Keresés

Részletes keresés

lx Creative Commons License 2000.04.26 0 0 815
... még kevesebbet, ahol akarnak is, ha nagy hangerővel rákos áldás, a szűkebb család kiirtásának lehetősége hangzik el az ügyfél szűkebb rokonságának szájából.
Ez persze csak teória, ilyen még sosem történt sehol.

lx

Előzmény: aSSaSSin (813)
Kuty Creative Commons License 2000.04.26 0 0 814
Kedves kenya!

Szerintem ks nem általánosít, csak ezt a billogot akarod rásütni, hogy egyszerüen kikerüld a lényeget. Találni akarsz egy egyértelmű hibát (általánosítás) hogy ezt meglovagolva olyannak állítsd be aki csak fiókokba rakja az embereket, egyszóval, szűklátókörünek. Hát ks a - hozzászólásaiból mérve - nem ilyen.
Egy kis háttérinformáció:
Édesanyám hivatásos pártfogóként dolgozott az elmúlt rendszerben, úgyhogy volt alkalma a topic témájául szolgáló kisebbséggel találkozni - szinte 90%-ban csak velük - és tapasztalatokat szerezni hogyan is működik az "észjárásuk".
Nemegyszer előfordult hogy a segélyért taxival jöttek, és majd rátámadtak anyámra, mikor nem akarta kifizetni a taxiszámlát a segélyükből. vagy leszázalékoltatták magukat, hogy munkát még csak véletlenül se találjanak nekik, de a bot csak a bíróság kapujáig egyengette utjukat, utána esetleg mások fogainak ritkítására használták a közeli kocsmában. Érdekes keresztmetszete ez a társadalomnak, tudom, de elgondolkodtató. A pártfogói felügyelet alá vont személyek magas hányada a cigányok köréből került ki. Ez még o.k. De velük volt a legtöbb gond is, értsd: közveszélyes munkakerülés, vagy hetente más munkahely. Még az átkos rendszerben sem bírtak velük, nemhogy a mai "szabadéhenhalnihanemdolgozol" korszakban. Viszont az legalább pozitívum volt ebben az időszakban, hogy létezett a REF intézménye, így mindíg pontosan tudták melyik "briganti" merre tartózkodik (persze ezek között volt magyar, sőt sváb is :-) ) így hamar be lehetett gyűjteni őket, hogy visszatérjenek, ősi otthonukba, a börtönbe.
De lehet hogy ennek a rétegnek az a szerencsélye hogy ütik-vágják őket, különben már rég kihaltak volna. A gaz is szaporodik, bármennyire is irtják.
Apropó szaporodás....de erről majd holnap.

Kuty

Előzmény: kenya (804)
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.26 0 0 813
Valóban, csak akkor köthető ki közmunka, ha az önkormányzat tud biztosítani közmunkát. Kis hazánkat ismerve, kevés települést ismerek, ahol nem tudnak ilyet biztosítani.
Előzmény: én55 (812)
én55 Creative Commons License 2000.04.26 0 0 812
namost eztet hogy kell érteni, mi van ha nincs közmunka éppen, akkor dögöljön meg a nép?
szóval valami megoldásnak kell lenni erre is a törvényben
ha viszont így egy az egyben működik, akkor elég érdekes lesz, amikor az embereket elküldik talicskázni, különben no lóvé....ebből nagy gáz lehet
Előzmény: aSSaSSin (811)
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.26 0 0 811
nyman!

Arról nem sokat írtál, hogy milyen benyomásod volt a Dél-Afrikai feketékről!(Pozitív or negatív?)

Mit szóltok ahhoz, hogy a szociális tárca óriási mértékben fogja támogatni a nagycsaládosokat! Szerintetek nem kellene valami féket építeni a törvényekbe. Ja igen, már csak 4 nap, és életbe lép az a törvény, mely alapján csak azoknak jár a szoc. támogatás az önkormányzatoktól, akik közmunkát vállalnak! Mi lesz itt?!

