Keresés

Részletes keresés

chatnoir79 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 440

Mielőbb kezdd el, más esély nincs... Nekünk az elején csak a fehérvérsejtek száma volt magas, ha akkor elkezdem a teljes kúrát, talán ma is él! 

Előzmény: Anikó222 (439)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 439

Holnap megpróbálom felhívni Székely Attilát és beszerzem azokat, amaiket ő ajánl. NAgyon remélem, hogy az még segíthet nekünk. Illetve elküldtek minket ultrahangra, mert nagyon rossz lett a mostani vérképe, és veseműködési értékei. :(

chatnoir79 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 438

Budapesten, az V. kerületben dolgozom, ott, vagy a Moszkva tér közelében tudom átadni, vagy postán elkuldeni.  A mi történetünk elég rövid, novemberben diagnosztizálták, elkezdtük a vetrit és az írt bogyókat, de sajnos súlyos gyomor és bélgyulladása lett, nem evett,  súlyos hasmenése volt, végül folyton pisilt is, szegény nem tudott kontrollálni semmit. Csontvázra fogyott. Se az antibiotikum,  se a gyulladáscsökkentő, semmi nem használt,  3x kapott infúziót, heti kétszer voltunk állatorvosnál, végül meghoztuk a nehéz döntést, elaltattuk. Galajt nem kapott, azt még nem szereztem, mire súlyos lett a helyzet. Remélem, most szép egészséges és boldog valahol. Azóta itt ez a jó kis leírás az alternatív terápiáról,  akinek még bírja a cicája,  próbálja ki, én is bánom hogy nem kezdtem el időben.

Előzmény: Anikó222 (437)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 437

Ne haragudj megkérdezhetem a te történetedet?Mi most kezdtünk el küzdeni, hátah jó tanáccsal tudsz ellátni.Merre lehetne átvenni.

köszönöm

Előzmény: chatnoir79 (435)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 436

Korábban írtam, hogy az én cicám is sajnos leukózisos, ő most Virbagen Omega kezelést kap.3 lépcsőfokban kapja, vagyis 3x 5 napon át immunerősítő szurit kap.

A kérdésem az lenne, hogy valaki végig csinált-e már egy ilyen kezelést.

Mióta a kezelésekre hordom, olyan mintha rosszabbodna az állapota, fogyott 1,5 kg-ot, de ez lehet attól is, hogy nagyon rosszul viseli, hogy 5 napon át megszúrják, és ki kell mozdítanom itthonról. Nagyon stresszel, és lehet emiatt is nem eszik.

Szóval valaki tudna erről tapasztalatot mondani? Mi holnap fejezzük be a második 5 napos kúrát.

köszönettel: Anikó

chatnoir79 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 435

Sziasztok!  Sajnos megmaradt egy bontatlan üveg Vetrim, 4000 Ft-ért továbbruháznám. Plusz odaadnám a megmaradt thuját és arnicát is, valamint egy kis "űrhajós" kaját is, az orvostól kaptuk. Ha valakit érdekel, írjon.

shindo_a Creative Commons License 2013.12.29 0 0 434

Ő meg Rudika a bőr alá foly,adék ( infúzió) beadása után másnap.

 

Előzmény: Julocsos (432)
shindo_a Creative Commons License 2013.12.29 0 0 433

Szia!

 

 

