Keresés

Részletes keresés

JNovi Creative Commons License 2000.07.03 0 0 23
Nekem fergeteges volt az este, mert egy fantasztikus lánnyal chat-elhettem!!!
Előzmény: ambrozia (9)
morpet Creative Commons License 2000.07.03 0 0 22
Egy másik topikba írtam ezt, most ide is bekopizom:

Én nagyon élveztem a koncertet, az elkülönített részen voltam, a szpad közepétől balra, kb. 2-3 méterre a színpad előtti kordontól. A koncertprogram a sztenderd LIVE 2000 koncertprogram volt, leszámítva a tech problémát. Eleinte aggódtam, hogy az ingyenkoncert okán csupa hirtelen-pecsobojszos lesz körülöttem, és ez erősödött bennem, amikor az első számnál (IDKWYWBICGIA - remix a Club 69-től) mindenki nyugottan álldogált, majd amikor együtt ordítottam Neil-lel az első "you're breaking my heart"-ot, mindenki felém fordult a környékemen. Neil elegáns fekete ruhában, kopasz fején fekete kalappal. Chris extravagáns IDNWYWBICGIA-haját mindvégig lobogtatta a szél. A Suburbia maximumra tette a hangulatom, a Can You Firgive Her átdolgozott változatával pedig már tudtam, a Live Tour-t fogjuk hallani, ami pedig nagyon-nagyon jó! A Se a Vida-ra kezdett javulni a hangulat a környékemen és a koncert közepén már mindenki táncolt-tapsolt-énekelt. (Enyhe nőnemű többség volt talán arra.) Jött a Rent, mindjárt eszembe jutott MarK, de hát ő nem volt kint a koncerten... Az akusztikus verziók (még a YOTMYLMWYDrunk is) nagyon jók voltak, a Was It Worth It-ről nehéz volt elképzelni, hogy ilyen jól hangzik a szintik nélkül. Chris és a Paninaro tényleg jól jött, és egyébként is mindenki mosolygott és élvezettel mozgott a szinpadon. (Aztán jött a Young Offender, jellegzetesen PSB-os kivetítéssel, nekem nem jött be.)

A NYCB kezdésekor megcsodálhattuk a táncosok infantilis-minimalista koreográfiájú táncát, majd Deus Ex Machina jött a fehér öltönybe átvedlett Neil az első versszakkal, aztán kiment a függöny mögé, Chris nevetve mutogatott valamit a táncosoknak, majd nem sokkal később jött az első technikai leállás. Nem baj, 2 perc múlva újrakezdték a számot, addig is bennfentes rajongók közelgő szülinapja alkalmából hepibörszdéjt énekeltek Neil-nek. Ami számomra is meglepő volt, hogy a legnagyobb tombolás pont a New York City Boy-ra volt, pedig mekkora slágereket adtak elő: Domino Dancing, Being Boring stb.! Az új A Positive Role Model erőteljes szám, de a sok-sok sláger közül nekem kicsit kilógott. Opportunities - mintha a DM a Love, In Itself-et játszaná - még mindig jó kis szám. Az Always On My Mind sikerén a New York City Boy sikere után már nem is csodálkoztam... Elvis él...

Az újabb technikai leállás hosszabb volt, nem baj, legalább volt lehetőség megérdeklődni az EB döntő eredményét. (Mobilozás ezerrel.) A szünet után - a közönség lelkesen élteti az együttest - az It's a Sinnel tértek vissza, mely a szám vége felé átkalandozott az I Will Survive-ba. West End Girls - hihetetlen, ez az első kislemez, és még 2000-ben is eljátszák, Neil "Eastern girls, westend boys" extra vokáljával a vége felé. Kis átkötő szöveg, egy szinti be a színpadra, tenger hullámai a kivetítőn, és kezdődik a záró szám, a Go West. Az instrumentális ráadásban Neil bemutatja a függöny mögött dolgozó szintetizátorost és a rendületlenül (néha ütők nélkül, kézzel) doboló ütőst, a néhány számonként újabb és újabb ruhakompozíciókba átöltöző énekesnőt, a két folyton vigyorgó, mackós mozgású és testalkatú táncos férfit (afroamerikai Padödö férfiban :-)), akik a Go West alatt 1-1 negyven centis vörös fénnyel világító botot lóbálnak, Chris is integet egyet, majd Neil magát is megemlíti. Emellett Neil birtokba veszi az erre a számra behozott szintit, és ügyködik rajta valamit, nekem nem sikerült kihallani, mit is játszott ő.

morpet Creative Commons License 2000.07.03 0 0 21
Nagyon tetszett a koncert. A színpad előtti kordontól kb. 5 méterre voltam (9 fele érkeztem, és a táskám megmutatása után egyszerűen besétáltam a tömegbe. Sajnálom, ha más rajongók nem lehettek az elől lévő elzárt részen, de vígasztalja őket, hogy én meg a két oldalsó kivetítőt nem láttam, ahol azért sokmindent megmutattak közelről.

