Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2011.07.24 0 0 3942
a banki tavi koncert elmarad?
break Creative Commons License 2011.07.22 0 0 3941

Videok amiken a Déjà vu Revue jatszik Neurotic, URH, Trabant, Bizottsag, Europa Kiado, Balaton es 2. Musor szamokat. 

http://www.pgabor.com/wp/2011/07/21/deja-vu-revue/

mángorló Creative Commons License 2011.07.20 0 0 3940

mindegyiknek ugyanaz a neve

Előzmény: nemoltat (3939)
nemoltat Creative Commons License 2011.07.19 0 0 3939

Hehe, akkor Miska (vagy Peti?) mellélőtt kicsit, ugyanis a túlmozgásos Feri beceneve volt(?) a "hibbant Néró". 

Előzmény: break (3936)
break Creative Commons License 2011.07.18 0 0 3938

Az utolso 3, esetleg 5 kep temaba vag

http://h8.prae.hu/articles_ny.php?pid=4635

molnarzsoltattila Creative Commons License 2011.07.18 0 0 3937

Jó volt, köszi.

Előzmény: break (3936)
break Creative Commons License 2011.07.18 0 0 3936

Uj Peter: Kedves naplóm

 

Kedves naplóm

Tegnap elmentem Balaton-koncertre. Mostanában már eseményszámba megy az ilyesmi, tíz éve még megvolt a heti két-három koncert, mostanában negyedévente egy, akkor is többnyire ugyanazok: Flash, Korog, meg ha valami haver játszik, de az is ugyanaz, meg persze ha jön valami érdekesebb külföldi. (Legutóbb: Weedeater.)

De hónapok óta mozgott a fejemben a Balaton, éjfél utáni Youtube-ozásokon újra és újra előkerült, torokszorított énekelgetés a gép előtt, és a “csak meg kéne már nézni”, mert a Balaton bármikor tud nagyon jó lenni, és nagyon kevés fontosabb zenekart tudnék mondani, ha az elmúlt negyven év magyar popzenéjét veszem. ÉS valószínűleg egyet sem, ami ezen az intervallumon klasszis, és ma is érvényes meg jó.

Messziről kell nekirugaszkodni: van nekem egy régi barátom, még a József Attila Gimnáziumból, 1986-ból vagy 87-ből, bizonyos Keszei Krisztián. (A nagyapja volt a Magyar Országos Horgászszövetség elnöke évtizedekig.) Ő most  Balaton gitárosa. Nagyszerű gitáros, sokak szerint zseni. És hát általam került ő a Balatonba végülis.

Mégpedig úgy, hogy volt nekem egy másik barátom, sajnos csak volt, 2007-ben, 45 éves korában meghalt. Csontos Istvánnak hívták, hifikereskedő volt, és hivatásos kultúrnehézbúvár, minden idők egyik legfantasztikusabb magyar lemezgyűjteményének tulajdonosa. Egy Szigeten, talán 2001-ben elcipeltem magammal Korogra, még (vagy akkor: már) Csihar énekelt, kurva jó koncert volt, megtetszett neki, bár egyáltalán nem metálos alkat. Megismerkedett a Koroggal és a Korog is vele, Csihar, Keszei (akkor Korog-gitáros) és Eki egyre gyakorib vendégek lettek Csontosnál, ahol gyakran megfordult Víg Misi, ef Zámbó Öcsi és néhány más arc a régi undergroundból.

Bár Krisztiánnak volt egy régi Zappa- meg Crimson-kattanása, de alapvetően mindig metálgitáros volt, a ma is naprakész black metálból, Csihar hívja is a Mayhembe gitározni, de akkor mi lesz a kilenc itthoni zenekarával?

Szóval Keszei Csontos Pista révén szivárgott be az undergroundba, most az ef Zámbó és a Balaton gitárosa is (meg még hét másik zenekaré). (Ehhez előpbb meghalt Szulovszky Dzsoni, aztán meghalt Dönci. A kurva életbe, mennyi halál.) Lényeg a lényeg, hogy hát miatta is meg akartam már nézni hazai pályán, a Gödörben a Balatont.

