Keresés

Részletes keresés

TOMTOM Creative Commons License 2000.08.20 0 0 30
En is BttF fan vagyok! Sziasztok!

Honnan van a kep es az info?

Előzmény: cloud (19)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.08.19 0 0 29
Noimportának szerintem igaza van. Az elso részben sem egy csapásra változott meg a jövo, hanem jó idobe telt (1955-ben), amire a hatás begyuruzött (azaz eltuntek az alakok a fényképrol). Tehát ha az öreg Biff sietett, szerintem jó helyre térhetett vissza.

Az én kedvenc jelenetem (a sok-sok közül): a két doki beszélget 1955-ben az idogép mellett.
- Azt hiszem, ez egy nem mindennapi idojárási kísérlet!
- Meghiszem azt stb... Hát örülök, hogy ilyen jól elbeszélgettünk, talán találkozunk még egyszer a jövoben.
- Vagy a múltban...:-))

Nálunk a családban meg a "van itthon valaki, McFly?"-kérdés lett szállóige (heveny fejkopogtatással súlyosbítva:-)).

Király egy film.

Előzmény: ZedIzDead (8)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.19 0 0 28
Nem, a csávót Eric Stoltznak hívják, és leginkább B-filmekben látható...
Előzmény: bokor (27)
bokor Creative Commons License 2000.08.19 0 0 27
Bocsi, de ez a másik McFly nem a Matthew Broderick? Legalábbis nagyon őrá hajaz...
Előzmény: cloud (19)
meggyespite Creative Commons License 2000.08.19 0 0 26
Még a filmnél is királyabb volt rögtön utána Szarvas András, vagy ki a Jó estét Magyarországban, aki a következőképpen kezdte a műsort: "Kurva jó, azt mondták, hogy van még fél perc..." Aztán kapcsolt szegény, égett, mint a rongy, és elkezdte a műsort...
A trilógia pedig minden idők legjobb filmje, de szerintem a 4. rész híre kacsa, és nem is lenne jó. Pláne Michael J. Fox nemsokára bekövetkező halála miatt... :-(
A film pont így jó, ahogy van!
Előzmény: Jó estét (25)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.19 0 0 25
ebred idezojelben na, mosmeg reklam van... :-(( holnap meg lesz a masodik resz!
Előzmény: Jó estét (24)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.19 0 0 24
most kezdodott el!!
most ebred Marty a sok orara :-)))
Jó estét Creative Commons License 2000.08.19 0 0 23
Haligali
minnya kezdodik az elso Vissza a jovobe, video bekeszitve!
Ez a masik Marty egy nulla :-)) Fox a kiraly!
ja ha valakit erdekel akkor a TBS Superstationon lesz a BTTF! 11 PM EST.
udv
estet!
Cukorka Creative Commons License 2000.08.10 0 0 22
bocsika, nem tudtam, hogy konyekig benne vagytok, legkozelebb nehezebb kerde jon!
Amugy magat a ZZ Top-ot sem biztos, hogy a mai fiatalok ismerik, pedig (off topic) iden majdnem eljottek a PeCsaba koncertezni, csak szegeny Dusty lebetegedett...
Előzmény: Jó estét (15)
Ati-pati Creative Commons License 2000.08.10 0 0 21
Kedves Jó estét, köszi az infót az offspring videoról, mert láttam többször is és mindig olyan furcsa érzésem volt, csak nem tudtam, hogy miért.

Arról, hogy milyen ellentmondások vannak az időutazással kapcsolatban a filmben, felesleges vitatkozni mivel a múltba való időutazás egy paradoxon. Ugyanis ha valaki fizikailag a múltba utazna, akkor már sohasem térhetne vissza ugyanabba a jelenbe amelyikből elindult, mert az ő ottléte(a múltban), már valamennyire megváltoztatta volna a jelent is.

Jó ötlet volt a topic!

Ati-pati

Előzmény: Jó estét (16)
qwer1234 Creative Commons License 2000.08.10 0 0 20
"Ugye, amikor Marty és Doki 2015-ből visszamennek az alternatív 1985-be, akkor a Doki saját házában talál egy újságot, amiben benne van, hogy diliházba csukták.
Viszont ha diliházba csukták, akkor nem tudta megépíteni az időgépet és így nem tudott senki sehová sem menni az időben."

