Keresés

Részletes keresés

szuszmok Creative Commons License 2003.06.06 0 0 87
Poche: te nem halsz bele, ha egy-egy cicádat elviszik, mármint új otthonba kerül???
számomra ez borzasztóan nehéz, mégha tudom, hogy nagyon szupi helyre is kerül....
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 86
Matska: érdekes módon eltüntél, remélem a válaszom meggyőzött, hogy nem állítottam valótlant. :D
Viszont az igaz, hogy rosszul fogalmaztam, mert valójában nem a veszekedésnek nyitottam a topicot.
Vitatkozni nem feltétlenül negatív dolog, sőt legtöbbször építő, úgyhogy ez a helyesbítésem! :)

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (74)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.06 0 0 85
Igen, ez igaz, de sajnos Pearly már kölyökként is szenvedett a lent vázolt értelemben. De evidens, hogy ha hozzászoknak, akkor nem lehet akkora gond, hogy különösebb stressznek fognák fel a dolgot. Menetközbenmeg úgyis látja az ember, meg érzi is, hogyan tovább egy adott cicával...

Hát, lehet, hogy a menetre gondolt:))) Ebben egyetrétnük: el kell jönni, meg kell nézni:))

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 84
Szerintem az a jó, ha a macskuszt kölyökkorától tudjuk vinni kiállításra, mert akkor még nagyon jól alkalmazkodnak és könnyen megszokják a rivaldafényt! :) Persze ez nem igaz mindegyik kölykincére. :)
Talán dals a kiállítás menetére volt kiváncsi, de azt tényleg jobb ha megnézi....

Üdv!

Előzmény: szuszmok (83)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.06 0 0 83
Kiállítás, ahogy én látom:

- fontos, hogy legyen egy megfelelő macsekod, aki lett légyen az házi cic vagy pedigrés cica, bírja a strapát. ez nagyon fontos, mert felesleges stresszelni a cicát a kiállítási procedúrával, ha nem bírja. nálunk Szipa volt az, aki nagyon-nagyon utálta dolgot, nem is vittük, csakúgy, mint Pearly-t, aki két kiállításpn vett részt, nyert kupát meg egyebek, de nem mutatta magát, félt, ideges volt, annyit meg nem ér meg a dolog!!! viszont ha a cicád igazi show-macsek, értem ezalatt, hogy szinte élvezi a dolgot (nálunk Jacko ilyen meg Topaze is), akkor senkinek sem szenvedés a dolog. ez nagyon fontos!!!!

- a macska felkészültsége, felkészítése is fontos, tehát meg kell fürdetni, megadni minden esélyt arra, hogy megfelelő esélylel induljon a versenyben

- fontos, hogy a macsekod ne legyen agresszív. láttam már oylan cicákat, akik szétszedték a bírót meg a gazdit is. szerintem, ez eestben nem kéne próbálkozni tovább. persze, lehet, hogy egyedi volt az eset, mert éppen olyanok voltak a légköri viszonyok, de ezt az ember már úgyis látja és érzi

Ha lesz majd kedved, bár ez nagyon messze van még, október 11-12-én lesz a PECSA-ban (nem tudom, pesti vagy-e vagy sem) a FAMKAT nemzetközi macskakiállítás, gyere el, nézd meg. Csak tapasztalatszerzésre jó lesz, ha másra nem is.

Előzmény: dals (80)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.06 0 0 82
Szia dals,

Hogy haladsz a fecskendős táplálással???? Megpróbáltad, Bejött? Vagy nem, mert rendeződtek a dolgok???

A hsz-sodhoz csak annyit, hogy én, bár MC-t tenyésztek és ők bent laknak a házban, de van pár kinti cicám is (befogadottak, de ez egy hosszú történet, a honlapomon mindent nyomon követhetsz), akik telente a konyhában alszanak és ugyanolyan extra ellátást kapnak, mint a MC-k. ezen nemcsak az alapoltásokat értem( mert szerintem a kintieknél nagyon fontos, sokkal fontosabb, hogy legyen veszettség, meg leukózis elleni oltásuk, mint a bentieknél, akik zárt közösséget alkotnak) meg a kaját, hanem a szeretetet is: ugyanúgy vannak simizve (sőt, Kicsi, akit tavaly hozott haza xxel a melóhelyéről , miután a cicamamája meghalt, nos Kicsi a legsimizettebb cica a csapatban,). Szóval egy cica értékét nem az határozza meg, hogy pedigrés vagy nem az, hanem a gazdi szeretete.

Előzmény: dals (77)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 81
Szia!

