Keresés

Részletes keresés

Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 806
De konkrétan milyen fűtési rendszered lesz?

hőtárolós? valamilyen panel rendszerű (ADAX, Glamox, Echoterm stb)
infrapanel? az hogy csak vezérelt áramról megy az nem megoldható, mert ugye az csak a nap bizonyos időszakában van ...esetleg hőtárolósnál?

bár lakásnál ha most építkezek akkor már passzív házban, hőcserélős fűtésben gondolkodnék (bár igaz azoknak nagyobb beruházást igényelnek) de ez más téma ne menjünk bele.

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 805
Helo,
nekem teljesen elektromos lesz a fűtésem, mert:
- minimális a gondozásigénye
- kicsi a bekerülési költsége (konkrétan 400Eft, melegvízzel)
- helyiségenként időnként teljesen független
- nem központi, hiba esetén csak egy helyiségben nem lesz fűtés
- igen jó höszigetelésem lesz, így a magasabb költség elviselhető (kb havi 20EFt vs 10Eft gázzal, csak vezérelt áramról megy)
- gyors reagálás
- egyértelmű hatásfok, egy szolgáltató.
- egyszerű mint a faék, nem kell szakember sem a telepítéshez sem az üzemeltetéshez
- nem kell kémény, engedélyek

Ellene szól
- magasabb üzemeltetési költség.
- ...


Okosak azt mondjak, hogy a gáz ára sokkal gyorsabban fog nőni mint a villany ára. Így egyre kevésbé lesz rossz a kültséghatékonysága, amellett hogy szerintem komfortosabb.

Én rendszerben gondolkodom, és mindenképpen lesz egy 2KW-os napelemes rendszer is mellette hálózati visszatálálással. Így talán még egyértelműbb a döntés.

Nekem ez a véleményem, és ez alapján készül is a házam is. Ha minden jól megy két hónapon belül kész is lesz a ház, és tudok majd villanyszámlákat is mutatni :D
Előzmény: manember (801)
szaboli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 804

Én is építkezem, és a leírt négyzetméterek is kb egyeznek az enyémmel, így feljogosítva érzem magam arra, hogy elmondjam az én véleményemet a saját elképzelésemem tükrében.

Földszint: tömegkályha, takaréktűzhellyel, padkában hőcserélő cső, vízet elvezetve egy pufferbe. Onnan padlőfűtés 40 fokos vízzel a kieső területekre (garázs, fürdőszoba, előszoba) 

Emelet: Econoheat falifűtő/ lakóhelység....nálam 3 db hálószoba, illetve egy még ki nem talált elektromos fűtés a fenti fürdőhöz (elektromos fűtőszálak az aljzatbetonban....vmi ilyesmire gondoltam)

 

Előzmény: manember (801)
szaboli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 803
Tulképp szuterén...de én hívom pincének, mivel a szomszédaim pincék....illetve ez egy légópince volt annó.....de ha szépíteni akarom a dolgot, akkor szuterén...:)
Előzmény: Törölt nick (802)
manember Creative Commons License 2010.01.12 0 0 801
Sziasztok!

Mi most építkezünk,és fűtés ügyében adódnak a legnagyobb problémáink.
Akiket eddig megkérdeztünk,mindenki a saját profiljára mondta azt,hogy ez a legolcsóbb,a legtökéletesebb..stb..stb.

Szeretném megtudni,hogy valójában azoknak az embereknek,akik nem érdekük,hogy megvágjanak minket mi a véleményük.

A 98+36 az alapterületünk,az utóbbi a garázs mérete.
Az emelet pedig 40négyzetméter.

