Keresés

Részletes keresés

L-I--F-E Creative Commons License 2009.06.27 0 0 2199
Detonátor Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2198
"Nekem van időnként lelkiismeret furdalásom, mert kicsit túl ment a célon a dolog. De azt jó tudni, hogy én tevőlegesen is adtam lehetőséget felemelkedni a cigányság elnyomott, üldözött embereinek. Igaz csak két évig, de adtam. Sok szájtépő liberális ezt tegye utánam, azután beszéljen."

Nálad a pont.

"Legyen aminek lennie kell, közel bármire fel vagyok készülve. Sem az ország vezetése, sem a cigányság nagy része nem akarja megoldani ezt, akkor én minek töltsem vele az időmet? Az elkövetkező öt évben eldől a dolog és én ebben nem tudok érdemben tenni, hogy ne így legyen."

Már így is túl sokat tettél. Te is toltál rajta valamit, mert "tolóerő" vagy. ;-)

Egyébként köszönöm a választ. :-)

Előzmény: balacy (2197)
balacy Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2197
A "kár" nem erre a témára vonatkozott, amit linkeltél igaz.

Igen jól van, már lehet, hogy a Jobbikra szavazott? Nem tudni, de valami oknál fogva előítéletesen viselkedik, faji megjegyzéseket tesz. Engem meg még jobban utál. Sem az ingatlant nem tudta eladni, sem a meglévő értékeket megtartani. Már nem művelik a kertjüket, gondolom sajnálják a legjobban rászoruló rétegtől és attól tartanak - természetesen alap nélkül - hogy az új szomszédok segítenek szüretelni. De tanul a liberina, mert már nem gyanúsítgatja a szegény dolgozni és tanulni vágyókat azzal, hogy gyümölcs, hús vagy tűzifa beszerzés közben az ő magánterületére tévednek és ott valamihez is hozzányúlnak. Már feleslegesnek érzi, mert a hatóság jól tudja, hogy ilyen nincs és nem lát bizonyítékokat arra, hogy kik is lehettek, ahogy az elvárt az ilyen esetben.

A ház amortizációja szépen halad, erősítve az elképzelést a lakhatáshoz való juttatás érdemi eredményeiről.

Nekem van időnként lelkiismeret furdalásom, mert kicsit túl ment a célon a dolog. De azt jó tudni, hogy én tevőlegesen is adtam lehetőséget felemelkedni a cigányság elnyomott, üldözött embereinek. Igaz csak két évig, de adtam. Sok szájtépő liberális ezt tegye utánam, azután beszéljen.

***

A kérdés (mármint a "cigány-kérdés") felé az érdeklődésem kb. nullára csökkent, mert annyira kilátástalannak érzem, hogy bármi érdemi változás legyen ezen a téren, hogy szót sem érdemel már. Legyen aminek lennie kell, közel bármire fel vagyok készülve. Sem az ország vezetése, sem a cigányság nagy része nem akarja megoldani ezt, akkor én minek töltsem vele az időmet? Az elkövetkező öt évben eldől a dolog és én ebben nem tudok érdemben tenni, hogy ne így legyen.
Előzmény: Detonátor (2196)
Detonátor Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2196
Nem olyan nagy kár az, mint ahogy "csárli" is kifejtette itt. Sok ilyen emberre, meg Deák Bill Gyulákra lenne szükség. Bárdos "nagyon pc vagyok" András meg had feredőzzön a józsi barátos csatornájának a mocskában.

Off
Liberina jól van? ;-)
On
Előzmény: balacy (2195)
balacy Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2195
Kár :(
Előzmény: Detonátor (2194)
Detonátor Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2194
Nem, hanem a színész.
Előzmény: balacy (2189)
balacy Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2193
És gondolom az összes magyarázatot ismered, hogy miért jó ez így, legalábbis miért tették ilyenné a dolgokat.

Jelzem, legyél toleráns, fogadd el a másságot és nem legyél rasszista, meg ne általánosíts!

Bocs minden "megértő"-től, ha nem vagyok "megértő", de szétszívattak a dolgozni vágyó, felemelkedni akaró réteg egyes példányai, amikor botor fejjel arra a téveszmére vetemedtem, hogy tán jó lenne nekik egypár hétig, viszonylag jól fizető munka.
Előzmény: Nagylexikon (2192)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2192
"Ahelyett, hogy a szakembereknek adnának végre valódi eszközöket és jogosultságokat a kezébe – akár a pedagógusokkal szemben is -, ahelyett, hogy konfliktuskezelő programok működnének az iskolákban, majd rendőrt állítanak oda. "

Erről van szó. Minden eszközt kivettek a tanárok és nevelők kezéből. Utyulkaputyuléka Józsika ne verd a társad fejét a falba. Agyrém.

