Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.27 0 0 10799

Az utazás után még két órát pihengetett az árnyékban, utána leköltözött a laboratóriumba. ;)
A mája még frissen libazsírba fulladt, a többi ment a fagyóba. Múlt héten már készítettem egy ilyent, abban volt a belsőség is, ebben csak az oldalas, dagadó és lapocka.
A gidahús finom, simán felér a báránnyal.

Előzmény: homerx (10798)
homerx Creative Commons License 2018.07.27 0 0 10798

ennek egy nagy baja van, hogy nem kostoltam. :) ilyen sokaig tartott az atmeneti idoszak?:) a multkori birkabol meg nalam is varakozik egy adag nyersen a fagyoban.

Előzmény: öreg_néne_b (10796)
comad2 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 10797

Szép! Nekünk egy birkánk döglik itt a fagyóban, de egyszerűen képtelenek vagyunk időpontot egyeztetni :-/

Előzmény: öreg_néne_b (10796)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.26 0 0 10796

Tárkonyos gidaragu:
 

Boarhunter Creative Commons License 2018.07.18 0 0 10795

Nem, szemközt. Vourvourou, Fteroti.

A szigeten nagyon gyér volt az ellátottság-cserébe heroinárban adták a halat. Itt egy kicsit jobb bár nem az olcsóságáról híres az Ormos-i kikötő sem.

Három hetet voltunk, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány este NEM grilleztem. Nálam ez a nyaralás, pihenés része. A büdös kölykök sajnos kezdenek válogatni(szóval a nagylányom finnyog, a kicsi meg utánozza), egyre kevésbé eszik meg a halat. A tintahal csáposabbik vége és a polip még működik, sertéshúst meg nyugodtan süthettem nekik, azt üzembiztosan megették...

Előzmény: zsandár (10794)
zsandár Creative Commons License 2018.07.18 0 0 10794

ammouliani?? Tegnap ismét meglátogattuk a szigetecskét...Most nem volt tp. ellenben a halpiacon 2,5 euro/kiló a gavros. :-))

Előzmény: Boarhunter (10793)
Boarhunter Creative Commons License 2018.07.16 0 0 10793

Az idei eredményességi ráta alapján marad a Boar...

Ez a nyaralás nem a zsákmányolásról szólt, a halárusok legnagyobb örömére... :-)

(Eddig a lányom félt a víztől, most már mi félünk attól, hogy Ő nem fél a víztől... :-)  )

Előzmény: homerx (10792)
homerx Creative Commons License 2018.07.15 0 0 10792

ezennel boarhunterrol fishhunterre nevezlek at :)

 

Előzmény: Boarhunter (10788)
Boarhunter Creative Commons License 2018.07.14 0 0 10791

Csernobil óta semmin nem kell csodálkozni... :-)

Előzmény: nagypapi51 (10790)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.14 0 0 10790

Jók is a zselici halastavak... :))

 

Előzmény: Boarhunter (10788)
lxt Creative Commons License 2018.07.13 0 0 10789

A kedvenc ételek sorában, mindig elsőbbséget élvez az az étel, amit éppen megkívánok – értsd: aminek elkészítésére és/vagy elérésére képes vagyok.

A megkívánt étek elkészítésére alkalmas helyek elérése olykor fogósabb feladat, mint megismerni és elsajátítani annak elkészítésének mikéntjét.

Ezért tárgy(étel)függetlenül, a kedvenc ételek, vagy az elnevezésükhöz méltónak vindikált, dedikált ízemlékek szerint, vagy attól éppen függetlenül („én még szoktam bele tenni egy kis ánizst, csipetnyi macskagyökeret, valamint némi mohát is” szintű), sajátosan újraértelmezett receptektől függetlenül étkezek - létezek.

