Keresés

Részletes keresés

Tomahawk_ Creative Commons License 2013.08.22 0 0 62596

Köszönöm szépen!Tényleg különleges blöki, nagy becsben tartjuk őkelmét!:-)

Előzmény: Dewey Readmore Books (62594)
Tomahawk_ Creative Commons License 2013.08.22 0 0 62595

Köszi, a fotók közül kettő a jelenlegi állapotát tükrözi, gyakorlatilag semmi baja!:-)Jelenleg is vidéken nyaral Ozzyval.Elrepült a 10 év, mintha ma hoztuk volna el Kisvásárhelyről!Még mindig imád, tőlem lemaradva utánam sprintelni, húzgálni valami plüsst, és enni is!:-)Ozzy viszont Zsófi legnagyobb bánatára, elkezdett őszülni...hiába ő sem lesz fiatalabb!:-)

Előzmény: zsazska (62593)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2013.08.22 0 0 62594

Húha, nagyon szép, méltóságteljes mopsz ez a Pedro, boldog szülinapot neki! :)

zsazska Creative Commons License 2013.08.22 0 0 62593

Vaaaoooo! Szia Toma!

Öröm téged itt látni, no és még nagyobb öröm Pedró fotóiban gyönyörködni. Csók arra az ősz pofikára, és sok boldog szülinapot kívánok neki! Épp tegnap ment haza tőlünk Filip, aki szintén 10 éves, és ugyan ilyen pofikája van. Olyan fura volt őt így viszontlátni, mert mikor legutóbb nálunk járt, még épp csak egy-két ősz szál díszelgett az állán, de most csaknem fehér az egész kutyu :-) A nyelve is furán kilóg már a szájából, pedig nem emlékszem rá, hogy ez régen is így lett volna. Itt van még Dotty, Borka, és Borisz is. Ebből a hármasból a két csaj szintén nem a legfiatalabbak közé sorolható. Valami ennivalóan édesek mind. Szóval kész nyugdíjas mopsztalálkozó volt itt, pláne, ha beleszámítom, hogy Cleo is már 8. éves. Jumika (5) és Borisz (4) képviselték a legfiatalabb generációt. :-) 

Előzmény: Tomahawk_ (62592)
Tomahawk_ Creative Commons License 2013.08.21 0 0 62592

Pedro 10 éves!

 

 

 

 

Üdv minden mopszfórumosnak!

zsazska Creative Commons License 2013.08.21 0 0 62591

Eszerint jól megtaláltad a gombhoz a kabátot :-) Gratulálok! Ha tudsz, tölts majd fel képeket is! 

Előzmény: gyula0525 (62590)
gyula0525 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 62590

Köszi szépen az infokat.
Hát a neve az elöbb meg volt mint maga a kutyus, már rég elhatároztam ha kan kutyám lesz ez lesz a neve, de nagyon illik rá ez a név. Erős, makacs és önfejű :) 

Előzmény: zsazska (62589)
zsazska Creative Commons License 2013.08.19 0 0 62589

Conan? Nagyon jó neve van! :-)

Sajnos a kutyák nagyon gyakran esznek ürüléket. 

Ezt úgy nevezzük Coprophagia,vagy perverz étvágy.

Ez normális a kutyák részéről, de számunkra annál  kellemetlenebb.

Gyakran javasolják, mivel  feltételezik, hogy a kutyák ezt azért teszik, mert étrendjük valamiben hiányos, hogy mindig érdemes az étrend megváltoztatásával próbálkozni.  Magas rosttartalmú étrend ajánlott általában, esetleg multivitamin tabletta hozzáadásával,  néhány hétig. Néhány kutyának nehéz ezt a szokását feladni, és így a kutya ürítés utáni azonnali takarítás az egyetlen út a probléma megoldására.

Egy másik oka ennek a gusztustalan szokásnak, hogy az állateledelek ízfokozókkal teszik kívánatosabbá, élvezetesebbé az állatok számára, és ezek a hozzáadott anyagok az ürülékben is megjelennek, s ezzel újbóli elfogyasztásra késztetik a kutyát. 

Egyesek szerint bármily furcsának is látszik, naponta néhány ananászkonzerv-kocka hozzáadása a kutyaételhez ugyancsak nagyon sikeres lehet.

Bevallom, én nem próbáltam még, csak olvastam róla. Az enyémek is gyakran feleszik egymás, sőt...saját végterméküket is. Én igyekszem a lehető leggyorsabban eltakarítani a kutyapiszkot, és a macskavégét pedig számukra elérhetetlen helyre teszem. 

