Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 163
Kaja: tojásfehérjét nem szabad, sem nyers, sem fött-sült formában. A legkisebb gond, ha kihányja, nagyobb, ha nem és kap valami kólika szerü nyavaját, amitöl nem eszik, bánatos, nyügös, hasmenése van, óránként kell sétáltatni...

A tojás sárgája nem okoz ilyen gondokat, csak a szétválasztást gondosan kell csinálni. A nejem rendszeresen ad neki túró-tejföl-tojássárgája-fött rizs keveréket, szereti.
Tejet valóban nem szerencsés, de a sajt az egyik kedvenc kajája, tejföl, túró jöhet, nem lesz töle semmi baja. Söt a sajttól fényesebb lesz a bundájuk. Valmelyik kutyaeledeles bolt árul néha olcsóbban, lejárt szavatosságú trappistát. Nem lesz töle semmi bajuk, ha még nem mászik el a tányérból, kajára ráreszelve lehet adni. Egyébként nálunk alapvetöen azt kap, amit mi eszünk, csak általában fött rizzsel, bár a tésztát is szereti. Ha túl füszeres lenne neki a kaja, akkor valami külön menü (csirkenyak, pujka, ilyesmik), de nem csinálunk túl nagy faxnit belöle. A kutyatápokat visznt csak szagolgatja és kilökdösi a tányérból, így nem eröltetjük. ehhez kölyök korban hozzá kell szoktatni, másképp késöbb nem lehet megetetni velük a Pedigre-t és egyéb "csodálatos kutyatápokat". Lehet, hogy nem néz elég reklámot?

A kutyák (mint afféle ragadozók) jól birják az egy-két napos (még nem zöld, de már "érett") húst is, nem lesz semmi bajuk töle. Azért nem kell a tányéron "érlelni" a napon, de nem kell megijedni, ha megmaradt a vasárnapi ebéd pörkölt, az nekik még szerdán is megfelel...

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 162
Szia Pocak!

Ha a blöki fél a fürdetéstöl, annak több oka is lehet. Mint írod, 13 kilós. Ezek szerint kistermetü (bocs, de amilyen lassu a háló, most nem tudom megnézni, benne van-e a kedvencek-ben a képe). Egyik gondja, hogy nem lát ki a kádból (gondolom) és emiatt félni kezd. Tedd bele és hagyd pár percig nézelödni, illetve az elso lábaival álljon fel a kád szélére (bár lehet, hogy ez magas lesz neki). Esetleg, ha van rá mód, egy gyerekkádban kellene próbálkozni, udvaron, vagy a nagy kád tetején (ennek rögzítése egyedi megoldást igényel.

A másik probléma a zaj. Nem is gondolnád, milyen rémisztö tud lenni a kádban kuporgó kutyának a zuhany hangja. A nagy bádog doboz felerösíti a hangot. Dugd bele a fejed a kádba és nyisd meg a zuhanyt. Borzasztó. A kutyák egyébként is tartanak a surrogó, sziszegö hangoktól. Egy rovarirtó spray-vel ki lehet kergetni a világból öket.

3: vigyázni kell a víz höfokára. A kutyok testhömérséklete 1-2 fokkal magasabb, mint az emberé, emiatt a legjobb a langyosnál (kézmeleg) egy icipicivel melegebb víz. Nyári nagy melegben a picit hüvösebb, mert a kutyák nem tudnak izzadni, ha túlmelegíted, nagyon rosszul járhat. A szemükre nagyon érzékenyek, ne menjen bele se víz se sampon. A fülükbe se, bár én ki szoktam mosni a fülét, de ezzel pl lógó fülü kutyáknál nagyon vigyázni kell, mert nem tudják kirázni a vizet és ettöl befülled, majd begyullad.
Amikor a fejét zuhanyozom, akkor le szoktam kézzel tekerni a szemét meg az orrát.

