Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.13 0 0 168
igen, ezért astának megszavazok még egy letöltendő szabadságvesztést. :O)
Előzmény: Firedog (167)
Firedog Creative Commons License 2003.06.13 0 0 167
Tévedsz!
"Gyerekek, könyörgöm - akasszuk fel!"
Idézni csak pontosan érdemes!
Előzmény: asta (161)
Szigmo Creative Commons License 2003.06.13 0 0 166
Hát ezért télleg kár. Pedig lett volna mit átbeszélni, vagdalkozások, és két lábon járó törvénykönyvek nélkül.
MM! Lassú, hozzászólásnélküli halálra ítéllek!
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 165
Teljesen mindegy, hogy mások miket csinálnak. Ez a topic nem erről szól. Ha neked nem tetszik az állatkínzás, és ez ellen tenni is szeretnél, akkor talán nyiss egy állatkínzással foglalkozó topicot, ahol a leendő állatkínzókat próbálod rávenni a törvények és az emberi együttélési normák betartására. Ám ez a topic a kutyások által megsértett törvényekkel, helyhatósági rendeletekkel és emberi együttélési normákkal foglalkozik, tehát állatkínzással foglalkozó hozzászólásod offtopic.

Egyébként szerintem az ilyen kutyások esetében fokozott szüksége van a tájékoztatásnak és a törvények, jelen esetben az állatkínzásra vonatkozó törvények betartásának. Úgy látom, a kutyák javarészére a saját gazdájuk jelenti a legnagyobb veszélyt.

Az azonban, hogy Te nem vagy ilyen kutyás, nem jelenti azt, hogy egyben felmentést is kapsz a topicnyitó hozzászólásban említett szabályok be nem tartásával járó felelősség alól. A törvények, helyhatósági rendeletek mindenkire vonatkoznak, az állatkínzóra is és az állatot nem kínzóra, tehát terád is. A topic pedig nem az állatkínzásról, hanem a törvényeket be nem tartó kutyásokról szól, akik tetteikkel évente 5-6 kisgyermek kínhalálát, tetemes anyagi és morális kárt okoznak, és még a vonatkozó helyhatósági rendeleteket is megsértik.

Előzmény: szuszmok (130)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 164
Már sütöm is a pogácsát - hamuban:O)))
Előzmény: Lord Iffy (160)
Babyboo Creative Commons License 2003.06.13 0 0 163
Ezt mondtam vagy nem ezt mondtam???? lehet, hogy félreérthető voltam, de ezt akartam mondani. Ezek az emberek betegek, és rohadtul nem érdekli őket, hogy van-e kutyaszar az utcán vagy nincs. rendben a kírtást félreteszem, talán inkább gyógykezelésre lenne szükségük!

Ne szóljunk psycho-pata-nak? :))))

Előzmény: asta (156)
Firedog Creative Commons License 2003.06.13 0 0 162
Azt hiszem, ideje lenne a "fizetett hirdetés"ben is emlegetett kultúrált országokról tudomást venni. Most voltunk kint Ausztriában, Németországban. Pár éve Svájcban voltunk - kutyával.
Érdekes módon nem szembesültem az MM által felvázolt szájkosárproblémával. Az nem tudom, hogy a törvény náluk szószerint mit ír elő, de tény hogy az utcákon rendszeresen jelenlévő rendőrök és parkőrök közvetlen közelében sátáltatták SZÁJKOSÁR NÉLKÜL a kutyákat. Mindez pl. Bécs, Linz, Dortmund, Genf belvárosában! A kutyák egy része - főleg a forgalommentes részeken - póráz nélkül volt. Néhány eben volt szájkosár, ezek szemmel láthatóan harapósak, támadókedvűek voltak. A többieken - német dog is volt nem egy - nem volt!
A tömegközlekedési eszközön viszont ők is használják, a véletlen balesetek megelőzése érdekében.
A legtöbb boltba BEVIHETED magaddal a kutyát. Ha étteremben a teraszon étkezel, ott lehet melletted. Általában rögtön vizet is hoz neki a pincér.

