Keresés

Részletes keresés

Willys Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2802
Ja... valahol írták, hogy rakás monster kap stealth-ot hardon, ami ugye lehet +9-10 AC is...
Előzmény: Zivos (2800)
Willys Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2801
Ez azért van, mert a skillekben viszont erősek.. skillekkel meg jár egy rakás spell, nagyobb esély mindenféle ronda effectre...
Faerie pedig szerintem is béna... azt mondják 1esek, hogy csak az elején, később már izmos mágus/nindzsa, de nekem az a filozófiám, hogy ami nem használható alapból, azzal felesleges bénázni. Nyeli az XP-t és olyan mintha szinte ott sem lenne. Akkor inkább 1el kevesebb karaktert viszek.
Előzmény: Zivos (2800)
Zivos Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2800
A harcosok neveben en a kirijitsut fejlesztenem :-). Mivel nekem meg uj a 8, igy kerdem, bar tudom a valaszt: Ez tenyleg ennyire csal a varazslasnal? Normalon, 16 -os szintu partimat, 5 7 -es szintu leny halalra alazta. Egy par Crush!, es mar oda sem ertem. Max vedo spellekkel. 20 koruli AC -vel. A monkom 600 gyilkolasnal tart, a bishopom 100 -nal. Szegennyel mi lesz az aktus utan? Marpedig irany a T'Rang bazis, es utana eltunik szegeny.
Ja. A faerie faj, akkor is egy nagy nulla :-). Nem megy fel ra semmi ruha. Meg jo, hogy itt olvastam ezt a stealth csalast. +9 AC.
Előzmény: wizardry8 (2797)
Willys Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2799
Szerintem nincs különbség. Elméletileg ugyanazt a fügvényt használják mindkét verzióban. Egyszerűen nem lineárisan nyered visza a spell pointokat, hanem kicsit véletlenszerűen. Jópárszor visszatöltöttem, és óriási különbségek voltak egyes pihenési idők között - mármint ami a full feltöltődéshez kell.
A pihenést befolyásolja bárd is - képzettég függő, ergo véletlenszerű -, a szint, a statok, meg egyes skillek is.
Ebből következik, hogy minél magasabb szintű a csapat, annál inkább kiszámíthatóbbá válik a szükséges pihenő ideje.

Nem vagyok wiz7 guru, csak amit tapasztaltam, azt írtam le.

Előzmény: wizardry8 (2798)
wizardry8 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2798
Észrevette már valaki hogy a DOS Wizardry 7-ben: 1 rest = 60 mp és ezalatt a papom visszanyerte a kb 100 spell pontját. Wizardry Gold-ban: 1 rest = 30 mp de ennyi idő alatt még 20 SP-t sem nyert vissza. Ugyanazt a mentést használtam mindkét játékban. Én jobban kedvelem a Gold-ot pl. az automap miatt de azért ez elég lehangoló...
wizardry8 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2797
Még az a kérdésem lenne: hogy Ninjánál és Samurai-nál a Kirijutsut vagy az Alchemit/Thaumaturgyt érdemes előbb fejleszteni 100-ig?
fulgur Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2796
5 sor tengeri halacska ellen egy izmos Deathwish a legüberebb szvsz.
Egy szimpla cast és kidurran vagy 30 ellen, a legdurvább xp-k egyike az egész gamában.

Godzilly egyedül az említett körbefutható kőnél jön, kistesója, a Rexx több helyen felbukkanhat, de sajna ő elég primkó is (egy szint után :))

A game legbrutálisabb szörnyei a Hall of Gorrors-ban (sp?) leledzenek, közülük is az 1000 Szemű Szörnyeteg okozza a legtöbb fejtörést, 40-50-es szintű partit is képes megszopatni hard fokozaton (hint: 1-es szintű Weaken varázs).

Standard ellenek közül nekem mindig az Illuzió vonal főszörnye, a Mynxlynx (sp?) okozta a legtöbb bajt. Iszonyat magas szintű a dodge képessége, valamint Confusion-t hajigál. A legszebb mókák egyike amikor a 70-es ninjám egy kör alatt kiírtotta a parti összes tagját meghülyült állapotában.

Régi szép idők...