Amit mindenképpen szeretnénk,az egy vízteres kandalló,és padlófűtés.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
szaboli Creative Commons License 2010.01.11 0 0 800
nahh jó, majd holnap....egyelőre assemtom, hogy kell új topicot kreálni....meg aztán, nem sokan laknak pincelakásban....évente 2-3 hozzászólásra meg minek
szaboli Creative Commons License 2010.01.11 0 0 799
A szuterénről nem is szerettem volna azt az érzést kelteni senkiben, hogy ez egy "nemszeretem" dolog, illetve nekem bajom lenne ezzel. Nem szokványos, és ezért furcsa is sokaknak, ez igaz. (amúgy, már a gazdagéknál sem a loft meg a kastély a divat, hanem a földház, illetve a barlanglakás...nálam persze inkább anyagi jellegű kényszermegoldás, ami viszont nem "gáz") Vannak dolgok ugyan, amikre oda kell figyelni, ill. jobban mint normál kégliben. Itt konkrétan a páratartalom folyamatos figyeléséről beszélek elsősorban. Mivel elég kicsi ablakok vannak, ezért a szellőztetést nem lehet 5 perccel megúszni. És az sem árt, ha direkt mozgatod a levegőt ventillátorral.
Az köztudott, hogy nagyobb páratartalom velejárója a jobb hőérzet. Itt 55-60% körüli a nagyátlag. A fürdés, főzés, ruhaszárítás párátlanító kötelező használatát is jelenti viszont, ami elektromos energia felhasználást tehát. Tehát ez is figyelembe kell venni. Amúgy a pincelakás fűtetlenül télen 7-10 fok körülire hül, nyáron pedig 20-22 fokra "hevül" fel. Egyszer volt 24 fok is, de nyáron jórészt nyitva vannak az 50szer 100-as pinceablakok, kintről bejött a forróság...szal, fagyveszély sosincs. :)
Általánosságban egy pincéről el lehet mondani, hogy télen meleg, nyáron meg hideg. Nagy a hőtehetetlensége is, ami az 50cm feletti téglafalazatnak köszönhető jórészt. Télen, a kemény minuszokban éltem csak át azt, hogy kifűtöttem a hőtárkályhákból az összes meleget, 21 foknál képtelen voltam többre. Nyáron viszont a 40 fokban viszont megváltás annak lejönni 8 lépcsőfokot, aki meglátogat. És hőgutát kap, ahogy kilép és felmegy a lépcsőn....:)...tényleg meglepő ezt tényszerűen megtapasztalni! Magyarul, a klímára nem költök egy deka áramot sem, ami kompenzálja a párátlanítás költségét.

Ez mindenképpen egy sokismeretlenes egyenlet, a mai napig kisérletezgetek ezzel-azzal. Elnézést, ha esetleg kicsitt OFF voltam, de talán mégsem voltam az.

Nahh megyek, asszem nyitok egy pincelakás topicot....:)
Előzmény: geccmecc (797)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 798
Egyébként NAGYON SZÍVESEN fogadok nem kéményes gázkészülék (konvektor) ötleteket is,mert mint írtam,az lesz a következő lépésünk,bár minimum félévtizede "lépjük";csak sosem értünk "addig" :)) . A Pesten berobbant PB-gázas bácsi,pl jobban tette vóna,ha villannyal füt :).Ez csak úgy eszembe jutott,ha már géphez visszajövet itt voltam.További sikeres-hasznos tájékozódást Kívánnék Minden erre járó-vetődő léleknek,a legközelebbi,"jut eszembe"-mekig :))
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 797
Szintén,csak hangosan gondolkodva tenném hozzá a megérzéseim a szuterén-hez is;aztán ha nem így van,majd "Szakibb" errejárok hozzáteszik,amit tudnak-akarnak. Egy szuterén,sem feltétlen rosszabb elhelyezkedés,mint bármi más.Pl;míg egy szintben lévő épületben elfagyhatnak dolgok,addig akár csak egy párlépcsős ki-megásott,hevenyészve összedobott pincében nem (én legalábbis így tapasztaltam).Valamint,van egy társasházi pincénk,ahol annyi fokok vannak,mint pl a nem fűtött,hátsó szobánkban,az első emeleten.Tehát,tényleg csak óvatosan a nyilatkozásokkal;látod;ismételten csak vissza lehet vezetni eme bölcsességedre is sokmindent :)). Üdvözlettel
Előzmény: szaboli (780)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 796
[Az lehet hogy tevedes volt, irtam hogy "mintha". De lehet, hogy megvan, nem talaltam meg hogy mit lattam akkor mikor irtam hianynak.]