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.25 0 0 809
Hehe, a "Right of Admission Reserved" Indiában is ott áll minden kocsma ajtaján...
OFF
nyman:
Welcome back, big white brother :-) Hát aztán fényképeztél is legalább?
ON
Előzmény: nyman (808)
nyman Creative Commons License 2000.04.25 0 0 808
OFF
Bocsesz, de kicsit hanyagoltam a topikot, mert svedorszag utan lejottem delafrikaba egy kis toleranciatanulasra meg focizni, sorozni es videt szivni a feketekkel. Majd irok nehany dolgot nehany itteni gyakorlatrol. A szemelyes elmenyeim megerositik, hogy a hatalmas kulonbsegek es a szitu adta helyzet ellenere nehany idetlen liberalis politikai hozzaallas eseteben lehet parhuzamot vonni a Mo-I helyzettel. Pl. nehany dolognak a fajvedok is orulnenek, mint pl. az Affirmative action azon pontjanak, miszerint a nagyobb cegeknek a nemzetisegek nepessegben torteno reprezentacio aranyaiban kell alkalmazni az emberkeket. Sajjnos a dolog nem mukodik, megpedig azert, mert nincs eleg kepzett ember a feketek kozott. Attol viszont biztos sirvafakadnanak, hogy az uzletekre, szorakozohelyekre ki van fuggesztve a tabla, hogy “Right of addmission reserved”, miszerint a tulaj azt enged be az uzletebe akik akar es azt nem aki nem tetszik. Minden kulonosebb indoklas nelkul. Azzal mindenki egyetertet, hogy semmi koze a dolognak a borszinhez.

Ami az onkentes lakasfoglalast illeti, a jelenseg itt is letezik. Annyi kulonbseggel, hogy a tulajdonosnak az elso 24 oraban joga van akar fegyveres eroszakot is alkalmazni. Viszont ha ez letelt, akkor ua. a zsakutca, mint Magyarorszagon, evekig tarto pereskedes. Ezt paran oldjak meg, hogy a tulaj inkabb foldet vesz az illetonek es igy megspolja a per es az ugyvedi koltsegeket, valamint az idot.

Szal visszaolvastam a harom heti termest es nehany rovid reakcio. A hivatkozasoknal idezem a hozzaszolo nikjet es a hozzaszolasszamot. Bocs, de le kellett toltenem a topikot es most offline valaszolok.
ON

Aromo 666. A cigányság iskolázottsága mélyen alatta van a hazai átlagnak

Ja, 87 %-uk nem fejezi be az altanos iskolat illetve 0,2 % rendelkezik felsofuko vegzetseggel. Ha valoban visszaolvastal, illetve az ajanlott topikokat is atnezed, megtalalod a linket a tanulmanyra. A problema az, hogy ha kicsit kitekintesz a hatarokon tulra, akkor sem talalkozol sokkal kedvezobb szamokkal. A fociganyos topikba tettem be nehany linket nemet illetve angol probalkozasokrol. Pl. angliaban hiaba kepeztek szazaval (350-et) a specko tanarokat, ha a ciganygyeekeket nem jarattak iskolaba. Vki korabban megemlitett egy olasz peldat, hogy a ciganyok aranyaiban kevesebben vannak, kedvezobb gazdasag korulmenyek kozott es megsem tudnak tullepni a probleman. A visszatero szovegem, hogy a nalunk jobb gazdasagi helyzetben levo, toleransabb lakossaggal rendelkezo orszagokban sem sikerult a problemat lekuzdeni ezert szerintem nem a magyarokkal van baj.

Aromo 669 Nem visz előbbre szerintem. A morgolódás és a 20 évvel ezelőtti sérelmek felemlegetése pláne nem

Ha jol ertettem akkor simson gyerek volt ebben az idoben. Ezek pedig ‘meghatarozo’ evek. Sajnos a negativ tapasztalataimat en is es asszem a legtobbunk ekkor kezdte gyujtogetni.

OFF
aSSaSSin (681) Nekem nemsokára lesz egy osztálytalálkozóm, ahova elég sok, volt cigány osztálytársunkat várjuk. Már a felkutatásuk sem volt semmi, de hála a rendőrség is segített

Jo moccer. Anno nekem is az egyik nyomozo osztalytarsam segitett osszeszedni a cimeket a nyilvantartasbol :))
ON

Aromo 685 ha valaki azon háborog, hogy valaki törvényt bont és közben maga is elfeledkezik törvényi (de legalábbis morális) kötelezettségeiről akkor ott valami sántít

