Keresés

Részletes keresés

deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 409
Repülő autók:
majd noszogass miatta, hogy fejtsem ki :)
Bár lehet, hogy nem lenne itt _annyira_ off...

Három fő kérdésköre van:
1. meghajtás (lebegtető rendszer) technikai részletei,
2. forgalomszervezés (biztonság, forgalomirányítás, útvonalak stb.),
3. kihatások a környezetre pl. szennyezés nagyobb magasságban, házak biztonsági átalakítása (betörésvédelem az emeleteken), zavarások (ablakok előtti forgalom) stb. stb.

Előzmény: Imhoteph (408)
Imhoteph Creative Commons License 2003.08.15 0 0 408
Állitásom fenntartom. Minek nevezed azt, aki >10x néz meg egy filmet, ha nem fannak? És ha még eközben a film egésze mellett az apró részletekre is odafigyel, amit állitom : direkt helyeztek el a filmen, csak elsö (második, 5.) nézésre sem tünik fel a felületes szemlélönek, akkor ez már mániákus fan. Imho.

Deus : erre a repülö autó lehet/nemlehet elméletedre kiváncsi vagyok, persze ne itt offoljunk. Ha van idöd, türelmed, mail please! :)

Ja, mi anno, 8. általánosban, mikor nagy nehezen hozzájutottunk a film 2. részéhez, megnéztük vagy 5x, matekórán abból a lapos, téglatest alakú staedler(?) radirból légdeszkát csináltunk! :)
Elkészités módja :
- gömbölyitsd le a radka sarkait,
- szúrj bele alulról két rajzszöget, legjobb, ha fekete fejüt
- dekoráld ki "hoverboard", "pit-bull", vagy egyéb feliratokkal, rajzokkal, filccel :)

Nemis nézett hüjének minket a matektanár, mikor a padon egymás "légdeszkáit" kergettük :)

Blindmouse Creative Commons License 2003.08.15 0 0 407
Ehhez Xintem nem kell mániákus fannak lenni, ezen dolgok nagy része leesett már nekem is magától, igaz láttam vagy 20× a filmet, de egyszer sem kimondottan elemezve figyelve az apróságokat..
Előzmény: Imhoteph (402)
meggyespite Creative Commons License 2003.08.15 0 0 406
deus, istencsászár vagy!

:)

Előzmény: deus (405)
deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 405
:) Hát igen, bár ez majd csak 12 év múlva derül ki :)

Lásd még a (335)-ben írt hozzászólásomat...

Érdekes volna végigmenni tételesen, milyen BTTF-jövő dolgoknak van létjogosultsága (jellemzően nincsenek a filmben számítógépek, ha csak a 2015-ös "Blast from the Past" régiségkereskedés kirakatában porosodó Macintosht nem vesszük...)

Hogy ne kelljen lapozni, ismétlem magamat:
Jövendölt dolgok 2015-re:

- pizza hidratáló
(méghozzá Black & Decker :) ), a mai mikrók utóda

- falra akasztható TFT TV, sokcsatornás PIP
(ez végülis lehet ma is, csak drága)

- beépített gyümölcstálaló konzol
(ezek szerint a spájz a felső szinten van, érdekes épületgépészeti kérdés)

- szemüvegbe épített smart display + telefon kombó
(ez tehcnológiailag nem is hülyeség, és benne van a személyi kommunikációs eszközök koncepciója, a készítés idején még mobilok nem voltak, azért ez elég előremutató)

- biometrikus be/kiléptető rendszer
(már most is van, simán)

- ablakroló-képernyő, tájképvetítő TV-csatornával...
(akár. Egy projektor, egy tuner a NatGeóra hangolva és kész :) )

- minden szobában fax
(a fax mint olyan, elavult, de a minden szobában azonnali távadatátvitel végül is előlegzi a mai számítógép elterjedtséget)

- képtelefon, a tévére kivezetve
(ez is mehetne, de az emberek nem kedvelik valahogy a képtelefonokat...)

- abszurd ruhák
(nézz körül... :) )

- holografikus reklámok
(elvben miért ne?)

- gépesített kávézó, didididisznóhússal is :)
(ez csak poén, és az sem valószínű, hogy a vendégek szobabicajon tekerve eszik a hamburgert... ez is csak fricska...)

- hoverboard és légautó
(ezek a legizgalmasabbak, de külön elméletem van arra, miért NEM lehetne a légikocsikat realitássá tenni, persze lehet hogy tévedek, de ez itt off is lenne meg hosszú is... pedig szívesen vezetnék ilyet...)

