Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

QRBLI Creative Commons License 2002.10.25 0 0 269
Szia BigBrother ööö azaz Blaster.:-))
Sajnos csak ma érkezett meg a j.h.sárfogó viszont azt nem tudom mikor jut le Miskolcra, ez a miskolci szervíztől függ, mikor kér szállítást. Majd írok ha megtudom melyik nap ér le, de ha esetleg hétvégén pesten jársz akkor el tudom neked hozni.
SPS Creative Commons License 2002.10.25 0 0 268
Big Blaster,

az egyiket (citromsárga) a Váci úton láttam jópárszor flangálni, egy szépséges fehér (jó kis ördög-szárnnyal) sokáig állt a Fö utcán, a Széna tértöl nem messze parkolt rendszeresen egy ezüst és egy fekete.

Szerdán meg láttunk egy ugyanolyan (1.6 a6v GLS bordó sedan) Lantrát, mint a miénk.

Ezek mind budapesti "adatok".

Nekem olyan gondom, van, hogy a kocsi 70%-ban balra, 20%-ban jobbra húz (egyenesenfutás 10%). Voltam futómüvesnél, aki azt mondta minden rendben (beállítás, összetartás, gumi, stb.). Jó, mi ? Akkor mi lehet a gond ?

Üdv,

SPS

Előzmény: Big Blaster (264)
ztoncsi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 267
A káposztás bablevesről jut eszembe.

1981-82-ben, az első autóm egy Wartburg tourist volt. Akkoriban építkeztünk és vettem 2-3 doboz radiátorfestéket, amit beraktam hátra az autóba.
Hazafelé menet gyanús szagot éreztem.
Otthon derült ki, hogy a dobozok felborultak és az egyik tartalma kifolyt és lecsorgott alulra a pótkerékhez.
Egy rossz merőkanállal visszameregettem amit lehetett, de a többit már csak egy ecsettel szétkenni tudtam. A pótkerékről sikerült letörölni.

Hogy csináljátok a káposztás bablevest? Én még sosem ettem, pedig mind a kettőt szeretem.

Hali

ztoncsi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 266
Autóstársak!

Ne feledkezzen meg senki arról, hogy a nyári szélvédőmosó folyadék befagy a tartályba, ha bejönnek a mínuszok.
Szerdán a Lantrában és Accentben is lecseréltük a fiammal az ablakmosólét télire.

Hali

Kulimász Creative Commons License 2002.10.25 0 0 265
Így lesz a Hyundai-ból zöldséges-merci...:-)
(Bocsi)
Előzmény: Big Blaster (264)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.24 0 0 264
És hol van ez a hely? Valami márkakereskedés?

A mi házunk előtt is volt a héten egy kocc. Hyundai nem volt érintve az akcióban.

A többiekkel nem történt semmi érdekes Hyundai fronton? Nagy a csend a topicban.

Hogy egy kicsit felhozzam a témát írok valamit én.
Nálam csak annyi volt, hogy a hétvégén, miután végeztem az autó több óras puceválással, sikerült kiborítanom kb. 1,5 liter káposztás bablevest a csomagtartóban. A szőnyegeknek annyi lett és ráadásul befolyt minden hová, ahová csak lehet. Baromi boldog voltam. Egy órát kellett túlóráznom, amíg sikerült kipucolnom az autót.

Előzmény: SPS (261)
SPS Creative Commons License 2002.10.24 0 0 263
... dehogy ment az el, csak elég rendes : elvitte a másik autó utasát emelöért, majd a defektes gumit gumishoz (eszerint egyik se volt a Roverbe. Kool.). SPS
SPS Creative Commons License 2002.10.24 0 0 262
... ráadásul pont most ütközött össze egy ezüst Lantra sedan az ablakunk alatt egy régi Rover-rel ... :-(
QRBLI, megadjam Neki az elérhetöségedet ;-) ? Bár ahogy elnézem csak a Rover sérült erösebben ;-) ...

(na mire megnéztem volna, hogy a Lantra hol sérült már el is ment. QURBLI, az elözö bekezdés törölve ...)

