Keresés

Részletes keresés

BringasLevy Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1992
Ebben maradéktalanul egyet értünk.
Előzmény: sélliagrav (1991)
sélliagrav Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1991
A jó bírságrendszer olyan, hogy ismételhető és növelhető. Azaz a visszaesőknek egyre nagyobb összeg. Netán közmunkában kell ledolgozni. Napi 5000 Ft-jával. Azért ha egy 30ezres bírságot úgy kéne ledolgozni az árokparton egy hét alatt, akkor visszavenne az arcából jópár nagyarc is. És ne felejtsük el a krediteket se: ha ez közlekedési vétség lenne, ami visszaeső számára gyűlne ... még a végén a jogsija bánná ...

Persze vannak olyanok, akiken ezek a módszerek sem segítenének. De annyit segítene, hogy nem lenne általános az, hogy minden gyerekes és minden mozgáskorlátozott hely el van állva jellemzően nem rászorultak által.

Én azt vallom, hogy olyan mély anarchiában vagyunk, hogy ezen a helyzeten számtalan megoldás javítani tud, csak és kizárólag jogalkotói és végrehajtói hatalmi akarat kérdése az egész. Az estek 95%-át kezelni lehetne. és ha majd ott leszünk, hogy még mindig van 1-2 bunkó, akkor majd kitaláljuk, hogy kezdjünk-e velük valamit. De addig is az alapvető, követett társadalmi normákat kéne gatyába rázni.
Előzmény: BringasLevy (1990)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1990
"Tényleg elképzelem, amint a kigyúrt agyatlan vadbarom megkapja a kis figyelmeztető levélkédet a mozgáskorlátozott helyen parkolásért, mekkorát röhögnek, miközben kivágja a kukába:-)) Majd mikor a harmadik után megjön az 5.000 Ft, szerencsétlen csajának egyel több fuvart kellene megcsinálni aznap?! Komoly visszatartó erő egy bűnöző számára, pl..."

Nem állítom, hogy az ötletem a tuti. De a játék kedvéért gondold csak tovább!
Szerencsétlen csaja, ledolgozza azt az 5000-t. De mire végez, már a kigyúrt agyatlan vadbarom, kapja is a 10.000s csekket.
Megy a hősünk szegény csajához, hogy húzzon bele, de közben megint elkövet valami szabálysértést, ami már 20.000-be fáj neki.
Szerinted mikor kezdene le esni neki, hogy a csaj már nem tudja kitermelni azt a közlekedési stílust?
Mert előbb, vagy utóbb, biztos le esik.

Ezzel szemben van, hogy a haver hallotta szoliban, hogy valaki látta a TV-ben, hogy 100.000 a bírság. De még soha senkiről nem hallott sem ő sem a haver, sem szolis csaj, hogy bárkit meg is büntettek érte.
Ez esetben, mikor fog betörni a hősünk?
Előzmény: aabroncs (1989)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1989
"Lehet, hogy elsőre kevesled a büntetést. De gondold csak végig! Egy felmérés szerint egy átlag ember 2percenként követ el valami szabálysértést. 2percenként. És ez az átlag. Ebbe benne van a csecsemő és mozgásképtelen öreg is. Vagyis az aktívabb emberek, még fegyelmezetlenebbek.
Na erre vetítsd rá, akár 2000Ft-os bírságot, akár fentebb leírt rendszert."

Ez pedig egyszerűen nem igaz. Én aki nem vagyok szabálykövető, merem állítani ez orbitális baromság, mint a legtöbb statisztika. Én magam szerintem vezetés közben elkövetek napi egy-két szabálysértést. Vannak dolgok, amiket direkt és következetesen. Ezen túlmenőleg nem szegek szabályt. A "hibáim" ugyanazok, szerintem szinte mindig. a legtöbb ember ilyen.Az átlagember. A felsorolásod sem az átlagembert tükrözi, akit védeni akarsz a magas bírságoktól. Ez rendben is volna. Azonban az elkövetők nem mérhetők ezzel a mércével, mert ők nem azok az emberek..