- extrém infláció
(ki tudja? :) )

- übergyors hírszolgálatok, lebegő kamerákkal
(ezt helyettesíti az internet...)

- USA Today
(létező amerikai napilap, www.usatoday.com, a képzeletbeli Hill Valley Telegraph helyett a 2. részben már ők ruleztek, de hogy megszűnnének a helyi lapok és az USAToday lenne helyettük? Hm, talán a CNN előfutárát tisztelhetjük ebben a koncepcióban)

- adathordozók elavulása
(Jennifert 2015-ben a Fusion Industries melletti sikátorban egy csomó bebálázott, kidobott lézerdisk-kötegre fektetik le, és ma már a lézerlemezeket a kutya se használja... :) )

- Mr. Fusion
(érdekes alternatív erőforrás :) eredetileg egy Krupp kávéfőző volt, mielőtt a kellékesek rátették azt a koszos mancsukat :) )

stb...

Előzmény: Iranon (403)
deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 404
:) hát valóban nagy rajongója vagyok a trilógiának, nagyon szeretem és imádom kibúvárkodni ezeket a trivia-dolgokat, amikből hálistennek bőségesen van a neten...

egy jóember odakint nem volt rest és végigjárta a külső helyszíneket, lefotózta, hogy néznek ki a valóságban, kommentárokkal stb. (már amiket nem a stúdió területén vettek fel). A híres órás bíróségi épület a városközpontban, az egész térrel együtt, egy Universal Studio díszletváros része. Több filmben és videoklipben felbukkan a főtér a tümpanonos házzal (persze óra nélkül). Martyék háza a valóságban is létező épület, a nagyfeszültségű távvezeték oszloppal együtt, ami mögötte áll. Lyon Estates bejárata, a két oszloppal viszont egy farmon volt, a forgatás idejére megépített pár méternyi úttesttel. A Doki 1955-ös házát csak a külső nézethez vették fel, a belső már stúdió. A Doki 1985-ös háza pedig, ahogy itt már korábban írták, egy gyorsétterem parkolójában állt. A "Two (Lone) Pine" bevásárlóközpont parkolója is létezik, azt hiszem. Stb.

Érdekesség még maga a DeLorean, ami egy fura autómárka volt. A névadó angol gyártó valami adóbűnügybe keveredett, a gyár csődbe jutott, és asszem összesen 8000 darabot gyártottak le a rozsdamentes acél karosszériás kocsiból, ami eléggé megbízhatatlan volt, a farmotoros konstrukcióhoz gyenge fékeket kapott, az elektromos rendszere tele volt hibákkal (erre is utal a drámai helyzeteket teremtő örökös gyújtáskimaradás a filmben), ami pedig a gull-wing ajtókat illeti, a forgatás alatt a kitámasztójuk folyton elromlott, és így Marty és a Doki is sokszor beverte a fejét... az 1955-ös első megérkezés után, amikor Marty a sugárvédő cuccban kiszálláskor beveri a fejét, az egy ilyen véletlen dolog volt, de bennehagyták.

Előzmény: Imhoteph (402)
Iranon Creative Commons License 2003.08.15 0 0 403
"Nagyon jól megragadták azt, hogy a Jövő ugyanúgy fog kinézni nagyjából, mint a jelen"

Egyetertek, bar en inkabb ugy latom, hogy ez csak a Trilogia vilagara ervenyes. Vagyis hogy az a 2015 az a 1985 tokeletes ujabb verzioja - de a "valodi" vilag vszinu mas lesz.:)

Előzmény: deus (399)
Imhoteph Creative Commons License 2003.08.15 0 0 402
Hm, Deus, asszem te igazi fan vagy, mitöbb, megszállott BttF fan :)
Gratula a megfigyelésekhez, olyanokra hivtad fel a figyelmem (-münk?) amik eddig nem tüntek fel. Köszi.
A minden részben elöforduló motivumokhoz még hozzáirnám a lejmolást az óratorony javára, illetve a "MyFly!!! Nem megmondtam, hogy be ne tedd ide mégeccer a lábad?!" jelenetet, egész pontosan a félreértést, mikoris az igazi Marty azthiszi, neki szól az üzenet.

