Keresés

Részletes keresés

Bifidus Aktireguláris Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2407

Nekem még frisebb élményeim vannak pár napja mondtam fel a Zepter multinacionális cégnél nem is a termékekkel van gond hanem az emberek hozzá állásával sőt az én Managaram abszolút nem foglalkozott az Asszisztenseivel mindig a saját érdekeit nézte nem pedig az alkalmazottaikét! sőt csak a jutalék van és ha sikerül esetleg 1 szerződést megkötni az ügyféllel addig nem kapsz egy garast sem míg ki nem váltod a válalkozóit ! sőt én sem egy hétköznapi Managar asszisztensi állásra jelentkeztem engem Erdős Krisztina hívott be ! de ő csak egy toborzó akik behívják az embereket és minden Asszisztens után kapnak jutalékot! 

pusta Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2406

Sziasztok!

Nekem nagyon friss élményeim vannak!

Nem szokványos irodai munkára jelentkeztem ......a több lépcsős tulajdonképpen teljesen értelmetlen, de mindenképpen komolynak feltüntetett felvételi után ekezdhettem dolgozni!

A cégről annyit, hogy olyan szinten "tanítja ki" az emberből az egyéniségét, hogy minden szavát meg kell tanulnia a cég által jónak látott szövegkönyvből.....telefonbeszélgetés, személyes konzultáció, kezelés........mindegy, a lényeg, hogy mindent szó szerint úgy mondjunk el ahogy a "nagykönyvben"

meg van írva

Semmilyen alapbér nincs, csakis a jutalék, ami azért durva mert be kell járni egy irodába, telefonálni kell, és a kezdeti időkben ügyfélhez meg csak le sem ülheszt hanem a szponzorodnak kell embereket becsalnod különböző hazugságokkal az irodába!

Hazugságok:

tel.besz: Üdvözlöm! Bizonyára emlékszik rá hogy nemrégiben kitöltött egy egészségfelmérő kérdőívet! Ezt a kérdőívet cégünk szponzorálta, ezért ajándékkal kedveskedünk a résztvevőknek!

-cégünk szponzorálta: Ez azt jelenti hogy az irodából kisétál a zöldfülü egy nyomtatott kérdőívvel és elkezdi kitöltetni emberekkel ahol a telefonszámot is elkéri. A kérdőíveket visszaviszi és leadja a szponzorának akitől majd pénzért megveheti őket hogy telefonálni tudjon és be tudjon hívni embert akinek majd a jólbetanított szöveg alapján elad valamit!

 

-Ne tessék megijedni nem egy töb órás előadásra hívjuk! Nem lesz termékbemutató csak egy 20perc amelyben elmondjuk mire tudják felhasználni az ajándékot!

Ez a valóságban azt takarja, hogy bejönnek az emberek behajtják őket egy terembe és fél órán át nem az ajándékról van szó hanem egy új termékről beszél a felkészült üzletkötő.

 

- Az ajándék egy 13ezer forint értékű egészség megőrzéssel kapcsolatos ajándékcsomag

 

Ez csupán azért hazugság, mert kezelést kapnak ajándékba, három alkalommal jöhetnek, de amúgy senki nem tud kezelést vásárolni, nem sétálhat be senki az utcáról, hogy szeretne kezelést kapni.

Ez csupán arra szolgál, hogy három alkalom alatt sikerüljön valakire rátukmálni valami nagyobb összegű, terméket!

 

Köv.tel.beszélgetés!

Egy vásárlói listából hívjuk az embereket.

Jól tudom e hogy önek van bioptron lámpája?

Igen? Na azért hívom mert cégünk most 25éves és ennek alkalmából ingyenes szakszervízt tart a lámpatulajdonosok között! be tudná e hozni lámpáját?

A szkszervíz azt jeleni hogy az üzletkötők beviszik a lámpákat egy helységbe ott bedugják a konektorba majd visszateszik a dobozba és vissza adják! Ha gáz van a lámpával elküldik pestre persze ez már nem ingyene.......

De ez is egy remek alkalom arra hogy becsalogassuk az ügyfelet és addig beszéljünk neki amíg nem veszi meg a termékeinket!

 

Köv.tel beszélgetés:

Exklúzív értékes Ajándékért jöjjön be, azért kapja mert törzsvásárlónk!

