Keresés

Részletes keresés

kaktusz7 Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1135
Monty
OK, kösz, valahogy éreztem, hogy ez csak "konyhai" okoskodás, csak eddig nem tudtam kinek feltenni a kérdést.
Adást vettem.
Előzmény: Monty (1129)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1134
Estee

"Van itt olyan holgyemeny, aki kb. 7-8 kilos -makacs es regrol jovo - felesleggel kezdte es sikerult neki leadnia?
Nem vagyok hölgyemény :), de több is leugrott már.

Otthon reggel es este szivesen mozgok kb. fel-fel orat (van szobabicom is), par het mulva talan mar konditerembe is el tudok menni. Imadom a zoldsegeket, gyumolcsot, ulomunkat vegzek, sokszor meg otthon is."

Tudod te mit kell csinálni csak egy kis önbizalom kell. :) A gyümölcsöt, ne este egyél.

tybor

Előzmény: Estee (1127)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1133
Gretidi

"Komolyabbra forditva a szot, en kul. ugralos gyakorlatokat szoktam csinalni a lakasban. Csipoforditassal, tamadoallasba, labak kul. pozicioban... Nagyon elvezetesre is meg lehet csinalni. :)"

Egyik barátom szokott panaszkodni, hogy fölöttük is ugrabugrál a csaj reggel 6-kor kezdi(panelban), ő pediglen még aludna egy picit :D

tybor

Előzmény: Gretidi (1131)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1132
Ágibági

"Írtam, hogy nekem két ici-pici gyerekem van. Nos, én "ezek" miatt reggelente nem mindig tudok tornázni, ezért ha be akarom tartani a napi 1 óra mozgást, soxor csak késő este (10-11) tudom elkezdeni. Szerintetek ekkor van értelme?

Mozogni mindig van értelme, igaz reggel könnyeben lehet (állítólag) a felhalmozódott zsípárnakat lepucolni, de megy az máskor is. Én pl. a legtöbbet du. és este sportolgatok és így is muxik. A fontos inkább az, hogy minnél többet mozogjál. Persze kajakontrol mindenképp kell, és tényleg javaslom, hogy írd le egy hétig mit ettél, utána már látni fogod hol a baj.
Ha mindenképp késő este edzel, szerintem utána igyál egy pohár zsírmentes tejet. Ilyenkor a szénhidrát "jó helyre" megy(sőt valőszínű felhasználásra kerül), zsír ugye nincs és fehérje pedig mindenképpen kell, hogy éjszaka a szervezeted tudjon regenerálódni.

(Netán nem ártok vele?)
A mozgás csak akkor káros, ha valaki esznélkül csinálja. Pl. is merek olyat, aki havonta kb. egyszer szobabringázik 4-5 órát és úgy 15-20 percenént pihen és panaszkodik, hogy fullad + fáj a térde; hiába magyarázom neki, hogy hülyeség, amit csinál :)

"És mégegy kérdés. A tornát ugye nem szabad megszakítani még néhány percre sem?"
Zsírégetés szempontjából nem előnyös, de ha már nincs zsírpárna (átlag ember ilyenkor nem sportol), akkor nyugodtan pihizhetsz közben.

"Tehát ha pl. úgy ítélem meg, hogy NEM BIZTOS a zavartalan végrehajtás, akkor inkább bele se fogjak?"
Azt azért nem mondanám...mozogj csak :)


Monty

""Sokan mondják, hogy inkább a szénhidrátot kell csökkenteni, nem pedig a zsírt."
Én ezt valamiféle hülye divatnak tartom, különösen ha mozog valaki. (Valahogy el kell adni a cikkeket az ilyen-olyan magazinokba, márpedig ahhoz új dolgokat kell kitalálni. :)"

Inzulinszint emelkedésének elkerülésével magyarázzák + mindeféle "okossággal". Én nem mondtam, hogy ez ok :)

