Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2010.08.23 0 0 21
Hát ennek az online koncertnek nagyon csúnya vége lett. :(
Patreides Creative Commons License 2010.08.23 0 0 20
!!
Holnap, azaz már ma, vagyis augusztus 23-án hétfőn este 22h-kor Nerina szokásos (mostanában kéthetenkénti) élő online adása lesz itt .
Az oldalon jobboldalt be lehet kapcsolni a chat-et is, a nézők online szokták kommentálni a látottakat, hallottakat, és Andy Chatterley is be-be írogat, vagy csak tolmácsolja Nerinának a véleményeket, kéréseket, kérdéseket az adás közben.

* * *

Ja igen. Szóval ezt a videót szeretném valahogy eltárolni magamnál. :)

Nerina Pallot - Idaho
Patreides Creative Commons License 2010.08.23 0 0 19
Ezt a yahoo-s videomegosztót szoktam látogatni, csak egy dolog nem tetszik benne: hogy innen sehogy sem tudon leszedni a nekem tetsző videókat. :)
Azt a verziót, ami Nerina Idaho című daláról itt fenn van, szívesen lementeném magamnak, mert egy ilyen megosztóról bármikor eltüntethetik.
Legalábbis a YouTube-on történt már olyen eset, én is tudok nem is egyről, hogy az énekes vagy a lemezcég csatornájáról törölte, pontosabban hozzáférhetetlenné tette a YouTube az adott videót. Nerina Pallot-al is megtörtént, azt hiszem, a bevásárlóközpontos videójával, de ő aztán tisztázta a dolgot, és valahogy visszarakatta.
Most meg a Dramatico hivatalos YouTube csatornáján (DramaticoMusic) van egy olyan Katie Melua klip (az egyik legrégebbi, a Call Off The Search), amit a YouTube elérhetetlenné tett azzal, hogy a video feltöltése sérti a jogtulajdonos, a Dramatico jogait. És mindezt a Dramatico saját youtube csatornáján. Röhej.
Nerina esetében még érthető lehet a dolog, hiszen ő albumról albumra (néha még gyakrabban) váltogatta a lemezkiadóit, így az, hogy egy dal vagy klip jogai éppen kinél vannak, problémás lehet.
De abból, hogy a YouTube Katie Melua esetében is eljátszotta ezt, aki kezdettől a Dramatico-nál van, és letiltotta a videót, a Dramatico saját feltöltését, az látszik, hogy itt valami automata szoftver dolgozik, aminek annyi esze sincs időnként, mint egy hangyán élősködő tetűnek.

Szóval ezért szeretem, ha a kedvenc videőklippek nálam is le vannak mentve, mert ezek néha váratlanul csak úgy eltűnnek, legalábbis a YouTube esetében.
És Nerinától azt a bizonyos Idaho verziót (nem az Abbey Road-os), a hivatalosat, máshol egyelőre még nem találtam meg, csak a Yahoo-nál. Az meg letöltés ellen nagyon védett. Sajnos. :)
Előzmény: ckg471 (18)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 18
ckg471 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 17
Ez az oldal valahogy nem szereti, ha linkelik.
Nnnademindegy....
Egyébként az "Everything's Illuminated!" lett volna az Acoustic Sessions-ről. Jóféle. :-)
Előzmény: Patreides (16)
Patreides Creative Commons License 2010.08.18 0 0 16
Erre a linkre meg a FireFox is, az IE is őrült kattogásba, villogásba kezd, másodpercenként többször frissül a semmi, más nem történik.
Előzmény: ckg471 (15)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 15
Patreides Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14
Ja, hogy jahogy... Látom már a link végén a bűvös szót. :)

Nerina Pallot - Rainbow

Ezt a dalát valahogy eddig nem nagyon hallgattam... Nem tudom, miért.
De az én kedvencem azért továbbra is az Idaho, és különösen és speciálisan az "Abbey Road live version".
Előzmény: Patreides (13)
Patreides Creative Commons License 2010.08.17 0 0 13
"Session expired. Please perform new search."

