Keresés

Részletes keresés

Bakter123 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 67
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni.

Szadan szeretnek a kertemben egy kutat furni.
(Mar van egy 11m mely furt, de ez allandoan kiurul , egy ket perc alatt kiszivom uresre)
Allitolag ez az elso vizhozo reteg ben van.
Erdeklodtem a kornyeken(szomszedok), akinek 20-24m mely furt kutja van, nem birjak kiszivni uresre,
gyakorlatilag amig birjak a villanyszamlat fizetni addig jon a viz.
Gondolom, ez mar egy masik vizhozo reteg.
A szomszedok (2 nyugdijas) 4db 6m-es zartszelvennyel, es egy csobol fabrikalt furofejjel, szarazon furtak.
2 het alatt ketten borozgatva siman kifurtak.

Ezen felbatorodva, megprobalok en is furni egy kutat(hatha sikerul).
Szada ugy tudom, nem sziklas, nem koves.

A kerdeseim a kovetkezok lennenek:

1. Honnan lehet tudni, mikor eleg mely mar a kut? (a szomszed azert furt 24m-ig mert ennyi csove volt)
2. Hogy celszeru kialakitani azt a reszt a csovon, ahol befolyik a viz? (a szomszed megfurkalta az utolso ket metert, es szunyoghaloval tekerte be)
3. Ha elerem az elso vizhozo reteget, utana is lehet tovabb furni a szarazfurasos technologiaval?(a szomszed siman furt tovabb,nem volt problema, bar nem ertem, hogy a viz miert nem mosta le a furofejrol a foldet kihuzaskor)
4. Mikor kihuzom a furofejet tisztitani, nem omlik be a mar kifurt szakasz?

Meg egy kerdes:
Olvastam itt, hogy valakinek az uj kutjaban eltemette a rezgos buvart a fold.
Honnan kerult oda fold(iszap) ?
En azt hittem, hogy a belescso azert van ,hogy ne tudjon beomolni a kut? (Mondjuk ra a szivatyura)
Es hogy lehet ezt a problemat elkerulni?

Minden segitseget elore is koszonok.
Udv. Szabo Denes
pt13 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 66
Sziasztok!

Ha tudtok, legyetek szívesek ajánlani embert vagy módszert 8 m-es vert kút kiemelésére, majd az eltömődött csőszakasz kitisztítása, ill. kicserélése után a cső ugyan oda történő visszahelyezésére, visszaverésére.

Előre is kösz: pt13

erbe Creative Commons License 2007.04.20 0 0 65
Ha van villany: Kb. 1-1,5 KW motor, áttételes hajtóművel két ember által fogható kereten. Jól bevált autó hátsóhíd kúp-tányérkerék párosa előtte lánckerekes fordulatcsökkentéssel. 30-50 kimenő fordulat megfelelő. Volt Simson motorosunk is (akkoriban még nem volt divat a Stihl v. Honda :-( ).

Borla
A fenti hajtóművel és kézi csörlővel 4 nap alatt készült el 60 m mély kút (kb. 18 éve). Jó vízadó rétegből orosz búvár óránként 1m3-rel nem tudta kimeríteni. A fúródob 12 cm átmérőjű 0,5 m hosszú cső 2-es lemezből alul emelkedő spirális darabbal 2/3-ban zárt, kissé kihajtott oldalsó pengével, így 14-es a lyuk, 125-ös a béléscső. Hajtószár 3/4" cső.
Előzmény: saumur (62)
mozerhans Creative Commons License 2007.04.18 0 0 64
Ahol dolgozok, enne a veszélyére, mindig figyelmeztetni szoktam a kedves kunsavtott. Ha a szivattyú orosz membrános. Járatás mellet! Nagy nyomású vízsugárral, a homokot föllazítani, egészen a szivattyúig. És akkor emelni!  A víz  nyomás egy, minimum 2 méteres fém csőlegyen hogy súlya legyen. Üdv mozerhans

Előzmény: honomitta (63)
honomitta Creative Commons License 2007.04.17 0 0 63

T.Mozerhans Úr.

A segitségét szeretném kérní,ugyanis  1 honapja készült el a furt kutunk ami homokos talajba van, a locsoláskor a viz állaga változó, hol homok szemcsés hol tiszta volt a viz, egy hétig el voltunk utazva mikor haza jöttünk locsolní szerettűnk volna de csak kb 2 percig folyt a viz és meg állt,gyorsan áramtalanitottuk hogy nehogy leégjen a szivatyú motra.Kiszerettük volna emelni a szivatyut a csöből és ekkor kezdődőtt a baj ugyan is meg se tudtuk mozditaní,három felnőtt telyes erővel huzta de meg sem moccant. a kérdésem mit tud tanácsolni hogy tudnánk kiszabaditaní a szivatyut a homokbol?BÁRKINEK AZ ÉSZSZERŰ ÖTLETÉT SZIVESEN FOGADOM.Valoszinű homok került a szivatyu fölé hogy tudnánk kiszabadittaní a szivatyut.Válaszukat köszönöm