Most hirtelen nem jut más eszembe, de asszem lesz még :)

deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 401
Természetesen nem repülnek órákig.
A nézőben azért alakul ez ki a 2. rész elején, mert a cím, az intro sokáig egy felhők közti repülés során látható látványt mutat.
De ez csak rávezetés, SEMMI nem utal arra, hogy ezt a DeLoreanből látják hőseink!
Ez csak a kamera repkedése, amíg a feliratok lemennek!

A DeLorean akkor érkezik meg a Jövőbe, amikor elindult, mint tudjuk.
Ez pedig 2015-ben pontosan ott, Martyék lakónegyede felett történik! Biff még nézi is és látja a levegőben az égő keréknyomokat!

Megérkezéskor 2015-ben ez a hely forgalmas sztráda, amire sikeresen szembe a forgalommal érkeznek meg :) és már 2015-ben, ezen a sztrádán haladva, beérkeznek a városközpontba, ez pedig pár perc, csak arra elég, hogy lemenjen a párbeszéd, és Jennifert elaltassa a Doki az alfa-ritmus-generátorral :)

Előzmény: Imhoteph (395)
deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 400
A helynevekhez még annyit, hogy Hilldale neve ugyanaz mint Hill Valleyé (a dale is völgyszerűséget jelent).
Előzmény: deus (397)
deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 399
Azt az apróságot megfigyeltétek, hogy 2015-ben az emberek elmebeteg módon öltözködnek, dilitarka és mindenféle kiegészítőkkel ellátott ruhákban járnak?

A legvadabb, hogy a férfiak DUPLA nyakkendőt viselnek (Marty idősebb kiadása, az adománygyűjtő pasas), a Doki meg szimplát ugyan, de átlátszót...

Amúgy szerintem ahhoz képest, hogy mikor csinálták, egészen jól megrajzolták a jövőt, nem érzem azt, hogy szánalmas és röhejes lenne, mint pl. más korabeli scifik gyermeteg elképzelései.

Nagyon jól megragadták azt, hogy a Jövő ugyanúgy fog kinézni nagyjából, mint a jelen, csak épp az apróságok, az apró részletek lesznek mások, ettől lesz olyan zavarbaejtő hatása. A 2015-ös Hill Valley teljesen cool helynek tűnik :) leszámítva mondjuk a Cápa akárhanyadik részének holo-reklámját, ennél azért már jobb textúrák is vannak :) -- bár, ahogy Marty az ijedség után meg is jegyzi: "Shark still looks fake." :))

Nagyon tetszik az is, hogy egyes mozzanatokat átvittek minden részbe, pl. Martyt minden korban kis híján elüti valamilyen jármű, és sem 1955-ben, sem 2015-ben nem bírja kinyitni a Pepsijét...
:))

deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 398
Kis kiegészítés:

A rendőrnők szövege ("Hilldale! Place for trans, lobos and zipheads!") szándékosan nem jelent semmit angolul. Nincsenek ilyen szavak. Zemeckisék olyan szavakat kerestek, amiknek a jelentését a jelenkori közönség nem érti, csak ÉRZI, hogy valami elítélőt jelent, ezzel is utalva arra, hogy a jövőben fura kifejezések lesznek a köznapi beszédben. Ezt a magyarban áttették (jobb híján) "lecsúszott egzisztenciák"-ra vagy ilyesmire, így ez az érdekes rendezői koncepció a szinkronizált verzióban nem jön át.

Marty fiának szövege is ilyen, amikor kiszédül a Café 80-ból és majdnem elüti egy autó, vagy amikor Griff társai Marty után kiabálva szidalmazzák.
Ezekben a jelenetekben is elhangzanak olyan szavak, amik a valóságban nem használatosak, de a jelenetből érezhető a jelentésük ("McFly, you boyo!, low-res" stb.)

Marty junior esetében ezeket magyarban jó szinkronnal, de az eredeti koncepció nélkül tették át ("minek vezet aki nem tud? Lüttyő, sügér, ostoba!), Griff bandájának szövegeiből azonban végképp elvesztek -- a magyar közönséget valószínűleg csak zavarták volna a fura kifejezések, mert ezeket lehetetlen lefordítani.

deus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 397
Először is "Hill VALLEY", szimpla V-vel!

Ez egy szójáték, a "Hill" dombot, a "valley" viszont völgyet jelent, nyilvánvaló képtelenség a képzeletbeli kaliforniai kisváros neve.
(kb. olyan, mint a kortárs, népszerű rajzfilmsorozatban, a Powerpuff Girls-ben a "City of Townsville", ami "Községfalva Városa" jelentésű :) )

Na most akkor a többi dologról:

-- Hilldale: --

Ez egy NEGYED, egy lakópark.
A 3. rész végén jól látható, mint épülő, leendő városrész. Tehát nem utca.

