Keresés

Részletes keresés

geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 773
Kedves,Tisztelt Sismond!Számolgatva a mobilon,eszembe jutott,hogy szívesen megmérem Neked,a 24 órás "menetét" a villanypanelnak.Mindösszesen arra kérnélek csak "cserében",hogy amikor alszol,akkor rakjad a fabrikettet!!! :))) Merthogy ez is az összehasonlítás alapja,s én automatikusan azért számolok úgy ahogy.Ha gázzal mennék,az is "pihenne" az este!!Nálunk,már régóta így van.Ez nem összehasonlítható azzal,ha másképp cselekednék!!Aki többet szeret fogyasztani;Az többet is fizet :)) Legyünk továbbra is konkrétak:a 62820 ft-nak nem tizede a 9 ezer ft :)) .Nem a szobámat fűtöm,hanem a precizen-többször leképezett területet!!;Tessék visszaolvasni :)) Mielött feledném:4000 ft volt a gázunk,alig főzőcske,meg a 3x-i "megnyomatás".Szerintetek ez mennyi lenne?,ha a 70 légköbükit ezzel tángálnád?Janijani-tól már tudjuk.Ingyen,viszont addig garantált melegünk lenne,míg pinátnyalnánk :))
Előzmény: sismond (771)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 772
Van még 40 perc,addig 12-13 Watt lesz a 24 fogyasztása(kb48.30ból vonj le 2.4%-ot;ez most az ár-am :)) )."kedvedért" is,csak Villanypanelezés volt egész nap!!!!(csak a 3x-i szellőztetéskori gázbekapcsolás volt plusszban.Meteurológiai :) oldalakon,megnézheted e napok mindenféle hőmérsékletét,Sopronra is vetítve)Bármely fűtőanyagból illetve megoldásból kitudok hozni ezt is és azt is :)).Egy villamosmérnők,nyilván,hozzámképest Zseni,a maga területén,ettől még megütheti az áram Őt is.Van építész,akinek összedől a háza :))) ,de nagyon fontos amit írtál,mármint hogy kikérted véleményét!!Kérdés,hogy a 9 ezres,hőingadozású Keleti-bambuszültetvényben összedobott készülék,és mondjuk az A... meddig fog élni.Kicsit lássunk mindig,jócskán tovább;persze ettől még járhatok rosszul s úgy érezve,hogy rábaltáztam.Egyenlőre,avagy továbbra is,azonban nékem ez nagyon megfelel :)).Könnyen kiszámíthatod,mennyi lenne az annyi,ha panelos lakónak képzelvén magam,fűtenék este is(totál felesleg,s így már nem csak az Ő pazarló melegét,hanem megirigyelve,ezt véve természetesnek,a magamét is perkálnám eztán)!"Horribilis"!Ezerszer mondtam,dologgal lehet élni,és visszaélni vele,sőt még olyan dolgot is elvárni Tőle;amire még technika sincs.Van fűtésetek,az idénynek mindjárt "vége",nem értem,hová is rohantok?? :)))
Előzmény: sismond (771)
sismond Creative Commons License 2010.01.08 0 0 771
Én beszéltem villanyfűtés témában villamosmérnökkel. Azt mondta, nagyjából mindegy hogy a 10X drágább fűtőpanelt vagy a 9 ezres olajradiátort használja az ember . Összegügyileg nem lesz nagy eltérés hónap végén. Engem sem hagyott nyugodni, mert el akartam hinni a „fűtőpanelosoknak”  a csodát. De itt van  pl. geccmecc 20 ezerért fűti ki a szobáját + brikett miegymás. De így is esténként lekapcsolja napi 16 órát üzemelteti.  Voltam a NOBOnál egy 70m3 szoba kifűtéséhez 2000wattos cuccot ajánlanak. 20-40%-ot használ ebből fel. Én vettem mondjuk 30-at, az óránként 600wattX24 az napi 15 watt kb. Kijön 16 000Ft/hó.  Adaxal számolva is ennyi jön ki.   Tudom-tudom számit a szigetelés miegymás…. Tényleg kíváncsi lennék ha gecmecc 24 óráig csak a villannyal fűtene mennyit enne le neki. Én azt meg tudom írni ,hogy az olajradiátor mennyit zabál.