Én is gondolkodom, miközben körülnézek. Valószínűleg nem egy kerületben lakok a cikk írójával. Mikor 7 éve elkezdtek a gyerekek iskolába járni, még a tanárverések nem hétköznapi dolgok voltak, hanem országos hírű szörnyű esetek. Akkor még ki lehetett tiltani a deviáns viselkedésűeket az iskolából. Most már biztonsági őr kell, hogy a büfében vett kiflit, vagy csokit ne vegyék ki a kisebbek kezéből, BÜNTETLENÜL a nagyobb bűnözőpalánták. Az iskola végén rendőrjárőr cirkál a suli környékén, mert rendszeresek lettek a lopások, verések, zaklatások. És a rendőrség tehetetlen, mert az elkövetők kiskorúak, mert a lopott érték nem haladja meg a 20 ezer ft-ot. mert még engem jelentenek fel, ha megrázom azt a kis cigánykölyköt aki úgy gondolja, elveheti a fiam zsebpénzén vett pilótakekszét. és utána az én kurva anyámat, meg engem, fog megb.. ni a kölyköm szeme láttára a család. ez idézet volt a kb 12 éves kis utyulkaputyulka szájából. a fejemet csóválom. Hová jutottunk.
Előzmény: L-I--F-E (2190)
balacy Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2191
Töprengésem közben néztem rá az index címlapjára és ott egy adatsort láttam az EP képet viselőkről. Kiváncsi vagyok, hogy a Jobbik ilyen mértékű győzelmében mennyire van szerepe a cigányságnak, mint szavazatszerző rétegnek és ahhoz, hogy egy másik törpepárt neve csak egy másféle cikk keretében került elő.
L-I--F-E Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2190
balacy Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2189
Ez az OTP-s Csányi? Ha igen, akkor hol jelenik meg róla az irás?
Előzmény: Detonátor (2188)
Detonátor Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2188
Rövidesen viszem az anyagot Csányi Sándorról is a lapra...
Előzmény: L-I--F-E (2185)
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2187
Hát, igen. Az elvtársak agyilag még mindig a vasfüggöny előtti korban tartanak.

Még mindig nem jöttek rá, hogy az agyonadóztatás elől már most is elmennek a vállalkozások külföldre. Mert "el lehet menni", copyright by Gyurcsány Ferenc.

Az elment vállalkozások ezután is jórészt itthon fogják persze eladni a termékeiket, sőt, még megtermeltetni is. Csak adózni fognak utána valahol máshol, például Cipruson.

Plusz azok, akiknek főképpen csak a munkaereje van eladó, azok is mennek elfelé. Velük együtt az adóbevétel is.

Messze túlnőttek az ország problémái a hazai polelit hatáskörén.

A felfogóképességén is, nem mellesleg.
Nem fogják fel, hogy a nagy jóindulattal csak a pokolba vezető utat kövezik ki.

Valóban csak egy megoldás van, és az nem az, hogy magyarázgatunk ezeknek a zakkantaknak. Hanem az, hogy kivesszük a kezükből a közhatalmat. Egyszer s mindenkorra.

Csót:
b

Előzmény: balacy (2186)
balacy Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2186
Pontosabban nem lesz mit újraelosztani, mert már hitelt sem kapunk, nemcsak kellő adóbevételei nincsenek az államnak. Mára ez a helyzet állott elő.

Meg kell erősíteni az adófegyelmet és nem lesz ilyen gond, a vagyonhoz és fogyasztáshoz kötött adókat fel kell emelni és azt be kell hajtani, keményen szankcionálni azt, ha valaki nem adózik eleget. Mindent meg kell és meg fogunk tenni, hogy az elesett, szegénysorú honfitársaink ne halljanak éhen és a kívánt mértékben az újraelosztást fenn tudjuk tartani.


