Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 949
Ifiparkban lattam oket. Meg a Ganzban. Csak arra nem emlexem, hogy Marina Revue volt a nevuk meg, vagy mar csak Revue 86, 87, 88...
Előzmény: mángorló (948)
mángorló Creative Commons License 2003.02.04 0 0 948
lesz seres rezső est megint február 6
és lesz revue 86 március 11-én ismeri még vki?

flash király volt, nem láttalak titeket ott. ejnye

ide meg tettem kexet fel régit. jót:
http://www.prograph.hu/mangorlo/kex.htm

baman Creative Commons License 2003.02.04 0 0 947
> Én játszom a Gizdában, sajnos most egy jó ideig nem fogunk föllépni.

esetleg elerheto zeneanyag valahol? mp3, ilyesmi? ;-)
foldalatti levlistan info? kosz!

Előzmény: Krisztofer (919)
Kócosfóka Creative Commons License 2003.02.03 0 0 946
Ja. Ma. Már látom.
Kócosfóka Creative Commons License 2003.02.03 0 0 945
Ma??
mángorló Creative Commons License 2003.02.03 0 0 944
büdösök, a süsiben flash lesz este
Rorimack Creative Commons License 2003.02.01 0 0 943
Haliho!

Elnezest, akkor tenyleg en ertettem felre.

R.

Előzmény: mángorló (941)
gyrk Creative Commons License 2003.01.31 0 0 942
én mintha láttam volna valamelyik nap a városban, de annyira jól nézett ki, hogy gondoltam: ez biztos nem a hunyás...
Előzmény: mángorló (941)
mángorló Creative Commons License 2003.01.31 0 0 941
az egész pre-altés dologgal arra akartam csak utalni, hogy az egésznek a töke a két vh közti kávéházak zenéje volt.

hunyással 96 ban találkoztam, együtt voltunk elvonón, aztán egyszer még a fika előtt összefutottunk, többet nem tudok

Rorimack Creative Commons License 2003.01.30 0 0 940
Haliho!

Most lehet, hogy hulyeseget irok...

"seres pre-altés volt, meg kel csk nézni a szövegeit: "fizetek főúr volt 1 feketém/és egy életem amit elrontottam én"..."

Akkor pl. Zorad Erno is pre-altes...

(A lemezen, ahol ket vilaghaboru kozti slagereket enekel, s kiser zongoraval, ott van a Fizetek, four... ;)

Szoval ez "feldolgozas" lesz, nem sajat szam ;)

R.

Előzmény: mángorló (928)
gyrk Creative Commons License 2003.01.30 0 0 939
"http://www.artpool.hu/ketseg/dixi/vigh.html"

szép szavak. talán van is bennük némi igazság...

a hunyással mi van?

Előzmény: mángorló (938)
mángorló Creative Commons License 2003.01.30 0 0 938
amikor én ismertem a dixit, (vagyis sokszor egy helyen voltunk) sose értettem, hogy ez a faszi mitől akkora nagy szám. az oké, hogy megállás nélkül tudott szabad asszociácókban beszélni, de ezt azért elég sokan meg tudják tenni, főleg egy liter bor után. első élményem vele az volt hogy le akartunk ülni az asztalához és fejbe akart vágni egy sörösüveggel. de a legfilmszerűbb az volt, mikor a blahán mentünk egyik helyről társasággal a másik helyre, a piros lámpánál megállt egy jugó busz. dixi büszkén mutatta a vezetőnek a literes borát és jót húzott belőle. a vezető erre kimutatott az ablakon egy whiskeys üveget és hasonlóképp meghúzta.

aztán egyre kevesebbet beszélt, max annyit hogy "mikor basztál utoljára?" foga se volt már, a hunyadiék gondozták és mindenhonnan kirúgták. elhiszem hogy valaha nagy arc lehetett, de 89 környékén már csak egy vén csóka volt, aki ittragadt és elszállt fölötte az idő.