Hát igazából én is azért nem oltattam be őket, mivel nem hallottam a rettegett betegségeikről, mert éveken át elkerültek a betegségek bennünket, ezért nem is kutakodtam soha.Csak az utóbbi két évben kezdődtek a bajok, de főleg ebben az évben. Az idén három cicámat is elveszítettem ezzel végleg odalett a bizalmam az itteni orvosokkal szemben.A kis fekete-fehérnek is az lett a szerencséje, hogy nem régen rátaláltam egy orvosra ,igaz más helyen de aránylag közel van.Ő csinált vér tesztet is 3500-ért és mindennel együtt 8000-et hagytam ott.Bárcsak hamarabb találtam volna rá, talán a többi is élne még.Az itteniekkel az a baj, hogy egy sablont követnek ( itt értem: adunk antibiotikumot) , sajna a kivizsgálás fogalmát nem akarják, vagy nem ismerik.Olyan alapvető dolgokat mint infúzió, azt mondja nem tud adni, de ha már úgy kérem bőr alá folyadék, azt már csinálja is.Elképesztő, hogy a véletlennek köszönhetően pont ezért a másképpen kérdezés miatt tudtam megmenteni egy macska náthás cicámat.Már a kiszáradás határán volt, a fecskendőböl itatás kevés volt már neki.Szája tiszta fekélyes , és a nyelve egy részét majdnem elveszítette.A folyadék beadást követően rohamosan javult az állapota, mikor haza értünk már meg is próbált inni.Addig meg én etettem és itattam fecskendőből. Mire nem képes egy kis folyadék?.Tudod már nagyon belefáradtam, hogy nekem kell tudnom és értenem dolgokhoz, amit az orvosoknak alapból tudniuk-kellene. De bármennyire nehéz is ,sosem adom fel és a végsőkig küzdök értük.Mert akinek állatai vannak az mindenki felelősséggel tartozik-tartozna értük.A tíz cica igencsak soknak tűnik ,de biztosan érzik, hogy nálunk jó helyük lesz . Próbáltam én őket elküldeni vagy nem beengedni, de mikor már lesoványodva újból és újból visszajönnek hát....mit tehetnék, befogadom őket.Sajna menhely nincsen nálunk,ami meg elérhető lenne, hát... oda meg inkább nem adom. Összehúzzuk magunkat és megpróbálunk valahogy megélni. A sok elvesztett után, már kész rettegés az életem, mert ha már csak egyet tüsszent is valamelyik én már pánikolok is.Sajnos az elveszítettek betegségeiből kellett tanulnom, és talán baj esetén a többit legalább meg tudom majd menteni.Túl nagy és fájdalmas ár ez a tanulásért!Van egy szegedi Dr.nő aki nagyon sokat segített nekem a válaszaival és nem tudok eléggé hálás lenni neki, akárcsak Dr. Székely Attilának .Ők igazi orvosok akik áldozatos munkájukkal ,pusztán állatszeretetből megpróbálnak a gazdiknak segíteni.Ha valakit érdekelne a doktornő fóruma ezen a linken megtalálja.

http://www.allatorvositanacsadas.hu/

 

A cicáddal kapcsolatban mit is mondhatnék, cuki pofa ,meg  talán azt is , hogy kész CSODA? Nem is látszik rajta már, hogy mennyire beteg volt, és milyen jó erőben van. De azt hiszem a  szeretet és a gondos ápolás is nagyon fontos része a gyógyulásnak. Köszönöm, hogy meghallgattál.

Előzmény: Julocsos (431)
Julocsos Creative Commons License 2013.12.28 0 0 432

Előzmény: Julocsos (431)
Julocsos Creative Commons License 2013.12.28 0 0 431

Szia!

 

Én sajnos nem oltattam be a cicámat, mert soha nem hallottam még róla, hogy ilyen betegséget is elkaphat :(. Itt a fórumon viszont láttam hozzászólásokat, akik arról írtak, hogy be volt oltva a cicájuk, és mégis elkapta a leukózist, vagy előjött náluk. Sok esetben már lehet, hogy az anyaméhben elkapják a cicák, tehát a betegséggel együtt születnek. Az orvosok azt mondták, hogy Cirunál is ez lehetett. Viszont tavaly tavasszal csúnyán megharapta egy másik kandúr az egyik mellső lábát, vérzett, és mély sebe volt. Mire kijött ez a betegsége, arra a seb már teljesen begyógyult, most sem látni már, de az is lehet, hogy attól kapta el, nem tudjuk.

Az ezüst kolloid jó hatásáról én is hallottam, de most, hogy jobban lett, igazából úgy tűnik, mintha semmi baja nem lenne, úgy gondoltam, hogy a Vetri is elegendő. Ebből viszont nem engedtem, bár ajánlották a Béres féle vitamint is, ez a Vetri drágább, de ebben bízok. Plusz ugye a Calopet.
A cicád nagyon ari :), jó, hogy még korai stádiumban észre tudtad venni, sokan voltak itt a fórumon, akik már későn vették észre, én is attól féltem, mikor olyan rossz lett Ciru állapota. Természetesen azóta is figyelem minden mozdulatát, hogy nem meleg e a füle, vagy száraz az orra (tehát, hogy nem lázas-e). Mindig ellenőrzöm mikor hazajön, hogy nem verekedett-e, nincs e sebe, milyen a szőre, a kedve, a járása...Elképesztő, hogy mennyire lehet szeretni egy cicát, meg, hogy mennyi mindent megteszünk értük, de se a pénzt, se az időt nem sajnálom :(.

Sajna nálad a pénz dolog, akkor nehezebb ügy :S, 10 macska Vetri adagja elég húzós összeg :S. A vérvétel, vagyis a teszt nem tudom mennyibe kerül, mert nálunk az orvos nem csinált Cirunak, megfogta a nyaka alatt, meg a hátsó lábai mögött, és egyből mondta, hogy leukózis.

Nem tudom, hogyan kellene döntened sajnos :(.
Küldök én is egy képet Ciruról, mostanában szívesen alszik a meleg fűtőtesten :).

