Keresés

Részletes keresés

ZIB Creative Commons License 2002.06.03 0 0 63
Sziasztok! Én is a Kolosba jártam (86-90) és jó volt rátalálni erre a topikra (nagy nehezen :-))).
Kár, hogy egy kicsit eltünt ez a topik :-((, de remélem azért teljesen eltűnni soha nem fog! :-)))

Üdv. minden Kolososnak!

unix guru Creative Commons License 2001.08.24 0 1 62
Sziasztok kolososok!

Most bukkantam ide, es ahogy vegigolvastam a topikot, eszembe jutott az ott toltott 5 ev (egy ev technikus). Nagyon jo 5 ev volt az. Szivesen megismetelnem.
'93-'97. Szoke tanarno osztalyfonok. Nagyon kemeny volt. kb 4. elso fel ev vegeig utaltam az irodalmat, ennyi kellett mig rakapok az izere. Elso felevben kb 28 emberbol 1 3-ast, 3 2-est, a tobbi meg karot kapott... Emlekszek soha nem fegyelmezett, de mindig kuss volt az orajan. Egyszer adott egy karot feleletre, a kov. oran megint feleltetett, hagy javitsak, en meg nem tanultam, mondvan multoran feleltem. Meg haromszor hittem azt. Aztan feladta ;-) De az igazsag az, hogy en szerettem. Nagyon jo tanar. Kb. egy szinvolnalon Kovacs Tibivel, igaz o nem tanitott, de ismertem.

A Csurgyokra tenyleg illett a Hokuszpok. De szegeny mar a multe, ha jol emlekszek.

Zemplenyi tanitott matekra. O is jo tanar volt. A mindig szot ugy mondta minde'g, (nem tudok ekezetet irni, de biztos ertitek), mi meg jol megjegyeztuk.

Deak volt a diri mig elsos voltam, aztan a Nemes Geza. Deak egyszer elkapot cigizesen a retyon, aztan felkuldott az osztalyfonokhoz (se nevet, se az osztalyt nem kerdezte meg), aztan nem mentunk fel. O csak egy sargat dobni jott a wc-be. A Nemes aztan rendszeresen razziazott.

Otodikben meg Nagy Janos volt az osztalyfonok. Hat o se egyszeru emeber. Hol volt ma ... (8 ember) gvsz orarol? Soroztunk tanar ur. Rendeben igazolom. Adjatok meg a sorozo telefonszamat, ha kula van odacsorgok....

Aztan a foldszint alatt lakott a Tesasszony. Ha ugraltunk a labor elott, felrohant, es uvoltott. Aztan akarhanyszor arra jartunk ugraltunk egy sort, aztan rohantunk "szolok az igazgatononek" (mikor csavo a diri ;-). Aztan egyszer leloktek a lepcson, kez, borda, lab tores. Addig jar a korso...

Milyen franko tarsadalmi elet volt a wc-ben. Aztan egyszer bementem nosztalgizani, de borzalams volt. Osszeegetett ajtok, osszekopkodve minden, kormos, szemetes, osszefirkalt. Mi azert nem voltunk ilyenek. Az en idomben a sarokban volt egy vizes vodor a csikkeknek, de a dohanyzast tiltottak...

A szomszed sztk-val szemben volt egy utca a Feneketlen to fele. Feluton volt egy pince kocsma, adtak emberes (literes) sort. Oda jartunk sokat, orakozben, tanitas utan. Aztan elballagtunk, es bezartak. Utanunk mar csak vilagbankos oktatas volt. A volt tanarok is csak szidjak oket, nem erdekli oket a szakma, lustak, butak. Szerintem a kedvenc kocsmam is miattuk zart be. Azota nincs igazan torzshely, ahova az akkori cimborakkal elmehetnenk (most alakul egy azert, de az hianyozni fog).

Bocs, ha hosszura sikeredett. De ez mar kikivankozott,mire vegigolvastam a topikot
udv minden Kolososnak!

kivi Creative Commons License 2001.05.10 0 0 61
Nekem a kedvenceimben van, de úgy látszik nem járnak erre a Kolososok. Bár őszintén szólva magamtól én sem néznék be ebbe az 'Iskolák, évszámok' fórumba. Ha a TAsztalon lenne (szem előtt), akkor talán lenne még egy-két érdeklődő.
Előzmény: todi (60)
todi Creative Commons License 2001.05.10 0 0 60
Sziasztok!

Lassan egy éve nem irt senki...
olvassa még valaki ezt a topicot?

