Keresés

Részletes keresés

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.30 0 0 212

Ez nagyon durva, én még mindig le vagyok akadva, ilyet nem lehet jelenteni? Mert aki ilyet leír, az vagy szándékosan trollkodik, vagy amellett, hogy nem egy észlény, és iszonyatosan mély szint, hogy azt terjeszti nyílvánosan, hogy nem is kell orvos. 

 

Őszinte leszek, mert engem ez felháborít, azt kellene ilyen "nem orvosok" keze alá adni egy műtétnél, aki ilyet ír le...

 

De nem éppen okos ember, az is látszik az irásmódon, az viszint elképesztő, amit itt leírt.

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.30 0 0 211

"Egy másik dolog, amit szeretnék hangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy valaki ma hajbeültetést végezhessen, nem kell orvosnak lennie, elég, ha sikeresen elvégez egy tanfolyamot. "

 

Ezt ugyen nem jól látom?? Aztak..va, valaki ezt simán le meri írni, úgy, hogy egy műtétről van szó, ahol folyik a vér, szurikat kap az ember? Ez nagyon durva.

 

Mondjátok, hogy ennek az embernek elment az esze, mert különben most kicsit beszartam, hogy valakik így gondolkodnak...

 

 

 

 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.30 0 0 210

Kis emlékeztető: 

 

 

"I had my surgery with dr acar at cosmedica. My advice would be to stay away from all package style clinics in Turkey. You leave yourself exposed to jobs like this. Turkey does have good dr’s. You just need to dig through the crap first!"

 

Magyarul mindenki tartózkodjon azoktól a helyektől, ahol csomagajánlatokat adnak a pácienseknek, és Törökországban is vannak jó orvosok, csak keresztül kell ásni magad a szó szerint fekálián, hogy megtaláld azokat a klinikákat, ahol tényleg minőségi műtétet végeznek, nem futószalagon.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.30 0 0 209

Ez a hozzászólás inkább megmosolyogtató, de legalább nem annyira veszélyes, mint az előző. 

 

Einstein már megmondta, hogy az univerzum és az emberi butaság végtelen, habár az elsőben nem biztos :). 

 

Azért szedjük részekre:

 

  • "minél nagyobb az átültetett graftok száma, annál jobb a végeredmény" - nem igaz :). Itt is olvasni kellene. Ha valaki azt írja, hogy nagyobb számú graft átültetésével jobb eredményt lehet elérni, az igaz lett volna, de itt azt írja a semmiből felbukkant reklámszakember, hogy minél többet vesznek ki, itt a gond, hogy ez az egyetlen, ami számít: gyorsan akarnak, sokat kivenni megfelelő eszközök, és orvosok híján asszisztensekkel (habár megtanultuk az előző posztban, hogy nem is kell ide orvos, a műtétet majd elvégzi bárki, aki gyorsan megtanulta a hajátültetést :). Ezzel két dolgot érnek el, sok esetben részben, vagy teljesen (ez érthető?) kimerítik a donor területet, jövőbeni adó haj viszont már nem lesz sajnos. Itt jönnek a tömegével elrontott műtétetek, amik első ránézésre jónak tűnnek, csak aztán amikor az emberek feltöltik a donor területi képeket, akkor jön a csodálkozás.
  • Az, hogy az olcsó török klinikák sokszor túl sok graftot távolítanak el, az igaz. Ez pedig azért van, mert a képzetlen asszisztensek nem tudják jól megbecslni, hogy mennyit szabad kivenni (de ugye nem kell orvosnak lennie annak az orvosnak aki műt). Itt a gond, hogy sok graftot kivéve, gyors műtétekkel végzik ki a páciens jövőbeni lehetőségeit. 

 

Aki itt is írt azzal az a gond, hogy sajnos a tipikus porszívóügynök színvonal, és most ez az ember, aki itt próbált reklámozni, félti a mellékes bevételét valószínűleg. 

 

Ami a félelmetes, hogy nemhogy megpróbált úgy tenni, hogy persze, érti, hogy ez egy orvosi eljárás, hanem egyenesen leírja, hogy nem kell orvosnak lenni ehhez. Már Törökországban is az ottani normálisabb réteg már régen leírja, hogy senki ne dőljön be a lesből, csomagokkal, meg kuponnal reklámozóknak. Szerencsére egyeseknek már megszólalt a lelkiismerete. Ide a fórumra pedig fel-feljönnek, és próbálkoznak azok, akiknek csak a pénz számít, a mások egészsége nem, csak már nem hisz nekik senki. 