üdv: tybor

Előzmény: Ágibági (1126)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1131
mitrohogsz: Sifutas? :)
Komolyabbra forditva a szot, en kul. ugralos gyakorlatokat szoktam csinalni a lakasban. Csipoforditassal, tamadoallasba, labak kul. pozicioban... Nagyon elvezetesre is meg lehet csinalni. :)
Előzmény: mitrohogsz (1128)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1130
Agibagi: az esti tornahoz nem tudok hozzaszolni, de a "zavartalan vegrehajtassal" kapcsolatban: nem tudom milyen tornara gondolsz itt, de mindenkepp erdemes elkezdeni. Es persze vegigcsinalni. Biztos, hogy nem sokaig lesz tokeletes kulonbozo okokbol. De meg ugy is tobbet er, mintha semmit sem csinaltal volna!
Szerintem.
Előzmény: Ágibági (1126)
Monty Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1129
Kaktusz,
már régóta akartam Neked írni egy más témában, most nem felejtem el! :)
"Az anaerob energiafelhasználás során szénhidrátot használunk fel. A felhasznált kalória hiányzik a szervezetbol, azt pedig vagy pótolja valaki evéssel, és mondjuk újratölti a szénhidrát raktárait, vagy elkezdi a saját zsírból pótolni. És akkor megint a zsír használódik fel, csak nem a mozgás alatt, hanem késleltetve."
Jó lenne, ha így lenne. :) Valamennyire biztos így is van, de alapvetően a véráramban levő zsírsavak használódnak így el, az utánpótlás a megfelelő hormonális inger hiánya miatt nem számottevő.
Kukacoskodás on :) ugyebár nem egyszerűen "kalória" hiányzik a szervezetből, hanem lemerültek a szénhidrátraktárak (csak szénhidráttal lehet pótolni), regenerálni kell az izomsejteket, az idegrendszert, feltölteni a mioglobinokat oxigénnel, stb. Ezekhez, valamint a transzportfolyamatokhoz kellenek építőanyagok (aminosavak, telítetlen zsírok), és üzemanyagnak az ATP (végül is ez a "kalória" :) . Az előbb írt okok miatt ilyenkor az ATP döntő része a könnyebbik úton, tehát szénhidrátokból származik.
"Ha jól emlékszem, akkor a citrát ciklusban akképp dolnek el a folyamatok, hogy az adott idoszakban a szervezetnek energiára van szüksége, és akkor lebontással nyeri az energiát, vagy nincs, és akkor termeli a zsírmolekulákat."
Így van, utóbbi esetben a túl sok citrátból az ATP-citrát-liáz enzim segítségével acetil-KoA lesz, abból pedig zsírsavak.

_tybor_,
"Sokan mondják, hogy inkább a szénhidrátot kell csökkenteni, nem pedig a zsírt."
Én ezt valamiféle hülye divatnak tartom, különösen ha mozog valaki. (Valahogy el kell adni a cikkeket az ilyen-olyan magazinokba, márpedig ahhoz új dolgokat kell kitalálni. :)
A telített zsírok bevitelét elvben akár nullára is le lehet vinni, a lényeg, ahogy mondod, hogy a (többszörösen) telítetlen zsírsavak meglegyenek.
"a zsír tudomásom szerint a szénhidrát után bomlik."
agree :)

Bocs a sok biokémiáért. :)

Előzmény: kaktusz7 (1115)
mitrohogsz Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1128
Sziasztok! Én már több, mint egy éve futok reggelente, ennek következtében a leadott kilóim nem jönnek vissza :-)Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor, tél és hó idején, ha nincs szobabiciklink, mit csináljak? Tempós torna minden reggel, esetleg szökdelés a nappaliban? Ti mit csináltok ilyenkor? Köszi a válaszokat!
Estee Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1127
Sziasztok!

Van itt olyan holgyemeny, aki kb. 7-8 kilos -makacs es regrol jovo - felesleggel kezdte es sikerult neki leadnia?

Ha igen, legyen kedves meselni a buta Estee-nek, hogyan csinalta!

Otthon reggel es este szivesen mozgok kb. fel-fel orat (van szobabicom is), par het mulva talan mar konditerembe is el tudok menni. Imadom a zoldsegeket, gyumolcsot, ulomunkat vegzek, sokszor meg otthon is.