             Üdv Honomitta

saumur Creative Commons License 2007.04.17 0 0 62
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy egy vascsövet hogyan lehetne motorikusan meghajtani vizes kútfúráshoz (kb 150-es fúrófej), hogy ne kézzel kelljen tekerni a csövet?
Van esetleg a neten valahol leírás?
Pár éve kézzel lefúrtam az öblítéses módszerrel 11-12 méterig, ahol kőpadba ütköztem és nem ment tovább. Mégegyszer nem szeretném kézzel tekergetni mert iszonyat munka és nagyon lassú, mivel nem lehet megfelelő fordulatszámmal tekerni. Van valami ötletetek. a neten nem találtam semmi tippet.
Köszi
mozerhans Creative Commons License 2007.04.15 0 0 61
Hello Borla  hívjál, telefonon Üdv János

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 60
Ma megtudtam, hogy van a közelben egy ásott kút, amelyben olyan 30-35 méter mélyen van a víz. Tudsz fúrni 50 méteres kutat?
Előzmény: mozerhans (55)
chanelcoco Creative Commons License 2007.04.12 0 0 59

Sziasztok !

 

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a már régóta működö kerti kutunkban nem jön fel a víz, csak több méter mélyen van lennt.(azt hiszem ki kellene kotorni/tisztítani)

Ha ismeretek érdi szakambert aki segíteni tudna, kérlek adjátok meg a telefonszámát.

 

Előre is köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 58
Igen, az érdekelne engem is, hogy milyen technikával lehetne fúrni akár 60-70 méteres mélységbe, ami nem nagyüzemi, nem kíván komolyabb gépi berendezést - már ha létezik egyáltalán ilyen mélységre maszekben kivitelezhető technika.
Nem kellene különösebben nagy vízhozam, csak kiskerti öntözéshez, tartályba kellene gyújtögeni a vizet relatíve nagyon lessú tempóban.
Úgy nézne ki, hogy egy kis mérető szélkerék minimális mennyiség/fordulat tempóban egy egyszerű dugattyús szivattyúval emelné ki a vizet - a mennyiség más 1 deciliter/fordulattól is megfelelő, ami könnyedén megvalósítható, ha ott van a víz .... :)
Ha percenként csak 30-at fordul is a kerék, az akkor is 3 liter /perc, 180 liter/óra és 4.32 köbméter/nap, ami sokkal több, mint ami öntözéshez kell.
Megvalósíthatónak látom, csak a kutat kellene megfúrni egy 100 méter magas domb tetején ...
Előzmény: Vízkereső (57)
Vízkereső Creative Commons License 2007.04.12 0 0 57

sziasztok

 

Próbáltuk a locsolást is de nem sok sikerrel. 5 mérternél nem tudtunk mélyebbre menni.

 

Van valami más ötlete valakinek?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 56
69/368 ... :) akkor te bólyi vagy :)
Ez azért poén, mert én meg mohácsi.
A birtok a mohácsi szőlőhegyen van, jó magasan.
Ma körülnéztem fent, de senkinél nem láttam semmiféle kutat :(
Előzmény: mozerhans (55)
mozerhans Creative Commons License 2007.04.11 0 0 55
Hello Borla csak próbafúrás után lehet biztosat mondani. Fúrtam már közvetlen a Duna mellet, sikerrel. A mohácsi síkságon nagyon befolyásolja a Duna, visz szintje. De a tapasztalatom érdekel, Hívjon föl este 8ora után,  talán, talán,  tudok segíteni. Az is csak valoszinú. 69-368707 üdv János

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 54
Van valakinek leírása kútfúró szerszámról?
Méretek, képek, rajzok ....
Én el vagyok szánva rá, hogy szerkesztek egyet magamnak és megcsinálom a kutamat.
De van még egy fogas kérdés, ugyanis hegyen van a telkem, vagyis inkább dombon, úgy 150 méterrel lehet a Duna szintje fölött, ami amúgy cirka 2 ezer méterre folyik a helyszíntől.
Nincs a környéken se ásott, se fúrt kút, nem lehet tudni, milyen mélyen lehet lehet a víz.
Mivel csak öntözéshez kellene, a víz minősége szinte mindegy.
Van valakinek tippje, milyen mélyen lehet a víz egy 150 méter magas nagy kiterjedésű lapos dombtető, a Dunától 2 kilométerre?
csubakka Creative Commons License 2007.04.04 0 0 53

T. hozzáértők, kútfúrók. Etyeken építkezem, szomszéd telkeken 29 m mélységben van fúrt kút (24 m-en a vízsugár). Érdeklődnék, hogy vállaná-e valaki és mennyiért. Jöhet privátba.