Udv Todi

Előzmény: kivi (59)
kivi Creative Commons License 2000.08.18 0 0 59
Engem Deák ideje alatt vettek fel a Kolosba. Aztán 2 év múlva más igazgató jött helyette, de Deák maradt. Ötödikben o lett az osztályfonökünk, és o tanította az automatikát.
Szoke tanárno már-már rettegett legenda, de ennek ellenére én szerettem. Kicsit nehéz volt kiismerni ot, de szerintem kituno tanár.
Előzmény: phu (58)
phu Creative Commons License 2000.08.17 0 0 58
Heló!

Tök véletlenül találtam ide, nem szoktam ilyen horoszkópos baromságokat olvasni, így erre még soha nem kattintottam. 85-90 között jártam a Kolosba, Szőke Mária volt az ofő és magyartanár. Kedvencem Zemplényi tanárnő, mellesleg matekból jó voltam.
Mennyi ismerős név! Otthon fellapozom az emlékkönyvemet, mert 10 (!!!) év alatt kissé fakulnak az emlékek. Azért a 14 db karó magyarórán, mintha csak a mi osztályunkban történt volna.
Deák Sanyira emlékeztek még? Most is előttem van, ahogy ZX Spectrumra írt saját programmal szemlélteti a kondenzátor kisütési görbéjét. Aztán ő lett az igazgató Bereczky után.

kivi Creative Commons License 2000.07.29 0 0 57
Hihetetlen, hogy ennyire kevés Kolosos olvassa a TAsztalt. Ej, ejj...
kivi Creative Commons License 1999.12.01 0 0 56
Oooops, megnyílt a "konkurencia" (Egressy) topicja is, muszáj ezt is felhozni! :)))

kivi

tpapa Creative Commons License 1999.11.15 0 0 55
Kb. 2 hete. Otthon azért én barkácsolok meg mindent... :o)))
Előzmény: NaNe (54)
NaNe Creative Commons License 1999.11.08 0 0 54
Én is pályán vagyok, de szintén - mint tpapa - számítástechnikával foglalkozom.
Szóval, a Kolos jó bölcső volt és hálás is vagyok érte. Dolgoztam műszerészként is és mellette tanultam programozni. Aztán jött az informatika más területe is + a hardver.
(Apropo, mikor éreztetek utoljára gyanta szagot - pákát szorongatva a kezetekben ?)

hali,

NaNe

Előzmény: bors (52)
tpapa Creative Commons License 1999.11.08 0 0 53
Én is a "pályán" vagyok még, ha a programozás is annak számít...
Előzmény: bors (52)
bors Creative Commons License 1999.11.05 0 0 52
Hello fiuk!!!!

most bukkantam a Kolososokra, es igen megorvendtem. Mindigis buszke voltam ra, most aztan plane. Hiaba no, azert megiscsak Kolosok fasza gyerekek....

Szoval '93 ban vegeztem, az alabb emlitett tanarokkal meg volt szerencsem: Limpek, Zemplenyi, Farkas, Bagyula stb. Kedvencem volt: Csurgyok (a Hokuszpok), ofo: Staub tanarno.

Most nem ismerem a szinvonalat, amikor en voltam szerintem jo volt. Limpek ur zaszlaja alatt biztosan.

mielobbi viszontlatasra, nemsokara bejelentkezem ujra, kivancsi vaggyok hanyan vagyunk meg mindig muszaki teruleten. En meg ott vagyok.

bors

kivi Creative Commons License 1999.11.05 0 0 51
Hátha...
kivi Creative Commons License 1999.11.01 0 0 50
Jesssz! Végre még valaki!

Ó, igen Limpek tanár úr. Én baromira féltem tőle, mert elsőben nem voltam nagyon jó matekos, és borzasztóan rossz volt a táblánál küszködve hallgatni a tombolását. De voltak furcsa dolgai. Mivel elsőben ő volt az osztályfőnök is, azzal kezdte az évet, hogy az évnyitó napján ABC sorrendbe ültette az osztályt, és természetesen ettől nem volt szabad eltérni egész évben.
Másik "furcsa" dolga az volt, hogy órán is és szünetben is állandóan dohányzott, hol a teremben, hol a folyosón. Mondanom sem kell, hogy milyen volt a levegő egy olyan teremben, ahol télen minden ablak csukva, bent szuszog 35 ember, és még valaki füstöl is. (Pont ma lépett életbe a nemdohányzókat védő törvény... miért nem 1990-ben?! :) )

kivi

Előzmény: tpapa (49)
tpapa Creative Commons License 1999.11.01 0 0 49
Érdemes volt fenntartani a topicot, mert én csak ma vettem észre. ( Már ha miattam érdemes. ) :o)
Mindegy, +1 főt azért bejegyezhettek... Kijártam én is a sulit... Várj, számolok... 82-86 között kellett, hogy legyen. (68-ban születtem, nem voltam "évvesztes" - jól számoltam ?) :o)
Egy csomó név beugrott, akikről itt beszéltetek, pedig magamtól... Hja kérem a korral jár. :o)))