Azért sok embert vonz a fajtatiszta cica is. Sokkal szinesebb a skála mint a fajtátlanok között, méretben szőrhosszúságban szinezetben. Az árak állt. nem európaiak, én minimálbérkörüli áron adom őket, úgy gondolom ezt még az emberek hajlandóak megfizetni. Egyébként én nem értek egyet azzal, hogy ekkora külömbségek vannak a fajták árai közt. Nem a minőségileg jobb macskák magasabb áraira gondolok, hanem arra, hogy valaki csak azért adja drágábban mert az egy X fajtájú cica! Szerintem minden fajta cica lehet gyönyörű, de aki egy kedvencet akar annak érthetetlen ez az árkülömbség. Én is örülnék annak, ha európai árak lehetnánek és ha mindenhol csak kiváló minőségü cicával folyna a tenyésztés, de erre még várni kell...

Előzmény: dals (80)
dals Creative Commons License 2003.06.06 0 0 80
hogy a cicatenyésztéshez is hozzászóljak;)
Bár a macska volt az első "igazi" (értsd nem hörcsög, papagáj, teknős, hal, stb:) ) állatom, mégis kevesebbet tudok róluk, mint a kutyákról.

Mennyre érdeklődnek ma az emberek 1-1- fajtatiszta cica iránt? Ahogy én külsősként szemlélem, sokkal inkább elfogadott, h valakinek keverék cicája van, mintha pl. valakinek keverke kutyája van. Milyen árban mozognak ma a törzskönyves cicák? Persze vannak szélsőségek, ritka fajta, gyakori fajta, ahol az ár vagy nagyon magas, vagy egész alacsony. De egy közepes minőségű tenyészetből, ahol az átlagnál jobb minőségű cicák vannak (de nem csúcs) ott mennyi 1 cica?

A cicakiállításokkal se nagyon vagyok tisztában. Egyszer voltam egyen, de akkor még egész kicsi voltam, az maradt meg bennem, hogy volt egy nagy terem, tele ketrecekkel, és rengeteg féle cicákkal:) Úgy gondolom a macskáknál egy kiálításon sokkal jobban számít az állat pilanatnyi hangulata, mint egy kutyakiállításon, nem?

dals Creative Commons License 2003.06.06 0 0 79
Hát, bármilyen körülmények között én se szívesen engedném ki őket. Nagyon nagy szerencsénk van, mert a város legszélén lakunk, autók alig járnak erre, a ház mögött pedig már a mező van. Az utcára nem is nagyon járnak ki a cicáink, csak a szomszéd kertekbe. Néha pedig elmennek vadászni a mezőre. Télen egy galambot rakott ide valamelyik a lábtörlőre, valószínűleg már sebesült volt, de egyébként nem tudom, hol szedte össze:))

Múltkor amikor jöttem haza a buszmegállóból, mellettem ütöttek el egy cicát, szörnyű látvány volt:( az autós meg tudott volna állni, de csak még jobban rátaposott a gázra... szegény cica az első kerék mögött futott be a kocsi alá... valahol a fejénél kaphatta el, mert mikor az autó továbbment, a cica még vergődött egy darabig, aztán már csak mozdulatlanul feküdt:((( nagyon megrázó volt:(

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 78
Szia dals!

Ebben igazad van, nehezen lehet csak úgy bekapcsolódni egy topicba. Én szivesen látlak ha gondolod!
Én nagyon féltem a macskáimat és nem merném csak úgy kiengedni őket (persze ez másabb is mint kedvenceknél), de nagyon várom már hogy kertünk legyen és akkor irány a kifutó!!! Azért az sem rossz!
Éljenek a cicák!
Üdv!