Tényleg elképzelem, amint a kigyúrt agyatlan vadbarom megkapja a kis figyelmeztető levélkédet a mozgáskorlátozott helyen parkolásért, mekkorát röhögnek, miközben kivágja a kukába:-)) Majd mikor a harmadik után megjön az 5.000 Ft, szerencsétlen csajának egyel több fuvart kellene megcsinálni aznap?! Komoly visszatartó erő egy bűnöző számára, pl...
Előzmény: BringasLevy (1983)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1988
Ez teljes tévedés. Az emberek két csoportra oszlanak. notórius elkövetők és az átlagember, aki alig szeg szabályt és ő az elszenvedője a másik csoportnak. A soraid nem téged, hanem engem igazolnak. Szerintem az eltérés ott van kettőnk közt, hogy Te a 100.000 Ft-ot a második csoporthoz nézed, de az elsőhöz kellene.

Egyébként nagyon jó a felsorolásod, csak átléped a pénzben kifejezhető büntetések határát. Kicsit demagóg is a hozzászólás, már bocs.
Megáll a mozgáskorlátozottak helyén: 100.000Ft.
-Szembe megy a forgalommal az autópályán: 150.000 Ft
-Rendszeresen ittasan vezet: ?Ft/?év Ezt nem is értem. Innen demagógia. Ha ittasan vezet, jogsi ugrik,másodszorra, örökre.Bírság ma, helyesen súlyos 100.000 Ft-ok!Ha balesetet is okoz, akár 500.000 Ft felett is lehet+ börtön. Most éppen egy hölgy kapott 7000.000 Ft-ot. Nem tudom hogy fizeti ki, de egyet kell értenem. Emberek életét kockáztatta, szó szerint. Mennyi lenne a jogos? 50.000. Ft??? Vicc:-)
-Besurran a nyitott ajtón és lop: Kár megtérítése és súlyos pénzbírság, letöltendő?
-Betöri az ajtót és lop: Kár megtérítése és súlyos pénzbírság, vagyonelkobzás, letöltendő?
a továbbiakra nem válaszolok, de könnyedén tudnék és a jog is tud, helyesen. A Te rendszered vicces és Magyarországon szinte hatástalan lenne, nem is vezetik be. Vannak részei, amikkel egyetértek, de vannak kiemelten kezelendő szabálysértések, amik önmagukban nem csak bosszúságot okoznak, de a becsületes, nagyjából szabálykövető embereket irritálják. Az egyik ilyen a mozgáskorlátozott helyre parkolás. Szerintem Te nem is itt élsz, mert különben nem feltételeznél következetességet és megbánást azokról, akik ilyesmire vetemednek nap, mint nap. Gondold át, milyen erkölcsi sekélyesség szükséges ahhoz, hogy mozgáskorlátozott helyre állj! Én még tilosban is képtelen vagyok megállni, pedig nem vagyok elvakult szabálykövető, de van 1 határ, amit nem lépek át...A büntetés fokozatossága jól fenntartható és, amint írtam, ez kiemelt szabálysértés. Nem mondtam, hogy innen kell induljon és nem is indul innen.

"Nekem pl. Nagyon tetszene egy olyan rendszer, ahol egy ilyen "botlásért" megy ki a figyelmeztető levél. Semmi csekk, semmi büntető pont, csak egy levél, hogy hibáztál. "

:-))))) Ezen csak nevetni tudok, bocsáss meg. Pár nap alatt káosz lenne. Te ttényleg nagyon nem ismered az embereket, jó szándékkal, pozitív vagy, de azt kell mondjam, naiv.

Most is van büntetőpont rendszer, azt sem tudom nekem mennyi van. Azt akarod mondani, hogy egy szabálysértéshez, hogy büntetés legyen belőle, el kell követni háromszor? :-))) Szerintem Te gondold végig...Számold hozzá még, hogy párszor meg is ússza..Ezzel az erővel kipróbálhatnánk, amit állítólag már próbáltak, ne legyen KRESZ.