Ez is szepen hangzik, csak addig meg az sokan megfelemlitve erzik magukat inkabb csendbe maradnak. Futott nehany topik korabban az idetlen birosagi eljarasokrol, amikoris a szemelyes tanuvallomas elengedhetetlen es a biro az adatok felolvasasaval kezdi. A rokonok, meg ott ulnek a hatso padokban. Ok errol nem akarok vitat nyitni es tudom, hogy a gyakorlat kezd valtozni.
Nannics (746)
Szerintem csak egyszerűen tedd fel magadnak a kérdést, hogy Te alkalmaznál-e egy cigányt, gondolom nem

Ezzel tovabbra sem tudok egyeterteni. SZVSZ egy profitorientalt ceg azt nezi, hogy az illeto minnel tobb hasznot hajtson. Mindenfele tekintet nelkul. Travellerel tudok egyeterteni, hogy azok a ciganyok, akin latszik az igyekezet az atlagnal tobb tamogatast kapnak.

Nanincs 757 Fentebb is megemlitettem, hogy 87%-uknak nincs altalanos iskolai vigzetsege. Igy valboan nehez munkat talalni.

Phral (754) A bronzklubbrol tobbszor szo esett az Sz. V. C. topikban. De jo hogy megint elokerult..

Ugy altalanasossagban. Szinten az Sz. V. C. topikbol kiderult, hogy a bortonok nincsenek tele romakkal. Csupan 35% korul kepviseltetik magukat. Ezt mindenki ertse ahogy akarja.

mángorló Creative Commons License 2000.04.25 0 0 807
ks: "Milyen pozitívuma van a cigány "kultúrának"? Itt most a mai , mindennapok kultúrájáról beszélek, ne gyere nekem a hegedűvel, meg a faragott teknővel. "

például a temetkezési szokások (részletes leírása itt:http://www.index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9015543&uq=100 és abban is a 95. hozzászólás)

ks Creative Commons License 2000.04.25 0 0 806
kedves Kenya!

csatlakozva lx-hez, töredelemsen megvallom, hogy én is sváb vagyok. Most jutott csak eszembe, hogy ezt közöljem, soha nem vertem a mellem, hogy nekem ezért valami plusz juttatás kellene a többségtől, mivel kisebbség vagyok.
Az ismertésgi körömben a svábok között nem ismerek olyat, aki kallódna, természetesen lehetnek kivételek.
A cigányokkal kapcsolatban csak azt nem értem, hogy miért kell nekem a hátamon cipelni az ő devianciájukat? Miért lesz jó, ha többet adunk nekik? Erre adj választ. Milyen pozitívuma van a cigány "kultúrának"? Itt most a mai , mindennapok kultúrájáról beszélek, ne gyere nekem a hegedűvel, meg a faragott teknővel.
üdv
ks

lx Creative Commons License 2000.04.25 0 0 805
Kedves nemrobert!

1. Nem utállak.
2. Jómagam is kisebbségi vagyok, jelesül sváb. Miért nem utál ezért engem senki?
3. Leírtad, hogy mi mindent tesz rosszul a nem-cigány többség. Egy szót sem ejtettél a cigányság baklövéseiről. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a cigányság a többség ártatlan áldozata?
4. Szeretném, ha e terjedelmes topicot elolvasnád (tudom, hogy hosszú, de itt ezt a többség elfogadta az illem alapvető szabályának), és idéznéd az asszimilációt követelő részeket.
Köszönöm.

lx

Előzmény: nemrobert (779)
kenya Creative Commons License 2000.04.25 0 0 804
Tisztelt ks!

