Keresés

Részletes keresés

Inner Circle Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2473

Későbbi, de az nyilván agyrém, hogy korábban sikerül olyan androidot fejleszteni, aki valahogyan tud kezelni egy számítógépet, mint ahogy azt a számítógépet be tudnák programozni úgy, hogy android nélkül is működjön :D

Mondjuk az idegen űrhajó oké... de Davidet ismerve én még mindig inkább állíttatnám be vele úgy, hogy a Földre menjen, aztán alszom amíg ki nem horgásznak, mint hogy megbízzak benne, hogy istenuccse' gondomat viseli...

Előzmény: M.Zoli (2472)
M.Zoli Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2472

A Nostromo kesobbi technologia, de ez cask megjegyzes.

 

Viszont nem lattam, hogy Shaw vitte volna a Space Jockey urhajora az Anya telepito CD-t. :)

Előzmény: Inner Circle (2470)
M.Zoli Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2471

1.) Az elso jelenet nem volt felesleges, az volt gyak. Lucifer lazadasa. Hogy miert lett David, azt mutatja, hogy ot Tokeletesre alkottak, legalabbis David igy gondolta. Az hogy zongoran Wagnert jatszott ( miert nem Chopin-t pl? ) amikor valasztania kellett, es miert pont az "Istenek bevonulasat a Walhallaba" az senkinek sem tunt fel? Kinek is volt a kedvence Wagner es az altala femjelzett german mitologia? Segitek, Hitler. Aztan a jelenet azzal vegzodik, hogy Weyland elbukja a vitajat Daviddal szemben, es ezert utolso mentsvarkent a tekintelyevel probal David fole kerekedni, toltet maganak egy teat vele. David pedig megmutatja, hogy meg nem akarja toresre vinni a dolgot a teremtojevel, kitolti a teat, de hogy? Senkinek nem tunt fel, hogy milyen pimaszul teszi mindezt? Mutatja, hogy csak azert engedelmeskedik, mert o ugy dontott, de valojaban o a gyoztes, folebe kerult a teremtojenek. Es ezt Weyland is tudta, ezert is volt annyira feszult kettojuk parbeszede.

 

Valojaban az egesz film legjobb jelenete volt ez a kezdes, amikor az MI legyozi az embert, es Istennek erzi magat. Mas neven Skynet ebredese. :) Csak sokkalta stilusosabban.

 

2.) A Scifi filmek nem a tortenet szerinti technikai szinvonalat szoktak mutatni altalaban, hanem azt a szinvonalat, amit a filmkeszites idejen a filmesek kepernyore kepesek vinni. Szar ugy, de logikus.

 

3.) Lehet igazad van, de az azert nem hipp-hopp tortent, valoszinuleg tobb eve volt ra.

 

4.) A furulyazas arrol szolt, hogy Davidnek ki kellett ismernie az egyeduli lehetseges veszelyforrast, Waltert. Nem tudhatta, hogy Walter, kesobbi tipuskent, nem-e kapott fejlettebb agyat. Kideritette, hogy gyakorlatilag Walter lebutitott verzio, viszont bele van egetve a huseg az emberek irant, ezert elpusztitando. Ahogy azt probalja elsore megtenni, megtevesztes - hizelges, csok, majd akcio, belevagja a furulyat, az valami elkepesztoen jo jelenet.

 

5.) Daniels nem lesz melto utodja Ripley-nek, mert valszeg tenyeszallatkent felyezi be palyafutasat, masreszt Ripleyben volt egy kokemeny eletoszton, ami bizalmatlanna tette Ash-el szemben, aminek eppenseggel az eletet is koszonhette. Valahol Ripley is egy Alien osztonevel rendelkezett, ezert is tudott ellenuk harcolni. Danielsben ezt nem lattam.

 

6.) Nem azt vartuk, hogy az Alienben az Alien csak diszlet legyen, ezert is van ez a lazadas a Prometheus es a Covenant ellen. Egyik szemem sir, a masik nevet. Ami pozitiv az az MI lazadasa vonal, es ez koszonhetoen Michael Fassbendernek is nagyon jol mukodik, mikozben az Alienek es a vegletekig lehulyitett legenyseg korites lett.

