Keresés

Részletes keresés

collateral_damage Creative Commons License 2000.09.02 0 0 60
": ha én folytatnám, asszem egy amolyan "fehér foltok"-filmet csinálnék, egy csomó olyan jelenettel, amiről elvileg tudunk, de sohasem mutatták (Pl. Doki első utazása 2015-be az első rész végén), meg ilyenek..."

Már készült egy ilyen:


Secrets of the Back to the Future Trilogy, The (1990) (TV)

Előzmény: meggyespite (42)
meggyespite Creative Commons License 2000.09.02 0 0 59
Az még csak hagyján, hogy újra beolvasták, de miért nem voltak képesek UGYANAZT a magyar szöveget beolvasni???!!! Ez tényleg nagyon amatőr volt. Pl. a "majd megszokjátok" nem ugyanaz, mint "a gyerekeitek imádni fogják"... Bár az is lehet, hogy ezzel azt kívánták érzékeltetni, hogy azért nem történhet meg kétszer hajszálra ugyanaz (--off-- mint pl. a Ponyvaregény elején "picsafejek", a végén meg "faszfejek" - mint kiderült, nem a fordítók voltak feledékenyek, hanem Tarantino direkt csinálta --on--).
Biff szinkronhangja minden részben nagyon jó, bár az elsőben más csinálja, mint a 2-3-ban...
És azt tudtátok, hogy George McFly csak az első részben Crispin Glover? Később nem vállalta...
Előzmény: Abszolút Nulla (55)
zen_ Creative Commons License 2000.09.01 0 0 58
Én emlékszem mikor a nővérem és apám elmentek a moziba megnézni az első részt. Én pár hónappal később láttam, majd egész gyerekkoromra nagy rajongóvá váltam. Kedvenc filmem (filmtrilógiám).

Régen kint éltem az egyesült államokban pár évig. Egyik este elmentünk bevásárolni egy nagy szupermarketbe, zárás körül jöttünk ki, alig volt már pár kocsi a parkolóban. Elnézek egy kicsit távolabb és mit látok... EGY DELOREAN!!! , egyből odarohantam. Egy pali volt ott meg a fia, mondom húdehajdejó kocsija van, ilyen volt a BTTF-ben, nagyon odavoltam. A koma nem örült annyira, ugyanis bedöglött a kocsi!!! , sőt arról panaszkodott hogy ezek a Deloreanek állandóan bedöglenek :)))))

Csináltunk is egy fényképet, majd megkeresem és elküldöm.

4.rész biztos bengább lenne, bát ki tudja, ezek általában balul sülnek el. Nem?

Előzmény: pingvin (57)
pingvin Creative Commons License 2000.09.01 0 0 57
Csak nekem tünt fel a II. rész légdeszkás jeleneteiben, hogy mikor Martyt üldözik a gonoszok a deszkáikkal, akkor többször is látszanak a kötelek, amiken szerencsétlenek fel vannak lógatva. A film alkotói gyors vágásokkal próbálták meg elterelni a figyelmet a kötelekről, de többször is jól kivehető. Gondolom egy digitálisan felújított változatban majd szépen kockánként kiradírozzák ezt a kis szépséghibát:-)

index-pingvin

Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.08.31 0 0 56
ja, erről szerintem is jó lenne látni egy fordítást, mer a németórákon csak a testem volt jelen:-)
Előzmény: meggyespite (53)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.08.31 0 0 55
Ahoy!

Eszembe jutott egy nagyon gáz dolog a szinkronból, ahányszor látom a filmet, annyiszor felhúzom magam rajta. Szóval a második részben, amikor a kettes szám Marty látja az egyes szám Martyt a színpadon énekelni meg dumálni, akkor nem emelték át az első rész szinkronjából, amit M. mond, hanem újra beolvasták ugyanazt a szöveget, de rohadtul idegesítően más hangsúllyal. Affranc.