Mire akart mutatni a link?
Előzmény: ckg471 (12)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 12
Patreides Creative Commons License 2010.08.13 0 0 11
Mielőtt Kylie elkunyerálta volna a "Better Than Today"-t Nerinától, és ő a férjével átalakította volna Kylie számára, 2009 elején Nerina maga is énekelte a dalt:

Nerina Pallot - Better Than Today (Live)

Nerina Pallot - Better Than Today (studio verzió)

Érdekesség, hogy 2007-ben egy koncerten Nerina elénekelte Kylie régi slágerét, amiről nemrég azt mondta, hogy bárcsak ő írta volna (a szerzők egyébként Steve Anderson, Dave Seaman és Owain Barton):

Nerina Pallot - Confide In Me (cover, live)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 10
:-) Köszönöm a részletes beszámolókat! Mostmár az is tudni fog róla valamit, aki eddig még nem. :-)
Előzmény: Patreides (9)
Patreides Creative Commons License 2010.08.13 0 0 9
Még annyit, hogy Nerina (az indiai tartózkodás mellett) alapvetően Jersey szigetén nevelkedett (brit koronagyarmat a francia partok mellett), és ez a tény nagyon fontos neki a mai napig. Andy Chatterley, a férje is valahonnan onnan származik.
Az ő házasságuk egy érdekes történet, korábbról már ismerték egymást, de Nerina másvalakivel (egy producerével) járt jegyben, azután hirtelen szakítottak, és még abban az évben randevúra hívta őt Andy... Akivel még ott a randin - egy-két órás beszélgetés után - elhatározták, hogy összeházasodnak. És így is tettek, azóta pedig élnek boldogan. :)

A másik érdekes történet Nerina internetes-fecsegős természetével kapcsolatos, meg azzal, hogy esténként lazítani szokott egy kis alkohol társaságában...
Az első albuma (Polydoor, Universal) újrakiadásáról volt szó akkoriban, és mivel Nerinát az akkori lemezcégénél a vele foglalkozók nem vették elég komolyan (amennyire ő szerette volna), akkoriban már sok vitája volt velük, és ez különösen erősen előjött a Photograph című dal újrakeverése kapcsán. Ez rákerült volna az újra kiadott albumra, de Nerina véleményét nem nagyon vették figyelembe a munka során, így történt, hogy az egyik nehéz nap után este Nerina egy kicsit túl sok tequilát fogyasztott, és egy szakmai internetes fórumon a következő bejegyzést tette: Kérlek segítsetek, az A&R managerem átment ugató őrültbe (barking mad)!
Ekkoriban Nerina anyagilag nem állt valami jól (február volt, egy nagy kiköltekezős karácsony után), az első albuma üzletileg nem is volt sikeres, de éppen elindult volna egy nagy turné Bryan Adams-el. Viszont a meggondolatlan (őszinte) internetes kifakadás nem maradt észrevétlen, Nerina lemezeit a lemezcég visszavonta a boltokból, felbontotta a szerződést, és Nerina ott állt félbetört karrierrel.
Ekkor erősen maga alatt volt (bár ahogy mondta, nincsenek öngyilkos hajlamai, és ő alapvetően egy vidám természetű valaki - "I'm quite a happy little chappy"), és komolyan fontolgatta, hogy felhagy a zenei pélyával, és elmegy angolt tanítani, de miután megírta az Idaho című dalát, már tudat, hogy nem adja fel, mert ez az, amit csinálni akar, és már újra bízott a saját tehetségében. Megírta a második album (Fires) dalait, jelzálogot tetetett a házára, megalapította az Idaho nevű saját kis kiadó cégét, és saját (kölcsön) pénzből saját maga adta ki az albumot.
Ami végre meghozta az üzleti, anyagi sikert is, leszerződtette egy lemezcég (14th Floor Records), amely újra megjelentette az albumot, és Nerina az "Everybody's Gone To War" (14. pozíció a UK Single Chart-on) és a "Sophia" (jelölés az Ivor Novello zene/szöveg díjra) című dalokkal immár nagyon sikeres és ismert lett, jelölték a Brit Awards-on a legjobb női előadó díjra 2007-ben.