 

7.) Meg kellesz neznem meg egyszer, majd kesobb, lehetolegg job korulmenyek kozott, a mozis verzio sajna nem jott ossze nekem, igy a kepi es hang elmeny gyatra lett. Viszont lehet ezert tudt5am jobban figyelni a sztorira, meg a szimbolikara.

Előzmény: farriss (2354)
Inner Circle Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2470

Ez valami új Pro-Cov hülyeség, hogy android kell az ébresztéshez? A Nostromón Anya intézte.

Előzmény: M.Zoli (2469)
M.Zoli Creative Commons License 2017.06.12 -1 0 2469

Mondjuk David tudta egyedul iranyitani az urhajot, raadasul Show-nak kellett meg ezentul is a szintetikus segedlet, elvegre ha o elmegy a fagyasztoba aludni egyet, akkor kell is valaki, aki majd felebreszti. Szoval valasztasa nem volt.

 

Mellesleg Shaw meg kb. elve erkezett a mernok bolygora, mert ugyebar a Prometheus szerint az arctamados lepcsofokhoz szukseges volt, hogy a trutyi fertozott spermaban erkezzen meg a testebe. Tehat valoszinuleg David felebresztette ot, es aztan kiserleti nyulkent tartotta, mig fejlesztgette a kulonbozo alien formakat, mignem kihozott belole egy kiralynot. Ugyanis David tolyasait ott a kamraban nem a nyuszi tojta. Persze kozben lehet, hogy Davidnek tamadt nezettelterese a kiralynovel, es kenytelen volt nehany teremtmenyet a bekesseg erdekeben eltenni lab alol.

 

Kozebn amikor David arrol aradozott Walternek mennyire szerette Shaw doktornot, ebben igazat is mondhatot, cask nem fejtette ki az igazsag viraganak minden szirmat, hogy Shawbol keltette ki a kiralynojet, igy nagyon buszke volt kis "feher patkanyara".

 

Amugy meg elegge Genezis kozpontu lett a sztori, ahol David gyakorlatilag Lucifer. Legfobb fegyvere az emberek, es Walter ellen foleg, a hizelges, es a megtevesztes.

Előzmény: ka_TARZI_s (2348)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.11 0 0 2467

na ja, az, hogy kívül vannak a csövek, nem igazán jó ötlet. bár, lehet hogy kapcsolatban van a sav vérrel. 

 

amúgy ez most külső vázas lény vagy belső vázas? vagy külső-belső? :) na, az újszerű lenne :)

Előzmény: Biga Cubensis (2464)
Hiryu-reload Creative Commons License 2017.06.11 -4 0 2466
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.11 0 0 2465

Arra értettem, hogy biztos szeretnéd ha Jézust is belekeverné Scott a történetbe? Mert erre utalgatott ami kétezer éve történt... 

Előzmény: Törölt nick (2462)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.11 0 0 2464

oké, de főleg belül vannak és nem mosógépcsőre hasonlítanak :)

 

 

 

Előzmény: Az Igazi Endi (2460)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.11 -1 0 2463

amúgy jut eszembe, jézus önfeláldozásának egyik lényeges része, hogy a bűnösökért halt meg. "szeresd ellenségedet", ügye. na erre nincs példa a természetben. (vagy legalábbis rendszer szinten). bár, jézus is beszélt ítéletről, szóval hogy egy ideig tart a "kegyelem", aztán jön az ítélet. ebből a szempontból a prométeusz elején az a valaki ügye lehet jézus-szerű (feláldozza magát), de úgy is, hogy később aztán visszajön a népe megnézni mi is lett a vége, és hát amit talál, az alapján pusztít vagy kegyelmez :)

Inner Circle Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2461

"Eredeti élőhelyén valószínűleg autószerelő és mosógépműhelyek között élt, így kinézete adaptálódott"

 

Tényleg, számlát se ad és a garanciavállalás alól is igyekszik kibújni.

Előzmény: Biga Cubensis (2457)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2460

"Egyébként néztétek alaposabban a xeno felépítését? Tele van csövekkel a "nyaka" tájékán :)"

 

Az élőlények is teli vannak csövekkel... :)

 

"Az eredeti concept art nagyon is biomechanikus, legfeljebb később ejtették."