Előzmény: gyrmur (2795)
gyrmur Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2795
Pl. úgy hogy expert szinten minden kockát bejárok. A tengeren is. És ha a tengeren támadáskor nem piranják jönnek 5 sorban akkor visszatöltöm. Meg a tenger baloldalán is van egy csapás az erdőben, ami egy körbefutható kőkockában végződik. Na ha ott körbefutik mindig megtámadnak, általában 2 db Godzilly :-).
Előzmény: wizardry8 (2794)
wizardry8 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2794
Áruljátok már el nekem a titkot hogy lehet elérni Level 30-40-et ( olvastam már level 200-at is!) a Wizardry 7-ben? Hol van az a rész ahol ilyen remekül lehet tápolni?
Előzmény: fulgur (2787)
wizardry8 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2793
Én végig játszottam a Wizardry 8-at egy szál faerie ninjával normál módban. Szerintem nagyon jó volt :) Persze egy faerie ninját alig tudnak megütni, mig egy faerie varázslónak rögtön bepancsolnak egyet aztán már meg is halt.
Előzmény: Zivos (2791)
wizardry8 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 2792
Én nagyon tudom ajánlani a Wizardry 6-ot. Én egy default (ninja,priest,mage stb) partyval nyomtam, csak az egyik karaktert képeztem át a játék folyamán azt is csak egyszer. Igy Level 16-os partyval fejeztem be a játékot. Szerintem csak a grafikát kell megszokni :) Az automap-et én a netről letöltött térképekkel pótoltam :)
Előzmény: Harvey Porter (2790)
Zivos Creative Commons License 2003.12.26 0 0 2791
Na ennek is neki kezdtem. Egy mook monk, es egy faerie bishop. Ennyi. Mivel nem tudtam eldonteni 2-3-4 karakterrel kezdjek, ezert sokat agyaltam. 4 -et sokalltam. Ez kiesett. 3? Gondolkoztam egy rangeren, de ezt is meggondoltam, bar lehet, hogy kellett volna, mert nincs tolvajom, es zar feltorom. En hajlando voltam vegig olvasni a topicot, ezert dontottem igy. Sajnos. Ha valaki meg egyszer a faerie fajt megemliti - mint hasznalhatot -, azt elmebetegnek nezem. De minimum nem harcos beallitottsagunak. Ninja? Ez a korcs? Mar a 6 -ban is evvel szivtam, de soha tobbet. Szoval ez kegyetlen rossz dontes volt. Semmi nem megy ra, ereje nincs, HP -ja nincs, a SP regeneracio nem szamottevo. Es mivel 2 karakterem van, az elso sorban van. Egy Wiz8Edit varazslattal at is kepeztem elffe :-). Persze igy elvesztettem a +35 eloszthato pontot. De inkabb ez, mint az ujra kezdes. A stealth upgrade megvolt, mindket karakteremnek 98 lett. Ez +9 AC. Egy kicsit atneveztem a bishopot monkka. Viszont feljebb nem hajlando menni, pedig a monknak meg mehetne, mert a bishopnak ugye closed. Es szintlepesnel sem tudok rarakni. Mit veszitettem azzal, hogy nem 100? Mar Arnikaban vagyok level 9 -en. A Queen Ant megizzasztott, de a gyerekeit levertem, es pihenes kozben eltunt. Eddig rendben, ezert nem irtam volna. De! Mi lesz, ha eltunik a monkom? El tudok majd vergodni a bishoppal Crockhoz?
Harvey Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 2790
Köszi szépen.

HÉ, DERVIS!!!!

Előzmény: Zivos (2788)
Harvey Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 2789
Az a baj, hogy a monkomnak ezer éve 100-on áll a kirujitsu, szegény kis ninjámnak, meg éppen most lett 51. (Neki adtam hülye fejjel a Journey Map Kitet, és az is az akadémia-pontokat zabálja). Mondjuk, tegnap az egy szint alatti gyilkolások tekintetében végre lefölözte a monkot. 34%-32%-re:))) Elkezdte dobálni azért a kritikálokat is rendesen.

30-40-es szint???? Most lett a nijnam 19. szintű, a többiek 18. a két bishop meg 16. (Mer ők voltak szépen sorban priest, mage, bard, psionic, alchemist...:))) Két szinttel ezelőtt hajókáztam ki New Cityből, szal szerintem még 30 szintűek se nagyon lesznek... mondjuk medium fokozaton játszok, gondolom hardon másfélszer ennyi xp-m lenne, bázz, lehet, hogy átteszem hardra...:) Most már úgy se nagyon áll meg előttem senki, kivéve a godzillyt, de azzal is csak eggyel találkoztam, pedig összevissza rohangáltam, hogy találjak még egyet...