http://www.artpool.hu/ketseg/dixi/vigh.html
(tessék a képre kattintani)

gyrk Creative Commons License 2003.01.28 0 0 937
nyugodjék békében. maradjunk ennyiben...
Előzmény: Kócosfóka (935)
Domine Creative Commons License 2003.01.28 0 0 936
Valaki meg tudja szerezni ezt a filmet Dixiről?
Kócosfóka Creative Commons License 2003.01.24 0 0 935
Dixi iszonyú nagy volt, ne beszélj hülyeséget!
Ismerős szegről végről a készítő, majd kinyomozom, mikor hol lesz látható nyilvánosan a film.
close652 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 934
Hát remélem egyszer valamelyik közszolgálati TV is bemutatja...
Ha nonprofit a film esetleg, letölthetővé kellene tenni... valakinek ismerőse a készítő esetleg....
Előzmény: break2 (932)
gyrk Creative Commons License 2003.01.24 0 0 933
a dixi egy szerencsétlen elmebeteg volt. kár belőle kultikus figurát csinálni.
Előzmény: break2 (932)
break2 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 932
A történelem potyautasa
Oláh Lehel filmet készített a tavaly elhunyt Dixiről


Bő évtizede, egy alternatív szórakozóhelyen lehetett olvasni a vécé falára skiccelt gondolatot: híresnek lenni annyi, mint szegényen élni, és szoborként végezni. Ez a klotyóbölcsesség alighanem kissé felületesre sikeredett, az illemhely ihletett filozófusának ugyanis elég lett volna körbenéznie a kócos művésztanya amúgy közismert vendégein, akik szegényen éltek, de reményük sem volt arra, hogy szoborként végezzék.

Az egyik asztalnál ott ült például Gémes János, azaz Dixi; ha úgy tetszik: egy valódi budapesti híresség. Filmekben játszó alkalmi színész és gondolatzsonglőr, aki egész életében egykedvűen vállalta, hogy ő csupán a történelem potyautasa.


Dixi a film egyik kockáján
Aki a hatvanas években a Kárpátiában ücsörgött, közvetlenül Erdély Miklós és Szentjóby környékén, később alternatív zenekarokban fortyogta mikrofonba szabad asszociációit. A nyolcvanas években szerepet kapott Müller Péter Ex-Kódex és Xantus János Rocktérítő című filmjében, a kilencvenes évek elején Dixi Land Lee címmel kazettát csinált Víg Mihállyal, Wahorn Andrással és Bolyki Zsiráffal.

Maradtak tehát film- vagy hangszalagon is felidézhető emlékek róla, ám az ő esetében felesleges ezekhez nyúlni, mert ő volt az, akitől szinte mindenki őriz egy-egy gesztust, fintort, mondatot. Olykor büszke, máskor nyomorúságos éjszakai vándorlásai során kínos pontossággal elemezte alkalmi ismerőseit, olcsó bor mellől pergette megállás nélkül különös mondatfüzéreit, amelyek bőségesen magukba öleltek bölcsességet, zavaros szókotyvalékot, költészetet és otrombaságot.

Sokan rajongtak érte, mások udvari bolondnak tartották, és volt, aki félt agresszív kitöréseitől, karcos őszinteségétől.

Dixi, a budapesti alternatív művészvilág önsorsrontó alakja az elmúlt években már tényleg csak árnyéka volt önmagának, bár néhány év hajléktalanság után családja segítségével ismét lakáshoz jutott, az életbe már nemigen sikerült visszakapaszkodnia. Kihullott fogakkal, elfagyott ujjakkal tántorgott borospohártól borospohárig, balesettől verekedésig, diákszigettől underground találkahelyig, mígnem tavaly, 59 évesen végleg távozott közülünk.