 

Az élőlények is biomechanikusak... :)

 

"Eredeti élőhelyén valószínűleg autószerelő és mosógépműhelyek között élt, így kinézete adaptálódott, ami nagy előnyt adott neki az űrhajókban és kolóniák állomásaiban való bújkáláshoz :)"

 

Tehát az élőhelyén a mi autószerelő és mosógépműhelyünkhöz hasonlítanak? :o)

Előzmény: Biga Cubensis (2457)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2459

Biztos? Mert Scott valahol nyilatkozta, hogy Jézus is mérnök/tervező volt, és bosszúból akartak minket kiirtani, mert keresztre feszítették. Nem tudom viccelt-e, de ha nem, akkor jobb, ha ez inkább homályban marad.

Előzmény: Törölt nick (2458)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2457

Egyébként néztétek alaposabban a xeno felépítését? Tele van csövekkel a "nyaka" tájékán :)

Az eredeti concept art nagyon is biomechanikus, legfeljebb később ejtették.

Eredeti élőhelyén valószínűleg autószerelő és mosógépműhelyek között élt, így kinézete adaptálódott, ami nagy előnyt adott neki az űrhajókban és kolóniák állomásaiban való bújkáláshoz :) 

Előzmény: 0101011 (2448)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2456

:)

 

Előzmény: Az Igazi Endi (2451)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2455

még lesz egy rész állítólag :)

nekem se tetszik, ahogy alakult, de ez van... sőt, még a Covenant-ot se voltam hajlandó megnézni, annyira nem tetszik.

 

Előzmény: 0101011 (2452)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2454

erről jut eszembe, a belső állkapocs nekem mindig is inkább vicces volt mint félelmetes. kétséges is a biológiai haszna...

Előzmény: Bela_Vak (2453)
Bela_Vak Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2453

Vannak olyan vedekezo mechanizmusok, amik elpusztitjak a tamadot, ha az egyed komolyan megserul/ elpusztul, de ezek tipikusan olyan allatokra jellemzek, amelyek aldozatok, nem csucsragadozok. Hasonlokeppen ennek akkor van ertelme, ha az allat rivalkodoan felhivja a figyelmet a potencialus tamadonak, hogy rossz lesz neki, ha ezt erolteti 

A xenomorph egyik sem, egy csucsragadozonal ennek semmi ertelme, akar tervezett, akar termeszetes. Szerintem ennek egyedul dramaturgiai szempontbol vsn ertelme: mint a sarkany,a minek 7 feje van es mindenbol tuzet fuj, vagy a Satan, ami kardjanak nem 1 vagy 2 hanem 9 ele van, az alien a mitikus leny, aminek nem egy, hanem ket allkapcsa is van, es nem eleg,hogy megesz, de meg utanna beled is petezik, hogy belulrol egyen meg, es ha nem is no ki a feje, ha levagod, de halalra mar a savval

 

Savnak egyedul a facehuggernel van ertelme, emrt az egy passziv leny, meg kell vedenie magat, nehogy leszedjek. De ott sincs ertelme annak, hogy orakig vacakol, mert egy pete lerakasa par perc kene, hogy legyen. Annak sincs ertelme, hogy egy kulon leny vegzi a petezest, es nem pl a kiralyno kozvetlenul, de ugy a kiralyno seggibe senki nem dugna az arcat, es nem lenne film

Előzmény: Biga Cubensis (2450)
0101011 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2452

Kivéve hogy:

- az alienek megszilárdult váladéka önsaválló

- az alien nem épít konyhát

- az alienek nem ölik a fajtársaikat ha nem muszály

- könnyen lehetne az alien "fejlett létforma" (semmit nem tudunk az alienek természetes szervezettségéről, pszichéjéről stb.) pont a savas vér miatt akár. Elvégre ha semmi nem tudja megenni őket akkor ők a tápláléklánc csúcsa.

- a Prometheus/Covenantnak SEMMI KÖZE az alien/aliens/alien3/resurrection/predator 1-2/AvP filmekhez, azaz az alien-franchisehoz. De szólj, ha az Alien (1)-hez sikerült becsatlakoztatni szerinted. Elvégre az lett volna egy (pontosabban a) kitűzött cél. Meg megmagyarázni a spacejockeykat. Meg hogy honnan tudta a WY hova kell küldeni a Nostromot. Meg hogy honnan tudta a WY hogyan működik a hajó a Prometheusban. Meg... Áh, hagyjuk.