 

Azért a végére csak kiderült, hogy megint egy a török olcsóságot reklámozó emberke támadott, ez már a bevett motívum. 

Előzmény: hashajto (205)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.30 0 0 208

Na, és ez a hozzászólás az, amit pedig egyértelműen elgondolkodtató, idézem: 

 

"ahhoz, hogy valaki ma hajbeültetést végezhessen, nem kell orvosnak lennie, elég, ha sikeresen elvégez egy tanfolyamot. Egyik orvos sem lett amiatt  orvos, mert 7 évig tanulta a hajbeültetést, és ebből doktorált."

 

Nagyon őszinte leszek, nekem elméleti tudásom van, de nem venném a bátorságot, hogy mégcsak leírjak bármi, akár hasonlót is. Ez konkrétan valami olyasmit sugall, hogy végezzen el akárki egy pár képzést, és kezdjen el gyógyszereket beadni egy élő embernek a testébe, majd vágjon bele a fejébe, mert a képzést már egyébként elvégezte.

 

Ez a poszt írja le a legjobban, hogy ezen a fórumon milyen veszélyek vannak. 

 

Aki ilyet, de még csak ennek a tizedét leírja, attól egy zsepit nem szabad elfogadni. Nem tudom, hogy a fórum moderátorai olvassák-e ezt,de kellene, mert ez már a veszélyes tartomány.

 

Én kb 20 éve fórumozom, de ilyen veszélyes, felelőtlen hozzászólást se itthon, se külföldön még soha nem olvastam, a moderátoroknak itt kellene vmit tenniük.

Előzmény: hashajto (204)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.30 0 0 207

Ennek a hozzászólásnak konkrétan talán egyetlen egy mondata sem igaz, nemhogy apró, igaz mondatrészeket tatalmazna:

 

  • Nem igaz, hogy 1,5 mm-es tűket használtak néhány éve, amikor Dr Rassmann/Woods elkezdte alkalmazni a módszert (2002-2004 környékén), már akkor sem használtak 1,5 mm-es tűket, 1,2 mm-ig mentek el méretben (millió videó van fent erről), de azok a klinikák is ritkák voltak. Csak a nagyon olcsó eljárásoknál alkalmazták az 1,1-1,2 mm-es tűket, az ok, hogy gyorsan lehet nagy számú graftot kiemelni, magyarul gazdaságilag így éri meg, így tudták gondolom az árat alacsonyan tartani.
  • Ha arra utalsz, amit az egyik srác becsatolt pár napja, ott nem hinném, hogy csak a tűk mérete számít (akkor nem maradtak volna ekkora foltok, max 1,2 mm-es pontok), elég megnézni a képeket, egymás mellett vették ki a tüszőket, ezért voltak "egybefolyt" területek, foltok.
  • Az sem igaz, hogy strip eljárást nem alkalmaznak, Amerikában még az eljárások többsége az, kicsit olvasni kellene, újra (és még rám írják, hogy felszínes..). 
  • Az sem igaz, hogy a FUE eljárás elavult, ugyanis minden egyenkénti kivétel FUE (Follicular Unit Extraction), a Follicular unit=Follikuláris egység, ez az, amit átültetnek. Tehát, a jelenleg használt egyenkénti kivételi eljárások mint a FUE-módszer alá tartoznak, ez az eddigi legprimitívebb hazugság, de még olvasom. 
  • Nem igaz, hogy 0,6 mm-es tűvel vesznek ki bárhol a világon, ezt már leírtam korábban, nem árt, ha az ember picit tanul marketingelés helyett.
  • A klónozás kérdése sem lesz megoldva évek múlva, ezzel hitegetik az embereket kb. 20 éve, az Aderans, a Shiseido, dr Cotsarelis sem tudott maradandót alkotni ezen a területen, de legalább nem akkora a ferdítés, mint a FUE módszer esetén. :)

 

Emberek, minden eljárás FUE, a más kifejezések csak a reklám részei (magyarul becsapás), a klinikát, és a szakmai hátteret kell nézni, ott minden kiderül.