A sampon illata nem lehet túl erös. Az illatos, divatos samponok nem kutyára valók. Lehet kapni jó drága kutyasamponokat is, de ezekért is erösen kár a pénz. Pár évig a Gabi babasamponnal fürdettük, egy fürdés egy nagy (talán fél literes) flakon. Triplájára higítva, kétszer átmosva. A nagy bunda miatt fogyaszott ennyit. Egy alkalommal nem volt gabi sampon és kényszerüségbďl megpróbáltam a clear-t. Ennek is semleges illata van. Jó két literre higítva a kis (2 decis?) flakont, elég egy fürdetésre. 1-2 nap múlva jellegzetes, kissé szúrós jellegü illata lesz töle a blökinek (a gabitól is), ami csak egész közelröl érezhetö (pl amikor séta elött ráadom a hámot és közel kell hajolni hozzá, mert a csatot át kell a mellkasa alatt vezetni.).

Aztán egy nagyon alapos zuhany, amíg teljesen eltünik a habzás nyoma is. HA marad benne, akkor vakarózni fog, ez szintén nem teszi számára kivánatossá a fürdést. meglepö, de rájönnek az összefüggésekre évek alatt...

A kozmetukisoknál azért nem olyan rózsás a helyzet, mint gondolod. Ha jól megnézed, egy spéci nyakörv van a blökiken, oly módon kikötve, hogy sem leülni, sem hátrálni nem tud töle. Kénytelen szót fogadni. A szájba , fülbe nyúlásról csak annyit: erre tanítani kell a blökit, pici korától. A mienknek nem lehet belenyúlni a szájába, az állatorvos is csak az én segédletemmel tudja pl a fogait, vagy a mandulájáát megnézni. Ha csont akad a fogai közé (néha elöfordul), akkor csak a nagyobbik lányomnak, vagy nekem engedi meg, hogy kiszedjük. A "ringdresszúrához" (kiállítási viselkedés) szoktatott blökik egész jól türik az ilyen beavatkozásokat, de egy "képzetlen" kuttyal rendesen meggyülik a bajuk a kozmetikusoknak is. A csaukra jellemzö, hogy talán az egyetlen fajta, ahol a bíró, versenyen megkérdezi a felvezetöt, hgoy belenyúlhat-e a kuty szájába fogellenörzésre, vagy a felvezetö mutatja meg. Ha nem teszi (kezdökkel elöfordul), lehet, hogy a blökit kizárják a versenyböl, de a bíró eggyel kevesebb ujjal megtanulja: csauk szájéba engedély nélkül nem kotorászunk...

Szóval: kozmetikusra edzett kutyákkal azt tesz a mester, amit csak akar, de egy kezdö blökivel nekik is meg kell kinlódni. Egyébként vannak emberek, akikkel minden kutya pillanatok alatt bizalmas tud lenni, mások meg ha fejtetöre állnak, akkor se fognak hinni a blökik. Ez utóbbi ne menjen kutyakozmetikusnak, állatorvosnak...

Na hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 161
A tulajdonost egy - a házban lakó - ismerőstől kértük, hogy keresztanyáméknak legyen házőrzője. Kb. két hónapig nevelgettük, amikor keri közölte, hogy vissza az egész, neki mégse ilyen kutya kell (ehhez képest most az egyik kölyke őrzi a házukat :DDDDDDD), és mivel már nagyon sajnáltuk volna visszaadni, nálunk maradt.
Egyébként ő volt a legkisebb az alomban, és elég sok gond volt vele, de annyira aranyos volt és annyira megszoktuk, hogy maradt.