Dudásnál, az El Rapidóban melegítettem két tequilával, maga Dudás a pultban, gyönyörű volt nézni, amilyen pofátlanul, de mégis elegánsan, kifejezetten kulturáltan veszi le az amerikai egyemistákat. “Almost two thousand” mondja az 1720 forintos számlára, és nem ad vissza. Más kérdés, hogy bárhol másutt ugyanezért a négy felesért legalább 3000-et fizetett volna a csávó.

Azért fasza, hogy a Kazinczy utcán, teljes hosszban az idegenforgalmi szezon kellős közepén ástak két méter mély lövészárkot, hajnalban össze lehet szedni a bezuhant részeg külföldieket. Szokták fényképezgetni is, ilyet még nem láttak.

A Gödörben sörözgettünk Keszeivel, előkerült Őz is, két napja engedték ki az elvonóról, megint majdnem meghalt. Hat hétig nem ivott, kicsit rendbe hozták. Ennek megfelelően most annyira részeg volt, hogy alig bírt járni. “Azért néhány sört csak megihat az ember, nem?”

- De Zsolti, bazmeg, meg fogsz halni…
- A lónak a faszát!

Aztán elénekelt a Balaton közepén három számot, köztük azt a Vidámparkot, amikor szopatja a halált, hát az elég keményen hangzott így.

A Balaton gyönyörű volt. Víg Misi akusztikusgitározott, és megint elénekelt egy csomó nem sajátot, Cseh Tamást, Kiadót, Spionst, Késmárky  Marikát, Illést, meg még ki tudja miket.

És ahogy a Kínai kormányt, az Illés-féle Ne gondoldot (hogy tied a világ, etc), és a Nem vagy te Néró (nem vagy te császár, nem vagy te semmivel különb a többi srácnál) kezdetű Késmáry Marika-slágert odarakta szépen aktuálpolitzálandó, nos ilyen erős és hiteles Orbán-gyalázást Debreceni József soha az életben nem fog tudni összehozni.

Sok szép élménnyel gazdagodva tértem nyugovóra.

Tovább »

forrás: Tumblr

 

break Creative Commons License 2011.07.14 0 0 3935

https://www.facebook.com/event.php?eid=179665838764207

 

CSAK EGY PARTY

Hölgyem/Uram,

Volt már olyan koncerten ahol Ön volt az egyetlen néző? Bárhogy is legyen, erre alkalma nyílik aug 2.-án vagy 3.-án a Gödör klubban az Európa Kiadó együttes új koncert DVD-jének felvételei alkalmából. Ennek során a zenekar ugyanis minden egyes felvételre kerülő számát egyetlenegy, az adott számra előzetesen regisztráló nézőnek adja majd elő. Önnek és csakis Önnek, tehát, ha vállalkozik arra, hogy egy személyben birtokba vegye a nézőteret és ilyen formában az EK DVD-jén szerepeljen (képben is). Ha úgy tartja kedve több dalra is nyugodtan jelentkezhet, egy-egy számnál több jelentkező esetén sorsolással döntjük majd el, hogy ki lesz a néző. Mielőtt azonban könnyelműen regisztrálna, kérem, tegye döntését alapos megfontolás tárgyává, mivel amennyiben kiválasztásra kerül elvárjuk, hogy a felvételen a megadott időpontban meg is jelenjen, ellenkező esetben ugyanis jelentős problémákat okoz a zenekarnak és a DVD készítőinek, egyidejűleg valaki mást meg is foszt a közreműködés illetve a részvétel lehetőségétől. 

Az Európa Kiadó mint ismeretes nem hajlik meg senki akaratának. Ott, akkor, úgy és azt játszik amit akar. Az viszont hogy kinek, mint általában, most is az Ön döntésén múlik.

Üdvözlettel: Menyhárt Jenő
Igazgató


A felvételre kerülő számok:


Aug 2. 15 óra 30-tól:

Így vonulunk be
Európa Kiadó
Jó lesz
Küldj egy jelet
Csend
Toporzékolok a vágytól
Igazi hős


Aug 2. 19 órától:

Vigyázz ha angyal
Tied akarok lenni
Ez a város
Ha ő nem bánja
Az időnél gyorsabban
Popzene
Itt kísértünk


Aug 3. 15 óra 30-tól:

Tengerpart
3 Judit 4 Zsuzsa
Szabadíts meg a gonosztól
Megalázó durva szerelem
Ez csak egy éjjel
Romolj meg 
Mocskos idők