Oláh Lehel több rövidfilm, közöttük díjnyertes alkotások rendezője, 2001 szeptemberében elhatározta, hogy filmet forgat róla. Akkor még nem sejtette: miközben a kamerák előtt ismerőseit, barátait beszélteti, az ezzel párhuzamosan készülő filmrészletek egyben főhőse életének utolsó hónapjait örökítik meg. A rendező tizenhat órányi anyagból vágta öszsze azt az egyórás dokumentumfilmet, amelyet első alkalommal az Inforg Stúdió szakmai bemutatóján, közel húsz más munkával együtt, a Toldi moziban láthat a közönség holnap délután négy órakor.

– Jottányit sem változott, mert ő nem rendszer volt, hanem módszer – mondja a Dixi című filmben Müller Péter Sziámi Gémes Jánosról.

– Mindenféleképpen mitikus alaknak tekintem, akinek az volt a balsorsa és a feladata, hogy mindig többet jelentsen, mint ami valójában ő maga. Totális életforma volt az övé, de hogy ez kreatív skizofréniából fakadt-e, vagy egy tudatosan használt dadaista, szürrealista magatartás volt, azt máig sem tudom – sorolja gondolatait ef Zámbó István képzőművész, zenész ugyanott.

Oláh Lehel azt mondja: nem akart hagyományos dokumentumfilmet készíteni, inkább hagyta, hogy a barátok mondataiból és a Dixiről készült filmrészetekből álljon össze a kép. Ezekből derüljön ki, hogy ez a különös budapesti figura miképpen élte meg művészetként, sőt szinte szerepként mindennapjait. Miképpen lett egyik központi alakja a budapesti undergroundnak.

Szenzációvadász rendező kíméletlenül kihasználta volna, hogy a főszereplő a film készítése közben meghal, Oláh Lehel azonban azt mondja: számára Dixi halálával véget ért a forgatás. Különben is: róla furcsamód már életében múlt időben beszéltek a nyilatkozók. Talán, mert tudták: Dixinek mindegy volt, hogy a jelent élte éppen, a jövőt próbálta megfejteni, vagy a múltat idézte. Kibogozhatatlanul keverte-kavarta az időt, mígnem ő is csendesen belemosódott, hogy aztán itt maradjon velünk egy megfejthetetlen talány: ki is volt ez a furcsa pesti figura, ki volt tulajdonképpen Gémes János, akit mindenki csak úgy ismert: a Dixi.

Kócosfóka Creative Commons License 2003.01.23 0 0 931
Ha valakit érdekel, a fesztiválon kiállítóknak ma nyílik meg a "rendes" kiállítása, ami utána február elejéig látható a Józsefvárosi Galeriben. Én kaptam ugyan meghívót az egyik ismerős kiállítótól, de nem hiszem, hogy anélkül ne lehetne eljönni, szóval hatkor ott, ha akartok... (Baross u. és Üllői út között a körúton)
SirGab Creative Commons License 2003.01.21 0 0 930
Már csak a lehetőséget kéne valahogy biztosítani!
Van ötleted?

Üdv.:SirGab

Előzmény: kabirbedi (924)
SirGab Creative Commons License 2003.01.21 0 0 929
Légyszives hozz össze velük!
Legalább az esély legyen meg !
Írd meg légyszives Emilben ,hogy hogyan érem el Őket !

Köszi : SirGab

Előzmény: mángorló (922)
mángorló Creative Commons License 2003.01.21 0 0 928
persze hogy emlékszem rád. amúgy megúsztam a kidobókat. seres rezső meg szerintem nagyon jó, müller szerint abból táplálkozott az urh is, amit tökéletesen osztok. seres pre-altés volt, meg kel csk nézni a szövegeit: "fizetek főúr volt 1 feketém/és egy életem amit elrontottam én" hja meg az öngyilkos himnusz a szomorú vasárnap.