Köszönettel.

mozerhans Creative Commons License 2007.03.19 0 0 52
Fúrd meg magad a kutadat. Vegyél egy, használd, kútfúró szerszámot, amelyikkel 12-métert le lehet fúrni. A fúrás úgy nevezet száraz fúrást végez. Egy csigafúróval. Ha befejezted a kútfúrást ugyan ezen a pénz ért, amennyiért, meg vetted tovább dudot adni. A fúráshoz két fő szükséges, személy gépkocsi csomagtartójába el szálitható A fúrószár méterenként toldani lehet, Ha kéred postán, elküldöm. Kérjél róla fényképet.

Előzmény: billy5 (-)
Helem Creative Commons License 2007.03.16 0 0 51

Indul a szezon. Vác környéktől lefelé Pest északi részéig szoktam a legtöbbet fúrni, ha kell bárkinek állok rendelkezésére. Olcsó és jó technika, de csak ott válik be, ahol megfelelők a feltételek, de ott nagyon megéri.

http://www.kufuro.fw.hu/

mozerhans Creative Commons License 2007.03.10 0 0 50
Kedves honomitta. Én is csak a valonüségre épitem a gondolataimatt. Talán úgy kezdeném, hogy a slauch bol kimosott homok, meg próbálnám, hogy a vásznon és a szitán keresztül megy? Vagy nem.? Milyen szivattyúval lesz szívatva? Remélem nem orosz búvár szivattyú! Mert ez annyira meg rezegteti a homokos talajt, hogy még a vásznon is könnyebben átjön a homok!

Kérem a telefonba könnyebben, mennek a kérdések és válaszok telefon 06 69 368-707 esti órákba. Tisztelettel János
Előzmény: honomitta (49)
honomitta Creative Commons License 2007.03.09 0 0 49
Üdv tisztelt Mozerhaus úr , 15 méter mélyen vagyunk a homokba mikor vizet találtunk a PVC csővet vászonnal és a műanyag háloval vontuk be hogy ne eressze át a homokot,a cső végére  egy 10 cm fém lemezt körbe rá lett szegecselve és igy lett le engedve a furt lyukba .sajnos tőbb a homok a csöbe mint a viz emiatt a szivatyú le áll, mindig ki kel huzni a szivatyut és tiszta vizzel át mosni a slagot is ,Mi történhetett ugyan is egy kissé meg is lett nyomva ,de amint emlitettem az elöbbi levelembe kb 60 cm sülyedt Mi lehet az oka és mit lehet tenní hogy  viz folyon.Tisztelettel várom válaszát.Közsőnőm.
Előzmény: honomitta (41)
Vízkereső Creative Commons License 2007.03.09 0 0 48

200-as PVC csövet bármilyen szerelvényboltban lehet venni kb 10E huf.

 

 

Az a baj hogy raktunk a csőre kb 50 kg súlyt + rá is álltunk de nem ment lejjebb mert a fosóhomok mindig visszajött alá.

 

A kívülről locsolást meg nem próbáltam de lehet hogy működhet. Viszon az azért nem tűnik nyerő ötletnek mert:

 

Először furtunk csigással ami szélessebb mint a 200-as cső. Kb 300-as lyuk. (2.5-3 méter.) Utánna elértük a talajvizet. Folytattunk a csigással kiszedtunk vagy 1 m3 homokot de lejjebb nem mentünk. Utánna raktuk a csövet és magasállványról fúrtunk. 3 méter a földben 2 kint.  Fúr, kiemel, csőre ráall + súllyal rááll.  Aztán elértük  majdnem a föld színént.

Ekkor már jött kavics is.

Van egy 1 méteres akna is de lejjebb nem ment a dolog.

 

Szóval innen nem ment lejjebb a cső. Erre van valami jó ötlet?

Nekem a 160-as csövet ajánlották hogy azzal folytassam lefele.

 

 

Ezen a szinten van 1.5 méter vízoszlop. Viszont ha kinyomatom akkor 5 perc múlva visszajön.

 

Milyen állásra gondolsz pontosan?

 

turóczy Creative Commons License 2007.03.09 0 0 47

sziasztok!

 

hol lehet venni ilyen 200-as pvc cövet?

 

köszi

Túró

mozerhans Creative Commons License 2007.03.09 0 0 46
Hello Vizkereső. 200 pvc csőre tegyetek egy állást. Ahová ketten rá áltok, amikor fúrtok, és amikor kihuzátok, a 200-csövet kivüről , bőven locsoljátok, hogy tudjon utána csúszni.

Előzmény: Vízkereső (45)
Vízkereső Creative Commons License 2007.03.09 0 0 45

Sziasztok. Lenne egy tecnikai kérdésem. Fostos homokban hogyan lehet amatőr módszerrel lejjebb menni?

