Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

nbogadi Creative Commons License 2016.05.03 0 1 13

Én 2 autókereskedővel szívtam meg. Először az Agro-Knoll Mechanika 2004 Kft. tulajdonosa, Knoll István (ill. a megbízottja) adott el nekem egy suzukit, amiről aztán kiderült, hogy NAV-os foglalás van rajta, tehát a nevemre íratni se tudom. Itt áll fél éve az autó, benne áll a pénzem (nem nagy értékű autó, az igaz, de azért az a pár százezer forint is hiányzik). Mint kiderült, a baráti körömben is van, aki ugyanezzel a pasassal járt rosszul néhány éve, tehát nem ma kezdte. Igazi mocsok, akinek azt se higgyétek el, amit kérdez! A másik egy kecskeméti (ill. helvéciai) ember, Halasi Ferenc. Ő 4 extrával kevesebbet tudott nyújtani a meghirdetettnél, amiről még a vásárlást követően is állította, hogy benne vannak az autóban (sajnos ezúttal a nagy távolság miatt baráti közreműködéssel vásároltam), majd amikor bebizonyosodott, hogy nincsenek meg, akkor megígérte, hogy kárpótol, és azóta nem veszi fel a telefont. Igen, körültekintőbbnek, óvatosabbnak kéne lenni, és mindent pontról-pontra leigazolni, meg papírra vetni, de az ember igyekszik jóhiszemű lenni... amíg tud. Nagyon sajnálom, de az a véleményem, hogy a magyar autókereskedők nagy része hiteltelen, mocskos hazudozó, csaló. 

Pojito Creative Commons License 2016.03.16 0 2 12

Átrium autó Budapesten a Váci úton.

 

Kizárólag Olaszországból, nagyrészt hibás, törött olcsó, de itthon eladható autókat vásárolnak, amit itt gond nélkül kicsinosítanak, és el adnak.

Természetesen semmilyen garanciát nem vállalnak semmire.

Egy igazi undormány brigád. 

Akinek van esze, messziről kerülje el őket.

rolkaika Creative Commons License 2016.02.20 0 0 11

Hali! Tudunk privátban beszélni? Én most készülök tőlük venni egy autót...suteroland@gmail.com

Előzmény: Photomen (10)
Photomen Creative Commons License 2016.01.08 0 0 10

Engem a Sturcz autó vert át Székesfehérváron. Kerüljétek őket, igazi rablóbanda.

F_astra Creative Commons License 2008.10.22 0 0 9
Ma történt meg velem az alábbi történet:

Mindig is tudtam, hogy az autókereskedők nem maszületett bárányok, de ez sok volt a jóból:

Beadtam egy országos hálózattal rendelkező autókereskedésbe (nevet nem mondok.. 3 egyforma betűből áll a neve, ABC első betűje) az autómat bizományos árusításba. Kb 1 hónapot volt ott az autó, közben jelentkezett rá egy vevő, hogy ő megvenné de hozzam ki a kereskedésből mert ott drágábban van kitéve.. Mondtam persze kihozom..

Bementem a kereskedésbe, hogy szeretném kihozni az autót..
Röpke fél óra és elő is került az autó a papírokkal együtt, amik között ott volt az a papír is amin fel volt vezetve milyen állapotban és tartozékokkal adtuk be az autót.

Miután előhozták az autót az üres parkolóban úgy álltak meg vele, hogy majdnem a parkoló szélén álló bokorba volt az autó hátulja. Gyanússá vált a dolog...
És lám amikor a csomagtartót kinyitottam üres volt.. Se emelő, se szerszámok, se elakadás jelző háromszög..

Visszamentem és az ott levő ügyintézőt kérdőre vontam, hogy lehet hogy hiányzik, ha a papíron ott van, hogy benne volt amikor átvették az autót..
Hebegés-habogás.. utána néz..
Kb. 20 perc és egyenként előkerültek a dolgok..

Magyarázat: "a fiúk kivették amikor tisztították a kocsit.." (kár, hogy lemosva, kárpittisztítás után vittem oda a kocsit..)

kárpótlás: kedvezményre jogosító utalvány... autó vásárlásra esetén.. Na köszi de nem, nálatok biztos nem..
psyhoapu Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8
Nekem még folyamatban van az ügyem.....
Úgy adták el nekem az autót hogy van benne ABS fűthető tükör de mire megláttam már nem volt benne.(Én Németországban dolgozom és barátnőm ment el a autót megvenni)
Most várunk hogy kiküldje a bank a papirt hogy náluk milyen felszereltséggel szerepel az autó.
Egyenlőre nevet nem irok......
Még nem tudom mi lessz a vége meg tudunk egyezni vagy sem.
derogal Creative Commons License 2001.06.16 0 0 7
Sajnos mo-n a kereskedok fele azt sem tudja mit arul.. tisztelet a kivetelnek...
Ezert soha ne bizz bennuk, olvass el elotte minden infot az adott tipusrol.. aztan nezelodj..
ha5nx Creative Commons License 2001.06.15 0 1 6
Azért nem mindig a kereskedôket kell szidni:

a.)
Sokszor a kereskedôk is az utolsó pillanatban kapják meg az infot a vezérképviselettôl. Tehát lehet, hogy a csaj tényleg úgy tudta, nem lesz 1.8T egyenlôre.

b.)
Ha egy kifutó típust megvesz valaki úgy, hogy megkérdezi, kifutó típus-e, majd azt mondták, nem, akkor jogos a panasz.
Egyébként saját magát pont annyira okolhatja, mint a kereskedôt.

