Kösz, hogy szóltál. Öntött vas serpenyőben sütöttem. Lehetett volna kicsit barnább, de nem sült túl. Volt hozzá sült krumpli, panírozott hagymakarika, csillis majonéz.
Fele holnap lesz, az másképp. 30dkg nekem elég 2 adaghoz. Holnap rántott karikák lesznek, keményítős bundában, almás zellerszáras mártogatóval.
Nálam is egész héten megy a spárga. Tegnap és ma töltött gomba volt, szószos, akár főzeléknek is mondható spárga körettel.
Holnap húsleves velőscsonttal. Vettem tintahalat, még életemben nem készítettem. Enni is olyan 10-20 éve. Még kitalálom, hogy rántsam vagy "roston". És mi a körete ilyennek? Csak saláta?
Amikor az van műsoron, hogy mit is főzzek, én is elgondolkodom erősen, mennyi időt is vagyok itt a konyhában, pedig aztán én kimélő üzemmódban dolgozom, lévén többször is a héten hozzuk a második fogást.
Legvégül pedig, amikor mindent én csinálok, és a több órás munkálkodásom eltűnik percek alatt, majd jön a konyha rendbetétele, erősen vakargatom a fejem a sors igazságtalansága okán !!!! 🙂😂
(Nem gondolom ám véresen komolyan, szoktam gondolni rá , hogy jó is az, hogy van mit és hol enni. )
Hát, aki minden nap kénytelen főzni (3 ember különböző igényének megfelelve), annak teljesen mindegy, hogy a hét melyik napján kívánja a háta közepére a konyhának még a látványát is 😆
(Tegnap amúgy nem is főztem, mert kirándultunk, és sült halat ettünk Badacsonyban.)
Spárgához nekem nem kell recept, mert én magában szeretem és főleg csak a fehéret. Azt elrontani se lehet, a pucolást már rég megtanultam, a főzéshez van extra edényem, de köszönöm a recepteket, illetve a rám gondolást.