Keresés

Részletes keresés

georg_balog Creative Commons License 2007.01.04 0 0 37
Hali, sziasztok, én mint pomázi kútfúró szívesen adok tanácsot, illetve fúrok nektek kutat. A tanács ingyenes, a kútfúrás anyaggal (csö, kavics stb.) 5.000,- és 15.000,- ft. között mozog méterenként, terepviszonyoktól függően. Pomáz inkább a felső harmad, viszont nincs kiszállási költség, de mivel iszapöblítéssel fúrunk, szükséges egy jó pár m3 víz a fúráshoz, amennyiben nincs helyben (vezetékes) vagy szomszédtól víz, akkor a vizet külön ki kell fizetni. A jó hír viszont, hogy némi szikla minket nem tart vissza, most fúrtunk az ünnepek előtt Érden egy 44 méteres kutat szinte végig kőben.
Mi többnyire egy kis átmérőjű próbafúrással kezdünk, amelyben adott esetben, ha a vízadó réteg nem egyértelműen felismerhető, egy geofizikai mérésre kerül sor, ami plusz 40.000 - 50.000 Ft kiadással jár, viszont lecsökkenti egy meddő kút veszélyét, és minimalizálja úgy a megrendelő, mint a kútfúró anyagi kockázatát.
A következő fúrásunk Pomázon lesz, a Messalián, akit érdekel, szeretettel meghívom, jöjjön el, és nézze meg.

Üdvözlettel:
Balog György
www.primakut.hu
fmonik Creative Commons License 2006.12.27 0 0 36

Tudod mi is normál kétkezű emberek vagyunk és ugyanolyan kutat fúrunk mint a tied, csak nem 45 hanem 47 ezerért, de alkudni lehet.
De akkor sem ajánlanám az előző hozzászólásomban említett asztalos kollégát.

Mert nem ért hozzá !!!!!

Előzmény: danibacsi40 (33)
fmonik Creative Commons License 2006.12.27 0 0 35

Bocsi tőletek !

 

Nekem nem a becsületes kútfúrókkal van bajom, hanem azokkal akik szar munkát hagynak maguk után. Mikor engem felhív egy ismeretlen és megkérdezi, hogy be fog e omlani a kút, ez olyan mintha a kőművest kérdeznéd, hogy leomlik e a fal.

És tudjátok miért van ez így ? Azért mert vannak pofátlan emberek akik mindenféle előzmény nélkűl csak vakra fúrogatnak és nem jók a kutak. Az emberek pedig megírják itt a topicokba, hogy rossz a kútjuk. Aztán jön az általánosítás.

Bizalmatlanok a megrendelők mert sok rosszat hallottak.

Engem bosszant mikor velem bizalmatlanok. Titeket nem ?
És szerintetek ez miért van így ?


Tehát akinek nem inge ne vegye magára, a munkájukra adó kútfúróktól meg bocsánat én őket nem bántom.

Az asztalos, bádogos szép szakma velük semmi bajom.

De azért van egy asztalos aki idén elkezdett fúrogatni, hát megnézhetnétek a munkáját, a gyerek látott egy fúrást, csinált egy gépet és rajta.

Szerintetek e így jó, velünk szemben ?

Üdv.

Előzmény: mozerhans (34)
mozerhans Creative Commons License 2006.12.24 0 0 34
Kedves kútfúró nem is tudom, hogy szólítsam. Kollegának nem merem szólítani, mert lehet, hogy több, diplomával rendelkezik. És ilyen primitív munkát végez! Én a maga helyébe, bocsánatot kérnék, az asztalostól, meg a bádogostól, ezek szakmunkás bizonyitványal rendelkeznek. Maga olyan munkát készít, hogy ehhez még szakmunkás papír sem kel még ez sem kel. A lényeg becsületes munka, és a kereset pénzből  adót, fűzetni.

Előzmény: fmonik (32)
danibacsi40 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 33

"Nekem csak az a problémám, hogy mindenki lehet kútfúró."

Nekem meg az a problémám, hogy bármilyen nagyképű gorilla is fúrhat kútat, pedig azt normál kétkezű halandó emberek szokták fúrni.

 

Előzmény: fmonik (32)
fmonik Creative Commons License 2006.12.20 0 0 32

Az 1996-os rendelet érvényben van, sőt szóbeszéd szerint még szigorítják.

Nekem csak az a problémám, hogy mindenki lehet kútfúró. Nem baj, hogy asztalos vagy bádogos, kinevezi magát kútfúrónak mert csak fúrni kell és kész.

Ez fog változni remélem és akkor talán elismert lesz a szakma. Messziről jött emberek állítják ők a legjobbak, én ezt nem állítom, de 14 éve csak ebből élek.