Már előre láttam hogy ilyesféle válaszokat kapok a hozzászólásomhoz és a többségében a Tiszai gát készítést fogod kiszúrni mint amibe bele lehet kötni
nem tudom el fogod olvasni a válaszomat megnyílvánulásodra ezért csak röviden: Tudom nem értettél meg , azt mondtad:hogy ők is részt vállalnak a saját lakhelyük megmentésében. nem értem hol itt a hiba... Én csak azt próbáltam érzékeltetni hogy a jót és szenvedésüket senki nem látja és ez az látod most is találtál szerintem nagyon is kerestél valamit amibe bele tudjál kötni. Hogy ha mondjuk magyarokat/nem cigányokat mondtam volna akkor tehát hogy ők kapják az 1500 Ft-ot akor állítom hogy kitértél volna a hitedből és nem mondanád azt hogy:Az, hogy a magyar ember/nem cigány 1500Ft-ért dolgozik, az azért van, mert ennyit ér a munkája.
Nem tudom mi a bajod a cigány származásuakkal. Talán történt olyan incidens veled is mint azt több ezren elmesélik hogy mikor , hogyan támadtak rá cigányok. Figyelj én csak azt mondom neked és azoknak akivel ezt történt hogy mért nem intézed vagy mért nem teszel elégtételt azokkal akik megtámadtak és mért a cigányokat(embercsoportot) kell ezért hibáztatni. Ez szerintem személyes ügy tehát személyesen azzal kell elintézni aki megbántott , megtámadott. Ez ugyan az pl mopndjuk téged Kovács Bélának hívnak , szemüveges vagy piros szemű(drekt nem mondok reaális szem szineket)zöld hajú és megtámadsz vagy valamit csinálsz velem. Én meg bosszút állok meg utálom meg megölném a piros szemű , zöld , szemüveges hajúakat mert bassza meg megtámadtak.

Előzmény: ks (794)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.25 0 0 803
de akkor te most egy rasszista zsidó vagy?
Rasszista nem vagyok, és ha létezik zsidó faj, akkor az sem. Egyébként a sólet és a barchesz is kóser:-)))))) Viszont ami itt folyik a topicban az valahol nem kóser.
Előzmény: én55 (795)
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.25 0 0 802
A kérdést azért tettem fel, mert ha valaki magyar, akkor vonatkozzanak rá azok a szabályok mint amik a többiekre vonatkoznak.
Te is látod, hogy vannak akik igenis alkalmaznak cigányokat. Az pedig, hogy egy cigány gyerek már születésének pillanatában hátrányba kerül az csakis a szüleinek a függvénye. Ha valaki egy alkoholista szülőkből álló családba születik az ugyan ilyen szőrnyű. Már több ezerszer leírtam, de meg teszem most is. Nem kellene ezeket a roma gyerekeket elvenni a szüleiktől. Nem lenne jobb olyan életkörülmények között felnevelni őket, amit ma egy ember megérdemel. Ti roma fiatalok mit szóltok ehhez?
Előzmény: phral (801)
phral Creative Commons License 2000.04.25 0 0 801

Nem pozitív diszkriminációról, hanem esélykiegyenlítésről kellene beszélni. Ebben a topicban is jónéhány hozzászóló hangoztatta: ő bizony nem alkalmazna egyetlen romát sem, mert nem bízik bennünk. ugyanakkor ugyanezek azt is állítják, hogy nem akarunk dolgozni. itt azért van ellentmondás.
Jó lenne, ha kicsit körülnéznének. Ennek az országnak a felépítésében a romák mindig is nagy szerepet vállaltak (bányászat, kohászat, stb) és akár hiszitek akár nem vállalnak ma is. Elég, ha csak az építőiparra gondolunk: Ma pesten nincs építkezés, útépítés, telefonkábel vezetés roma munkások nélkül. Az persze igaz, hogy zömmel segédmunkások és legalábbis "szürkén" dolgoznak.

Ma egy roma gyermek már a születése pillanatától kezdve hátrányos megkülönböztetésben részesül ez sokszor egész életén végig kíséri a tanuéástól kezdve az egészségügyi ellátáson keresztül a munkavállalásig.
Néhányunknak szerencsénk volt, mert szüleinknek sikerült váltani tíz évvel ezelőtt és nem kerültek utcára. Egyebek mellett ezért van most néhány száz, talán ezer egyetemista roma.

De milesz a többi százezrekkel? Nem gondoljátok, hogy ebben minden állampolgárnak felelpőssége van?

Jó lenne ezt egyszer átbeszélni a Bronz Klubban. Talán lenne haszna is.

ja egyébként természetesen magyar cigánynak vallom magam, mert szerintem a kettő megfér egymás mellett. Meghát akárhogyis az én őseim nyolcszáz évvel ezelőtt már itt voltak. Már csak ezért is jogom van magyarnak tartani magam.