Előzmény: shindo_a (430)
shindo_a Creative Commons License 2013.12.28 0 0 430

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.Tudod rengeteget jelent ez nekem meg az is , hogy valakivel megoszthatom a gondjaimat, hiszen ezt csak olyan mint TE is !-tudja megérteni, aki hasonló gondokkal küzd vagy küzdött.Azáltal meg, hogy tapasztalatodat megosztod velem ,ezáltal másoknak is segítesz akik olvassák -e fórumot! Nagyon jó hallani, hogy a te cicád rendben van ! Az enyém egyenlőre eléggé az elején van és jó erőben, ezért is reménykedem ,hogy talán még sokáig velünk maradhat. Az ezüst kolloidot pusztán csak kiegészítésként adnám,mert elég jókat olvastam a fertőtlenítő hatásáról. Összesen tíz befogadott cicám van, és ha betegek eléggé sokba kerül az antibiotikumos kezelés.Nekik is szeretném majd adni ezt az immunerősítőt . Amit lehet megteszek értük, mert ahogyan írtam az itteni orvosokra nem igazán számíthatok, máshova meg elutazni nem igazán megoldható.Jelen pillanatban is nagy dilemmával küzdök ,mert nem tudom eldönteni beoltassam-e őket vagy sem.Ennyi cicánál a vérvételt nem tudom megoldani, meg olyat is olvastam, hogy a cica a védőoltásba belehalt. Te mit gondolsz erről? Az enyémek mind ivartalanítottak, és némelyikkel tényleg eléggé macerás volt az orvosnál. Ők is többnyire bent vannak, a kedvüktől függően.Volt egy cicám sajnos tavasszal elveszítettem, ő nála a szén nyalogatással kezdődött a betegség ,lehet ő is ezt a betegséget kapta el? A mai napig nem tudtam az elvesztését feldolgozni, úgy ahogy az utána elveszített kettőét sem. Eddig megbíztam az itteni orvosokban, de mára már ennek vége!!! Még egyszer nagyon köszönöm a segítséged,és itt egy kép a kicsi Tökmagról.

 

Előzmény: Julocsos (429)
Julocsos Creative Commons License 2013.12.28 0 0 429

Szia!

 

Ezüst kolloidot nem használtam, mert az én cicám szája nem volt fekélyes. Mondjuk büdös volt a szájszaga, de enni evett rendesen.
Az jó, amiket írtál, hogy adsz neki. Minden finomságot kapjon meg :). Plusz friss víz is legyen neki mindig.

Az én cicám nyaki és a hátsó lábánál a nyirokcsomók voltak megduzzadva. Június elején lett beteg, augusztus végén kezdett jobban lenni. A homeopátiásokat akkor végig adtam neki, a thuját, arnicát, meg a galajos oldatot. Vetrit, calopetet, és lázcsillapítót (paracetamol tartalmút nem szabad!). Miután a galajos oldat elfogyott, utána is adtam a thuját meg az arnicát stb.
Cirunak a wc-jével sem volt gond, a lázcsillapítótól mondjuk sokat pisilt, de amúgy nem volt más. Hányni sem hányt. Mikor ősz elején jobban lett, akkor elkezdett füvet is enni (mikor rosszul volt földet nyalogatott és azt evett), és kétszer háromszor is hányt, szőrcsomósat...szerintem akkor tisztulhatott.
Azóta folyamatosan csak jobban lett. Már olyan, mint régen, de a vetrit még mindig adom neki. Plusz mindent megkap, a házba is beengedem, itt is van tálkája, hogy itt is tudjak neki enni adni. Már nem jár furán, és szépen hízott is. Játékos, futkozik, meg persze délutánokat durmol a jó meleg lakásban :) :), szóval olyan mintha nem is lett volna beteg. Én azért figyelek rá, estére bezárom, és napközben sem engedem hogy 1-2 óránál többet távol legyen... Ivartalanítani kellene, de nagyon rosszul viseli az állatorvosi mizériát...
Nagyon örülök neki, hogy jobban van, köszönök mindent Székely Attilának, és remélem még sokáig tünetmentes lesz!

Mikor az állatorvos megmondta, hogy 50-50 % hogy életben marad, és utánaolvastam itt neten is, teljesen kivoltam..., aztán megtaláltam ezt a fórumot, és a Doktor úr elérhetőségét, utána már mindent megtettem, hogy megmentsem. Elég sok időt kell rászánni, és elég sok pénz is, de nekem megérte.

Előzmény: shindo_a (428)
shindo_a Creative Commons License 2013.12.27 0 0 428

Szia!

