Keresés

Részletes keresés

Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -8 0 291

Az a topik sehova nem vezető, parttalan viták színhelye volt. Nem kár érte.

Előzmény: Mungo (290)
Mungo Creative Commons License 2018.06.16 -1 6 290

Nem hallucináltam...

 

Ez nézőpont kérdése. Az áltudományok népszerűsítése ellen ágálók szerinted politizálnak, szerintem meg nem. Azért, mert egy politikus megnyilvánulásait kritizáljuk, még nem feltétlenül napi politikai cselekményt követünk el, csupán tiltakozunk az agyhalottak vélekedése ellen.

 

... és a moderáció is egyetértett velem.

 

Ez nem hiszem, hogy engem minősítene. A radír bizottság tagjai önálló szuverén entitások, bizonyára lelküknek kedves volt a háborgásod, mert még az ominózus topikot is törölték a "közfelháborodásod" okán. Ezért büszke magyar hazafiként elkönyvelheted mint szép sikert.

Előzmény: Yorg365 (289)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -8 0 289

Nem hallucináltam, és a moderáció is egyetértett velem. Deal with it.

Előzmény: Mungo (288)
Mungo Creative Commons License 2018.06.16 -1 6 288

Talán szégyenled a tevékenységedet?
A szeretett hazám szempontjából fontos eszmecserékbe politizálást hallucináltál, ezeket a beírásokat kíméletlenül töröltetted és az igaz hazafi szerepkörében tetszelegve örömködtél az értelmes gondolatcsere szétverésén, mintha az egyedül hiteles erkölcsi mértéket te képviselnéd. Ezt akkor most minek nevezzem? Az önkéntes mérvadói státuszért megdolgoztál, hiszen korábban meglepően rövid reakcióidővel teljesültek a kívánságaid.
Nem tudom, honnan a hátszeled, de azért engedtessék meg, hogy ha nem igazán hasznosnak vélem az önkéntes rendőri habitust, akkor azért megemlékezhessek róla a magam egyszerű módján. Ennyi talán még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába és nem ejt maradandó foltot dicsőséges és abszolút hazafias tevékenységed dicsfényén.

Előzmény: Yorg365 (287)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -7 0 287

Találj már ki valami új becézést, ez kezd uncsi lenni.

Előzmény: Mungo (286)
Mungo Creative Commons License 2018.06.16 -1 5 286

A tudományos élet amúgy sem független sehol a világon.

Azt szolgálja, akitől a pénzt kapja. Mit tehetne mást?

Szerinted honnan, miből finanszírozzák a Magyar Tudományos Akadémiát? Nem a magyar adófizetők pénzéből?

Talán nem haszontalan Kölcsey gondolata:

És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!

Ízlelgesd, hátha eljut a tudatodig...

(Önkéntes mérvadónk rekord döntésre készül, már a harmadik feljelentésénél tart ma. Egy igaz magyar mit is tehetne még jobban a haza felemelkedésének szolgálatában?...)

Előzmény: ketni (277)
Mungo Creative Commons License 2018.06.16 -1 4 285

Egyetlen dologtól nem lehet mentes az MTA, a hazafiságtól!
Ma viszont ennek még csak a közelében sem jár.
Teljesen mindegy tehát, hogy most mi történik vele, kit szolgál.
Minket eddig sem szolgált -a kezdeteket kivéve- és ezután sem fog.

Ez egy gyönyörű szép álmagyarkodó bemutatkozás volt, gratulálok. Aki ennyire szélsőségesen tudomány ellenes, attól vajon miféle "hazafiasságot" tanulhatunk?

Egy hazafi nem szólamokat puffogtat, hanem az ország szellemi, kulturális és gazdasági felemelkedésén dolgozik.

"Hass, alkoss, gyarapíts..."

Miközben Széchenyi gondolata a magyar nyelv fejlesztéséről nagyon is fontos gondolat volt, hiszen a tudomány akkor válhat közkinccsé, ha az emberek által beszélt nyelven is elérhető. Ha a tudomány és a művészet anyanyelvi szinten is megjelenik, akkor nem csak néhány idegen nyelven és "deákul" beszélő ember "kiváltsága" lesz a tudomány ismerete.
A tudományos élet függetlensége nem azt jelenti, hogy magyar ellenes, migránsokat betelepítő eszmék műhelye akarna lenni, hanem a tudományt legmagasabb szinten művelő tudósoknak legyen egy olyan szellemi műhelye ami a világban folyó kutatások eredményeit képes adaptálni és a lehetőségeinkhez képest képesek vagyunk saját erőből is hozzájárulni.
Szomorú, hogy az átlag emberekhez ez nem jut el, mert a koronatan, a vallásos ünnepek, meg lazításként győzike, eléggé terhelté teszi őket és így már nem jut energiájuk annak megértésére, hogy műveletlen bunkók országában nem lesz jólét soha.