""Azonban azt ugye nem vitatjuk, hogy a büntetés mértékének tükröznie kell(ene) az erkölcsi "károkozás" mértékét?"

Ebben egyetértünk. Éppen ezért sokallom a 100.000Ft-os bírságot."

Szóval amin igazán vitázunk, az összeg mértéke. Nos, ma egy huszonéves fiatal vásárol egy BMW X6-ot, kp-ra. 20.000.000. Ft-ért és napi szinten áll keresztbe a mozgáskorlátozott helyen. Még egyszer kérdezem, a 100.000 Ft sok? Mert ugye nem gondoljuk, hogy Józsibá a fő elkövető a Skoda 120L-lel? Vagy én vagy Te?
Ha pedig valaki a Suzuki Swifttel áll oda, nos az a kevés majd kér részletfizetést, ha ekkora gyökér volt.Érdekes, hogy én nem félek. Félek egy elnézett 60-as táblától, de elviselem..Ott nincs is egyből 100.000 Ft...Nagyon normálisan, most 30.000 Ft az induló...
Előzmény: BringasLevy (1983)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1987
Már ha sikerül nekik.
:)
(nálam sokszor besz@pódnak)
Előzmény: vz55 (1985)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1986
Tegnap Bálintról hazafelé jövet a Bálint Márton suli utcájában sebességet mértek egy civil fehér autóból. Az utca vége után csekket osztottak.
Az utca adottságai miatt a sebességtúllépés meg sem közelíti a mi utcánkban tapasztalhatót, mégis nagy volt a sor a csekkosztóhelyen. (több keresztút, iskola, 2 zebra) Bár ezt már írtam, Bálinton minden nap mérnek, van amikor 2 helyen egyszerre.
Lehetne tenni valamit Érden is, csak senki sem akar.
Egyébként én azt figyeltem meg a sebességtúllépésnél, mozgáskorlátozott parkolóknál (és pl. a jobbra fordul (álcából) majd záróvonalon megfordul, végül egy jobbra kanyarral megelőz legalább 3-4 autót. Tipikus példa a Peny lámpa), hogy olyanok is egyre többször csinálják, akiknek ezelőtt eszébe sem fordult volna.
A mozgáskorlátozott helyre beáll a prinyó szutyuki (csakazértis, ettől érzi magát nagycsávónak) az utcánkban előzni próbálnak egy 70-80-al repesztőt, simán odalép nehogymáááááá sikerüljön, néhány éve ez nem volt jellemző.
Bárki megfigyelheti azt is, hogy a mozgáskorlátozott helyek egyre többször foglaltak, és egyre többször jelentéktelen, értéktelen autók állnak ott. (persze kártya nélkül)
Nekem az IKEA parkolója volt a csúcs, X5 keresztben 3db mozgáskorlátozott helyen.
(nyilván csakazértiskapjátokbe)
Tegnap délelőtt eljött egy szigetelős szaki megnézni a pincét.
Nem az úton állt meg kis autójával, mégis miközben menni készült hárman dudálták le, ebből kettő eszement sebességgel előzött.
Utolsó kérdése: baszki mi van itt? ilyet még nem láttam. (komolyan rémült volt az arca)

(Hétvégén 505 baleset 13 halott. A csúszós út miatt. Lónak a valagát, nem is fagyott. Mennek mint azállat)
vz55 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1985
Én azokkal kezdeném a büntetést, akik a balra kanyarodó sávból eléd vágnak, és egyenesen haladnak.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1984
Így igaz!
Előzmény: BringasLevy (1983)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1983
"Azonban azt ugye nem vitatjuk, hogy a büntetés mértékének tükröznie kell(ene) az erkölcsi "károkozás" mértékét?"

Ebben egyetértünk. Éppen ezért sokallom a 100.000Ft-os bírságot.