 

 

Először is nagyon köszönöm a gyors segítőkész válaszodat .Jutalom falatként májkrémet, parizelt, sonkát vagy alus macska kaját adok. Hála a jutalmazásnak egyre könnyebben megy a dolog. Mára már szinte majdnem teljesen visszahúzódott, a nyaki  nyirokmirigy pedig hatalmas volt.Igaz szedtük a Synolux-ot is öt napig , de biztos vagyyok benne, hogy főleg a méregtelenítés segített ,hála Dr. Székely Attilának. A Calo Pet-et már egy hete be is szereztettem igaz pestről,mert nálunk nincsen állatpatika.Sajnos eléggé nehezen szerzek be dolgokat másokat terhelve a problémámmal. Nem tudom megkérdezhetem-e a te cicád, hogy bírkózott meg ezzel a betegséggel?-egyélltalán meddig maradhatnak életben ? Ebben az évben több cicámat is elveszítettem, más betegségekből kifolyólag, na meg a nem megfelelő orvosi ellátás miatt. Ezért is kutatok állandóan , hogy minél többet tudjak segíteni nekik.A méregtelenítést te hogyan és milyen hosszan csináltad ,és ezüstkolloidot használtál már vagy esetleg ismerősöd használta?

 

  Elnézést ha zavarnálak kérdéseimmel.

 

      Kösznöm Tünde

Előzmény: Julocsos (427)
Julocsos Creative Commons License 2013.12.27 0 0 427

Szia!

 

Szerintem, ha finom falatot kap, az sosem gond, nekem anno a Doktor úr (Székely Attila) azt tanácsolta, hogy kapjon meg a cica mindent, amit csak szeretne, mert, ha már nem lesz étvágya, és nem iszik, akkor már súlyosabb a helyzet. Nem tudom, mit adsz neki jutalomfalatot, természetesen csoki, édesség, ilyesmi nem igazán jó a cicának, de ha szaftos vagy száraz macskaeledelt, vagy macska jutalomfalatot, vagy májkrémet, ilyesmit adsz neki és megeszi, akkor örülj nagyon, mert addig jó, amíg van étvágya a cicusnak! :) Fontos, hogy erősítsd az immunrendszerét, és táplálékbevitel nélkül ez nehéz, ha örül a jutifalinak és meg is eszi, akkor ezek szerint még van étvágya :). Calopetet is esetleg megpróbálhatod, nagyon jó tápanyagpótlás, és szeretik is a cicák. Olyan 2500-3000 Ft egy tubus állatpatikában.

Előzmény: shindo_a (426)
shindo_a Creative Commons License 2013.12.25 0 0 426

Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy jelen esetben minden adag beadása után pici jutalmat kap, mert amúgy nagyom rettegne meg hát elő sem jönne. Esetleg ez  befolyásolhatja   a szer hatását ?

 

     Köszönöm Tünde

shindo_a Creative Commons License 2013.12.25 0 0 425

Sziasztok!

 

Még új vagyok itt éppen ezért a segítségeteket szeretném kérni. Az én cicámnál egy hónapja diagnosztizálták a betegséget .Azóta már beszéltem  Attilával is , és a javasoltak alapján el is kezdtük a méregtelenítést ,sajnos az imunerősítés késik mert egy hozzávalót még nem sikerült beszerezni.A cica egyenlőre nagyon jól van ,hál istennek farkasétvágya van.A baj csak az, hogy elfelejtettem megkérdezni Attilától, hogy a méregtelenítést folyamatosan kell-e alkamlazni élete végéig,vagy esetleg egy idő után abba kell hagyni.Mivel nagyon elfoglalt nem szeretném egyenlőre újból  zavarni .Ha valakinek van már tapasztalata a dologban szépen kérném ossza meg velem.Másik kérdésem az ezüstkolloiddal kapcsolatos, nem igazán vagyok tisztában az alkalmazásával , hogyan és mikor is  használjuk? 

 

    Segítségeteket előre is köszönöm Tünde

 

 

Anikó222 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 424

Köszönjük szépen a leírtakat, megpróbálom ezeket hasznosítani, amennyiben elakadok keresni fogom, még egyszer köszönet, hogy időt és energiát szánt erre a hosszú levélre :)

Zsuci84 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 423

Kedves Attila!

 

Sajnos épp megint időszerű a dolog.. nagyon köszönöm a leírtakat...

Előzmény: cartman fun (422)
cartman fun Creative Commons License 2013.12.18 0 0 422

Kedves cicatulajdonosok.

 

Székely Attila vagyok, jópár éve próbálok segíteni minden gazdinak akinek leukózisban szenved a cicája.