Előzmény: geccmecc (795)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 795
Chrom-ból megnézve olvasva;látok minden sort,betüt,mondatot.:)))
Előzmény: Axióma (792)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 794
Hm, nalam a wysiwyg se latszik masnak...


bocs, teszt.
Előzmény: Axióma (792)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 792
A firefox az alapbol jol csinalja sokezer embernel, ugyhogy akkor nem az a gond...
Előzmény: geccmecc (791)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 791
Szia! Köszönöm figyelmességed,amúgy jelenleg "Rókán" vagyok,minekután A Chrom belassúlt,a Firefox meg tényleg "vágtat".
Előzmény: Axióma (788)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 790
Te, nem lehet hogy HTML modban (kod mod) irsz? Valts vissza text-te, mert lehet hogy html modban csak akkor tesz bekezdes veget stb., ha raklikkelsz; mig a text-nel automatikusan (es jol) tud konvertalni, <p>-ket meg nbsp;-ket betenni.
Előzmény: Axióma (788)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 789
Na,így is néz ki az írás,amikor kérésre(kötekedésre) mégjobban tagoltam.Most legalább élvezhető lett :))) De biztos találtatik majd módszar rá,hogy mindenkinek megfeleljen;de az is lehet,hogy nem :))
Előzmény: geccmecc (786)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 788
OFF milyen bongeszo, ez igy nagyon gyanus, most mar a sorok vegei is mintha lemaradtak volna... pedig a forrasban benne van!
Előzmény: geccmecc (787)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 787
Kedves,Tisztelt Grossbau! Senki nem ural semmit;max Te érzed így!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Húzogatom a csíkokat meg minden,sorokat hagyok ki;de úgy jelenik meg ahogy.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Ha vennéd a fáradtságot,látnád azt is,hogy meddig nem jártam erre se ;Jó sokáig!Én most nem néznék utána;majd Te ezt megteszed :)))----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nékem,még nem volt semmilyen skandináv termékem,de amit Te ott vettél,se feltétlen oda való volt.:)) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Megköszönném,ha meg is neveznéd a villanyboylert,,az Olaszt,és az általad használt villanypanelt is,hogy ezeket is számításba vehessük,legközelebbi választásunkkor.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Segítségedet eddig és előre is megköszönve,s nagyra értékelve,maradok Tisztelettel!!
Előzmény: Törölt nick (785)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 786
ÍROD: "Az én tapasztalatom az, hogy felfűteni lassan és nehézkesen tud a fűtőpanel, de hőt tartani ill. rásegíteni vmire nagyszerűen lehet vele."--------------------------------------------------------------------------------------------------------Mondom:Tökéletesen egyetértek vele,ahogy tán még más szavakkal,s megközelítésben,de alanti bőséges mondandóimból ezt is kilehet következtetni,de most legalább egy mondatban is itt lett.:))-------------------------------------------------------------------------------------------------------ÍROD:"Ezért csak óvatosan a tanulságok levonásával! "--------------------------------------------------------------------------------------------------------------MONDOM:Voltaképp,ugyanezt tanácsoltam jómagam is.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ha többet kellene pl vennem,lehet hogy más és más cégtől is vásárolnék,s talán feketébb-fehérebben kiderül(het)ne az idő folyamán,hogy melyikkel hogy jártam. Sőt,amint írtam,pl a gáz helyére esetlegesen,eleve más terméket kéne vennem,az "el-odaférés"/watt szám okán is.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jártak már pórul az újabb közelmúlt időben 10 milliós Mercédesz-szel is :))------------------------------------------------------------------------------------------------------------stb;stb;stb
Előzmény: szaboli (780)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 784
Kedves Szaboli!Nyilván nem tudok hozzászólni olyan eszközhöz,amit nem birtoklok (vannak emberek,akik ezt is megteszik :)) ). Ha egy fogorvosnál kellemesebb az élmény,akkor Ő jó szakember,de nem biztos hogy ugyanígy vélekedik az is,aki csak egyszer járt nála,és éppen komlikációk adódva,szenvednie is kellett :)) A Gabesz "ajánlott" panelnak is utánnéztem,Olasz termék,kb 105-120 ezer ft;elég alulparaméterezetten légköbileg,bár ez is lehet,akár még tisztességes hozzáállás is.Ahogy az Econoheat is lehet kiváló termék,én csak egyszerűen mivel kérdezték,megírtam a döntéseim levezetés-történetét.De most is állítom,inkább szavazok bizalmat egy skandináv terméknek,mint pl egy lazább természetű olasznak.Persze,ezek a tendenciák is folyamatosan változ(hat)nak,főleg egy ilyetén világban,ahol már elég nagy az összevisszaság,de/és/bár nagyobb a kuszaság erdeje,azért utána lehet járni dolgoknak.Örülök,hogy Te is elégedett vagy az általad vásároltakkal(ez a lényeg,nem pedig az,hogyan híják a cuccost;az már inkább,hogy paramétereid és villanyfűtés ellenére közölheted mindezt),ami még "eggyel" több ok arra,hogy ismételten áttanulmányozzam az Econoheat honlapját.Tiszteletteljes Üdvözlettel,Köszö-nettel :))
Előzmény: szaboli (780)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.11 0 0 783
Üdvözlet mindenkinek!Még annyit a brikett fűtéshez,hogy azt is "minimum pakolással" számítgatom,szorozhatnék többel is.Most pl csak vele megyek,s két és fél óra után mindkét hőmérő 19-en!! -1-et írdogál-jeleznek,a térségre.Valamint nagy kitapasztalással-"profizmussal"-érzékkel-odafigyeléssel-stb teszem,tehát az eddig közölteknél,avagy más irányítása alatt,mindez lehetne nagyobb ft-összeg is!!!
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 782
Ja de ismertem már elnézést csak nem ugrott be ... (nem tudtam hogy Dél-afrikai)
Előzmény: Gabesz.77 (781)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 781
Hát én pl most hallok róla először :)