Ha valakinek kérdese van csak hívjatok.

http://www.vizkutfuro.hu/

 

Előzmény: Ayse (31)
Ayse Creative Commons License 2006.12.07 0 0 31
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy most milyen rendelet érvényes a kútfúrással kapcsolatban? Valahol hallottam, hogy 1996-ost hatályon kívül helyezték 2005-ben.
Csaszu Creative Commons License 2006.12.05 0 0 30

 Szia

Mi 3 hónapja furattunk kutat nagykanizsán .

18 m mély lett és a földfelszíntől 2 m-re van a nyugvópont

Az első vízzáró réteg alatt van

Rákötöttem a házra , és most ki kellett vennem a szűrőt mert gyakran eltömődik valamilyen hártyás szennyeződéstől . Ivóvzre nem ezt használjuk csak fürdésre , mosogatógépbe és mosogépbe

Mi a véleményetek mi lehet ez a szennyeződés ?

mozerhans Creative Commons License 2006.12.03 0 0 29
Elnézést ezért a ló betűkért. Ez az én bambaságom véget van.

Előzmény: mozerhans (28)
mozerhans Creative Commons License 2006.12.03 0 0 28
A csiga bevált! Azért bátorkodom írni. Mi kútfúrók jól tudjuk, hogy nincs egyforma kút! Minden kút más és más probléma elé állítja az embert. Vég képen, a siker élmény a legfontosabb.

Előzmény: Helem (27)
Helem Creative Commons License 2006.12.02 0 0 27
Próbáltad ezt csigásat? Tényleg egyszerűbb kitakarítani szerintem is. De a kútfúrási technológiáknál rengeteg ötlet merül fel, de én már tudom, hogy bevált kevesebb van.
Előzmény: mozerhans (26)
mozerhans Creative Commons License 2006.12.02 0 0 26
Van nekem egy hengeres fúróm is de, abban  nem fér bele tojás nagyságú, vagy annál nagyobb kő vagy lösz darab. És még a másik hátránya a hengernek, hogy nehezebb kitakarítani, a hengerből, a sarat, mint a csigából. A csigát  kőnnyeben  le lehet takarítani a rátapad sártól meg a kötöl. A csiga, ami föl és lecsúszik a fúró száron, le is lehet rögzíteni, a fúró szára, és fúró szárral egyűt lehet föl húzni és leengedni. A szárat szét szétszedhető és úgy is lehet fúrni. Ezek a dolgok tökéletesen működnek és beváltak. Csak egy kis fizikai erőt. vesz igénybe. És egy kis akaratot.

Előzmény: Helem (25)
Helem Creative Commons License 2006.11.29 0 0 25

Ha jól veszem ki a szavaidból, még csak most készül a szerszám?

Láttál ill. fúrtál már ilyennel?

Mert én olyat láttam, hogy egy fél méteres csődarab van felhegesztve a fúrószárra, alján három kés. Ezt forgatva feltöltődik a henger, amit fel kell húzni és visszaereszteni. Ez kicsit hasonló a te modszeredhez, ha jól látom.

Előzmény: mozerhans (24)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.29 0 0 24
 

Hello, Helem most leírom a fúró szerszám kezelését, egy vagy két ember kezeli.  Méteres darabokbol lesz össze csavarozva, a fúrószár, ahogy haladunk lefelé. A vágó él fölött van egy csiga, (mint a húsdarálóban ) az gyűjti össze a földet, amit a kés össze parit. A fúró szár mindig bennmarad a  fúrt lukban csak a csiga lesz fel húzva a fúrt lukból. Lekel tisztítani a fúrót ( a csigát) földtől, és újra leengedni kötéllel a vágókésig. És újra kezdödik a dolog előröl. Míg kész nincsen a kút.  Tehát a csiga, a fúró száron kötéllel lesz föl húzva, és visszaengedve.

Ezt a műveletet egy óra alatt, ellehet sajátítani. Amikor 12 méternél mélyebben lesz fúrva akkor villanymotoros meg hajtás, van. És csörlő húzza föl.

 

Előzmény: Helem (22)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.27 0 0 23
Az úgy nevezet fostos homokba úgy fúrtünk. Általam javasolt száraz fúróval, a víz színéig fúrtunk. Utána a kútvíz színéig ki lett bélelve, vascsővel. Majd ezután  pumpával, kivettük a fostos homokot, a vascső csúszik  lefelé, el értűk a kívánt mélységet. Ekkor kerültbe homokszűrővel ellátott pvc bélés cső. Most már csak a külső vascsövet kellett kihúzni és kész a kút.

Előzmény: Helem (22)
Helem Creative Commons License 2006.11.25 0 0 22

Te ezzel a hengeres, alul több késes, kiemelgetős megoldással dolgozol?