Előzmény: Gabesz.77 (770)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 770
Az a "baj" hogy pl egy másik topicban, (Villanyszerelés tippel trükkök) elég sok elgondolkodtató hozzászólás van amivel mivel nincs "rálátásom illetve nem is merem a terméket" nem lehet/tudok vitatkozni. Kellene egy szaki/user a "másik" oldalról.

Pl a x hőmérséklettel meg akarom emelni a lakás hőmérsékletét akkor y energiát kell bevinnem és azt tök mindegy mivel viszem be adom át, tehát kvázi gázzal vagy villannyal a villany meg ugye drágább (persze itt van sok apró trükk de most ne térjünk ki).

Az baj nincs itt olyan személy aki konkrétan lenne tapasztalata tiszta infrás ill ADAX-os fűtéssel. (pl boltos barátod méretezte a panelt, elégséges a drabszám? normális a szigetelése stb. meg azis csak egy bolt volt nem lakás)
Mert akkor nagyon egyszerű lenne a kérdés ...ár ügyben. Neked van adaxod de te vegyesen használod, és remélem nem haragszol meg de elég nehéz kihámozni a hozzászólásaidat mert elég tömények ill zsúfoltak :)

De a lényeg ha jól emlékszem nem bántad meg és az árakkal se száltál el?

Ha nekem ugyanannyira kijönne a fűtés mint gázzal már jó lenne.
Előzmény: geccmecc (768)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 769
Sokszor van közelünkben a megoldás!Ahogy mondák;Az Isten itt van a hátunk megett;s mi megker(g)üljük érte a Világot. Amikor a villanyfűtés,s az itteni vélemények miatt méginkább elkezdtem "tömíteni"-szigetelni,nos akkor botlottam egy vegyi-boltban olyanra,akinek tán azóta már megis van az infrája,ugyhogy most ötletet is adtál ahhoz,hogy alkalomadtán újra elbeszélgessek véle :)
Előzmény: Gabesz.77 (766)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 768
Mint írtam,egy barátomnak voltak Infrái a boltjában,Ő azt állította,hogy tetemes fogyasztásuk volt,így nem is használta Őket.De nyilván,ez sem lehet támpont,egy "széllel-bélelt" földszinti betonos,stb; egybenyitott bolt-lakásban(erről is írtam,úgy emlékszem itt is,szeptember körül).Én kb tán százezerről indulván találtam ide megfelelőnek mondottakat!Még ígérni sem ígértek semmit;általános duma:takarékosak.Vesd össze a most talált oldalt,az A...éval akár.Villanyszerelő,mindenféle "tekervényezése" a dolgoknak.Nem értem még rá két évet szarakodni ezzel,viszont megakartam szabadulni,illetve további alternatívát találni,az árban jól elrugaszkodott brikett-"függőségünktől".Infrás céggel nem leveleztem.Közelünkben,többszáz ezrekért is árulnak!Az A...osok,amúgy tényleg korrektek-segítőkészek-rugalmasak-emberiek-gyorsak voltak.Utolsó másodpercekig függőben volt a vásárlásunk,nem köteleztem el magam senki felé;ez nem jótékonykodás,hanem ésszerű vásárlás eredménye volt :) . Mindig van "jobb".Legelső komolyabb telefonomat is őrületig hajszoltan választottam,akkor még Net helyett Profi-bb és "szakmás" baráti segítséget is igénybevéve,s azóta sem bántam meg.Rengeteg örömet-segítséget nyújt immár 4. éve,volt év telefonja,s mai napig is tökéletes készülékként aposztrofálják.Szóval a választásom,"agybajos" maximalizmuson alapult :)),ettől még nem biztos hogy másé is ez kell legyen.Szabadon választott gyakorlat.Nemrég,hűtőt vettem ugyanígy.Azt ""könnyebben""tudnék ajánlani,mint fűtőpanelt :)) .
Előzmény: Gabesz.77 (766)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.08 0 0 767
A tükörmelegítő fólia viszont beugrott.Szimpatikus amúgy az oldal,de hát ugye árak sincsenek feltüntetve.Írtam Nekik levelet,bőséges,mindenre kiterjedő tájékoztatást kérve.
Előzmény: Gabesz.77 (763)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 766
én most technológia oldal felől akartam közelíteni tehát ADAX+Nobo vs. Infrapanel. miért a hagyományosabb kialakítás nyert?

