Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2017.08.16 0 0 18860

Akkor csomagold csak fóliába, ha teljesen száraz. Onnéttöl a szav idő szerintem korlátlan :-)

Én nem vákuumoztam, nem volt gond.

Hétvégére már rendelésem is lett a sajttortára.

Előzmény: Redlidike (18859)
Redlidike Creative Commons License 2017.08.16 0 0 18859

Ez nekem is eltört a közepe tájékán még forgatás közben, a szívószál tartotta egybe. Bepakoltam egy dobozba az egészet a kajás hűtőbe, Zolika onnan csemegézi, nagyon rá van kattanva :)

2-3 hét érés a hűtőben nyitott dobozban akkor elég neki? Utána ha fóliába csomagolom az jó vagy ezt is inkább vákuumozzam le?

Nagyon szuperül néz ki ez a süti, biztos ki fogom próbálni :)

Előzmény: elefada (18856)
elefada Creative Commons License 2017.08.15 0 0 18858

Nagyon csöndbe vagytok, itt a bünti: csorogjon a nyálatok. :-)

elefada Creative Commons License 2017.08.14 0 0 18857

Közérdekű:szénport és CaCl-t árulnak a mezögazdasági vagy gazda boltokban is. 

Előzmény: elefada (18856)
elefada Creative Commons License 2017.08.14 0 0 18856

Szuper, igen ilyennek kell lenni Pl a szénporos1 hónap után csak törik, mint a keménysajt, isteni. Vannak vásárlóim, akik rákattantak, meg én is . Rendszeresen készítem már a párod által beállított hűtőben. Megérdemli, csinálj neki helyettem is :-)

Más: de tuti ezt is preferálja:

KB 8 l kecsketejből jó száraz krémsajt (préselt

2-2,5 tejszín

10+dkg vaj

20 dkg zabkeksz, vagy bármilyen vajas keksz

25+15 dkg cuko3

3-4 dl tejföl

5 tojás

Elkészítés:

1., 25 cukrot karamellizálni (legközelebb savókaramellel készítem)

belekeverni a tejszínt ,egy csipet sót. Jut eszembe a krémsajt natúr! nincs átgyúrva sóval-

Még melegen bekeverni botmixerrel a 15 dkg vajat,kihűteni-

2.,a kekszet összetörni, vajjal, ha szükséges egy csipet tejjel összedolgozni, beledöngölni pohárral a kivajazott tortaformába.

3.,a krémsajtot tejfölt, 15dkg cukrot összekeverni, a tojásokat egyenként kikeverve belekeverni.

4.,a krém felét rátesszük a keksz alapra, a krém másik felébe bekeverjük a karamelles krémet, csak lazán keverve, hogy márványos legyen,majd ezt is belapátoljuk a tortaformába.

130-140 fokon40 percig süssük. Ha megsült elzárjuk a sütőt, de nem vesszük ki,hagyjuk hűlni ott, mert másképp összeesik. Hűtőbe rakjuk, másnap vágjuk

ÍZRE, LÁTVÁNYRA FENOMENÁLIS!

 

 

Előzmény: Redlidike (18855)
Redlidike Creative Commons License 2017.08.14 0 0 18855

Ez a bagett sütőforma tiszta lyuk, így a savó távozásával nem is volt gondom.

Hanem, egy nap szikkasztás után beraktam a hűtőbe (kb. 8-10 fokra), a dobozra nem tettem tetőt és naponta forgattam. Már meg nem mondom mennyi ideig volt bent de legalább két hetet, jól meg is száradt, eléggé kemény lett de ahogy ettük úgy olvadt el a szánkban, az ember teljesen oda van érte. Én most nem tudom, hogy ennek elvileg ilyennek kell lennie??? Vagy én rontottam el és nem szabadott volna ennyire kikeményednie. Nem szénporoztam (olyanom még nincs) csak simán a sajt volt berakva.

Előzmény: elefada (18846)
elefada Creative Commons License 2017.08.05 0 0 18854

Az igért képek:

elefada Creative Commons License 2017.08.02 0 0 18853

Köszi, de feltölteni nem tudom, mert az új gépemen nem találom a programot, a régin meg nincs internet, mert valamit cseréltek, digitalizáltak vagy mi a franc, és azt nem állították át, én meg nem tudom, hogy kell.Dühít, hogy kijön a szerelő, s félmunkát végez!

Előzmény: Raidx (18851)
Raidx Creative Commons License 2017.08.01 0 0 18852

raidxaverkukacgmail.com hogy biztos legyen.

Előzmény: Raidx (18851)
Raidx Creative Commons License 2017.08.01 0 0 18851

Küld el a címemre (publikus) és felrekom.

Előzmény: elefada (18848)
becőke73 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 18850

Most már szinte biztos vagyok benne, hogy az STI ment tönkre. Ma sem sikerült termizált tejjel. :-( Mondjuk már ideje volt, mert vakamikor tavaly őszig szólt a szavatossága... De hogy egyik napról a másikra romoljon meg, az azért furcsa. Na mindegy, megpróbálok beszerezni Star 26-ot.

Előzmény: becőke73 (18849)
becőke73 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 18849

Igen, az. 1 órán belül kulturáztam. Gyanakszom, hogy STI helyett véletlenül Flora Danica ment bele 41 fokon... Most reggel sem jó még. Várok vele 1 órát, aztán ha akkor sem jó, megy a "szegény" kiskutyáknak... :-)

Előzmény: elefada (18848)
elefada Creative Commons License 2017.07.30 0 0 18848

Reggeli fejés? 