Mindenekelőtt a dizájnról: a koncert előtt lehetett tudni, hogy a Pet Shop Boys SEMMIT NEM HOZ A DIZÁJNBÓL, minthogy előtte való éjjel Dániában voltak, és az átszállítás ebből fakadó tetemes költségeit így megspórolták. (Mégiscsak ingyenkoncert volt, és így biztosan olcsóbb a szervezőknek.) A dizájn így a táncosokból, a fellépőruhákból és a videókivetítésből állt.

Technikai probléma. Nekem a videókivetítés mpeg-nek tűnt, néha kicsit töredezett is volt, talán itt jön a képbe Bill Gates? Az első leállás előtt Neil kiment a szinpadról, miközben a táncosoknak nevetve mutogatott valamit Chris - én így láttam.

Nekem NEM az utóbbi 2 albumuk a kedvencem, így nagyon örültem, hogy rengeteg régi szám ment. Az akusztikus verziók tényleg jól sikerültek.

Tudja valaki, hogy mi volt az a végtelenített akkordmenet legalább 20 percen át az I don't know what... előtt?

dixtn Creative Commons License 2000.07.03 0 0 20
Ja igen, Very/Relentless ügyben én is érdeklődő vagyok. Azóta átkozom magam (no jó, csak kicsit), mióta 1993-ban ott volt a kezemben egy Múzeum körúti lemezboltban, csak éppen nem volt nálam elég pénz... :-(
A folytatást ki lehet találni...
Előzmény: mcrobi (17)
dixtn Creative Commons License 2000.07.03 0 0 19
Fan vagyok, mégsem adok a szádra. :-)
Nagyon szubtilis megközelítésmódot ajánlok azonban a koncert és a hakni megkülönböztetésére. Bármekkora fan vagyok is ugyanis, azért nem gondolom, hogy egy ingyenes nyári koncerten való fellépés Budapesten olyan iszonyatosan nagy lehetőség és esemény lenne egy popsztár életében (ezért a "sztár" minősítésért, remélem, nem haragszol). Szóval ez számukra inkább hakni (amit egyébként a hivatalos website-jukon a szintén finomkodó "gig" szóval illetnek), fárasztó, de kevés felkészüléssel is levezényelhető eseményecske. Nekem volt szerencsém látni a PSB-t igazi koncerten is (nem sokszor, csak kétszer: 1991 Budapest, 1999 Prága), ott természetesen szintén nem "hangszereken" játszottak, de a show más méretosztályba, nagyságrendbe tartozott.
Hogy nem veszik a két dolgot ugyanabba a csoportba, azért haragudni lehet rájuk, csak szerintem fölösleges...
Deep Purple koncerten én nem, de szerintem a Pet Shop Boysék lehet, hogy voltak... Én meg voltam más, valóban látványos rock/pop-koncerten. Csak szerintem nem így áll az összehasonlítás.
HOgy hangulat nem nagyon volt? Hát, kevesebb rajongója van a PSB-nek, mint sok más (akár jobb, akár rosszabb) zenésznek. Így aztán nem csoda, hogy egy olyan zenekarnak, amelynek eddig topicja sem volt a Kultúrában, a rajongói elvesztek az iksszer százezres tömegben. Volt azért ott pár intenzív góc, én láttam (meg része voltam...) :-)

dixtn

Előzmény: YikeSS (18)
YikeSS Creative Commons License 2000.07.03 0 0 18
Ekkora szar koncerten meg eletemben nem voltam.
Az egy dolog, hogy nem komalom annyira a PSB-t, van nehany szamuk, ami tetszik ezert hagytam, hogy kirangasson a baratnom. De ekkora csalodast.
Szar es unalmas volt az egesz.
Eccccer elvinnem oket pl. egy DEEP PURPLE koncertre, hogy ugyanmar lassak is azt, hogy milyen is egy KONCERT.

Látvány/fény/díszlet=0 (nem volt semmi nehany kivetiton kivul, azon is unalmas bejatszasok)
Színpadi produkció=0 (ket dagadt neger probalta adni a show-t, akiknel a kutyam is jobban nyomja)
Hanulat=0 (amerre mi alltunk (elso kozepso projektor mellett), nem nagyon ugralt a kozonseg)

Mitol volt ez koncert? Zenet hallgatni otthon is tud mindenki.

ui: azert sajnlatam oket a techinkai bakik miatt
ilyen kevesbe fordulna elo, ha "hangszereken" jatszananak :-)

ui2:namost kapok a szamra a sok fan-tol, pedig elismerhetnetek, hogy nem vittek tulzasba...

mcrobi Creative Commons License 2000.07.03 0 0 17
Nincs valakinek Relentless cd-je?
Egyszerűen nem bírom megszerezni...