Sőt továbbmegyek : A házában nem is lehet ott az az újság, amiben azt írták, hogy diliházba csukták, mivel ő nem vihette oda... (Hiszen becsukták) Nem ? :)
qwer1234
Előzmény: Rob Zombie (10)
cloud Creative Commons License 2000.08.09 0 0 19
Ha már itt tartunk, azt olvastátok-e, hogy nem M. J. Fox volt az elsődleges Marty szereplő? Le is forgattak ezzel a másik emberrel egy kis részletet, íme ebből egy kép:


Én is nagy rajongó vagyok. Kép, hang, mov gyűjteményem pedig itt van a BTTF-ről :

http://www.szif.hu/~korognai/bttf/

:)
Cloud

dixtn Creative Commons License 2000.08.09 0 0 18
Hát, ha vár szóbakerült a bttf.com, ott olvasható egy "inside source" szájából (és bocs a nyers importért):

We do not have the commitment of any previous actor in the BTTF trilogy yet. In fact, the current script does not call out for any previous actor (save one). It is entirely built around new characters in a new, entirely unique set of circumstances. The film is a fresh spin on the BTTF storyline, opening the door for a (hopefully) fun, new series of films. I, for one, feel that the McFly story has run its course — the technology lends itself perfectly to new stories.

The soonest you will see a BTTF film congeal would be 2003.

Előzmény: Jó estét (16)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.09 0 0 17
topic be a kedvencekbe,
off
radio be Bochkorek!
on
Jó estét Creative Commons License 2000.08.09 0 0 16
ja es imadom a Vissza a jovobet, olyan 8-9evesen lattam eloszor, azota imadom! 2.-3.-ban meg egyik haverommal allandoan Vissza a jovobe logokat rajzolgattunk :-))
En remelem nem lesz 4. resz, a SW-nak is milyen gyenge lett, de ha lesz remelem jo lesz! Christopher Lloyd (Doki) - nak meg nem lesz nehez a szerep ugyanis amikor a filmeket forgattak kb 30 eves volt!
Mar vagy fel eve nem lattam a filmet, de amint hazamegyek ujra megnezem!

Es azt tudtatok hogy az Offspring Why dont you get a job klippjet a Vissza a jovobe diszleteiben forgattak! Ott van benne az oratorony, meg az egesz ter! naggyon kiraly!! :-))

Hajra Vissza a jovobe!

Jó estét Creative Commons License 2000.08.09 0 0 15
ez eleg gagyi kerdes: a 3.reszben a vadnyugaton az oratorony avatasan zenelnek :-))
Előzmény: Cukorka (12)
Gabor Vagyok Creative Commons License 2000.08.09 0 0 14
"Ami még nagyon tetszik, az a hihetetlen pontosság, amivel az első rész utolsó jelenetét újraforgatták a második Jenniferrel. Le a kalappal előttük, én Elizabeth Shue kivételével sem a mozdulatokban, sem a kamera beállási szögeiben nem tudtam felfedezni semmi különbséget!"

En sem vettem eszre,de olvastam valamelyik internetes oldalon,ahol osszegyujtottek egy csomo hibat,hogy a kukanak a tetejetol kezdve,meg vagy 3-4 hiba van abba a jelenetben.Hazi feladat mindenkinek,hogy eszrevegye!

Gabor Vagyok Creative Commons License 2000.08.09 0 0 13
Jo helyre csoppentem!Gyerekek,ez egy olyan film(trilogia) melynek van hangulata.Kicsit nehez szavakkal elmondani,hogy mit erzek(erzunk),amikor meglatjuk a jellegzetes betukkel szedett focimet,meghalljuk a fulbemaszo zenet.A szinkront szerintem ilyen jol meg nem talaltak el semmilyen filmben.Igazandibol nem is tudom mitol,de olyan hangulata van a filmnek,hogy akar egesz este nezni
tudna az ember.A sztori,a szereplok,a zene,a diszletek,a reszletek mind-mind tokeletesek.Az igazi adu asz tulajdonsaga,hogy azonos helyen jatszodik kulonbozo idokben,tele parhuzamokkal.(felmoso gyerek-polgarmester,villamcsapasos toronyora,stb...)

En is gondolkoztam sokat az egeszen,de arra jutottam,hogy,ha nem talalnank hibat a filmben,akkor lehetseges lenne az idoutazas.