De azért egy pár hozzáfűznivaló:

1, Szó volt Halmosné és a politika összefüggésésről. Én emlékezni vélek egy esetre, amikor is egy srácot szőke göndörített haja miatt (meg persze, mert rosszul is tanult) elmeszelt évvégén még jóval a rendszerváltás előtt. Úgyhogy legalábbis a hajlam megvolt benne korábban is.

2, Limpek tanerőről (TOROLJE LE!!!) jutott eszembe, asszem ő volt a főhős. A névmemóriám a legrosszabb... No mindegy az eset viszont kitörölhetetlen. Tanár kérdez tanuló rajzol a táblára, eléri a végét kitesz egy egyenlőség-jelet, majd a következő sorban akarná folytatni. Tanerő vörösödő fejjel emelt hangon érdeklődik, mit kíván tenni a tanuló ? (Mellesleg én, amúgy eminens, de erről tanerő nem tud, mert csak helyettesít.) Ott nem folytathatja ! Írja a végére ! (Kreatívizmus ? Az valami politkai vagy művészeti irányzat ?) :o) Szóval helyzet kínos, mert a sor már kihasználva, nincs egy arasznyi hely sem. Picike, kb. 1/2 méterről már olvashatatlan jelekkel egyenlet másik fele felírva. Neki nem tetszik. Nem azért mert rossz. Jó. Csak nem szép.
- Törölje le ! :o))) Letörlöm. Kicsit erélyesebben rakom le a szivacsot az asztal sarkára. Szép fehér felhő a jutalom. Osztály röhög, de csak befelé, kifele nem mer... Most magyarázzam. Minek ? Másik gyerek kihív. Szegény kissé kevesebbet tanult a "kelleténél" az anyagból. Áll, súgás, mutogatás stb. Írná tovább, úgy ahogy logikus, úgy ahogy én is, következő sorba. Tanár feje eléri az izzó vas színét. - Nem oda ! - Tessék ? Tanerő már lila azt hiszi szórakoznak vele. Pont vele ?! Senki ! Ne ! Merje ! No mind1. mostmár poén jön. Szegény gyereket Nemoda Csongor névvel áldotta meg a sors. De a szitut azt látni kellett volna. Aki ilyet átél, az nem felejti el. Ma már azért felszabadultabban röhögök rajta.

Erről jut eszembe ! Rendezzünk versenyt ! Kinek hány igazgató intője volt és miért ? ( Osztályfőnöki nem ér, mert abból túl sok volt.) :o)

kivi Creative Commons License 1999.11.01 0 0 48
talán...
kivi Creative Commons License 1999.10.29 0 0 47
Igen, kevés erre a Kolosos. Sebaj, talán majd máskor.

kivi

Járaszája Creative Commons License 1999.10.26 0 0 46
Kivi nagyon sűllyed a topicod!
Tartsd még fenn egy-két hétig!

VasasMano! Eltüntél? És a sörözés?

Előzmény: kivi (45)
kivi Creative Commons License 1999.10.23 0 0 45
Dear Járaszája,

visszavontam a szemrehányást. És komolyan örülök, hogy újra összetalálkozott két régen nem látott ismerős.

Ami pedig a BKV-s topicot illeti, ott nem értettelek félre, csak nem szeretem az általánosítást. :)

kivi

Előzmény: Járaszája (44)
Járaszája Creative Commons License 1999.10.23 0 0 44
Kivi, én nem gúnyolódtam! Szerintem baromi véletlen, hogy abból abból a kb. jó 2000 emberből, aki ide járt az utóbbi 20 évben, 10 beir ide, és abból 2 osztálytárs volt. Mert ha 500 jelentkezett volna, akkor ugye nagyobb lett volna az esély. Ugy latszik van itt pár ember a 80-as évek elejéről, és pár a 90-es évek elejéről, de van egy luk a két generáció között. Hátha jön még valaki, a betölti az űrt. Ne érts állandóan félre! Éljenek a biciklizni szerető Kolososok, akik a Déli környékén laknak, azok meg különösen!
Előzmény: kivi (42)
NaNe Creative Commons License 1999.10.23 0 0 43
kivi Creative Commons License 1999.10.23 0 0 42
Pls. ne gúnyolódj Járaszája! Arra nem is számítottam, hogy több száz emberke jelentkezik majd, de így, hogy 10 alatt vagyunk, ez egy kicsit meglep.