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.25 0 0 800
Aki engem azért nem vesz fel valahová, mert velem szemben egy cigányt részesít előnyben, akkora pert kapna a nyakába faji megkülönböztetés és negatív diszkrimináció miatt, hogy csak úgy nyekkenne... :-)
A hátránymentesség meg nem kérdés. Csupán a származás miatt senkit sem érhet hátrány (bennünket magyarokat sem :-)).
Az viszont jó lenne, ha a tanulni vágyó cigány fiatalokat sok ösztöndíjjal és infrastruktúrával (népi kollégiumok?) támogatnák. Úgy tudom, már van is ilyen, de nem igazán sikeres.
Előzmény: aSSaSSin (797)
Csinibaba Creative Commons License 2000.04.25 0 0 799
És megint igaza volt...........:(
Előzmény: én55 (768)
cum Creative Commons License 2000.04.25 0 0 798
Szivesen felajánlom segítségemet úthenger és földgyalu kölcsönzéséhez
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.25 0 0 797
Átrágtam magam a hozzászólásokon, s örömmel tapasztalom, hogy a másik oldal is egyre erőteljesebben képviseli magát.(Ha még érveket nem is olvastam tőlük!) Gyerekek ez a cigánykérdés olyan mint a magyar foci. Dumálunk róla, megmagyarázzuk, teóriákat állítunk fel, néha valakit segbe rúgunk az eredmények miatt, de az eredmény akkor is szánalmas. Hát a cigánykérdés is valami ilyen. Örültem, hogy cigány egyetemisták is hozzászóltak a topichoz. Kérdés hozzájuk. Ti inkább cigánynak vagy magyarnak érzitek/éreznétek magatokat. Én a cigány ismerőseimnél ugyanis mindig azt láttam, hogy nagyon tudták egymást cigányozni! Különben mielőtt valaki nagyon fajgyülölőnek tartana, el kell hogy mondjam az előző munkahelyemen a titkárnöm egyhén cigány volt. Semmi bajom nem volt vele, mert a munkályát kimagaslóan végezte. Fel sem merült bennem, hogy faji megkülönböztetés alapján bánjak vele. Azóta is nagyon jó a kapcsolatom vele.
Másik kérdés. Ma reggel a TV2-n ismét a cigányság volt a téma. Ott azt mondta a műsorvezető, hogy a pozitív diszkrimináció a cigányság kapcsán nem baj, sőt jó dolog. Nektek mi erről a véleményetek. Erkölcsös ha valakit származása alapján előnyökhöz juttatunk, vagy legalábbis hátránymentesen kezelünk?
radai rosseb Creative Commons License 2000.04.25 0 0 796
hali,

ad.1.: Olvasd végig a topicot
ad.2.: Próbáld meg megérteni azt is, amit a másik mondd, esetlegesen többre fogsz jutni, mint az a pár sor dilettáns szöveg, amit sikerült itt leírnod
ad.3.: Ha nem megy a gondolkodás, ne erőltesd!

(Miért van az az érzésem, hogy a romákat mint népcsoportot egy rossz kisfiúként kellene kezelni, fogni a kezét és pátyolgatni, amig felnő? Siralmas...)

RR

Előzmény: kenya (793)
én55 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 795
jaj, gyerekek...

bepárásodott a szemüvegem ettől a sok szépségtől

syd barrett...

hmmmmm......nem tudom vettem-e a lapot, de akkor te most egy rasszista zsidó vagy?

maceszgombóc rulez

:)))))))))))))))))

ks Creative Commons License 2000.04.25 0 0 794
kenya!

ne üvöltözz itt a topicban, senki nem kiabált rajtad kívül (ajánlott olvasmány:netikett). A demagóg baromságokat meg írd inkább a kommunizmus topicba.
Az, hogy a roma 1500Ft-ért dolgozik, az azért van, mert ennyit ér a munkája. Azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy földmunkáért valaki is kifizetne mondjuk napi 5 ezret? Nagyon helyes, hogy ők is részt vállalnak a saját lakhelyük megmentésében. nem értem hol itt a hiba...
üdv
ks