Egyébként nem várok sokat a negyedik résztől, ha télleg lesz... Csak még egy bőrt akarnak lehúzni szerencsétlen rókárul. A harmadik végén egyértelműen lehetett látni, hogy akkor ezt befejezésnek szánták (kicsit fárasztó is az a nagy tanulság, a jövő a ti kezetekben van stb.). Na csá.

Centurios Creative Commons License 2000.08.30 0 0 54
Na ja,ich spreche ein bi@en deutch,aber nicht so.....

Centurios

Előzmény: meggyespite (53)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.30 0 0 53
Na, ez jó hosszú lesz, ráadásul németül, a fordítást majd később, mert sietek, de a lényeg az annyi, hogy (mint erről lejjebb már írtak) hogy lehet az, hogy az öreg Biff simán visszatér a saját 2015-jébe, amikor már megváltoztatta a múltat? Bob Gale azt írja, hogy bizony a jövőnek már meg kellett volna változnia, akár a környéknek, Martyék házának is, stb., de ez igencsak megzavarta volna a nézőket, és egy esetleges részletes magyarázkodás nagyon lelassította volna a filmet. Ezért beérték annyival, hogy az öreg Biff alig él, amikor visszatér, hiszen ki tudja, mi történt vele abban az alternatív jövőben (Bob Gale viccesen megjegyezte, hogy Lorraine valószínűleg lepuffantotta 1996-ban)... Kicsit zavaros, de szerintem azért érthető, ha meg tudsz németül, akkor itt van a kivonat a beszélgetésből.

Pirx kapitány: Régi hóttciki magyar "sci-fi", amiben mindig mindent iszonyúan megmagyaráztak, mert a látvány nem igazán beszélt magáért ("Akkor most bekapcsolom a műszerfalon a hiperhajtóművet, hogy kijussak az univerzumból! Úristen, ha hamarosan nem találok üzemanyagot, elég nagy bajban leszek! stb... :-))

És most auf Deutsch:

F: Als Doc und Marty im Jahr 1955-A sind, sagt Doc, dass sie nicht in die Zukunft zurückkehren könnten, um Biff daran zu hindern, den DeLorean zu stehlen, denn es würde die falsche Zukunft sein. Aber wenn das stimmt, wie hat es der Alte Biff geschafft, in die selbe Zukunft zurückzukehren, die er verlassen hatte? Hätte er nicht in eine andere Zukunft zurückkehren müssen?

A: Wie aus der Antwort auf die vorangehende Frage ersichtlich sein sollte, glauben wir, dass der Alte Biff TATSÄCHLICH in eine andere Zukunft zurückgekehrt ist -- in ein "2015-A," das sich um Marty, Doc, Jennifer and Einstein herum verändert haben würde (genauso wie Doc erklärt, wie sich 1985-A in 1985 verändern und sich unmittelbar um Jennifer und Einstein herum transformieren würde). Dies würde passieren, NACHDEM der Alte Biff mit dem DeLorean zurückgekehrt war. Aus diesem Grund stellten wir sicher, dass Doc Jennifer aufgesammelt und das McFly-Haus verlassen hatte, bevor der Alte Biff zurück kam. Somit KÖNNTEN, zu der Zeit als Marty und Doc Jennifer zurück zum DeLorean tragen, andere Bewohner in diesem Haus leben -- oder vielleicht wohnen die McFlys noch immer dort. Es ist genauso glaubwürdig, dass die physikalische Erscheinung der Nachbarschaft sich NICHT verändert hat, wie man glauben kann, dass sie das tat -- also änderten wir sie nicht. Wir beschlossen, nichts aus dieser Idee zu machen, weil dies eines der schwierigen Zeitreise-Konzepte ist, mit dem das durchschnittliche Publikum große Verständnisschwierigkeiten hat. (Versuchen sie diese Geschichte Ihrer Mutter zu erklären, und Sie werden sehen, was wir meinen). Eine detaillierte Erklärung hätte die Geschichte verlangsamt, und der Großteil des Publikums denkt nicht einmal darüber nach1. Deswegen machten wir bestimmte Dinge zweideutig und liessen verschiedene Dinge offen für eine Interpretation, in der Hoffnung, dass die Möglichkeit von mindestens einer oder zwei Erklärungen besser sein würde als eine "definitive" Erklärung, die dann voller Löcher wäre. Man muss es einfach so sehen, Zeitreisen ist eine Fantasievorstellung, also gibt es keinen Weg, irgend etwas zu "beweisen". Als Filmemacher versuchen wir, ein Regelwerk für unsere Geschichten aufzustellen und uns daran zu halten, und innerhalb des kleinen "Universums" das wir erschaffen haben, konsistent zu sein.