Ugye segitetek? :)

Estee

Ágibági Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1126
Írtam, hogy nekem két ici-pici gyerekem van. Nos, én "ezek" miatt reggelente nem mindig tudok tornázni, ezért ha be akarom tartani a napi 1 óra mozgást, soxor csak késő este (10-11) tudom elkezdeni. Szerintetek ekkor van értelme? (Netán nem ártok vele?)
És mégegy kérdés. A tornát ugye nem szabad megszakítani még néhány percre sem? Tehát ha pl. úgy ítélem meg, hogy NEM BIZTOS a zavartalan végrehajtás, akkor inkább bele se fogjak?

Üdv: Ági

(még csak most megyek norbizni)

Gretidi Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1125
Huhh, most mar tudok valogatni! :) Kivancsi vagyok... Tudtam, hogy kellene 1 bordasfal itthonra. :))))
Koszi!
Előzmény: _tybor_ (1124)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1124
Hi!

régen Robzon közkincsre adott egy függléket :)

íme:

Négy féle végrehajtási módot különböztetünk meg:
- "H" Hosszú-széria, ez hasnál azt jelenti, hogy az ismétlések száma - mondjuk - több mint 30. Én nem szoktam 300-nál több ismétlést csinálni.
- "R" Rövid-széria, ez olyan hasizom-gyakorlatot jelent, ahol 15-nél kevesebb ismétléssel jutsz el a teljes kifáradásig. Ehhez általában (ha nem vagy rém gyík), valami plussz terhelésre van szükség, gép, súly a mellre-lábra, vagy egy edzőtárs aki visszatart. Én max. 60 kg-t veszek a mellemre.
- "S" Statikus. Itt a gyakorlat végzésénél azt a fázist tartod ki (10-20-60 másodpercig, vagy amíg bírod), ahol az izom összehúzódott/megfeszült állapotban van, ahol leginkább dolgozik. Kombinálhatod terheléssel is: pl. felülésnél súlyt veszel a melledre, és leengedett állapotban (törzsed kicsivel vízszintes felett) tartod ki magad. Az is nagyon jó, ha a kitartásnál nem teljesen mozdulatlan vagy, hanem 1-2 centis kilengéssel mocorgatod magad (és mondjuk ezt számolod).
- "D" Dinamikus. Ez a végrehajtási mód rendkívül sérülésveszélyes, kezdők, vagy akik nem teljesen biztosak a technikájukban ne csinálják! Itt a lényeg azon van, hogy az izmot gyors összehúzódásokra készteted. Könnyű tönkre tenni vele az izületeket, illetve itt a gerincedet. Amikor fáj, már késő! Viszont az igazán szép, természetes, egészséges izomnak szüksége van dinamikus edzésre is. A lényeg, hogy "izomból" hajtsd végre a gyakorlatot, véletlenül se rángatás legyen belőle, mert az öli a csigolyákat. A leggyakoribb hiba dinamikus felülésnél, hogy a birkája a fejét előre rántva ad lendületet a felsőtest felemeléséhez. Nehogy!!! Fej végig előreszegve, gerinc álladó ívben, hasizomból. Az ismétlések száma olyan 25-60 között legyen.

Úgy beszéltük meg :), hogy heti négy alaklommal hasazunk. Egy alkalommal csináljunk 3-4 gyakorlatot, összesen 10 - 12 szériát. "R"-ből 4-6 széria legyen egy gyakorlat, "H"-ból 1-3, "S"-ből 1-3, "D"-ből 2-4. Persze hasizom edzés előtt is elmarad6atlan a bemelegítés, és utána (és a szériák között) a nyújtás. Egy edzés valmi ilyesmi legyen: 2H+6R+3S, vagy 1H+4R+4D+2S, vagy 6R+4D+1S, meg ilyenek, a variációk száma elég magas, lényeg az, hogy mindig variáld, ne legyenek egyforma edzések. Itt pedig hasizom gyakorlatok következnek az alakformálás topicból, mellettük, hogy milyen végrehajtási módot javaslok. Nincs más dolgod, mit kiválasztani a neked tetszőt, lényeg az, hogy mindig variáld, ne legyenek egyforma edzések.