kenya Creative Commons License 2000.04.24 0 0 793
EBBEN A FÓRUMBAN MINDENKI ÚGY ÁLLÍTJA BE A CIGÁNYOKAT MINTHA EGY OLYAN EMBERCSOPORT LENNE A VILÁGBAN AKINEK A BŰNÖZÉS , A ROSSZ JUTOTT VOLNA OSZTÉLYRÉSZÜL.ilyen nem létezik EMBEREK A VILÁG NEM FEKETE-FEHÉR!!! AZT SENKI SEM LÁTJA HOGY A TISZÁN TÖBBSÉGÉBEN ROMÁKAT DOLGOZTATNAK 1500 FT-ÉRT A KISVÁLLAKOZÓ MEG ÁTVESZI A MUNKÁT 5000fT -ÉRT FEJENKÉNT(tudom tapasztalat)
ISMERJÉTEK MEG , FIGYELJÉTEK A ROMÁKAT ÉS LÁTNI FOGJÁTOK HOGY NEM VOLT IGAZATOK ÉS MEGÉRTITEK ŐKET MERT ŐK ÉRTENEK TITEKET. ÉVSZÁZADOKON ÁT A MAGYAR NÉPPEL EGYÜTT ÉREZNEK , ŐK IS MINDEN VÁLTOZÁSNÁL OTT VOLTAK VELETEK NEKIK IS UGYANOLYAN NEHÉZ MINDEN(nem mondom hogy nehezebb mert rögtön lehurrognátok) jó lenne ha nem úgy lenne hogy ujjal mutogatnátok hogy ők a büdös gyilkos romák. Mindenki csak a lapáttal ásóval dolgozó embert képzeli el , tehát fizikai munkás tartja becsületesnek és mindeki így szeretné látni az összes romát ha ilyenek lennének akkor is találnának valamit ami miatt ujjal tudnának rájuk mutogatni. Csak próbálnak valahogy megélni emberek!!! (és nem csaklopásból élnek meg ahogy általánosan elterjedt)
simson Creative Commons License 2000.04.24 0 0 792
Syd Barrett!

Tökéletesen egyetértek ez a topic tényleg nem a zsidókról szól. Valóban nem állnak segélyért sorba. Vajon miért (ha veszed a lapot)?

Előzmény: Syd Barrett (791)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.24 0 0 791
Vegul is a zsidok is egy putriban elo alja nep voltak...
Jó lenne, ha a zsidókat nem kevernéd bele.
Ad 1.: Ez a topic nem a zsidók helyzetéről szól.
Ad 2.: A zsidókra nem jellemző a segélyért ácsingózás a polgármesteri hivatalok előtt.
Ad 3.: Húsvétkor nálunk maceszgombóc-leves volt az ünnepi ebéd (ha veszed a lapot).
Előzmény: nemrobert (786)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.24 0 0 790
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Érdekes módon én csak annyit kérdeztem Nemroberttől, hogy miért nem lehet vigyázni az értékekre, erre ő már agyonlövetésről beszél. Ez nekem meg sem fordult a fejemben, de mindenki magából indul ki.
Előzmény: Duda (789)
Duda Creative Commons License 2000.04.24 0 0 789
Nemrobert!

"Kulturorszagokban ezt ugy oldjak meg, hogy a gyereket megmosdatjak, megetetik, es megprobaljak ugy
nevelni, hogy lehetoleg o majd tisztan kuldje a gyereket az ovodaba, iskolaba stb."

Bla-bla amit irtal. Jartal te egyaltalan mar kultur orszagban? Ugy kikozositik az embert mint a huzat. (Nem lelovik, meg megkeselik meg azok a baromsagok amiket itt elohoztal nekunk..) Megmondjak neki, hogy ide tobbet nem johet es kesz.

Nem tudom, hogy direkt kevered a dolgokat vagy csak valami zur van ez ugyben a fejedben, de a tolerancia nem azt jelenti, hogy minden szemetseget es szopatast mosolyogva el kell viselni. Van egy hatar, ahonnan az ember inkabb hujenek es baleknek nevezheto, mint toleransank. En ezt nem akarom atlepni. Ha en bolisneni lennek es azt latnam, hogy a kedves anyuka szari a kolkere, mert csak azert kellett neki, hogy a segelyt kapja utanna, es reggelenkent odaloki elem, hogy tegyem tisztaba, mert az a dolgom, en ugy rugnam seggbe paros labbal, hogy az eletbe nem jonne vissza.