Előzmény: Centurios (51)
Centurios Creative Commons License 2000.08.30 0 0 52
nam:nem :-)
Előzmény: Centurios (51)
Centurios Creative Commons License 2000.08.30 0 0 51
Éllo,esetleg tudod is mit hagytak ki?
Marhán érdekelne!!!! /egyáltalán nam baj ha hosszú lesz,sőt/

Centurios
ui.: Pirkxkapitány...valami rémlik,de nem ugrik be..:-)

Előzmény: meggyespite (50)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.29 0 0 50
Igazad lehet a gagyisággal kapcsolatban, de ne felejtsd el, hogy a filmeseknek rengeteg kompromisszumot kell vállalniuk a hülye nézők miatt. Az általad említett jelenet olyan klisé, amit minden hülye biztosan megért. Bob Gale egyik interjújából az is kiderül, hogy egy csomó olyan jelenetet is kihagytak (illetve bele se írtak), ami iszonyúan bonyolult logikai gondolkodást igényelt volna, így sokszor kicsit "csaltak" a történetet illetően, hogy legalább érthető legyen, és ne szoruljanak a dolgok magyarázgatásra, mert akkor a film nevetségessé, "pirxkapitányossá" vált volna. Nem áll jól egy filmnek, ha mindent pontosan megmagyaráz, még ha igazuk van, akkor sem. ezért gyakran inkább a kicsit csalásos, de érthető verziót választják. Remélem, világosabb voltam, mint amilyen hosszú... :-)
Előzmény: Centurios (49)
Centurios Creative Commons License 2000.08.29 0 0 49
Hát épp ez az!
Ha a jövőben már minden járgányt fúzió hajt,mért ne
működtethetné a Deloreant is fúzió,vagy ha ezt már 1 reaktor
nem bírja,teszek bele mégegyet /elférne,hisz a II.részben egy
kis Jeep-et is láttunk repülni,a GMC pedig jóval nagyobb/
Merthát hulladék mindíg áll rendelkezésre,benzin már annál
kevésbé /200-250év/.Ez meglehetősen nagy felelőtlenség
egy ilyen felelőségteljes tevékenység esetén.

Líbiai tenoristák: a film talán egyetlen gagyi mozzanata.
Arab népviseletbe bújt,lepusztúlt terroristavolswagennel
száguldozó,szovjet gyártmányú páncélököllel felfegyverkezett,
líbiai harcosok az USA kellős közepén./Remekül passzol ide
Markos Gyuri szösszenete a vietnámi haláltáborban szolgáló,
ukrán egyenruhában,románúl káromkodó,orosz katonákról/
:-))))

Centurios

Előzmény: meggyespite (48)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.28 0 0 48
A 88 Mph ahhoz kell, hogy lássuk, milyen rohadt gyors is bír lenni ez a kocsi! Biztos szponzorálták a filmet, és azt mondták, milyen rohadt gagyi lenne már, ha a kocsi egy helyben állna, és úgy menne át a jövőbe, hát nem? Nem lenne annyira élvezetes a líbiai terroristák általi üldözés, ha a Delorean egy helyben állna! :-)
Az utolsó kérdésedet pedig Marty is feltette a harmadik részben, és ugyanazt tudom rá válaszolni, mint a Doki: az 1.21 Gigawatt/Mr Fusion a flukszuskondenzátort látja el energiával, a kocsi azonban hagyományosan benzinnel működik! Még a jövőben is...
Előzmény: Centurios (47)
Centurios Creative Commons License 2000.08.27 0 0 47
Kérdés:
Vajh' mihez kell 88mph?
Hamán ott van 1,2GW,/később meg még Mr.Fusion is/ akkor
minek még 88mph-et elérni ahhoz,hogy a Fluxuskondenzátor
beizzuljon,he?
vagy: miért kellet meghagyni a benzinhajtást a Delorean-ban
ha már hátul ketyeg a fúziós reaktor?