(Az önkéntes mérvadónk, már a második feljelentését teszi ma, neki ennyire futja ugye az ország felemelkedéséért folytatott hazafias nekibuzdulásból...)

Előzmény: ketni (277)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.16 -1 6 284

Nem véres posztó - és kikérem magamnak a leghatározottabban, hogy én bármiben is rosszabb hazafi lennék nálad. Egyáltalán - miben nyilvánul meg a te értékrended szerint a hazafiság? Ha nem vagyok mélységesen soviniszta, aki lenéz, megvet, alacsonyabb rendűnek tart minden más nációt - akkor már nem vagyok az? Mert nekem úgy tűnik - hogy számodra ez az itiner...

 

Szerintem az MTA dolgozói, kutatói ki a frásznak akarják a javát szolgálni, ha nem a hazájuknak? Ha viszont pl: Magyarország kormánya valamilyen szakmailag egyértelműen definiálható hülyeséget csinál pl: kultúrpolitikában, gazdaságpolitikában, és az MTA adott intézetének szakemberei diszkréten megfogalmazott szakmai kritika keretében felhívják a figyelmet arra, hogy jelenlegi tudományos ismereteink szerint ez nem a legcélszerűbb - ergo "kritizálják a kormányt" - akkor te azonnal kikiáltod őket hazaárulónak? Holott pont ezzel szolgálják a "haza érdekét".

 

Az alapvető problémát ott látom ebben a gondolkodásban, hogy a regnáló politikai erőt, a kormányzatot (ami lássuk be, egyre inkább már egyetlen egy ember személyes hatalmi és üzleti ambícióit szolgálja ki csupán, lassan semmi mást) keveri össze a haza fogalmával, és jut el oda, hogy bárki, aki a "bölcs vezért" kritikával meri illetni - az nyilván hazaáruló.

 

Innentől meg igenis teljesen jogosak a korábbi totalitárius (és népirtó) rezsimekkel vont párhuzamok, ugyanis azok is pont így kezelték ezeket a kérdéseket. Normális és valóban demokratikus országokban a Tudományos Akadémia a tudományosság területe, semmiféle pártosságnak, politikai megfontolásoknak ott elvileg helye nincs, és az tényleg elképzelhetetlen, hogy az akadémiák függetlenségét azért akarják felszámolni, mert azok kritizálni merészelték a kormányzatot. Valójában a tudománynak pont ez a dolga, és ha egy adott ország kormánya valóban saját országa érdekeit akarja szolgálni, tényleg "hazafi" a te szavaiddal élve, akkor pont fordítva kell, hogy reagáljon - az ország (az ország gazdaságának, kulturális életének, közoktatásának stb..) érdekében nagyon is meg kell hallgatnia és meg kell fontolnia a pártpolitikai élettől elvileg független, alapvetően valóban a szakmai-tudományos megfontolások alapján adott akadémiai kritikákat. 

Nem pedig megideologizálni azt, miért kell befogni az ilyenek száját. Mert tisztelettel: ez a viselkedés pontosan a hazaáruló diktátorok/diktátorjelöltek sajátja.

Előzmény: ketni (283)
ketni Creative Commons License 2018.06.16 -6 1 283

"Nem lehetne végre ebből a tébolyból végre kivergődni??? Nem halt bele ebbe a XX. században még elég ember, muszáj újra megpróbálni???"

 

Élő bizonysága vagy az igazamnak.

Véres posztó a hazafiság felemlítése is.

Nem volt hiábavaló a sok évtizedes szellemi terror.

 

"hogy szerinted az MTA Atommagkutató, Csillagászati és Földtudományi, Agrártudományi, Energiatudományi, Matematikai, Orvostudományi stb... intézetei esetében hogy nézne ki a "hazafiság"?"

 

A hazája javát akarja-e szolgálni az eredményeivel, vagy hagyja, hogy mások csináljanak belőle üzletet akár a népe kárára.

A tudomány hatalom, ahogy az üzlet is az. A kettő ma már egy és ugyan az.

Újra és újra felmerül a tudós felelőssége, hogy kit is szolgál. Mi lesz azzal, amit kikutat? Hová kerül?