Veletek veszett liberalisokkal (vagy agyatalan toleransokkal) az a baj, hogy vagy erdekbol csinalajatok (az az elobbi zsidos megnyilvanulasod miatt teged inkabb ide sorollak - szvsz teged jobban erdekel mi tortenik veluk, es ez az agyatlan tolerancia jatek a ciganyokkal csak eszkoz...) vagy annyira elborult vilagtol elrugaszkodott, 0 realitaserzekkel biro emberek vagytok.
Pl. nem veszitek eszre milyen szemetseg az, ha rajtunk szegenyebb, szarabbul elo orszagbelieken keritek szamon azt, amit gazdagabb orszagok megadnak sajat lecsuszott retegeinek. Nem erdekel titeket az se, ha az atlag tobbseg beli rosszul el, ha lehetetlen terheket akartok raeroltetni, titeket csak a sajat kodos celotok erdekel, hogy majd jol megveregethessetek a vallatokat, vagy kipipalhassatok egy pontot a gyuliben stb... Ha ti igazan toleransak es 'emberiek' lennetek eszrevennetek a masik fel problemait es nehezsegeit is.

Előzmény: nemrobert (787)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.24 0 0 788
Nem tudom hogy vagytok vele, engem fárasztanak már ezek a tolerancia-lovagok. Véleményem szerint nemrobert sem vette magának a fáradtságot, hogy átfusson az eddigi hozzászólásokon.

Phral:
Próbálnám megnézni a honlapotokat, de mindig lefagy tőle a gépem.

Előzmény: nemrobert (787)
nemrobert Creative Commons License 2000.04.23 0 0 787
Duda!
Nem.
Kulturorszagokban ezt ugy oldjak meg, hogy a gyereket megmosdatjak, megetetik, es megprobaljak ugy nevelni, hogy lehetoleg o majd tisztan kuldje a gyereket az ovodaba, iskolaba stb.
Mert egy kulturorszag erdeke az, hogy mindenki kulturalt legyen, nem pedig, hogy nemelyeket kizarjanak a tarsadalombol. Akit kizartak, annak ugyanis sokkal nehezebb visszakerulnie. Egyreszt mert eloiteletek fogjak korulvenni, masreszt nem biztos, hogy vissza akar ilyen megalaztatasok utan kerulni.
Előzmény: Duda (784)
nemrobert Creative Commons License 2000.04.23 0 0 786
Syd Barrett
Igen, ez az! HA veletlenul egy olyan emberre akadnal, aki nem felel meg az altalad felallitott normaknak, kapd elo a pisztolyod, kesed, akarmi fegyvert, es lodd le, kapard el, de meg veletlenul se probald meg emberibb modon megoldani a problemat. Es maris kevesebb idot vesztegettel el, bar a problema meg megvan, de majd a tobbieket is lelovod. Ha meg szaporodnak, mejd sterilizalod oket. Aztan nyugodtan beulhetsz a geped ele netezni, vagy tevet nezni vagy akarmi mas, mert ilyen hulyek nem rontjak el a napod es nem raboljak el az idod. Kozben az ilyen forumokon vard el, hogy megertsenek, meg azt is, hogy aki tulelte ezt az egyszeru terrort, az felemeben javuljon meg, es tegyen kedvedre. Azt pedig meg se probald megtudni, miert is vannak ugy a dolgok, ahogy vannak. Vegul is a zsidok is egy putriban elo alja nep voltak...
Előzmény: Syd Barrett (785)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.23 0 0 785
1902-ben egy belugyminiszteriumi szaktanulmany a vajdak internalasat surgeti, allami munkatelepek felallitasat ahova be lehetne zarni a romakat.
1907-ben egy cikkben a romak kiirtasat kovetelte egy Porzsolt Kalman nevu "uriember".

Vajon miért? Mi az oka annak, hogy nem szeretik őket? Csak úgy nem kezdtek el egy népcsoportot utálni, azért valamit tenniük kellett Közismert dolog a romák "munkaszeretete", és ha mégis egyik-másik rendesen elkezd dolgozni, hamar kiközösítik. Nekem van ilyen (nagyon jó) ismerősöm. Marx óta tudjuk, hogy a munka különböztet meg minket az állatoktól. Egy olyan kultúrában ahol a munka az, ami értéket teremt, nem valószínű hogy pozitív dolog a romák könnyeb ellenállás felé történő mozdulása. Még egyszer megkérdezem: miért kell egy szépen felújított házat a lakhatatlanságig tönkretenni? A rend és a tisztaság nem pénz kérdése (az állatok is tisztán tartják a lakhelyüket).
Előzmény: nemrobert (783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!