Regisztrálni az egyes számokra júl 28. éjfélig, az europakiadozenekar@gmail.c​om címre küldött emailben lehet. 
Ha a jelentkező miután megírta melyik szám(ok) nézője szeretne lenni, ír néhány sort magáról vagy arról, hogy miért éppen az adott szám(ok)ra jelentkezik, az segítheti a zenekart a személyre szabottabb felkészülésben. Egy jelentkező több számra jelentkezhet, de végül csak egy szám felvételén vehet részt. 
A felvételeken közreműködőket júl 29.-én emailben értesítjük, amely tartalmazza majd az eseménnyel kapcsolatos tudnivalókat. A fentiekhez hozzátartozik még, hogy minden közreműködőnek fel tudunk ajánlani egy ingyenes belépőt az augusztus 19.-i Gödör-beli koncertünkre. 

homerx Creative Commons License 2011.07.06 0 0 3934

ha meg nem kestetek le, fialanal megint jenovel van interju. delutan ismetles.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.03 0 0 3933

Konrád egy jó ember, de ugye az most már egyértelmű, h a kommentekre nem vonatkozik az előírás, csak a gyűlöletzsoldosokra és a médiagecikre.

Előzmény: break (3932)
break Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3932

A legujabbkori oncenzuras idokben ismet elorekerul a "Szabadits meg a gonosztol" EK nota. Lasd ezen marketing blog feluteset:

Halk, birodalmi ének.

Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

homerx Creative Commons License 2011.06.29 0 0 3931

szokni kell a stilusat, amugy jo ember. azert neha engem is idegesit. :)

Előzmény: lesliet (3930)
lesliet Creative Commons License 2011.06.29 0 0 3930

Ez a Fiala nem rokona a Fábrynak? Mert szeretni hallani a hangját... Azért hagyhatta volna, hogy a Jenő legalább 1 mondatot végigmondjon!

Gratula Jancsikám, sikeresen szétb...tad az interjút.

Előzmény: homerx (3929)
homerx Creative Commons License 2011.06.29 0 0 3929

most mondta fiala, h f9 utan kezdodik.

Előzmény: homerx (3927)
homerx Creative Commons License 2011.06.29 0 0 3928

de legalabb online hallgathato. most is ek szol a hatterben a musorban.

Előzmény: homerx (3927)
homerx Creative Commons License 2011.06.29 0 0 3927

tegnap delutan a radio-q adon fiala janos itt es most musoraban jenovel volt riport. erdekes volt, ma 9-tol ismetles. sajna archivuma nincs a radionak.

break Creative Commons License 2011.06.26 0 0 3926

Idezet:

 

Emberléptékűnek harangozták be a fesztivált, és valóban: az Európa Kiadó alatt például kitárt karral négy embert értem el magam körül, és simán be tudtam sétálni a színpad előtti második sorig, ahonnan ezt a jó hangulatú koncertet még jobban élveztem. Bár óvatosan fogalmazok, mert az Európa Kiadót a szervezők az idősebb korosztálynak hívták meg. Tény, hogy decensebbek lettünk: már Unicumokat sem küldött senki az együttesnek. Menyhárt Jenőék a nyolcvanas évek punkosabb hangulatát idéző koncertet adtak. A végén a közönség kérésére a Bébi bébi te nyomorult állat-refrénű Mocskos időket is meghallgathattuk, amit Menyhárt azzal vezetett fel, hogy "remélem nem követelnek, hanem találgatnak".

 

Lovasi fesztiválja Orfűn az egyetlen

Líviusz is csak majdnem verekedett a kielégítően hangulatos fesztiválon. Még a konkurenciája is elbukott. Tovább »

forrás: Index.hu

gyrk Creative Commons License 2011.06.24 0 0 3925

A Tapasztalt Ecsetek (Munkácsy Emlékzenekar) free-jazz koncertje.

 

2011. június 24. ·  21:00 -  22:00

 HelyszínKépzőművészeti Egyetem, 1062 Budapest Andrássy út 69-71

 

A zenekar tagjai Munkácsy-díjas képzőművészek: Wahorn András: szaxofon, hegedű, laptop, ének, ef.Zámbó István: billentyű, Kopasz Tamás: gitár, Szurcsik József: basszusgitár, szájharmonika, ének, Molnár Gábor dob.