Centurios

Előzmény: Rob Zombie (45)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.26 0 0 46
Amerikában még simán szaladnak DeLoreanek... Szerintem nem azért kérdezte így, mert szar, hanem ez egy poén volt - maga IDŐGÉPET készített egy kocsiból? Mire a doki (szintén poén, figyelj) azt hitte, hogy a DeLorean ténye kavarta fel Marty-t, és azt felelte, "Miért ne, ha már egyszer időgépet építünk, miért ne adjuk meg a módját?"
Erről eszembe jut egy irdatlan fordítási hiba (szerintem nincs sok egyébként): van az a rész, hogy
Marty: De hát akkor hol a csudában vannak?
Doki: A kérdés helyesen: Hol a csudáBAN vannak!

Na most ennek semmi értelme, az eredetiben viszont így hangzik:

Marty: De hát akkor hol a csudában vannak?
Doki: A kérdés helyesen: MIKOR a csudában vannak!

Nem tom, hogy csúszhatott ilyen hiba a fordításba, de ezt még meg lehet bocsátani...

Előzmény: Rob Zombie (45)
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.26 0 0 45
Emberek!
Akarok venni egy Deloreant!!!
Lehet még olyat kapni?
Ya és lenne még egy kérdésem:
Miért is kérdezi ezt Marty az első rész elején:"Doki, Maga időgépet épített egy Deloreanből?ˇ?
Vajon Marty szerint a Delorean egy szar?
meggyespite Creative Commons License 2000.08.25 0 0 44
Ja, meg azért is lehetetlen, mert ha VALAHA is feltalálnák, akkor már visszajöttek volna a mi korunkba... Persze lehet, hogy olyan ügyesek voltak, mint Dokiék, és nem fedték fel kilétüket... :-)
De mi van akkor Einsteinnel? Találjon már fel valaki olyan szerkezetet, ami gyorsabb a fénynél, olyan kiváncsi lennék rá! Én egy Deloreanbe építeném... :-)
Előzmény: Centurios (43)
Centurios Creative Commons License 2000.08.25 0 0 43
Hi!

Az story hibáiról csak annyit /bocs ha off leszek/,hogy a
tudomány mai állása szerint már az időutazás is egy lehetetlen
dolog,pont az álltala gerjesztett paradoxonok miatt:
-"visszamegyek megölöm az apámat,viszont így nem születek
meg és nem tudok visszamenni,következésképp nem tudom
megölni...???" Élet és tudomámy.2000.06....

Mindenestre a sorozat a legjobb trilógia amit láttam,megér
egy topicot! :-)

meggyespite Creative Commons License 2000.08.24 0 0 42
A James Bond-hasonlatot méltatlannak és és teljesen ide nem illőnek találom - tudom, nem úgy értetted... Egyébként tegnap beszéltem Bobbal, aki azt mondta, a Cast Away utómunkálatai után egyelőre gondolni sem akar a Vissza a jövőbe folytatására, mert Tom Hanks teljesen kikészítette... :-))))

