Keresés

Részletes keresés

hoppaaa Creative Commons License 2008.04.16 0 0 59

http://www.orangeways.com/

Már vannak fent időpontok a honlapon :)

Előzmény: Hélia (55)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.16 0 0 58
Nem vetettük el :) Azért kértem, hogy jelezze, aki nem tud kocsival jönni, hogy tudjunk bérlésre ajánlatot kérni. A telekocsi is jó megoldás, de nálunk pl egyelőre úgy tűnik, hogy nincsen hely.
Előzmény: ottisz (57)
ottisz Creative Commons License 2008.04.16 0 0 57

a mikrobuszbérlést és a több autós megoldást, akkor véglegesen elvetettük?

mert mint mondtam nálam lenne pl.: +2 hely

Előzmény: hoppaaa (53)
oldlady Creative Commons License 2008.04.16 0 0 56
Vállald el bátran, ez egy becsületes társaság :) Anno Planica előtt fiacskám aggódott, hogy majd rosszul jövök ki belőle, de mindenki olyan precíz és gyors volt, hogy még magam is csodálkoztam.
Előzmény: Hélia (54)
Hélia Creative Commons License 2008.04.16 0 0 55

Ez milyen busztársaság?

Vajon nem lehetne hatni rájuk azzal, hogy van egy fél busznyi társaság, akiknek ez lenne a megfelelő időpont? Meg talán rajtunk kívül mások is akarnának a verseny idejére Zakopaneba menni...

Előzmény: hoppaaa (53)
Hélia Creative Commons License 2008.04.16 0 0 54

Hááát... egy apartmant le lehet így foglalni, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy abba bárki belemenne, hogy pl. lefoglalunk egy 4 ágyas szobát és mindenki egyesével fizetgeti az előleget...

Ha nagyon nem vállalkozik rá más, akkor elvállalhatom a pénzügyeket...

Egyébként az a szállás, amit Janisch ajánlott, nagyon vonzónak tűnik, le kéne csapni rá időben.

De jó lenne, ha a többiek is hozzászólnának a dologhoz.

Előzmény: hoppaaa (52)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.15 0 0 53

Megkérdeztem a buszt. Sajnos az augusztusi menetrendjük még nincs meg, de Pestről elvileg 6-kor indul, és délre ér oda, vissza pedig du. 4-kor Zakopaneból és este 10-re ér Pestre. Azt viszont, hogy milyen napokon lesz járat, még nem tudják.

A jegyek 7400 ft-ba kerülnek, oda-vissza.

Ezzel együtt kérnék árajánlatot is.

Ehhez kellene, hogy kik azok, akik biztosan busszal akarnak jönni!!!

Előzmény: hoppaaa (52)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.15 0 0 52

Ezt csinálom évek óta az olasz szállásokkal. Egyben megrendelem, tudom ki hol fog lakni, appartmanonként kérik az előleget, és úgy is utalja az, aki lakik benne. Működik. Azt nem tudom felvállalni, hogy a pénzeket begyűjtöm, és egyben utalom át.

Részben pont emiatt:

"az azért is lenne jó, mert akkor lenne valamiféle biztosíték, hogy aki befizeti az előleget, az valóban komolyan gondolja a részvételi szándékát."

A közlekedés azon is múlik, hogy hol találunk szállást. Ha a város központjában, akkor nincs szükség közlekedési eszközre.

Előzmény: Hélia (51)
Hélia Creative Commons License 2008.04.15 0 0 51

Huh, hát én nem tartom jó ötletnek, hogy mindenki maga utalgasson át előleget a szálláshelyre, mert az úgy teljesen ellenőrizhetetlen, és ha 1-2 ember esetleg elfelejt/nem tud utalni, az összes többinek is ugrott a szállás. Mellesleg csodálkoznék, ha a panziósok belemennének egy ilyen variációba...

Ha egyvalaki intézné a pénzügyeket és a foglalást, az azért is lenne jó, mert akkor lenne valamiféle biztosíték, hogy aki befizeti az előleget, az valóban komolyan gondolja a részvételi szándékát.

A közlekedést hogy gondoljuk?

Előzmény: hoppaaa (49)
Hélia Creative Commons License 2008.04.15 0 0 50

Köszi az infókat!

A kvaliról semmiképp nem kéne lemaradni.

Ugye ezen a szálláshelyen nem csak lengyelül beszélnek? :-)

Előzmény: janisch (45)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.15 0 0 49

Köszi az infokat, a kvaliról nem tudtam, hogyan működik. Tavaly csak a második napra értünk ki.

Van egy utazási irodától buszjegy ajánlat Zakopaneba, erre rá fogok kérdezni, mert tudtommal nincs menetrendszerinti járat arrafelé.

A szállásoknak utána fogok nézni a neten, tavaly mi Poroninban kaptunk helyet, ami kocsi nélkül is megoldható ugyan, helyi buszjárattal, de kicsit hisztis.