Csak menjél végig a lépcsőn a bűnöket latolgatva!

-Megáll a mozgáskorlátozottak helyén: 100.000Ft.
-Szembe megy a forgalommal az autópályán: ?Ft
-Rendszeresen ittasan vezet: ?Ft/?év
-Besurran a nyitott ajtón és lop: ?
-Betöri az ajtót és lop: ?
-Betör megveri az ott lakót és lop (rabol): ?
-Megöli az ott lakót és lop. ?
-Be megy az iskolába és vaktában lövöldöz. ?
-Be megy egy bankba, ahol lemészárol mindenkit és elviszi a pénzt: ?
-stb.

Úgy gondolom, hogy ha 100.000Ft -al indulunk, akkor már a 3., 4. pontban eljutunk a halál büntetésig. Nem mintha sajnálnám az elkövetőt, de akkor mivel tartjuk fen a büntetés fokozatosságát? Mert kivégezni egy gyilkost akkor is csak egyszer lehet, ha hanyagságból őlt és akkor is ha egy vérengző ámokfutó.


Nekem pl. Nagyon tetszene egy olyan rendszer, ahol egy ilyen "botlásért" megy ki a figyelmeztető levél. Semmi csekk, semmi büntető pont, csak egy levél, hogy hibáztál.
Ebből következik, hogy lebuktál, hogy vigyáznak a rendre. De az is, hogy nem akar senki kötelet egy hibáért.
Ha 3hónapon belül, megint rajta kapnak valami kis vétségen, Megint megy egy levél. Ebben sincsen csekk, büntető pont sem, de már tartalmazza figyelmezetetés képpen a következőket.
Ha 6 hónapon belül megint okot adtam egy levélre, akkor már jön a csekk. Nem nagy összegről, mondjuk 2-5E forint. Ebből bőven fedezve van az előző két levél költsége, senkit nem adósít el, de mégis büntetés.
A következő levél, bármikor jöhet 1 éven belül, ha ki lett provokálva, de már az összeg az előző duplája, amit fizetni kell érte.
Aztán minden egyes vétség esetén, az elévülési idő és az összeg is a duplájára nő.

Lehet, hogy elsőre kevesled a büntetést. De gondold csak végig! Egy felmérés szerint egy átlag ember 2percenként követ el valami szabálysértést. 2percenként. És ez az átlag. Ebbe benne van a csecsemő és mozgásképtelen öreg is. Vagyis az aktívabb emberek, még fegyelmezetlenebbek.
Na erre vetítsd rá, akár 2000Ft-os bírságot, akár fentebb leírt rendszert.

Természetesen az ötletemnek akkor van értelme, ha a lebukás legalább 75-80%-os!
Előzmény: aabroncs (1982)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1982
Nem hiszem én sem. Azonban azt ugye nem vitatjuk, hogy a büntetés mértékének tükröznie kell(ene) az erkölcsi "károkozás" mértékét? A minap láttam az Obi előtt,, milyen mikor a parkolót mindet elfoglalják a mozgáskorlátozottak elől, majd érkezik egy szerencsétlen és csak áll és néz...Index kitéve és nem hisz a szemének. Én ott állok és csak bólogatok, igen jól látod. Mutatom neki, egyiken sincsen kint az igazolvány..Besétálok és szólok a biztonsági őrnek, aki közli, nem tud mit csinálni. Sajnálja. mondom, ott áll kint a mozgáskorlátozott...
Senki nem tett semmit. Gondolom akik elfoglalták, röhögnek a markukba. Ez nem 2000 Ft-ot ér, ha megkérdezed azt a mozgáskorlátozottat..
Abban egyet értünk, minél többet fel kell deríteni és rommá kell büntetni. Ez biztosan hatékony! Ha én állok oda, engem kell megbüntetni, nyugodtan.
Előzmény: BringasLevy (1981)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1981
Persze. itt csak vélemények, nézetek ütköznek. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is közvetlen befolyással volna a téma jogi hátterére. Legalább is én nem. :-)
Előzmény: Jalmi11 (1980)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1980
Végül is mindannyian azt szeretnénk, hogy be legyenek tartva a jogszabályok,
ki így, ki úgy, vérmérséklet függvényében.
A többi már nem csak rajtunk múlik!
Előzmény: BringasLevy (1979)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1979
A drasztikussággal egyet is értek.