Volt néhány hely ahol ez lett volna jó, ahol nekünk nem sikerült. Ha a vízszint alá mész és omlik, esetleg szorul mondjuk a fosóhomokba akkor meddig és hogyan tudsz ezzel lemenni. Vagy más módszered van?

Előzmény: mozerhans (21)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.12 0 0 21
Igen  az én általam, javasolt berendezés, annyiba kerül, mint a menyiért te megfúrod a kutad. És a fúrási idő is 6 óra is eltarthat. Hátha nem megy máként.

Előzmény: Helem (20)
Helem Creative Commons License 2006.11.11 0 0 20
Igen, egyetértek. Ettől függetlenül, azokon a területeken ahol a mi technológiánk beválik ott sorozatban szoktuk fúrni. Naponta nem ritkán 2-3 kutat. Két óra alatt kész van egy. Anyaggal együtt 45000Ft, mélységtől függetlenül, kiszállás nélkül. Nem drága. Az agyagot simán átfúrjuk, vídia fejjel. Átlag 10-20 méteres a kút, de volt 40 méteres is agyagba, aztán jött a réteg, ami kell. 10-ből 8-9 fúrás átlag jó, a rossz költségét lenyeljük. Meggondoljuk hová menjünk, de ahova megyünk és bejön azoknak nagyon megéri ez. Ha egy környék beindul, akkor oda sok kell.
Előzmény: mozerhans (19)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.11 0 0 19
Kedves Kútfúró kollega nagyon örülök, hogy a billi5 által indított topicok nagyon jó irányba haladnak.

Amit most írok azt mi kútfúrók, nagyon jól tudjuk.  De ezt tudják meg azok is, akik kutat szándékoznak fúratni. A te berendezésed egy homokos talajba kiváló. Az én berendezésem, egy kötött agyagos, löszbabás,(köves) ami tenyérnyi nagyságú is lehet a kö. Ezt az én fúróm fölhozza. Mert ez a fúró száraz furás technológiával működik. Az én általam említett fúróval, akár 25méteri is lehet fúrni.

Ebben a kútba már egy komolyabb szivattyút lehet betenni. Ami fölhozza a vizet. Most már akár 15meter is lehet a vízszint. További jó munkát, sok sikert, mert ez is kell a kútfúráshoz.

 

Előzmény: Helem (18)
Helem Creative Commons License 2006.11.10 0 0 18

Sziasztok!

Tavasztól mi is vállalunk újra.

Itt vannak a feltételek a mi technológiánkhoz.

http://www.kufuro.fw.hu/

mozerhans Creative Commons License 2006.11.10 0 0 17
Csináld magad, a kútadat. Megveszel egy olcsó kútfúró szerszámot, megfúrod a kútadat. És ugyan azon a pénzen, tovább adott.  Azoknak javasolom! Akinek a talajban lévő vízszint, 0-tol, 8méterigvan, és nem homokos, nem köves, nem sziklás, talajuk van. Azok mind meg tudják csinálni. Egy fél óra  alatt, el lehet sajátítani, a fúró kezelését. Csak akaratkel hozzá!

Először mindenki egy környezettanulmányt kel  készíteni!

Ezt minden kútfúrónak megkel csinálni.

A talajban milyen mély a víz szint. Érdeklődni a környéken, van e ásott kút, esetleg fúrt kút. De nem olyan amelyik a másodi víz rétekből jön a víz! Milyen a talaj szerkezetet. A környéken! A kút furata 160miliméter, ebbe egy 125milimáteres Pvc cső kerül, az alsó része be lesz flexelve, ha szükséges háló kerül rá.

Ez a kút 10- 12 métere van tervezve. Összeállnak ketten hárman. Esetleges kérdésekre megpróbálok válaszolni

 

 

 

Előzmény: billy5 (-)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.04 0 0 16
      Kedves kútfúró kollega jól eset olvasni azt, amit én is tapasztaltam évtizedek folyamán. A leírtak alapján nagy tapasztalattal rendelkezik.

     Az idei évben egy nagyon sokkeső eset ennél fogva, a talajba sokk víz felhalmozódott. Azok a családi háztulajdonosoknak, lenne kútjuk

 és onnan használnák vizet az automata mosógépre és, a WC öblítésre, majd a telepítet fű locsolásra, és lenne egy kerti tavuk, amiből rengetek víz elpárolok. És nem a vezetés vizet használnának, és még ezzel is, növelik a talaj vizét. Minimum 150 centivel lenne kevesebb víz a talajukba! A fölső vízréteget, nem lesz, nem lehet?! Elszigetelni az alsótól. És 30 méterről jön a víz. Hát hogy jöhetne. Onnan, amikor föntről befolyik, a 30 méteres kutamba. Nagyon szépen megkérem a kútfúró kollegákat, ne haragudjanak meg rám?  Ez a tapasztalatom. Kitartok a, mellet a felső rétegű  vizet kel meg célozni