A foglalással az a gond, hogy előleget szoktak kérni. Ezt úgy lehet csoportnak megoldani, hogy, ha együtt foglaljuk, akkor ki-ki átutalja a saját szobája árát a szállásadónak, igy nem kell senkinek sem gyűjtögetni, és noszogatni a többieket.

A helyi árak kicsit olcsóbbnak tűntek tavaly a mieinknél....

Előzmény: janisch (45)
Pöttyugri-bugri Creative Commons License 2008.04.14 0 0 48

Érthető persze, hogy egy helyen szeretnétek lenni és nem vadidegenekkel megspékelve.  Hát akkor ha jól értem ezek szerint nekünk mindent tőletek külön kell szervezni lényegében. :)

hansenboy Creative Commons License 2008.04.14 0 0 47
Köszi az infókat! :)

Én még mindig meglepve tapasztalom, hogy milyen olcsón ki lehet hozni az egészet ;)
Előzmény: janisch (45)
Berni18 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 46

én nagyon szépen köszönöm ezt a felvilágosítást.pont erre vártam h megtudjuk a részleteket...tényleg köszi h ennyit foglalkoztál ezzel...nagyon aranyos vagy.én is örülnék ha mind egy nagy csapatként szurkolnánk...az jó lenne.akkor a szállást majd elintézzük...így hogy a részletek megvannak remélem nem lesz nehéz.majd megbeszéljük h ki kivel megy vagy kivel lakik majd...:)

és tényleg köszi...

janisch Creative Commons License 2008.04.14 0 0 45

Sziasztok!

 

Mielőtt a tavaszi zsongásban kissé eltávolodnánk a "nagy utazás" témájától, szeretném 1-2 gondolatomat megosztani Veletek:

 

Linnus kérdésére jelzem - s aki régebb óta követi a topikot, az a beszámolóimból tudja -, hogy nekünk néhány éve már egy családi-baráti "találkozó" is egyben a zakopanei VK és GP, ezért gondolom megértitek, hogy az utazást és a szállást én ennek rendelem alá...
A megszokott és szívünkhöz nőtt főhadiszállásunk nekünk Bialy Dunajecben van, s ehhez a várostól való 12 km ellenére is ragaszkodik mindegyikőnk.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne együtt szurkoljunk!! :D
Sőt itt teszem le a nagyeskűt, hogy egy méretes topik-transzparenssel is emelni kívánom a közös szurkolás fényét! :))

Ha igény van rá, egy fél napot szívesen rászánok - bár Hoppaaa, vagy Ottisz is biztos mindent tud -, hogy egy két dolgot megmutassak, vagy a figyelmet felhívjam rá...

 

A szervezőmunkához szeretnék néhány dolgot felvetni:


1. Először is el kell dönteni az utazás időtartamát. Én 4 napot (3 éjszakát) javasolnék minimumnak, ebbe belefér a lényeg. A Pestről gk-val történő utazásra - a barátom gyakorlati tapasztalata alapján - sajnos kb. 5-6 órát kell szánni - a nem sokkal több mint 300 km ellenére. Mivel újabban péntek-szombat a zakopanei versenynap (csütörtökön pedig az 1. kvali), ezért aki dolgozik, annak bizony két nap szabival kell kalkulálni. Aki még nem volt ilyen versenyen, annak sztem nem szabad kihagyni a kvalit; akkor a nézőtér bármelyik részén szabadon lehet mozogni, a felső és alsó tribünökön is érdemes kipróbálni a látványt. (A versenyen már csak abba a szektorba engednek be, ahová a jegy szól.) Ezért én csütörtök reggeli indulást javasolnék, és az így az esti kvali előtt még egy rövid ismerkedés a várossal is belefér.
Az esti versenyek elég későn fejeződnek be, emlékeim szerint 21 óra körül, s én már olyankor nem szívesen vágok neki a Tátrának és az egész útnak (bár 1x már megtettem, de autópálya hiányában nem nagy élvezet éccaka hasítani azokon az utakon...), ezért inkább a kényelmes vasárnap de-i, kora délutáni visszautat javasolnám.


2. Árak. A kvalira 20 Zloty, a versenyre 40 (alsó tribün) és 50 (hegyi tribün) Zloty  évek óta jegy, azaz a három beugró 100 Zloty, ami cca. 7500 Ft.
Szállást még a városban is biztosan lehet foglalni 60 Zl/fő/éjszaka áron, reggelivel együtt, ami össz. kb. 13500 Ft. Pl. ez a panzió (http://www.dawidek.pl/) kb. 2 km-re van a sánctól, 70 fős, és pontosan 60 Zl/fő/éj az ár reggelivel. A szállást mindenképpen célszerűnek tűnik időben lefoglalni, mert az utolsó pillanatban nem biztos, hogy 1 helyen tudnak 10-20 embert fogadni... Maga Zakopane szállás szempontjából azért lehet kényelmesebb, mert kocsival kb. 1 km-nél közelebb úgyse lehet megállni a sánchoz, s így nem kell annyit furikázni... 
A bolti élelmiszer/ital árak nagyjából olyan szinten vannak mint nálunk, étteremben 15-20 Zlotyért meg lehet ebédezni, vagy vacsorázni. De a számtalan büfében a grill húsok, kolbász, saslik, stb. ennél jóval olcsóbb.
Én Nyíregyházáról - ami 300 km -, ha nem mászkálunk sokat, kb. 42-45 l benzinnel szoktam oda-vissza megjárni, ami 4 fővel számolva: kb. 4-4500 Ft/fő.
Nos kb. ezeket kell összesíteni, ennyiből lehet megúszni a 4 napot, persze ezen felül mindenki költhet még bőven, ha akar...