Azzal nem értek egyet, hogy soha ki nem vetett csillagászati összegekről beszélünk, mikor a sok kicsi sokra megy itt igaz.

Hidd el, hogy az összegnél sokkal fontosabb, hogy mekkora %-ban kell bírságot fizetni a "tévedésért" Akár valóban tévedés, akár nemtörődömség.

Tehát bár kisebb összeget pártolom, nekem az is jó, ha 100milliót vetnek ki bírságra, csak vessék ki legalább minden, vagy minden második szabálytalansága esetén az összes szabálytalannak! Mert szerintem ez a lényeg és nem a büntetés mértéke.
Előzmény: Jalmi11 (1977)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1978
Nem bizonyítható amit mondok, de komoly pénzben mernék fogadni, évek óta rajta vagyok a kérdésen, aki a mozgáskorlátozott helyre áll, 99,9%-ban pontosan tisztában van vele mit tesz. Ugyanis a bejárathoz közeli gyanúsan üres helyek már rég óta mindenhol mozgáskorlátozott helyek.

a kétezer forintos bírság pedig egészen biztosan nem megoldás. A megoldás a magas összegű bírság, amit, mint külföldön, nem tud megkenni, mert a rögzítés után egy perccel a központi adatbank több helyen rögzíti. Ráadásul figyelmen kívül hagyjátok azt a tényt, hogy az elkövetők azért legnagyobb részt több millás autókkal követik el és tényleg nem a hozzám hasonló átlagemberek. A tilosban parkolás a közlekedést leginkább megnehezítő szabálysértések egyike. Az tény, hogy a "felderítési százalékot" kell növelni, de hidd el, ha 2000 Ft a bírság, semmi nem fog történni. Mellényzsebből kivágják, akár hetente többször...Drákói szigor és több százezres, elkenhetetlen bírság. Ezt kell rendbe tenni, mert ennek van olyan erkölcsi üzenete is, hogy akik ezt megteszik, arcul köpik a többi embert. Ugyanis ezt a szabályt betartani semmibe sem kerül!
Előzmény: Jalmi11 (1977)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1977
Az is igaz, hogy egy része a mozgik helyére parkolóknak, csak figyelmetlen.
Már parkoláskor lélekben a polcokat böngészi :-)
Ezeknek egy kicsiny bírság is elrettentő, és a továbbiakban jobban figyel,
a többség nem ilyen!
Nagy ívből letojja a parkolást úgy, mint a közúti közlekedést,
na ezek miatt kell a drasztikusabb lépés.
Előzmény: BringasLevy (1976)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1976
Szerinted ha a bírság 2000Ft és valóban továbbra sem érdekli a delikvenst a szabály be tartása, akkor mennyi idő alatt gyűjtené be azt 100.000Ft-ot?

Egy hét alatt le parkol az ilyen 50x tilos helyre? Mert szerintem igen.

Nem haza beszélek, mikor a magas bírságok ellen vagyok. Nem jellemző, hogy bármilyen szabályt is megszegnék. Azt nem állítom, hogy sohasem, mert szerintem mindenki téved néha.
Én ha tévedek, akkor vállalom a következményeit is. Ha 100.000Ft, akkor kifizetem. Ha 10millió, akkor leülöm. Nem ez a lényeg. Szerintem a lényeg az arányokban van.

Ha 10-böl LEGALÁBB 7x szer bírságot fizetni a "tévedésért" de csak kisebb összeget, akkor annak van vissza tartó ereje. A vissza tartó erő éppen a magas aránya a lebukásnak.