Előzmény: homerx (3924)
homerx Creative Commons License 2011.06.24 0 0 3924

a masodik link nem jo, logint ker.

Előzmény: gyrk (3923)
gyrk Creative Commons License 2011.06.23 0 0 3923
h8 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 3922

és élőben közvetíti a Fúzió rádió, azt írják (csak felületesen olvasok:)

Előzmény: h8 (3921)
h8 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 3921

Balaton akusztikust látok holnap 4-től a Vágódídnál a zene ünnepén. (zeneunnepe.hu)

Nicholas Cave Creative Commons License 2011.06.09 0 0 3920

Európa Kiadó, Gödörben. Júni 22.

h8 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 3919

Máma má interneten keringnek az infók, biztos. Ott kell lenni mindenhol a weben :) vagy véletlenül belebotlani az utcán. Vagy csináljon valaki egy naprakész honlapot.

Azt ígérték szentendreiek, hogy majd elérhetőek lesznek a videófelvételek.

Előzmény: B-side (3918)
B-side Creative Commons License 2011.06.07 0 0 3918

miért va az, hogy többnyire csak utólag lehet értesülni a Balaton koncertekről?

Előzmény: h8 (3917)
h8 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 3917

Nem tudom, mit vett be Mihály a szentendrei koncert előtt szombaton, de én is akarok olyat! :) Végig vigyorogva gyalázta meg (dolgozta át) a legszentebb alternatív slágereket, Bizottságtól EK-n át a Trabantig, de teljesen viháncka volt. (Két EK-számnál rokkultak be kicsit, amúgy teljesen szerethető tingli-tangli, "Még fáj minden csók"-paródia, hegedűs magánszámok a Balaton-koncert után a közönség közt, de eleve úgy indult, hogy a Sajnos Batár-koncert végén rögtön felment a színpadra, hogy nem szereti az átállást, és elénekelnek most néhány (Trabant-)számot a Batár énekesnőjével. És lőn. Akusztikus gitárral lötyögött vagy 20 percet mindenfélét énekelve. Közben beállt a baszeros meg a dobos, én meg dőltem a vigyorgástól. Amikor viszont elhallgatott, és lassan, szaggatottan szavalni kezdett egy verset Szulovszky Jonira emlékezve, teljesen elnémült a söröző-zsibongó közönség.

(Erősebb érdeklődés esetén az alábbi 2 linken található képeket ill. pár mondatot ajánlom. Az eleje nem érdekes: http://prae.hu/prae/articles.php?aid=3844&cat=44

itt meg csak képek a legvégén: http://h8.prae.hu/index.php?bid=263&pid=4635

mángorló Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3916

hát én sose bírtam a tibi énekstílusát, egyszerűen nem megy neki a tom waits. a kiadó még elmegy mondjuk, na jó az nem is olyan rossz. de a trabant borzalmas.

 

na de ezek után belehallgattam a lovasiba is...

Előzmény: B-side (3915)
B-side Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3915

Az új Bp báron Kiss Tibi énekel egy Trabant meg egy Eu kiadó számot, itt meg lehet hallgatni, ha valakit érdekel: (engem valahogy  mindig irritált a Bp bár úgy ahogy van, de sok embernek bejön úgy látom)

 

Hoppá! – Itt az új Budapest Bár

Hoppá! címmel már a boltokban az új Budapest Bár -lemez. Aki eddig még nem tudta eldönteni, hogy befektessen-e az albumba, az most itt a Lángoló Gitárokon meghallgathatja az egészet. A csapat a harmadik, instrumentális lemeze után most ismét vendégénekesekkel teli 22 dalt tett le[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

break Creative Commons License 2011.05.10 0 0 3914

" Egyébként ezekről, hogy mit lehet és mit nem, az önkormányzatok döntenek majd egy segédkönyv alapján. Erről Bárdos Deáknak eszébe jutott, hogy a nyolcvanas években volt már ilyen, akkor az Európa Kiadóval és a Kontroll Csoporttal voltak hol fent, hol nem különböző listákon a tanácsnál. Néha a számcímeket is le kellett adni előre."

 

Tényleg zombiváros lesz Budapest?

A West Balkán-tragédiája után a razziák és az unalmas esték korszaka jön. Legalábbis a zenés rendezvényekről szóló rendelet ellenzői szerint. Tovább »

forrás: Index.hu

break Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3913

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!