Sajnos annyian keresnek fel ez ügyben ,hogy a napi 2-3, cirka fél órás telefonbeszélgetésre nem tudok időt szakítani.

Ez nem jelenti azt ,hogy nem segítek ,leírom az általam javasolt kezelés alapvető lépéseit,az elejétől a végéig. 

Az emailekre sajnos nincs időm reagálni ,mert itt nincs olyan kérdéskör amit bővebb kifejtés nélkül tőmondatokban meg tudnék válaszolni.

 

Ennek ellenére ha valakinek az alább leírtakkal kapcsolatban kérdése lenne ,akkor a 06 20 3901322-es számon, este 7 óra után álltalában elér.

 

A macsakaleukózis legjellemzőbb tünetei:

 

Levertség ,étvágytalanság, rossz közérzet, föld vagy macskaalom fogyasztása, rendezetlen (csomós)szőrzet,

megnagyobbodott nyaki és lágyéki nyirokcsomók, szájfekély,kifehéredett szem,száj.

 

Jellemzően az állatorvosok ezekből a tünetekből már az első alkalommal gyanakszanak a betegségre, bár ezt nem mindig közlik velünk .Sokszor csak a második vagy harmadik antibiotikumos ,szteroidos kezelés sikertelensége után csinálnak gyorstesztet vagy vérvizsgálatot.

Természetesen nagyfokú tisztelet a kivételnek, azoknak a dokiknak akik valóban segíteni szeretnének és nem csak a szokásos metodikát alkalmazzák.

 

Az általam javasolt homeopátiás kezelés és a hagyományos orvoslás nem üti egymást ,tehát azt szoktam javasolni , amit a doki mond azt be kell tartani , ameddig a cicát visszarendeli és tud vele mit kezdeni 

addig vigyük csak vissza és mellette kezdjük el az alternatív terápiát is.

 

A legfontosabb az ,ha a cica szokatlanul nyugodt, étvágytalan, kedvtelen ,félrehúzódik, az náluk szinte mindig valami betegségre utaló jel , tehát NE várjunk vele hetekig (majd jobban lesz alapon)mert lehet hogy késő lesz.

Vigyük el orvoshoz még ideje korán , mert sajnos nagyon sűrűn előfordul ,hogy a gazdi már a végstádiumban kap észhez ,hogy itt valami gond van.

Ha a gazdi előbb szembesül a betegséggel ,akkor hamarabb kezd el keresgélni a neten más gyógymód iránt.

 

Érdemes olvasgatni a fórumot ,mert ezen a kezelésen kívül nagyon sok jó hozzászólás, és eredményes, természetes alapú kiegészítőt alkalmaztak sikeresen a cicatulajdonosok.

 

A kezelés:

 

 

Nagyobb gyógyszertárban ahol foglalkoznak homeopátiás készítményekkel beszerezhető:

 

Thuja 30ch (30 as higítás)                                                                                         napi adag:3x4-6 golyó  

Arnica Montana 30ch                                                                                                 napi adag:3x3-5 golyó

Arsenicum acidum vagy Arsenicum album 30 ch                                                        napi adag: 3x1-2 golyó

rossz szájszag vagy szájfekéj estén : mercurius 30 ch                                            napi adag: 1x3 golyó

3-4 db 5ml-es műanyag fecskendő (tű nélkül)

Jódaqua  (jód tartalmú gyógyvíz)       

 

Állatorvosnál vagy állatpatikában beszerezhető:

 

Vetri dmg liquid, immunerősítő

calo-pet paszta tubusos.

 

gyógynövényboltban beszerezhető:

 

Echinacea oldat 

Ragadós galaj (szárított formában)

 

Adagolás:

 

Az összes golyó alapú készítményt úgy a legegyszerűbb beadni a cicának ,hogy mindegyik gyógyszernek kiporciózzuk a napi adagját,ezeket elkülönítve beleszórjuk annyi üveg vagy porcelán stampedlis pohárba amennyi gyógyszerfélét alkalmazunk,(jelen esetben 3-4 pohár).Mivel ezek a golyócskák nagyon nehezen oldódnak ,ezért egy fakanál végével porrá törjük majd golyószámnak megfelelően fél-egy ml jódos vizet adagolunk hozzájuk.

 

Példa: 3x6 golyó=18 golyó(napi adag)ehhez nyomunk fecskendőből 9-18ml jódos vizet.

A higítás mértéke attól függ hogy a cica mennyit hajlandó bevenni.

Törekedjünk az 1 golyó/1ml víz arányra.

 

Fém eszközzel ne érjünk a gyolyókhoz vagy a vizes oldatukhoz.

 

Jelen esetben elkészült 3-4 pohárnyi gyógyszeres oldatunk amely egy napra elegendő.