Kutyagumi. Ebben a kérdésben MM-el egyetértek. Miért kell nekem más mocskában taposni, legyen az kgumi vagy sárgahasú köpet?! Külföldön azt láttam, hogy a kutya szabadon sz*rt a járda közepén, viszont a tulaj már hajtogatta is szét a spéci szedődobozkát. És ha valaki nem így jár el, eszméletlen összegekre büntetik! Ja, és a park füvéről, és az uttest mellől is összeszedték, nem csak a járdáról!

A kocsipisilés viszont értetlenül talál engem is. Családunkban jó pár autó megfordult már, és még seki nem akadt ki ilyesmi miatt - az ismerőseim között se. A saját autómat viszont 1 téli hónap alatt tönkrevágta az utakon használt só!!! És olyan részeken, amit nincs az a kutya, ami leh*gyozza!

Kutyaugatás.
Igazad van, de nem minden esetben. Jónéhány embertársunk egyenesen kéjes örömét leli benne, ahogy a kapu túloldaláról hergeli a tehetetlen kutyát.

Kutyatámadás.
Talán nem kéne folyamatosan a gyerekekkel példálózni. Az egyetlen frázis hajtogatása nem fog meggyőzni senki.
Én a forgalmas helyeken, nappal szinte mindenütt, teszek szájkosarat a dogomra. Éjszakai sétánál, és a kihalt utcán NEM. Pár éve jártam úgy, hogy kizárólag az mentett meg a "kisebbség" "fegyveres kéregetésétől", hogy idejébe letépte magáról kutyám a kosarat.
A póráz állandóan rajta van, s nem jelent neki túl nagy korlátozást, mivel Flexit használok - nem tudom láttál-e már ilyet, ez 6 méter hosszú, automatikusan visszacsévéli a felesleget, a kutya tetszés szerinti menyiséget húz belőle - viszont egy gombnyomással lestoppolható.

Tehát az autópisilésen kívül nem hiszem hogy bárkinek nagy gondja lenne velünk.
(Viszont megjegyzem, hogy hazafele menet, főleg éjszaka, ÉN IS többször végeztem már kisdolgomat közterületen! Sőt! Egy alkalommal a nagyot is, mivel városunkban nem biztosítanak kellő számú illemhelyet, nem gongolva a gyorsfosás esetére!)

asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 161
Minden hozzászólásodban benne van: "Gyerekek, könyörgöm, öljük meg!" (Valahol Európában - a gyengébbek kedvéért)
:O)))))))
Előzmény: Muster Mark (157)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.13 0 0 160
asta ne röhögjél, mert letöltendő szabadságvesztésnek nézel elébe, gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett halált okozó testi sértés, vagy pedig halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádjával.
:O)))

Előzmény: asta (156)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 159
Bocs, Riki, ez nem neked szólt, gondolom rájöttél:O)))
Előzmény: asta (156)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 158
Mocskolódó hangvételeddel önmagad minősíted.
Előzmény: Lord Iffy (128)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 157
Teljesen lényegtelen, hogy milyen hülyék azok a törvények, amelyeket nem tartasz be. A törvényeket be kell tartani. És az állattartásra vonatkozó helyhatósági rendeleteket is.

Egyébként az általam felsorolt 10 pontból az első 7, amely tényleges cselekedetekkel foglalkozott, törvényekkel, és igenis betartható törvényekkel is szabályozva van.

Az állítólagos "kutyagyilkos hangulat"-omról nem tudok, én inkább "törvénytisztelő meggyőzőerőről" beszélek, valamint az emberi életek és az emberi vagyon, morál megóvásának szükségességéről az azt veszélyeztető, törvénysértő kutyásokkal szemben.