Nem tudom ki kérdezte az előbb, de mi évente egyszer-kétszer szoktunk neki adni mamaligát (tojássárgájában elkevert kristálycukor), és nincs tőle semmi baja.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 160
Opi,
köszönet a gyártmányleírásért, de továbbra is szeretném tudni, hogy a tulajdonosa hogy került hozzád. ;o)
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 159
Zöldkabátos = a kutyám a zöld esőkabátjában (a kabát egyébként sk. remek. Két részes, az egyik a kutya aljára kötendő, ez a sárhányó, a másik pedig a kutya tetejére jön, ez a tulajdonképpeni esőkabát).
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 158
hosszu,
ez a tejtermék és tojás tiltás minden kuttyra vonatkozik vagy csak a csaukra?
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 157
Pocak,
Luca őrosszaságát ismét megtekintettem az Iszoldában. Olyan ártatlan képet vág. :o) A jelek szerint a Mamádat főnökebbnek tekinti a rangsorban, mint benneteket.
(Akárcsak Max II. atyámat. Neki odaviszi a labdáját, nekem nem, de ez nem befolyásolja hódolatomat.)
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 156
Szimba,
ha nem vakargatja, akkor biztos nincs baj, majd szépen bebundásodik. A kékek egyébként nagyon szépek.
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 155
Nalunk a fesules noi feladatkor :)
Ok ertenek hozza, hogyan kell "kifesulni" azt a rengeteg szort. Egyebkent szerintem azzal a "drotkefevel" szornovessel szemben hatekony igazan a munka, ezt nem en talaltam ki.
Mivel van udvar, van hova menekulni, ezert a fesulkodes kergetozessel kezdodik. Azutan johetnek a kevesbe kenyes reszek. Ha megunja, megprobal lelepni, ujabb kergetozes. A vegere marad a hatso resz, azt valamiert nagyon nem szereti. Egy hatso lab kifesules eltart majdnem addig, mint a tobbi, beleszamolva az ehhez szukseges hajkuraszasra forditott idot is. Most, hogy vedlik, kezzel is kell szedni a szort a bundajabol, mert a kefe nem annyira hatekony, igy tobb kijon.
Kaja: allitolag tejtermekeket es tojast nem szabad neki adni, mert borallergiat kap es vakarodzani fog. Odavan a cukros tejfolert :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 154
SaGa, nagyon köszi a leírást, sajnos mi nem kaptunk ilyen használati utasítást a kutyushoz. Az is nagyon érdekelne, hogy mivel nem szabad etetni?
A szőrápoláshoz ugyanazon eszközeim vannak, csak a módszer nem volt egészen ugyanaz. Én először a kefével fésültem szőrirányban, aztán visszafelé, végül a fésűvel ismét szőrirányban. Kipróbálom majd a Te módszeredet. Én egyébként csak vedléskor szoktam naponta-kétnaponta fésülni, amúgy hetente egyszer. A fürdést inkább eltűri, mint szereti, ázottan nagyon szerencsétlenül tud kinézni! :-) (Szerintem ez is bántja a méltóságát.) Kozmetikushoz egyszer vittük eddig, de a szép árhoz képest nekem kellett lefogni a kutyát szárítás közben. Nagyon félt a hajszárítótól. Csurom víz lett a pulóverem. A fésülést szereti, bár egy idő után megunja.
Egy német csau könyvben én is láttam csaubundából kötött pulóvereket. Hááát, nem tudom, én inkább a kutyán látom szívesen, mint magamon.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 153
Mindig csodaltam a kutyakozmetikusokat, hogy milyen remekul elbannak a kutyakkal, _egyedul_ megfurdetik, a kuty hagyja kifesulni a szoret, hagyja magat lenyirni, belenyulhat a szajaba, a fulebe, levaghatja a kormeit!
Ezzek szemben a Lucat (13 kilo szorrel es rosszassaggal egyutt) ketten alig birtuk belegyomosztelni a furdokadba, az egyikunknek folyamatosan tartania kellett, mert allandoan ki akart maszni.
A fesules mindig egyoldalura sikeredett, ugyanis ha 5 percnel tovabbt tart, akkor o pont arra az oldalara fekudt, amelyiket eppen fesultem.

Bar, most hogy kint a szuleimnel, Anyu fesuli, es az annyira tetszik neki, hogy a masik ket kutyat oda se engedi Anyu kozelebe.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 152
Dear Bendegúz,
köszi az érdeklődésed.
Ma volt kint a doki megnézni és szerinte csak egy erős vedlés.
Egyébként minden leendő kutyatulajdonosnak ajánlom, hogy a kék színű kutyákat messzire kerülje el! Annak idején nekem is mondták, de nem hittem el. Tudtam a letális faktorokról stb. de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire komoly.
Nem telik el úgy egy hónap mostanában, hogy Szimbácska miatt ne kéne kihívni a dokit. :-(((
Mi lenne ha még bunyózni is lenne alkalma? :-(

Szimba

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 151
Szimba,
biztos, hogy nem kapott el valami fertőzést?
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 150
SaGa,
nem tudsz kölcsönadni egy kis fölös szőrt?
Szimbácska most vedlik és néhol már kilátszik a bőre.:-(

Szimba

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 149
Kedves SaGa!