Előzmény: fulgur (2787)
Zivos Creative Commons License 2003.12.17 0 0 2788
En a mult heten fejeztem be a Wizardry 6 -ot. Valahogy nem tetszett annyira. Persze mar kapasbol elrontottam a karakter generalast. Ki volt az az allat aki a faerie papot ajanlotta? Meg a lemezes Gurubol szedtem. Szegenyt nem tudtam (volna) soha atkepezni, vegul mar kinomban cheateltem (level 6-7 -nel a tulajdonsagok kiigazitasa, hogy at tudjam kepezni). Pedig nem szokasom. Az eleje jo. Sok szenvedes, de mikor elerem a level 6 -ot mar konnyebb lesz. Itt kezdodhetnek az atkepezesek. Ez mar nem tetszik, a 7 -ben sem tetszett, es orulok hogy a 8 -ban hasznalhatatlan. Ekkor nagyon jo lesz a jatek, de azert az elgondolkodtato, hogy minden csata utan kenytelen vagy savelni ... Elersz a banyakhoz. Atkepzesek haladnak, de kezd rohadt unalmas lenni. A banya egy remalom, a netes terkep is hasznalhatatlan, inkabb a tapasztalat, de amugy is kell a XP. Aztan felmereszkedek a hegyekbe, illetve a piramisba, de jellemzoen expert szinten is alig kapok XP -t, nem ugy mint a 7 -ben. Egyszeruen nincs ki ellen kuzdeni. Nagy nehezen kimaxoltam a lenyeges tulajdonsagokat, lenyeges spelleket megtanultam, beallok a vegleges partyra. De mar alig varom a jatek veget, amely szerencsere(?) nincs tul messze. A to, mocsar hamar megvan. A halottak szigete megint jo hely, lehet elvezni a jatekot. Mocsar 2 es a vege. Eddigre mar nem nagyon van ellenfelem, de itt egyre izzasztobbak a szornyek. Meg jo hogy mindenki ismeri a Silencet. Az utolso elotti csata normalon, az utolso easyn. Egyedul a Valkurom eli tul, de O olyan szinten, hogy mar reg feladtam volna a csatat, de ugye elfutni nem lehet. Aztan meguntam, es szepen agyonvertem a ket foellenseget. A varazslatok az elejen hasznalhatok, de a piramistol kezdve gyakorlatilag csak a viz alapuak (Ice Ball) jonnek be. Nuclear Blast, Asphy? Ugyan mar. A leggyengebbek ellen sem. Ez esetleg a banefix miatt is lehet. A leggyakoribb varazslat a Heal Hounds, ez mindenkinek kell. De miert nincs jobb? A vegere a masodik az Ice Ball lett.Az elejen a tuz alapu varazslatok is hasznalhatoak, de a kozepetol not effected. En ugyis a harcosokat preferalom, tehat ez nem is lenne gond, csak ne vitt volna el az eleje ennyire a varazslok fele. Szerintem a Heal Hounds, Silence, es az Ice Ball varazslatokon kivul mas nem kell, csak 6 harcos karakter, amelyek legalabb egyszer voltak ninjak, vagy monkok (hide, kritikal). Level 15 -on fejeztem be a jatekot, kiveve a Valkurom, amely egyedul maradt eletben az utolso csataban. Szoval nagyon rovidke a jatek, keves a helyszin, keves a szorny, de azert 1 honapig elvoltam vele, tehat annyira rossz megsem lehetett :-).
Előzmény: Harvey Porter (2786)
fulgur Creative Commons License 2003.12.17 0 0 2787
A Cínes (aka Dervis) a nagy W6 fan, többször legyűrte már, ő tudna mesélni erről.

Godzilly püfölés valóban az egyik leglélekemelőbb momentuma a W7-nek, főleg ha még nem túl tápos a parti hozzá (30-40-es parti szerintem nem túl tápos).
A stratégiád kb. korrekt, némi fire resist nem árt, kirijutsu-t ne sajnáld, nekem soha sem sikerült God-ot kritikálozni, a kistesó Rexx-et is csak elvétve...

Ninja sokkal táposabb lesz mint a monk, H&F-tel többet fog támadni körönként (ha jól emlészem), és kegyetlenül fogja szórni a criticalokat mihelyst kimaxol a kiridzsuszu.

Előzmény: Harvey Porter (2786)
Harvey Porter Creative Commons License 2003.12.17 0 0 2786
Wizardry Gold.