"R","D"
hanyattfekvés, lábak 30-45 fokos szöget zárjanak be a földdel, kezek tarkón, vagy a lábak irányába kinyújtva, esetleg fej fölé egyenesen kinyújtva, tenyereket kifordítva és összekulcsolva, úgy hogy a fejed a bicepszeden támaszkodik. Jobb láb mellkas irányába felhúz, lábszár párhuzamos a bal lábbal (bal láb helyben marad). Miközben felhúzod a lábad hasprés jobbra, azaz ha tarkóra tett kézzel csinálod, bal könyék közelít jobb térdhez. Láb kinyújt, a 40 fokos szög marad.

"R","D"
kisterpeszben leülsz kicsit! hajlított háttal, úgy hogy a hátad kb. 45 fokot zárjon be a földdel és vagy hússzor 'lebegteted' a felsőtested. A szériák között pihenésképpen kitarthatod vagy 4-8 ütemig az ülést olyan mélyre döntve a hátad, hogy még föl ne borulj.
(Ez a kettő Wuck rémtette :)

"R","D","H"
a jobb lábam behajlítva, jobb talpam a talajon, a baltérdemen kívül, kezek tarkón, "lapocka emelés" elfordulva, úgy hogy a bal könyökömmel megérintem a jobb térdemet. És viszont.

"S"
Valamint a másik hasának folyamatos ütögetése, aki a találatok érkezésekor megfeszíti a hasizmát.

"R", "H", "D", "S"
Felülés római széken (esetleg súlyokkal) (esetleg úgy hogy hogy a társam mögöttem csimpaszkodik egy mellemen átvetett pánton, és megpróbál visszatartani a felülésben. (Régebben szemből támasztott vissza, csak úgy már nem bírt visszatartani.))

"H"
A csípőemelésnél emeld fel a combodat derékszögben a testedhez képest és a lábszáradat is, úgy, mintha széken ülnél, ha oldalról nézzük. Ezt a pozíciót végig tartva 'görgesd' most a csípődet a szegycsontod felé. Ennél nagyobb mozgás nem kell.

"H"
függeszkedéses lábemelést, ha nem tudod függőlegesig emelni, akkor egyenlőre emeld csak vízszintesig

"R","D"
Bordásfalon szoktunk úgy is hasazni, hogy felmászunk a tetejére, a kis lábszárunkat fent bedugjuk a fal mögé, fejjel lefelé lógunk, és 180 fokban csináljuk a felülést. (Van olyan variáció is, hogy csak a második 90 fokot ismételjük).

"H","S"
lábemelés:
1. Ahogy a leghatásosabb (szerintem): rúdon (bordásfalon) függeszkedsz, majd szép lassan, izomból felemeled a nyújtott lábad, lábfejed egészen a rúdig, és lassan visszaengeded. Ez király, de relatív nehéz, nem szokott menni kezdő szinten. A gerinc terhelése szinte 0 (zéró), húzó irányú terhelés éri, a láb súlya. Ez hasonló, ha hasizom toronyban alkaron támaszkodva csinálod is (csak az nem olyan hatásos, mert rövidebb a végrehajtás útja, nem tudod függőlegesig emelni a lábad).
2. Hanyattfekszel, (esetleg kézfejedet a feneked alá teheted), nyújtott lábaidat felemeled olyan ötven centire, majd visszaengeded olyan tíz centis magasságig, és megint fel (tehát végig nem teszed le a lábad a talajra), ja, és a fejedet előreszeged. A gerinc vonala végig meg van támasztva a talajon, gyakorlatilag akkora nyomó irányú terhelés éri amennyit a hasizom kifejt. Ez gyakorlatilag nulla, kb. mintha állnál.
3. Hanyattfekszel fekpadon, többi ugyanúgy mint a 2. kivéve, hogy a lábad jobban leengeded a gerinc síkjánál, ez kicsit nyírhatja a csigolyákat, pláne ha marhamód, lendületből csinálod, ahogy szokták.