Ezen a kerdesen kersztul lehet a legjobban bemutatni a film buktatojat:
Ha Marty az elso reszben segit az apjanak osszejonni az anyjaval,akkor megvaltoztatta az apja eredeti jelenjet,hiszen maga is szereplojeve valt annak.De akkor a fater miert nem jon ra a megvaltozott jelenjeben,hogy a fia pont ugy nez ki,mint az a srac,aki segitett osszejonni a felesegevel.

Videon lattam oket,valamelyiket,asszem a harmadikat pedig meg moziban.
Kedvenc jelenet:Igazsagtalansag lenne a tobbi poennal szemben,ha kiragadnek akar egyet is.
Kedvenc reszek sorrendben:1,2,3

Udv,Gabor

Cukorka Creative Commons License 2000.08.08 0 0 12
Par hozzaszolast engedjetek meg, mert en is, es a gyerekeim is imadjuk a trilogiat:

- lehet, hogy elvetemult otlet, de olvasgatvan szenvedeseiteket, hogy sikerult-e vagy nem sikerult a felvetel a TV-rol, hat eppenseggel meg is lehet ezeket a filmeket vasarolni... Es szerintem egy rajongonak darabonkent 2,280 Ft (mar nalunk legalabbis ennyiert kaphato, nem akarvan reklamozni magunkat!) igazan meg kell hogy erje.

- eszrevette-e mas is a ZZ TOP ket szakallbajnok gitarosat az egyik jelenetben? Na, melyik volt az? Valaszokat varom!

- ja, es egy kedvenc resz, (nem tul nagy poen, de nalunk szalloigeve valt), amikor Biff megkopogtatja a bena McFly papa fejet: "Hello, van itt valaki? Gondolkozz, McFly!"

noimporta Creative Commons License 2000.08.08 0 0 11
Egyszerű: mert már a megváltoztatott jövőbe tér vissza! Csak mivel addigra Martyéknak már sikerült kihozni Jennifert a házból, ez még senkinek nem tűnik fel. Emellett valószínűleg kell egy kis idő, hogy a változások elérjenek 2015-ig (amolyan hullámszerűen), ezért tud először visszatérni, és csak aztán esik össze és semmisül meg az az énje. (Na ezt sem magamtól ókumláltam ki, a www.bttf.com-on van egy nagyon jó kis FAQ, ahol pont ilyen, és még szőrszálhasogatóbb kérdések vannak...)
Előzmény: ZedIzDead (8)
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.07 0 0 10
Akkor van még egy kis bibi.
Ugye, amikor Marty és Doki 2015-ből visszamennek az alternatív 1985-be, akkor a Doki saját házában talál egy újságot, amiben benne van, hogy diliházba csukták.
Viszont ha diliházba csukták, akkor nem tudta megépíteni az időgépet és így nem tudott senki sehová sem menni az időben.
Namármost, hogyha ez a helyzet, akkor miután a 2015-ös Biff visszaviszi sz Almanachot, akkor utána neki nem "lenne szabad", vagyis nem tudna visszamenni a jövőbe, hiszen az időgép (az Almanach visszavitele miatt) meg sem épült!

Na ezt bogozzátok ki!
Értelmesebbn nem nagyon tudnám elmagyarázni, úgyhogy, akinek nem veszi be az agya, az inkább ne is törje rajta a fejét...

Előzmény: Rob Zombie (9)
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.07 0 0 9
Ez egy nagyon jó kis kérdés!
Várjunk csak...gondolkodom...
Nem tudok válaszolni!
Na de azért ez mostmár engem is foglalkoztat! Rá fogok jönni
Előzmény: ZedIzDead (8)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.08.07 0 0 8
A hibáról mindenki tud? Mármint a kavarásról az időutazásban?
Aki nem, annak íme:
Az öreg Biff ugyebár elviszi a fiatalnak a Sport Almanachot az időgéppel, aztán visszatér a saját jövőjébe. Na de miért a sajátjába? Amikor Marty meg a Doki próbálna visszatérni, akkor a Biff miatt megváltozott jövőbe érkeznek, a Doki szemléletesen el is magyarázza a táblánál - de akkor ez miért nem így működött Biff utazása esetében?