Előzmény: hashajto (203)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.30 0 0 206

 

 

Akkor újra kis pontosítás, mert megint elindult egy kis ferdítéshadjárat :).

Az ISHRS nem egy vállalat, hanem egy orvosi szervezet, mint legtöbb szakmai szervezet, ez is fizetős, nem csak orvosi területen. Amiket belinkeltél gyanítom szintén fizetősek, ha gondolod, utánanézek, de nem ártana picit olvasniés értelmezni.

 

Azt nem tudom, hogy honnan veszi a hozzászóló, hogy egy ilyen társaságban valaki minél többet fizet, annál magasabba pozícióba kerül, ez több, mint furcsa, kicsit már a konteó szintet súrolja (alulról). Erre nem tudok mást írni, mint azt, hogy egy rendkívűl egyszerű gondolkodásmódot feltételez.

 

Újra csak egy nem éppen okos vádaskodás: nem terjesztek semmit, azt pedig nem írtam, hogy aki az ISHRS nevú szervezetnek tagja (ez nem egy lista, picit olvasni kellene), az jó orvos, aki nem, az pedig rossz per se, azt viszont egyértelműen látni, hogy az egyetlen szervezet, aki fellép a felelőtlen orvosi tevékenység ellen, ennek nem kell feltétlenül töröknek lennie, de javaslom a személyes tapasztalatokban való olvasást :), a legtöbb úgynevezett "black market", azaz fekete piaci klinika jelenleg török, méghozzá a csomagajánlatos klinikák többsége, ezeket egyrészt a szakmai szervezetek (nem vállalat:), illetve páciens beszámolók tömege támasztja alá.

 

 

Azt nem tudom, hogy a keresők tetején vannak-e, de ezek szerint téged ez érdekel jobban, ki hányadik helyen szerepel a keresőben, látom szakmai szempontból érdeklődsz.

 

 

Újra, érdemes lenne picit többet olvasni, az nem hiszem, hogy fáj. :)

 

 

Előzmény: hashajto (202)
hashajto Creative Commons License 2021.07.30 0 0 205

Végül nézzük meg az átültetett graftok számát. Igaz, hogy ha a donorterület túl ritka, akkor a  sebész sajnos nem szedhet ki annyi graftot, amennyit kiszedhetne sűrű donorterület esetében. Másrészt a hajbeültetésnél a szám fontosabb, mint más operációknál. Valóban, a magas számnak van értelme a hajbeültetés esetében, remélem mindenki számára világos, hogy minél nagyobb az átültetett graftok száma, annál jobb a végeredmény. Természetesen, amint említettem, bizonyos kompromisszumnak kell lennie abban, hogy mit akar a kliens, és mit lehet átültetni.

 

A legtöbb magyar klinika recepciósokat alkalmaz, bérleti díjat fizet, drága hirdetéseket és drága nyaralásokat az orvosoknak. Csak egy dolog érdekli őket. Helyesebben, ők is csak a már túlzsúfolt versenypiacon próbálnak túlélni, és kielégíteni igényeiket. A lehető legnagyobb profitra vágynak, ezért nem sok graftot ültetnek be, és azzal ijesztgetnek, hogy ez nem lehetséges. Többszöri alkalommal végzik el és nem azért , mert nem tudnák egyszerre. Fizessetek 3 alkalomra darabonként 3 000 000 Ft-ot és lehet hogy eléritek azt az eredményt, amit a törökök egy alkalom alatt megcsinálnak.

 

hashajto Creative Commons License 2021.07.30 0 0 203

Ami a sérült donorterületeket illeti, ennek oka több tényező lehet. Néhány évvel ezelőtt, még más eszközöket alkalmaztak és 1,5 mm vastag tűt, FUE technológiával képesek voltak károsítani a donor területet alacsony graftszámmal történő transzplantációval. Az ezekből a beavatkozásokból származó fotókat mai napig is a negatív reklámokhoz használják, vagy mint ebben az esetben is pl. ne menjenek oda, mert ez és ez fog történni. Jó elmondani az igazat úgy, ahogy van, és nem csak a rosszat vagy a jót kiemelni.