Előzmény: asta (127)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 156
Most már én is röhögök, pedig először milyen komolyan vettem!
Látod MM ez az, amit nem szabad csinálni! Teljesen komolytalanná tettél egy témát, amely pedig valóban érdemes lenne egy kiegyensúlyozott vitára.
Előzmény: riki86 (154)
riki86 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 155
Jajjjj! Bocs! Megint OFFTOPIK voltam! Ejnye-bejnye!
Előzmény: riki86 (154)
riki86 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 154
Te tényleg nem vagy normális! Nagggyon kiváncsi lennék rád! Egyszerűen ülök a gépem előtt és röhögök, ezt nem tudom elhinni, hogy vannak ilyen emberek! :-DDDDDD
Mi vagy te? Valami kisebbségi komplexussal kűzdő bukott ügyvéd, jogász vagy esetleg rendőr?

"védelmezni a te kötelességed lett volna."

Védelmezem is! De általában inkább az emberektől!
És az én figyelmemet nem kell nyomatékosan felhívnod, de azért rendi vagy, hogy így aggódsz még az én gyermekem testi éppsége miatt is. Stresszes életed lehet! :-DDDDDD

Előzmény: Muster Mark (129)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 153
Ha olvastad volna a topicot, akkor tudnád, hogy ennek a topicnak nem az a témája, hogy
- én mi vagyok
- betartom-e a törvényt.

Ez a topic arról szól, hogy a kutyások nem tartják be a törvényt és az állattartásra vonatkozó helyhatósági rendeleteket, és ezzel amellett, hogy sorozatosan és folytatólagosan törvénysértéseket, szabálysértéseket követnek el, számos embertársunknak is állandó problémákat okoznak. Tehát teljesen fölösleges és offtopic arról írnod, hogy én mi vagyok és hogy én mikor betartom-e a törvényt.

Előzmény: szuszmok (123)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 152
Én pl. nem tartom magam tapasztalt kutyásnak. (Szóval akkor itt én lennék a kivétel, aki erősíti a szalbált)
Ésmivel nem vagyok tapasztalt, kérdezgetni szoktam a tapasztaltabbakat, mindenféle hülye kérdésekkel szoktam nyaggatni őket, hogy többet tudjak. Ajánlom ezt neked is, hátha akkor szinesebbé válik a stilusod:O)))
Előzmény: Muster Mark (148)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 151
Azt várom el, hogy a kutyások betartsák a vonatkozó törvényeket. Tehát a kutya ne ugasson, ne öljön meg kisgyermeket és ne szarjon a járdára, ne pisiljen le autókat és így tovább. A kérdésben teljesen irreleváns, hogy a kisgyermekek mit csinálnak, egyébként megjegyzem, hogy az állatkínzás is bűncselekmény és a kisgyermek állatkínázásért gondviselője (általában apja) felelősségre vonható, csak úgy, ahogy elvileg te is felelősségre vonható vagy közterület-szennyezésért, ha a járdára szaratod a kutyádat.

Teljesen mindegy, hogy mi szerepel a kutya feladatai között. Nem olvastad a topicnyitót! Nem arról szól ez a topic, hogy mi a kutya feladata. Ez a topic arról szól, hogy a kutyák ugatása miatt sokan nem tudnak aludni, és a kutyásokban nincs annyi empátia, hogy ezért a kutyájukat csendre neveljék. És arról, hogy ezzel a vonatkozó csendvédelmi rendeleteket is megsértik (nappal 55, éjjel 50 decibelnél erősebb hangot huzamosabb ideig kibocsátani nem lehet, vagy szabálysértést követsz el).

Előzmény: szuszmok (120)
riki86 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 150
Tudod mit akkor tanulj meg ezzel a problémával együttélni és hergeld magad továbbra is!
Mindenre ez a kifogás: ez a topik nem a kábszeres tűről szól, ez a topik nem arról szól, hogy szerezzek be kutyát, stb, stb.
Egyébként is elolvastam egyéb hozzászólásaidat, de te más topikokban is csak oktatsz és furkálsz másokat (pl. kvantumfizika, stb...ne kívánd, hogy a sok értelmes hozzászólásodat idézzem)
Mit kéne tennünk, hogy elégedett legyél a hozzászólásokkal? Mindenre helyeselni és bólogatni? Hát nem! És ha ez neked nem tetszik kedves MM, akkor nem kell lealacsonyodnod a mi szintünkre!
Ha meg nem mozogsz kutyás körökben, akkor pedig ne általánosíts, mert nem minden kutyás bunkó.
De ha te így gondolod, akkor gondold így! Szerintem itt a te minősítéseiden senki nem fog megsértődni, sőt senki nem fog komolyan venni. Süllyedt már el nem egy, nem kettő ilyen témájú topik, ennek is remélem előbb-utóbb ez lesz a sorsa! :-D