Bár lehet, én értettem félre valamit – így, a gasztronómiában is (lehetséges volna?), tényleg vannak állandók.:-)

Boarhunter Creative Commons License 2018.07.13 0 0 10788

wdriver Creative Commons License 2018.07.12 0 0 10787

igen az. széle kicsit feketés ezért írod a neccest?

nagyon ízletes lett, abszolút nem megégés hanem a füst van csak rajta. és mivel gyorsan 2 óra alatt 150 fok körül csinálom, ezért kap rendesen mégha tiszta cseresznyével is csinálom.

 

a halak: kis bodorka is és küsz magyarul sneci. de nem az állas -az ritka és védett, hanem a szélhajtó.

Előzmény: comad2 (10785)
comad2 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 10786

Ezek miféle halak, lehet tudni? Guszta!

Előzmény: wdriver (10784)
comad2 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 10785

A 4. kép lenne a lapocka? Ölég neccesnek tűnik...

Előzmény: wdriver (10783)
wdriver Creative Commons License 2018.07.09 0 0 10784

Aztán már csak pár korábbi alkotás. Halászlé pl. -ja igen most hétvégén Bajai halászléfőző!!- szóval volt itt még pörkölt is pl.

Halsütés persze nem Tp volt de ideillik :)

wdriver Creative Commons License 2018.07.09 0 0 10783

Tegnap füstöltem lapockát,

Amit még langyosan kóstoltam jó volt!

Egy hét páclében. És próba volt 3 sertésnyelv..

Azokra is kíváncsi leszek. Nem szép fotók de ízre annál jobbak lesznek :)

Előzmény: comad2 (10779)
wdriver Creative Commons License 2018.07.09 0 0 10782

:)

 

Előzmény: homerx (10771)
Dydand Creative Commons License 2018.07.08 0 0 10781

Szerintem nem szentségtörés, én is imádom így elkészítve.

Előzmény: nagypapi51 (10775)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.03 0 0 10780

A receptben általában nem írnak ecetet, én szeretem picit savanykásan, pl. a szárazbab főzelékbe, krumplifőzelékbe is teszek.

 

Előzmény: comad2 (10778)
comad2 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10779

Egyik haverommal már évek óta tervezgetjük, hogy építünk egy kis füstölőt, de mindig húzódik, pedig anyag is van hozzá. Nagy, épített van, csak messze nem kell akkora.

Előzmény: öreg_néne_b (10777)
comad2 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10778

A receptben ecet nem, de tejföl szerepelt. Volt is, de én nem tettem bele, nekem nem hiányzott. 

Előzmény: nagypapi51 (10775)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10777

Ezért (is) jó saját füstöltet készíteni. Régebben én is jártam úgy, hogy semmi sót nem tettel a bablevesbe és túl sós lett.

Előzmény: comad2 (10772)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.07.02 0 1 10776

Lehet, ha iszik, a babot is kifelejti :)

Előzmény: homerx (10774)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10775

Lehet, hogy szentségtörés, de én biztosan kevés ecettel, tejföllel ettem volna.

 

Előzmény: comad2 (10773)
homerx Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10774

hallod, nem is kell neked innod :)

Előzmény: comad2 (10773)
comad2 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10773

Ja! A csipetkét elfelejtettük beletenni, a leve meg olyan sós volt, hogy főzés közben muszáj volt a felét lecserélni, de a vége jó lett nagyon.

comad2 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 10772

Mostanában kicsit ellustultunk, úgyhogy összekaptuk magunkat és odadobtunk egy Jókai-bablevest füstölt csülökkel-kolbásszal, mellé házikenyér. Inni nem ittam, mert önkéntes absztinenciában vagyok vasárnapig, de lesz akkor nemulass! A bográcsról nem készült kép, mert egy bableves nem valami látványos a maga szürkeségével.

homerx Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10771

akkor nincs zene :)

Előzmény: wdriver (10769)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10770

Szép virágok. És biztosan pompás az illatuk is :)

Előzmény: wdriver (10769)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!