[ZedIzDead]

noimporta Creative Commons License 2000.08.07 0 0 7
Egyszerűen imádom... amíg a tv2-n nem adták le, a közeli videotéka kazijait nyúztam úgy átlag 3 havonta, és amikor ment, természetesen felvettem mindhárom részt, azóta pedig rongyosra néztem... kedvenc jelenetek? Jesszusom, annyi van, hogy újra meg kellene néznem a trilógiát, és közben listát írni... ami most hirtelen eszembe jut: az összes "Mama, te vagy az?"-jelenet, az első részből amikor Marty meglátja Stricklandet ("Jesszus, ez mindig kopasz volt?"), na meg természetesen a "két példányos" jelenetek. Ami még nagyon tetszik, az a hihetetlen pontosság, amivel az első rész utolsó jelenetét újraforgatták a második Jenniferrel. Le a kalappal előttük, én Elizabeth Shue kivételével sem a mozdulatokban, sem a kamera beállási szögeiben nem tudtam felfedezni semmi különbséget!
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.07 0 0 6
Először is válaszolnék kérdéseidre:
-Mostanában már elég gyorsan eljutnak a multiplexekbe az új amerikai filmek, volt már olyan, hogy egy film (A Thomas Crown ügy) 1 nappal érkezett hazánkba az amerikai bemutatót követően, és már volt olyan is, hogy egy filmnek több mint 3 év kellet, hogymegjelenjen itthon is. A sikerfilmek elég hamar ide szoktak érni. A Vissza a Jövőbe is garantáltan sikerfil...Ezért merem feltételezni, hogy az amerikai bemutatót követő 1 hónapon belül biztosan bemutatnák nálunk is.
-Amikor legutóbb és előtte leadták, 2 hét volt a válaszfal. Valószínűleg most is így lesz.
-Sikerült felvennem, de a felvétel SZAR lett. Élvezhetetlen.

Az én kedvenc jeleneteim:
-Marty "előadása" a színpadon, amikor kicsit nagyon beleéli magát a gitározásba
-(2.rész, 2015) Marty sikeresen megoldja a "küldetést" (Biffék beleszáguldanak az óratoronyba), erre odamegy hozzá a csávó:"Hé haver! Nyomj ide 100 dollcsit az óratorony újjáépítésére!) Az első részben még csak 25 centet kér az adománygyűjtőcsaj! :))
-"Doki csak az hiányzik, hogy belécsapjon a villám!" -erre mi történik...
-amikor Marty összetűzésbe kerül Biffel(elgáncsolja), Biff feláll, Marty meg épphogycsak átlát Biff válla felett
-Éppen megtalálják a zsarunők a fiatal Jennifert, ezt meglátja Doki és Marty, Doki: "...ha összetalálkozik fiatal énjével megbomlik a téridőkontinuum és megsemmisül a világegyetem! De legrosszabb esetben csak a mi Univerzumunk semmisül meg...", erre Marty: "Az sokkal megnyugtatóbb..."
-Biff félre-beszólásai: "Ez épp olyan vicces mint egy rácosablak egy csatahajón", "És most tegyen úgy mint a festék, és menjen a francba!"

Most is éppen ezt a filmet nézem. Nem tudom mi lenne velem nélküle!

