Keresés

Részletes keresés

Imhoteph Creative Commons License 2002.07.19 0 0 93
Naná, hogy meg kell gyözödni róla elöször!
A szokott, régi szinkron nélkül, vagy feliratozva kell a kutyának. Akkor inkább vhs...
Előzmény: Skywalker. (92)
Skywalker. Creative Commons License 2002.07.19 0 0 92
A DVD-vel csak egy kétségem van! Vajon rajtalesz a jó kis magyar szinkron, amivel számomra már szinte összenőtt a film?
Előzmény: Imhoteph (91)
Imhoteph Creative Commons License 2002.07.19 0 0 91
Hé! 1 hónapja senki nem nézi a filmet? Nem érzi szükségét, hogy ideirjon? :)
Na akkor én megteszem!
Rendkivül boldog vagyok, hogy rátok találtam, mert bár jó rég néztem már a Trilógiát utoljára (talán 15.szörre) egyre inkább az az érzésem volt, hogy csak én vagyok ilyen abberált, hogy igy imádom ezt a filmet. Erre a környezetem akart ráébreszteni, de nemigazán érdekelt :)
12-3 éves lehettem, mikor haverral megnéztük az elsö részt. Rögtön belebolondultunk, és vagy 5ször néztük meg 1 hét alatt, suli után délutánonként. BTF nyelven leveleztünk, idöutazást fontolgattunk, lejátszottuk a 2. 3. részt (akkor még nem tudtuk, hogy van/lesz)
Aztán jöttek ezek is.
Fantasztikus volt. Kiirtuk Doki levelét a filmböl (Kedves Marty. Tudatlak, hogy jól vagyok, és itt élek 1885-ben a vadnyugaton...)
Legömbölyitett végü rotling-radir aljába két rajzszöget szúrtunk, és az volt a légdeszka. Nemis néztek minket hüjének matekórán. :)
Megegyeztünk, hogy én leszek Marty, haver a Doki, és szinte az egész 1. részt megtanultuk, hogy el tudjuk játszani :) (azóta már nagy részét elfelejtettem)
Aztán jött a játék C64-en! Az micsoda élmény volt! Feledhetetlen.
Nemrég játszották a Tv-ben, naná, hogy ott ültem, mint egy paranoiás a képernyö elött, barátnö lehalkitva, öcsém kiiktatva.. videó beélesitve. És igen! A régi emlékek, a hangok... bevillantak a szövegek mielött a filmben kimondták volna. (az almanach eldobásakor elhangzó galaxis-paradoxon szöveget 5 mp-el hamarabb elmondtam, "neked orvosra van szükséged" hatást kiváltva a szobában lévökböl )

Ejh... Meg kell venni. csak nemtudom hogy kazin vegyem-e (2000/db nem pénz) vagy inkább már dvd-n? Ez utóbbival az a komoly gond, hogy jelenleg nincs dvd playerem... Vegyek a gépbe? Már 12-ért van 40x-es cd + dvd...

Na most ennyi, remélem sikerült feldobnom a topicot, majd még irok!

Mike73 Creative Commons License 2002.06.17 0 0 90
Nem csoda, hogy Janeway utálta az időparadoxonokat... :-o
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.17 0 0 89
Köszi szépen, megértettem mindent! :)

Fura, pedig én - nem ego miatt - totál biztos voltam magamban, ill az igazamban, de így sikerült megcáfolnotok, aminek télleg örülök! :O

meggyespite Creative Commons License 2002.06.17 0 0 88
Csatlakozom Abszolút Nullához, asszem nem is kell több magyarázat... Éppen ezért "kellett" izgulni Martyék sikerén, mert az egész azt feltételezi, hogy miután rendbehozzák a dolgokat, visszamennek ugyanabba az időpillanatba, hogy ki-ki folytathassa a normális életét, így a környezetnek fel sem tűnik, hogy elment. Az első rész is ezen a késleltetésen alapul: Marty nem tűnik el 1955-ben, mert ha egyszer csak hipp-hopp, eltűnt volna, az azt jelentette volna, hogy nem sikerül összehoznia a szüleit, bármit csinál. De a lehetőség végig nyitva volt - így a jövő is csak "apránként" változott. Mindaddig, amíg volt rá esély, hogy mindent rendbehoznak, nem kellett a "létezésből való kiradírozástól" tartania...