Ez az ajándék a központból Budapestről érkezett önnenk névreszólóan nem lehet másra átruházni!

 

Ezeket az ájándékokat ott az irodában csomagolják, gyakorlatilag ingyenes prospektust, valami kozmetikum Mintát! és egy műanyag borzasztóan exklúzív citromfacsarót tartalmaz. Mellesleg erről a citromfacsaróról egy tehetséges üzletkötő kpes fél órát áradozni!

 

Minden ajándékhoz, szervízhez illetve minden betévedő klienshez tartozik egy 60ezer forintos bón. Amit úgyszintén az ő nevére állítottak ki csakis neki a raktárban!

Minden üzletkötőnek egyetlen egy ilyen van amit hurcol magával és mutogat de ki nem adja a kezéből mert természetesen csak egy papírfecni. De erre alapozva olyan pofátlan hazugságot találnak ki, hogy gyakorlatilag ezt a bónt adják el! Hozzátszem a termék eredeti árát emelik meg 60ezerrel amit aztán levonnak mert hát ez csakis az ügyfélnek szóló ajándék!!!!!!és adják el annyiért amennyi amúgy is a termék  ára!

 

Nálam ami kiverte a biztosítékot mégis a következő volt:

 

Tombolát kellett árulni, egy nyíltnapon, ahol elmondta az igazgató, hogy a befolyt tombolapénz a terembérletre fog menni. Ennek ellenére az üzletkötő (aki amúgy elmesélte, hogy őt az sem érdekel, ha már sír az ügyfél hogy nncs pénze, akkor is üzletet köt vele) azzal a szöveggel árulta a tombolát, hogy a devecseri vörösiszap károsult gyerekek óvodájába gyűjtünk légtisztítóra........

 

Számomra többek közt az a szomorú, hogy valóban gyógyhatású termékeket, komoly betegségeket kezelni tudó, vagy tünet mentesíteni tudó termékeket, ilyen módszerekkel adnak el! Holott, valószínűleg sokkal pozitívabb és termékorientált módon is lehetne ezeket értékesíteni.

 

Sajnálom, hogy ennyire be csapják az embereket, és azt is hogy észre sem veszik, hogy nap, mint nap hazugságban élnek!

 

Én erre képtelen voltam.......

 

joy Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2405

Az ide benézőknek:

 

Legtöbb* nem a termékekkel van baj, azok néhány durván csaló gazember hamisított portékái kivételével jók, sőt sok közülük kiváló.

Baj az extrém, minőségük nem idokolta magas áraikkal, illetve a házaló vigécek aljasságával van gond!

Gyakran szemérmetlenül belerángatnak idős, hiszékeny, 50-80 e HuF-ból élő nyögdíjasokat több százezres vásárlásba, sőt "kedvezményes" hitelbe, melynek kamata 40-50%-os. Még ha fizetni is tudja valahogy, akkor is a tényleges ár 2-2,5*ösét pengeti le azért, amit máshol 1/4-ed, 1/6-od áron megvehetne.

zöldleguán Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2404

Igen,én is azt hittem,hogy ki tudom szűrni az ilyen eseteket.Sajnos ügyesen behízelegte magát,hiszen az illető édesanyját is ismertem(ő is a cégnél dolgozik),ő pedig megbízható volt.A fiú is mindig nagyon kedves volt,még dolgozni is be akart szervezni,jókat beszélgettünk,valószínűleg pont ezt a jóhiszeműségemet használta ki a manager úr...Csak az a kérdés,hogy mi alapján lett manager,a csalásai alapján?Fejétől bűzlik a hal...valószínűleg erre oktatja a munkatársait is...egy erkölcsi nulla.

Egyenlőre most csak annyit tudok tenni,hogy figyelmeztetek mindenkit,aki olvassa ezt,hogy ne dőljön be Horváth Zsolt budapesti medical kereskedőnek,mert egy mosolygós csaló!!!!

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2403)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2403

Sajnos nem egyedi eset. És még csak nem is Zepter-specifikus. Általánosságban MLM jellemző. Bárkit felvesznek, szűrés nélkül. Aztán mikor ilyesmit elkövet, max. a cég elhatárolódik tőle, hogy ne egy ügynök alapján ítéljék meg a céget.

No de ha egymás után csupa ilyenekkel találkozik az egyszeri ember.....???