Tegnap összefutottam az első gozilly-vel, érdekes találkozás volt, két fülestől feküdt a lordom meg a samurai-om, aztán végül is nem vertem agyon a mocskos dögöt, mert fél óra püfölés után két halott karakterrel meguntam, DE úgy nézem, hogy a követendő taktika ez: a monkom meg a ninjám üti kétezerrel a ronda pofáját, az összes többi karakterem meg illegalitásba vonul (hide-ol) és miután fölteszem az entchanted blade-et, magic screen-t, meg az armor plate-et, a két bishopom háromezerrel varázsolja a ninjámra meg a monkomra a staminát... van valakinek esetleg másik működő taktikája?:))

Ja, és egyelőre a monkom a legüberebb karakter, a ninja nem akarja beérni sehogy se, mondjuk elbasztam nála a kirujitsut rendesen, de akkor is... (excelben csinálom a százalékos gyilkolásokat: szintenként külön plusz minden szintlépés (a ninjához viszonyítva) után az összes...:)))

Legjobb RPG, bázzeg!!!

Ja, és jut eszembe, átböngésztem régebben a topicot, és olvastam, hogy valaki nagy lelkesedésében nekiállt a 6. résznek, amiben automap sincs, már nem emlékszem, ki volt, de érdeklődnék, ha olvassa, hogy jutott-e valamire, meg érdemes-e? Meg minden.

Tcc Creative Commons License 2003.12.06 0 0 2785
Hali
Mar sokat jatszottam a wiz 8-ccal es mar bejartam mindent amit lehetett.
Es persze megakadtam a jatekban, meg mar sok kedvem sincs a tovabbi barkobakhoz.
Viszont a story line az erdekelne!
Gyakorlatilag nincs ellenseg aki problemat okozna. A karaktereim 21-23-as szintuek.

Szoval aki tud segiteni az ne habozzon. A wiz 8 allasom:
Ascension peak: kipucoltam, 3 templomi bejarat kozul a nyugati-nal volt vmi szellem,
az kerdezgetett aztan kinyilt az ajto es egy teleport utan, leraktam a chaos moliri-t.
Kb itt vagyok.
Tovabbi dolgok: van 2 kulcsom (sanctum key, marten's tomb key), es van egy rakat ajto
amin nem tudok bemenni.
Ezek:
ascension peak-ben 2 (templomokban),
unimpaniknal 2 v. 3 (a masodik szinten ahhol 1-et megkerulve ki tudtam nyitni vizalatti uszkalas utan.
meg itt van vmi teszt-es terminal vagymi),
vizalatti vilag utani tengerpartos reszen 1 (ahhol a marten's tomb key-t is talaltam),
rapax kastely-ban 1 (csak a kulso reszt tudtam kipucolni, meg itt van vmi rafe akinek vmi palca kell vagymi,
egyebkent el fog egni a teste belulrol),
arnika elotti kishaz (nemtudom honnet lehet majd odateleportalni)
Nem tudok bejutni ezekre a helyekre meg:
arnika fura tornya,
z'ant-ok (ott vmi diszpecser vmi rapax zantgyilkos megolesevel bizott meg. itt sehova se tudok bejutni.
a fenti szinten egy gyakorlo palyafeleseg van, lent meg egy ajto, aminek a gombjat ha megnyomom,
serulnek a karaktereim),
azoknal a ragcsaloknal (a 6-os es 7-es bough-ba nem tudok eljutni. a hidat sem tudom megcsinalni, es a
nagy patyikhoz sem tudok eljutni),
ahhol a szerzetes van (ascension peak elott), ott van 6 ko amit megnyomkodtam (ugyanazokat a jeleket
a temetoben is megnyomkodtam), es a kozepso kore kellene tenni vmi spec item-et, csak nemtom mit.

Harvey Porter Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2784
Újrakezdi azt az osztályt, amellyel indult? Érdekes... Ezek szerint, feltételezem, miután meghaladja az előző osztály szintjét, megint normálisan kap HP-t?

Ez jól hangzik, már kezdtem asszinni, hogy újra kéne kezdenem... Köszönöm.