 

Előzmény: gyula0525 (62588)
gyula0525 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 62588

Sziasztok!

Új vagyok még itt és olyan kérdésem lenne, hogy Conan a mopszom szeret macska vagy kis testű kutya szart enni. Nem tudok valami jó módszert, hogy erről leszoktassam?  Vagy miért csinálhatja?

üdv.
gy.

zsazska Creative Commons License 2013.08.17 0 0 62587

Szia Anita!

 

Jól tetted, hogy tájékozódni próbálsz, mielőtt belevágsz a kiskutya vásárlásba. 

Az olcsó húsnak híg a leve mondás sajnos a kutyákra is érvényes, legyen az bármilyen fajtájú. Hisz tudjuk, hogy a fajták nem spontán, hanem az ember által alakultak ki, így nincs meg a természetes kiválasztódás. Nem a legerősebb, legegészségesebb kanok és szukák párosodásából születnek a kölykök, hanem aszerint, hogy egyes emberek milyen egyedekkel rendelkeznek. A felelős tenyésztők igyekeznek persze szelektálni, és pótolni azt, ami a természetnek nem adatott meg, de sajnos a szaporítókról ez nem mondható el. 

Én mindenképp azt tanácsolnám, hogy ne kísérletezz, és inkább vedd meg a drágább kiskutyát, mintsem később egy életen át az állatorvosi kezelésekre, műtétekre költsetek. Ez sem nektek, sem a kutyának nem lenne kellemes. 

 

Nekem ennek a tenyészetnek a kutyái tetszenek, de hozzáteszem, hogy személyesen sosem találkoztam velük: http://www.mopsvontermel.com/kontakt.html

 

Bandi! Remélem, hogy 8-10 év múlva is azt mondod majd, hogy a jól döntöttél, amikor ott vettél kiskutyát. 

Én magam is beleestem anno ebbe a hibába. Mivel már jópár kiskutyát felneveltem, s ráadásul korábban egy másik fajta, a Basset Hound tenyésztésével is megpróbálkoztam, magam is úgy hittem, bírok akkora tapasztalattal, hogy ki tudjam szűrni honnan szabad vásárolni, és honnan nem. Így mikor ráakadtam egy hirdetésre, melynek fényképein pont olyan küllemű kiskutyát láttam, amilyet csak álmodni lehet, elmentünk hát megnézni is őket. A kicsik is, és a nagyok is jó benyomást tettek ránk. Szép, tiszta környezetben voltak, nagyon nagy szeretetben, és pontosan úgy viselkedtek, ahogyan az elvárható volt a mopszoktól. Így nem is teketóriáztunk tovább, megvettük Cleot 8 évvel ezelőtt, 40 ezerért törzskönyv nélkül, mondván csak kedvencnek kell, tenyészteni nem szeretnénk. Gyönyörű szép apróság volt, nagyon kedves jellemel. Sokáig minden rendben is volt vele, de aztán úgy 3 éves kora táján kezdődött a légzési nehézség, ami a légcsőszűkület jele, 5 éves kor körül már szárazszembetegséggel küzdöttünk, aztán jött az atópiás dermatitisz, s végül pedig 7 évesen a porckorongsérv, ami másnéven tacskóbénulás néven vált hírhedté. Ezzel együtt aztán az addig tökéletesen szobatiszta kutyánk egyik napról a másikra képtelenné vált kontrolállni a székletét, a vizeletét, szóval ha nem kertes házban laknánk, nem is tudom, hogyan hidaltuk volna át a problémát. Építettünk a kutyáknak egy külön házat, kutyaajtóval, fűtéssel, teljes komforttal, így aztán elviselhető ez az állapot, bár így is naponta cserélnem kell az ágyneműjét, de ugyan ezt a lakásban el sem tudnám képzelni. 

Nagyon remélem, hogy a gondos tenyészetből való, 80-120 ezer forintért kínált kiskutyákra nem ez a sors vár. Elvileg nem lenne szabad, mert ha egy kutyáról kiderül ezen betegségek bármelyike is, azt ki kell zárni a tenyésztésből. Ha minden tenyésztő így tenne, előbb-utóbb kiszorulnának ezek a problémák.