vagy igazából semmi különös csak ADAX volt kéznél ő jött kapóra (infrás céggel is leveleztél?)
Előzmény: geccmecc (764)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 765
Látod,erre a Találatra nem emlékszem,így át is nézem.Jó Pap is holtig tanul :) Ha nem írtam volna,a levelezéseim (kb 3) vannak meg az említett cégekkel.
Előzmény: Gabesz.77 (763)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 764
Szia!;Még az előzőhöz:s azért is választottam ezt,mert leírások alapján ha jól emlékszem,tán a 60-as évektől foglalkoznak elektromos panelekkel.Meg mert nem szívesen utazgatok már,és éppen lehetőségem sem volt felkeresni személyesen pl a Nobot(kicsit tán komplikáltnak tünnek,de korrekt volt az Ő levelezésük is),az Adax meg épp "utánam" nyitott Budapesti boltot.Amúgy,jut eszembe,hogy akár kettő ilyet is lehetne rendelni egy itthoni áráért valami szláv-nyelvű oldalon,de nyelvi (jó,ezt még csak lefordítod),és egyébb problémák okán,vállalja be,aki akarja (csak érdekességképp említettem).Megnézem az egyik postafiókomban,ha bármi érdemleges lenne,azt oda elmentettem,de nem hinném hogy van ilyesmi.Nos ránéztem,nem igazán találtam,nyilván én is Gugliztam a témát,meg szaggattam a fejem :) . Még megnézem a másik böngésző könyvjelzőjét. HÁÁT;ott se semmi különleges.Itt,talán valami azért most gyűlt;általunk :) .Ha másnem,legalább janijani jóvoltából,értünk a puncinyaláshoz :))
Előzmény: Gabesz.77 (762)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 763
Előző kérdésem/kérésem ne feledjük,
csak közben találtam valamit:

talán ő lenne az arany középút?


aranyközép?

bár a területekhez megadott teljesítmények kevésnek tűnnek ...?

Előzmény: Gabesz.77 (762)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 762
tudsz valami cikket linket (Adax hivatalos oldalán kívül) ahol esetleg hasonló kérdést vitatnak meg? pl infra vagy ADAX.

Sajna az infrát már viszonylag jól körüljártam mármint a neten amit lehetett , most megint ADAX.ot is kéne kicsit belefáradtam hátha te tudsz valami jó linket.

Előzmény: geccmecc (759)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 761
...és IGEN!!;A PUNCINYALÁS EGY HIBÁTLAN DOLOG :)))
Előzmény: geccmecc (760)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 760
Tisztelt,Janijani :)) ! Hozzászólásaidra ránézve,látom jól megfér Nálad a " Puncinyalás - normális dolog? janijani
2007.02.13 77 " valamint pl a rögtön közvetlen alatti; " Kondenzációs kazán janijani
10:54 59 " témakörei."Csípem " az ilyen széleslátókörű embereket (és most sem nem "gúnyolódom",sem nem "lódítok"),ráadásul még jót is nevettem. A vibrátori témakörben való elmerülésedről nem is beszélve. Tiszteletteljes Üdvözlettel,s további vidámságot kívánva ;)
Előzmény: janijani (751)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 759
Tisztelt Gabesz.77! .....És az egész áttekinthetősége,nemes-ebb egyszerűsége okán választottam,mert "meggágyúlt" az agyam,bizonyos oldalak böngészésekor,hogy mit-mivel-hogyan,meg szerelő-igényes,meghogy csak Ők csinálják,s ennyiért meg ennyiért... stb. Amúgy tíz kilógramm körüli az egész;beállított vele a postás;oszt' jó Napot :)) A lényeg hogy megvan,nagy és jó segítség,s innen majd lehet "tovább"lépni,esetleg.Igen;van még ezenkívül vegyestüzelési(fabrikett) és gázkonvektori lehetőségem is.Én is szívesen fűtenék-melegednék infrával,de Ez lett belőle :)).Ha netán Infra mellett döntenél (és/de bármi más is legyen!!),megtisztelnél,ha megosztanád majd ha már érdemes-ebb lesz,a tapasztalataidat! Minden Jót Néked,és sikeres problémamentes,megelégedett,hatásos,hatékony,stb választást kívánnék;Üdvözlettel.
Előzmény: Gabesz.77 (757)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 758
Szia!Mint írtam régebben,egy barátom panaszkodott az Infrára,sőt,ott is hagyta a bezárt üzletében az új tulajnak!Ettől az Infra is lehet jó.Én mint szintén írtam itt régebben,az egyszerűsége (konnektoros megoldás,beszerezhetőség,postai küldés,levelezgetések-kételkedések :) a forgalmazó felé,méret,watt-szám,ár,stb ) okán döntöttem a jelenlegi mellett
Előzmény: Gabesz.77 (757)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 757
viszont neked van mellette egyéb fűtés is ha jól látom ...