amúgy qss (colombo és kutyája) koncert lesz 25-én a simonsban

Előzmény: Kócosfóka (926)
break2 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 927
Flashrol jut eszembe, hogy a kezembe kerult ez a kepsorozat.
Előzmény: mángorló (912)
Kócosfóka Creative Commons License 2003.01.20 0 0 926
A filmek régi reklámok voltak (pécsi kesztyű és társai), a kiállítás télleg frankó volt, én szeretem a Nulladikot, a Sziámi meg súlyos százezreket kér, szerintem ezér nem hívja senkisem. (És mellesleg engem kiver a víz a SeresRezső programtól is, de nyilván ez az én bajom.)
Mángorló, de ugye nem téged dobtak ki az őrök a wc rugdalásért?
És emléxel, hogy találkoztunk? :-)
mángorló Creative Commons License 2003.01.20 0 0 925
a hely az király, van egy sorozatom a seres rezső estről, az ott játszódik. valahol belinkeltem itt egyszer. látszik, hogy nem az altésoknak szánták a helyet, de amíg megy a hiszti a városházán, hogy kié legyen a gödör, addig az altésok, gondolom - ebben nem kis része van demszky undorgrund múltjának - használhatják.

én nem mentem volna el, de szerencsére ingyen mehettem be. úgy bebasztam, hogy nagyon, kettesével remdeltem a söröket. a végén rárúgtam a csajokra a wcajtót és összetörtem egy üveget - ez utóbbiakat talán nem kellett volna-, kicsit elszakadt a cérna nőügy miatt :(

filmeket nem láttam (kilencre mentem), de a kiállítás kafa volt, képzősök állítottak ki, az egyik: http://www.rontolili.ini.hu/

azt nem értem, hogy a sziámi miért nem volt, még megérem, hogy ha altézni akarok, akkor ilyen nulladik meg műszakik lesznek csak. a punkról meg ne is beszéljünk :(((

Előzmény: kabirbedi (923)
kabirbedi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 924
húha, szívesen meghallgatnám bowie két régi nótáját, ha esetleg valami karelgottos nemzetközi esztrádot rittyentenétek...!:-)
ashes to ashes,
ziggy

de a többi koraitól sem undorodom.

ps.:
kis dobás ugyan, de mégis jópofa ötlet a pótkulcsban ez az össznépi (konga) dobolás.

Előzmény: SirGab (918)
kabirbedi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 923
de jó, hogy nem mentem. nekem már a lista is nagyon vizes volt.:-/
a rövidfilmek milyenek voltak?
egyáltalán, milyen a hely?
Előzmény: mángorló (922)
mángorló Creative Commons License 2003.01.20 0 0 922
sajnos a közös koncert úgy néz ki befulladt, mert összevesztem a zenekarral. de azért szívesen összehozlak az ágival, meg a többi hellyel ha érdekel.

világveleje fesztiválról: sajnos az amit alte- színtérnek neveznek, az itt tart. meg kell nézni a fellépők névsorát, korábbi 3. vonalbeli puf a balaton után lép fel, többiről nem is beszélnék, az egyik zenekarnál azt hitten hogya müller van a színpadon, mert pont úgy próbált énekelni az énekes. ráadásul egy valag pénzt elkértek emberektől ezért a szarért, vizes sört és asztali bort adtak. rohadt balkán. ja igen a balaton megint be volt baszva, alig tudták behangolni a hangszereket, de a technikai személyzet se volt jobb. mihály meg csak ledarálta a számokat egyszer se nézett a közönségre.

Előzmény: SirGab (918)
Krisztofer Creative Commons License 2003.01.20 0 0 921
Én is nagyon sajnálom, mert nagyon szeretek ebben az együttesben zenélni, és Borit egy zseniális előadónak tartom. Hogy mikor lépünk legközelebb színpadra, még nem tudom. Hogy miért, abba nem szeretnék belemenni!
Előzmény: Kócosfóka (920)
Kócosfóka Creative Commons License 2003.01.20 0 0 920
És publikus, hogy mér? (Kár, amúgy!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!