:-))
Nagyon tetszett a sztorid, főleg mert igen ismerős a szitu.
A mi kutyánk is kádban van fürdetve (nem kis teljesítmény egy böszme nagy németjuhásznál), apám alig bírja ki-be emelgetni.
A mi kis ölebünk nem bírja a hajszárítót, így ezek a fürdetések főleg az éjszakai séták után történnek.
Egyebek közt a kádba csak akkor tud (és szeret) egyedül bemászni Rami (az említett eb), amikor iszonyúan dörög és villámlik, ugyanis valamiért csak ott érzi magát biztonságban. Viszont akkor meg kicsalni nehéz. Volt, hogy 3 órán keresztül győzködtem, persze hajnalok hajnalán. Hát ez van.
Egyébként megőrülök a dögért és mindennél jobban szeretem.

Hát ez van. Sziasztok.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 148
Typo!

Szép darab a kuty. Öt már nem raknám bele a kádba azt hiszem.

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 147
Naponta, kétnaponta, kócosságtól, idöjárástól függöen. Tegnapelött a jó idöre való tekintettel megfürdettem (már több mint fél éve nem volt, es már kezdett penetráns kutyaszaga lenni). Ennek örömére a tavasz végi-nyár eleji bundaváltás felgyorsult, most eszeveszett mennyiségben szórja szét a szörét. Emiatt az utóbbi napokban naponta többször is fésülte valaki. Általában a nejem, a nagyobbik lányom, vagy én ápoljuk a bundáját. A fürdetés az teljesen az én dolgom: kádba be, kádból ki, közben néha megrázza magát, így én is fürdök közben, nem egy könnyü meló... Télen, ha nagyon muszáj fürdetni, utánna a porszívót fujóra állítva szoktam szárítani. A sima hajszárítóval órákig lehetne fujni..

Van egy "drótkefe", meg egy fém fésü. A drótkefe, sürü. rövid, enyhén visszahajló drótokból áll, biztos ismered. Ezzel kell, szörnövés irányban fésülni, amíg jön ki belöle bunda. Ha már nem, akkor a fésüvel visszafele. Aztán újra a kefe, de most már ez is visszafelé. Amikor vettük, adtak hozzá egy pár oldalas "használati utasítást is". Ebben le van irva, mivel nem szabad etetni, illetve melyik részét merre kell fésülni. Gyakorlatilag mindenütt "visszafele", söt simogatni is ellenkezö irányban, mint amerre egyébként a kutyákat szokták. Így lazább lesz a bundája, jobban szellözik, de jobban is szigeteli a nagy nyári meleg ellen.

Egyébként kölyök kora óta imádja a fürdést és a fésülést. Míg kicsi volt, egy fürdölepedö (ez a sajátja) az asztalra, kuty erre rá. és fésülgetés. Néha ülve elalszik közben és rossznéven veszi, ha megbököm, hogy emelje meg a fenekét. mert nem férek a hasához.

Az utóbbi idöben az erkélyen folyik a bundaápolás.

Arra kell vigyázni, hogy amikor vedlik és sok bunda jön ki belöle, érezhetö a drótkefe húzásán, hogy mennyi az, ami még könnyen jön. Ezt mindet ki kell fésülni, másképp szép nagy csomókban kivakarja és szertehagyja a lakásban. Viszont amikor már kezdi tépni, akkor aznapra befejezzük és a maradékot másnapra hagyjuk. A kefe szedi ki az aljaszört (az a puha gyapjúszerü rövidebb bunda, a hosszú a koronaször, ezt ritkábban szórja, vedléskor is megmarad a nagyobb része, ez inkább csak dísz, meg ez mutatja kb kétszer akkorának, mint amilyen valójában. Vizesen egy ázott kis snacinak néz ki,) a fésüvel meg formát lehet adni neki. Néha egy fél szemetesvödörnyi kijön belöle. Egy tenyésztö az egyik csaujának kifésült bundájából kötött pulóvert magának. Állítólag 2-3 évi termés elég volt.

(bocs hosszú ö-ü-k hiánya miatt, tudom, hogy néhol az kéne, de OS/2 alól írogatok és nem tudom, mivé lesznek, mire kikerül a lapra.)