 

Ma már a modern klinikákon nem használják a FUE módszert, mert ez a technika már meglehetősen elavult, ahogyan a STRIP technológia néhány évvel ezelőtt véget is ért, de például egy magyar orvosi rendelőjében továbbra is népszerű. Ma egy másik technológiát alkalmaznak, ahol a tű 0,6 mm vastag, a heg pedig kicsi a kiszedés után. Néhány év múlva lehet jön egy új technológia, ahol a mait fogják elmaradottnak tekinteni, és ki tudja, néhány év múlva végre láthatjuk a hajhagymák klónozását, és ez minden aktuális érvet eltöröl. De valójában nem törli, mert találtok másokat, miért nem jó menni ide, vagy oda.

Előzmény: Gabivagyok11 (166)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.29 0 0 201

Nem nő vissza. Ha jól veszik ki az egységeket, akkor a helyükön kis "pöttyök" lesznek.

 

A gond akkor van, ha olyan lesz hátul, mint amit valaki korábban bemásolt fotón, mondjuk az elég extrém példa, de a lényeget jól szemlélteti, ha kivették, akkor egyrészt nem lesz helyette semmi, másrészt fogy a jövőbeli "donor anyag".  

Előzmény: ForceHunter (200)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.29 0 0 200

Köszi Gabivagyok11, neki is az adó részből vettek ki túl sokat? Egyébként amit kivesznek, az nem nő vissza gondolom egyáltalán?

Előzmény: Gabivagyok11 (199)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.29 0 0 199


Itt viszont érdekes, hogy egy orvos műtötte elvileg végig, és a donor rész megsínylette a műtétet:

 

 

https://www.realself.com/review/istanbul-hair-transplant-experience-dr-alp-aslan-donor-area - neki is túl sok graftot vettek ki hátulról:( (Alp Aslan azt hiszem az orvos neve, ezzel a klinikával érdemes vigyázni). 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.29 0 0 198

 

Kicsit megint fórumoztam, ők pl minőségi klinikának számítanak Törökországban az eredményeik szépek, nem is ismertem korábban.  

 

 

 

https://www.fue-hlc.com/hair-transplant-cost/   - persze ők sem csomagokat árusítanak, hanem graft alapon számolnak, mint a szakmai klinikák nagy többsége, cserébe minőségi eredményeik vannak, ráadásul fórumokon is megerősítik ugyanezt, és ami szimpatikus, hogy leírják, mire figyeljen az ember a török olcsó, klinikákkal kapcsolatban, ezért írtam korábban, amit írtam, persze ezek logikusak. Törökországban is vannak ténylegesen jó szakmai minőséget képviselő klinikák, de logikusan azok nem "pörgetik" a műtéteket, hanem minden pácienst egyesével az orvos műt meg, megfelelően megvizsgálva, aki visszajár a kontrollokra, és végig figyelnek rá, ennek pedig ára van, ezért nem a legolcsóbbak azok, amik kiegyensúlyozottan jó eredményeket gyártanak anélkül, hogy "túlműtenék" a donor területet.

 

 

https://www.fue-hlc.com/hair-transplant-before-after/thinning-crown/ - ráadásul szakállből is ültetnek át, ez az eredmény se rossz. Mondjuk szakállből félnék kicsit, hogy mennyi ideig marad meg (mert annak nem olyan az életciklusa, mint a rendes hajtüszőnek). 

 

 

 

 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.29 0 0 197

Ez a fazon (Joe Zillman) hajátültetéssel kapcsolatosan vlogol, érdekes videói vannak, mostanság nem a saját eredményét mutogatja (korábbi videókban elmondta a sztoriját még a hajátültetés korai időszakából öszegyűjtött negatív élményeit is), újabban különböző témákat vet fel.

 

Hiteles, mert megtapasztalta személyesen (sajnos) a negatív, és a pozitív oldalát is a dolognak, és nem egy klinikát, vagy orvost reklámoz:

 

https://www.youtube.com/watch?v=MeQ4ZvEHb7Y&t=122s - ebben arról beszél, hogyan lehet elkerülni a természellenes műtéti eredményt, főleg a hajvonal környékén. Kiemeli, miből lehet azonnal észrevenni, hogy beültettek hajat, és nem természetesen nőtt. Érdemes végignézni, egész jó képi illusztrációk vannak (még ha Tillman vmiért kicit unszimpatikus is :), a tartalom a lényeg, az értékes. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.27 0 0 196

Jól van, elengedtem. Jóccakát (ma is többet fórumoztam a kelleténél:).

