Keresés

Részletes keresés

becőke73 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 18830

Drága Elefada,

Igazán jól éreztük magunkat, köszönet a szíves- és vendéglátásért! Örülünk, hogy személyesen is megismerhettük néhány fórumtársunkat, és egy kis rögtönzött "sajtmustra" keretében kóstolhattuk egymás sajtjait, és meghallgathattuk a Mester építő kritikáit, amiből mind csak tanulhattunk!

meg kellene fontolnunk Hege Fecó felvetését, és "vándor találkozókat" szervezni, más-más sajtosoknál, évente többször is, már ha van erre nyitottság! Részünkről benne lennénk!

Találkozunk Gyöngyösön!

Előzmény: elefada (18825)
Kriszta721 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 18829

Drága Rózsa, köszönöm Neked és Pistának a tegnapi napot! Hívlak!

Előzmény: elefada (18825)
kljr Creative Commons License 2017.07.03 0 0 18828

Köszönjük a szervezést, nagyon hasznos nap volt. :)

 

Előzmény: elefada (18825)
zotyapeti74 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 18827

Hát sajnálom is.Nálunk itt Váralján tegnap volt a Kuglóf fesztivál későn kerültünk ágyba.Ezért nem is kerestelek, majd talán jövőre.Üdv.

Előzmény: elefada (18825)
Pap Pali Creative Commons License 2017.07.02 0 0 18826

Köszönet a szervezèsèrt!

Ez egy nagyszerű sajtos/kecskès nap volt!

 

Engedelmeddel megosztom a meghívó szövegèt, hátha van aki nem találkozott mèg vele.

 

A KKASE Sajtkészítők Egyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa sok szeretettel meghívja Önt az
I. SAJTAKADÉMIA
„Kézműves sajt – Tudomány – Turizmus”
konferenciára, amely 2017. augusztus 23.-án, szerdán kerül megrendezésre Gyöngyösön.
A borforradalom és a pálinkaforradalom után elérte hazánkat is a sajtforradalom. Gombamód szaporodnak a Kárpát-medencében a kézműves sajtkészítők és a hobbisajtosok; divat lett a jó borok (és sörök!) mellé finom, különleges vagy tradicionális, régiós sajtokat falatozni! Mára nincsen fesztivál sajtsátor nélkül, nincsen gasztronómiai rendezvény hagyományos tejtermékek nélkül, sőt, nincsen fesztiválnaptár sajtfesztivál, sajtverseny vagy sajtmustra nélkül!!!
A kézműves sajtkészítők azonban nem csak finom termékeket készítenek, hanem megjelentek a hazai turisztikai kínálati elemek sorában is. A fesztiválokon, boros eseményeken jelenlétük nélkülözhetetlen, de egyre nagyobb az érdeklődés a műhelytitkok iránt is. A sajtkészítők mind nagyobb számban nyitják meg kapuikat a látogatók, érdeklődők, ínyencek és gasztroturisták előtt, hogy vendégeik végigkövethessék a sajtkészítés lépéseit, apró titkait és átélhessék a sajtok megszületésének perceit.
A konferencia célkitűzése: fórumot teremteni a Kárpát-medence sajtkészítőinek, a tejtermékekkel, kereskedelemmel és turizmussal foglalkozó kutatóinak és a sajtkészítéshez vagy sajtturizmushoz kapcsolódó szolgáltatóknak a találkozásra, az eszmecserére és eredményeik, tapasztalataik megosztására.
A konferencia résztvevői: a rendezvényre szeretettel várjuk a kézműves sajtkészítőket, a sajttal- és tejtermékekkel foglalkozó kutatókat, oktatókat, szakmai szervezeteket és kereskedőket. Várjuk továbbá azokat a turisztikai szolgáltatókat, akik nyitottak a magyar sajtok integrálására a turizmus területén, azokat a turizmuskutatókat, akik a sajtokkal kapcsolatos kutatásokat végeznek vagy fantáziát látnak benne.
A rendezvény programja: 9:00-től 10:00-ig a regisztráción kívül lehetőség nyílik egy kávé elfogyasztása mellett a résztvevők bemutatkozására, a kiállítók és a tudományos poszterek megtekintésére. 10:00-től 12:00-ig, valamint 13:00 és 15:00 között az előadásokra kerül sor. A konferencia előadásai 20 percesek, amiből 5 percben lehetőség nyílik kérdezni, reflektálni az elhangzottakra. 15:00 és 16:00 között az e-poszterek előadásaira, kerekasztal-jellegű kötetlen kommunikációra van lehetőség. 12:00 és 13:00 között szeretettel várjuk kedves vendégeinket egy sajtos mátrai ebédre.
Publikációs lehetőség: jelentkezni lehet előadás megtartására, hagyományos poszterrel vagy e-poszterrel (melynek a power pointos bemutatására 5 perc áll rendelkezésre) egyaránt. Az előadásokból és poszterekből elkészült tanulmányokat lektorálás után ISSN-számmal ellátott tudományos kötet formájában jelentetjük meg.
Tervezett témakörök:
• Tejelő állatok tartása
• Kistermelői és kisüzemi sajt és tejtermék készítése
• Nyerstejes sajt és tejtermék készítése
• Sajtok és tejtermékek táplálkozástani megítélése
• Sajtok és tejtermékek érzékszervi bírálata
• Sajtok és tejtermékek helye a gasztronómiában
• Bor és sajt párosítás, sör és sajt párosítás
• Sajtok és tejtermékek szerepe a turizmusban
• Eredetvédelem a tejtermékek körében
Határidők:
• Előadás és poszter absztrakt beküldési határidő: 2017. július 30.
• Visszaigazolás az elfogadott absztraktról: 2017. augusztus 6.
• A tanulmánykötetbe szánt kézirat leadása: 2017. október 1.
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött!!! Akár előadóként, akár résztvevőként regisztrálna, érdemes azt minél hamarabb megtenni, hiszen az első 60 regisztráló ajándékcsomagban részesül! Regisztrálni a kerekesne.mayer.agnes@uni-eszterhazy.hu e-mail címen tud. Kérjük, hogy csatolt címként a kovacs.gyongyi@uni-eszterhazy.hu e-mail címet is illessze a jelentkezéshez. A konferencia honlapja, ahol részletes információkkal is hamarosan jelentkezik a szervezőbizottság: http://www.sajtakademia.hu/
Helyszín: Károly Róbert Diákhotel Konferenciaterme; 3200 Gyöngyös, Bene út 69.