Számomra mondjuk érthetetlen, ekkora együttes, és miért nincs egy-két szám talonban... :((

A Domino Dancing milyen jó volt! :) Meg a Being Boring!

dixtn Creative Commons License 2000.07.03 0 0 16
Nem is tudom, ehhez képest Neil azért eléggé próbált elbújyni a kivetítő képeit nyomó kamera képéből, hogy nem látszódjon a leálláskori feje (arckifejezése). Aztán mégis látszott... Ha ha! :-)
Előzmény: andzsin (15)
andzsin Creative Commons License 2000.07.03 0 0 15
Igen a színpad tényleg egy kicsit üresnek látszott, egy pár táncos nem ártott volna. Ha figyeltétek a kivetítőt, bár én távcsövön keresztül láttam, hogy a NYCboy mielőtt félbeszakadt volna, már Chris valamit tudott, mert hátranézett Neil-re és szó szerint röhögött, majd bólogatott.Ezután 10 másodperccel volt az első leállás. És érdemes volt megfigyelni, hogy az egészen csak nevetgéltek. Jó lenne kideríteni, ill. kíváncsi lennék rá, hogy mi volt ez a technikai zavar. A Bill Gates első felét én sem hallottam, pedig jó lett volna. Tényleg köze van a Microsoftnak ehhez a malőrhöz. A színpadon nem láttam computer-t, nekem úgy tűnt, hogy mindent Chris vezérelt samplerről.
dixtn Creative Commons License 2000.07.03 0 0 14
I want a positive role model! :-)

Jujjdejó volt az új dal, nekem kifejezetten Boys-osra sikeredett.
Ezen felül azt gondoltom, hogy semmi baj nem volt a hangulattal, és a technikai gondok számomra inkább csak emlékezetessé tették az estét. Neil profi és Chris látványos "problémakezelése" szerintem remek volt. A színpad tényleg kicsit üres volt, viszont a tér több pontjáról is volt alkalmam a látványt látni, és nagyon jól sikerült szerintem az öt kisebb kivetítő elhelyezése, például az IDK alatt a látvány egyszerűen frenetikusnak volt mondható.
A NYCB újrakezdésekor a táncosok feje sem volt semmi, amint röhögcséltek, hogy most újra letáncolják, "meglepetésszerűen" az előző koreográfiát...
Jó volt!!!

mcrobi Creative Commons License 2000.07.03 0 0 13
Én egy kicsit többet vártam, miután mindenhol 20 tácost hirdettek meg hihetetlen fénytechnikát... Azért a 3 vokálos + a két tag nem töltötte be a színpadot, egy kicsit üres volt.
Az első szám, a kezdet nagyon tetszett, nagyon hatásos volt a kivetített animáció.
Én is sajnáltam őket amikor a technika felmodta a szolgálatot... mit is mondott az énekes Bill Gates-ről? Már csak a végét csíptem el... Érdekes volt megfigyelni a szintis csákó meglepettségét a New York City boy közben :)

Lamer dolog volt a rendezők részéről, hogy az első kb. 10-05 métert elkerítették, mintha VIP vagy hasonló emberek számára lett volna fenntartva, így sajnáltam hogy nem a "rajongói tömegben" tombolhatok... Aztán kiderült hogy bárki bemehetett volna oda, csak megnézték, nincs-e nála oda nem illő tárgy. Ez mondjuk senkinek nem esett le, és elég hézagos volt az elkerített terület :(

Ráadás meg azért nem volt, mert elvileg az It's a sin lett volna az utosó szám, és az utolsó kettő a ráadás, csakhát az It's a sin előtt volt a hosszú szünet, és furcsa lett volna egy szám után lemenni, hogy visszatapsolhassuk őket...

Amúgy jó volt, látszott rajtuk hogy ők is élvezik a koncertet, és teljesen kultúráltan viselkedtek, amikor voltak a problémák (értem ez alatt, hogy többször elnézést kértek és nevettek rajta).

Az új szám nagyon jó volt!

andzsin Creative Commons License 2000.07.03 0 0 12
Szerintem remek volt, tovabbra is imadom oket. Egyszeruen nem hittem el, hogy egy szal gitarral el lehet jatszani a was it worth it-et, az only tell me you love me when you drunk, az meg egesz egyszeruen fenomenalis volt!
Es ami igazan tetszett, hogy 80%-ban elo volt! Csak a dobalap es az effektek szoltak hatterbol, a csaj hatul dobolt, neha nemcsak konga-dobokon, Chris billentyuzgetett, Chris hangja meg egyszeruen felelmetesen jo volt.
Az az egy bajunk volt, hogy ido elott elmentunk, igy a West end Girls-t, meg a Go West-et nem hallottuk. Milyen volt????
vIC Creative Commons License 2000.07.03 0 0 11
Sziasztok!