Előzmény: Savithri (5)
Savithri Creative Commons License 2000.08.07 0 0 5
Akkor most sikerült felvenned, vagy nem?
Én már 92 óta mosom vele az agyam, de azért még nem fújom kívülről, főleg, hogy pár hónapja nem néztem egy részt se, úgyhogy kissé összemosódnak a részletek. A péntekit meg nem tudtam megnézni, de már jelentkeznek az elvonási tünetek... Egyébként a családban a "nyuszi vagy?!" szállóige lett, na meg a "kicsit zárlatosak a beültetett bionikus alkatrészei" :)
Na, meg a kérdésre, hogy: nem kéne valami jó kis filmet nézni? a válasz többnyire a Vissza a jövőbe, (apám is imádja), a család maradék része pedig élénken tiltakozik. De aztán úgyis mi győzünk :)
Per pillanat nem is tudom, melyik a kedvenc részem, talán az elsőt szeretem a legjobban, bár nekem ez összkapcsolódik a másodikkal, mert ha már elkedjük nézni, nem bírjuk leállítani a videót, úgyhogy lemegy a 2. is. Szerintem a legjobb jelenetek: amikor Marty egyszerre két példányban van jelen, pl. a színpadon énekel, és a saját feje felett mászkál. Aztán amikor Biff pofázik a vén tatával és ugyanazok a gesztusaik (Kit nevezel fafejnek, fafej?! :) A legnagyobb poén az, amikor a 3. részben a doki egy bazinagy ketyeréből elővarázsol egy jégkockát, és lazán megkérdezi: kérsz jeges teát. Ez így leírva nem tűnik poénnak, mert látni kell! Az is szuper rész, amikor M. visszaér a múltból (vagy a jövőből?) és azt hiszi, hogy a Dokit lelőtték, közben mégis él.
Nem is emlékszem egy olyan időutazással kapcsolatos filmre, amelyik ennyire eredeti lenne. A másik pozitívum, hogy a későbbi részek nem árnyai az elsőnek, hanem tovább tudták fokozni az eredeti ötletet. És nem mentek el az uncsi nyálas romantika, vagy a tömény akció irányába. Örülnék egy újabb résznek, kérdés, hogy az mikor jutna el hozzánk. És főleg, hogy milyen lenne a szinkron. Mert Rudolf Pétert elég nehéz lenne felülmúlni, akkor inkább már feliratozva nézném. Kíváncsi lennék, hogy hogy mutatnának 15 évvel idősebben a filmben, bár szerintem M.J.Fox fel tudná venni azt a régi stílusát.
Egyébként mikor nyomja a TV a többi részt?

Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.06 0 0 4
eltel=eltelt
újságba=újságban
kazikatl=kazikat
Előzmény: Rob Zombie (3)
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.06 0 0 3
A 4. részről a Total Film-magazin 1999 szeptemberi számában olvastam, örömömre. Egyébként én is úgy tudtam, hogy nem forgat többet, dehát a kivételek...!
Én a filmet először, '98-ban láttam a TV2-n. Egyből megimádtam! Aztán, amikor legközelebb leadták, már ment is a felvétel! Viszont azóta eltel már egy fél év és a szallag már itt-ott egy kicsit rongyos :(
Erre olvasom az újságba, hogy megint leadják! Megörülök mint a nyavaja!
Készülődök nagyban (elmentem venni 2órás kazikatl, szabaddá teszem a videót...) erre a videó bemondja az unalmast! :(((
Hát ott kaptam a gutaütést! Elképzelheted...

Számomra is nagy élményt okoz mindahányszor megnézem! Egyszerűen zseniális az a film!
Imádom a részletek tökéletességét!
A szinkronhangok is pont odaillők... a sztori fenomenális...nem is tudom, mit mondhatnék még.

Melyik a kedvenc részed?
És a kedvenc jeleneteid?

Előzmény: Savithri (2)
Savithri Creative Commons License 2000.08.06 0 0 2
Örülök, hogy rábukantam erre a topicra, nem gondoltam volna, hogy vannak még akik beindulnak erre a jó kis filmre. Én már rongyosra néztem a kazettát, űgyhogy alig vártam, hogy végre adják valamelyik magyar adón (kb. 5 évig). Szerencsére most már van frissítés. Egyébként akárhányszor nézem meg, még mindig ugyanolyan élmény, mint elsőre.
Rob Zombie: hol hallottad, hogy lesz negyedik rész? Én úgy tudom, hogy Michael J. Fox nem fog több filmben szerepelni a betegsége miatt. Remélem ezzel kivételt tesz... Egyébként kíváncsian várom a megbeszélnivalóidat!
Rob Zombie Creative Commons License 2000.08.06 0 0 1
Már hallottam arról, hogy el fog készülni a 4. rész is.
A story: "A doki miután a 3. részben elszáll az időbe az időgép-mozdonnyal, nekiütközik a nevezetes Rosewell ufónak 1947-ben. Innen felvéve a fonalat Doki kétségbeesetten próbálja megmenteni az idegeneket és űrhajójukat, amelynek egyik alkatrésze feltétlenül szükséges az időgéphez, mert csak így juthat vissza a jövőbe. Sajnos az ütközés teljesen tönkreteszi a doki mozdonyát.
A szereplők természetesen a régiek lesznek: ott lesz Marty McFly és Doki is és a doki régóta elveszett excentrikus nővére.
A hírek szerint számtalan számítógép generált jelenet lesz látható a filmben, és ugyanazzal a technológiával készül majd, mint a Star Wars..."

(egyébként miért van ez, hogy mindenki n0llázgat?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!