NAGYON ÉRDEKES és ironikus, hogy ez Marty jelenében, 1985-ben, még egy épülő luxusnegyed, amiről csak ábrándozik Marty is (lásd 3. rész vége, hogy itt fog lakni majd Jenniferrel).

Ugyanakkor 2015-re ez úgy lepusztul, hogy már mindenki csak úgy tekint rá, mint Pesten mondjuk a lerobbant lakótelepekre.

- figyeljétek meg, mit mond a két rendőrNŐ, amikor összeszedik Jennifert (Hilldale! Trans, lobos és zipheades lakóhely! Már rég le kellett volna bontani az egészet!)

- figyeljétek meg, hogy 2015-ben a Hilldale bejáratánál álló táblán az eredeti szöveg ("Hilldale - Home of the Success", azaz "Hilldale - A Siker Otthona") át van firkálva "Hilldale - Home of the Suckers"-re

(és újra megjegyzem azt az érdekességet, hogy 2015-ben minden rendőr NŐ!)

Marty és Jennifer meg azért vannak Hilldale közelében, mert kimennek oda a terepjáróval. Hilldale közelében van ugyanis a Sonash (Eastwood) Ravine, ahol Marty visszatért és ahol a DeLoreant szétzúzta a tehervonat.

-- "Beérkezünk Hill Valleybe" --

Martyék 1985-ös háza egy tipikus suburbian, kertes elővárosi részben (a Lyon Estates-ben) áll, onnan startolnak el. Amikor a Doki 2015-ben ezt mondja, akkor arra utal, hogy BEÉRKEZNEK az elővárosból Hill Valley központjába.

-- 100 dollár egy taxiútért --

Na, ez NAGYON FONTOS és kevesek által megfigyelt dolog.
Nem az utak ilyen hosszúak, hanem ilyen KURVA NAGY az infláció! :)) Természetesen szándékosan túlozták el, 2015-ig ekkorát nem romlik a dollár, de:

- nézzétek meg a 2015-ös Texaco kút árjegyzékét!

- figyeljétek meg, emnnyit kér az óratoronyra gyűjtő pasas 2015-ben Martytól, ujjlenyomat-fizetéssel ("Fiacskám, nyomj ide 100 dollárt!")

- nézzétek meg, 2015-ben Goldie Wilson III (aki az 1955-ben még kávézóbeli segédként dolgozó, 1985-re polgármesterré lett Goldie Wilson unokája) autókereskedő mennyiért kínálja a holografikus reklámban a régi kocsik légautóvá alakítását (valami 40ezer dollár, egy átalakításért...)

Előzmény: igabe (391)
Iranon Creative Commons License 2003.08.14 0 0 396
Erre gondolok én is. Talán fél, max. egy percet repülnek. Kiszámításához használjuk az autópálya zsúfoltságát, a DeLorean sebességét... :o)
Előzmény: Imhoteph (395)
Imhoteph Creative Commons License 2003.08.14 0 0 395
Mikor betolja a Deloreant a tábla mögé, utánna a táblán 2 miles van megjelölve távolságnak.
Tehát a város, az újonnan épülö lakóparktól kb 3 km-re van. Ez repülve... nem órák :)
Előzmény: Iranon (393)
Iranon Creative Commons License 2003.08.14 0 0 394
"mert Hilldale-ből berepülnek a városba"

Bocs, félreérthető: berepülnek a városközpontba.

Meg a távolságokat tekintve mondjuk abba is belegondolhatunk, hogy az első részben, amikor Marty hazamegy a suliból, akkor még szép napsütés van, és estére, sötétben ér haza. Persze lehet, hogy menet közben megivott pár diétás Pepsit ;) a haverokkal, azért ért olyan későn haza.

Előzmény: Iranon (393)
Iranon Creative Commons License 2003.08.14 0 0 393
Lyon Estates a "birtok". Az "estate" eredetileg lakótelepet jelent magyarul. Olyan mint mondjuk a "Centenáriumi, Havanna, stb. lakótelep".
Hilldale a kerület.
Hill Walley pedig a város.

A második rész elején azért repülnek annyit, mert Hilldale-ből berepülnek a városba. Nem emlékszem rá pontosan, de egyszer sem láttuk, hogy pontosan pl. mennyi ideig gyalogolt Marty az első részben, mire beért a városba. Szóval lehetett az egy jó kis séta.