utána nézek
Előzmény: szaboli (780)
szaboli Creative Commons License 2010.01.10 0 0 780
Én használok 2db Econoheat falifűtőt, de nem csak azt. Rajtuk kívűl 2 db StiebelE E200 hőtárkályha is van még ugyanitt használatban. Az én tapasztalatom az, hogy felfűteni lassan és nehézkesen tud a fűtőpanel, de hőt tartani ill. rásegíteni vmire nagyszerűen lehet vele.
Az én lakóhelyem hőtechnikai jellemzői persze eltérnek a szokásostól, tekintettel arra, hogy ez egy szuterén, és a közvetlen falszomszédaim zömmel a talaj, illetve egyéb fűtetlen pincehelységek. Ezért csak óvatosan a tanulságok levonásával! Amúgy viszont, ha már Adax meg Glamox, akkor miért is nem Econoheat?! Mert azt Dél-Afrikában gyártják, ahol nem kell fűteni és ezért nem is értenek hozzá?! Én csak ennek a gyártónak az ilyen termékét ismerem, de meggyőződésem, hogy olcsóbban kapható és minimum ugyanazt tudja az előzőekkel összehasonlítva. Szerintem méltatlanul nem emlegetitek....de az csak egy tipp! Jelenleg továbbra sem közvetlen érdekem a gyártó futtatása még, de szerintem érdemes vele számolni.
Előzmény: Gabesz.77 (779)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 779
Még mindig nincs senki errefelé aki közvetlen tartós kapcsolatban lenne mondjuk ezekkel?:

inrfapaneles fűtés (lakásban kizárólagos)

vagy elektromos
ADAX vagy Glamox rendszer (ezt elméletileg ugyanaz a cég forgalmazza)
infrára nem dobok linket mert azt már mindenki ismeri (?)