Előzmény: dals (77)
dals Creative Commons License 2003.06.06 0 0 77
Tudjátok mi a szánalmas? 18 éves fejjel itt olvasgatom a hozzászólásokat, és 1-2 ember olyan, mint 13-14 éves szinten lenne, csak vádaskodnak, mocskolódnak, olyan dolgokba szólnak bele, amihez lövésük sincs. Nem vagyok egy aktív tag egyik topicban sem, a Matskákba pl hiába írok, hiába kérdezek, észre se veszik a kérdésemet, csak 1 valaki volt, aki a legelső hozzászólásomat lereagálta, aztán ennyi. Bocs, tudom ez nem a legalkalmasabb topic a kifakadásra. Ott a másik topicban mindenkinek igaza volt egy picit, volt aki nagyon elvakult volt, és csak vagdalkozott, de ezzel a hülyeséggel vhogy eltűnt az, ami igazán fontos, és ami az ide járó embereket kicsit összefogja: a macskák szeretete. A tenyésztő ugyanúgy ember, és a tenyésztő is ugyanúgy szereti a macskáját, mint egy sima hobbitartó, csak ő jobban ért pár dologhoz, és nem házikeverkéi vannak, hanem fajtatiszta cicái, és hivatásának érzi, hogy minél jobb, minél szebb és minél egészségesebb kiscicákat segítsen erre a világra. Ez megfelelő tudás és háttér nélkül nem megy, ezt mindenkinek el kell ismernie. Ma már minden pénzbe kerül. Nem tudom, mit kell ezen fennakadni, amikor leírja, hogy mi mennyibe. Kíváncsi lennék a hobbi tartók mennyi pénzt költenek a macskáikra. Személy szerint én megvallom, nem viszem túlzásba, nem csúcsminőségű kaját kapnak, nem oltatom be őket minden nyavaja ellen stb.... Az én cicáim kint élnek az udvaron, dobozokban, kosarakban, de ettől még ugyanúgy jól érzik magukat, sőt, megkockáztatom jobban, mint a 60 négyzetméteren, zárt lakásban élő macskák. Azt csinálnak amit akarnak, hemperegnek a homokban, futkoznak a fűben, madarakra vadásznak, egymást kergetik, ha meg hőség van, leheverednek a teraszra a hűvös kőre, télen pedig ha hideg van, összebújva alszanak a dobozban. A többi, ami az egész körül van, szerintem csak máz. Nagyon szeretem őket, szeretek kiülni a teraszra, s akkor az öszes macskám megjelenik, mind jön, dörgölőzik, és megpróbálják egymást kitúrni az ölemből. A sziámi macskám 12 év lakótelepi élet után itt, a családi házban annyira megszokta és megszerette a kinti életet, hogy mikor elmentünk nyaralni, 3 hétig kint lakott az udvaron, és azon kívül, hogy megsértődött mert elmentünk, semmi baja nem volt, és sokkal jobb volt neki kint, mintha bentről leste volna, hogy mi folyik a kertben.
A legfontosabb az, hogy a macskáink jól érezzék magukat. És az, hogy szeretjük a macskáinkat.
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 76
akkor jó, mert én is kiválóan szórakozom, csak kár, hogy a téma, amiért ez a különben hasznos topik nyílt, s ami miatt az a vita kirobbant a matskák2 topikon -lényegtelen ebből a szempontból, kinek a hibájából - nem folytatódik tisztességes és korrekt kerékvágásban.

de megint nem olvastál figyelmesen: ez nem az "Utáljuk a szuszmokot" topik, hanem a "cica-tenyésztés?!" című.

Tehát, ha van kérdésed, észrevételed, javaslatod a témában, szívesen válaszolok vagy beszélgethetünk is fair módon normális hangnemben az adott témáról. mert ahogy a már említett topikban is elmondtam, hasznos és érdekes lehet erről beszélni, mert mindkét oldal (ha van ilyen) csak ynerhet az információcserével.

ha ez nem megy, akkor sajnos, a topik a feledésbe merül:((

Előzmény: ZiTuS (75)
ZiTuS Creative Commons License 2003.06.05 0 0 75

Hozzászólásom a te sorozatos hozzászólásaidból következett. De hidd el, jól szórakozok, utoljára ilyen viselkedést és elszánt sértődöttséget oviban láttam. :-) Fikázhatod a hozzászólásomat, de sajnos igazam van. Nem haragudott rád senki, a vita értelmetlen volt, de nem volt benned annyi megfontolás, hogy ha igazad is van, mint komoly, értelmes ember megfogadd: okos enged, szamár szenved!
Nem magyarázok többet, ígérem, többet nem is szólok, csak egy kicsit türelmesebb lehettél volna. De mindegy...

na akkor szervusz

további jó szórakozást!

Előzmény: szuszmok (72)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 74

"Banyóca:
2003-06-04 13:28:03 (20733)

Fejezzétek be! aki a tenyésztésről akar beszélget az nyisson magának egy új topicot!"

Én erről beszéltem! Akkor kérlek döntsd el, hogy itt arról beszél-e banyóca, hogy ne vitatkozzunk vagy hogy ne beszéljünk ott tenyésztésről...
Ezze meg nincs semmi baj, hiszen ez egy külön téma, csak én eddig nem mertem ilyen topicot nyitni, mert senki sem ismert.
Nem tudom miért akarjátok csak a rosszat látni, a megjegyzésemet sem kritikai hangvétellel írtam, csak megpróbáltam rávilágítani, hogy nem az a probléma, hogy valaki teny. v. nem!!!


Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 73
Sziasztok!

Matska: A borsmenta, mint nővény nem alkalmas cicariasztásra!!! Cecameca nem azt írta, hogy AZT szokott párologtatni, hanem hogy illóolajat, én többször is rákérdeztem, hogy borsmenta olajat is szokott párologtatni, de nem válaszolt....ha tovább olvasod láthatod is! Erről ennyit!

Üdv!

Előzmény: matska_ (66)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 72
Szia,

ez pedig egy felnőtt, komoly , a topik címéhez illeszkedő hozzászólás volt.

nem tudom, a hisztis jelző hogy jött abból a hsz-ból, amire reagáltál, bár van egy kósza ötletem.

nem csodálkozom semmin. az ellenségek száma meg időnként még hízelgő is lehet a mondás szerint. bár most, hogy így mondod, lehetne egy "Utáljuk szuszmokot " topik is, ez kifejezeten jó reklám lenne.

úgy látszik, a fenti címmel sem lehet témába vágóan beszélgetni.

szervusz.

Előzmény: ZiTuS (71)
ZiTuS Creative Commons License 2003.06.05 0 0 71

:-))))))))))

Nevetséges vagy, és szégyent hozol magadra a viselkedéseddel! Ezt hívják gyerekességnek, makacsságnak, fafejűségnek, és ez a hiszti!

Sok szerencsét a közeljövőben, csak nehogy csodálkozz, hogy ellenségeket szerzel! CSodálkozol? Én nem

:-))))) nah pááá

Előzmény: szuszmok (69)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 70
Egy újabb vitaindító, ha valaki valóban eszmét szeretne cserélni, mert érdekli a dolog.

Az "alkotás" egy amerikai tenyésztő műve, és most éppen MC-ra van értelmezve, de az elv az minden cicafajtára értelmezhető természetesen.

Íme

szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 69
levegőt azért vehetek, ugye????

az adataid közt meg azt látom, hogy utálod a mocskolódást. Vajon, TE miért teszed???? mert érdemben nem tudsz a topikhoz hozzászólni????

Előzmény: matska_ (67)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 68
köszi!!!

a véleményüket vállalóknak üdv a topikon!!!! de csak azoknak!!!!

Előzmény: matska_ (67)
matska_ Creative Commons License 2003.06.05 0 0 67
Mijauuu: Ne idézz olyan helyről amit nem olvasol:

szuszmok 2003-06-04 19:02:31 (20760) matskák2 fórum
Ja, és még egy: ettől a pillanattól nincs a kedvencek közt a topik, ha a paranoia esetleg megint urrá lenne valakin, csak mondom, azt írtok, amit gondoltok rólam, nem nézem meg.

szuszmok 2003-06-05 16:28:09
"Szuszmóknak lehet, hogy válaszolok a másik fórumon, de azt hiszem neki jobb ha nem teszem. A friss műtétjét pedig teljesen felesleges olyannal szemben emlegetnie akit nem ismer, mert kiderülhet, hogy bár fiatalabb nála mégis régebb óta vannak komoly egészségi problémái."

Előzmény: szuszmok (65)
matska_ Creative Commons License 2003.06.05 0 0 66
Mijauuu tartsd be amit mondtál:
Poche 2003-06-04 14:27:51
Nem vitatkozásra nyitottam ezt a topicot

Mijauuuu A vitát sérelmezték.
Poche 2003-06-04 14:27:51
hanem mert írták, hogy a tenyről ott ne írjunk!

Mijauuu ne állíts olyat ami nem igaz:
Poche 2003-06-05 12:25:58 (59)
Amikor Entnek javasoltam cicariasztónak a borsmenta illóolajat, mert én kipróbáltam és müködik, nem azért mert teny. vagyok és ezt megtanultam stb. hanem mert magam és ismerőseim körében is müködik a dolog! Azonnal megjelent cecameca és megpróbálta lebeszélni róla Entet, pedig semmilyen tapasztalata nem volt róla. :(

cecameca 2003-05-28 22:16:57 (20490) (matskák2 fórum)
Borsmenta:
Tavaly az volt a fejlövésem, hogy ültetek a kertbe macskamentát, mert látni szerettem volna, ahogy a macs teljessen eszét vesztve hempereg benne.
De csak borsmentát kaptam... Simán heverésztek mellette.
Illóolajat szoktam párologtatni és nem vettem észre, hogy zavarná őket. A fogkrémet sem útálják:)

Előzmény: Törölt nick (59)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 65
"Szuszmóknak lehet, hogy válaszolok a másik fórumon, de azt hiszem neki jobb ha nem teszem. A friss műtétjét pedig teljesen felesleges olyannal szemben emlegetnie akit nem ismer, mert kiderülhet, hogy bár fiatalabb nála mégis régebb óta vannak komoly egészségi problémái. "

Most annyira megijedtem....

a nem-ismeret, hála az égnek, kölcsönös!!!!! tehát, jobb nem is emlegetni azokat az eü. problémákat!!!!!

szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 64
Szerintem a macskatartás és macskaszeretet (ami nem mindig jár együtt sajnos) nem tenyésztő vagy nem-tenyésztő kérdése. Hanem elsősorban beállítódásé, mentalitásé és empátiáé.