 

A haza fogalma nem egyenlő a fasizmussal és a tömeggyilkossággal.

Az ilyen gondolkodásra nem is tudok mit mondani, annyira kétségbeejtő.

A nemzetek elpusztításával nem fog semmilyen "téboly" megszűnni.

A tébolynak nem ez volt és nem is ez lesz az oka. Hivatkozni persze lehet rá mindenkor.

 

Egyébként is tudathasadásos a gondolatmeneted. Épp a sokszínűséget akarod megszüntetni, ha a nemzettudatot ki akarod irtani.

A csoportképzés ösztöne kiirthatatlan az emberből. Mindenképpen tagolódni fog az emberiség, ezért értelmetlen és ráadásul pótolhatatlan értékeket pusztító barbárság a nemzetellenesség.

Te sem veszed észre, hogy rászednek. Önmagától, múltjától, őseitől, az emberiség egész történetétől idegenítenek

el.

Egyfolytában mantrázom, hogy az "individuális" tömegnél soha veszélyesebb formáció még nem jött létre.

Az ember elveszíti emberi mivoltát, megsemmisül.

A nemzettudat a kultúra első és utolsó védelmi vonala manapság. (Ha nem hazugságon alapul.)

Pusztába kiáltott szó.

Előzmény: advocatusdiaboli (282)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.16 -1 5 282

"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

Ez derék, de azért megkérdezném diszkréten - szerinted a világ ÖSSZES nemzetének számos írója nem írta le ugyanezt a mondatot - nyilván a magyar helyére saját nemzetét helyettesítve? Avagy egy hitvány ember milyen nemzet tagjának alkalmasabb, mint a miénknek? Attól mondjuk jó brit, német vagy éppen török, kenyai polgár lehet még belőle? Szerinted???

Muszáj ilyen demagóg, semmitmondó, igazándiból Tamásitól is méltatlan, a XX. század közepének tömeggyilkos vérbírósági ügyészeire annyira jellemző hangvételű szerencsétlenségeket idézgetni?

 

Másrészt azért minden szarkazmustól mentesen megkérdezném, hogy szerinted az MTA Atommagkutató, Csillagászati és Földtudományi, Agrártudományi, Energiatudományi, Matematikai, Orvostudományi stb... intézetei esetében hogy nézne ki a "hazafiság"? Milyen a jó magyar hazafi matematikus? Miként kutatja az atommagokat egy jó magyar hazafi, és miként egy bozgor, senkiházi fizikus? Van szerinted nemzeti/pártos/nacionalista csillagászat??? És az agrártudomány? Majd lesz kép a bölcs vezérről megint, amint megtanítja a jó hazafi magyar kalászokat, hogy kell tisztességes hazafi módon nőniük???

 

Nem lehetne végre ebből a tébolyból végre kivergődni??? Nem halt bele ebbe a XX. században még elég ember, muszáj újra megpróbálni???

Előzmény: ketni (280)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.16 -1 5 281

Azt a lári-fárit magadra vedd. Az nem a hazafiságnak szólt, hanem annak, hogy ezt te összehoztad az MTA-val.

Előzmény: ketni (280)
ketni Creative Commons License 2018.06.16 -5 1 280

Ha, már a bűnös lélektant is emlegetni kezdtük; nem tudok elmenni szó nélkül a legelső mondatod mellett.

A hazafiságról rögtön a "lári-fári" jut az eszedbe.

Kedves barátom, téged megfertőzött a "korszellem", a hazafiságot mumusnak látod, valamiféle haladásellenes

csökevénynek.

 

Később szépítesz ugyan:

 

"De elsősorban ember legyen. Aki emberségében hiányokat szenved, azzal hazfisága is értéktelenedik, sőt anyiban hazájának kárára van."

 

Ez tökéletesen igaz!

Tamási Áron illik ide: "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

 

Előzmény: takacs.ferenc.bp (279)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.16 -1 4 279

Hazafiság, meg lári-fári. Annyiban legyen valaki hazafi, amennyiben az különbözik emberi mivoltától. De elsősorban ember legyen. Aki emberségében hiányokat szenved, azzal hazfisága is értéktelenedik, sőt anyiban hazájának kárára van. És ez nem csak a tudomány művelésére vonatkozik. Széchenyi a magyarok tudásának lemaradásától buzdult fel. Észrevette, hogy nem lehet jó ember a magyar, ha nem tanul.

Előzmény: ketni (277)
ketni Creative Commons License 2018.06.16 -4 1 278

"...előítéletes gyűlölet formálja a véleményeteket,..."