 

 

Van egy 5 méteres 200-as PVC cső ami le lett fúrva. A szerszám egy átalakitott földfúró palásttal ellátva. Ezzel fúrtunk a csőben. Mikor kiemeltük akkor ment a cső lefele. Az utólsó 2 métert vízben fúrtuk. Viszont 5 méternél lejjebb nem tudtunk menni ezzel a módszerrel. A végen szedtünk kb 1 méter kavicsot is.

 

Hogyan lehetne lejjebb menni? Ha 160-as PVC csövet teszünk a 200-asba és abban fúrunk lefele ( kisebb szerszámmal) úgy működne? A baj hogy a 200-es csövet nem lehet lejjebb nyomni hiába fúrunk alá.

 

 

 

 

 

 

 

mozerhans Creative Commons License 2007.03.08 0 0 44
 

 Hello,nhw. A feltöltött talajba kutat nem lehet fúrni, a törmelék véget! A garázs aknába eső után menyi ideig szokót víz lenni?

Mivel hosszú. Telefonon, talán tudok segíteni 06 69- 368 707 este 6ora után akár 9-oráig

 

 

 

 

Előzmény: nhw (43)
nhw Creative Commons License 2007.03.07 0 0 43
A pilisben lakom, hegyvidéken, a terület erősen lejtős /10-15 fokos), ugyanakkor lejjebb 50-60m szintkülönbséggel és 300m-re két patak is van.

A területet az előző tulaj szintbe hozta 150 kamaznyi építési törmelékkel (föld + apró töretes tégla).

Nekem csak a kert locsolására + wc-re kellene kút. A vízszintről annyit tudok, hogy a garázs félig be van süllyesztve a partba, porszáraz, alatta csak betonfalú (de föld alapú) szerelőakna van,évente 1x2x 10-20 centis talajvízszint áll benne.

Tippetek van mennyibe fájhat ilyen helyen a kút? A talaj olyan laza (a felső rétege) hogy a nagyobb gyomnövényeket tégladarabokkal együtt is kihúzom.
mozerhans Creative Commons License 2007.03.06 0 0 42
Kérem arra nagyon vigyázzon, hogy a bélés cső meg ne szakadjon ( szét, ne csúszón) mert többet nem lehet össze illeszteni.

A föld felszínén, ne rögzítse a bélés csövet. Hogy tudjon utána menni. Én talán egy kicsit meg is nyomnám

 

 

Előzmény: honomitta (41)
honomitta Creative Commons License 2007.03.04 0 0 41
Űdv mindenkinek,egy szakí véleményére lenne szükségem,most furták a kutat és érdekes modon a talaj csupa homok, az elejétöl a végéig,de még egy szem kő se volt,15m mélység után végre vizet találtak,le helyezték a csövet de ugy tünik a szivatyú nem birja kihordani a homokos vizet 60 cm sülyedt,mit lehet tenní és kb menyí az esélye hogy viz is fog folyní belöle ?Válaszukat elöre is kőszőnőm!
mozerhans Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40
Csináld magad, hobbi, fúrd meg magad a kútadat, vagy a hőszivattyúnak*> a (szondákat) lukakat a földbe. Vedd meg egy, használd, kút fúróberendezést, a szomszéddal,  Ha készen van kutad, ugyan azon a pénzért amennyiért megvetted, tovább adott. Sőt míg készen nincs a kutad, a berendezést, kisem kell fűzetni. Csak akkor, ha bevált neked! És úgy ítéled meg, hogy  ezt, pénzt megéri, és újra meg kapod, ha eladod. Most a berendezésről, 12méter mélyre lehet fúrni, két ember végzi ezt a munkát, száraz fúrást végez, úgy működik, mint a húsdaráló csigája, be lesz hajtva a földbe, utána kihúzni, letakarítani, és újra behajtani, ökölnyi nagyságú kövek is lehetnek, vagyis löszbabák, a fúró a sárral együtt kihozza. A fúró szár méterenként toldanikel, ehhez van még kiegészítő apróságok. Az berendezést, személy gépkocsi csomag tartójába, lehet szállítani.

Ehhez kacsolódik, indító,  pepe a  64, hozzászólás

georg_balog Creative Commons License 2007.01.06 0 0 39
Gépi öblítéses lessz ! :-)
Előzmény: Helem (38)
Helem Creative Commons License 2007.01.05 0 0 38

"A következő fúrásunk Pomázon lesz, a Messalián, akit érdekel, szeretettel meghívom, jöjjön el, és nézze meg."

Én megnézném, pusztán az érdekesség kedvéért, ha pl. a kőtörős technológiával fúrsz. A kézi öblítőst ismerem én.

Előzmény: georg_balog (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!