Előzmény: zöldleguán (2400)
joy Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2402

Mail ment.

Ha nem ütöttem el, +kapod.

Előzmény: Janik001 (2397)
joy Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2401

Hm.

Rosenthal germán procellán manufaktúraként indult, tálalástechnikai kiegészítőket is készí, de lehet, hogy már kotlákat is gyárt?

/Jut eszembe, a "Thomas" edénycsalád is Rosenthal márka. A tiednek is kellene valamiféle készlet-márkanévvel bírnia, ha valóban rosenthaler./

Nem tudom miért svájci-ként árulják? Lehet, hogy megvették a márkanév használati jogát? Azt nem hiszem, hogy bárkik engedély nélkül mernék használni EUrópában, mert keményen védi ellenük a cég magát.

/Persze, ha kínai gyártmány, az is lehetséges, azok nagyívben lecsinálják a tisztességet./

 

Minden esetre, /inkább a kotlákról kellett volna képet betenni, nem a luxuszdobozról/ úgy nézem, vastag talpú nemesacél edénykészletről van szó. Nem tudom, milyen a súlyuk. Ha könnyűek, hamisítványok, ha nehezek, akkor hőtárolós-elosztós szendvicstalpúak, már jónak tekinthetőek.

Nincs hozzá használati utasítás?

 

Én most a valódi, dögnehéz edényekről írok.

Lényege ezeknek a nemesacél-szendvicstalpú edényeknek, hogy úgy főzöl-párolsz-sütsz benne, ahogy jólesik. Akár normálisan zsiradékkal, bő lében főzve, akár diétásan zsiradék mentesen, csupán minimális vízel párolva húsokat, zöldségeket.

 

3 fontos dologra kell figyelni:

-1. Sütéshez mindig föl kell forrósítani az edényt, és csak akkor beletenni a húst, ha a belecsöppentett vízcsepp pici golyóként futkos az alján, és sepillanat alatt elpárolog. Amikor megpirult egyik oldala, könnyedén elengedi a kotlát, és fordítható. /Ha még is letapad, vagy nem volt elég forró az edény, vagy túl vizes volt a hús.

Mellesleg, legegyszerűbb, nagyon vékonyan kikenni olajjal/zsírral, és amikor forró, akkor beletenni a húst.

 

-2. Föltétlen számolni kell azzal, hogy a vagstag edényalj hőtárolós, így tovább sül-fő benne az étel akkor is, ha elzártat a hőforrást alatta.

 

-3. Mindent fedő alatt főzz, ha nem kell matatni az edényben. A jól illeszkedő, nehéz fedők kvázi kuktaként működnek, gyorsabban elkészül alattuk a kaja.

 

Ha jól látom, van hozzá pároló betét is. A rátett töldségek, húsok alá öntött víz gőzében párolódnak, így nem fő ki belőlük az értékes beltartalom a lébe, nem csökket vitamin tartalmuk, sőt legtöbb zöldség színét is megtartja.

Gőzgombózot is lehet készíteni vele.

Bő olajban sütéshez is kiválóan alkalmas.

Még 1 lényeges:

A hőforrás mérete legyen azonos az edény aljméretével, ne fűtse az oldalát. Fölösleges, és ott odaég a talpnál jóval vékonyabb edényfalhoz az étel.

Ha fölforrt a kaja, takarékra kell tenni, úgy is fő tovább a jó hőelosztás miatt.

Előzmény: Janik001 (2397)
zöldleguán Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2400

Újabb feketelistás Zepter Medical kereskedő:HORVÁTH ZSOLT. Ma már minden mosolygóképű csalót felvesznek ehhez a céghez?Vagy ez a tendencia csak Magyarországon van?Tőlem pénzt csalt ki-nem is keveset-,ígérvén,hogy másnap érkezik a szerződés nélkül megrendelt áruval...csakhogy azóta sem a terméket,sem a pénzt,sem Zsoltot nem láttam.A telefont nem veszi fel,az sms-ekre nem reagál,ha véletlenül mégis elérem,akkor pedig hazudozik,a csillagokat is leígéri az égről,végül semmi nem történik.Hogy dolgozhatnak itt ilyen csalók?Sajnos ez rossz fényt vet a cégre...én biztosan többet nem vásárolok,pedig szeretem a termékeket,sőt az ismerőseimet is lebeszélem.