 

Ezt én is mondhatnám. Akkor előrébb jutnánk?

Egyszerűen más a nézőpontom, mint neked.

Sokkal jelentősebbnek tartom a mélyben meghúzódó folyamatokat, mint te.

Egy forradalom csak a felszín, látványos, véres, olyan, mint egy dühkitörés.

De, nem mindegy, hogy ezt a dühöt, ki fogja vitorlába, és milyen céllal.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (267)
ketni Creative Commons License 2018.06.16 -6 1 277

Az első tényleges lépés Felsőbüki Nagy Pál beszédét követte Széchenyi által:

 

"Nekem itt szavam nincs, az országnak nagyja nem vagyok, de birtokos vagyok, és ha feláll oly intézet, mely a magyar nyelvet kifejtse, mely avval segítse elő honosainknak magyar neveltetését, jószágomnak egy évi jövedelmét feláldozom reá... Nem azért teszem ezt, hogy vivátokat kapjak érte, nem is azért, hogy másokat hasonló tettre tüzeljek. Ezt nem mindenki teheti úgy, mint én. Én nőtlen ember és katona vagyok."

 

Egyetlen dologtól nem lehet mentes az MTA, a hazafiságtól!

Ma viszont ennek még csak a közelében sem jár.

Teljesen mindegy tehát, hogy most mi történik vele, kit szolgál.

Minket eddig sem szolgált -a kezdeteket kivéve- és ezután sem fog.

 

A tudományos élet amúgy sem független sehol a világon.

Azt szolgálja, akitől a pénzt kapja. Mit tehetne mást?

 

Előzmény: Mungo (276)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.16 -1 5 275

Nem hiszem, hogy ne lenne nyilvánvaló, hogy az emberi, társadalmi viselkedések kutatása rengeteg olyan nehézséggel jár, ami miatt nem tekinthetők ezen elméletek egyes részei egzakt tudománynak. De ezt maguk a kutatók sem állítják. Éppen ez az, ami megkülönbözteti a tudományt a sarlatánoktól, és vallásoktól, akik viszont a tévedhetetlenség hamis dicsfényében tetszelegnek.

Előzmény: Yorg365 (273)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -6 0 274

Ja és a pszichológusok között is rengeteg a volt(?) mentális beteg.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (272)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -6 0 273

Nem kell szcientológusnak lenni ahhoz, hogy valaki kételkedjen a "lélekbúvárok" csalhatatlanságában.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (272)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.16 0 0 272

Persze azért a szcientológus vallás is mindent megtesz azért, hogy lejárassa a lélekbúvárkodást. Ők a lelkibetegek közül, a volt drogosokból verbúválnak. Nem is eredménytelenül torpedózzák meg a tudományt. Azóta is az utcán kísértenek az Opni betegei, hogy bezáratták. És persze a xenu sokkal tudományosabb.

Előzmény: Yorg365 (271)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.16 -5 0 271

Nem egy ilyen eset van. Rothadt az egész úgy, ahogy van.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (270)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.16 -1 3 270

Nem tudományos módszer egy eset alapján általános törvényszerűséget vizionálni.

Előzmény: Yorg365 (268)
Yorg365 Creative Commons License 2018.06.15 -5 0 268

Ennyit a pszichológiáról, meg a társadalomtudományokról úgy általában. Egy nagy kamu az egész:

 

Kamu volt a híres stanfordi börtönkísérlet

takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.15 0 2 267

Az inkák valóban isteneknek látták a hódítókat. A cár viszont nem látta isteneknek a muzsikjait. Rendszeresen irtotta őket, ha nem nyalták a lábát. Ezzel alapozta meg a bukását A korabeli fotók általában rossz minőségűek. Ez alapján csak vademberek mondhatnak véleményt. Az nyilvanvaló, hogy az előítéletes gyűlölet formálja a véleményeteket, nélkülözve az értelmes érveket. Jól működött nálatok az agymosás. Nem voltak szentek a forradalmárok, de több volt bennük az elhivatottság. Nem tamáskodtak.

Előzmény: ketni (265)
ketni Creative Commons License 2018.06.15 0 0 266

Köszönöm a linkeket!

 

Egy részét ismeretem a háttérnek, de zömében sok számomra új összefüggést ismerhettem meg.

 

Gregor Mendel Hausnak döntő szerepe volt Magyarosrszág feldarabolásában is.

Wilsont marionett bábuként irányította.

Magyarország feldarabolására ugyan azért volt szükség, mint Oroszország kommunizálására.