Előzmény: wizardry8 (2783)
wizardry8 Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2783
Akkor is Level 1-ről indul tehát 1 HP-t kap amig el nem éri az előző class szintjét.
Előzmény: Harvey Porter (2782)
Harvey Porter Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2782
Ahem, izé, érdeklődnék, hogy profession váltások után, ha már az én drágaságom mindenféle foglalkozást kipróbált, és viszaváltanám az eredeti, induló kasztjába, akkor is csak egy (1) HP-t, kapna-e szintenként, vagy annyit, amennyit az eredeti kasztnál jár neki szintlépés után, ez izgatja most a fantáziámat leginkább...
Előzmény: fulgur (2781)
fulgur Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2781
Heh, gratula Szultánom! :)

fulgur bácsi azért még nem olyan koros, hogy bácsinak érezze magát...maradjunk a "testvér" megszólításbnál.
;)

Előzmény: Szultan_ (2780)
Szultan_ Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2780
"... that is how the hero became
one of the Cosmic Lord. The end."

Tatata:)))

ez a musor nem johetett volna letre ha nincs fulgur bacsi:)))

Előzmény: Szultan_ (2779)
Szultan_ Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2779
1000 thx fulgurbacsi:)) mire mennek nelkuled...
johetett volna korabban is ez a leiras, ugy nezem jopar dolog kimaradt a kalandorok eddig is izgalmas eletebol:)
kinyuvasztottam a nostenydemont:))
Előzmény: fulgur (2778)
fulgur Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2778
Innen letölthető még:

http://www.geocities.com/wizardry8faq/

Patch001

Simán másold a kitömőritett könyvtárat a W8 root-ba.

fulgur Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2777
Az Ascension Peak-es bug sajna bennmaradt a játékban, viszont nem sokkal a megjelenés után kiadtak hozzá egy kis (rövidke) patch-et, ami az exe-t sem írta át, így a törésekhez is jó volt (úgy emlékszem, csak be kellett másolni az egyik könyvtárba valamit).

Most a W8 hivatalos lapjáról (www.wizardry8.com) már csak 1 patch tölthető le, gondolom ez javít mindent, de lehet, hogy a töréssel nem megy utána.

Előzmény: Szultan_ (2776)
Szultan_ Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2776
Arghhhh atkozott nember!!! elmentem DS toverebe es szerelmi banatos lett a szamurajom:((
Aranyloves volt az az ejszaka:DD
Hogy tudom leszedni ezt a bubajt rola???
Plan A: visszamegyek es kihentelem az egesz rapax castelyt mindenestul... Elen a foribanccal...
Plan B: ???
Amugy valami osszeeskuvesfele van rapaxeknal? Erdekes szobak hullak, kulcsok, meg targyak kellenenek, amik nyitnak vmit... eleg sok hlen: specified item need....
Amugy allandoan lefagy a progi ha Ascension Peakbe akarok menni:(( Miert? (mind1 hogy Bela felol vagy RC-bol:(( )

Előzmény: Szultan_ (2775)
Szultan_ Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2775
hehe, thx, de epp 10 perce jottem ra magam is:))
epp azert lptem fel hogy elujsagoljam hogy templar lettem...
azonban van par kerdesem, a rapax rift kozepen van a langfalu "szoba" aminek kozepen egy bot van... milyen kulcs kell hozza???
Azon kivul hogy a rapaxok nem hostilek, van valami elonye hogy templar vagyok?
Hehe a szamurajom megd*gta a rapaxok kiralynojet:))) (gyogyoru ejszaka lehetett... egy rapax es egy draco:)))
Előzmény: fulgur (2774)
fulgur Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2774
"Go down to the altar thing and use a DARK NECTAR on the altar. Al-Sedexus
appears and asks what you offer her. Tell her the same 3 things (she'll ask
3 times): flesh, mind, heart. Then tell her 'yes' to her last question.
Pick somebody that you won't mind being cursed (temporarily). That person
will be hexxed if he leaves the rift, at least until and unless you kill
Al-Sedexus (which oddly doesn't bother the Rapax)."

Azaz: Amikor megjelenik Al-Sedexus és megkérdezi, hogy mit ajánlasz fel neki, akkor a válaszok: "flesh", "mind", "heart", az utolsó kérdésre pedig "yes" a válasz.

http://www.spynets.com/walktru/details.php?ID=115

Előzmény: Szultan_ (2773)
Szultan_ Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2773
Na megoldottam a 3 talaloskerdest, viszont mikor az oltaron megidezem a dark Nektarral Al-Sedoxus-t
akkor kerdez valamit amire tenyleg nem tudom a valaszt. Plz HELPPPP:))
Előzmény: Szultan_ (2772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!