Előzmény: igabe (391)
igabe Creative Commons License 2003.08.13 0 0 392
Ne értsetek félre,nem kötözködöm a filmmel. A világ legjobb filmje ez, csak jó beszélni róla :)
igabe Creative Commons License 2003.08.13 0 0 391
Eszembe jutott még valami. Hol van az a Lyon Estates ahol a McFly család lakik? Én azt hittem, az Hill Walley-ben van, de nem, mert amikor a második rész elején repülnek, a doki így szól: "Hamarosan megérkezünk a Californiai Hill Wallei -be.Elég sokáig repülnek
ahhoz, hogy jó messze legyen az az utca. Mégis hol van az az utca? Jó lenne egy Hill Walley térkép :) És Hill Dale? Az hol lehet. Az egy másik város? Oda is jó sokáig utaznak.Az öreg Biff száz valahány dollárt fizet a taxisnak.A 3. rész végén mit keres Marty Hill Dale-ben. Ahhoz túl messze kell lennie, hogy a Hill Walleyi vasútállomástól odamenjenek karambolózni, majd visszamenjenek a dokival találkozni.Az utolsó mondatom érvénytelen. Megnéztem, és a vasútállomás Hill Dale-ben van.
Iranon Creative Commons License 2003.08.13 0 0 390
"Tejet kérek! .... Csokisat!"

:)

Előzmény: Imhoteph (387)
Iranon Creative Commons License 2003.08.13 0 0 389

A BTTF után szerepelt még pár filmben, de ezek nem túl híresek, kivétel talán a Charlie Angyalai, mindkét részben szerepelt. Első szerepe a Jason-féle Péntek 13-ban volt.

imdb.com : Crispin Glover

Ma már kicsit nehezebb lenne megismerni George-t, de az arca még mindig jellegzetes. :)

Előzmény: Imhoteph (387)
b-man Creative Commons License 2003.08.13 0 0 388
Előzmény: Imhoteph (387)
Imhoteph Creative Commons License 2003.08.13 0 0 387
Természetesen énis felkészültem chips-el, kólával, szotyival stb a vasárnap esti tévézésre, és megintcsak jól szórakoztam a filmen :) Már nemis számolom, hányszor láttam (föleg mióta megvan 2 CD-s, eredeti angol változatban, magyar felirattal igény esetén)
A BTTF-en és a Moviemistakes.com-on is jónéhány hozzászólás a film (pontosabban az idö) paradoxonjaira hivja fel a figyelmet, és vár magyarázatot. Én azthiszem -de ezt már itt kifejtettem- ezen butaság vitakozni, rágódni, megoldást keresni. Ha ezen kérdések megválaszolhatóak lennének, vagy fel sem merülnének, mert minden faszájul passzolna, akkor felfedeznénk az idöutazást. De mivel még nem fedeztük fel - és félek még jóideig nem is fogjuk - ezek a kérdések igen, itt lesznek, megválaszolatlanul.
Ezen "apróbb" bakik? hibák? ellenére azt mondom, és állitom : ez a film trilógia jobban át lett gondolva, és fel lett épitve, mint bármely más hálivúdi film, mitöbb, szvsz mint az összes együtt.
Ha újra és újra megnézitek, azt fogjátok érezni, amit én vasárnap, már a film elején, hogy basszus, igy, hogy már tudom, hogy alakul a film, mi lesz a vége, most jövök rá, hogy itt az elején már gondoltak erre (terepjáró, választások, óratorony, Biff, stb)

Még szeretném megjegyezni, hogy most különös figyelemmel kisértem George szereplését. Állitom, a faszi van olyan szinész, mint Marty és Doki. Istenien jól játsza az -egyébként ha belegondoltok igen nehéz - szerepét.
Viszont nem láttam a faszit más filmben. Játszott még valamiben?

Iranon Creative Commons License 2003.08.13 0 0 386
"Ezek szerint saját levelére is emlékeznie kéne, sőt a sírkőre is és arra is, hogy megtalálja a Deloreant a bányában, mikor még el sem rejtette ott... Ez sen egészen tiszta.Vélemények?"

Ez az időutazás paradoxonja. Ha végignézzük az első részt, már ott is, a film elején is olyan kiegyensúlyozottnak kellene lennie a McFly család életének, mint az a végére lesz. George sikeres, szép ház, boldog család, Marty-nak pedig a terepjáró.