"H","S","D","R"
a kedvenc hasgyakorlatom: hanyattfekvés, lábak felhúzva, talpak a talajon. Edzőtársam felettem áll, terpeszben, úgy hogy a térdeimet az ő lábának feszítem neki. Kezem nyújtva, súlytárcsa benne, hasból felkunkorítom a felsőtestem (nem felülés, a derekam lent marad), a súlyt átadom az edzőtársnak, leengedem magam, felkunkorítom magam, a súlyt elveszem, leengedem magam, felkunkorítom magam, visszaadom, és így tovább olyan 30-akat. Halálos. Felmenő 10-20-40 kilóval, 1ccerűen állat

"H","S","D","R"
Hasprés.

üdv: tybor

ps.: nekem bejött nagyon a lábemelés, térdemelés, fordított hasprés az hasizom alsó részére.

Előzmény: Gretidi (1123)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1123
Errol jut eszembe, nem tudtok vmi hatasos gyakorlatot, also hasizomra? Lehet, hogy nem ez a hivatalos neve. :)) A felulesek meg ezek valtozatati erzesem szerint a mellkashoz kozelebb levo izmokat dolgoztatjak meg, en arra gondolok, ami a csipohoz van kozelebb. Nekem erre egyet sikerulni talalni, amit meg is erzek rendesen, az a hatrafekszel, felemeled a labaid, es ebben a pozituraban probalod emelni par centit. Az osszes tobbitol megfajdul a derekam.
Előzmény: Ágibági (1122)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1122
Nekem meg a gerincem szokott megfájdulni, így a hasizomgyakorlatokat se nagyon bírom. Pedig huhúúúú, de rám férne!!! :o((
iceberg Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1121
Sziasztok!
(Nicsak,feléledt a topik?)

Szia Monthy,lenne 1 aprócska kérdésem.
Lassan 1 éve tekerem a szobabicajt,(naponta),de most v.mi miatt elkezdte kinyírni a
jobb térdemet.(Nyáron a _betonon...:(( futástól_ fájt ennyire.
Lassan leguggolni sem bírok.
Hagyjam abba? Végleg v.csak átmenetileg?
Esetleg valamilyen kence?

Bocs,lehet,hogy offnak tűnik a dolog,de talán mást is érdekel.

Köszi.

Gretidi Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1120
Agibagi! Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy iszonyatos nagy adagok vannak ebben a dietaban.
Előzmény: Ágibági (1117)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1119
Szia Ági!

"Nekem azért szimpi a Norbi, mert: 1. ő maga is duciként kezdte, tehát van hitele annak, amit csinál"

Nem kérdőjelezem meg tudását; elfogadom, amit csinál, de én nem bírnék vele "bohóckodni". Persze ez csak az én véleményem.

"Mellesleg azt a 2-3 pár virslit én is nagyon furcsállom. Nem lehet, hogy elírta?"

Lehet, de igazából nem teccik az egész(ez is csak saját vélemény).

üdv: tybor

Előzmény: Ágibági (1117)
KisHörcsög Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1118
Köszi Monty a kiigazítást!
A metabolikus mozgás mit jelent? Ezt is Ágibági kérdezte, de most már én is kíváncsi vagyok.

KisHöri

Előzmény: Monty (1114)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1117
Szia Tibor!
Nekem azért szimpi a Norbi, mert: 1. ő maga is duciként kezdte, tehát van hitele annak, amit csinál 2.Nézd meg a honlapját, olyan elhivatottságról árulkodik, hogy az csak na! Elmondása szerint maga fizeti a terembérleteket, csakhogy segíthessen másoknak. Jó, mondhatnád itt, hogy ebből él, s ezzel a gesztussal, valamint tevékenységgel csak tovább reklámozza önmagát -s tudod mit? Még az is lehet, hogy igazad van.
Mindenesetre nekem még ezek mellett is szimpatikus. Az edzéseket végigpoénkodja (igyexik), mert tudja, hogy egyébként miden torna unalmas. Tudja azt is, hogy visszafelé számolva a hátralévő gyakorlatokat, sokkal könnyebb kibírni a végéig. Ilyen apróságok. De ez persze csak a személyes véleményem.
Mellesleg azt a 2-3 pár virslit én is nagyon furcsállom. Nem lehet, hogy elírta?