amúgy mi volt a mérvadó a döntésedben Adax vs. infrapanel?
Előzmény: geccmecc (756)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 756
Pont így voltam én is :))
Előzmény: Gabesz.77 (754)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 755
Valamint elfelejtetted megemlíteni,hogy a lakás Déli,jól szigetelt,hiper-modern ablakokkal,gyakorlatilag "passzív",s hogy mennyiért is vette a Gazdája!! :)) Meg hogy hány embernek is adatik mindez meg :)) És hogy mindezzel mennyit segítettél másoknak a fűtés-megoldásában :)) Végülis,miért ne!Ha eladó az említett lakás,szólj,s megvesszük :)) Tiszteletteljes Üdvözlettel :)
Előzmény: janijani (751)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 754
hmmm eddig az infrapanelos fűtést jártam körbe, de azt hiszem ezt az Adaxot is meg kell néznem ... csak az a baj lassan döntenem kell és még sok a nyitott kérdés.
Előzmény: geccmecc (752)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 753
Kedves Janijani!Én is éltem úgy,ahogy írod :) !Sőt,volt hogy hótaposóban járkáltam otthon (poénból is)!Ez a lakás az 1935-ös születésű,6X mütött,ebből 3 "halálos" esetű betegséggel "terhelt" édesanyámé;úgyhogy hozzászólásodat,"vicc"-kategóriának veszem;és/de megKÖSZÖNÖM! :)) Idősebb-elesettebb korodra,meg nem kívánnék Néked sem,az általad ecsetelt körülményekből :)) Tisztelettel! :))
Előzmény: janijani (751)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 752
Tisztelt ,Kedves Sismond! Kb 2 éve ismerkedtem meg a Netezéssel,1 évig mobiltelefonnal,majd PC-vel.Nagy segítsége ellenére,még így is "idegösszeomlás",egy-egy terméket praktikusan kiválasztani,a mai világban!Azt hittem,agylágyulást kapok,mire kikötöttem a villanypanelünk mellett!És még mindig nem tudtam akkor mikor kézhez vettem,hogy mi is lesz aztán.Ez lett.Én úgy okoskodtam,pl;hogy talán egy északibb cég,mégiscsak többet konyíthat a fűtéshez,mint egy Dél-Afrikai;de ettől még akár egy 10-20 ezres készülék is működhet "okosan".Mint itt is írtam régebben,volt őszi akció,amiben szállítási költség elengedés is volt,tehát így lett,62820 ft,a 2000wattos."Nem érdemes" kisebbet venni,gondolom pl 4 db-ra gondolsz az emlegetett ár-ad alapján,hanem megkell alkudni ha lehet önmagunkkal,két nagyobb teljesítményű képében;s máris 150000 alatt vagy.Lehet,hogy nem így van;én csak hangosan gondolkodom,s annak ellenére mondom mindezt,ha netán felvetne a pénz,s úgy gondolnám hogy a gázkonvektor helyére is egy villanypanelt raknék,akkor konkrétan az Adax Neo 2000-rese nem férne hosszban az adott helyre,tehát valami más,"kockásabb" formájú kellene.Valamint,az előbbi felvetésem is csak Az marad,mivel inkább állok 3 (brikett-gáz-villany) lábon,mintsem hogy szűkítsem a lehetőségeim.S azt is tudom,hogy mindenkinek mások a lehetőségei (szolgáltatóilag-pénzügyileg-tájolásilag-szigetelésileg-stb-stb),így egyéni a recept is.Én,"csak" a mi esetünket tudom kommentálni,nyilván,s így hozzáadni a nagy egészhez.Amúgy,ketten élünk 136 ezer ft körül,tehát nem azért használunk villanyt,mert fene jó módunk van (s ezt ne panasznak vedd,mert ettől még nagyonis "szépen" élünk :) ).És szintén Isten ments,hogy bárki is "miattam" vegyen villanyos készüléket.Valóban,nagyon gondolja meg!!
Előzmény: sismond (750)
janijani Creative Commons License 2010.01.07 0 0 751
Az a problémád, hogy rossz helyre költöztél. Egyik ismerősöm mesélte, hogy gázfűtéses emeletes házban lakik, alul-felül-2 oldalról fűtenek a szomszédok. Ő meg nem fűt és mégis 19-20 fok van nála, de a legnagyobb hidegben sem csökkent 18 fok alá. Felhúzza a melegítőt és nem fázik.
Előzmény: geccmecc (749)
sismond Creative Commons License 2010.01.07 0 0 750
Kedves geccmecc,