A másik problémáról már sokat írtunk, úgyhogy nem ismétlem meg, csak annyit ehhez, hogy Doki és Marty még a rendes 1985-ből indultak, ezért lehetnek ott. Ez persze nem zárja ki, hogy Biff visszatérésének pillanatában a McFly-házból eltűnt a kis lúzer család, amit az új, befolyásos Biff addigra már bizonyára tönkretett...
Érthető volt ez...?

:)

Előzmény: Abszolút Nulla (87)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.06.16 0 0 87
Hali bonehead, tévedel. Az általad fölvetett első problémával minden a legnagyobb rendben van. Marty előreugrik a jövőbe, csinál ezt-azt, aztán visszatér, és végigéli a soron következő éveket. Ebből a szempontból az időutazásnak nincs nagyobb hatása, mintha a Balatonhoz ment volna. Odament, visszajött - mégpedig ugyanabban a percben, amikor elment, szóval valójában az 1985-ös jelenből és az azt követő évekből egyetlen pillanatig sem hiányzott.:)
Előzmény: -boneheaD- (85)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.16 0 0 86
sorry, most látom hogy a második általam említett hiba már meg lett magyarázva!
Előzmény: -boneheaD- (85)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.16 0 0 85
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, hisz, in medias res, élek halok az időutazásért. Így, az említett film is a kedvenceim közé tartozik. Átolvastam pár napja az egész topicot, és kedvet kaptam a film újranézéséhez.
Ez, tegnap este és az előbb meg is történt, már csak a 3.rész maradt, valszeg ma estére.

Szóval, mint mondtam rajongok az időutazásért, minden vágyam hogy ez megvalósuljon. És ugyan csak egy álmodozó fiatal vagyok, a fizikához nem kifejezetten értek, mégis, annyi mindent olvastam már a dologról, annyit gondolkoztam, vitatkoztam az időutazásról, hogy nyugodt szívvel állíthatom: értek hozzá.
Ezért hát, bár hangsúlyozom imádom a filmet, egy hatalmas bakira hívnám fel a figyelmeteket:
a II. rész egyszerűen egy hibán alapszik!
Ugyan, a topicban említett www.bttf.com-os FAQ-t nem találtam meg (légyszi valaki adjon már linket, nagyon érdekel!!), mégis elmondanám teóriám:
A II. rész kezdetén vagyunk, amikor Marty elmegy a Dokival 2015-be. Ott, ugye meg kell mentenie saját gyerekét, hogy ne kövesse el a hibát, amelynek katasztrofális következményei lehetnek. Nos, ha Marty 1985-ben ELMEGY, akkor ott, a többiek számára ELTŰNIK, azaz mintha a föld nyelte volna el!! DE: akkor, ha ez igaz (márpedig az), akkor a jövőben hogy találkozhat magával, a családjával, a gyerekeivel??!
Ha elment 1985-ben, akkor a '85-'15 közötti időszakban NEM LÉTEZETT!! Ergo: nem lehettek gyerekei, sőt önmagával se találkozhatott a jövőben!!
Remélem értitek, szvsz nem annyira bonyolult. Magamra levetítve a példát (hátha egyszerűbb) : elmegyek most, 30 évvel későbbre. Akkor, ott nem találhatom meg magam, hisz nem éltem meg azt a 30 évet, csak átugrottam rajta! 30 évvel később max a szüleimet találhatom meg, akik azt hitték, 2002-ben (azaz most) hogy eltűntem, és ők 30 évig nem tudtak rólam!

Nnna. Ennyi a hiba, azaz a II. rész tulképp létre se jöhetne.
Ismét mondom, ezt csak úgy kifejtettem, SEMMI rosszindulat nincs bennen, hisz imádom a filmet.