Üdv,

SPS

SPS Creative Commons License 2002.10.22 0 0 261
Amerre meg én járok, ott 4-5 Lantra (Tiburon) Coupe szokott elöforduni mindenféle színben (hófehér, citromsárga, zöld, ezüst és fekete). Bebebe ... ;-) SPS
ztoncsi Creative Commons License 2002.10.22 0 0 260
Na és én mit láttam!

Ráday utcában (Bp. IX.ker) Tűzpiros Hyundai coupé, német rendszámmal.

Jók ezek az internetes lapok, amiket összegyüjtöttetek. Találtam olyat, ahol különféle kiegészítőket lehet megnézni (típus, évjárat szerint), meg persze az árakat 8(((.

Hali

Előzmény: Big Blaster (259)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.22 0 0 259
Tegnap elfelejtettem említeni, hogy mit láttam a házunk előtti parkolóban?

Egy Hyundai Coupe-t. Formás kis autó. Mindenhol íves, gömbölyded formák alkotják. Nagyon elüt a megjelenése az utcán általában látható egyéb verdáktól. Szemből eléggé hasonlít a Lantrához, főleg az orra és a fényszórók alakja, csak ennél izmosabbak a kerékdobok.
Sajnos nem a házban lakik a tulaj, mert most láttam először ezt az autót. Jó lett volna kontaktolni az illetővel, de nem tartottam jó ötletnek becsöngetni 50 lakásba, hogy kinek az ismerőse.

alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 258
Én is köszönöm az infókat a honlap ügyében. Szia.
áh.
Előzmény: Big Blaster (256)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 257
Kedves Kulimász, mégeccer köszi a leírást és természetesen azt én is elismerem, hogy egy újabb kiadású modellben jobbá, szebbé tesznek dógokat. :o)

Szia,
áh.

Előzmény: Kulimász (247)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 256
Köszi a tanácsokat, amit tudok megnézek itthon, aztán az első utam egy gumishoz fog vezetni. Megnézetem a kerekek kiegyensúlyozottságát és, hogy nincs-e valami gond a gumikkal. Egyébként, mint korábban írtam a gumikat előre egy hónapja vettem, nem újrafutózottak, Firestone F580 típusúak. Hátul CEAT Spider gumik vannak, kb. 5 mm mély mintával.
Könnyűfém felnik vannak az autón. A jobb elsőn van némi horzsolás padkázásból kifolyólag, de nagyobb sérülés nyoma nem látszik.

Ha a kerekek rendben vannak, akkor megnézetem a lengéscsillapítókat és a futóművet. Ezt a helyi Hyundai szervízben kb. 6 eFt-ért megcsinálják az esetleges utánállítással együtt.

Ezek után remélem kiderül, hogy mi a gond és nem lesz nagyon zsebbenyúlós az elhárítása.

Délelőtt nekem sem működött korrektűl az On-Line Parts. Arra rájöttem, hogy ha a grafikus módot választom, akkor megjelentek az alcsoportok is, de utána a lista elég rondán nézett ki és nem volt jobboldalon a kép. Viszont most itthonról minden rendesen működött. Szvsz csak valami ideiglenes probléma lehetett.

Előzmény: alomhajos (255)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 255
Kedves Big Blaster!

"Nem tudom, hogy mennyire nagy gond ez a jelenség, foglalkozzam-e vele most, vagy ráérek akkor, ha vizsgáztatni kell majd az autót?"

1. Mielőtt nekiugranál a lengéscsillapítónak, javaslok egy felniellenőrzést mind a 4 kerékre (hátulról is szitálhat ám!). A www.felniklinika.hu-n nagyon korrektül dolgoznak, meg tudják állapítani, hogy a felninek vagy a guminak van-e baja.
A gumi futófelületét szintén nézesd meg velük, hisz a szálszakadt vagy befékezett gumi szintén rázhat. Egyuttal a szilenteket és a gömbfejeket is ellenőríztesd le.
Amikor felteszik a felnit a kerékagyra, nézesd meg, hogy nincs-e valami összegyűlt kosz, olajos sár az agyon és a felnin, amely megakadályozza a felni tökéletes fekvését. Ha van, kérd meg, hogy drótkefével tisztítsák meg.