Világért sem akartalak megbántani  vagy ilyesmi. Éves szinten te jössz ki jobban szerintem is. Az más kérdés ,hogy az általad „ panelprolinak „ nevezett lakótelepi  lakok, nem nagyon tehetnek az egészről, irtó nagy pazarlás folyik mind a mai napig. A legtöbb lakótelepi ház, kevesebb mint a feléből kifűthető lenne. Itt inkább az elsinkófált közös költség  és a házfelújításra félre nem tett összegekről van szó. Ami csak úgy eltűnhet és nincs felelős.  De ez más téma. Ami érdekelt az leginkább annyi, hogy miért ír egy fűtőpaneleket forgalmazó cég valótlanságokat.  Érts így, odamegy a muksó, megnézi a kalkulátort összeszoroz stb. Kijön, hogy  XY összegbe fog majd neki kerülni a fűtése, vesz negyed milláért 2 szobára valót, hazamegy szépen felszereli ,azt dob egy hátast a villanyszámláját meglátva. Nem mindenki olyan körültekintő….  Másik helyen valaki azt írja 120nm-es lakását 40ezerét fűti ki a NOBO. Ennél még a lopott áram is többe kerül…:)   Ezzel  persze senkit nem akarok lebeszélni, hogy esetlegesen villannyal fűtsön..... Egy kisseb lakás cirkókiépítési költsége több mint 10 év alatt jöhet be, ha egyáltalán 10 év múlva lesz még gáz elérhető áron……   Amúgy meg köszi a válaszokat elgondolkodtató dolgokat írsz. De komolyan ….