 

Nekem ennek a tenyészetnek a kutyái tetszenek, de hozzáteszem, hogy személyesen sosem találkoztam velük: http://www.mopsvontermel.com/kontakt.html

 

 

Előzmény: Anita:D (62584)
zsazska Creative Commons License 2013.08.17 0 0 62586

Ahogy a mi ízlésünk is eltérkő, így náluk is megesik, hogy egyik másik táp nem nyeri el az ízlésüket. Nálunk még nem volt olyan kutya, amelyik ne ette volna meg, de eszerint ti kifogtátok. Én megpróbálnám a helyedben a következőt: Leteszed elé a kimért adagot, és ha pár percen belül nem eszi meg, elveszed előle, és csak a következő étkezés alkalmával teszed ismét elé. Ha ekkor sem fogy el, megint elveszed. Előbb-utóbb rá fog fanyalodni. A másik mód, ahogy rá tudod bírni, ha közékveresz nem több, mint egy evőkanálnyi konzerv eledelt. Azt általában nagyon szeretik, és úgy már nem hagyják a tálban. Ennek a módszernek azonban az a hátránya, hogy a későbbiekben is csak akkor fog enni, ha konzervvel tálalod. 

Előzmény: Bandi8407 (62583)
Bandi8407 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 62585

Azért ki lehet fogni, én pl 40ezer forintért vettem Brúnót és nem kennelből hanem egy családtól akik pároztatták a mopszaikat! Nagyon odafigyelnek a kutyusokra, ez a környezetből is látszódott, a kölyköket állatorvos is látta rendszeresen! Mikor mi is elvittük a kiválasztott dokihoz ő is kifejezetten meg volt elégedve a kutyussal és állapotával! Tehát én azt mondom hogy nem kell majd 100ezer forintot elkölteni rá ha "csak" családi kedvencnek kell! Ha körültekintő vagy akkor 40ezer környékén fogsz találni egészséges és szép kutyust!

Előzmény: Anita:D (62584)
Anita:D Creative Commons License 2013.08.16 0 0 62584

Sziasztok! 

Új vagyok itt, még csak tervezgetem a mopsz vásárlást :D de nagyon tetszik ez a fajta, viszont utána olvasgattam és azt látom, hogy az olcsóbb kutyusokkal sokkal több egészségügyi probléma van, amit szeretnék elkerülni amennyire csak lehet. Kb 60-80 ezer forintot tudnék rászánni, de nem tudom melyik kennelek a legjobbak ahol tényleg figyelnek a kutyusok egészségére, ha tudnátok segíteni és ajánlani párat azt nagyon megköszönném :D

Bandi8407 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 62583

Sziasztok!

 

Próbálnám szegényt átállítani a Brti care-re de szépen kipiszkálja a többi közül és nem kell neki!

zsazska Creative Commons License 2013.08.14 0 0 62582

Szia! 

A kamillát felejtsd el! Egyrészt mert a benne lévő pollenek allergiás tüneteket okozhatnak, másrészt pedig mert erősen szárít, és a szemgolyót szárítani nem szabad!A mopszoknál amúgy is gyakori betegség az úgynevezett szemszárazság.  A szemek általános tisztántartására a legjobb a közönséges bórvíz, (humán patikában kapható) vagy a kimondottan erre gyártott szemtisztító folyadék, amit bármely állateledel boltban, vagy állatpatikában megvehetsz. 

Ha azonban mint írtad, gyulladásos tünetei vannak, mindenképp menj el vele állatorvoshoz, lehetőleg pedig szemspecialistához! Iyen esetben lényeges, hogy megállapítsa, mi okozza a tüneteket. Előfordulhat, hogy befelé forduló szempillák irritálják a szemet. A szaruhártya megfestése is szükséges ilyenkor, hogy kiderüljön, nincs-e máris kilyukadva, mert a sérűlt szaruhártyát csak bizonyos krémekkel, és cseppekkel szabad kezelni, különben a kutyus elveszítheti a látását. 

Remélem, hogy hamarosan kiderül a probléma oka, és Roni hamarosan ismét egészséges lesz! 

Előzmény: sir mopi (62581)
sir mopi Creative Commons License 2013.08.13 0 0 62581

Sziasztok

Elég rég jártam erre.A Roni nevű kutysunkat elvittük orvoshoz a szemével mert nem látott jól.Kapott cseppet amitől szépen kitisztult a szeme.ezt kúraszerűen használtuk.Mikor abbahagytuk visszamentünk a dokihoz aki közölte szépen javul a szeme és lement a gyulladás.De most megint sötét a szemgolyója körüli rész .Kamillázuk és krémezzük de semmi.Nem tudnátok segíteni hogy a kutyusnak zemgyulladás ellen mi segít hosszu távon.Már alig lát és nagyon aggódok érte.Mindenképp visszamegyek a dokihoz vele de ha tudtok valamit akkor írjatok azért.Közike

zsazska Creative Commons License 2013.08.06 0 0 62580

Szia Bandi!