A kocsidat meg cseréld le, ha elrohadt a sok pisitől! :-D
Érdekes az enyém nem rohad el a pisitől. Vagy csak nem járnak erre kutyák? De még az is lehet, hogy direkt téged akarnak bosszantani és valami különleges vizeletet nyomnak a kocsidra. :-D
Viszlát! Nyissál egy kb. harmincadik értelmes témájú topikot!
Vagy csak egy közeli kutyás spriccolja valami maró hatású cuccal! :-D

Előzmény: Muster Mark (121)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 149
És akkor mi van?

Minden kutyát, akinek fehér foltja van exterminálnak, a fekete foltosoknak betömik a száját, hogy ne ugasson, az összes többi pedig szájkosárban morzsolgatja hátralévő napjait?
Az összes gazdi pedig 150000 forintos büntetést fizet, vagy az évi 5-6 kisgyermek potenciális gyilkosaként jólmegérdemelt börtönbüntetését tölti.
Ez lenne a szép új világ? NEKED!

Előzmény: Muster Mark (146)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 148
Kivétel nélkül minden kutyás tapasztalt, jó kutyásnak tartja magát. Az is, aki ezt úgy támasztja alá, hogy "naponta teljes fél órára kiengedem".

Továbbá ez a topic nem arról szól, hogy volt-e már kutyám, és nem is arról, hogy mit kellene tennem. Ez a topic arról szól, hogy a kutyások nem tartják be a törvényeket és emiatt Magyarországon 5-6 ember meghal és jelentős anyagi, morális kár is keletkezik. Célom tehát a kutyások meggyőzése, hogy tartsák be a vonatkozó törvényeket, helyhatósági rendeleteket, és ebben a kérdésben teljesen irreleváns, hogy te elfogadsz-e vitapartnernek, vagy nem.

Nem csak a szájkosár a probléma, hanem a többi 9 is, ám ezeket eddig kedves kutyásaink nem vették magukra, mivel nem kívánják elismerni. Ez ügyben még ki fogok találni valamit, hogy ne csak a szájkosárról legyen szó.

Az, hogy "nemigen", nem azt jelenti, hogy "nem". Évente 5-6 esetben mégiscsak "igen" lesz abból a "nemigen"-ből, és akkor a kedves kutyás azzal védekezik majd, hogy az ő kutyája nagyon békés volt és biztos az átharapott torkú kisgyermek ingerelte. Ez azonban a bíróságot baromira nem fogja érdekelni, mert egy kisgyermek torkát nem szabad átharapni akkor sem, ha kutyát kínoz, és a kutya tetteiért a gazdája a felelős, akinek vétkes hanyagsága, tehát a szájkosár mellőzése okozza a kisgyermek halálát.

Az állatpszichológia nem jövendőmondás, nyilván nem képes megmondani a jövőt, ám képes annak megállapítására, hogy egy kutya jelent-e életveszélyt az emberekre, vagy nem. Amennyiben a válasz igenlő, akkor nyilvánvalóan nem lehet az emberek életét kockáztatni a kutya exterminálásának, elaltatásának, tehát megölésének mellőzésével.