Ám, az ínyencek kedvéért hadd meséljek el még egy elméletet:
2015-ben, Martyék házánál vagyunk. Marty és a Doki kiszállt az autóból, az öreg Biff pedig beszállt, hogy visszamenjen a múltba, hogy átadja fiatalkori önmagának az Almanachot. Ezt akkor, ott még nem látjuk, csak annyit, hogy az öreg Biff teszemazt 5 perc múlva visszajön a kocsival, kifáradva. Eközben Martyékkal semmi nem történt. Ami hiba!
Ugyanis, ha Biff visszament a múltba, és ezáltal MEGVÁLTOZTATTA a történelmet, NEM térhet vissza ugyanabba a 2015-be!!
Értitek? Ő akkor elvégezte dolgát, és egy olyan "alternatív" 2015-be kellett volna kerülnie, ahol Biff már gazdag, befolyásos, stb. - és ki tudja mi van Martyékkal.

Huh, kicsit talán hosszú lett, és esetleg bonyolult, én mégis szükségesnek tartottam a leírást, legalábbis örülök hogy elmondhattam :))
Jó, az is igaz, hogy az időutazásról, ilyen komplex, összetett dolog révén nem lehet (vagy legalábbis nagyon nehéz) hibátlan filmet készíteni...
Remélem a topic nem halt ki, bízom benne hogy lesz aki reagál erre, és "vitába száll" velem, mert nagyon érdekel, ki mit tud mondani az említett dolgokra!

Azt meg pláne hogy lesz IV.rész, úgyis olyan rég láttam értelmet időutazós filmet!
Csak el ne rontsák egy rossz történettel.....

Nah ennyt most, üdv mindenkinek!

Doró Creative Commons License 2002.06.05 0 0 84
Remélem azt is eldöntik az új szinkronban, hogy a Delorean nevét hogyan kell kiejteni, mert mind a három részben máshogy mondják, ez egy kicsit idegesítő. De a DVD-t már nagyon várom én is. Éljen a BTTF.
meggyespite Creative Commons License 2002.05.03 0 0 83
ÚJRASZINKRONIZÁLJÁK A VISSZA A JÖVŐBE TRILÓGIÁT!!!

Szerencsére meghagyják az eredeti szinkronhangokat, de kérdés, hogy ez minden szereplőre igaz-e, és hogy nem fordították-e újra a szöveget... És vajon aki felelős érte, az tisztában van-e vele, milyen kultikus jelentőségű ez a mű, és rendes munkát végez-e... Aki tud még több infót, pl. hogy milyen formában lehet majd elérni az új verziót, az írja meg! Arra gondoltam, valamelyik csatorna leadja a közeljövőben megint, vagy már a DVD-megjelenésre spórolnak...? Mindegy, azért szívesen meghallgatnám.

Előzmény: Herb-Atea (82)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.04.30 0 0 82
Ha valak jó minőségű VHS-en kölcsön tudná adni, akkor bedigizném és közkinccsé tenném.
meggyespite Creative Commons License 2002.04.30 0 0 81
Húúú, Alan Silvestriről most lerántjuk... :)

Eleinte azt hittem, ő a kedvenc zeneszerzőm, de aztán rájöttem, hogy minden filmben a Vissza a jövőbe témáit feszegeti, és ez azért nem olyan jó... Bár legalább van egy felismerhető stílusa, ami sajnos néha túl konkrét... James Horner is ilyen. Silvestri szerintem a Vissza a jövőbe trilógiába, a Mélység titkába és a Forrest Gumpba tette a legjobbat, a többi csak ezek újrakoppintása. Viszont a Vissza a jövőbe zenéje rendkívül bátor és jó értelemben harsány, manapság már nem "mernek" ennyire felszabadult, igazi sci-fis zenéket írni, talán csak John Williams.
Na jó, elég lesz az okoskodásomból.
A film egyébként egy FTP-n volt fenn, de már törölték.
Örülök, hogy újraéledtünk!

Előzmény: Centurios (80)
Centurios Creative Commons License 2002.04.29 0 0 80
Hát, mondasz valamit: Dicaprió-val nem lenne ua:)))

Más: tegnap volt a Klubbon a Ragadozó, a zenéjét
szintén Alan Silvestry írta: órdított is róla, ua.-ok a
vonós effektek mindenhol, de kurvára nem illettek
oda!