Előzmény: ForceHunter (195)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.27 0 0 195

Oké, szerintem naivitás a részedről azt feltételezni, hogy senki nem reklámoz, ez a bújtatott reklám meg azért kicsit erős, ez azért egy fórum, nem az expo :). A többivel egyetértek, részemről ennyi :).

Előzmény: Zimacharles (194)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.27 0 0 194

Pontosan, nekem nem az kell, hogy valaki ajnározza, reklámozza a várost, meg a szállást, meg, hogy milyen kedvesek voltak, mert ott egyértelműen lejön, hogy az egy bújtatott reklám, hanem reálisan írja le, hogy mik a veszélyek, minek mi az előnye-hátránya, úgy, mintha ez egy műtét lenne, nem egy csomag gumicukor.

 

Egyébként, ha nem mondja ki, hogy ő pénzt kap ezért (persze az már azért már megítélés alá fog esni, mint tényleg fügetleneül leírja a véleményét), az bújtatott reklámtevékenység, amellett, hogy mondjuk eleve gáz. Mutassa meg az eredményt, a többit meg majd levonja, aki olvassa a posztot: "menjetek, mert olcsó, meg benne van a reptéri transzfer" amúgyse túl vonzó annak, aki átgondolja a döntést, még ha a török klinikák közül a futószalag helyek így is árulnak. Jó lenne a modell, ha a szakmai háttér rendben lenne. De nem lehet erősen szakmai, egy műtét/nap rendszer, és még olcsó is, dönteni kell, minden így működik a világon.

 

Nyílván aki ezen pénzt keres, annak nem tetszik, de ez van, ez egy fórum, vegyenek reklámfelületet, meg fizessenek cikkekért, itt pedig mutassák meg az eredményt, válaszoljanak kérdésekre, hogy hogyan gyógyultak, a többit pedig bízzák az emberre, ez lenne a korrekt, mindenki gondlkodjon önállóan, és dönthessen befolyásolás nélkül. És ha ferdítés van, arra azonnal hívja fel a figyelmet az, aki korrekt, és tudja a valódi választ. És megy a picsogás, hogy milyen arrogáns egy-egy válasz a fórumon, mert nem szeretik az emberek, ha megvezetik őket. :)

Előzmény: ForceHunter (193)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.27 0 0 193

Oké, igaz, ha önzően a saját szemszögemből nézem, nekem is az a jó, ha nem bújtatott reklámszöveget olvasok, de azért nem kell agyonvágni senkit, de igaz, én is a független vélemények miatt vagyok itt :))

Előzmény: Zimacharles (192)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.27 0 1 192

Szerintem a fórum eszmecserére való, nem reklámozásra, főleg nem rejtett reklámra, ebben nem értünk egyet, de ezzel nincsen baj :). Az inkább a baj, ha valakinek anyagi érdeke van, azt zavarhatja jobban a másik. Én mondjuk pont lesz..om, nekem az a lényeg, ha megcsináltatom, biztos helyre menjek, és inkább kiadok többet, de az jó legyen, de mondom, ez én vagyok, más lehet másképp gondolkodik, így szép a világ. Csak ne ferditsünk infót, az a hiteles. 

Előzmény: ForceHunter (191)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.27 0 0 191

Látom egészen lenyugodtak a kedélyek :))

 

Én személy szerint meg tudom azt is érteni, aki reklámoz, ha azt tartja jónak vmiért, nem kell ítélkezni. A magam részéről azért az a szimpatikus, ha jobban utánamegyek egy ilyen dolognak, de amúgy én nem is tudnám elképzelni, hogy látok egy reklámot, vagy vmi fizetett cikket, és megyek műttetni magam, ezért nálam is bejött a külföldi fórumos tanács eléggé, ezt köszi újra.

 

Egyébként külföldi fórumon sem elég elolvasni egy véleményt, ezért kell rászánni az időt, és olvasgatni többet, még ha fárasztó is, hogy ne bánd meg aztán egy-két év múlva, mert szerintem a külföldi fórumokon is nyomják a reklámot, sőt. :))

 

Nyílván nem csak a pénz számít, de én leírtam az elején, hogy bár nem vagyok túlságosan gazdag, műtétre nem mennék külföldre (jó Németországig talán, de azt meg nem tudnám megfizetni), hacsak nem vmi magyar gyarmatország, olyan meg már nemigen van :). 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.27 0 0 190

Azt gondolom a mostani hozzászólásommal sem sértettem meg senkit, ez csak egy vélemény, de talán úgy korrekt, ha az ember tisztán tud dönteni, pro és kontra.