- az előzőnél is nagyobb baj hogy önmagán belül is illogikus, saját felvetéseit is negligáló haszontalanságokról van szó.

Előzmény: Biga Cubensis (2450)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.09 0 1 2451

megvan, az lesz a sztori, hogy az alienekből fejlődtek ki az emberek XD

Előzmény: Biga Cubensis (2450)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2450

Azért a Földön mégsem alakult ki ilyen. Van enyhe savas növény, amit itt említettek és van savat felhasználó tűzköpő bogár. Talán állati szinten hasznos lehet valahol, de ebből bajosan lenne fejlettebb életforma, vagy kiszelektálódna, pl. elvágod az ujjad a konyhában, aztán vehetsz újabb konyhát. Ráadásul pont a fajtársat nehéz így kinyírni, mert a páncélja véd a sav ellen. Amúgy meg ha ez a kép áll végül össze, ami a Prometheusból és a Covenant-ból kiderül, akkor ez valami hibrid megoldás, irányított/tervezett evolúció. Kellett hozzá az eredeti tervező DNS és a fekete trutyi is, de akkor nagyon úgy tűnik, a xeno-nak nincs "szülőbolygója". Csak szülői :)

Előzmény: 0101011 (2448)
0101011 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2449

A Lostra tudjuk a választ: Gawd.

Előzmény: Inner Circle (2437)
0101011 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2448

Hülyeség. A savas vér nagyon hasznos. Kit érdekel kiömölve mit károsít, sőt: ha egy fajtárs megtámad és a véredtől kinyiffan - remek az.

 

Viszont az arctámadó -> gazdatest lépés sokkal inkább utal természetes evolúcióra.

 

Btw, ha tervezés mellett voksolunk, szerinted melyik a jobb biofegyver: amelyik levegőben terjed de rád (Davidre) nem hat, vagy amelyik arra kell várjon hogy vki a tojása közelébe kószáljon?

Gondolom nem kell megvitatnunk a témát.

Előzmény: Biga Cubensis (2444)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2447
Előzmény: Inner Circle (2446)
Inner Circle Creative Commons License 2017.06.09 0 1 2446

Lehetne egy "David titkos fáljjai - az alienek rejtett gyengeségei" sorozat, pl.

Cannabis - az idegenek megőrülnek a fűért, és eszükbe sem jut utána harcolni. Az egyik egy szippantás után imbolyogva azt énekelte:

"Néha úgy hiányzik egy joint ma este

Mint a királynőnek a gazdateste

Ha a Sulacóról az LV-re lép

Vonzza, mint méhet a méz"

Előzmény: Az Igazi Endi (2445)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2445

viszont meggyújtva a füstje vakságot okoz. ezt még az alienek se tudják, sőt azokra a tűz a legveszélyesebb. szóval david még fejlesztheti őket :)

Előzmény: Inner Circle (2443)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2444

Nekem a savas vér is a "tervezettség" gyanúját erősítette. Kifejlődve, egy természetes élőhelyen a savas vér, ami a fajtársakat is károsítja, nem egy nagy előny. Viszont fegyverként - még a lény halálában is pusztító - elsőrangú. Egyébként ha jól emlékszem, a gyengébb Alien 4 részben is társuk testét használták, hogy kiszabaduljanak. (Ami persze egy hatalmas baklövés a kutatók részéről, akik éve óta kutatják őket, de nem jut eszükbe savmentes ketreceket használni..).

Előzmény: Az Igazi Endi (2442)
Inner Circle Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2443
Előzmény: Az Igazi Endi (2442)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2442

amúgy az jutott eszembe, mégis van földi élőlény "sav vérrel". bár növény. valami fa, aminek minden része halálos méreg. aláállsz, rádhullik egy levél, meghalsz :D

Bateman Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2441

egy kicsit másképpen volt. a rendezői változatban volt ez a jelenet, az automata fegyvereket egy stratégiai pontra tették, mert ott nem akarták, hogy áttörjenek a lények. özönlöttek valóban a tűzerő elé, de aztán leáltak. épp, amikor kifogyott volna a lőszer. ugyanis rájöttek, hogy nem tudnak átjutni, túl nagy a tűzerő. aztán másutat találtak. nem volt benne feláldozás. inkább tudatos stratégiaváltás.

Előzmény: Johnny Five (2440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!