Üdvözlettel : Ági

Előzmény: _tybor_ (1116)
_tybor_ Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1116
Hi!

"nekem nagyon szimpi ez a fickó."

ízlések és pofonok :D

"Szerintetek elég az a "diéta", amit leírtam pár lappal ezelőtt, vagy valami komolyabbat kellene csinálnom?"

Nem kell szigorúan egy ilyen diétás étlaphoz kötni a kajádat. Nekem pl. fogalmam sincs mit fogok enni holnap, mindig kitalálom napkozbe hazafelé pedig megveszem, ha vmi nincs otthon. Csak az arányokra és az időpontra kell figyelni. A kajanapló is okos dolog nagyon jó, lehet vele kontrolálni az arányokat és a mennyiséget.

Nekem azért annyira nem szimpi a norbi féle diétás étlap föleg az időpontok miatt.

pl. 2-3 pár virsli este :O - ez kb 60-66g zsír a rosszabik fajtából. Szerintem még a nem diétázóknak is sok. :) (ketogén alatt kitűnő).

Sokan mondják, hogy inkább a szénhidrátot kell csökkenteni, nem pedig a zsírt. Az igaz, hogy negatív kalória bevitel esetén szinte mind1, hogy mik az összetevők, de a zsír tudomásom szerint a szénhidrát után bomlik. Monty, ha nem így van korrigálj plizz.

Inkább arra kell figyelni, hogy a zsírbevitel nagy része telítetlen zsírokból (lehetőleg többszörösen telítettekből pl. lenolaj) származzon.

üdv: tybor

Előzmény: Ágibági (1110)
kaktusz7 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1115
Monty
Már régebb óta motoszkál bennem az alábbi gondolatmenet, nem tudom, igazam van-e, nem vagyok olyan biokémiai ismeretekkel felvértezve, mint egyesek. :-) Szóval:
Az anaerob energiafelhasználás során szénhidrátot használunk fel. A felhasznált kalória hiányzik a szervezetbol, azt pedig vagy pótolja valaki evéssel, és mondjuk újratölti a szénhidrát raktárait, vagy elkezdi a saját zsírból pótolni. És akkor megint a zsír használódik fel, csak nem a mozgás alatt, hanem késleltetve.
(Ha jól emlékszem, akkor a citrát ciklusban akképp dolnek el a folyamatok, hogy az adott idoszakban a szervezetnek energiára van szüksége, és akkor lebontással nyeri az energiát, vagy nincs, és akkor termeli a zsírmolekulákat.)
Előzmény: Monty (1114)
Monty Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1114
pestiutca12, KisHörcsög,
mindkettőtöknek igaza van, az aerob mozgás a pulzust is felviszi meg a vérnyomást is. :)
Amúgy az aerob izommunka azt a folyamatot jelenti, amikor oxigén jelenlétében szénhidrátot és zsírt égetünk el (és végső soron széndioxid és víz keletkezik).
Anaerob munka esetében csak szénhidrát ég, ezesetben a végtermék tejsav lesz.
Mondanom sem kell, hogy fogyáshoz az előzőt kell előnyben részesíteni.
Előzmény: pestiutca12 (1113)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1113
KisHörcsög,

Azthiszem rosszul irtad lejjebb.
Az arob mozgás nem a vérnyomást viszi fel, (az nem lenne jó), hanem a szivverést!

Minél erösebb, annál jobb.

Előzmény: KisHörcsög (1109)
KisHörcsög Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1112
Ja, megtaláltam a hozzászólásodat: este semmiképpen ne egyél, a szénhidrátban gazdag kajákat meg hagyd reggelre. Állítólag a reggeli 40 perces aerob mozgással (futás, biciklizés) és diétával heti 0,5-1 kilót fogyhatunk, pusztén zsírból. A 11 órai evést , éjjel, meg úgy ahogy van, egyszerűen felejtsd el, a legrosszabb, fogyás szempontjából. Én nem viszem túlzásba a diétát, de este 5-6-kor eszem utoljára, ha kenyeret kívánok, azt max. reggel, az edzés után teszem meg, azon kívül rengeteg vizet is iszom. Remélem, lesz eredménye, még csak pár napja csinálom.
Előzmény: Ágibági (1094)
KisHörcsög Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1111
Köszi Ági!