Ha 1000 alkalomból kell 1x 100.000Ft-ot fizetni, akkor meg bárki meg fogja kockáztatni, aki erre hajlamos, mert annyira kicsi az esély a büntetésre. Ha mégis megcsípik, akkor vagy fizeti a csekket, vagy megoldja "okosba".
Ha valakinek csúszik 10.000 zsebbe, akkor el tudják simítani az ügyet. Látszólag mindenki jól járt, mert a delikvens megúszta a büntit a tizedéből, meg az ellenőr is keresett egy fél heti bért. Aztán a pofátlan, a következő 999 alkalommal ingyen teheti megint a tilosban parkolást, hiszen a büntetési esély továbbra is 1:1000.

2000Ft annyira kicsi összeg, hogy a töredékért "senki" nem vesztegethető meg.
100-200Ft -ért ki fog kockáztatni egy biztos munka helyet? 1000ért meg már mindegy, hogy a csekket fizeti ki a bunkó, vagy az ellenőrt keni meg. Már csak dühében sem fog vesztegetni. Ráadásul az ilyen tettei MINIMUM 70%-ban fizetnie kell.

Összességében, ez utóbbi többe kerül neki...

Úgy gondolom, kicsit félre vittem a témát, bocs.
Tulajdonképpen a lényeg nem az összeg, hanem a lebukás, a büntetés valószínűsége szerintem.
Előzmény: aabroncs (1972)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1975
Így van. Azért pedig nem lehet egy bírság alacsony, mert ha magas, akkor már megéri megvesztegetni:-)))

azért hihetetlen, hogy milyen "szempontokra" is gondoltok, gondolunk. Őrület, nem?

Előzmény: Jalmi11 (1974)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1974
aabroncs-al értek egyet.

A megvesztegethetőség más dolog,
első rajtakapásnál letöltendőt.
Előzmény: Törölt nick (1973)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1973
Ha minden alkalommal megkapná azt a párezer forintos bírságot, és minden alkalomért állhatna sorba a psetán, hogy befizesse, különben jönne érte a rendőr, hogy bevigye leülni a bírság összegét, kurvára meggondolná a nagyarcú barom is, hidd el! De csak akkor. Ha minden alkalomért megkapná, könyörtelenül. Akkor is, ha polgárőr, vagy a polgármester kölke, vagy a rendőrkapitány felesége. Bárki. És soha nem úszhatná meg. Mert a nagy büntitért már megéri megvesztegetni valakit. De minden 3000 Ft-ért külön köröket futni... Azt már meggondolná a tuskó is
Előzmény: aabroncs (1972)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1972
Nos ebben valóban nem egyezik a véleményünk. Ugyanis akik nem követik el ezeket a szemétségeket, azok soha nem követik el. (merem állítani, a 99% ilyen)

A legtöbb ember ilyen. Őket nem zavarja sem 100.000 Ft, sem 300.000 Ft. Engem sem. Tőlem 1.000.000. Ft- is lehet. Nem fordulhat elő, hogy oda álljak, amíg nem szorulok rá!

Azok akik viszont elkövetik, azok napi szinten tojnak a szabályokra és őket 2000 Ft nem rettenti el. Ráadásul 2000 Ft bírság sok esetben elfogadhatóvá tenné az elkövetést. Ez alatt azt értem, hogy rengeteg embert tudok, aki kényszer helyzetben tojik 2000 Ft-ra és oda áll. Azonban 100.000 Ft-ra nem tojik. Ráadásul a büntetésnek tükröznie kell a vétség erkölcsi "értékét", ami az én szememben és a legtöbb ember szemében nem 2000 Ft és nem is 20.000 Ft. Ezek az összegek a hátrányba kerülő számára is megalázóak. Tehát egy mozgáskorlátozott "szenvedése", "kínlódása", amiért nem tud a bejárathoz közel, kényelmes helyre parkolni, nem 2000 Ft. A normális ember szemében szerintem ez 100.000 Ft-os szemétség..