Az első után semmiképp, hisz az vagy csak egy parvo elleni oltás, vagy pedig egy kombinált, de ahhoz, hogy kiskutyád némiképp védett legyen, ahhoz kell mindkettő, és az oltástól el kell teljen legalább 10 nap, mert ennyi kell ugyanis ahhoz, hogy az oltóanyag kifejtse hatását. Más a helyzet persze, ha esetleg kertes házzal rendelkezel, mert oda kiviheted azonnal is. 

Nem árt kikérni az állatorvosod véleményét is, aki szolgálhat olyan információkkal, hogy mennyire fertőzött a környék, ahol laktok. Vannak ugyanis csendes időszakok, és van, amikor csoportosan betegszenek meg a kutyák egyes fertőzések által. 

Előzmény: Bandi8407 (62579)
Bandi8407 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 62579

Kinek mi a véleménye arról, hogy mikortól lehet vinni sétálni? sokmindent hallok ill. olvasok, van aki azt mondja hogy első oltás után nyugodtan mehet van aki szerint csak a 3. oltás után és van olyan aki szerint kell az összes! nem akarom elkapkdoni de neki is jobb lenne ha futkozatna kint!

zsazska Creative Commons License 2013.08.02 0 0 62578

Nyilván te látod az állapotát, és meg tudod ítélni, hogy szükséges-e egyéb kivizsgálásnak, és kezelésnek kitennni őt. Kívánom, hogy ne legyen rá okod a későbbiekben sem! Egészség forever! :-) 

Előzmény: Sorsi86 (62577)
Sorsi86 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 62577

GYÖNYÖRŰŰŰŰ :))))

Osztom Zsazska véleményét, csak ismételni tudom magamat gyönyörűűű kis kancsi!!!!

Nagyon hosszú boldog életet kívánok én is neki!

 

Zsazska, végül nem hívtam fel a doktornőt, mivel nem volt még rohama és a belinkelt gyógyszert sem akarom neki adni. Addig nem akarom megint vizsgálatoknak kitenni, ha nem szükséges.

 

 

Előzmény: *fiona* (62574)
*fiona* Creative Commons License 2013.08.02 0 0 62576

Köszönjük szépen Zsazska :)

Előzmény: zsazska (62575)
zsazska Creative Commons License 2013.08.02 0 0 62575

Ez igen! :-) Az én szemem pont ilyen a szép mopsz! Formás, karakteres fej, tömött bunda, minden úgy jó, ahogy van. Gratulálok hozzá, és további szép, hosszú életet kívánok! 

Előzmény: *fiona* (62574)
*fiona* Creative Commons License 2013.08.01 0 0 62574

sziasztok

 

Hoztam pár új képet a márciusban múlt 8éves Drazséról :)

 

 

 

 

zsazska Creative Commons License 2013.07.31 0 0 62573

Bandi! Igen, a Brit Care is hypoallergén táp. Nekem ezzel nincs is semmig bajom, sőt. A mopszok általában híresek a nem túl erős immunrendszerről, és vele párhuzamosan gyakoriak náluk a táplálkozásból eredő allergiák. Én arra írtam, hogy szükségtelennek tartom, hogy szerintem Brit Care nagyon is jó, sőt szuper minőségű, tehát annál jobb, és drágább táp nem kell. Nekem ez a márka tökéletesen megoldotta az atópiás dermatitisszel küzdő mopszom problémáit. Én is néztem anno a Trovet-et, és volt egy másik, azt ki is próbáltam, ami a Pro-vet volt. Az is nagyon nagyon jó volt, ámde kipróbáltam a Brit Care-t, és szerintem, és kutyáim szerint is tökéletes. Mindenki falta, és a nagyon apró szemeknek köszönhetően nem tudták olyan gyorsan behabzsolni, mint a kissé nagyobb szemeket. (általában a kutyák rágás nélkül csak nyelik a kaját, és a nagyobb szeműekkel sokkal hamarabb végeztek) 

Én már nagyon sokféle tápot próbáltam. Ott van még a Bosch is. Azt is nagyon szerettük. Amíg a kutya nem allergiás, addig az is tökéletes választás: http://www.bosch-allateledel.hu/HighPremium/JuniorMini.htm

 

 

Előzmény: Bandi8407 (62572)
Bandi8407 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 62572

A brit care is hipo alergén: http://www.petissimo.hu/kutyaknak/szarazeledelek/brit/brit-care-hypo-allergenic-puppy-all-breed-lamb-rice.html

viszont a trovetnek nem csak gyógytápja van, van általános tápja 2hónapostól 12hónaposig meg felnőtt is és ezen kívül vannak gyógytápjaik! Én erre gondoltam: http://www.petissimo.hu/kutyaknak/szarazeledelek/trovet/trovet-complete-puppy-food-cpf.html

 

zsazska Creative Commons License 2013.07.30 0 0 62571

Sziasztok!