A The Graduate albumot tavaly az Echo-nál adta ki, és elég érdekes, hogy Nerina mostanában szerződött egy újabb lemezcéggel, a kanyarok után most éppen újra visszaérkezett az Universal-hoz, ahonnan elindult, és akik annak idején kirúgták őt. Bár ez nem ugyanaz a leánycége az Universal-nak, de azért alapvetően mégis ugyanaz a cég.
Patreides Creative Commons License 2010.08.13 0 0 8
Nerina Pallot jelenleg a negyedik albumán dolgozik, a 2001-es Dear Frustrated Superstar, a 2005-ös Fires, és a tavalyi The Graduate után. (Utóbbi címe utal arra, hogy a lemez elkészítése mellett szakított időt arra is, hogy végre lediplomázzon az egyetemen, angol-irodalom szakon).
Az Indára feltettem pár videóját, ha akit érdekel...
Nerina a Twitteren elég aktív, ladychatterley néven. (A férje Andy Chatterley /Skylark/, producer/billentyűs).
A YouTube-on Nerina a saját csatornájára elég gyakran tesz fel videókat (pontosabban ezt a legtöbbször Andy-re bízza, azt hiszem).
A portugál Rafaela csatornáját is érdemes megnézni, ő Nerina USTREAM-es élő koncertjeit veszi fel, és teszi ott közzé.
(Nerina mostanság minden második hétfőn este 22h-tól egy órás elő online koncertet ad ott. A legutóbbi most hétfőn, aug. 9-én volt. Nerina egy farkasjelmezben énekelt, zongorázott, gitározott, beszélt. A farkasmancsokkal nem volt könnyű zongoránia.)
Mostanában mások lemezein is dolgozik, Andy és ő készített egy remixet Polly Scattergood kislemezére, két dalt írt Kylie Minogue új albumára (a címadó dalt, az Aphrodite-t, valamint a Better Than Today-t), és Andy-vel producerként is közreműködtek az albumon.
Nerina írta Diana Vickers albumára a Put It Back Together Again című dalt, amit Diana és ő Nerina áprilisi, londoni (Union Chapel) koncertjén elő is adtak.
Az Indára felpakolt videók mellett a két kedvencem még a Dear Frustrated Superstar és a This Will Be Our Year, többek között. :)
A Blue Christmas itt a lap alján Nerina decemberi karácsonyi ajándéka volt a kedvelőinek, a dal a honlapján szabadon letölthető volt.

Szóval igen, azt hiszem, én már hallottam valamit Nerináról. :)

Nerina Pallot 1.Nerina Pallot 2.
ckg471 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 7
(pont a mondat végén)
Előzmény: ckg471 (6)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 6
Ha máshonnan nem is, a populárisabb zenék hallgatói talán ebből a dalból ismerik
ckg471 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 5
Előzmény: ckg471 (4)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 4
Nah, akkor ezt azoknak, akik nem nagyon ismerik a dörgést:
Előzmény: fokhagymabors (3)
fokhagymabors Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3
én hallottam.
Emlékszem a hátrafelé ájulós klipjére, meg a közértcsatásra. Aztán kinyírták a zenecsatornákat. Majd egyszer utánanézek.

(a topikleírás tényleg gyér: )
Előzmény: ckg471 (-)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1
Nah, te már itt is nyomulsz? :-)
Előzmény: Törölt nick (0)
ckg471 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 topiknyitó
Próbáltam valami egetrengetőet és hangzatosat belefogalmazni a topikleírásba, de semmi olyan nem jutott eszembe, amit szavakba lehet önteni.

Tehát lássuk csak, ki hallott már a hölgyről. Vélemény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!