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2399

Gyanúmat növeli, hogy a jelzett néven ( rosenthal home switzerland) egy vatera-s aukciót talált a google...

 

http://szepseg-egeszseg.teszvesz.hu/dieta_egeszseg_eletmod/rosenthal_home_edenykeszlet_16_db_os_switzerland_1444816455.html

 

Az ilyen márkanév-visszaéléses cégek többnyire direkt-értékesítéssel (nyugdíjasutaztatós, termékbemutatós, stb.) árulnak, aztán a kijózanodás után a "szerencsés" vevők megpróbálnak megszabadulni az árutól - akár veszteség árán is.

 

 

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2398)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2398

Csak nem belefutottál egy noname sorozatba?

Gyanús, hogy egy - más termékecsoportban jól hangzó - márkanevet használtak fel, és a gagyi cuccaikat ezen már bevált márkanévvel forgalmazzák.

 

A Rosenthal egy nagyon híres porcelánmárka! De fémedényben....?????

 

Most nincs időm utánanézni, de ha valaki megtenné..... :-)

 

 

 

 

Előzmény: Janik001 (2397)
Janik001 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2397

Sziasztok!

 

Most rendeltem egy Rosenthal 16 darabos edénykészletet, és többet szeretnék róla tudni de sehol nem találok infót.

Hogy kell használni, mit lehet bennük főzni stb...

Előre is köszönöm a válaszokat.

joy Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2396

Mit tudom én?

Lényegtelen is.

A fontos, hogy az agyonbűvölt, tisztított ételek, italok még sosm bizonyították kiválóságaikat, annál inkább a hiánytáplálkozás káros hatásaira van rengeteg rossz példa.

Az ember mindenevő, a természet szülötte, azt ette évmilliók óta, ait az adott neki. Az új csodamasinákat csupán a hiszékenység vámszedői eszelik ki.

Előzmény: cumpika (2395)
cumpika Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2395

Szerinted melyek azok az ásványi anyagok, amelyeket az emberi szervezet a vízből fel tud használni, és melyek azok amiket normál étkezéssel nem kap meg?

 

Előzmény: joy (2394)
joy Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2394

Ami azt illeti, igaza van az előttem szólóknak.

 

Ajálott ivóvíz az ország területének 80%-án a csapvíz, vagy ásványvíz, de legjobb váltogatni.

Minden kezelt-tisztított vízből hiányoznak a benne oldott ásványi anyagok, így azokat egyéb úton kell/ene/ pótolni.

A tisztított vizeket csak ott szabad-kell inni, ahol a vezetékes rendszerből folyóban a határérték határérték alatti de bemért káros anyagok vannak.

 

A Pi víz meg tudod mi?

:o))

Előzmény: SivaSambo (2390)
joy Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2393

Igazad van. Ennek a sorozatnak a kanálmérete szószos, nem leveses, de attól használható.

Az enyém régebbi sorozat, az öblösebb.

Ám, akinek nincs, vagy vegyes az esszcájg, és szeretne egy normális, könnyen tisztítható készletet, annak megéri. Lányoméknak bevált.

Előzmény: Sylvice (2382)
Pepiofi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2392

Az első szarvashiba: zepternek nincs Aquarion nevű készüléke. A többi szarvashibád szóra sem érdemes ...

Előzmény: SivaSambo (2390)
cumpika Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2391

Annyi sületlenséget hordtál össze,hogy nincs is értelme érdemben vélaszolni rá.

 

Az a tragédia, hogy a 21. században ember ennyi hülyeséget elhihet, és még terjeszti is.

 

Előzmény: SivaSambo (2390)
SivaSambo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2390

Ajánlom mindenki figyelmébe a ZEPTER Aquarion berendezés hanyagolását. Fokozottan.

 

Tudományosan bizonyított, hogy a fordított ozmózis elvén működő vizkezelő rendszerek nem alkalmasak emberi fogyasztásra szánt viz előállítására.

Az utánpótló tabletta pedig silány, rossz minőség. Nem, vagy csak részben oldódik fel a vízben, ami kizárja az emberi fogyasztást. Egy ANTSZ rendeletben meghatározták, hogy fizikai és kémiai megfelelőségét, hogy mi szükséges ahhoz hogy egy tisztított víz emberi fogyasztásra alkalmas legyen.