Van olyan tenyésztő, aki nem szereti a macskáit, csak learatja annak mindenfajta értelemben a "hozadékát" s vannak nem-tenyésztők, akik bár lehetőségeik roppant szűkösek, de inkább a cicájuk érdekeit tartják előbbre, mint a sajátjukat és mindent megadnak neki fizikai és emocionális értelemben is.

Tehát ez a tenyésztő- nem-tenyésztő kérdéskör eléggé mondvacsinált ebből a szempontból.

Sokkal inkább az a lényeg, hogy valaki hogyan viszonyul a cicájához. Mennyire képes megmacskásodni abban az értelemben, hogy képes kompromisszumot kötni és megbarátkozni a helyzettel, hogy igenis, nemcsak mindig a macseknak kell alkalmazkodnia az emberhez, hanem fordítva is. ezekről a dolgokról viszont lehet beszélni...De a gyakorlatban is így kell viselkednie...

Pld. ha a macska lehányja a kedvenc fotelemet, akkor feltakarítom. És kész.

Előzmény: Törölt nick (59)
szuszmok Creative Commons License 2003.06.05 0 0 63
Szia ballage,

Sajnálom:-(( De szerintem pontos dekák nélkül is imádod a cirmákokat!!!:)

Bevallom őszintén a cicáim egy részét már én sem tudom megmérni, mert a fürdőszobamérleg hiába digit, de nem annyira pontos (bár lehet, hogy nekiveselkedem, aztán rájövök, hogy fogynom kéne). Maradnak a kicsik meg a fiatal lánycicák....

Előzmény: ballage (56)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 62
Norsy: megpróbálhatod jelölés ellen is, én azt nem próbáltam, mert Fahéj csak párszor jelölt és az ellen bőven elég volt a clin! Légyszi írd meg a tapasztalataidat!

Üdv!

ballage Creative Commons License 2003.06.05 0 0 61
Bizony, ő egy szépséges burma lány :)
Jöhetnek :)))
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 60
Köszi!

Nagyon édes!!!!
A másik 1 kis burma?
Nagyon szépek így együtt! :)))
Küldök a tesóról!

Előzmény: ballage (58)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 59
Mindenki!

Macskatartónak érzem magam, hasonló gondokkal küzdök mint ti! Nem lehet azt mondani, hogy az a topic csak a macskákról szól, mert az nem a cica gondja, ha mellépisil v. elcsavargott hanem pont a gazdijé! Nem érzem, hogy bárkit is kioktattam volna, de ha valaki tanácsot kér adok! Amikor Entnek javasoltam cicariasztónak a borsmenta illóolajat, mert én kipróbáltam és müködik, nem azért mert teny. vagyok és ezt megtanultam stb. hanem mert magam és ismerőseim körében is müködik a dolog! Azonnal megjelent cecameca és megpróbálta lebeszélni róla Entet, pedig semmilyen tapasztalata nem volt róla. :(
Vagy amikor arra a mondatra, amit valaki írt, hogy "nem ért a beltenyésztéshez" megjegyeztem, hogy nem is kell hozzá értenie, mert ez genetika, Cápa (bocs ha nem te voltál, de már nem akarom visszakeresni) fennhéjjázva közölte, hogy ezt műveletbb körökben ne emlegessem, végül is azt feltételezte, hogy én primkó vagyok, egyetlen mondat után, amit én biztatásnak szántam...
Tehát nem hiszem hogy ez teny.-nem tenyésztő harc lenne, természetes hogy mindenki a saját tapasztalatait tartja elsődlegesnek, hiszen a bőrén tapasztalta, tudja! Szerintem azt senki nem itt fogja megtanulni, hogy tisztelni kell a másik embert v. a véleményét....:(((

ÜDV!

ballage Creative Commons License 2003.06.05 0 0 58
Képek mentek (3 e-mialban)... Remélem nem töltöm meg a mail boxodat...
Előzmény: Törölt nick (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!