Az oldatokat külön külön,  visszaszívjuk a fecskendőkbe, a cica a hasán fekszik , az egyik kezünkkel megfogjuk a grabancánál ,hátrahajtjuk a fejét,ezáltal kicsit kinyitja a száját, majd a másik kezünkkel a facskendőből (ha lehet minél lassabban) beadjuk a gyógyszert.

Ezt a folyamatot megismételjük mindegyik gyógyszeres oldattal pár perc szünettel,napi háromszor(ha megoldható).Nem baj ha nem dél körül kapja a másodikat,lehet úgy is hogy, reggel , munka után ,és késő este.

 

A vetriből a saját pipettájával napi 0.25 -0.5ml-t   adunk állapottól függően.

 

A calo pet pasztából napi 2-4 cm es csíkot (ha kell fecskendővel)adunk.

A paszta akkor nagyon fontos ha a cica semmit sem eszik ,mert ebben kis mennyiségben benne van minden ami kell a cicának.(ételpótló).

 

A gyógyszerek ezen adagolását egy-két héten át tartani kell,ez idő alatt kiderül , javul -e a cica állapota.

Ha az állapotban jelentős javulás történik akkor lehet csökkenteni a golyók számát a kétharmadára, és ezt még két héten át folytatni kell.

 

Ha a cica szályfekélyes , diófa levélből vagy dióbélből erős teát főzünk és ezzel ecseteljük a sebeit,amíg el nem múlik.

A szájfekélyre mások is írtak a fórumon hatásos kezeléseket, ezeket érdemes áttanulmányozni.

 

Echinacea-galaj oldat.

 

Az egyik legfontosabb és egyben legproblémásabb része a kezelésnek.

Echinacea tinktúrát lehet kapni a patikában ,viszont a ragadós galaj csak szárított formában beszerezhető hazánkban .

El lehet készíteni a tinktúrát házilag is mégpedig úgy ,hogy fél liter vizet felforralunk , levesszük a tűzről majd a lehető legtöbb,( két zacskó) galajfüvet áztatunk bele.

Kihülés után tiszta ruhán átpréseljük a megmaradt folyadékot és 1 dl.alkoholt (jó a minőségi vodka is)öntünk hozzá.

Hűtőben tároljuk.

 

Keverési arány:       echinacea oldat 40%

                          ragadós galaj oldat 40%

                                           jódaqua  20%

 

Az így elkészült kevert oldat napi adagja 3x1ml. szájon át ,fecskendővel.

 

Az oldatot minimálisra kell csökkenteni addig ,amíg a cica szájfekélyes,az oldat beadása után normál esetben is jellemzően előfordul erős nyálzás ,de ez nem jelent gondot .

Hagyjuk ,hogy a keletkezett nyálat a cica visszanyelje mert ebben nagyon sok az oldott hatóanyag.

Általában a második -harmadik alkalom után ez teljesen megszűnik.

Az oldat nagyon fontos része a kezelésnek emiatt mindegy hogy milyen formában ,de a 3ml-t kapja meg a cica napi szinten.

Az oldat adását az első hét letelte után kezdjük el ,mert addigra a szervezet könnyebben megbírkózik az erős alkoholos készítménnyel.(Az alkoholra viszont nagy szükség van mert kis mennyiségben erős roboráló hatással bír)

 

Ha valainek nagyon nagy gondot okozna az oldat elkészítése ,nekem mindig van ,szívesen adok ,vagy ha muszály postán elküldöm.

Az angliai Baldwin cégtől rendelem az összetevőket.

 

Azt hiszem mindent leírtam ami fontos a kezelés kapcsán,lehet ,hogy elsőre bonyolultnak tűnik a dolog,de azt azért mindenkinek meg kell értenie ,hogy ha ezt az amúgy, egy állatorvosi vizsgálat átlagos árából végigcsinálható kezelést kihagyja , akkor valószínűleg semmível sem fogja tudni megmenteni kedvencét........

 

Mindenkinek sok sikert kívánok .

 

Székely Attila.

 

Anikó222 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 421

Szia!

 

Nálam az egyik cicámnál most állapítottak meg leukózis betegséget, szeretném megkérdezni, hogy te milyen homeopátiás szereket használsz? milyen bevált módszereid vannak? illetve tudsz-e nekem ajánlani egy olyan állatorvost, aki ebben jártas, mert több cicám is van,és többféle szakvéleményt hallottam az állatorvosoktól.

Minden cicám be lett oltva, de volt olyan doki, aki azt mondta, előbb le kellett volna őket tesztelni.

 

Köszönöm előre is a segítséget.