Előzmény: Törölt nick (79)
Centurios Creative Commons License 2002.04.27 0 0 78
Tényleg, kiváncsi lennék mennyi bevételt hozott
a trilógia, de félek, hogy ha erre gyúrnak a
producerek nem lesz 4.rész:(
Előzmény: Törölt nick (77)
meggyespite Creative Commons License 2002.04.27 0 0 76
Hali!

Szerintem se süllyedjen el a topic!
Épp a napokban sikerült letöltenem az első részt, igaz hogy szinkronos és VHS rip, ami persze megvan videón is, de azért így akkor is más!

Kedvenc rész? Nehéz lenne... Az egész úgy ahogy van! ?anapság miért nem tudnak ilyen filmet csinálni, ami az első perctől az utolsóig egyenletesen szórakoztató és igényes kivitelezésű...
Na remélem beindul a téma megint.

Előzmény: Törölt nick (75)
Mike73 Creative Commons License 2001.07.18 0 0 74
Ismerem, és nem tetszik...
Előzmény: dixtn (73)
dixtn Creative Commons License 2001.07.17 0 0 73
A majdani kiadó még az Egyesült Államokban sem volt nagyon hajlandó eldönteni az elmúlt négy évben, hogy mikor adja ki a VAJ :-) [BTTF] DVD-jét... Gondolom, a http://www.bttf.com/dvd hosszúra nyúlt történetét ismered...
Előzmény: Mike73 (72)
Mike73 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 72
Szintén rajongó. És DVD-t akarok belőle, de most már izibe! :-)) És mindenképpen magyar szinkronnal. Úgyhogy ha olvassa ezt a majdani kiadó, ezt jól vésse észbe!!!
Dev Null Creative Commons License 2001.07.02 0 0 71
Sziasztok,
Kellemes Társaság gyűlt itt össze!

Nincs meg valakinem mpg-ben a trilógia?

Dr. Laza Creative Commons License 2001.01.20 0 0 70
Egy kis idő eltelt már a topik leleje óta. Van valami újabb hír a negyedik részről?
Vajon abban mi történhetne, hiszen elég jól lezárták a harmadik végén, különösen, mikor a vonat szétdurja a DeLoreant.

Szerintem a film egyik titka, hogy sosem áll meg, hanem örökké pörgő, és érdekes látványt ad. Másrészt nagyon ötletesek a trilógián végigvonuló motívumok. (Biffes üldözés, stb)

ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.20 0 0 69
Nesztek, a forditas (melleslega topik elejen mar en is feszegettem ezt a problemat).

K: Amikor a Doki es Marty 1955-A evben van, a Doki azt mondja, hogy nem tudnak visszamenni a jovobe, hogy megakadalyozzak Biffet a DeLorean ellopasaban, mivel az nem a megfelelo jovo lenne. De ha ez igaz, akkor az oreg Biff hogy tudott visszaterni ugyanabba a jovobe, ahonnan elindult? Nem egy masik jovobe kellett volna visszaternie?

V: Amint az az elozo kerdesre adott valaszbol is kiderul, szerintunk az oreg Biff VALOBAN masik jovobe tert vissza -- "2015-A"-ba, ami Marty-t, a Dokit, Jennifer-t es Einstein-t illetoen megvaltozott (pontosan ugy, ahogyan azt a Doki elmagyarazza, hogy 1985-A hogyan valik 1985-te es hogy ez milyen kozvetlen hatassal van Jenniferre es Einsteinre). Ez tortenne, MIUTAN az oreg Biff visszatert a DeLorean-nal. Ezert biztosra vesszuk, hogy a Doki meg azelott osszeszedte Jennifert es elhagyta a McFly-hazat, mielott az oreg Biff visszatert. Igy tehat az alatt az ido alatt, amig Marty es a Doki visszaviszi Jennifert a DeLoreanhoz, LEHETSEGES, hogy mas lakok laktak ebben a hazban -- de az is lehet, hogy meg mindig McFly-ek laknak ott. Az is hiheto megoldas, hogy a kornyek fizikai megjelenese NEM valtozott meg annyira, mint amennyire gondoljuk - vagyis egyaltalan nem valtoztattunk rajta. Elhataroztuk, hogy nem gondoljuk tovabb ezt az otletet, mivel ez egyike a bonyolult idoutazasi koncepcioknak, amelyeket az atlagos nezo eleg nehezen ert meg. (Probalja csak meg elmeselni a tortenetet az edesanyjanak, rogton latni fogja, mire gondolunk.) A reszletes magyarazat lelasitotta volna a tortenetet, es a nezok nagy resze egyatalan nem gondol bele ebbe. Ezert nehany dolgot ketertelmuve tettunk, bizonyos kerdeseket pedig nyitva hagytunk annak remenyeben, hogy legalabb egy-ket magyarazat jobb lesz, mint a megadott magyarazat, amik igy lyukak maradnanak. Egyszeruen ugy kell tekinteni, hogy az idoutazas a fantazia termeke, ezert semmifele "bizonyitasra" nincs mod. Filmkeszitokent igyekszunk szabalyrendszert felepiteni a tortenetekhez es azt betartani, illetve a letrehozott kis "vilagon" belul megprobalunk konzisztensek maradni.