 

Az, hogy én hogyan döntök egy dolog, de ha valaki még új itt, azért tegyünk meg mindent, hogy tisztán láthasson, szerintem így egyenes. És abban talán földrészektől függetlenül egyetértünk, hogy a legfontosabb, hogy egy rossz műtétet mindenki kerüljön el. Nincs sehol garancia, az csak a duma, és sehol nincs tökéletes klinika, de azért a számok megmondják, hogy hol milyen minőséget kap az ember.

 

Nem hinném, hogy a legdrágább hely a legjobb, de a csomagajánlat, meg kupon azért elég valószínű, hogy nem. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.27 0 0 189

Én is azt gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy hogyan, és mikor vág bele egy ilyen műtétbe. 

 

Elhamarkodottnak titulálni eredményekkel alátámasztott véleményt, hát igencsak furcsa.

 

Mindenki átgondolhatja, hogy bekopizni két linket, meg leírni, hogy milyen csodálatos, mert 3-4 éjszakát még ingyen is aludhattam, igencsak komoly hozzászólás, nekem inkább tűnik ügynökmunkának, konkrétan reklám. És ez nem összecsapott, aha, értem. :)

 

Azt javasolni, hogy mindenki jól nézzen utána, mielőtt dönt, és mutatni külföldi fórumvéleményeket (ezer van fent, csak mondom) képekkel illusztrálva, talán inkább segíti az embereket, főleg, hogy külföldön sokkal több a tapasztalat. Hasonlítsd össze a saját hozzászólásaidat (csodálatos nyaralás Ázsiában) azéval, aki leírja, hogy mire figyelj szakmailag szemmel. Ha valaki nyaralni szeretne, menjen nyugodtan, ott van Görögország, Törökország, Mallorca, mind gyönyörű, de ez egy orvosi eljárás független attól, hogy a Török klinikák halásszák a jelenkezőket!

 

A külföldi fórumokon már leírták 1milliószor, hogy olyan klinikára ne menjen senki (függetlenül országtól), ahol csomagokat árusítanak.

 

A gond, hogy nem szakmai alapon kezdik el a kapcsolatfelvételt, hanem csalival. Ennek a következménye, hogy nagyobb az esély, hogy orvosi szempontból pórul járunk, ez a lényeg. És mondom, lehet hogy jól sül el, a gond az, hogy kiszámíthatatlanabb, mint azokon a helyeken, ahol nem futószalagszerűen állnak az emberhez (ezt írják mindenhol, ez az olcsóság ára).

 

Mindenki eldönti, hogy bevállalja a rizikót, de felhívni erre a figyelmet valakit zavar? Nem ezért van a fórum? Azon is el lehet gondolkodni, ha valakinek érdeke fűződik hozzá, hogy rávegyen valamire, annak a szándéka nem tiszta. Pl én, én szeretném tudni, a veszélyeket mielőtt belevágok, mert nem lehet visszavinni, ez baj? Nem ettől lesz minőségi egy fórum?

 

Jó nyaralást Ázsiában!

Istenveled Creative Commons License 2021.07.27 0 0 188

Ouuu, igencsak  sok elhamarkodott nézet ugrott elő, így megpróbálom helyére tenni a dolgokat. Ahogy a bejegyzésemet reklámnak titulálták, úgy annyi badarságot írtak ide azok, akiknek segíteniük kellene, és nem sértegetni. Csodálatos kirándulást éltem át Ázsiában, és csak meg akartam osztani azt olyan emberekkel, akik osztoznának örömömben, és esetleg szeretnének többet megtudni. Nem találtam itt meg, amit kerestem, ehelyett ez az eszmecsere túl erőszakossá vált, és attól tartok, hogy valaki más csinált ingyenes reklámot az bejegyzésem margójára. Alapvetően nekem mindegy ki miben hisz és senkit sem akarok meggyőzni, mindenkinek a kezében van a saját sorsa és joga van a maga módján csinálni. Aki nem akar hinni, az ne higgyen, csináltassa meg  otthon és kész a többieknek pedig ajánlom... Az internet egy olyan hely, ahol a hazugságokon kívül megtalálható az igazság is és nemcsak ellenérveket lehet találni, hanem sok publikációt és érvekért is. Ezért nem azt a klinikát csatolom, amelyben a beültetést abszolváltam, hanem két linket, amelyeknek köszönhetően én is inspirálódtam.