ADAX
Glamox

összevetni gázközponti fűtéssel ...

várom a véleményeket.

Ismétlés gyanánt: lassan 1-2 hónapon belül felújítás elkezdődik egy most vásárolt lakásban és hamarosan dűlőre kell jutnom mit akarok, mert ugye első mozzanatok egyik a vill. rendszer felújítás és ott már tudnom kell mit akarok ez egy 7 kerületi 53 nm lakás

4 oldalról fűtenek nyílászárók le lesznek cserélve normális 3 üvegrétegűre. remélem az épület külsején is megoldható lesz a külső szigetelés 1-2 éven belül (nem műemlék jellegű)?.

ezért gondolkodom a jóval egyszerűbben tisztábban gyorsabban kb harmadáron kialakítható elektromos fűtésen.


geccmecc Creative Commons License 2010.01.09 0 0 778
S még a Brikett-témakörhőz,ha már olyan kedvem levén,hogy ma reggel azt vettem igénybe,s eszembe juttatá,hogy adjuk már hozzá akkor ehhez is azt a legalább minimális Gáz-ezrest,merthogy ugye elfeledtük,hogy amint álmunkban nem tudunk fabrikettet rakni,ugyanúgy a fabrikett mellé is odaszámolandó minden egyébb :)) Jelen esetben máris 16-17 ezer ft-nál tartunk. Hogy mimindent kilehet hozni ebből a fűtéstémából,ahelyett hogy janijani javaslataival élnénk :)) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------S mielőtt még megkérdezné bárki,hogy minek megy a Gáz :) 1:amolyan szokványos gyújtólángos-szikrás problémás;tehát inkább had menjen,minthogy állandóan szerelgessük!; 2:de amúgyis menne,merthogy azt olvastam,jobb ha temperál,mintha fridzsider elvként húzza be magába a hideget kintről. 3:Továbbá,a tüzelőberendezések elhelyezkedése okán,mégiscsak egyenletesebbé teszi a hőelosztást. 4:Biztos van,lenne még,további felsorolandó ok :) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------A lényeg azonban a ma reggeli újabb felismerés,hogy adjuk már hozzá a másik fűtési módhoz azt,amit ahhoz is megteszünk,amitől amúgyis erején felüli csodát várnánk :))------------------------------------------------------------------------------------------------------------És még így is és mindig azt mondom,fűtsön mindenki amivel csak akar,akár Janijanis szomszédhővel,ellenben had engedtessék már meg,hogyha ide tévedtem anno,kereséses kétségbeesésemben,s mivel nemigen találtam infót a kérdéseim ügyében,ellenben e helyen mégiscsak segítségre is akadtam,nos hogy leírván mindezeket,az "utódoknak" valamelyest tán könnyebb legyen ez által is a helyzete. :)
Előzmény: geccmecc (777)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 777
Most,hogy itt ismételten briketteztem fejben,akkor rögzítsük is ide,mindjárt.Legyen 16 zsák/hó,azaz 4 mázsa/3800ft=15200 ft. És míg a villanyt fel kell hoznom a pincéből,meg egyébb munkálatok;nos addig a Fabrikett házhoz jő s elégeti magát :)).Egyébként szeretem a fabrikettes fűtést is;akár kajakészítést,használati melegvízelőállítást,sőt remek ruhaszárítást is vállal :)).Mi több,sütöttem már benne alufóliában,hangulatos krumpli-hagyma-alma tri-j-ó-st :))
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 776
Valamint ,eme írásodra még ez is válasz-om: Azért is voltam idegbajos időkorlátba szorítva,mert Késő nyáron-ősz előn fedeztem fel illetve kezdtem el gondolkodni-számolgatni,a villanyfűtés felől.Ráadásul,"játszanom" kellett ezerfelé,készenlétben tartva a Fabrikett megrendelést ,valamint gázkonvektor témakör s esetleges újra cserélése,stb is mindennapi górcső alatt volt(szintén visszaolvasva,szűkítve a hozzászólásaimban,megtalálod).Sok(k) minden összejött,hirtelen,a nulla ismeretről indulva.Alapvető villamos dolgokban sem voltam jártas!!! Amúgy így aztán brikettet sem rendeltem. 6 db 25kg-os zsákkal használtam el.Mindez normál alap kályhafűtés mellett kb 15zsák/hó lenne.Lassan,január első harmadának a végén járunk!! :)) Ha így megy,a villanyfűtésnek hála,tán még a következő szezonra sem kell rendelnem.24 zsákom van még!
Előzmény: Gabesz.77 (766)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 775
Kedves Sismond!Én nem a Cégek logikája,hanem a sajátom,és számolásaim után menve döntöttem a vétel,illetve változtatás,avagy lehetőség bővítés mellett,s bár lufaszt nem konyítottam a témához,nem értek meglepetések!! Hogy a Nobo mit ígér,arra példának bemásolnám ide egyik szeptember 15.ei levelüket: "Köszönjük érdeklődését a NOBO elektromos fűtésrendszere iránt.
Mellékelten küldöm teljes árlistánkat.
Az Ön által írt térbe a 2000W-os panelt javaslom, illetve a fürdőbe egy 500W-ost.
Javaslom a programozás használatát, amely segítségével akár 20-30%-os energia megtakarítást érhet el.