 

Szóval szerintem a lényeg és a sorrend: utazás időtartama, módja (szgk. vagy busz; sztem más nem jöhet szóba), szállásfoglalás.
(Az indulás pontos helyét, idejét később is elég egyeztetni; jegyet pedig biztosan lehet venni a tetthelyen, nem érdemes előre foglalkozni vele...)

 

Summa summárum: Veletek együtt szeretnék szurkolni, de a szállást és utazást külön bonyolítjuk a fentiek miatt.

 

Bocs, ha túl sokat pofáztam, nem okoskodni akartam, csak segíteni! :D:D

Előzmény: linnus (43)
Pöttyugri-bugri Creative Commons License 2008.04.13 0 0 44

Köszönöm szépen az "ajándékot" és a köszöntést! :D

 

Jelezném, hogy hozzám még fel kellene írni egy plusz főt, mert egy barátnőm is jönne.

 

Előzmény: linnus (43)
linnus Creative Commons License 2008.04.10 0 0 43
No akkor, végigmentem a hozzászólásokon és a kövre jutottam:
A jelenlegi Zako-csapat:
janisch
hansenboy
ottisz
hamra74
Hélia
linnus
Westmc
hoppaaa
22man
bubble
Pöttyugri-bugri
tuca
berni18
VeronkaDb (2)
bejababa 84

Nos, akinek még kérdőjeles az utazás, akkor azt minél előbb lécci jelezze, másrészt ha vki magánúton tervezi a megközelítést akkor most szóljon mert a kalkulációnál fontos lenne.
folyt köv mindjárt
linnus Creative Commons License 2008.04.10 0 0 42
csatlakozom:D
Előzmény: hoppaaa (41)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.10 0 0 41

Isten éltessen !!!

 

Előzmény: Pöttyugri-bugri (39)
Berni18 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 40
támogatom az ötletet...már tűkön ülök!!!!:)
Pöttyugri-bugri Creative Commons License 2008.04.05 0 0 39
Okééééééé! 10-én lesz a szülinapom! Ez egy jó időpont a kalkuláció kezdéshez!:D
Előzmény: linnus (38)
linnus Creative Commons License 2008.04.05 0 0 38
Lenne egy javaslatom.
Szerintem várjunk még pár napot, monnyuk ápr.10-ig (az úgyis olyan kerek)utána pedig kezdjük el összeszedegetni az infot ill. kalkulálni a szállással/utazással.
Ha így "ülünk" itt mint a tejbetök sose jutunk el a versenyre.
A 10-én a meglévő létszámmal és nevekkel kezdünk el szervezkedni, addig kellene véglegesen dönteni az utazásról....
Előzmény: hoppaaa (37)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.05 0 0 37
Kérdezd !!! Semmit :D
Előzmény: Berni18 (36)
Berni18 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 36
tudunk már valami konkrét részletet?mondjuk h hol fogunk lakni vagy ilyenek.tudom még korai...csak gondoltam megkérdezem! :)
hoppaaa Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35
Értettem :)))
Előzmény: VeronkaDb (34)
VeronkaDb Creative Commons License 2008.04.02 0 0 34
Én is mennék!! Plusz még jönne velem az unokatesóm, csak Ő nem fórumozik!!
hoppaaa Creative Commons License 2008.03.21 0 0 33

Valahogy így.

Ő hozza a buszt, mi álljuk az üzemanyag árát :D

Előzmény: Pöttyugri-bugri (32)
Pöttyugri-bugri Creative Commons License 2008.03.21 0 0 32

Feladhatnánk egy hírdetést!

 

"Síugrás őrült buszsofőr!" jeligére várjuk a jelentkezését annak a kedves, utasaihoz nagyon türelmes, kiválóan vezető sofőrnek aki elvinne egy busznyi síugrás fanatikust Zakopanéba.

 

 

Előzmény: hoppaaa (31)
hoppaaa Creative Commons License 2008.03.21 0 0 31
:D Már csak siugrás őrült buszsofőrt kell szerezni :P
Előzmény: Pöttyugri-bugri (30)
Pöttyugri-bugri Creative Commons License 2008.03.21 0 0 30

Hoppaaa velem jönne még egy ember, ő nem szokott fórumozni sehol így nem tud nálad jelentkezni sem, de jönne, tutira! Ma kérdeztem tőle jön e! Kapásból rávágta: "Naná!"

 

Ha így haladunk akkor busz kell majd! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!