Szerintem túl jót és sokat feltételezel az emberekről, akik ilyesmit csinálnak. Pedig nem szabad. Aki így meg tud állni, nos alig alkalmas az emberi együttélésre. Ők azok akik az élet más területein is pontosan így léteznek...
Előzmény: BringasLevy (1971)
BringasLevy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1971
"... és a brutális, százezrekre rúgó bírságok segítenek ezen a problémán."

Ezzel nem értek egyet.

Szerintem kisebb, de valóban kivetett bírságok eredményesebbek.

Ha minden 10 alkalomból, csak 6-7 esetben kellene 2000Ft-ot fizetnie a tiltott helyért, (természetesen ha 2 helyet foglal, akkor 2x2000Ft) akkor egy idő után meg sem fordúlna a fejében, hogy oda álljon, ha nem jogosult rá.

Ezzel szemben, ha ott lebeg a sok 100ezres bírság lehetősége,de pontosan tudja, hogy soha senki nem kapott még olyat és majdnem biztos, hogy ő sem fog, akkor nem fog foglalkozni vele.

Bármilyen gazdag is legyen valaki, hamar leszokik arról, hogy 2000Ft. ért parkoljon valahol, ahol 5-20méterrel arrébb, ingyen is meg teheti. Néhány bolond dacból egy darabig talán meg teszi, de náluk is előbb-utóbb a józan ész lesz úrrá a helyzeten, ha látja, töbször kell fizetnie, mint nem.

Sajnos nem minden embert a lekiismeret vezérel a tetteiben. Ezért a büntetés valóban szügséges. De fontos, hogy mértéke ne ellenállást szüljön és fontos, reális legyen a valószinűsége, ha rászlogáltunk.

Én inkább abban látom a gondot, hogy a vétkek túl kicssi %-ban vannak megtorolva a hatóságok részéről. Túl sokszor lehet vétkezni következmének nélkül. Így nem éri meg, nem meg tenni, ha a lelkiismeretel el tudod valahogy számolni. És van, aki bármit el tud... :-(
Előzmény: aabroncs (1970)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1970
Mikor a Peugeot-ról csináltam a fotót, megálltunk a Savoya mélygarázs bejárat mellett, elszívni egy cigarettát, sajnos a nejem néha kocabagózik még:-)

Nos, mikor ott álltunk, éppen megérkezett egy fekete Audi A8. Én is olyan arcokra számítottam mint Te. Természetesen azonnal a mozgáskorlátozottra álltak, miközben a parkolóban, igaz 20 méterrel arrébb, de volt hely. Nos nem kopaszok szálltak ki, hanem apu, anyu, nagylány és kisgyerek, karon ülő...(így, direkt kis betűvel írva mind)
Én tettem valami csendes, diszkrét megjegyzést, sőt végig nyíltan fixíroztam őket, hátha...

Természetesen semmi mást nem értem el, mint apu elkezdte felszívni a vizet és látszott, mindjárt keménykedés következik. Én erre mindig kapható vagyok, mert ezt nagyon utálom és kiállok az igazamért, de mivel aznap ez volt a harmadik, elfáradtam, szóltam valami +miért kell ekkora bunkónak lenni" vagy valami ilyesmit és otthagytam őket..Valójában a jó öreg Don Quijote jut most már eszembe, minden nap, minden alkalommal mikor ezt a fajta ősparasztságot látom...

Reménytelen. Csak a drákói törvények és a brutális, százezrekre rúgó bírságok segítenek ezen a problémán. A magam részéről úgy gondolom a mozgáskorlátozott helyre parkolás alapban 100.000 Ft-ra taksálnám elsőre és utána duplázódna...
Előzmény: Törölt nick (1968)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1969
Mint láthatod az előző képeken, nem autó típus függő az emberi
bunkóság.
De azon sem csodálkoznék ha a nagymami-nagypapi kártyája
ott virítana a szélvédőn...
Először ezt kellene megszüntetni,
aztán jöhet akár a vízágyú is :-)
Előzmény: Törölt nick (1968)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1967
Tök üres parkoló, nem túlzok, száz üres hely, de ő a mozgáskorlátozottra és egyből kettőre. Miért???? Nem tud még két métert gyalogolni? Két kurv@ métert, cserébe, hogy ne legyen 1 f0s ember?