De hát akkor mi lett volna a filmből? :)

Előzmény: igabe (383)
noimporta Creative Commons License 2003.08.13 0 0 385
Nem baki, több szempontból nézve sem. Anno a BTTF.com-on ez gyönyörűen le volt vezetve.

1. múlt - se Doki, se Marty nincs 1885-ben - Clara belezuhan a későbbi Clayton-szakadékba.

2. múlt - Doki 1885-ben elvállalja, hogy fogadja az érkező új tanárnőt (a polgármester emlékezteti is erre a filmben), kimegy Clara elé, szerelem első látásra, nincs baleset, szeptember 8-án aztán Biff megöli a Dokit, és Clara felállíttatja a sírkövet.

3. múlt - Marty is megérkezik 1885-be, Doki már elvállalta, hogy kimegy a tanárnőért, de mivel megtudja, hogy Clarának hívják, mint a fotón, úgy dönt, hogy mégsem megy ki érte, a többit már ismerjük a filmből. Egyébként annál a résznél, amikor Marty és Doki a vasútállomáson a térképnél tervezgetnek, Clara is látszik a háttérben, ahogy háttal állva várakozik. :)))

Előzmény: Ati-pati (384)
Ati-pati Creative Commons License 2003.08.13 0 0 384
Szia!

Ezzel a "szerető Clara" felirattal kapcsolatban nagyon igazad van, ez egy nagy baki.

Ati-pati

Előzmény: igabe (383)
igabe Creative Commons License 2003.08.13 0 0 383
Szasztok.
Megnéztem a 3. részt (immáron sokadszor) és még mindig találtam benne részletet. Amikor Marty a végén megérkezik a síneken az időgéppel, mellette van egy tábla, -Eastwood ravine. A Clayton szakadékból így lett Eastwood szakadék. Apropó Clayton. Van ezzel a szakadékkal egy kis bibi: A doki sírkövén az áll, hogy szerető Clara. Ha Marty nincs ott, (márpedig alaphelyzetben nincs, mert a dokit lelövik), akkor nem mennek el a szakadékhoz és Clara valóban beleesik. Akkor viszont nem állhat a sírkövön a felirat, mert Clara akkor már nem írhatta. Lehet, hogy hülyeség, amit írok, mert a végére teljesen belezavarodtam.
A másik. Van egy mondat, a szakadéknál amiből kiderül, hogy a doki emlékszik arra amikor visszaküldi Martyt a vadnyugatra: "Még mindig nem tudsz négy dimenzióban gondolkodni" A papír indiánokra mondta először 55-ben. Ezek szerint saját levelére is emlékeznie kéne, sőt a sírkőre is és arra is, hogy megtalálja a Deloreant a bányában, mikor még el sem rejtette ott... Ez sen egészen tiszta.Vélemények?
Azt megszámoltátok már, hogy 55-ben hány időgép volt egyszerre? ott van az első, amivel Marty először jut haza.Ott a második, amivel Marty másodsor megy vissza, a harmadik a bányában 70 éve, a negyedik, amivel az öreg Biff megy vissza.
Na jó hosszúra sikerültem. Bocs.
Kham Creative Commons License 2003.08.12 0 0 382
Vasárnap már sokadszorra láttam a Vissza a jövőbét, de ismét sikerült találnom egy -számomra- új poént. George McFly frissen megjelent első könyvének a címe:Match made in Space és a borítóján a sárga szkafenderes alak van egy a párocskával.
CTZ24 Creative Commons License 2003.08.11 0 0 381
Sziasztok! Nagyon megörültem ennek az oldalnak!!! Most, hogy leadták a filmet megint teljesen visszajöttek a régi élmények amik kb.15 évvel ez előtt értek!! A véleméynem pedig az, hogy szerintem fölösleges a 4. rész. Nekem már a harmadik is kicsit erőltetettnek tűnt.Az se kellett volna már. Nem tudom, hogy észre vetttétek e, hogy a 2. és a 3. részben is utalnak Michael Jackson-ra. A 2-ben a 80-as évek klubjában szerepel a tv-ben majd a "rossz" 1985-ben pedig Martynék házában ahol a négerek laknak ott meg egy nagy Michael Jacksonos poszter van a falon. A 3. részben pedig amikor lövéssel táncoltatják a bárban ott pedig moonwalk lépésben csúszik hátra mint MJ.... Érdekes ez is nem?
Zsolhal Creative Commons License 2003.08.09 0 0 380
A bemutatóban 100%, hogy a régi szinkront nyomják!
Előzmény: Lony (374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!