 

https://www.hairfear.com/hair-transplant/1275-top-10-destinations-for-hair-transplants-in-turkey.htm

 

https://en.bookimed.com/clinics/country=turkey/procedure=hair-transplant/

 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 187

A blogok sem függetlenek mindig, de ott legalább látni a műtét utáni eredményeket. Arra figyelj, hogy pontosan legyen dokumentálva (ugyanaz a személy, jól megvilágított, éles fotók, ugyanabból a szögből stb.), ott láthatod, melyik klinika hogyan dolgozik. Nagyjából, mint az egyik linken lent a külföldi fórumos srác, az jó irányadó.

Előzmény: ForceHunter (186)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.25 0 0 186

Ez tényleg jó tanács Zima, egyszerűen rendesen utána kell olvasni, infót gyűjteni, és nem felülni a felszínes reklámnak, meg fizetett Pr-cikkeknek. Ez megy mostanság, így keverik meg az embert sajnos, mielőtt egy műtétet bevállok, pedig végképp fontos. De szerintem az emberek azért nem ugranak bele az ilyen műtétekbe csak úgy. 

 

Vannak egyébként itthon is egész jó blogok páciensektől, mondjuk régiek, de annál jobb, ha az eredmények tartósak, majd linkelek. 

 

 

Előzmény: Zimacharles (185)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.25 0 1 185

Külföldi fórumok tényleg jók, csak eleget kell nézelődni, infót gyűjteni, magyar fórumokon a legtöbb helyen csak a gagyi reklám megy, néhány kivételtől eltekintve, amikor valaki veszi az időt meg fáradságot, és összefoglalja a tényeket. 

 

Vmelyikőtök adott be egy linket, ott a gyerek leírja (asszem angol), hogy akciós, meg ilyen "package" ajánlatot ne fogadj el, és át kell magad rágni a sz.rkupacon, amíg a hiteles helyeket megtalálod, ez a lényeg. De ez nem csak hajbeültetésnél van így, mindenhol ahol pénzt költesz, csak itt jobban meg lehet szívni, meg hát nem viszed vissza, hogy köszi, mégse kell. :)

Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.25 0 0 184

Oké, köszi azért az infókat, van különbség az eredmények között, és ez a 25 éves srác is jól leírta, hogy mi alaján döntött végül, köszönöm még egyszer a segítséget!

Előzmény: Gabivagyok11 (183)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.24 0 0 183

Igen, értettem, de egyrészt láthatod, hogy nézhet ki a donor szépen, ha vigyáznak arra, hogy hány graftot vesznek ki, és hogyan osztják el,  másrészt Törökországban is vannak minőségi klinikák, de azok nem az olcsó, csomagajánlatos helyek, hanem a képzett orvossal működő klinikák, ott értelemszerűen kisebb a rizikó, hogy belefutsz egy rossz eredménybe, de értettem, hogy mit keresel az elején is. :) 

Előzmény: Fausto_gyermeke (182)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.24 0 0 182

Lehet félreértettél, én nem tervezek Törökországba menni, inkább csak az érdekel, hogyan néz ki utána, ahonnan kiveszik, a külföldi fórumok viszont sokat segítenek. 

Előzmény: Gabivagyok11 (181)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.24 0 2 181

Keresgettem a török klinikák között, és pl dr Keser szép munkát végez, itt egy példa (persze nem is vesz ki 3500+ graftot), nemcsak az eredmény, de a donor rész is nagyon szép 10 hónapnál:

 

 

https://www.hairrestorationnetwork.com/topic/53314-dr-keser-%D3%8F-1700-grafts-fue/page/2/

 

Ennél a srácnál mondjuk az kérdés, hogy nem túl fiatal-e (25 éves), de ha csak 1700 graftot vettek ki, akkor lesz még a jövőben donor, ha tovább ritkulna a haja. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!