Lehet, kicsit kevesebb kultúrát tettél bele.

Az ígért képekkel adós maradok egy ideig , nem tudok feltölteni.

Előzmény: becőke73 (18847)
becőke73 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 18847

Sziasztok!

Ma kecskenyicát készítettem volna 11 l tejből. A bevált technológiám szerint, egyetlen tényezőt változtattam friss, nyers tejből készült, termizálás nélkül. Kulturátás, oltás, idők ua., mint mindig. F9 van és még mindig nem áll össze és nem nyúlik a 70 fokos vízben, pedig ilyenkorra már másfél órája a sólében szokott ázni. A guta üt meg!!! Több ideje volt savanyodni, hiszen korábban került formába mint termizálással és visszahűtéssel, mégsem teszi a dolgát! Ennyit számítana a termizálás?! Mondjatok valami okosat légyszi! 

Köszi!

elefada Creative Commons License 2017.07.24 0 0 18846

Döntsd meg a formát, hogy a lé távozhasson. jobb lenne valami rácsszerűség, hogy alulról is szikkadhasson.

Sózás után én még egy napot szikkasztottam, no nem 30 fokon!, majd meghintettem szénporral, és be a 12 fokra.

Az első csapatot egyszerre porsóztam, és szénporoztam, és betettem a hűtőbe, hát igen csak dobta a lét a só miatt, ventizni kellett, hogy száradjon. A második már szárazabban került a hütőbe.

Jól el van a camival, most épp juhtejböl készült camembert, igéretes,

A kecskéböl is szuper lett az elöző.

Érlelödik ugyanott egy juh cambozola is,majd holnap dobok képet.

 

Előzmény: Redlidike (18845)
Redlidike Creative Commons License 2017.07.24 0 0 18845

St. Maure próbálkozás :) Most vettem ki a formából, szalmaszál híján szívószálat dugtam bele, meghempergettem sóban. Előkaptam a bagett formámat, abba raktam bele, pont bele illik :)

Elefada, hány napig tartsam szobahőn? És ez alatt az idő alatt forgassam meg?

 

Előzmény: elefada (18834)
elefada Creative Commons License 2017.07.21 0 0 18844

Köszi! Írtam!

Előzmény: portos150 (18843)
portos150 Creative Commons License 2017.07.19 0 0 18843

Persze.

 

Előzmény: elefada (18842)
elefada Creative Commons License 2017.07.16 0 0 18842

Nem müködik az email, dobnál egy képet,?

Előzmény: portos150 (18841)
portos150 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 18841

Sziasztok!

 

Sajtprés féláron (+postaköltség ) eladó. Emil publikus, részletek ott.

Üdv

Katyvasztó Creative Commons License 2017.07.15 0 0 18840

Köszönöm, lehet, hogy tényleg korai volt a savazás. Legközelebb megvárom míg 90 fölé megy.

 

Előzmény: elefada (18838)
elefada Creative Commons License 2017.07.14 0 0 18839

Nem, ha formázhatót akarok! Ha kenhető, 1 csepp!

Előzmény: Raidx (18836)
elefada Creative Commons License 2017.07.14 0 0 18838

Savanyú volt a savó, vagy korán tetted bele a citromsavat.

Akkor kell kicsit belekeverni, mikor a hab megtörik.

Csak édes alvasztásu sajt készítésénél csapható ki az orda.

Előzmény: Katyvasztó (18837)
Katyvasztó Creative Commons License 2017.07.14 0 0 18837

Sziasztok!

Ma túlestem az első sajtom elkészítésén. A jutyúbos tutoriálok alapján szerintem elég könnyen ment a dolog. 8 liter tejből készültek a kis sajtjaim, már préselődnek is.

A megmaradt savóból szerettem volna zsendicét-ordát csinálni, de hiába melengettem 90 fokra, hiába tettem bele a végén már egy zacsi (50 g) citromsavat, bizony itt nem csapódott ki semmi! :-(

A tejet a Csomádtejnél vettem (Pestiek és környékbeliek ismerhetik őket), lehet, hogy ők kiszedtek valami alkatrészt a tejből ami miatt nem sikerült a dolog?

Vagy esetleg én bénáztam el valamit?

Raidx Creative Commons License 2017.07.13 0 0 18836

"1liter, 2 csepp" Nem lessz az sok?

Előzmény: elefada (18835)
elefada Creative Commons License 2017.07.12 0 0 18835

1liter, 2 csepp

Előzmény: elefada (18834)
elefada Creative Commons License 2017.07.12 0 0 18834

Simán a krémsajt legyen az irányadó, hisz az!

Szívószállal csináltam.

Előzmény: Redlidike (18833)
Redlidike Creative Commons License 2017.07.11 0 0 18833

Kedves Elefada!

Kérdésem a St. Maure lágy sajttal kapcsolatban, hogy 10 liter tejhez chy-max plus oltóból mennyit kell belerakni? A teljes alvadási időre 24 órát ír (aminél 5-8 óra múlva mutatkoznak az első jelei), de a mennyiségnél pedig csak annyit, hogy gyártói utasítás szerint ami 1,7 ml/10 liter. Köszönöm!

elefada Creative Commons License 2017.07.04 0 0 18832

Én is támogatom az őtletet!

 

Előzmény: becőke73 (18830)
elefada Creative Commons License 2017.07.04 0 0 18831

Nem hiányzik valakinek a telójábol a kártya? Kapu elött találtam!

 

Előzmény: becőke73 (18830)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!