Nos, ezt én sem tudom megérteni.

Igen, a kutyás hasonlat talán működne.
Nincsen rá felsőbb szintről akarat.
Na, de erről sokat lehetne vitázni, még a mozgi
társadalom sem egységes olyan téren, hogy mit hogyan
kellene megváltoztatni.

A nejed a belső tulajdonságaidat is ismeri :-)

Előzmény: aabroncs (1966)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1966
Ha gondolod, gyárthatunk még ideológiákat, mitől nem nulla az ilyen ember, de..

Rengeteg ilyen van, egyre több!!!

Egy órával előtte fotóztam egy ugyanilyet a Savoya-parkban, csak egy 206-os Peugeot.

GYR-579.

Tök üres parkoló, nem túlzok, száz üres hely, de ő a mozgáskorlátozottra és egyből kettőre. Miért???? Nem tud még két métert gyalogolni? Két kurv@ métert, cserébe, hogy ne legyen 1 f0s ember?
Ez a lesz@rom a többi embert, én vagyok a császár kategória. Egyetlen gyógyír létezik, mint a kutyánál, mikor rossz helyre tojik!!!!

Ott, akkor, azonnal az orrát bele kell verni. Utána megtanulja...

Velem, más normális emberekkel, miért nem fordul elő?
Ma megpróbáltam, hogy képes vagyok-e az üres parkolóban a csíkra parkolni. Beálltam, mint a nagyok, ahogy a menők csinálják. Vonalra, nehogy az Audimra nyissa már valaki az ajtót,, de nem ment..Hihetetlen, de nem ment. A nejem azt mondta, remélte, nem sikerül:-)

bunko0111
Előzmény: Jalmi11 (1965)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1965
Láttad, hogy ki szállt ki belőle? Mert nagyon úgy néz ki, hogy a jobb 1-ből
kerekesszékes szállt ki, azért parkol ilyen furcsán, és a szállító elfelejtette
kirakni a kártyát. Remélem...
Kellene ilyenkor egy hatósági ember aki figyel és lecsap ha kell.

Helyette a penny előtt osztották a csekket.

Innen üzenem annak a motoros gyereknek, akinek lehetősége lett volna megúszni
a csekk átvételt, hogy máskor figyeljen a szembejövőkre a gáz csutkára húzása helyett:-)

Előzmény: aabroncs (1963)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1964
Pont erről beszéltem én is,
nem nagy, és nem fekete.
(mégis gyökér)
Egy csekk biztos elgondolkoztatta volna.
(akinek van otthon 20 nagy fekete autója, az 21.-nek sem vesz ilyet, nemhogy másodiknak)
Előzmény: aabroncs (1963)
aabroncs Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1963
E-mail ment!

A mai termésből 1 gyöngyszem, Stop-Shop parkoló, ráadásul órákat állt ott(legalább egy órát, de inkább többet, ez alatt egy rendőr sem jött!?!):



bunko010

Így kell egyetlen autóval megszívatni két mozgáskorlátozottat. Kérdem én, milyen lelkivilága van az ilyen "embernek"? Nem simán elfoglalja a helyét, ami magában is a bunkóság teteje, de űberolja azzal,hogy mindkét helyre rááll. Mennyi is most a büntetési tétele? Remélem kétszeresen megkapja.

Ja és a rendszám ki van takarva:-)))

Gyökér...Vagy 20 üres hely volt a parkolóban.
Előzmény: Törölt nick (1962)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1962
.
Előzmény: aabroncs (1960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!