Hát azért ennyire nem volt vészes, nekunk pl. nagyon tetszett, és én inkább nagyon-nagyon sajnáltam öket... legnagyobb közönség-legnagyobb blamázs! Tényleg rengetegen voltak!
Amikor éppen ment a koncert, akkor nagyon jó volt a hangulat, legalábbis körülöttünk és a legjobban az tetszett, amikor a NYCB közben, Chris szája kb. 1 percig!!! tátva maradt, amikor beütött a vész... az az irónikus, hogy regebben nyilatkozták, hogy milyen nehéz volt megbízható technikát szerezni a konceretre, erre itt meg ez történik.
A koncert maga, világszonvonalú volt, én pl. azt is nehezen akartam elhinni, hogy csak úgy eljönnek hozzánk 9 év után. Nem vártam túl sokat, de nagyon kellemesen csalódtam.
Az új számot láthatóan nagyon élvezték, és nem is volt rossz!!!

Hát ennyi:
vIC

Badbone Creative Commons License 2000.07.02 0 0 10
Milyen volt? Tragikus...
Előtte Cintula égett félórát, mint az olajos rongy, a koncerten pedig a New York City Boy közepén elment az énekmikrofon, aztán a Opportunities végén megint, aztán negyedóra technikai szünet "Ladies and gentlemen, the Pet Shop Boys have a technical problem..." semmi ráadás.
Előzmény: ambrozia (9)
ambrozia Creative Commons License 2000.07.02 0 0 9
Na milyen volt? Meséljetek!
totyus Creative Commons License 2000.07.02 0 0 8
Háát, lehet hogy leragadtam, de nekem hiányozni fog pl. ( ha jól látom ) a Heart.
A régebbi számaik nálam jobban bejöttek.

De azért valszeg kimegyek....:-)))

mcrobi Creative Commons License 2000.06.30 0 0 7
A nyári koncertturné tracklist-je így néz ki:
Valószínűleg ez lesz Pesten is :))

I Don't Know What You Want But I Can't Give It Anymore (Peter Rauhofer version)
Suburbia
Can You Forgive Her? (The "Nightlife Tour" version)
Se A Vida É
Rent
You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk (Acoustic version)
Was It Worth It? (Acoustic version)
Paninaro '95
Young Offender
New York City Boy
Domino Dancing
Being Boring
A Positive Role Model (Brand new track!!)
Opportunities (Let's Make Lot's Of Money)
Always On My Mind
It's A Sin/I Will Survive
Encore:
West End Girls
Go West

Maximilla Creative Commons License 2000.06.22 0 0 6
Annyira különleges azért nem lesz, tekintve hogy azt az előadást azért a balettosok, meg a koreográfia kellőképp feltuningolták. Az ének pedig mennyire élő, azt nem tudom, mindenesetre MÁS, mint a lemezeken megszokott, de azért ez nem jelenti törvényszerűen azt is, hogy élő. Hozzánk egyébként már nem a NIGTLIFE 2000 turné műsorával jönnek, ez egy újonnan összeállított program, de a dizájn hasonló, a zeneszámok is nagyjából megegyeznek, és nekünk játszani fognak egy vadiúj számot is.
Előzmény: S.M.I.L.E (4)
DoHi Creative Commons License 2000.06.22 0 0 5
zeneileg: NULLA, ne menj ki
S.M.I.L.E Creative Commons License 2000.06.22 0 0 4
Minden élô (relatíve), de a színpadon csak a két tag van + táncosok. Legalábbis hét éve a BS-ben így volt, amely egyébként nem volt egy közönséges koncert, remélem ez se lesz.

S.M.I.L.E

Youwine Creative Commons License 2000.06.20 0 0 3
45 perc + ráadás, ha nem esik és ha jó a hangulat. Az ének élő.
Előzmény: Antee (1)
waters Creative Commons License 2000.06.19 0 0 2
Voltak már BP-en a BS-ben...
Előzmény: andzsin (-)
Antee Creative Commons License 2000.06.19 0 0 1
Én is láttam a plakátot.
Tehát igaz....
Szerintetek milyen hosszú lesz ez?
BahnScorper Creative Commons License 2000.06.19 0 0 0
Fúj, az a nullabanda!!!
Előzmény: andzsin (-)
andzsin Creative Commons License 2000.06.19 0 0 topiknyitó
Erdekelne, hogy aki volt mar psb koncerten valahol kulfoldon,
az miket tapasztalt. Full-playback vagy csak fel - mert a tobbi lehetosegrol almodni
sem merek. Az biztos: jul 2-n a Felvonulasi teren free Psb koncert.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!