 

Bandi! Mr. Webster már leírt mindent, amit mondhatnék. Az én vélemény is az, hogy jobb, ha nem szoktatod hozzá a konzervekhez. Nem mellesleg a konzervek több mint 80 százalékban vizet tartalmaznak. Nekem is az a véleményem, hogy ha megeszi magában is a száraz tápot, akkor szükségtelen. Ezzel csak elkényezteted, és így lehet legkönyebben eljutni a rossz evéshez. Fontos tudni, hogy a kutyák emésztő rendszere nem képes alkalmazkodni a változatos étrendhez. Nagyon könnyen kaphatnak hasmenés az ételek váltogatása miatt, amit aztán csak nagyon nehezen lehet megfékezni. 

A Trovetről én is úgy tudom, hogy speciális gyógytápok, és szükségtelennek érzem, hogy ilyet kapjon. Egy, az életkorának megfelelő táp, pl. Brit Care teljesen megfelelő. Mellesleg nem muszáj házhoz szállíttatnod, mert ha van olyan webáruház, amelyik útba esik, személyesen is átveheted a már megrendelt árut, ill. némely webáruháznál egy bizonyos összeg felett ingyenes a házhozszállítás. Ez az összeg áruházanként változik.

 

Dewey Readmore! Nagyon örültünk, hogy Sammyt ismételten vendégül láthattuk, és mi is úgy éreztük, hogy nagyon jól szórakozott. Igazán helyes, kedves, szófogadó kutyávál serdült, levetkőzve a kölyökkori huncutságait. :-) 

 

 

 

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2013.07.30 0 0 62570

Szia Bandi8407,

 

a májbeteg idős cicám evett speciális májbeteg tápot, amelyet a Trovet gyártott - úgy tudtam, ezek mind speciális gyógytápok. Az a táp nagyon sokat segített neki, hónapokkal meghosszabbította az életét és nagymértékben csökkentette a fájdalmait.

Úgy látom ebből a linkből, hogy a trovet kutyatápok is speciális tápok speciális tünetek kezelésére:

http://petfoodwarehouse.co.uk/browse_176

Az orvosotok biztos a hipoallergén tápot javasolta, de nem tudom, nem gyengíti-e az immunrendszerét, ha konkrét tünet hiányában, eleve hipoallergén eledelt kap már kicsit kortól...Zsazska, mi a véleményed/tapasztalatod? :)

Előzmény: Bandi8407 (62568)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2013.07.30 0 0 62569

:)) Hatalmas arcok! Köszönöm a képeket, Zsazska! Sammy ismét szuper élményekkel gazdagodott nálatok :)

Előzmény: zsazska (62564)
Bandi8407 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 62568

Táp választással kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem hogy hallotatok e a trovet nevű tápokról és ha igen akkor mi a vélemény? Az állat orvosunk forgalmazza és bár majdnem ezressel drágább mint a brit care de mivel a brit-et is csak neten tudnám rendelni így árban majdnem ugyan ott lennék mintha a Trovet-et megvenném a dokinál! Lassan közeleg a 2 hónapos kor amikor át kell váltani a starte-ről és jól szeretnék választani! :)

mr.webster Creative Commons License 2013.07.29 0 0 62567

Szia!

Eloszor is, nagyon edes a kis csoppseg :)

Etetessel kapcsolatban mindenkinek mas a modszere, en leirom az enyemet:

Brit Care-t kap, aminek ugye van adagolasi utmutatoja (puppynal kg/honapra van leosztva), es rendesen konyhai gramm merleggel osztom be neki.

Emelle maximum kisebb jutalomfalatokat kap, mert a tapban pont megvan minden, amire szuksege van. Konzervet nem adok neki, mert egyreszt "elkenyelmesedik", hogy nem kell ragni (ami ugye fogko kepzodessel jar), meg az emeszteset is felboritja.

Nekem a tapasztalatom a kovetkezo: ezzel a tappal, grammra kimerve, az en kutyusom nagyon szepen kifejlodott, es egyetlen -jarvanybol adodo- betegseget leszamitva soha semmi baja nem volt. Kepet lathatsz rola par hozzaszolassal lejjebb :)

A kutyak egyebekent osztonosen addig esznek, amig van kaja... nem problema, sot jobb ha nem eszi degeszre magat.

Előzmény: Bandi8407 (62565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!