 

Előzmény: remote access (15)
remote access Creative Commons License 2006.11.04 0 0 15
Én egy-két dolgot másképp gondolok mint a kútfúró kolléga. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a fúrott kút kialakítása területenként és talajszerkezetenként változik.  Ezért például elképzelhető, hogy a mester egy ismeretlen területen a technikájával csődöt mond pedig már náhányszáz sikeres fúrása volt. A legfelső vízadó réteg problémája az, hogy a valamikori csatornázatlan övezetek zsíros, baktériumos, mosószeres, stb. szennyvize itt kötött ki. A másik dolog, hogy a modernizáció beindulásával sok helyen a régi használatlan ásott kutakba vezették bele a trutyit. Szóval innét nem tanácsos vizet vételezni Az első vízadó réteget követheti egy vízzáró agyagréteg mely a nevéből is adódóan tényleg záróréteg is és ezt áttörve szokott következni a köv. vízadó réteg. Ez már szennyeződések tekintetében sokkal tisztább, azonban nem zárja ki , hogy ne legyen vasas. Ez pedig a ház körüli betonfelületeket, falat csúnyán elszínezi. A divatba jött és tömegesen de szakszerűtlenül elkészített , rétegszigetelés nélküli kutak miatt azonban az alsóbb rétegek tisztasága is kérdéses lett mára. És még valami, de lehet, hogy volt már szó róla. Ha egy kút 50m-es az nem azt jelenti, hogy olyan mélyről kell feszívni a vizet, mivel erre nem sok szivattyú lenne képes. A nyugalmi vízszint  itt is néhány méterre van lennt a földfelszíntől.
Előzmény: NeomatiK (13)
mozerhans Creative Commons License 2006.11.03 0 0 14
Hello a kút úgy működik, mint egy TÖLCSÉR! Fönt ki alakulnak a kapilláris erecskék, ami a kútra termelik a vizet, Majd ha ez elfogyott, akkor jön az alsó rétek. De csak akkor, ha van alsó rétek? Az aljáról szívóm a vizet, és főtröl jön utána. Most ezen gondolkozzál. Természetesen vannak mély kutak, ezek betonnal, el vannak zárva a fölső rétektől! De még ebben is lehet, Coli, Baktérium és Nitrátos.

Előzmény: NeomatiK (13)
NeomatiK Creative Commons License 2006.11.03 0 0 13

Helló!

Hogy van-e ásott kút, azt nem tudom. Amikről tudok, azok fúrt kutak, 40-50 méter mélyről nyerik a vizet.

A fölső vízrétegről azt olvastam, hogy abba könnyen belemosódik mindenféle a felszín felöl, ezért kell a második vízréteget megcsapolni, mert az két vízzáró réteg között van.

Előzmény: mozerhans (7)
e3018is Creative Commons License 2006.11.02 0 0 12
Azért várnék konrét tapasztalatokat, köves, ese4tleg sziklás talajba fúrt kúttal kapcsolatban is. Én úgy tudom, kivitelezhető ilyen helyre is a kút, de kivel, mennyiért stb.?

Köszi: Taki
e3018is Creative Commons License 2006.11.02 0 0 11
Ok. Írok neked.
Előzmény: Axióma (10)
Axióma Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10
OFF
Ja es persze kerdezz, de szerintem ha mar ugyis itt vagy a kozelben, akar eljohetnel megnezni, na meg szoban gyorsabban tobbet lehet meselni... ha erdekel, menjunk at maganba (email-em publikus).
ON
Előzmény: e3018is (4)
Axióma Creative Commons License 2006.10.31 0 0 9
Kiveve nalunk a hegyoldal aljan, ahol a kornyek nagy reszen meg megvannak a emesztok, es egy nagyobb esonel kiontenek... a pincenkbe nem eleg hogy viz jon be mar az se jo (tervben van a javitas), de jo budos is. Ebbol kutat a felso vizretegre nem asatnek... pedig lehetne benne rendesen viz, alapasaskor meg 2 nappal az eso utan is a felso foldkupac fuggoleges oldalan gyakorlatilag latni lehetett, hogy gyongyozik ki a viz.
Előzmény: mozerhans (7)
Axióma Creative Commons License 2006.10.31 0 0 8
Hat meg akkor eppen nem volt csatorna, ugyhogy vezetekesbol, de nem volt olyan draga mintha csat.dij is ment volna ra. Egyebkent pedig nem emlekszem veszesen sokra, bar csereltek a vegefele orat es mar nem tudom mennyit fizettunk ossz. Ha erdekel, majd ha keznel lesz akkor elokeresem, nem lesz nehez mert vegig eves dijfizetesen voltunk igy 2 reszletben van. Biztos nem volt tobbszazezer.
Előzmény: e3018is (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!