Nekem is szimpi a Norbi. A diéta mellé mindenképpen mozogj is, és ez a lényeg.
Robzon régebben rengeteget írogatott ebbe a topicba is, nézd vissza, meg indított még ezelőtt egy másikat is, Alakformálás néven, ott is rengeteg értékes, és használható infót osztott meg mindenkivel. Nagyon bírom a stílust is, ahogy előadta:) Igazából a topicban hozzáírt szövege miatt szántam el magam a reggelenkénti bicajozásra, szóval lehet benne valami:) A mester szó meg szintén itt adódott Rá:)De tényleg csak ajánlani tudom, ha sikerült elolvasnod a két topicot, kizárt dolog, hogy még lenne valami kérdésed bármivel kapcsolatban is.
Sok sikert!

KisHöri

Előzmény: Ágibági (1110)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1110
Norbi honlapja: www.norbi.hu

nekem nagyon szimpi ez a fickó. Szerintetek elég az a "diéta", amit leírtam pár lappal ezelőtt, vagy valami komolyabbat kellene csinálnom?
És ki az a Robzon mester? (Kövérségem tudatlansággal párosul :-((

Á.

Előzmény: KisHörcsög (1109)
KisHörcsög Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1109
Kedves Ágibági!

Az aerob az a mozgás, ami megmozgat, és felviszi a vérnyomásodat is. Pl. a bicikli, a futás, görkorizás, az úszás is, ebből nagyjából le lehet szűrni.
Meg tudnád mondani a Norbi honlapjának a címét? Én is megnézném.
Ja, Robzon szerint mindenhonnan lejön a zsír, nézzük meg az etiópokat:)) Hát, nem tudom, valószínű, hogy nagyon kemény munkával mindenhonnan le lehetne szedni. De a zsírleszívást én mindenképpen kihagynám, akkor már inkább a kis zsírzsövet...állítólag löttyedt lesz a comb v. fenék, ahonnan leszívják a zsírt.
Az előző gondolathoz visszatérve, volt egy aerobicedző csaj, akinek szuperlapos volt a hasa, izmos is, viszont a feneke meg a combjai rengtek,nagyobbak voltak, mint nekünk, akik ott ugráltunk, közben napi 1-2 órát megtartott. Nem egészen értem, hogy lehet ez.

KisHöri

Előzmény: Ágibági (1107)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1108
Én úgy gondolom, hogy oka lehet annak, ha azok a zsírpárnácskák nem akarnak eltávolodni bizonyos helyekről. Hadd maradjon csak, ha annyira maradni akar! Talán a szervezetünk okosabb, mint az agyunk... :-)))))

Lappa_aki szerint se lehet valami jó dolog a zsírleszívás

Előzmény: Ágibági (1107)
Ágibági Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1107
Sziasztok!

A zsírleszívás csak azért jutott az eszembe, mert állítólag vannak olyan testtájak ill. párnácskák, ahonnan se tornával, se diétával nem lehet eltávolítani a zsírt. Vagy neketek erről más a véleményetek?
Egyébként megköszönném, ha valaki számba venné és elmagyarázná nekem a legfontosabb fogalmakat.é Ilyenekre gondolok, mint az "aerob", vagy a "metabolikus" és társaik. Nekem gőzöm sincs, mik lehetnek ezek. :-(

Ma meglátogattam Norbi honlapját és leszedtem róla egy tutinak mondott diétás menüsort. Szerintem nem lehet rossz, csak az a baj, hogy diétázni nem nagyon akartam vóna...

Üdv: Ági

KisHörcsög Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1106
Várjuk Monty!!!

KisHöri (akinek szintén van kb. 8 felesleges kilócskája...)

Előzmény: Monty (1104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!