Az ozmo víz tartós fogyasztása egészség károsító hatású. A Zepter tájékoztatójában ezt a vizet csecsemőknek is ajánlja.

Csecsemőkre fokozottan veszélyes az ozmo víz.

Érdemes elgondolkodni azon, hogyí egy molekulárisan letisztított víz mi mindent moshat ki  a szervezetünkből.

Nyomelemeket, ásványi anyagokat, bizonyos vitaminokat.

 

ajánlott vizek:

PI víz

ionizált víz

bizonyos ásványvizek.

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.19 0 0 2389

Ennyire rossz a helyzet? Most olvasom egy másik fórumon:

 

 

nadeen     2011-01-19 12:12     163.

 

Most jöttem haza a postáról, az ajtónkban egy fiatalember csönget, kérdésemre, hogy miben segíthetek, nagyon hamar kiderült, hogy a Zeptertől van, és egy kérdőívet kellene kitölteni.

Eddig csak a forgalmasabb helyeken szólították le az embereket, de hogy lakásra is jöjjenek.

Nekem ezzel a munkával nem az a bajom, hogy címeket kell szerezni, hanem inkább az, aminek a megvásárlására rá kellene beszélni az embereket.

klaubern Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2388

Szedett már szét valaki zepter epilátort? Tönkrement az aksija,és csak hálózatról megy. Milyen aksi való bele,és hogy kell szétpattíntani? PEG-865 a tipusa 3,6v 1A

Köszönöm

joy Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2387

Nem mindeni vega.

 

A lényeg pontosan abban van, amit írsz.

Jó minőségű acélból készült, olcsó edény és nem a drága sznob-luxust fitogtató márkanév!

Előzmény: SivaSambo (2383)
joy Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2386

Nem nézni, gyakorolni kell.

Írjam azt, hogy szájméret kérdése?

Bár nekem nagy tud lenni a pofám, még is pár éve "olyannal" eszünk.

Összehasonlítottam a mienket az mostanival, amit karácsonyi ajándék szervíznek szánok. Azonos a mérete.

Valóban, a régi magyarosch hígleveses kanálnak alig 2/3-a fér bele.

De ölég régóta rászoktunk a tartalmasabb levesekre, és arra, hogy nem merőkanállal tömjük magunkba a fél tálniy lét.

:o)

Előzmény: Sylvice (2382)
Zitka Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2385

Elárulnád ennek az indiai edénynek a nevét?

 

 

Előzmény: SivaSambo (2383)
anca37 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2384

Hát valami nevet/árat/képet felrakhattál volna, kíváncsivá tettél...egyébként én nem vagyok vega de nekem sincs tak...ny az edényeimben, nem is égetem oda a cuccost és nem is Z-ben főzök, hanem egy ugyanolyan jól működő de tized árba kerülő más márkában. Nálam is lehetne toronyban, de megvallom bűnömet, én nem szoktam.

Előzmény: SivaSambo (2383)
SivaSambo Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2383

Sziasztok!

Olvasom a sok panaszt...én nekem ilyen gondom nincs. 1. Mert nem használok Zeptert. 2. Mert vegetáriánus vagyok. Ezek a cuccok koppintások. Már több mint 100 éve Indiában használnak egy edény kombót. Ebben egyszerre lehet főzni, párolni, és sütni.

Egy torony az egész. És remek ételeket lehet benne készíteni. Én tíz éve vega vagyok. Nálam nincs tak...ny az edényekben, és nem ég le semmi.

Az ára pedig annyira nevetséges, hogy egy Z...ter edény árából több mint tíz ilyet lehetne venni.

Sajnos itthon nem igazán ismert dolog. Inkább Németeknél lehet kapni.

Én Indiából hoztam. Ja és tiszta acél minden.

Remek találmány.

Előzmény: joy (2213)
Sylvice Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2382

Off. De meg kell jegyeznem, tegnap megnéztem a Zwilling eket, hááááát. azokkal a kanalakkal nem igazán lehet levest enni. Maradok a jól bevállt, még békebeli Szovjet kanalaimnál:)

Előzmény: joy (2368)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2381

Ugyan nem edényes téma, de mivel elég sok szó esett itt is a "csodalámpáról", szerintem legyen meg itt is:

 

 

Biovadász   válasz | megnéz | könyvjelző 2010.11.19 13:46:58 © (28305)

 

No igen, érdekes amikor a csodalámpa ügynökök mindenféle klinikai tesztekre hivatkoznak.

