
szaboli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 803
Tulképp szuterén...de én hívom pincének, mivel a szomszédaim pincék....illetve ez egy légópince volt annó.....de ha szépíteni akarom a dolgot, akkor szuterén...:)
Előzmény: Törölt nick (802)
manember Creative Commons License 2010.01.12 0 0 801
Sziasztok!

Mi most építkezünk,és fűtés ügyében adódnak a legnagyobb problémáink.
Akiket eddig megkérdeztünk,mindenki a saját profiljára mondta azt,hogy ez a legolcsóbb,a legtökéletesebb..stb..stb.

Szeretném megtudni,hogy valójában azoknak az embereknek,akik nem érdekük,hogy megvágjanak minket mi a véleményük.

A 98+36 az alapterületünk,az utóbbi a garázs mérete.
Az emelet pedig 40négyzetméter.

Amit mindenképpen szeretnénk,az egy vízteres kandalló,és padlófűtés.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
szaboli Creative Commons License 2010.01.11 0 0 800
nahh jó, majd holnap....egyelőre assemtom, hogy kell új topicot kreálni....meg aztán, nem sokan laknak pincelakásban....évente 2-3 hozzászólásra meg minek
szaboli Creative Commons License 2010.01.11 0 0 799
A szuterénről nem is szerettem volna azt az érzést kelteni senkiben, hogy ez egy "nemszeretem" dolog, illetve nekem bajom lenne ezzel. Nem szokványos, és ezért furcsa is sokaknak, ez igaz. (amúgy, már a gazdagéknál sem a loft meg a kastély a divat, hanem a földház, illetve a barlanglakás...nálam persze inkább anyagi jellegű kényszermegoldás, ami viszont nem "gáz") Vannak dolgok ugyan, amikre oda kell figyelni, ill. jobban mint normál kégliben. Itt konkrétan a páratartalom folyamatos figyeléséről beszélek elsősorban. Mivel elég kicsi ablakok vannak, ezért a szellőztetést nem lehet 5 perccel megúszni. És az sem árt, ha direkt mozgatod a levegőt ventillátorral.
Az köztudott, hogy nagyobb páratartalom velejárója a jobb hőérzet. Itt 55-60% körüli a nagyátlag. A fürdés, főzés, ruhaszárítás párátlanító kötelező használatát is jelenti viszont, ami elektromos energia felhasználást tehát. Tehát ez is figyelembe kell venni. Amúgy a pincelakás fűtetlenül télen 7-10 fok körülire hül, nyáron pedig 20-22 fokra "hevül" fel. Egyszer volt 24 fok is, de nyáron jórészt nyitva vannak az 50szer 100-as pinceablakok, kintről bejött a forróság...szal, fagyveszély sosincs. :)
Általánosságban egy pincéről el lehet mondani, hogy télen meleg, nyáron meg hideg. Nagy a hőtehetetlensége is, ami az 50cm feletti téglafalazatnak köszönhető jórészt. Télen, a kemény minuszokban éltem csak át azt, hogy kifűtöttem a hőtárkályhákból az összes meleget, 21 foknál képtelen voltam többre. Nyáron viszont a 40 fokban viszont megváltás annak lejönni 8 lépcsőfokot, aki meglátogat. És hőgutát kap, ahogy kilép és felmegy a lépcsőn....:)...tényleg meglepő ezt tényszerűen megtapasztalni! Magyarul, a klímára nem költök egy deka áramot sem, ami kompenzálja a párátlanítás költségét.

Ez mindenképpen egy sokismeretlenes egyenlet, a mai napig kisérletezgetek ezzel-azzal. Elnézést, ha esetleg kicsitt OFF voltam, de talán mégsem voltam az.

Nahh megyek, asszem nyitok egy pincelakás topicot....:)
Előzmény: geccmecc (797)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 798
Egyébként NAGYON SZÍVESEN fogadok nem kéményes gázkészülék (konvektor) ötleteket is,mert mint írtam,az lesz a következő lépésünk,bár minimum félévtizede "lépjük";csak sosem értünk "addig" :)) . A Pesten berobbant PB-gázas bácsi,pl jobban tette vóna,ha villannyal füt :).Ez csak úgy eszembe jutott,ha már géphez visszajövet itt voltam.További sikeres-hasznos tájékozódást Kívánnék Minden erre járó-vetődő léleknek,a legközelebbi,"jut eszembe"-mekig :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!