2. Akármikor, hogyha első futómű-geometriát érintő munkát végeznek - gömbfej, szilent, lengéscsillapító stb. miatt -, végeztess el egy futómű-beállítást. A III.ker Bojtár u-ban van egy nagyon korrekt futómű-szervíz, ha jól emlékszem Benedeknek hívják.

3. Ha odamész valamelyik kerékhez és ott elkezded rugóztatni a kocsit (azért ne horpaszd be :o)), majd elengeded, max.két rugózás után teljesen meg kell álljon, akkor jó a lengéscsillapító. Ha viszont keresel egy rázópados szervízt, ott pontosan meg tudják mondani, hogy hány százalékosak a lengéscsillapítok.

4! Soha ne vegyél használt vagy futózott gumit, csak újat. Használt felnit is csak akkor, ha előtte felnissel le tudod ellenőríztetni, hogy nincs-e valami gubanc vele.

Milyen márkájú és kb. hány %-os gumijaid vannak?

Nekem szálszakadt volt az első gumim amivel vettem a kocsit (Michelin 185-ös), ezért 80 felett elkezdett szitálni a kocsi és finoman jobbra húzott, ezen kívül az első felnim is meg volt padkázva.

Szia,
áh.

Előzmény: Big Blaster (252)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 254
Figyuzzatok, asszem le vagyunk tiltva a hyundai-parts alkatrész honlapról (nem a szervízkönyvről).
Lécci próbáljátok ki, hogy ha kiválasztjátok a 94-es Lantrát, akkor le tudjátok-e tölteni valamely alkatrészét. Tegnap nekem nem akart letölteni semmit (böngészőm rendben van).

Sziasztok,
áh.
ui: este majd válaszolok a hozzászólásokra

Kulimász Creative Commons License 2002.10.21 0 0 253
Szerintem foglalkozz vele, mert ha szar a lengéscsillapító, az nem csak a gumikat, de a a futómű egyéb alkatrészeit is tönkreteheti (pl. lengőkargömbfej), nem beszélve arról, hogy megnő a fékutad.
Menj el egy lengéscsillapítóbemérésre, nem egy nagy összeg. Sőt, ki lehet fogni ingyenes fék és lengéscsillapító ellenőrzést is, bár nem túl gyakran van ilyen.
Előzmény: Big Blaster (252)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 252
Toncsi, én is csak ritkán szoktam 120 felett közlekedni, az általad említett ok miatt is 8-). Ezért nem is tapasztaltam ezt a vibrációt eddig. Néhány hete vettem vadi új gumikat előre, Firestone F580-at. Akkor lett centírozva is a kerék. Ennyi idő alatt a lengéscsillapító hibája még nem hagyhat látható nyomot a gumikon.
Nem tudom, hogy mennyire nagy gond ez a jelenség, foglalkozzam-e vele most, vagy ráérek akkor, ha vizsgáztatni kell majd az autót? Egy pár lengéscsillapító cseréje, gondolom nem olcsó mulatság, de egy gumist meglátogatok, hát ha csak egyensúlyozni kell a kereket. Valahogy jobban érezném magam, ha tudom, hogy rendben van az autó, még akkor is, ha csak ritkán jön elő ez a hiba.
Előzmény: ztoncsi (251)
ztoncsi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 251
Helló Big.

Nekem nem volt ilyen tapasztalatom a Lantrával, bár én autópályán még nem voltam vele.
Az 51-es úton szoktam menni, ott csak előzéskor, illetve, ha hosszú egyenes szakaszon megyek, akkor megyek 120 fölött.(Asszony nélkül, mert mindig pampog, ha gyorsan megyek).
Volt, hogy odaléptem neki, de akkor sem éreztem semmiféle rezonanciát.
A kamionok által kiképzett nyomvályu miatt sem lehet sok helyen gyorsan haladni.

Milyen gumi van a verdán? Nem veszítettél el esetleg a centirozósúlyokból? Nincs esetleg nyoma a gumikon, hogy a lengéscsillapító nem megfelelő?