SzVSz az autókereskedôk sem mind g%ci disznók. Sokszor ôk sincsenek jól informálva. Ekkor persze lehet szidni a vezérképviseletet majd a gyárat.
Mindezek mellett a kereskedô feladata, hogy eladjon. Tehát nem fogja azt hirdetni nagy betűkkel, hogy kifutó a modell, nem vedd meg, jobban jársz, hanem nála veszel autó, mert az X márkának most éppen akciója van...

Gbor

Előzmény: vba (4)
798081 Creative Commons License 2001.06.15 0 0 5
Egy ismerősöm most vesz új autót a Wallistól. A régi autóját azt mondták, hogy beszámítják, vigye el a használtautó részleghez a Bécsi útra. El is vitte, ahol eurotax alapján kalkulálva azt mondták, hogy 2 680 000 Ft-ot adnak érte. Közben megrendelte az új autót. Ez volt április közepén. Az ismerősöm meghirdette a használt autót 3 millióért (nagyjából piaci ár), hátha alapon. Jöttek is érdeklődők, a legjobb ajánlat 2,6 volt. Nemrég megjött az autó. Felhívta a használt autó telepet, ott azt mondták, hogy bármikor hozhatja hétköznap állapotfelmérésre 9-5-ig. El is vitte, ahol közölték, hogy nem lehet csak úgy idejönni, be kellett volna jelentkezni, de azért mondanak egy irányárat (2 500 000 Ft). Kicsit furcsállotta, hogy miért esett az autó ára két hónap alatt 200ezret. Bejelentkezett az állapotfelmérésre, el is vitte az autót, ahol az állapotfelmérés után közölték az árat: 2 200 000 Ft. Megkérdezte, hogy talán nem volt megfelelő állapotban az auto? De igen, csak fogjuk tudni eladni. Kész. H. REZSŐ és T. KÁROLY geciskedése, és sumákolása miatt az ismerősöm lazán bukott 400 ezret! Mindenkinek ajánlom, hogy kerülje el őket, és a Bécsi úti Wallis használtautó telepet!
vba Creative Commons License 2001.05.31 0 0 4
Ők engem is megszívattak.
99 májusában kijött a Beetle, legszívesebben azonnal vettem volna egyet, de csak 1.9 TDI és 2.0 motorokkal volt, amelyek már akkor is elég elavultnak számítottak. Viszont bíztattak, hogy ősszel kijön az 1.8T változat is, amit gondoltam érdemes megvárni. Amikor ősszel bementem hozzájuk, nem tudtak semmi konkrétumot mondani (egyes európai országokban már volt 1.8T), valamikor november végén az egyik eladó kiscsaj közölte, hogy alig tudnak Beetlet eladni Mo-n és törölni fogják a palettáról. Na erre én megrendeltem egy 2.0-est (végülis kivűlről ugyanolyan), nem volt kedvem magánimporttal kínlódni.
2000 tavaszán nagy reklámkampánnyal bemutatták a két új változatot az 1.6 és 1.8T-t...
Előzmény: egoaxa (3)
egoaxa Creative Commons License 2001.05.31 0 0 3
Engem a Porsche-Buda.
Ránksóztak egy kifutó típust.
Undorító társaság!
semgza Creative Commons License 2001.05.30 0 0 2
Az lenne a lényeg, hogy elmeséljük, legalább okulna belöle más is.

pl. nekem úgy adtak el egy dízel kocsit kereskedésben, hogy miután telefonon érdeklödtem, nagy nehezen beindították, és mire odaértem, meg tudták mutatni, hogy indul. Ez télen volt, és persze miután a következö nap reggel nekem nem indult be, odatelefonáltam és a tulaj persze mint az ártatlan bárány, semmiröl sem tudott. Természetesen a kilométeróra tekerve volt. kb. egy évig használtam a kocsit, minden hónapban volt a kocsi szervizben. A legvégén a váltója állt meg. A cég a gilice téren volt, a többit gyorsan elfelejtettem.
Az igaz, hogy én balek módon vettem meg a kocsit, de egy korrekt kereskedö szerintem ilyet nem csinál.

Amugy igazad van, ath, jó érzésü ember nem bírja a hazai autókereskedelemmel járó stresszt.

ath Creative Commons License 2001.05.30 0 1 1
szvsz majd mindegyik kereskedő egy nagy csaló. én spec a boldizsárba nem fogok többet visszamenni. a sztorit inkább nem mesélem el, nagyon hosszú, de megpróbálok mindenkit lebeszélni róluk...én sem ott vettem a következő autómat.
Előzmény: semgza (-)
Koriel Creative Commons License 2001.05.30 0 0 0
Hajjuk!

(no 0) örülsz?

semgza Creative Commons License 2001.05.30 0 0 topiknyitó
Téged melyik autókereskedö vert át ?
Biztosan vannak rémtörténetek, azokat itt szívesen olvasnám. Nekem is van vagy három, majd beírom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!