Előzmény: geccmecc (745)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.07 0 0 749
Tisztelt Kedves Sismund!Bogarászva itten az írás-véleményeinket,válaszolnék még egyszer,más vonatkozásban is,eme hozzászólásodhoz. "ingadozik a szoba hője";írod! Hát igen!;nos a villanypanelnél ez is elmarad.EGYENLETES! Tegnap délután-este,kb 6 db brikettet "elnyomtam",megnyomva így 21-22-re a levegőt,s a falakat.Éjjel 1 körül feküdve,20,5-ön volt a "hidegebb" hőmérőnk,s reggelre 17,5-re estünk.Villanypanel felnyomva "24"-re,teavíz-kávé melegít,alapos szellőzés miatt egy felmelegítés erejéig Kettesre állított gázkonvektor begyújtott,s háromnegyed óra múlva a "hidegebb" hőmérő 19.5-ön.Na most,a villanypanel,ilyen okosan kooperál,bármely más fűtéssel.Szerintem,ideális pl ahhoz is,hogy dolgozó embernek jó áron és kényelmesen pl 18 fokon tartsa kéglijét,s hazaérve 5 perc alatt 20 fok van,akár valamely más fogyasztóval "rádurrantva". Nem nagyon szoktunk tán itt sem értekezni pl, a gáz alacsonyabb nyomásáról.A reggeli vízmelegítés juttatta mindezt eszembe,mivel a surrogó hangja is,meg az edényfenék "nyalása" is kisebb volumenű volt mint megszokott,ahogy e hétvégén is;bár nem mondanám,hogy gyakori,de van!!"Kedvedért" megnéztem az elmúlt 23 óra villanypanel fogyasztását:7.5 Kw/h!!!!!! x mondjuk mert olcsóbb lett,48-cal:10800ft/hó; minusz az eddigi 3000 körüli egyébb :)) 6db brikett 4914/hó adjunk hozzá mindehhez "nagystílüen az "elvont" háromezret,mint gázgyújtóláng+bekapcsolások szellőztetésekkor :s kerekítsünk rovásomra felfelé!!:8000(villany)+5000(brikett)+3000(gáz) s tudod mit? "nagyvonalúan" rádobok még egy ezrest,mert a szokásos napi leolvasásomig van még 3/4 óra =17000ft/hó Meteurológiai :)) hunlap szerint:-2 Mivel van brikettfűtési lehetőséged,s ha a levegő nem ki-bejár a lakásodban,akkor ez a lehetőség előtted is fennáll. :)) A tegnapiakhoz,még csak annyit.A panelban fizetett "veszteség",ilyen-olyan készenléti díj meg egyebek formájában,kb egy szezonban "meghozná" még a drágább villanypanel árát is. Ugye!;hogy nem is oly' egyszerű a mérlegelés? :))
Előzmény: sismond (731)
Csavarhúzós Creative Commons License 2010.01.07 0 0 748
A villanyszerelés topicba írt gondolatmenetemet bemásolom ide is:
>Már ha éppen ugye nem melegítené a falat is
-Az ugyan előfordulhat, de akkor már nem takarékosabb, ha direktben adja át a hőt a falnak, mert ugye a hagyományos levegőt fűtő eszközöknél még ott van a belső oldali hőátadási tényező. (Magyarul a fal külső belső felszíne hidegebb, mint a levegő.)

-Tulajdonképpen nem a villamos fűtés kontra gázfűtés a kérdés, hanem hogy sugárzó vagy konvekciós. Az infrasugárzás nem valami extra, többnyire minden melegebb dolog sugároz, inkább az a kivétel, ami nem (ezek szükségképpen tükrözik is a hőt, pl. alufólia). Tehát ha valaki az egyrétegű radiátor fal felőli oldalát lehőszigeteli, akkor hőtechnikailag ugyanolyan, mintha árammal fűtené fel ugyanazt a felületet. (Ja, a mennyezeti radiátor ritka, de falfűtés-technikával megoldható)

A fal "hideg" sugárzása kivédhető, ha a hideg fal felől jön a kompenzáló infrasugárzás. De azt nem árt végiggondolni, hogy a 15 fokos léghőfok (és ezáltal a kisebb hőveszteség, kisebb energiaigény)csak két esetben tartható fent:
-meleg sarkot csinálunk, és alapvetően ott tartózkodunk (nem fűtjük az egész szobát)
-csak rövid időre használjuk a fűtést, míg nem melegszenek át a falak (pl. fürdőben)

Ha ugyanis az effektív hőérzetünk 15 fokban is 21 fokos, az azt jelenti, hogy a szoba kezdetben 15 fokos tárgyai, belső falai is 21 fokra fognak melegedni, a levegő meg kénytelen 21 fokos lenni, ha minden érintkező felület 21 fokos. (A hűlő falak csak átlagosan, a meleg paneleket és a hideg falakat átlagolva)

Tehát akkor éri meg sugárzó fűtésben gondolkodni, ha:
-a fűtött helyiség ideiglenesen igényel csak magasabb hőfokot, akkor viszont gyorsan
-nagy a belmagasság, így fontos elkerülni a hőmérsékleti rétegződést
-megelégszünk egy kisebb térrész komfortossá tételével, a többi helyen csak az "elviselhető" szintre törekszünk.