kivi

Előzmény: Járaszája (41)
Járaszája Creative Commons License 1999.10.22 0 0 41
Wow, ez tök jó. Kivi büszke lehet magára, két embert összehozott a topikja.
Mondok valamit, ami mar nem a Kolosban történt, de csak ránk jellemző: Hotel Sallai, Aladár 3. Én utánad voltam ott, előtte telefonon kaptam tőled némi infot. Hát örülök. A sörözést megbeszélését mailban folytathatjuk, egy-két emlékkel viszont megörvendeztetheted a többi volt Kolosost. Én elég sokat töröltem az emlékezetemből... De Babós Endrére kiváncsi lennék, mert nagzon szerettem, hátha tud valaki valamit róla. Most megyek a Netről, holnap majd benézek,
szia VasasMano, es

Udv minden Kolososnak!

Előzmény: VasasMano (40)
VasasMano Creative Commons License 1999.10.22 0 0 40
Járaszája!

Jó a tipped, de rólad még keveset tudok.
Az is egy jó sztori volt amikor 3 évvel az érettségi után, egy héttel az államvizsga előtt
a Fehérvári úti piacon dolgoztam (na, ja egy kis
nyárravaló). Horváth Tibi beáll a sor végére.
Látom magyaráz a feleségének.Talán ő is nálunk tanított?
Mire sorra került leizzadtam.
-Izéééé,hát én csak ugye.... .Tudod jövő héten államvizsgázom...

-Hát persze...
Ma se tudom ,hogy elhitte-e.
Üdv minden Kolososnak.

Előzmény: Járaszája (38)
NaNe Creative Commons License 1999.10.22 0 0 39
Igaz !!!!
Valóban Farkasné volt - alias ordasné :)))
Hű, de régen volt.
Érdekes, nekünk egyetlen egyszer sem volt osztálytalálkozónk. Bár a mi osztályunk nem volt annyira összetartó. Inkább csak klikkek laza halmaza.
Sokat jártam össze Kaffkásokkal, Jóskásokkal, Fényesesekkel. A lányok jelenléte megdobta a szürke fiúiskola egyhangúságát ;-)

NaNe

Előzmény: VasasMano (37)
Járaszája Creative Commons License 1999.10.22 0 0 38
Farkasné volt a rajztanár, igaz. Nekem nem túl jó a memóriám...
Ok, megihatnank egy sört, bár én inkább boros lennék.
De áruld el, jó-e a tippem a Vasas-sal, ha nem, akkor adj valami támpontot, illetve sejted-e ki vagyok én? (Nevet csak email-be!)
Előzmény: VasasMano (37)
VasasMano Creative Commons License 1999.10.22 0 0 37
A szakrajztanárnőnk Farkasné volt.Kedvenc húzása: (kéz a gyomorra tapasztva) Osztály!
(elhaló hangon folytatva) Én még ilyet nem láttam!Hát nem tudnak viselkedni?

Hello Járaszája!
Megihatnánk egy sört valahol!

Üdv

Előzmény: Járaszája (36)
Járaszája Creative Commons License 1999.10.22 0 0 36
NaNe, ugylatom Te vagy a rangidos, de Romhanyinera rosszul emlekszel, magyartanarno volt, a mi osztalyfonokunk, ket evig, ami alatt ez a 'rendes' osztaly ugy kikeszitette, hogy feladta a tanitast, es ugy tudom hogy a Radioba ment. A szakrajztanarnore nem emlekszem, lehetett rendes, jo tanar, de nem Romhanyine volt.
Előzmény: NaNe (26)
kivi Creative Commons License 1999.10.22 0 0 35
NaNe,

Ha jól számolom, 14 évvel korábban végeztél ott mint én, de nekem is réginek tűnnek már az emlékek. De szívesen járnék újra oda. Pedig csak pár hete volt az első 4. éves érettségi találkozónk.

kivi

ps. Furcsállom/sajnálom, hogy nem bukkant fel eddig több Kolosos. Pedig reméltem, hogy a műszaki suliból többen lógnak az indexen.

Előzmény: NaNe (34)
NaNe Creative Commons License 1999.10.22 0 0 34
És az ilyen Kovács Tiborokból kellen még sok-sok.

Régi húrokat pengetsz kivi, az embernek megindul a szíve :)))

NaNe

Előzmény: kivi (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!