Előzmény: Julocsos (411)
Julocsos Creative Commons License 2013.12.15 0 0 420

Szia!

Én úgy tudom, hogy Magyarországon nem nagyon lehet beszerezni a ragacsos galajt. Székely Attila doktor úr Angliából hozatja, a nyáron még volt neki itthon, de lehet, hogy még tud szerezni, egyáltalán nem horrorisztikus az ára, 2500 Ft körül. Az adagolást is elmondja.

Üdv.

Előzmény: sednatrip (413)
andikovi70 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 419

Szia, míg Székely Attila általi szert esetleg próbára teszed, gyorsan szerezz be Vetri DMG-t! Az én egyik cicám leukzisosan született!!!!!!!!!! Most másfél éves, tünetmentes. 3 hónapos kora óta szedi a vetrit szünet nélkül. Most kezdjük a Plerasan szirupot, majd szeretnénk Székely Attila homeopátiás szerét is kipróbálni. Fontos az immunerősítés, leukózisnál főleg. Remélem a gyönyörűségem még nagyon sokáig boldogít s remélem a tiéd is!!!!!!!!

Előzmény: Negró2011 (417)
Szaniq Creative Commons License 2013.12.10 0 0 418

Szia!

 

Olvasd el Julocsos szeptember 4-ei hozzászólását, abban benne van Székely Attila elérhetősége. Tapasztalatok.

 

Darált húst próbáltad? Vagy Vetri Dmg? Valamilyen paszta is van, de én azt nem használtam, mert bevált az első kettő.

Ajánlom mindkettőt étvágytalanságra.

 

Gyógyulást a cicádnak, neked meg kitartást!

 

Üdv:

Szaniq

 

 

Előzmény: Negró2011 (417)
Negró2011 Creative Commons License 2013.12.09 0 0 417

Sziasztok!

 

Sziasztok!

 

SOS segítségre lenne szükségem.

A cicámnál leukózist állapítottak meg az orvosok, kapott számos injekciót (lázcsillapítót, kísérleti injekciós kúrát a betegség ellen), de semmi nem használt. Az orvosok a küzdelem feladását javasolták, illetve hogy bízzuk a természetre...
Most itthon tehetetlenül nézzük, hogy a cica szenved és csak vegetál. Nagyon szeretnénk neki segíteni, de egyszerűen már nem tudjuk, hogy hogyan. A gyógyszereket már minden trükkel próbáltuk, de nem hajlandó bevenni, nem eszik, tejet is csak minimálisat iszik.Teljesen levert, csak fekszik, alig reagál.

Olvastam a korábbi hozzászólásokat a homeoteráoiás kezelésekről is, hol lehet ezeket a szereket beszerezni és mennyibe kerülnek?

Köszi a segítséget előre is!

riiaaa Creative Commons License 2013.10.26 0 0 416

Kedves Mindenki, 

A Corsodyl emberi szájöblítő nagyon jó hatással volt a Cicámra, amit csak kezem az ő evőtálkája, vizes edénye  szódabikarbónával történő fertőtlenítése után, az ujjamra kentem, mint valami simogató gyógyszert és így tudtam csak vele bekenni a szája szélét, (komoly manőver) pici vattával fültisztító pálcikával is  próbáltam a szájába, inyére tenni, pedig a bölcsesség fogánál volt a gyulladás, de valahogy így is odajutott a gyógyszer, felszívódott,

de még  főztem neki a teát pontosan a vese átmosására, kamilla, bodza, diólevél, csipkebogyó keverékéből,1-1 pici csipetet tettem egy liter vizhez, amivel át mostam a veséjét,  pohárból kiskanállal kapta, Ő az ölembe ül, 3 kiskanállal adtam neki reggelente és amikor még volt kedve hozzá, amibe tettem 3 csepp emberi béres cseppet, erősít, stb.

Propolisz csepp is nagyon jó, alkalmanként szintén teába, vagy tejbe egy-egy csepp, 3-4 naponként. (erősít, fertőtlenít, ereket tágít 20 féle javallata van)

Önmagában kamilla teába mézet tettem akkorákat pisilt tőle, ezzel is átmosogattam a veséjét,

 

De egy hétig kapta a Stodal szirupot a teába, finom édes, homeopátiás készítmény, nagyon jó gyulladáscsökkentő, de vettem még ezüstkolloidot, aranykolloidot, ezt is teába, (bioboltokban kapható) Mindent használtam felváltogatva,

 

utána még 3-4 naponként a Boraxos Glicerint tettem a szája szélére, (szájpenészre való, de fertőtlenítésre ezt is kipróbáltam, de csak egy héten 1-szer,)  az is fertőtleniítő, így kb. két hónap alatt 3 óránkénti fertőtlenítéssel, tea öblögetéssel, ezáltal a vese átmosásával Istennek Hála jól vagyunk, eszegetünk, de csak a guermet pástétomot, a royal canin sensit és a persiant kapja,

óriási erőfeszítés volt két hónapon keresztül, leírom, hátha tudok segíteni valakinek, Mindenkinek Hosszú, Egészséges Életet,  Jó Egészséget, Szeretetteli kapcsolatokat, Örömöket, Szerencsét, Boldogságot Kívánok, Szeretettel: Riaaa

Zsuci84 Creative Commons License 2013.10.25 0 0 415

Szia!