A fogyasztás kiszámítása pedig igen nehéz kérdés, lényegében lehetetlen, tekintve hogy nagyon sok mindentől függ.
Ide értve az ingatlan hőveszteségét (szigetelés, nyilászárók minősége, tájolás, stb), a fűteni kívánt hőfokot, stb. Sajnos ez egy annyira sok ismeretlenes egyenlet, hogy felelőtlenség lenne ilyenfajta számításra vállalkozni. Mindazonáltal ha bejön hozzánk, akkor valamiféle becslést tudunk adni, de ahhoz további információkra van szükségünk.

üdv
Nagy Zoltán" Úgy gondolom,elég korrekt hozzáállás!Ettől még Néked vagy bárkinek mondhatják,hogy X légköbre, X watt;de ezt hozzátéve :)) ;és mint láthatod,hozzá is tették!!
Előzmény: sismond (771)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 774
Tisztelt,Kedves Gabesz!Tehát,tegnap csak A...-szal menve,18388 ft,plussz korrekten legyen egy ezres gáz.19 ezer ft; 16-ot mond Sismond szerint a Nobo. Ugye nagyon-nagyon messze vannak ezek az értékek :))) Mindenki döntse el maga! Vagy van mondjuk minderre,avagy ennek a többszörösére pl egy fiatalabb dolgozó pár. Ugye nagyon nehezen fizetik ezt ki :)) És még nem fújtam körbe kívülről a tokokat,stb. Igen;túl komlexen és "spécin" gondolkozom,nem feltétlen könnyen is érthető,hacsak nem egyhúron pendülök valakivel :)) Mint szintén mondtam,a mi esetünkben,2-3 ezerrel valószínű és nyilván drágább a gáznál,de ez is csak egy "szimpla" havi elszámolásos megközelítés.Ennél sokkal összetettebb az élet.Ráadásul onnan indultunk az ősszel,hogy lesznek itt 40000-res számláim!!Meg még több;ahogy mondanák :)) Barátom Infra-fűtése,a születési nevén keresztül,még cégre bontva is elérhető,tehát "eladták" neki!!Nyilván,úgy szerelték fel,hogy Önnek,ez ide megoldás lesz (lényegtelen ennek fényében a lakás egyébb paramétereiről beszélnünk).Mert mondjuk,feljössz hozzánk,én megmutatom a lakásom,itt leírtam a tapasztalataim,s nincs appelláta :)). NEM KÖNNYŰ DOLOG EZ SE;hacsak nem puncinyalással ütjük az időt :)) Fűtős-baráti Üdvözlettel :))
Előzmény: Gabesz.77 (770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!