Előzmény: elefada (18825)
elefada Creative Commons License 2017.07.02 0 0 18825

Sajnálhatja, aki kimaradt!

Köszönet a MESTERNEK,ma is gazdagabbak lettünk sok sok szakmai információval.

Találkozunk Gyöngyösön aug. 23.:-) 

Pap Pali Creative Commons License 2017.07.02 0 0 18824

Nekünk az utolsó pillanatra tisztázódott, hogy tudunk menni. 

Tehàt nèhàny óra ès ott vagyunk. 

Előzmény: elefada (18820)
kljr Creative Commons License 2017.06.30 0 0 18823

Én kb. 9-9.30 felé érek oda. Részemről mindenféle sajt készítésében szívesen részt veszek, van mit tanulnom.

Előzmény: elefada (18820)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.29 0 0 18822

Krisztáéknál is mi voltunk az elsők, tán kilenc előtt már ott szédelegtünk :)

Szerintem 9-9.30 között ot leszünk, csak tudjunk felébredni :)

Előzmény: elefada (18820)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 18821

Mi fejés után tudunk indulni, gondolom olyan 10-11 körül odaérünk, igyekszünk, ahogy tudunk!

És én örülnék, ha vmi lágysajtot készítenénk.

Hétvégén találkozunk, de addig még beszélünk!

Előzmény: elefada (18820)
elefada Creative Commons License 2017.06.26 0 0 18820

Gondolom, sajtolunk is?

9 körül kb, de megvárunk, ha később értek,hiszen a fél országon át kell suhannotok :-)

Kecske, juhtej,s talán egy kis tehén tej is lesz, ha akartok sajtozni.

Adjatok javaslatot, mit készítsünk.

Ja a cím, annak aki még nem volt: Polgárdi Dózsa Gy u63 ,a Kisláng felé vezető út vége ez.

Amire számíthattok: pogi, saláta, sajt, sajt, sajt,sajt............

Előzmény: Redlidike (18819)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.26 0 0 18819

Elefada!

Hány órától nyit a kaputok a találkozó napján? Csak azért kérdem, mert nekünk kb. 4 óra oda eljutni és be kellene lőnöm, hogy mikor induljunk.

Köszönöm :)

sziszkoo119 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 18818

Szia Pap Pali! Megirnàd nekem a cicoo23@vipmail.hu ra hogy hol tudok rendelni st.maure formàkat a kulturával együtt? Köszönöm Üdv.Szilvi

 

 

Előzmény: Pap Pali (18772)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 18817

Huuú, de jó lesz!!!! :-) Alig várom! Már készülünk! Sütit, sajtokat viszünk!

Előzmény: elefada (18814)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 18816

Szia, köszi! És merre vagytok? Meg tudjuk beszélni a részleteket privátban, hogy ne a fórumot terheljük? Néztem, nem publikus a mailcímed. Az enyém most épp az, kérlek küldj egy mailt, hogy egyeztetni tudjunk! 