Kipper, nincs kedved beállni a forgatókönyvírókhoz? Látom, agyaltál már a folytatás lehetőségén... :-) Akkor most én is felfedem gyermeteg gondolataimat: ha én folytatnám, asszem egy amolyan "fehér foltok"-filmet csinálnék, egy csomó olyan jelenettel, amiről elvileg tudunk, de sohasem mutatták (Pl. Doki első utazása 2015-be az első rész végén), meg ilyenek... Tudom, hülyeség, de egy csomó poénos utalást lehetne beletenni (mint pl. az első rész végén a Lone Pine Mall)... Na ezt írd tovább, és akkor elküldjük Hollywoodba, és olyat kaszálunk...! :-)

Előzmény: Kipper (40)
dixtn Creative Commons License 2000.08.24 0 0 41
(Egy hónapos) hír az Xpress.hu-ról:

Régóta beszélik, hogy a Universal Stúdióban nagy erővel dolgoznak a Robert Zemeckis(Forrest Gump, Kapcsolat) által jegyzett sci-fi trilógián, amely bemutatója idején ugyancsak meghaladta korát látványos trükkjeivel, ötletes sztorijával és azzal a nagy ötlettel, hogy a három rész gyakorlatilag gond nélkül összevágható egy hat órás opusszá, ugyanis az újabb részek pontosan ott folytatódnak, ahol az előző abbamaradt.

Valljuk be őszintén, ez a sorozat még ma is sokaknak megdobogtatja a szívét. A trükkök most is káprázatosnak tűnnek, a humor pedig kortalanná teszi a szórakozást. Gondoljuk, mindenki tudna mondani néhány extrát, amit szívesen látna a filmen. Ha információink nem tévesek, a Universal ezúttal felveszi a kesztyűt és megpróbál egy valóban jól megpakolt csomaggal előrukkolni.

A Cápa Hollandiában megjelenő lemeze mellé adott szórólap szerint azonban még néhány hónapot várnunk kell a csodára, ugyanis feltehetőleg 2001 januárjában kerülhet a boltokba a Vissza a jövőbe I-III DVD-csomag!

Kipper Creative Commons License 2000.08.24 0 0 40
meggyespite:

Én speciel nem láttam moziban, pedig láthattam volna... Aztán egy volt barátnőm rábeszélt, hogy nézzem meg valamelyik német adón, és megtetszett. Volt idő, amikor heteken keresztül minden nap megnéztem valamelyik részt, és nem azért, hogy az einsteini relativitás-elméletet ezáltal próbáljam jobban megérteni, hanem mert szórakoztatott.
Miből gondolod, hogy nem lesz 4. rész? A sztori elvileg folytatható, MJF pedig (sajnos) pótolható. A James Bond filmek is tovább folytatódnak, legfeljebb a főszereplő lesz mindig más. Majd keresnek egy ifjú zsenit és rámutatnak, hogy ezáltal a szerep mennyivel árnyaltabb lesz... Bár talán szerencsésebb lenne, ha MJF egy idősebb Martyt alakítana, aki jobban megfelelne jelenlegi korának, az új színész pedig mondjuk a fiát, unokáját stb alakítaná. IMHO.