Ha szteroidokkal kezelteted a cicát tönkre fog menni a szive... Székely Attilát keresd!!!

Illetve nem árt, ha a cica kap vérpótlást... az én cicám kaptt 20 ml cicavért és 40 ml kutyavért... sokat segített... plusz a ragadós galaj oldat, illetve a thuja occidentalis és az arnica homeopátiás kezelés.... Attila mindent elmond.. KERESD!

Az én cicám 4 éve már tünetmentes... szép egészséges... :)

Előzmény: Anyilinci (408)
Viktória90 Creative Commons License 2013.09.11 0 0 414

Köszönöm!!!

Előzmény: Julocsos (410)
sednatrip Creative Commons License 2013.09.07 0 0 413

Sziasztok!

Tudja valaki hol árulnak ragadós galaj tinktúrát BP közelében? Nem nagyon találtam a neten.

hedera66 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 412

próbáljátok meg Dr molnár Gábor Miklós Debrecen homeopata ő is,csak egy telefonhívás erejéig legalább 

Előzmény: Anyilinci (408)
Julocsos Creative Commons License 2013.09.04 0 0 411

Elküldöm a te hozzászólásodra is válaszul.

Székely Attila e-mail címe: cartman19721@gmail.com

Telefonszáma: 06 20 390 13 22.

Utoljára valamikor júliusban beszéltem vele, az e-maileket elolvassa, de jobb, ha telefonon keresed, mert szerintem nagyon elfoglalt és nem tud rájuk válaszolni. Még mindig nagyon sokan keresik beteg cicákkal.

Nekem küldött most a nyáron a ragacsos galajos oldatból, és a thuja és arnica kezelést is elmagyarázta.

Bár adtam a cicának (2 éves kandúr, nincs ivartalanítva) ezeket, a Vetrivel (amikor nagyon rosszul volt, napi 3 X 10 cseppet!) együtt, ezek ellenére júliusban kb. egy hónapig csak bent feküdt a garázsban, vagy elbújt egy sötét helyre. WC-re is úgy vittük oda a kis homokos ládikájába, a hátsó lábai mögötti nyirokcsomók miatt nem tudott menni. Aztán kb. augusztus elején elkezdett kifelé sétálgatni a garázsból, most minden reggel kijön, és este viszem be (mert nem akar magától bejönni, gondolom megint párzási időszak van....).

Sokat fekszik, és nem a régi, nekem minden oldalról (több orvossal is beszéltem) azt mondták, hogy sajnos ez már így lesz, mindig lesznek rosszabb és jobb időszakai. Most azt hiszem a "jobb" időszaka van, mert bejön hozzánk a házba, dorombol és játszik, de közel sem olyan fürge mint régen, a hátsó felét még mindig fájlalja, és ha kicsit megy, elfárad és le kell feküdnie...

Mikor rosszul volt, akkor sem volt nálunk sem tályog, hányás, evett szépen, WC-je is normális volt, a lázcsillapítóktól viszont mindig sokat pisilt. Szinte 3 hónapig végig volt láza, és levert volt. Lázcsillapítót én Nurofent szoktam neki adni, 1 ml-t elkevertem kis tejben és a szájába nyomtam. Vagy egy negyed algopirint, ill. van még a Ketofen ami kifejezetten macskáknak való, de ezt legfeljebb négy napig lehet egyhuzamban adni neki, az algopirint sem szabad egyfolytában, mert nagyon elrontja a cica vérképét, és ezek miatt pisil sokat.

Minden nap ajándék, amíg még velem van, a Doktor úr pedig nagyon segítőkész, próbálkozz nála hétköznap este 7-8 között.

De, ha nem éred el, akkor írj egy e-mail címet és leírom, hogy hogyan kell alkalmazni a homeopátiás szereket. A ragacsos galajét is tudom, de azt Magyarországon nem lehet beszerezni, a Doktor úr Angliából hozatja, azt csak ő tud küldeni, de addig is, amíg nem éred el, a thuját és az arnicát elkezdhetnéd a cicánál.

Előzmény: Anyilinci (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!