Előre is köszi!

Előzmény: portos150 (18815)
portos150 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 18815

Van egy eladó fejőgépünk, három éve vettük, egyszer volt használva, kipróbálva. Csak át kell állítani a pulzátort és kecskéhez való kelyhek kellenek rá. Meg van hozzá a kétszer húsz liter tisztító folyadék is.

Előzmény: becőke73 (18808)
elefada Creative Commons License 2017.06.17 0 0 18814

Igen, julius 2.-án, vasárnap!

S ha minden összejön, illusztris vendégünk is lesz, aki bevezetett minket a sajtkészítés rejtelmeibe.

Igen Ő! ....a MESTER! :-)   (99%)

Előzmény: Redlidike (18813)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.17 0 0 18813

Elefada!

Írtam emailt, majd ha lesz időd nézzél már rá :)

A július 2. időpont akkor még áll, ugye?

Redlidike Creative Commons License 2017.06.17 0 0 18812

Átküldtem :)

Előzmény: becőke73 (18811)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 18811

Szia, írtam. Előre is köszi!

Előzmény: Redlidike (18810)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.16 0 0 18810

Na a cím lemaradt.

redlidus@gmail.com

Előzmény: Redlidike (18809)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.16 0 0 18809

Szia Becőke! Nekem azt mutatja, hogy nem publikus. Megadom az én email címemet, ha rámírsz akkor válaszba visszaküldöm neked az árlistát :)

 

Előzmény: becőke73 (18807)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18808

A kecskés topikra már kiírtam, gondoltam ide is:

Ha valaki kinőtte/lecserélné fejőgépét, kérem szóljon! Most tervezünk venni, jó lenne megbízható forrástól. Illetve egy új gép vásárlásához is szívesem venném tanácsaitokat/tapasztalataitokat, ha épp nem akartok megválni a fejőgépetektől.

előre is köszönöm, ha írtok!

becőke73 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18807

Szia, most egy darabig publikus, megköszönöm, ha elküldöd!

Előzmény: Redlidike (18806)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18806

Becőke73 add meg az email címed és átküldöm neked. Csak az adatlapodon nem publikus, így nem látom.

Előzmény: becőke73 (18805)
becőke73 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18805

Bocs, hogy csak most... De ahogy látom, közben megoldódott. Velem meg a freemail szórakozik, eltűnt a leírás. Mindegy ráér.

Elefada, a formák helyett ismét a te válaszleveled jött át a gyönyörű sajtkonyhád képeivel. Biztos freudi "elszólás", én is nagyon szeretném már látni élőben is (2-án fogom is)!!! Pussz!

Előzmény: Redlidike (18794)
Pap Pali Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18804

Ha tudok olyan esetről, hogy valahol ott lesz, fogok szólni. Illetve ha jól emlékszem van "prospektus " a termékekről, ha előkerül szívesen elküldöm.

 

Előzmény: Redlidike (18803)
Redlidike Creative Commons License 2017.06.15 0 0 18803

Csak azért mertem felvetni az ötlete, mert tudom, hogy Elefada is várja hetek, hónapok óta, hogy elmenjen hozzá, de eddig nem jött össze. Ezért gondoltam, hogy ha több ember lesz ott talán jobban jutna ideje a Hölgynek is odamenni. Semmiféle hátsó szándékom nem volt ezzel, nincsenek "kettő az egyben vágyaim" csak egy kósza ötlet volt. De ígérem neked, több ilyen nem lesz!

Előzmény: Pap Pali (18801)
elefada Creative Commons License 2017.06.14 0 0 18802

Bár lehetne, de esélyünk nem sok, február óta igéri, hogy ideér hozzám.

Nagyon elfoglalt, ezer felé osztodna, ha lehetne.

Holnap küldöm a képet!

Előzmény: Redlidike (18799)
Pap Pali Creative Commons License 2017.06.14 0 0 18801

Bàr nem nekem lett címezve, de hogyis mondjam....nem biztos, hogy a vendèglàtó felè akinek tudàsa ès önzetlen hozzáàllàsa miatt zarándokol el mindenki erre a napra otthonàba, korrekt lenne meghívatni vele mèg egy személyt csakhogy valakinek kettő az egyben vágyai kilegyenek elègítve.

Amúgy a kèrdèses szemèly sajtos talàlkozókon szokott megjelenni illetve nemrég szervezett le egy 2napos meghívásos sajtos kúrzust is aminek ha jól tudom lesz is folytatàsa.

Ez az egy nap így is rövid lesz végig venni mindent. 

Előzmény: Redlidike (18799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!