Hali

Előzmény: Big Blaster (249)
Kulimász Creative Commons License 2002.10.21 0 0 250
Vibrációt a kormányon okozhat a rossz lengéscsillapító is. Főleg akkor, ha a jobb első és a bal első nem egyformán elhasználódott. Nekem valami 30% difi volt a kettő között és az már bőven elég volt ahhoz, hogy intenzíven berázzon nagyobb sebességnél. Csere után teljesen megjavult.
Előzmény: Big Blaster (249)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 249
Szombaton megvolt a Pesti út. Ez csak a miatt lényeges, mert most autópályán tudtam menni, és így kipróbálhattam nagyobb sebességeknél is az autót. Odafelé 4-en, vissza 5-en utaztunk. Odafelé kb. 3500-on tartottam a fordulatot és így 145-150 között volt a sebesség. Vissza úton 3000-et pörgött a motor és 130-al mentünk. Ilyen sebességeknél a szélzaj már elég nagy, gyakorlatilag teljesen elnyomja a motor hangját.

Annyi gond volt, hogy 120 felett több-kevesebb vibrációt lehetett érezni a kormányon, remélem, hogy csak a kerekek nincsenek jól kiegyensúlyozva és nem valami komolyabb problémára utal a jelenség.
Volt már másnak is ilyen tapasztalata? Ha nem a kerekekkel van a gond, akkor mi okozhatja ezt a jelenséget?

Megint mértem átlagfogyasztást. Egy tank benzinnel (kb. 55 liter), 635 km-t tettem meg. Ebből kb. 250 volt autópálya, 250 országút, a többi város. Most szinte ugyan annyira jött ki a fogyi, mint az első tank benzinnel, ami kb. 8,7 liter 100 km-en.

Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 248
A legutolsó Lantra változat nekem sem tetszik, elég jellegtelen, pontosabban majdnem úgy néz ki mint a többi, ma divatosnak számító főleg japán autó.
Mondjuk a '96 utániak gömbölyded formája sem volt egyedi, csak akkor az volt a divat és nekem jobban tetszik ez a forma. Jópár hasonló korú Micsut és Hondát láttam, amelyek szemből nézve nagyon hasonlítanak a Lantrámra.
Előzmény: alomhajos (243)
Kulimász Creative Commons License 2002.10.21 0 0 247
Kedves álomhajós!

Te, én egyáltalán nem mondtam, hogy csúnya a régi Lantra! Imádom a Hyundai-okat, elvből nem tennék ilyet. Nekem anno a Pony is nagyon tetszett. Amikor lecseréltem a régi verdámat csomó ideig alternatívaként tekintettem a régi lantrára is. Azért is próbáltam ki, mert tetszett.
Csak aztán kipróbáltam az újat és az még jobban tetszett.
Hát igen, az nálam is bejátszhatott, hogy a kisebb motor miatt tűnt hangosabbnak a régi. Bár én inkább a hangszigetelés javulására tippelnék. Állítólag lényegesen jobb az is az újnál.
Szóval én senkit nem akarok lebszélni a régiről (főleg a 93-as ráncfelvarrás utániról!). De azt el kell ismerni, hogy nem csak szubjektív tényezők (külső, belső stb.) léteznek, amelyek bizonytalanná teszik a döntést, hanem objektív tények is, amelyek viszont egyértelműen az új mellett szólnak.
Összességében szerintem van jó és szép lantra, meg még jobb és még szebb lantra. Rossz és csúnya nincs!!!:-)

Ciao

K.

Előzmény: alomhajos (243)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 246
Én úgy tudom, hogy a felverődő kavicsoktól védik így az autó orrát. Szó mi szó, nekem is van ezen a részen néhány festék lepattogás.
Előzmény: alomhajos (244)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.21 0 0 245
Hello Chipolla!

Megértem a szempontjaidat. Nekem is hasonlóak voltak amikor megvettem az autót. Persze 100%-ig nem jött be minden, de ezt használt autónál nem is lehet elvárni.

A találkozóra majd később sort keríthetünk, ha már neked is meg lesz a Lantrád. Egyébként pár hete voltam Debrecenben és előfordulhat, hogy fogok még menni az idén.

Előzmény: Chipolla (241)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 244
Íme egy hely tele képekkel: The Hyundai Connection Picture Gallery.