Lehet, hogy van benne hiba, most ennyi telt tolem.

[ZedIzDead]

Előzmény: meggyespite (53)
Gery CyberJunkie Creative Commons License 2001.01.19 0 0 68
A Matrix topicból ide jutottam, a film hibáit feszegetve.
Kedvencem, örökre a trilogia!

Most, a Lé meg a Lola arra támaszkodik, amit a BTTF már akkor használt, csakhogy ott teljesen külön idősíkokban játszódik ugyanaz újra és újra. Ezek a motívum-ismétlések szerintem a legnagyobbak a BTTF-ben.
Meg az, amikor az első részben Marty és Jennifer csókolózik a város főterén és jön az öregasszony:
"Mentség meg az óratornyot!"

Iszonyat!!!!!

To be continued!

meggyespite Creative Commons License 2000.09.05 0 0 67
Ha most erre válaszolnék, akkor itt a @TV2 igen hosszas anyázása állna, és most igazán nincs kedvem felhúzni magam... Mindannyian tudjuk, mekkora szemét tetüláda az az egész csatorna, a TV3 beszüntetésében játszott szerepétől kezdve a pontatlan műsorkezdésekig százmillió idegesítő és dühítő dolgot mondhatnék, az már igazán csak a hab a tortán, hogy ezt nem adták le... Pedig megnézném szívesen.
Előzmény: collateral_damage (66)
collateral_damage Creative Commons License 2000.09.04 0 0 66
Ja, bocs, így utólag elolvasva saját hozzászólásomat, tényleg úgy tűnhet, mintha én láttam volna... :) Én is csak a tartalmát olvastam különben, de ha jól értem, ezeket a filmeket "ajándékba" adják a stúdiók, ha megveszed az egész sorozatot sugárzásra.

Akkor vajon a @tv2 miért nem adta le a Secrets...-et?

Előzmény: meggyespite (65)
meggyespite Creative Commons License 2000.09.04 0 0 65
Nem láttam, de olvastam a tartalmát... Nekem akkor is úgy tűnik, mint egy felturbózott werkfilm (az ID4-hoz is ilyen volt, de az nagyon béna lett). Mesélj!
Előzmény: collateral_damage (64)
collateral_damage Creative Commons License 2000.09.03 0 0 64
Azt nem mondanám, hogy sima werkfilm. Láttad?
Előzmény: meggyespite (63)
meggyespite Creative Commons License 2000.09.03 0 0 63
Már ne haragudj, de a Secrets of the BTTF Trilogy egy sima werkfilm, úgyhogy talán félreértetted az eredeti ötletemet... Én nem dokumentumfilmre gondoltam, hanem igazira.
Előzmény: collateral_damage (60)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.09.03 0 0 62
Tán azért, mert Eastwood csak a hatvanas években lett ismert Leone westernjeiben. 55-ben gyaníthatóan noname segédszínészként üzemelt, és a filmjeit egyáltalán nem játszotta a Hill Valley-i filmszínház :)
Előzmény: Ati-pati (61)
Ati-pati Creative Commons License 2000.09.02 0 0 61
A doki 1955-ben miért nem tudta, hogy ki az a Clint Eastwood?

Ati-pati

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!