 

Mindeközben a csodalámpa feltalálója amikor meghívták szkeptikus klubba, elmondta, hogy az elmúlt 26 évnyi "kutatás" alatt mindössze 2 (kettő!) állítólagos placebo kontrollált kettősvak teszt zajlott, melyeket viszont nyilvánosan nem publikáltak, a feltaláló az egyiket maga végezte, a másikban pedig segédkezett. Mindkettő csak a bőrregenerációs folyamatot vizsgálta.
Elismerte, hogy a Bioptron lámpa előállítási költsége 5000 Ft. dr. Fenyő Márta elmondta, hogy az árról nem ő tehet, azt a gyártó/forgalmazó szabja meg.

 

Ha rákérdezel, hogy mégis milyen vizsgálatok igazolják a hatásosságukat a következőkre szoktak hivatkozni, mint kettős vaktesztekre, ésatöbbi.

 

1. Durovic A, Maric D, Brdareski Z, Jevtic M, Durdevic S. The effects of polarized light therapy in pressure ulcer healing. Vojnosanitetski pregled (Military-medical and pharmaceutical review, Serbia) 2008; 65(12); 906-12.
2. Monstrey S, Hoeksema H, Saelens H, Depuydt K, Hamdi M, Van Landuyt K, Blondeel P. A conservative approach for deep dermal burn wounds using polarised-light therapy. Br J Plast Surg 2002;55(5):420-6. (2002a)
3. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I. Comparison of effects of Cyriax physiotherapy, a supervised exercise programme and polarized polychromatic non-coherent light (Bioptron light) for the treatment of lateral epicondylitis. Clin Rehabil 2006;20(1):12-23.

4. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I, Pantelis M, Stasinopoulou K. Comparing the effects of exercise program and low-level laser therapy with exercise program and polarized polychromatic non-coherent light (bioptron light) on the treatment of lateral elbow tendinopathy. Photomed Laser Surg 2009; 27(3): 513-20.

5. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I, Johnson MI. Treatment of carpal tunnel syndrome with polarized polychromatic noncoherent light (Bioptron light): a preliminary, prospective, open clinical trial. Photomed Laser Surg 2005;23(2):225-8. (2005a)
6. Tomashuk IP, Tomashuk II. Clinical efficacy of alprostan in combination with "Bioptron-II" rays and iruxol-miramistin in the treatment of the diabetic foot complicated by atherosclerosis. Klin Khir (Ukraine) 2001;(8):49

 

Ha az ember nem néz utána, akkor ez szépen is hangzik, de érdemes azért utánanézni, hogy hogyan is mentek ezek

 


1. Durovic et al 2008: A kontrollcsoportot nem világították meg semmivel, tehát ebből nem lehet a fény polarizáltságának jelentőségére (vagy egyáltalán a fényterápia hatásosságára) következtetni.
2. Monstrey et al 2002: Egyáltalán nem volt kontrollcsoport, értelmetlen kísérlet.
3. Stasinopoulos et al 2006: Nem volt olyan kontrollcsoport, amelyet polarizálatlan fénnyel világítottak volna meg. Az a csoport, amely tornagyakorlatokat végzett, nagyobb javulást ért el, mint a Bioptron lámpával kezelt csoport. A lámpa hatásáról ez nem sokat mond, sőt inkább ellene szól.
4. Stasinopoulos et al 2009: Három csoport volt, az egyiket Bioptron lámpával kezelték, a másik két csoportot más módszerrel. Nem volt eltérés a csoportok között a javulásban. Megintcsak nem mond a lámpa hatásáról semmit.
5. Stasinopoulos et al 2005: Egyáltalán nem volt kontrollcsoport, értéktelen vizsgálat.
6. Tomashuk et al 2001: 9 páciensen történt vizsgálat gyógyszeres kezelés és Bioptronos megvilágítás kombinálásával, kontrollcsoport nélkül. Hasznavehetetlen vizsgálat.

 

Ilnkor szokták még bedobni, hogy a polarizált fényterápiának jól dokumentált irodalma van, Brewster tükör, Finsen 1903 Nobel díj, Dr Mester Endre, Dr Fenyő Márta, Prof Kyra Samoilova stb.