Előzmény: asta (119)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.13 0 0 147
a szabadságvesztéses monológodat kihagytad.
ilyen egyszerü mondatszekezeteket sajnos mi tapló kutyások nem tudunk értelmezni.
Előzmény: Muster Mark (136)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 146
Várjuk ki a végét. Még bucóék is nyerhetnek.
Előzmény: Babyboo (115)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 145
Nyisd meg a topicot. Egyébként nagyon is reális lehetőségnek látom, hogy a teljes magyar kutyapopuláció állatpszichológusi szempontból történő felülvizsgálata esetén az derülne ki, hogy a magyar kutyák jelentős része komplett elmebeteg (őrjöngő, depressziós, katatón).
Előzmény: funtasy (114)
asta Creative Commons License 2003.06.13 0 0 144
Huhh! Ebbe ne menjünk bele! Nem olvastam a Mein Kampf-ot, mert nem jutottam hozzá. De szívesen elolvasnám, mert kiváncsi vagyok. Igen, tudom, veszélyes tömegek kezébe adni ilyen műveket, csak nagyon nehéz meghúzni azt a határt, ahol végülis az információhoz való jogodat korlátozzák. Na ez azért off:O))

Azért ez a kutyatéma nem teljesen analóg....

Előzmény: Firedog (140)
Szigmo Creative Commons License 2003.06.13 0 0 143
Tök fölöslegesen tépjük a szánkat. Ellenérvek nincsenek, ide-oda másolt idézeteidet már soxor láttuk. Mondj újat! Lehetőleg olyat amin látszik hogy azon is elgondolkodtál amit mi írtunk. Ilyen eddig nem volt.
Babyboo Creative Commons License 2003.06.13 0 0 142
gyerekek ne ingereljétek mert a végén még infarktust kap, ti pedig fizethettek 150000 Ft-ig terjedő pénzbüntetést! :) Mindjárt széttépi a topicot olyan ideges, vagy csak bekattant és azért ismételgeti itt papagáj módjára ugyanazokat a marhaságokat?

BB
aki mostmár tényleg elhúz pakolni, mert a végén meztelenül kell majd fürdenie fürdőruci híján.

szuszmok Creative Commons License 2003.06.13 0 0 141
Ilyen mértékű fafejűséggel nehezen fog menni a meggyőzés...
A topikod viszont szépen gyarapodik hozzászólásilag.

korábban nem futottál te egy bizonyos Makk3 nick-ként???:(

Előzmény: Muster Mark (139)
Firedog Creative Commons License 2003.06.13 0 0 140
"Jó hülye demokrataként viszont, úgy gondolom, mindenkinek joga van a baromságát fennen hirdetni. Legfeljebb kiröhögik:O)))(jük) "

A Mein Kampf-ot olvastad?
Én igen. Ugyanilyen demagóg szellemiségű: alapvető tényekből, hibás, de tudományosan hangzó gondolatmenettel következtetéseket vont le, azokat alátámasztotta, szabályokat kovácsolt.
És menyi kárt okozott!

A könyv megjelenésekor, és ma is az értelmesebb ember kineveti az egészet. Mégis be van tiltva! Még egy történelem szakos hallgatónak is nehéz beszereznie. Vajon miért?

Itt is faji alapon történő hátrányos megkülönböztetésről van szó. A "faji" kifejezés itt helytálló, mivel a kutya egy másik faj.

Előzmény: asta (98)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.13 0 0 139
Kedves fmar,

ez a topic nem arról szól, hogy mikor szenvednek állatok az emberi felelőtlenség, nemtörődömség, aljasság miatt. Ez a topic arról a 10 dologról szól, amit én, sokadmagammal együtt, utálok a kutyásokban.

Az embert ölt kutya exterminálására, elaltatására, tehát megölésére azért van szükség, mert okkal feltételezhető, hogy ismét ölni fog, és ennek a veszélynek nem lehet kitenni az embereket. A kérdés szempontjából teljesen irreleváns, hogy a kutyát felelőtlenül ingerelték-e fel az öléshez, mivel egy kisgyermek torkát nem lehet akkor sem átharapni, ha netán buta módon elkezdte egy kutya farkát húzogatni.

Továbbá az is teljesen lényegtelen, hogy volt-e kutyám, van-e kutyám, lesz-e kutyám. Egyszerűen nem erről szól ez a topic. Ez a topic arról szól, hogy a kutyások sértik a törvényt, a helyhatósági rendeleteket és az emberi együttélés szabályait, és célom az, hogy meggyőzzem őket róla, hogy ez nem helyes.

Előzmény: fmar (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!