Hidd el, amik ez az irányzat lesz hatalmon, addig ez a trend fog folytatódni. Azután meg azért lesz itt kemény világ, mert az adósságot (IMF1, IMF2. ... IMFn) be fogják hajtani rajtunk.
Előzmény: borzimorzi (2183)
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2185
Előzmény: L-I--F-E (2184)
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2184
http://romalap.eu/652-az-informa-cia-s-ta-rsadalom-vs-roma-k.html
borzimorzi Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2183
Talán azzal lehetne kezdeni, hogy a problémát annak a vállára helyezzük, aki azt okozta, aki azért felelős. 40 évvel a korszerű fogamzásgátlás módszereinek kifejlesztése után nem tekinthetjük a gyermekáldást a szülők akaratától függetlenül bekövetkező eseménynek. Nem képzelheti józan ésszel senki, hogy az a tini, aki profi módon kezeli a sokadik generációs mobiltelefont, az nem képes előírásosan felhelyezni egy gumi óvszert és/vagy pesszáriumot, vagy fogamzásgátlót szedni.

Ahol pedig nincs a házban/lakásban egy olyan 2x2 m-es hely, amelyen még senki sem alszik, ott talán nem a gyermekvállalás a legsürgetőbb feladat, hanem a megfelelő ingatlan megvásárlását célzó munka, pénzkeresés.

Ugyanígy, ahogy a 13-14 éves korú leányok esetében sem a gyermekszülés, hanem a megfelelő szakmaszerzés ill. továbbtanulás a sorrendben legelső feladat. A második meg a munka. A gyermekszülés 10-20 év múlva is időben lesz, de tanulni tizenévesen kell.

És akkor majd nem állanak elő tömegével a kora huszonévesen már négy gyermek anyjaként, teljesen reménytelen helyzetben vergődő, tanulatlan, szakma nélküli, de sokszor még írni-olvasni is alig tudó, szerencsétlen, kiszolgáltatott embertársaink.

Ki kell törölni az önsorsrontást premizáló elemeket a szociális rendszerből. Gyes annak járjon, aki már legalább 3 évig adót fizetett életében. Az ilyen anya ugyanis nagy valószínűséggel akkor is el fogja tudni tartani a gyermekét, ha az állam már nem engedheti meg magának többé a magas redisztribúciós szintet. Pontosabban nem lesz mit újraelosztani, mert már hitelt sem kapunk, nemcsak kellő adóbevételei nincsenek az államnak. Mára ez a helyzet állott elő.

Akkor majd nem fogja a sok kis buta csitri azt képzelni, hogy a zsebpénzhez úgy lehet leggyorsabban hozzájutni, hogy az ember szül magának egy gyereket.

Csót:
b
Előzmény: Nagylexikon (2182)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2182
"Aki romának születik, számolhat átlagosan 8-10 évvel rövidebb élettartammal.
Otthonában várhatóan nem lesz 2 m2 - egy ágynyi - saját területe. Szülei szeretettel veszik majd körül, de a lakásban nem lesz könyvespolc, talán fürdőszoba sem. Esetleg 5 éves kora körül kerül magyar nyelvi környezetbe."

Kivéve persze, ha a szülei ( akik szintén roma származásúak) otthon magyarul ( is ) beszélnek, jár oviba, tiszta, kedves, stb. Mint egy átlagos gyerek.

mert akkor marhára senkit nem fog éredekelni a bőrszine.

Valóban sok roma gyerek születik és él az első pár évben nyomorúságos környezetben. Nem is várható túl jó életszinvonal ot ahol a 8 osztályt ha végzett szüleinek 20 évesen már a 3.-4- gyerekük.

Mi a megoldás?
Előzmény: L-I--F-E (2181)
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2181
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2180
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2179
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.16 0 0 2178
Rosa Parks neme, az Obama igenek.

http://romalap.eu/rosa-parks-neme-az-obama-igenek.html
Detonátor Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2177
LIFE-nak:
ttp://www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E
Detonátor Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2176
http://www.youtube.com/watch?v=nVsf4iMCghM&feature=related

;-)
Detonátor Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2175
"Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."

Marthin Luther King

forrást nem tudok beszúrni. :-( (Az index mondjon le!) :-)
Detonátor Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2174
Linket nem tudok beszúrni. :-(
Detonátor Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2173
Mindegy, hogy mi történt. Mindegy, hogy van köztünk konfliktus bizonyos dolgokban, Egyet nem szabad elfelejteni. Hogy én vagyok a majom a ketrecben.
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2172
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.14 0 0 2171
Előzmény: L-I--F-E (2170)
L-I--F-E Creative Commons License 2009.05.14 0 0 2170
http://romalap.eu/roma-politikusok-kiszivargott-kozos-kampanybeszede.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!