Ezek is jól hangzanak, igaz? Főleg hogy nóbel díj is van közte.

 

Továbbnézve:

 

- A David Brewster-ről (1800-as évek eleje) elnevezett szög (Brewster-szög) a fény beesési szöge, polarizáltsága és visszatükrözése közt állapít meg összefüggést. Az effektus lehetővé teszi polarizált fény előállítását. Semmi köze a gyógyászathoz.
- Finsen Nobel díjat kapott a „betegségek, különösen a bőrtuberkulózis koncentrált fénysugárzással való kezeléséhez való hozzájárulásáért, amely új utat nyitott meg az orvostudomány előtt”. Igen, ismert dolog, de nincs szó a polarizáltság hatásáról.
- Dr. Mester Endre lézerterápiás sebgyógyulási módszert dolgozott ki. Próbálkozott a polarizáltság és koherencia külön hatásának igazolásával is, de ezek a kísérletei nem voltak meggyőzőek.
- Kira Samilova pedig Fenyő Mártával dolgozott együtt, Fenyő pedig azt állította, hogy nincsenek meggyőző bizonyíkai arra, hogy ténylegesen a polarizáltságnak szerepe van a hatásosságban. (lásd a hozzászólásom elejét, ahol az állítólagos két placebo kontrollált kettősvakteszt eredményeit valamiért nem publikálták)

 

 

Egyéni tapasztalatom (ami ugye nem mérvadó)

Egyik kedves ismerősöm aki csodalámpát árul egyik versenyen kiszúrta, hogy a vádlimon van egy folt. Rákérdezett, mondtam, hogy igen, az már ott van egy jó ideje (vagy fél éve) csak eddig lusta voltam vele dokihoz menni.

No természetesen egyből azt akarta hogy vegyek csodalámpát, mert az majd hip-hop elmulasztja és párszázezer forintot az meg kell hogy érjen nekem.

Mondtam hogy én nem hiszek a csodalámpában annyira, hogy egy halogén izzó-polárszűrő kombóra ennyi pénzt kiadjak, de ha kölcsönadja a sajátját, akkor megadom neki a lehetőséget, hogy kipróbálom.

Kölcsönadta, én meg buzgón világítgattam úgy ahogy ő azt mondta heteken át. Semmi változás nem történt, így köszönettel visszaadtam neki a csodalámpáját, hogy nekem sajnos semmi javulást nem mutatott, így mégsem vennék.

Hónapokkal később elmentem bőrgyógyászhoz, mert azért elkezdett idegesíteni, hogy mi a francért van az ott és miért nem múlik el.

Doki megnézegette nagyítóval, közölte, hogy nem kell izgulni, felírt egy 500 Ft-os kenőcsöt, hogy azzal nyomassam és menjek vissza, ha két héten belül nem múlik el.

Nem kellett visszamennem, mert két héten belül elmúlt...

 

Mindazonáltal mielőtt valaki elkezdene vitatkozni velem a következő két mondatot figyelmesen olvassa el:

Nem vonom kétségbe, hogy maga a fényterápia hatásos, azt már igazolták. (de ahhoz nem kell polarizált fény és drága csodalámpa)

Megadom az esélyt annak, hogy annak ellenére, hogy mindeddig semmi értelmes bizonyíték nincs rá, hogy esetleg a polarizált fény mégis tudhat valamit, csak eddig nem sikerült igazolni.

 

De:

- rohadjon meg a világ, egy xaros halogén izzó, polárszűrő, tükör, léghűtés kombóért ennyi pént hajlandó legyek fizetni

- hogy merik az ügynökök behazudni hogy olyasmikre is jó, ami nemhogy nem igazolt, de még a feltalálója sem állít róla?

- hogy merte a Zepter is megtenni mindezt, amig a GVH meg nem bűntette őket érte?

joy Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2380

Sikeült-e valamit kiderítenetek?

Előzmény: Szykla1210 (2361)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2379

Venni én sem vennék vakon, pusztán a 200 ezres árral szembeni "ellenajánlatként" tettem be a hivatkozást.

 

 

Előzmény: joy (2378)
joy Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2378

No de vakon választani?

Még rakást se!

:o.

 

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!