meggyespite Creative Commons License 2000.08.23 0 0 39
Oké, gyerekek, szerintem dátumot nem mellékeltem a dologhoz, mármint a halálhoz, szóval most már lappantsunk tovább, mert nem erről kéne itt szólni, csak azt akartam mondani, hogy szerintem Vissza a jövőbe 4. 99%, hogy nem lesz... De tényleg altassuk már szegény Foxot és a Parkinsonját, oké?
Inkább arra lennék kiváncsi, hogy melyik generációba tartoztok, úgy értem, Ti is láttátok-e annak idején a moziban a nagy művet! Vicces egyébként, hogy én 2. - 1. - 3. -sorrendben láttam először... A 3. egyébként még jóval a mozipremier előtt, iszonyú szar minőségben, hangalámondással... Nem volt az igazi!
Előzmény: Cukorka (38)
Cukorka Creative Commons License 2000.08.23 0 0 38
Namost meggyespitenek azert abban igaza van, hogy elobb-utobb meg fog halni... De ilyet nem lehet mondani, hogy ez ekkor meg akkor lesz, mert ugyebar ez nem a mi dolgunk (mondom ismet, nemtom, hogy eleg vilagos vagyok-e...)
Előzmény: Jó estét (37)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.23 0 0 37
Mcheal J. Fox NEM FOG MEGHALNI! Muhamed Ali is Parkinsonos mar miota, es meg mindig el! Nem hagyhatjuk hogy meghaljon! ez egyszeruen nem lehet igaz, hogy meghaljon, nem is mondhatsz ilyet!
Előzmény: meggyespite (36)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.22 0 0 36
Ezer bocs, tényleg Eric Stoltz a király... :-) A Ponyvaregényben meg az adrenalininjekciók avatott ismerőjeként tűnt fel ("Igen, bazdmeg, az adrenalint pontosan kell beadni!"), a többi film meg híreske, de azért nem olyan jók. Szegény Michael J. Fox pedig igenis meg fog halni, hacsak fel nem találjuk neki a Parkinson-kór ellenszerét. Úgy tudom, már nem is forgat, az idei Golden Globe-on meg mintegy elbúcsúzott az emberektől, és nem tűnt marketingfogásnak...
De mostantól csak a FILMről akarok írni, erről a remekműről, melyet kb. 40-szer láttam már, úgyhogy szívesen beszállok a vitákba!
Előzmény: Cukorka (35)
Cukorka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 35
Bocsika!:

Szewrintem = Szerintem

A tobbit fenntartom.

Előzmény: Cukorka (31)
Cukorka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 34
Kit jatszott a Ponyvaregenyben, legyszi tajekoztass!

Előzmény: Kipper (32)
nosferato Creative Commons License 2000.08.22 0 0 33
Nincs ott hiba. Egy jó megfigyelés szerint a második részben a Doki megmutatja, hogy egy PÁRHUZAMOS IDŐSÍKBA kerültek vissza. Ezt az elméletet nemigen feszegetik, de az ábráról látszik, hogy az eredeti párhuzamosan azért létezik. Ezért van hogy ők nem szűnnek meg, és az időgép is "fel marad találva" (új nyelvtan kell ennek tárgyalásához).

Ami meg azt a feltételezést illeti, hogy az öreg talán azért a saját jövőjébe tér vissza, mert az első részben is csak lassan változott minden, nem értek egyet. Ott azért ment minden lassan, mert még nem dőlt el végleg a szülei sorsa - ahogy megcsókolta, eldőlt. Az öreg biff esetében viszont akkor eldől véglegesen, amikor bebizonyítja a rádióközvetítést hallgatva 1955-beli önmagának, hogy igenis a jó sporteredmények vannak felírva.

Amúgy időutazás - vagy elhiszed vagy nem. Én azok véleményét sokkal inkább figyelembe veszem, akik velem hasonlóan egyetemen tanultak/tanulnak fizikát. Egy idő után azt gondolod "tényleg, akár ez is előfordulhat". Vagy pont az ellenkezője. Ha lenne időgépem visszamennék és megölném Einsteint, mert az agyam leszakad annyit kell gondolkodni miatta! :))

Előzmény: ZedIzDead (8)
Kipper Creative Commons License 2000.08.22 0 0 32
pite kedves:
ha ez tényleg eric stoltz, akkor annyit hadd mondjak a védelmében, hogy többek közt az alábbi filmekben játszott:

Rob Roy, Ponyvaregény, Két nap a völgyben, Memphis Belle, A maszk, A légy II, Kisasszonyok, Facérok, Jerry Maguire

Amellett én is BttF rajongó vagyok, bár az időkutyulásba néha jobb bele sem gondolni...

Előzmény: meggyespite (28)
Cukorka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 31
meggyespite nem piskota!

... Michael J. Fox nemsokára bekövetkező halála miatt... :-(

Mar ne haragudj, de mi vagy Te, hogy igy elore meg tudod josolni egyesek halalat? Szewrintem ez nem a mi dolgunk...

Előzmény: meggyespite (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!