Lécci árulja már el valaki, hogy az amcsik miért húznak kottont a kocsijuk elejére? :o))

áh.

alomhajos Creative Commons License 2002.10.21 0 0 243
Kedves Kulimász,

köszönöm a beszámolót, néhány megjegyzést fűznék hozzá részemről.
A 93-szept. utáni dizájn azért nem csúnya, enyhén sportos-áramvonalas formája miatt nekem jobban bejön mint a későbbi modellek, a legutóbbi dizájnról nem is beszélve. (Biztos bennem van a hiba, mert pölö a 626-os Mazdák közül is egyedül a 89-92 közötti forma jön be. :o)) Amúgy a fabetét tényleg feldobja egy kocsi belsejét, feltéve, ha színben és formában ízlésesen illeszkedik a környezetéhez, különben marha giccses is tud ám lenni.
A bemelegedett(!) 112 lovas motort városban és autópályán alíg hallani, engem meglepett a csendessége más kocsikéhoz képest, mert emlékeztem, hogy a volt főnököm Lantrájának motorja autópályán kicsit hangos volt (igaz, a kisebb moci volt benne, lehet, hogy ezért?).
Azzal egyetértek, hogy a váltó lehetne pontosabb és lágyabb is.
A futómű zaja viszont nagyban függ a gumi fajtájától is, de valóban, én is úgy vettem észre, hogy a gödröket, egyenetlenségeket kicsivel jobban hallani mint más, újabb típusú kocsikban, de nem tapasztaltam nagyobb különbséget pl. egy Toyota Avensishez képest.

Szia,
áh.

Előzmény: Kulimász (223)
Chipolla Creative Commons License 2002.10.20 0 0 242
QRBLI,
Semmi gond, nem vettem rosszul, tetszik a becézett változat is :))) Söt, ajánlani fogom a 10 éves fiamnak; mindig gondban van a névválasztással, ha csetel :)
Előzmény: QRBLI (226)
Chipolla Creative Commons License 2002.10.20 0 0 241
Hello Big Blaster!

Látom a topik hétköznapokon, napközben él igazán ;)
Nem baj, nem unkoztam a hétvégén, átnéztem a megadott linkeket. Sikerült a leirásod szerint az Online Parts-ra is feljutni, valóban remek.

Az uj Lantrát korábban egy kereskedönél alaposan megnéztem, többször is, (érezhetö volt hogy 1,5MFt körül el lehetne hozni) tetszett is minden szempontból (talán egyedül a csomagtartója tünt kicsinek), de annyira gázos volt, hogy nem mertem elvállalni. Egyértelmü, hogy jobb, szebb az uj, mint a régi. Viszont számomra az is fontos szempont, hogy ne legyen törött az autó, a rendszeres szervizek meglegyenek, ne legyen 'lelakott', szóval minden szempontból megkimélt legyen.
Mivel elég különleges igényeim is vannak, ezért minden ritkán van együtt, igy lehet hogy inkább bevállalok egy megbizhatónak minösitett, megfelelö '95-ös példányt, mint egy számomra valamilyen részletében 'fogyatékos' ujat. Persze, nem állitom, hogy 1,5M körül nem lehet minden szempontból jó uj Lantrát találni, csak azt, hogy ritka, és hogy szerencse kell hozzá. (Egyébként a 94-95-ös Lantrák az átdolgozott orr résszel nem is olyan csunyák :)
Mindenesetre köszi a lehetöséget a találkozóra, nem lett volna lehetetlen összehozni, Debrecen nincs tul messze Miskolctól.

Előzmény: Big Blaster (224)
Big Blaster Creative Commons License 2002.10.18 0 0 240
Előre is köszönöm a fáradozásodat. Várom az értesítésedet. A szervízben is mondták, hogy mivel a Hyundai független cég, úgy szervezik az alkatrész ellátást ahhogy nekik tetszik és ez nem mindig jó nekünk.

Gondolom, ha az Atlanti-óceán másik partján élnénk, gördülékenyebben mennének a dolgok. A webes rendelés szvsz nagyon kényelmes lenne, de hát ez Európa. Ilyen dolgokban is látni, hogy mennyi a lemaradásunk 8-(.

Előzmény: QRBLI (237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!