A szálak összeérnek. Csak velünk brutálisabban el lehetett bánni.

A kivéreztetésünk megtörtént akkorra, gond nélkül keresztre lehetett fektetni a magyar népet.

A kipusztulásunk már megállíthatatlan, ez demográfiai tény.

Raffay Ernő és pl. Kocsis István ezekről kitűnő könyvekben írnak, jó előadásokat tartottak, amiket a neten meg lehet nézni.

Előzmény: pejgeroj (255)
ketni Creative Commons License 2018.06.15 0 0 265

Pizarro meghódította az inka birodalmat néhány martalóccal.

Nem istenek voltak, csak óriási hátszelük volt és nem voltak gátlásaik a bolsevikoknak sem egy káoszba fulladt országban.

Ugyan ez történt Magyarországgal is.

Nézd meg azokat a "forradalmár" arcokat, akik magukhoz ragadták a hatalmat a bénult Magyarországban.

Sötétedés után nem szívesen találkoznék velük az utcán.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (264)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.15 0 0 264

Háborúban, szüksegállapotban egy maroknyi csoport a vilàg vezető hatalmát. Nyilván istenek voltak.

Előzmény: ketni (263)
ketni Creative Commons License 2018.06.15 0 0 263

Egy maroknyi erőszakos kisebbség terrorja nem forradalom.

Oroszországban szinte alig volt proletariátus.

A parasztság sosem szerette sehol sem a komcsikat, akik a városból leruccantak osztani az észt,

később meg falhoz állították őket.

A földosztás az tetszett, csakhogy az gyorsan kiderült, hogy az csak átverés, beetetés.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (250)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.06.15 0 0 262

Annyira vagyok bolsevik, mint te egy húgyagyú hülye. A továbbiakban tartózkodj a személyeskedéstől, mert az lesz az utolsó szóváltásunk. Ha nem te vagy a Drábik János, akkor a személyeskedésed vádja is egy durva hazugság volt.

 

Még egyszer leírom. A bankárok mindenkivel üzletet kötnek, akiből hasznot lehet kihúzni. Mint írtam a pénznek nincsen szaga. Oroszország egy olyan hatalmas piac, hogy aki ott üzletet köt, az biztosította a megélhetését. Ennél már csak a kínai, és az amerikai piac nagyobb. Aki nem bankár, az pedig igyekszik, hogy ne csak a bankárnak legyen haszna, de a saját üzletei is jól működjenek. Ezt nevezik gazdaságnak, hitelgazdaságnak, befektetésnek.

 

De ez csak az egyik dolog. A másik dolog pedig az, hogy nem a bankárok irányítják a világot, ők csak a maguk hasznát fölözik le a világ működéséből. Nyilván sokuk próbálja megjósolni, mi fog megtörténni, és elébe menni az eseményeknek a jó befektetésekkel. Ugyanis a pénz világában is alapvelő a gyorsaság, és a konkurencia megelőzése. Már az előző belinkelt cikk is ezt bizonyítja. Az általad lebolsevikozott bankár előzőleg cári bankár volt.

 

A harmadik dolog pedig az, hogy nem Lenin csinálta egymaga a forradalmat, hanem jó néhány millióan még csatlakoztak hozzá, és segítették őt, és vele magukat. Így nem egészen világos, miért is fontos neked, ha még egy-két további embert fel tudsz sorolni. Nem csak akkor, de azután is még sok forradalom lezajlott sokfelé. Mit akarsz bizonygatni?

 

Negyedszer mi a meglepő azzal, hogy a cár ellenségei, az orosz forradalmárok, és a német birodalom titokban szövetkeznek. Ideiglenesen közös volt az érdekük. De ebből semmiképpen nem következik, hogy bármelyik szövetséges irányította, vagy irányíthatta volna a másikat. Nem sokkal később éppenséggel harcoltak egymással.

 

Miért kellene kizárni azt a lehetőséget, hogy akárkinek akármilyen világlátása legyen? Miért gondolod, hogy csak a proletárok lehetnek forradalmárok? A forradalmárok teoretikusai között nemigen találsz proletárt? Akkor tulajdonképpen mi is a problémád?

 

 

Előzmény: pejgeroj (261)
pejgeroj Creative Commons License 2018.06.15 0 0 261
Előzmény: takacs.ferenc.bp (257)
pejgeroj Creative Commons License 2018.06.15 0 0 260

annyira tudtam, h cáfolás és érvelés helyett személyeskedni fogsz.

 

 

Előzmény: takacs.ferenc.bp (257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!