Bővebben...
geccmecc Creative Commons License 2010.01.06 0 0 747
Valamint,én "nem azzal foglalkozom" (bár vétel előtt lehetőségeim-"tudásom" szerint maximalistán "alaposkodtam"),hogy cégek mit állítgatnak,én "csak" annyit tudok,hogy a magunk részéről megvettem egy készüléket,amivel elégedett vagyok!Ezt nyilván lehet így is nézni,meg úgyis.Hónapokkal elébb azt is írtam,hogy vannak szigetelési tartalékaim is,valamint a lehetőségem,hogy a villanypanel vezérelttel is menjen.Mindez,a következő szezon múzsikája lesz,de ha így marad,is tökéletes megoldás.Legyen az esetleges fel-le szerelése pl egy gázkonvektornak 12 ezer ("mingyá mondják;ANNÁL TÖBB :)) ),míg a villanyt feldobtam a falra,s le is kapom bármikor,s akár hónom alatt elviszem "bárhová".De még az is lehet,hogy elajándékozom egy Roma pógártezsdvírnek,aki ingyéé veszi a Naftát :)) .Szóval nagyon "sok(k)egyenletes" ez a fűtés-sztori is.Én pl anno úgy számoltam az oldaluk alapján is,hogy kb 3000ft-tal lesz több,mint a Fabrikett,s ezért is vágtam bele ebbe a dologba :) .De nem "erőszakoltam" meg ezt a háromezret magamban,hanem rugalmasan kezelem,mondjon bármit is a forgalmazó :) .Én tudom,hogy mennyi odafigyelést egyebet kíván a csak fabrikettel történő fűtés,s hogy mióta megvan a villanypanel,mennyivel egyszerűbb dolgom van!Óriási;és "csoda";Nekem.De ettől mindezt láthatja bárki,akár "tragédiának" is.Ha ennyire "közeliek" az értékek,akkor ezen viszonyítgatni;akár a szépségen.Nem könnyű :))
geccmecc Creative Commons License 2010.01.06 0 0 746
Továbbá!! :)) Ha reggel este "megtolom" mondjuk a villanyfűtésem összesen 4 fabrikettel,máris akár 10Kw alatt vagyok,ugyanis még a nemrégi -10 alatti időkben sem mentem 11 kw fölé :)). No,pl;ezt próbáld meg egy panelban :))
Előzmény: sismond (743)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.06 0 0 745
Tisztelt Sismond! :) Én viszont,csak részben (értelek). Áhá!;amire Te itt gondolhatsz,az valószínű az éjjelivel számol(most nem fogok odamenni számolgatni);de nem biztos.Amúgy a lakásunk 74.8-75köbméter(most frissen megmérve, lámpafény-fáradt szemmel:3.40-3.41x kb 22) plussz az említett rányitogált kamra és fürdő (mondtam,hogy inkább a "káromra" számolok;s annál kevesebbet fizetek :) ). #
Barátok közt - Nők Lapja Cafe - Fórum
Nem tudom, milyen mélyre kell temetni egy halottat, de egy átlagos panellakás belmagassága 2,7 méter. Vagyis 6 méter = két emelet, meg egy kicsi. ...
www.advent.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid... - Tárolt változat -
#
X =156.6 légköbméter! de ezek,megint csak pontosítások.A lényeg,hogy gázzal ugyanez lenne 17 ezer körül,fabrikettel 13-16 körül.És a villannyal nem mértem konkrét egész napot,csak felszoroztam.De legyen húsz;tök mindegy,mint írtam többedszer-többféleképp,semmivel sem több,mint pl szomszédom "arányosítása".Ezek kész tények.Én azt érzem,hogy valami tényleges csodára várnál fűtésügyben :) .Igen,és mint előzőleg mások már megírták,a "panelproli" azért engedi ki az ablakán a meleget,és savanyodik esténként 22 fokban a paplanja alatt,mert kifizetjük neki mindannyian,pl a villanyszámlánkkal avagy éppen megfagy(van konkrét ismerősöm).Kedves Sismond!;és mondjad,az általad emlegetett panelban;úgy zusammen-cakkpakk;mennyit is fizet a tisztelt pógár éves szinten?,s akkor amikor én vagy az extrém jó-bb idő,avagy mert fűtési idényen kívül valák.!??? Amúgy Köszönöm,Gondolat Ébresztő hozzászólás-véleményed! :)
Előzmény: sismond (743)
geccmecc Creative Commons License 2010.01.06 0 0 744
Persze,amikor "spórolósról" is beszéltem,akkor azokra gondoltam,akik nem feltétlen "gőzfürdőt" akarnak a "barlangjukban",hanem normál-egyszerűbb komfortot. :)
Előzmény: geccmecc (729)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!