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 146
Itt található a család kedvenc kutyusa
http://www.index.hu/forum/wagnerur/iszolda/kedvencek/apollo.html

Ugye milyen érdeklődően tud nézni, minha azt kérdezné, honnan ez a fényképezőgép.

Typo

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 145
hosszu, SaGa,
Ti milyen gyakran fésülitek a csautokat? És milyen módszerrel?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 144
SaGa,
elképzeltem. :o))
r_b.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 143
Megtaláltam a képeket! Különösen tetszenek a kölyökkoriak, ill. a fejportré Geryről.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 142
SaGa,
remélem, most a Törzsasztal kettéhasadása után is meg tudom nézni valahol a képeidet!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 141
Van, de mivel kicsi a furdoszoba, meg epp torolgetem, a blokibol csak egy nagy furdolepedo latszik, meg egy fekete folt...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 140
Üdv. a kutyálkodóknak. :o)
Újabb kérdés: vannak ebbarátai a kutyákjaitoknak?

SaGa: fürdetős fotó is van?
Opi: zöldkabátos hogy került hozzád?
r_b.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 139
Üdv!

Víz: válasszuk szét.

1: fürdés. Imádja. Évente 2-4 alkalommal, időjárástól és szagosságtól függően, fürdőkádban, samponnal, szertartás. Ha az idő engedi lassan már kellene...

2: eső. Lecsalni ha nedves az idő, kész tortúra. Ha már lent vagyunk, lábujhegyen (illetve, mint a macskák, kimereszti a körmeit és annak a hegyén) jár, minden tócsát kerül. Ha komoly az eső, és átázik a bundája (ahol rövid, mert ha a teljes hosszú részeken még zuhannyal is soká tart teljesen átnedvesíteni), ezután már minden mindegy alapon újabb kört akar tenni a sétánál. Ilyenkor én állok ellen, mert azért a vízkedvelésnek is van határa. Nedves (sáros) mancsú séta végén futás a fürdőszobába láb- has mosásra.

3: vízcsap. imádja. Ha olyn helyen vagyunk mindig megpróbál inni belőle. Harapja a vízsugarat. kiránduláskor a flaskából a tányérba csurgatott vízzel csinálja ugyanezt.

Dunában nem fürdetjük, koszos.

Hempergés: télen friss hóban, első osztályú mulattság, sajnos hamar teliszórják sóval, homokkal. Nyáron, ha meleg van, fűben elnyúlik egy-egy árnyékos helyen és élvezkedi. Aztán ha átmelegedett, odébbmegy egy fával. Belehemperegni valamibe? Brrrr... A sárba lépni is irtózik. Séta közben, nagy szimatolás a fűben, aztán helyből ugrik fél méter magasra és oldalra: valami szagos került elé, talán egy másik blöki "hagyatéka".

Hali

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 138
r_b.
(Végre idetaláltam. :))) )

UV = utzai vegyes. Egyébként kinézetre pont olyan mint egy tacsi, csak az orra rövidebb. - A vadászösztöne meg a színésztehetsége alapján viszont igazi tacsi.

Apropó vadászösztön. Az uszkár vadászkutya? Ha nem akkor a kutyám kutyabarátnéja vajon miért tesz úgy, mintha az volna?

Szimba

Az esőt az enyém sem szereti. Régebben esőkabátja is volt, mert esőben az orrát se volt hajlandó kidugni otthonról. Az esőkabátot kihízta, az esőiszonyát pedig részben legyűrte, úgyhogy végre nem kell esőben egy meglehetősen zilált kinézetű zöld színű és meglehetősen hurkajellegű valamit sétáltatnom.

Ha már a folyadékoknál tartunk, a madaram legújabb mániája, hogy a kutya mézes teájában fürdik!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 137
a komondoros listán jött:

>You know you own a BIG dog when...
>
>- you tell your dog to sit, and he backs up until he finds a chair.
>- it takes 3 people to get your dog on the scale at the vets.
>- you walk your dog and everyone knows him by name, but you have no
> idea who these people are.
>- you own a dog capable of pulling someone from a porta potty.
>- your dog can hide an entire tennis ball (among other things) fully
> inside his lips and give you that innocent look that says, "What?
> I'm not eating anything!"
>- you carry a tape measure with you when shopping for a new vehicle.
>- you keep at least one color coded "drool towel" in every room of
> your house.
>- after banishing your husband, the snoring in your bedroom still
> keeps you awake.
>- you are hiking with a friend who later suggests that you ought to
> have an environmental impact statement done on your dog.
>- you toss your dog a ball and cringe when he almost hits his head on
> the top of the doorway.
>- you take your dog for a ride and he rests his head on your arm,
> causing you to make random right turns.
>- you have given up on water dishes and you just use the bathtub.
>- your two dogs decide to play in the house, and they end up pulling
> the ceiling fan down for the second time.
>- you have to move over when brushing your teeth because your dog
> wants a drink.
>- you show a picture of your dogs and kids together, and the first
> person you point out is your dog.
>- while stopped at a stop light, everyone stares as your car rocks
> back and forth because the dog is panting out the window.
>- you go to vacuum your car and most of the fur is up there on the
> ceiling.
>- the monthly dog budget exceeds your home mortgage payment.
>- your veterinarian has been able to put in a swimming pool, build a
> large home, buy jet skis and a personal plan.
>- you have had to train your dog not to lick dishes, and the dishes
> are in the sink.
>- the donuts you put on top of the refrigerator are gone when you
> get home and your dog has powdered sugar on his nose.
>- your dog can see what you're cooking, and he tries to assist you in
> the preparation.
>- you're holding him straddled between your legs when the doorbell
> rings, and you find yourself quickly transported straight to the
> front door.
>- the pizza delivery people arrange to meet you at the end of the
> sidewalk.
>- your dog stands in your lap and reaches over you to stick his head
> in the drive-through window at McDonald's and nearly gives the
> cashier a heart attack when she turns around to give you your
> change.
>- you purchase a large screen TV and you still can't see the program
> when he stands in front of the television.

r_bendegúz Creative Commons License 1999.05.14 0 0 136
SaGa: ferge1.jpg a kedvencem

Szimba: nickadód nagyon hasonlít egy ismerősöm ridgeback-jére (persze jóval nagyobb) :o)

Opi: UV-ről bővebben!
r_b.

Szimba Creative Commons License 1999.05.13 0 0 135
Hála Meggyesnek és Wágner Zaturek Sztrovacsek Manfrédnek az én állatkáim is bekerültek a Zoo-ba.
Köszönet, köszönet, köszönet!
A két golden nálunk is nagy vízimádó, nem lehet locsolni tőlük a kertet mert szemből támadják a slagot. Szimbácska viszont ha két szem eső esik (szó szerint) már úgy rázza magát mintha nyakon öntöttem volna egy vödör vízzel.
Bonnie rendszeresen bemegy a Dunába is amíg nincs befagyva a széle.
Van olyan fényképem is róla amikor ezerrel pacsálja ki a lavórból a vizet.
Nyáron meg rendszeresen az ivóvizüket tartalmazó 10 literes vödörben áztatja a mancsait.

Szimba

Előzmény: Opi (134)
Opi Creative Commons License 1999.05.12 0 0 134
Pár napig nem nézek erre a topicra és máris elsűllyed? Bezzeg a macskás...

Van erre más is akinek UV (Utcai Vegyes) kutyája van? Az egyém tacskó rotweiler beütéssel.
A ti ebeitek hogy vannak a vizzel?
Az enyém imádja és ahányszor locsolok mindig meg akarja harapni a vizsugarat és rettenetesen meglepődik, mikor nem sikerül. Persze rögtön próbálkozik újra és újra és ...
Fürödni viszont nem szeret, pedig egy-egy ilyen akciója után másképp nem lehet beengedni a lakásba.
Lehet, hogy azért nem szeret fürdeni, mert amikor anno még megette a döglött madarakat, stb. bizony alapos pofamosásban volt része?
Egyébként meghemperegni mindenféle - lehetőleg minél büdösebb - dologban még most is szeretne, de már észreveszem, és igy meg tudom akadályozni. Mikor először vittük el a Népligetbe még nagyon kezdő kutyások voltunk és sikerült belemásznia valami iszonyú szagú izébe és bűzlött a metrón egész uton.
Ja, egyszer megfürdött a Dunában is, persze még jó néhány éve, de csak azért, mert ki akart menteni.

Most sajnos mennem kell, legközelebb majd többet irok Csöpikéről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!